Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Murmeli

Pages: [1] 2 3 ... 36
1
Kirpputori / Nokian Naali huopavuoria koot 42, 43, ja 45
« on: January 10, 2017, 15:49:21  »
Olis muutama ylimääräinen nokian huopavuori. 8 mm paksu ja 100% villaa. Sopii melko moneen saappaaseen. Eikä varmasti palele varpaita, kun pilkillä istuskelee. Paksumpia huopavuoria ei suomen markkinoilla oo vielä vastaan tullut. Nokian merkkinen, mutta ite oon käyttäny myöskin Kamik Goliath -saappaassa.. Löytyy siis kokoja 42 ja 45. Useita pareja. Kysy ihimeessä. Jos kiinnostaa usiampi pari, niin tarjoa! Postitus tai nouto.

25 €/pari
45 €/2 paria
63 €/3 paria

Postitus 7 €

Yhteydenotot mielellään eemailiin jussi.lepo (ÄTMERKKI) gmail.com

Hakusanat
nokia nokian huopakenkä huopasukka huopavuori huopikas naali tuura kaira rokka huopa kamik goliath talvisaapas talvikumisaapas saapas pilkkisaapas eräsaapas metsästyssaapas lämpösaapas lämpövuori

2
Pitää lähtä tuota verkkokikkaa kokeilemaan. Muutama resu verkko löytyy ja joku kala vain pitäis saada sinne pyydettyä. Pilkillä käytiin pari päivää sitten ja laitoin ahvenenpuolikkaan merenpohjaan. Yhden kilkin sain sillä virityksellä. Pitäis laittaa useampi pyytämään yhtäaikaa.

3
Nyt ois tarvetta pyytää muutama kilkki näytille. Oisko siihen paras kikka kehittää joku rysä, joka menee kuuden tuuman reiästä? Vai miten ois jos laskis vain verkot merenpohjaan kuuden tuuman reiästä yhteen kasaan ja sinne sekaan sotkis muutaman ahvenen. Sillähän nuo varmaan tulis, kun tuppaavat verkoista kalat syödä. Morrilla oon joskus jonku kilkin ylös asti saanut, mutta vaatii näköpilkkimistä, kun pitää pohjassa uittaa.

Kokemuksia ja vinkkejä?

4
Lappi / Vs: Keminmaan seudun hyviä kalastusalueita?
« on: January 31, 2013, 00:59:00  »
Tässä pari päivää sitten toteutettu reissu:

Kemijoella madepilkillä
Tiistaina neljän aikaan lähdettiin Kemijoelle ajelemaan. Keli oli "mitä mainion", lunta ja loskaa lensi, lisäksi kova tuuli.

Kuuden aikaan oltiin jäällä Isohaaralla moottoritie sillan alapuolella. Paljoa lähemmäksi ei päästy, kun ei ollut jäitä normipaikoilla. Kymmenen autoa oli rivissä ja ukkoja vähän enemmän jäällä. Pikkuhiljaa alkoivat lähtemään jäältä ja joku meinasi, että huonosti on tullut kalaa. Kuulemma oli jonkun nähnyt 300 grammaisen mateen saavan. Hyvät alku asetelmat siis. Kyseltiin kolmelta ukolta että ovatko Rimalinsaaren luona käyneet ja tuntui, että kukaan ei ollut koskaan kuullutkaan koko madepaikasta. Kaveri on sieltä saanut isoja matikoita melko paljon, ei yhtään alle kiloista.

Kaveri onnistui muutaman tunnin pilkkimisen jälkeen Kuusamon Nestorilla kiskaisemaan jäälle mateen (n. 500 g) ja pari tuntia myöhemmin nousi joku 800 grammanen. Siinä vaiheessa viimeisetkin lähti jäältä pois. Iltayhteentoista pilkittiin ja sitten piti lähteä syömään.

Kemissä oli Scanburgeri auki ja sielä kiskaistiin kerrospurilaiset. Nyt oli tarkotus mennä Rimalinsaaren luo pilkille. Just lähettiin ajelemaan Scanburgerilta, kun joku hieman liian huppelissa oleva alkoi huutelemaan. Huuteli vain, että varo etten hyppää auton konepellille... Mitähän lie suunnitteli, mutta ei se kovin sekaisin silti ollut, kun ilmoitin että ollaan pilkille menossa ja tajus kysyä että matikkapilkillekkö?

