Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - daiwa2

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 17
61
Kyllä mä sanon että naurettavaa pelleilyä tuo karttojen pimittäminen.Ensin sovellus käyttöön soveltuvia karttoja pimitetään ja sittenkun ne vihdoinkin kovan painostuksen päätteeksi vapautetaan, niin vedetään syvyyskäyrät pois muista...

Ja niinkun Mikko sanoi, luulis että nuo olis edes yleisen turvallisuuden vuoksi jokaisen käytettävissä ja saatavilla ilman älyttömiä maksujakin.

62
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 mediassa
« on: March 19, 2012, 15:07:30  »

63
Pyydyskalastus / Vs: Roskakalan verkottaminen
« on: March 19, 2012, 14:15:05  »
25mm silmäkoko kyllä jo antaa ihan mukavan kokoista särkeä, mutta mikäli sitä isompaa on enemmänkin, niin tuskin 30-35 millinenkään liian suuri on. Maatalouskaupoista saatava "mullinherkku" on muuten oivaa ja halpaa houkutusainetta särjen pyyntiin.

Olisi mielenkiintoista kuulla myös särkireseptejäsi vaikka ne ei suoranaisesti aiheeseen liitykkään(?)

64
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kaikuluotain hakusessa
« on: March 09, 2012, 23:27:45  »
Värinäytön ilo on siinä, että erottelu onnistuu paremmin. Periaatteessa ei mitään merkitystä, mutta kun on mustavalkolaitteesta värilaitteeseen siirtynyt, niin takaisin ei ole paluuta  :wink:

Itsellä käytössä vanhempi laite Eagle 642. Erittäin tyytyväinen olen ominaisuuksiin. Varsinkin erottelukyky on ollut todella hyvä lisä muikkuparvia etsiessä. Eri kalalajien parvet osaa tunnistaa jo aika hyvin näytöltä.

Jep. Erottelukyky tuossa on erittäin merkittävässä roolissa, kun esim pohjan kovuus on värien mukaan jne. Ja kyllähän se värinäyttö on myös mukavuus kysymys, en sitten tiedä onko hintansa arvoinen. Ja hyvin nuo nykyiset värinäytöt toimivat myös auringonpaisteessa. Itselläni on Lowrance elite x5, jossa hieman turhankin paljon ominaisuuksia omaan makuun. Mutta empä pois vaihtais.

65
Pyydyskalastus / Vs: Iskukoukkukalastus
« on: March 08, 2012, 19:00:39  »
Quote

Heitä niillä alumiineilla vesilintua ja osta tukevat kolmihaarat!

Sen jälkeen ainoa ongelma onkin että miten saada saaliskalat mahtuvaan avannosta, kun kairasta loppuu mitta.

Mistähän Perca on alumiinisia iskukoukkuja löytänyt? Eiköhän ne oo terästä tai messinkiä tähän asti ollut. Mutta tokikin, jos olet alumiinisia iskukoukkuja käyttänyt, niin ei
ihmekkään että haukut iskukoukut alimpaan maan rakoon ;)

66
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: March 07, 2012, 11:09:23  »
Kysymys: Miten saat kirjoitettua ä-kirjaimen Samsung Galaxy S Plus kännykällä viestiisi?

Nisunkin oma voi auttaa, mutta yleisesti kyllä suosittelen lataamaan androidiin tuon Scandinavian keyboardin. Jtnkin mukavampi ainakin omaan makuun.

67
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: February 26, 2012, 17:26:08  »
Tulipa pilkillä harvinaisen hyväkuntoinen kirjolohi. Oli melkoinen torpeedo siiman päässä ainakin aikaisempiin samankokoisiin verrattuna.  :-) Strategiset mitat 47cm ja verestettynä 970g, eli melko laiha oli kala.

Ohhoh. Tuohan jo etäisesti muistuttaa  kalaa. Onko mistä tullut?

68
Pyydyskalastus / Vs: Iskukoukkukalastus
« on: February 22, 2012, 12:50:34  »

Merikarvialla olen käyttänyt. Siis merialueella. Hyvä tietää, koska olin aikeissa laittaa iskarit Kyrösjärvelle käyttäen silakoita, jollei avannosta olisi syöttikaloja tullut. Onkos muikkujen käyttö sitten laillista?

