Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - panumies

Pages: [1] 2 3 ... 11
1
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: propilkki 2 bugit..
« on: December 28, 2009, 19:43:38  »
Apuva!

Ei nyt jostain syystä toimi peli kunnolla, ennen skulas ihan ongelmitta.
Kartta ja syvyyskartta ei toimi ollenkaan, ja joistain kohdista "puuttuu värit" tai on jotai ylimäärästä.
Näyttiksessä (ati radeon hd 4870) on uusimmat ajurit ja directx 11 löytyy.


2
Etelä-Suomi / Toutaimen perhokalastus pääkaupunkiseudulla
« on: October 11, 2004, 16:28:43  »
Quote from: Kalamees
Joo tästä hotakaisen tyylistä oon kuullukki. Eikös toi ookki joku ns. runkkaus tyyli?  :wink: Nojoo, millos ne tällasella tekniikalla toutamia sieltä vetää? En oo ikinä nähny ite. Ainiin se runkkaus tyyli olikin se missä vapa laitetaa haarojen väliin ja samalla tyylillä vedetään siimaa 2- käsin jollain hyvin kelluvalla perholla esim. supertinseli. En oo ikinä nähny tätä tekniikkaa käytössä vanhiksella, millos tätä siellä käytetään?


Tänä vuonna ainakin kesäkuussa ollessani vkk:lla näin toutainten pintakäyntejä suvannossa, eli helvetinmoisia loiskauksia toutaimen jahdatessa pikkukalaa. Harmi kun en itse siihen aikaan kalastanut koskella, käsittääkseni toutainaika on siinä touko-kesäkuussa, olenko ihan väärässä? Silloin juttelinkin yhden perhostajan kanssa, hän sanoi saaneensa tinselillä muutamia toutaimia aikaisemmin sinä keväänä, kehui myös hänkin toutainta erinomaiseksi taistelijaksi. Tinseli tai muu pikkukala jäljitelmä on varmasti toimiva, sitähän se toutain enimmäkseen ja raivolla syö.

3
Kaikkea kalastuksesta / Isoin kala jonka olette nähneet?
« on: October 03, 2004, 12:42:47  »
Näkeehän noita isoja kaloja lehdissä ja tv:ssä, mutta isoin joka on kalareissulla tullut nähtyä, on ollut n.10kg hauki, jota venekaveri pääsi väsyttämään puolisen tuntia, sitten karkasi.  :D

4
Kaikkea kalastuksesta / Kirjo, kille, kirre, evämakkara...
« on: September 05, 2004, 13:28:34  »
Olen samaa mieltä Mikon kanssa tuosta, että kirjolohta haukutaan enemmän kuin on aiheellista. Itse kalastan lähinnä pääkaupunkiseudulla kirjolohta, siis vantaanjoella. Vantaanjokea kutsutaan osuvammin "mätäojaksi", "paskajoeksi" jne. vesi on ruskeaa, nyt tulvien jälkeen oli vielä sameampaa, näkösyvyys n. 5cm ja haisi ulosteelle. Kuitenkin tästä kuraojasta saadut kirjot maistuvat vallan mainiolle, vaikka istutuksesta olisikin vierähtänyt viikkoja. Joskus on pieniä makuhaittoja ollut, mutta aina on tullut kalat liukkaasti hotkittua :P  


Hauskin: Kekkonen

Käytetyin: Kirjo

Tyhmin: Pullalohi

5
Kaikkea kalastuksesta / vuoden paras ostos...
« on: August 30, 2004, 12:23:57  »
Uusi kela: Daiwa Laguna, sain halvalla ja on huippukela.
Myös aina niin hyödylliset pikkutarvikkeet ovat toimineet odotetusti, ei ole ainakaan vielä esim. lukko murtunut heitossa tms.