Ajettiin vanahan Pölhönkoulun luo auto ja lähdettiin talsimaan rimalinsaareen. Aika pitkä matka oli, kun lunta satoi ja tuuli kokoajan. Lunta oli pahimmillaan puoli metriä jäällä. Jos ois yhtään tajunnut, niin ois varmaan kannattanu ajaa vähän eri puolelle Lautiosaarta ja ois säästänyt kävelyssä yli puoli kilsaa. Rimalinsaaren takaa kaveri sai vielä 1,8 kiloisen matikan.

Kello oli varmaan kolme, kun lähdettiin ajelemaan takaisin moottoritien alapuolelle. Tunnin verran pilkittiin ja neljältä lopetettiin. Mulla ja toisella kaverilla ei tullut illan aikana tärppiäkään. Aika sitkeästi tuli kuitenkin istuttua jäällä.

5
Lappi / Vs: Keminmaan seudun hyviä kalastusalueita?
« on: January 18, 2013, 08:30:37  »
Mites kemijoella (isohaaralla) jäätilanne? Alkaa madekausi olla parhaimmillaan.

Eilen käytiin, jäätä oli, mutta kovan juoksutuksen takia meinas railojen kohdalta irtoilla telejä ja huonolla tuurilla lähtee koko jääkaistale irti. (muuan kalakin tuli)
Aika Ramboa hommaa siis. :-D Juoksuttaako ne jatkuvasti siitä (siis onkohan koko talvena kunnon jäätä?).

6
Rakentelu / Vs: Keksinnöt/ideat/päähän pälkähdykset
« on: January 18, 2013, 08:21:59  »
Pahoittelen, ettei ole tullut vastailtua viesteihin tässä, kun on kysyttävää ollut. Eli Tuossa toivottaisiin juuri sellaista venttiiliä, mikä ei vaadi sähköä.

jos oikein ymmärsin, niin tässä on jotain sellaista, mikä vois sopia:
https://www.elfaelektroniikka.fi/elfa3~fi_fi/elfa/init.do?item=54-229-36&toc=19920

Eli tuo ylläoleva toiminee sillä periaatteella, että tuosta mustasta, kun painaa, niin se päästää ilmaa läpi? Pitää alkaa kattelemaan ebayn puolelta nuita. Niitä vaan tarvitaan joku vajaat 100 kappaletta  :-D, pitää katella riittävän halpaa.

 Ei nyt hirveästi jännityksessä pidetä porukkaa, eli jotain panhuilun/urkujen välimaastosssa olevaa soitinta aattelin viritellä. Lattialämmitysputkea kun tuntuu olevan saatavilla... Pitää aloitella semmosella pienemmällä testiversiolla, missä on vain kymmennen kosketinta...

7
Lappi / Vs: Keminmaan seudun hyviä kalastusalueita?
« on: January 08, 2013, 23:20:42  »
Mites kemijoella (isohaaralla) jäätilanne? Alkaa madekausi olla parhaimmillaan.

8
Lappi / Vs: rovaniemi/autti
« on: January 08, 2013, 23:19:42  »
Tietäiskö joku missä päin auttia ja pirttikoskea voi saada kalaa.
Talvella ja kesällä.

jos tiedätte niin kertokaa?
En tiedä paikkoja, mutta yks tuttu vetää sieltä hirmutaimenia vuosittain.

9
Sekalaista juttua / Vs: susi
« on: January 08, 2013, 18:10:49  »

10
Rakentelu / Vs: Keksinnöt/ideat/päähän pälkähdykset
« on: January 08, 2013, 17:01:53  »
Taas uutta ideaa kehitellessä tulee muutama kysymys heitettäväksi ilmoille. Jos täältä löytyy yhtään henkilöä, joka on paineilmalaitteiden kanssa ollut tekemisissä, niin nyt tarvitaan apua. Eli pitäisi jostain löytää joku pieni venttiili tms. laite:

Klikkaa isontaaksesi:


11
Oulun lääni / Vs: Onko oulunsalon papin järveltä tullu kalaa?
« on: December 09, 2012, 14:17:25  »
Kävin kattelemassa jäätilannetta. En tehnyt testireikää, mutta kyllä se 2000 kg auton kesti. Pilkille vaan kaikki.