Muikun käyttö sisävesillä pitäisi olla aivan täysin sallittua, vaikka se olisikin kaupasta ostettu.

69
Pyydyskalastus / Vs: Iskukoukkukalastus
« on: February 21, 2012, 22:30:34  »
Mitä voisi käyttää syötin "korvikkeena"Kun syöttikaloja ei avannosta tule  ?
Kelpaako hauelle joku kalajigi,liha tms ?

Itse olen pahimmassa tapauksessa ostanut silakoita K-marketin kalatiskiltä ja käyttäny niitä.

Oletko sisävesillä käyttänyt silakkaa? Se nimittäin ei ole laillista ollut enää hetkeen...

Lakia asiasta, kohta 470/2008 24§

Quote
Meri- tai rannikkoalueen luonnonvaraisten kalojen käyttö syötteinä sisävesialueella
Meri- tai rannikkoalueelta pyydystettyjen tuoreiden tai pakastettujen luonnonvaraisten kalojen tai niiden osien käyttäminen syötteinä kalastuksessa sisävesialueella on kielletty. Elävien luonnonvaraisten kalojen siirtokiellosta säädetään 19 §:ssä.

70
Pyydyskalastus / Vs: Hyväksytkö pyydyskalastuksen?
« on: February 20, 2012, 23:37:45  »
Jep, näin uskon myös. Mikäli tosin touhu on ollut yhtään ammattimaista, niin ongelmana on se, ettei kaikki välittäjät osta mitään muutakuin kuhaa ja sitä yhtä matikkaa tai kirjolohta ei sitten jakseta ruveta kauppaaamaan erikseen, varsinkaan kun siitä ei kostu kuin euron tai kaksi. Suuremmat määrät on sitten eriasia tokikin ja niiden myyminen onnistuu/ on jokseenkin kannattavaa

Ja toisaalta tämä on kuluttajien aiheuttamaa seuraamusta, siitä ettei osteta mitään muutakuin kuhaa,siikaa tai lohta... Muiden kalojen hinta tippuu,eikä kukaan niitä ole kiinnostunut myymään/ostamaan. Pitemmän päälle ei ole järkevää.

71
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: February 16, 2012, 18:15:39  »
Erittäin tutun oloinen kuha. Onko mistä? Noita on tullut tuollaisesta 20cm:stä lähemmäs kahden kilon kalaan. Ammatikseni kun pyydin, niin lappajärveltä tuli noin 1kpl/kk.

Pohdin myös silloin kovasti että mikä tuon aihuttaa, mutta epäilen vahvasti geenivirhettä, kun noita kaiken kokoisena tuntui olevan. Myös mätiä kaloja noista on osa ollut. Myös mahassa on ruokaa ollut jne, eli sen suhteen täysin "normaaleita " kaloja. Fileeksi noita on muuten sitten ihan turha yrittää, sillä tuo selkäranka on tosiaan tuon kalan muotoinen...

72
Länsi-Suomi / Vs: UR kairan teroitus Seinäjoella?
« on: February 16, 2012, 15:23:17  »
Eikös supersportista ole ainakin joskus saanut noita tehdästeroitettuja teriä kun on vienyt omansa sinne vaihdossa. Soittamalla tuo varmasti helpoiten selvenee.

73
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Yksi uistelulupa koko maahan?
« on: February 10, 2012, 10:36:36  »
Yleisesti ottaen katson tuon hyväksi uutiseksi.

Muutama pointti kumminkin herättää vähän kysymyksiä

Yli 65 vuotiaat joutuisi myös maksamaan kalastuksesta:

Tämä on selkeästi aiheuttanut hyvinkin raakaa vastusta, mutta omasta mielestä kohtuu hyvä uudistus. Kalastavat eläkeläiset kyllä varmasti omistavat sen verran rahaa, että 35€ kalastusmaksun pystyy maksamaan. Ne eläkeläiset jolla sitä rahaa ei ole, asuvat suurimmaksi osiksi kerrostaloissa ja kaupungeissa, enkä ole näihin kalastajiin oikeastaan ikinä törmännyt.