6
Perhokalastus / Eteläsuomessa (PK-seutu?) jalokalan perhostelu?
« on: August 09, 2004, 00:10:00  »
Jonnekkin päin vantaanjokea kannattaa suunnistaa, jos siis haluat virtaavassa vedessä perhostaa. Vaikkapa vantaankoski, pitkäkoski ja vanhankaupunginkoski ovat vallan hyviä paikkoja harjoitteluun, harvoin on kovaa ruuhkaa, jos et tankkiautoa seuraa. Vanhankaupungin koskella on 10 kalastajan rajoitus, joten "sesonkina" ei aina kalaan pääse jos ei ole lupaa hieman aikaisemmin varannut. Vanhankaupunginkoskea (eli vkk) ja vantaankoskea tosiaan hoidetaan istutuksin, lähinnä kirjolohta, vkk:lle vielä kipataan lisäksi taimenta. Merestä myös nousee taimenta ja lohta jokeen, lähes joka puolella jokea on mahdollisuus saada sopivana aikana nousukala siiman päähän, mutta aika vähäisiä ovat ne merestä nousseet lohet, joita esim. vantaankoskella saadaan, jokisuussa kuitenkin mahdollisuudet ovat paremmat. Ei kannatta ollenkaan hävetä jos on aloittelija, KAIKKI ovat olleet sellaisia, pikkuhiljaa sitä kehitytään. Kannattaa katsella ja kysyäkkin muilta kalastajilta neuvoa, harva kiukuttelee ilman syytä.

7
Heittokalastus / Abu Cardinal 150u
« on: August 04, 2004, 14:44:28  »
Quote from: Petri
Itsellänikin on tuo "sankavika" kyseisessä kelassa... Tosin omalla kohdallani tuo "sankavika" ei häiritse koska nostan ja "laukaisen" sangan aino käsillä mutta jos sangan yrittää "laukaista" heiton jälkeen kelaamalla niin aika useasti se ei "laukeakkaan" vaan jää pyörimään silleen että se ei kelaa. Onpa vaikea selittää. Puolausjäkikin on omasta mielestäni hyvä ja kaikki muutkin ominaisuudet lukuunottamatta tuota sankaa ovat hyvät. ainii meinas unohtua että oma kelani on pitänyt ihan uudesta asti ihan pientä rohinaa. Panumies minkä kokoinen sun lagunasi on ?


Se on tuo 1500. On vähän järeämpi kuin tuo entinen Abu, jos aivan ullalullaa haluaa, niin kannattaa varmaan ostaa pienempi eli 1000, joka sekin on testivoittaja. Itseäni tuo 1000-luokan kela ei miellyttänyt, vaikutti jotenkin "lelulta", ulkonäkö aivan erillainen kuin muissa Daiwoissa ja puola syvä=sotkee. Mutta tuo 1500 on toiminut loistavasti 6 jalan vavassa, ei vielä onneksi mitään moittimista.

8
Heittokalastus / Abu Cardinal 150u
« on: July 26, 2004, 02:37:07  »
Itsellänikin on sama kela, siinäkin sankavika, joten ei ihan sattumaa kys. mallissa? Vuoden 2003 keväällä tuon ostin, vuoden loppupuolella alkoi sanka reistailemaan, tänä vuonna jouduin sitten ostamaan jo uuden kelan kun sankavika häiritsi jo liikaa, myös pientä rohinaa alkoi kuulua "konehuoneesta" ja siiman puolaus vaikutti epätasaisemmalta kuin ennen, muttei se kyllä koskaan ole ollutkaan huippuluokkaa. Eli keskinkertainen kela, muttei kestä käyttöä vuotta enempää. Toivottavasti tämän tilalle ostamani Daiwa Laguna kestää enemmän käyttöä, ainakin uutena kaikki ominaisuudet huipussaan.