12
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: November 28, 2012, 14:53:03  »
Lapissa tuli käytyä parikolmeviikkoa sitten siikapilkillä. Yksi siika sieltä tuli ja sekin karkasi:

http://www.kalasaalis.com/video/1051/Siikapilkill%E4+ensij%E4ill%E4/


Sitten viime viikolla käytiin Ruotsissa availemassa pilkkikautta:

http://www.kalasaalis.com/202/kalastusreissut_t/Pilkkireissu-Ruotsiin-2012/1668/

13
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Paljonko pilkkejä ?
« on: November 28, 2012, 14:48:15  »
Paljon on pilkkejä mullakin. Pystäreitä varmaan 50 kappaletta ja tasureita saman verran. Morreja pari sataa ja suurin osa omatekoisia. Käyttöön asti talvisin näistä pääsee ehkä 5 tasuria, 3 pystypilkkiä ja kymmenen morria. Aika turhaa kaikki muu, mutta pakkohan niitä on olla, jos joku saa kalaa jollain, mitä itellä ei ole.

14
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Mitä vapoja käytät?
« on: November 28, 2012, 14:46:36  »
Morreile Karismaxin morrivapa ja jotain Kinetic Polaris -vapoja "filmikärjellä". Tasurille Wigglerin jäykin, mutta kevyt vapa matalaan veteen ja syvälle taas joku Kinetickin Rapala Tehon -kopio. Pystäreille samat vavat ja lisäksi joku pieni Deflin, rautalankakärjellä.

15
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: kaimaani-pilkki
« on: November 28, 2012, 14:43:21  »
Pystyykö ite tekemään kaimaani-pilkin, jos laittaa pienen jigin tasurin takimmaiseen koukkuun?
Siitä tuskin Kaimaania-pilkkiä tulee, mutta saman tyylinen. Miksi et voisi tehdä?

Haittako tuo jigi ahvenpilkintää?
Varmasti haittaa. Kyllä parhaat saaliit on vedetty ilman mitään jigisysteemejä.

Tullut parastulos ahvenpilkinnäs viimetalvena sielt. Sai 1,5h perata kaloja ja oli 2 peraajaa.
Noniin ei muuta kuin isompaa saalista yrittämään.... Kohta on hailuodossakin jäät  :evil:

16
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: November 14, 2012, 14:42:43  »
Niin on kausi täälläpäinkin aloitettu. Tosin se kausi aloitettiin täältäpäin 200 km päässä, eli ei siis täälläkään. Videossa kaikki olennainen:

http://www.kalasaalis.com/video/1051/Siikapilkill%E4+ensij%E4ill%E4/

Ensviikolla Ruotsiin!!!   :mrgreen:

17
Pyydyskalastus / Vs: Iskukoukkukalastus
« on: November 14, 2012, 14:39:40  »
Tässä hieman videomateriaalia, miten niitä haukia pyydetään. Niinkuin perca jo mainitsikin, niin iskukoukut on suolesta. Iso kolmihaarakoukku on poikkeuksetta ollut tukevasti kalassa, yleensä nielussa.

Yhden kiloisen olen saanut iskukoukulla ja kaikki muut on tulleet joko yksi-tai kolmihaaraisella koukulla. Suurimmat 6,3 ja 7,6 kg hauet oli kiinni yksihaaraisessa koukussa. Ei tarvi pelätä, että vehkeet pettää, kun käyttää pelkkää koukkua. Ne iskukoukut tapaa muutenkin laueta miten sattuu, eli niillä saa heittää vesilintua (kunhan ei ole lyijyä mukana).

http://www.kalasaalis.com/video/1050/Hauen+talvinen+koukkukalastus/
http://www.youtube.com/watch?v=0qHgTsWMA7w

edit. kuka menee laittamaan koukut neljän tuuman avantoon?  :?

18
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: November 14, 2012, 13:51:51  »
Kiitoksia vinkeistä. Nuo lakat reagoi muovin kans, jota käytin uistimen pohjana. Yksi kerta valkoista lakkaa ja kun siihen maalasi, niin ei enään lakat valuneet. Liian paksu maali toki lähtee kuitenkin valumana, eli pitää maalata ohuemmat raidat.

19
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: November 05, 2012, 22:48:46  »
Pitää kokeilla tuota LV-1:stä ensin, kun mulla taitaa olla melkein kaikki Cabin maalit mitä löytyy.  Ei ole paljon tullut käytettyä, kun ei ole ehtinyt ruiskuttelemaan. Jos eivät toimi, niin pitää hankkia deka-maaleja.