Eli miksi eläkeläiset saisivat ikänsä puolesta vapautuksen maksuista, varsinkin kun tuntuu että tässä ryhmässä on heti nuorten jälkeen eniten tätä porukkaa jotka ei paljoa tunnu kunnioittavan alamittoja, pyytävät ihan surutta raakojakin määriä kalaa jne. Nuorilla tarkoitan tässä karkeasti alle 15 vuotiaita, jotka saavat ensimmäisenä taimenenaan sen 35 senttisen jota ei malteta päästää pois. Mutta vanhemmilta kalastajilta  kuulee usein :"Koko elämäni oon näin kalastanut eikä se kala järvestä lopu ja plääplääplää", joten oikeutettua on että myös maksavat kalakantojen kunnostuksista jne.

Toki vanhoissakin ihmisissä on poikkeuksia, niinkun kaikissa ryhmissä. Mutta mutta, omasta mielestä kumminkin olisi hyvä uudistus.

Toinen hyvä kysymys on tämä ammattikalastuksen "vapautuminen". Ammattikalastusta jonkun verran harjoittaneena tulee mieleen kahdenlaisia mielipiteitä. Puhun nyt sisävesikalastuksen näkökulmasta, mereen en sekaannu.

Positiiviset:

Tämä saattaa mahdollistaa monelle ammattikalastajalle mahdollisuuden jatkaa ammattiaan taloudellisesti kannattavana, kun kalastusaluetta pystyy laajentamaan. Myös esimerkiksi hoitokalastuksen kannalta tämä on pelkästään hyvä asia, mikäli jotkut rupeaa kalastamaan roskakalaa niistä järvistä mistä se milloinkin on kannattavaa.

Negatiiviset.

Kun alueet laajennetaan, niin tiettyjen ammattikalastajien olot taas heikentyvät, kun omalle alueelle saattaa tulvia ties miten paljon ulkopaikkakuntalaisia ammattikalastajia jne. Varsinkin sesonkiaikana tämä saattaa tuoda hyvinkin suuria ongelmia ja ylikalastuksen riski kasvaa järkyttävissä määreissä ja tämä ei todellakaan tee hyvää kalakannoille.

Ratkaisuksi tähän olisi että järvikohtaisesti asetettaisiin tietyt kiintiöt ammattikalastajille. Paikallisille ammattikalastajille etuoikeus tämän kiintiön käyttämiseen, ja mikäli edellisinä vuosina kiintiötä on jäänyt tyhjiksi, vapautettaisiin siitä tietty osuus ulkopaikkakuntalaisille ammattikalastajille. Tokikin tämä maksaa, mutta oman näkemykseni mukaan tämä tulisi huomattavasti halvemmaksi ratkaisuksi, mitä se että muutaman vuoden päästä aletaan elvyttämään tuhottuja kuha tai siika kantoja.
74
Mainostus Sallittu! / Mantere-vaaput. Facebook kilpailu julkaistu!
« on: February 05, 2012, 15:47:22  »
Nyt jokaisella ainutlaatuinen mahdollisuus saada ilmaiseksi ottipelit ensi kevääksi! Tykkäämällä meistä facebookissa ja tykkäämällä kuvasta osallistut kolmen M60-vaapun arvontaan! Mikäli vielä jaat kuvan kavereillesi, ilmoita siitä kommenttina ja osallistut yhden extra vaapun arvontaan!


75
Mainostus Sallittu! / Mantere-vaaput tiedottaa!
« on: February 04, 2012, 18:02:53  »
Mantere-vaaput on pieni, Etelä-pohjalainen tuleva yritys, joka tuottaa ensiluokkaisia kalastustarvikkeita käsityönä. Tällä hetkellä toimimme Mantereen kala ja tarvike Ay:n alaisuudessa. Vaappuja on vuoltu jo vuodesta 2005 ja nykyinen tuotanto on jo kansallisesti kovaa tasoa omassa sarjassaan. Panostamme timantinkovaan laatuun, kalastaviin vaappuihin ja asiakkaiden tyytyväisyyteen. 
Ensisijainen tuotteemme on käsinvuoltu vaappu. Vaappumateriaalina käytämme balsaa  ja tarvittaessa apassia. Kaikki vaaput ovat yksilöllisiä valmistusprosessista johtuen. Mikäli teillä on tuotteitamme aktiivisessa käytössä, ei reissun onnistuminen ole ainakaan uistimista kiinni!