9
Itä-Suomi / Vieheitä ruunaankoskille?
« on: July 25, 2004, 23:17:48  »
Itse kävin tuolla tänä kesänä, ensimmäistä kertaa. Pari päivää paiskoin perhoa ja viehettä Neitikoskella, tuloksetta. Ei tullut tärpin tärppiä, enkä kertakaan nähnyt tai kuullut että kukaan muukaan olisi saanut mitään, kummallista, ajattelin. Viimeisenä päivänä menin Siikakoskelle kolmen tunnin ajaksi, sieltä sitten yllättäen tulikin 3 taimenta, 900g, 1100g ja 1500g. Kauniita ja ehjiä kaloja, hyvin pistivät jopa vastaankin. Kaikki kalat tulivat Räsäsellä, kokona oli sekä 5cm että 4cm. Pikkuvaappuja/liitsejä ei oikein saanut lentämään tarpeeksi pitkälle Ruunaan leveillä virroilla, joten lusikka oli pitkäheittoisena luonnollinen vaihtoehto. Räsänen on vielä niin eloisa peli, että se pyytää virrassa vaikkei pahemmin kelaisikaan, siis ui jo hitaassa vauhdissa. Kaksi kaloista tuli heittämällä lusikka hieman alamyötäiseen tai poikkivirtaan, ja antamalla virran uittaa viehettä kunnes se tulee oman rannan puoleen. Sitten vain uistin kelataan ylös ja sama toistetaan. Kireitä Siimoja !

10
Heittokalastus / Re:Mistä ostatte jigit?
« on: June 23, 2004, 20:29:32  »
Onhan noilla laadukkaammilla jigeillä (esim. Berkley, Storm, Jigajo, Action, Renosky) hiukan enemmän hintaa usein, mutta niin on enemmän pyytävyyttäkin. Lähinnä pyrstön herkkyydessä ja kestävyydessä on eroja, herkkä pelaa lähes aina paremmin kuin "kankea" pyrstö, jotkut (halvat) jigit taas ruhjoutuvat herkästi rikki jo ahventen hampaissa. Itse olen ostanut healfishingistä, ihan hyviä perusjigejä, mutta on myös joitain Stormeja ja Berkleitä, ne ovat jo huipputavaraa.

11
Heittokalastus / Re:kannattaako pitää peruketta
« on: June 23, 2004, 18:45:57  »
ostin firelineä "0.39mm" pyöräytin käsien ympärille ja napakka vetäsy nii poikkihan se meni helposti... >:(  

Olet aika sankari jos saat rispaantumattoman 0.40mm kuidun vetäistyä käsissä poikki, vieläpä helposti. Ei nimittäin paketista vedetty kuitusiima noin vaan katkea, melkeen enemmin uppoaa lihaan. Rispaantuneen/kuluneen siiman kanssa ihan eri asia, katkeaa joskus todella helposti vaikkei kuluneelta näytä ollenkaan.

12
Heittokalastus / Re:jakki lusikat
« on: June 16, 2004, 08:05:03  »
Jak ja Jakki ovat eri uistimet. Täytyy myöntää että ovat erittäin tyhmästi valinneet tuon Jakki nimen, vaikka kopiosta onkin kyse (?). Jossain olen noita Jakkeja nähnyt, Jakia taas löytyy joka kaupasta, se on toiminut hyvin merellä vaihdellen uitettuna. Jakissa/Helmi-Jakissa on tosiaan tuo "jännä" kuviointi pinnassa, Jakki taitaa olla "normaali". Pitää kokeilla tuota Jakkia, kun Jak:kin on ollut hyvä.


p.s. Onpa vaikeata kirjoittaa nuo samaan lauseeseen :)

13
Vieheet / Re:Abu garcian vaappu?
« on: June 13, 2004, 20:45:41  »
Tormentor ja Terminator ovat yksi ja sama viehe, nimi vaihtui Tormentoriksi kun Abu lähti viemään vaaputintansa myös jenkkeihin, siellä oli jo valmiiksi Terminator niminen viehemerkki, joten nimi piti vaihtaa.
Eikö ne vanhat terminatorit ole terminaattoreita, ja ne uudemmat 2003 vuosi ja siitä eteenpäin ole tormentoreja?