21
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: November 05, 2012, 17:33:49  »
Kaivattais pientä vinkkiä, mikä meni pieleen. Maalasin raidat cabin mustalla maalilla ja sitten lakkasin cabin hardilla. Mustat maalit valui osaksi kokonaan pois. Raidat maalasin puutikulla siten, että tuli jokseenkin paksusti sitä maalia. Menikö siinä väärin vai? Toimisiko LV1 lakka paremmin?

22
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskilpailuissa huijaaminen?
« on: September 25, 2012, 00:23:03  »
Tulipa läydettyä vanha topikki. Maaliskuussa 2006 järjestettiin Oulujoella kalassa.netin pilkkimiitti. Satuin olemaan paikalla, mutten osallistunut itse kisaan. Kaivo ja hänen velipoikansa asuivat kyseisen pilkkikisapaikan lähellä (alle kilometrin päässä). Kaivon velipoika vei kisan ja kaivo oli toisena. Osallistumis maksu oli 2 € per nuppi ja voittajalle kaikki rahat. Nyt kun luki nuo kaivon viestit tuossa ylempänä, niin jotain tulee mieleen...Olikohan mäskiä käytetty...Pilkkipaikka ei ollut koskematon sinne mennessä, kuten kuvasta näkyy. Monenlaista jälkeä siellä oli...  :-D

Tässä kuva sieltä, itse pilkin kuvassa etualalla olevan kaverin takana (harmaa pipo ja sinertävä takki, valkoista hupussa). Taisin pari kalaa itse ottaa, huono oli syönti.

23
Sekalaista juttua / Vs: Youtube
« on: September 18, 2012, 01:55:09  »
Tätä videota pitäsi levittää nyt joka paikkaan:

https://www.youtube.com/watch?v=kOSeEbo-2zs&feature=player_embedded#

24
Kirpputori / Vs: Ostetaan Lars Monsenin kirjoja
« on: September 08, 2012, 01:21:54  »
Päivitetty ilmoitusta. Tarjotkaa!

25
Kirpputori / Ostetaan Lars Monsenin kirjoja
« on: August 25, 2012, 12:24:01  »
Öitä

Nyt olis kysyntää suomenkielisille lars monsenin kirjoille. Kaikki muut kelpaa, paitsi Kanada, armoton erämaa, Eräretkeilijän kirja ja Vaellus halki Alaskan.

Eli tarjotkaa ainakin pohjoiskalotti 365- kirjaa, talviretkeilijän käsikirjaa ja muita kyseisen henkilön kirjoitettuja suomennoksia!

26
Sekalaista juttua / Vs: Katsele kaloja livekameralla !
« on: August 08, 2012, 14:13:51  »
Nyt siellä menee melkoinen mötkö.


27
Oulun lääni / Vs: Kirjolohipaikkoja max. 70 km Oulusta?
« on: June 01, 2012, 12:24:53  »
No miten vaaralammella nyt menee? Mistä luvat sinne (ja tervalammelle)? Vieläkö mennään postilaatikkoperiaatteella?

28
Heittokalastus / Vs: Suurin ahven, jonka nähnyt livenä?
« on: June 01, 2012, 12:21:04  »
Oma 900 g ahven viime talvelta taitaa olla suurin. Mahdollisesti isompiakin on nähty, mutta silmäpuntari ei ole kovin tarkka.

29
Heittokalastus / Vs: Kuinka monta haukea samana päivänä?
« on: June 01, 2012, 12:14:00  »
17 haukea tuli viimeviikolla yhtenä päivänä. Pari muuta tulosta myöskin, eli 3, 10, 9 ja 10 eli vajaat 50 haukea viikossa, joka on mulla ainakin paremmin kuin koskaan. Kaikki, paitsi kaksi haukea c&r. Turha kai niitä on tappaa ihan tahallaan.

30
Oulun lääni / Vs: ohtaoja?
« on: May 11, 2012, 13:42:21  »
Ohtaojalla lupien hinnat nousseet  :cry:. Melko suolaiset hinnat, kun ottaa huomioon saaliit. Joka toisella reissulla tulee jotain ja joka kolmannella kiintiön verran. Nykyhinnoilla saa kalakaupastakin halvemmalla. Kyllä sinne silti tulee mentyä, onhan siinä vähän enemmän hohtoa kuin tyhjän pyytämisessä. Kauemmas on sitten tarkoitus tehdä niitä tyhjiä reissuja.

Päivälupa 15 €
Viikko 45 €
Kausi 90 €

Pages: [1] 2 3 ... 36


center>