Tähän ketjuun tulen päivittelemään Mantere-vaappujen toimintaa,tarjouksia sekä kilpailuja! Muista tykätä myös meistä Facebookissa!.

Värikartaston löytää tällä hetkellä täältä ja toisen löytää täältä

Mantere-vaappuja voi ostaa tällä hetkellä esimerkiksi Kauppahallista tai ottamalla suoraan yhteys allekirjoittaneeseen.

Ja muistakaa. Kuulumalla Kalassanet Ry:n jäseneksi saatte -10% kaikista Mantere-vieheiden hinnasta pois.

Kotisivut julkaisemme myöhemmässä vaiheessa.

76
Sekalaista juttua / Vs: Mikä mopo?
« on: February 02, 2012, 19:19:30  »
Nyt olisi tarkoitus hommata tohon pihaan mopoauto. Tällä hetkellä vahvasti suuntautamassa tuohon aixam city malistoon, joko pack tai S. Mutta täytyy nyt vähän katsoa, kun ei oikeen haluttais maksaa tuosta muovipurkista 10-13 tonnia. Mopoauto helpottaisi kyllä paljon liikkumista kalapaikoille (ja muuallekkin). Pakkien ja rasioiden, virvelin, ja varsinkin kaikkien perhokamojen vienti tulee hieman vaikeksi mopolla. Ei tarvitte aina olla kalastus vanhempien kyydistä kiinni. Perholla kun tulee aika paljon kesällä kalastettua, niin siinäkin kaikki liivit, rasiat, vapaputket ja kahluuhousut sekä -kengät on huomattavasti helpompaa Mautolla.  :-)

Jos multa kysytään niin noi sais kieltää lailla... Maailman hirveimpiä  vekottimia ulkonäöltään ja 95% kuskeista täysiä teiden ritareita. Voittaa jopa skootterikuskit mennen tullen..

Ei ollut mun nuoruudessa puhuttekaan että olis ollut mistään saatavilla yhtään mihinkään 10-13 tonnia rahaa, eikä edes puolta siitä. Hyvä että polkupyörän sai ja sillä kyllä pääsi ihan hyvin kalapaikoille yli kymmenen kilometrin päähän...Tuolla rahalla kulkee aika monta kertaa kalassa vaikka taksillakin, vaikka onhan noilla toki jotain jälleenmyynti arvoakin muutaman vuoden päästä. Henkilökohtaisesti omistamani autonkaan arvo ei ole edes puolia tuosta ja se on kovalla työllä hankittu. Mielenkiinnolla kyllä odotan mikä on nykynuorison käsitys rahasta kun ovat vanhempia, kun 15 vanhana saadaan jo noin arvokkaita leluja...


77
Pyydyskalastus / Vs: IronSilk- ja 7f-monikuituverkot
« on: January 30, 2012, 18:57:32  »
Limoittumista en allekirjoita. Eroa monofiiliin en ole huomannut tässä asiassa noin vuoden käyttökokemuksen perusteella.

Mutta mutta, isolle kalalle huomattavasti paremmat mitä normaalit monofiilit. Ei ainakaan kala saa repimällä itseään verkosta irti sillä herkkyyteen nähden verkko todellakin on erittäin VAHVA. Ja siitä syystä johtuu tuo kalojen irttomisen vaikeuskin. Eipä taida monofiilikään pahemmin 55 millisellä matkalla joustaa, vaan kyse on enemmänkin siitä ettei tuota saa nyppimällä kovin helposti poikki, vaikka kuinka yrittäisi. Varsinkin jos on useampi silmä kalan ympärillä. Kestävät varmasti pitempään tästä johtuen mitä monofiilikin.

Kylmällä kelillä noista on ilkeä irrottaa kaloja ja takutkin "hankalia" selvitettäviä vahvasta langasta johtuen, mutta kyllä ovat ainakin omasta mielestä täysin hintansa arvoisia!


78
Rakentelu / Vs: cab regular halkeilu
« on: January 28, 2012, 21:08:38  »
kyllä ne näköjään katoaa kun tarpeeks lakkaa mulla vaan ei oo usko riittäny noin pitkälle

Hyvä homma että pääsit ongelmasta!