Itselläni on 13cm terminator sinisenä ja on antanut paljon haukea järvellä heitellessä.En nyt muista koska nimi vaihtui, mutta täysin samaa tavaraa ovat, ei mitään eroja nimen lisäksi. On tuossa kyllä veikeä uintiliike...

14
Vieheet / Re:Abu garcian vaappu?
« on: June 13, 2004, 08:05:06  »
Sitten tuo Abu Garcian Terminator on myös hyvä.

Tormentor ja Terminator ovat yksi ja sama viehe, nimi vaihtui Tormentoriksi kun Abu lähti viemään vaaputintansa myös jenkkeihin, siellä oli jo valmiiksi Terminator niminen viehemerkki, joten nimi piti vaihtaa. Tormentor on merellä todella hyvä viehe matalaan veteen keväällä ja syksyllä, järviltä ei ole kokemusta, pitää tänä vuonna uistella Tormentorilla. Itselläni on vain 11cm kokoja, kelluvat ovat toimineet paremmin kuin uppoava.

15
Kaikkea kalastuksesta / Re:C&R vai "C&K"
« on: June 11, 2004, 18:21:56  »
Harrastan molempia. Kutsuvat myös valikoivaksi kalastukseksi.

Enkä usko, että kovin moni tappaa jokaisen saamansa kalan, siis alamittaisetkin. Puhtaita C&R-kavereitakin taitaa löytyä sangen vähän.

Ihan samanlailla minullakin. Mutta eiköhän tästä ole jo (täälläkin) keskusteltu aivan tarpeeksi, haulla löydät.

16
Perhokalastus / Re:Ensimmäinen kala perholla
« on: June 10, 2004, 18:58:02  »
Ahven, viime kesänä Vantaankoskelta, nymfillä. Oli kyllä jännää saada se ensimmäinen kala, vielä hienompaa ensimmäiset jalokalat perholla.

17
Kaikkea kalastuksesta / Re:Huollatko kelojasi?
« on: June 09, 2004, 16:07:57  »
Vielä ei ole tullut huollettua, kun ei hyrriä ole ja en oikein viitsi alkaa keloja purkamaan, kun ei ole huoltamisesta yhtään kokemusta. Kun ei ole vielä kelat reistailleet, niin ei ole tarvinnut alkaa korjaamaan/viemään takuuseen.

18
Kaikkea kalastuksesta / Re:Hakeudutko muiden apajille vai omille?
« on: June 09, 2004, 16:03:46  »
Kyllä mä aina ne omat paikat etsin. Joskus on joku ihan pieni särkkä jossain ryteikön tai kallion takana mihin ihmiset eivät edes jaksa yrittää päästä niin minä on siellä heti ensimmäisenä kattomassa tuleeko kalaa. Semmosta estettä ei oo vielä vastaan tullu ettenkö olis päässy, mutta aika huimia ne jotku on ollu  :D

Itekkin joskus rymyän oikeen kunnolla esim. kaatuneiden puiden päältä ja alta tai pirunmoisessa ryteikössä, muut eivät oikein kehtaa, joskus näistä paikoista tulee hyvinkin kalaa. Muutenkin on paljon hauskempaa kalastaa "autiossa" paikassa, täyteen tupatuilla korttikoskilla on vähän ahdas olo, vielä kun on kaupungin kupeessa, ei ole kovin miellyttävää kalastusta, hyvänä esimerkkinä Vanhankaupunginkoski.

19
Perhokalastus / Re:Nykyajan käytöstavat
« on: May 30, 2004, 09:49:09  »
Samaa, mieltä, mutta esim. tupakointi on monille hyvin tärkeää kalastuksen yhteydessä, tunnen kaverin, joka lohen tartutettuaan pistää joka kerta tupakaksi. Mutta roskaaminen, meluaminen ja muu rymyäminen ei kuulu kalastamiseen, varsinkaan paikoilla, missä on muitakin. Vettä ja kaloja pitää sen verran kunnioittaa ja suojella, että on tulevaisuudessakin joitain mitä kalastaa.

20
Perhokalastus / Re:varoitus kahluuvarusteiden ostajille
« on: May 29, 2004, 22:43:39  »
Onko muuten kellään kokemusta polaroiduista laseista nimeltään Aqua (hinta 35-50 eeroa), ainakin liikkeessä kokeilu vaikutti lupaavalta.

On kokemusta Aqua Catfisheistä, hyvät lasit, ei purista ja istuvat hyvin päähän. Myös auttavat näkemisessä, varsinkin aurinkoisella säällä.

http://localhost/forum/viewtopic . php?t=6928

21
Heittokalastus / Re:mitä kaloja tänävuonna tullut?
« on: May 29, 2004, 21:32:23  »
Haukea heittämällä, ahventa jigaamalla, särkeä onkimalla +perholla ahvenia, särkiä, norsseja, lahnoja, kirrejä ja taimen.

22
Kaikkea kalastuksesta / Re:Mistä polaroidut lasit?
« on: May 27, 2004, 18:17:22  »
Hehe, eihän niitä kaikkia kaloja tietenkään. Olen kokeillut serkkupojan laseja ja niillä kyllä pääsee aika pitkälle, mutta ovat kerrassaan karmean näköiset. Minkähän hintaiset lasit ostit? Kunhan alle 100 ? niin niitä voin jo harkita.

Omistani maksoin 55e, mutta on Aqualla sitä halvempia ja kalliimpia laseja.Tuollaiset siis on nuo Catfishit, kannattaa käydä kokeilemassa eri malleja alan liikkeissä.

23
Kaikkea kalastuksesta / Re:Mistä polaroidut lasit?
« on: May 27, 2004, 18:02:42  »
Omat lasini (Aqua Catfish) olen ostanut kalastustarvikeliikkeestä, monissa on juuri Aquan "torni" jossa monia eri malleja ja linssivaihtoehtoja. Se on oikeestaan ainoa vaihtoehto, koska optikkoliikkeiden valikoimat ovat huonommat nimenomaan kalastukseen suunnitelluissa laseissa ja hinnat ovat aivan järkyttävät. Aquan lasit on muidenkin mielestä todettu hyviksi, olen nähnyt jossain myös Visionin laseja. Yleisesti laseista sen verran että ne auttavat aina jonkun verran, joskus hyvinkin paljon. Mutta mitään "supernäköä" et niillä saa, esim. että erottaisit kaikki kalat joesta tms.

24
Heittokalastus / Re:stormin uus viehe
« on: May 27, 2004, 07:20:17  »
No nyt vasta muistinkin. Kuvaa en netistä nyt löytänyt, on tämän kauden uutuus. Niitähän oli ainaki hauen, ahvenen ja särjen varsin näköisiä epeleitä. Kertokaas vaan lisää, onko se esim. kuinka nopeasti uppoava, minkälainen uinti tai uittamistekniikka?

25
Heittokalastus / Re:stormin uus viehe
« on: May 26, 2004, 17:33:07  »
http://localhost/forum/viewtopic . php?t=6489;start=0

http://localhost/forum/viewtopic . php?t=6702

Tuommoiset löytyi, ei kovin kummoista keskustelua ole syntynyt, ehkäpä huonon saatavuuden vuoksi. Itse olen kokenut sen aika onnettomaksi peliksi, kippaa kyljelleen jo hitaassa vedossa/nykäyksessä. Vielä pitää pariin otteseen kokeilla, mutta ei ainakaan ensiuitollaan pyytänyt kuin yhden hauen + tärppejä.

26
Perhot & Perhonsidonta / Re:Onko muilla samanlaisia kokemuksia?
« on: May 23, 2004, 21:58:44  »
Tavallaan, varsinkin kun näkee tien poskessa tai muualla kuolleen elukan, esim. oravan. Vielä en ole mennyt leikkaamaan kuolleesta rusakosta naamaa irti, saattavat ohikulkevat ihmiset vähän ihmetellä :) Olen kuullut että jos luonnosta kerää materiaaleja, pitäisi niistä voimakkailla myrkyillä tappaa pikku pöpöt, muuten ne tarttuu kaikkiin muihinkin sidontalaatikon aineksiin, kaikki voivat mennä pilalle  >:(

27
Heittokalastus / Re:Kela
« on: May 20, 2004, 10:32:45  »
Quote
Joku tuollainen 50e alkaa olla yläraja..

Tuolla saat jo pari siimaa, mutta laadukkaaseen kelaan en usko sen riittävän. Itsellä paljon kokemusta aiheesta, toistanpa taas: Osta kerralla hyvä, joka useimmiten on kallis, se tulee pitemmän päälle halvemmaksi.[/u] Tämän lisäksi saat vielä rutkasti lisää käyttömukavuutta, toimintavarmuutta ja jopa enemmän saalista. Esim. nykypäivän kuitusiimat kuluttavat takaliikkeettömiä keloja niin paljon, vanhanaikainen kela ei kestä kauaa kuitusiiman kulutusta. Sama juttu jos revit uistinta irti pohjasta/kaislasta/kivestä riuhtomalla takaliikkeettömällä kelalla, jälki on aika pahaa. Omapa on asiasi jos haluat ostaa joka toinen vuosi uuden kelan...

28
Perhokalastus / Re:Tulvakaloja
« on: May 20, 2004, 10:24:31  »
Quote
Tuohon Tärpin mainitsemaan ottamattomuuteen voi olla syynä se, että salakoita on niin reilusti, että taimen ei halua ottaa pienintäkään riskiä esim. jos vaikka perhon uinti poikkeaa hieman aidosta salakasta tai sitten vaan perho ei osunut salakkaparven keskellä taimenen nenän eteen. Mene ja tiedä..

Itse olen käsittänyt asian niin että kala ottaa poikkeuksellisesti liikkuvan vahingoittuneen kalanpojan (eli kalastajan streamerin), juuri sen takia että se saa tämän helposti kiinni. Kun on paljon ehjiä/terveitä kaloja ja taimen näkee niiden seassa tämän vahingoittuneen, (streameri edelleen) pitäisi sen vaistojen mukaan ottaa helpompi saalis. Tässäkin avainsanana energian hyötysuhde. Mutta kertokaas te jotka asiasta jotain oikeasti tiedätte, onko näin?

29
Kaikkea kalastuksesta / Re:Itikka myrkyn vaikutus siimoihin?
« on: May 20, 2004, 10:19:07  »
Quote
Saattaa tietenkin olla hyvinkin mahdollista ettei hyttysmyrkky vaikuta siiman kestävyyteen millään tavalla, mutta itse ainakin laitan hyttysmyrkkyä pelkästään rystypuolelle. En myöskään päästä siima kosketuksiin hyttysmyrkyn kanssa, oli sillä vaikutusta tai ei. Tämä on täysin opittu tapa, eikä sen noudattamista edes ajattele vispatessa. Tuskin tulee tapaa muutettua, vaikka jokin tutkimus tämän luulon vääräksi osoittaisikin.


Niin, ei siitä hyötyäkään ole  ;)  En kyllä itsekkään lilluta siimoja missään litkuissa, kun kuluvat normaalissakin käytössä tarpeeksi nopeasti. En sitten tiedä eri siimamerkeistä, jos niiden välillä on eroja "myrkynsiedossa". Ja mikä on ero monofiilissä, fuusiosiimassa ja punotuissa tämän suhteen?

30
Heittokalastus / Re:Storm suspending?
« on: May 19, 2004, 20:19:50  »
25g versiolla yksi kutukala ylös, mutta käyttö jäänyt vähiin, yksilöni uivat kyljellään :( Onkohan se yleistä, joku on väittänyt että tämän ja 55g mallin kanssa on eroa. Vähän jäi harmittamaan kun ei noita enää saa, taas nähtiin millainen vaikutus Erällä on suomen kalamiehiin  :D

Pages: [1] 2 3 ... 11


center>