79
Pilkintä / Vs: Jäätilanne 2011-2012
« on: January 28, 2012, 17:41:37  »
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012012815137543_uu.shtml

Onko missään päin Suomea turvallista mennä jäälle?

- Ei oikeastaan. Itse en tällä hetkellä ainakaan menisi
Joo-o... Olisi mielenkiintoista nähdä uutinen missä kerrottaisiin joskus että jää on kestävää. Tai sinne olisi turvallista mennä. Aina noihin saadaan negatiivinen sävy aikaan ja parhaimmillaan pilkkimiehiä ja jäällä liikkujia mollataan jollain tavalla "kun ovat niin tyhmiä kun menevät jäälle". Plääh sanon minä. Keväällä varoitetaan joko siitä ettei oo ollut riittävästi pakkasia ja jää on ohutta, tai sitten varoitetaan siitä ettäkun on ollut niin paljon pakkasia niin ihmiset uskovat jään olevan kestävää vielä toukokuun lopussakin...

Kaiken huippu on tämä viisaasti vesillä kamppanja joka pyörii radiossa ja ties missä millloinkin. Saadaan niin kertakaikkisen negatiivinen,saarnaava ja muuten vain "kaikkitietävä" sävy siihen että tekee mieli mennä sinne jäälle vaan piruuttaan, pelkästään uhmaten tuota kamppaniaa.

Kysyin muuten viime vuonna piruuttani viisaasti vesillä kamppanian budjetista. Kamppanian budjetti oli noin 100 000 euroa vuodessa ja käsitykseni mukaan hyvin pitkälti verorahoilla pyörivä.Olisi kyllä mielenkiintoista tietää montako "uhria" tämä kamppania on säästänyt ja kuinka monta se on aiheuttanut tuolla saarnaavalla sävyllään

80
Länsi-Suomi / Vs: Lappajärvi
« on: January 27, 2012, 19:00:08  »
Ohhoh! Komea saalis!!! :-o

Kuinka syvältä kalat löytyi?

81
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 25, 2012, 23:05:25  »
Kyllähän normaalia tai läpikuultavaa paperia löytää jokaisesta alan liikkeestä, mutta läpinäkyvä onkin sitten aivan eri juttu....

82
Rakentelu / Vs: cab regular halkeilu
« on: January 24, 2012, 16:00:41  »
Lakkaa,lakkaa ja vielä kerran lakkaa ja reilusti!

Omat kapulani eivät saa kuin päätyjen osalta hieman hiomapaperia ja pirusti lakkaa päälle. Muutaman kerroksen jälkeen nuo kuplat häviävät kyllä  lakan alle ja tarvittaessa voi tehostaa hiomapaperilla lakkausten välissä.

Ja itse en kyllä rupeaisi dippailemaan käsin hitaasti vaappuja lakkaan. Siinä ei mee kuin ikä ja terveys.

83
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: January 23, 2012, 15:44:33  »
Maksuksi turvallisin ja käytännöllisin tapa on tuo Paypal. Se on siis käytännössä internetpankki, jolloin voit siirtää omalle Paypal tilille rahaa ja maksaa sitä kautta, tia vaihtoehtoisesti liittää oman pankkisi visa electron korttisi tiliisi ja maksu tapahtuu sillä sitten. Täysin turvallinen on ollut enkä ikinä ole kuullut mitään pahaa sanottavaa tuosta maksusysteemistä. Valuutta kurssi on tällä hetkellä karkeasti niin että yksi dollari tarkoittaa 0,77€. Eli 10 dollarin tuote tarkoittaa 7,7 euroa. Tuolta löytyy tietoa Paypalista suomeksi http://fi.wikipedia.org/wiki/PayPal

Shipping kohta on toimituskulut, niinkun arvelitkin. Kiinasta lähtevä tavara on usein muuten ilmaisilla toimituskuluilla, paketin koosta riippumatta. Jännä sinänsä kun sieltä saa alle euron tavaroita tilattua kotiin ilman toimituskuluja ja suomessa saa firmassa kuin firmassa maksaa useamman euron kirjekuori toimituksestakin...

Tavarasta riippuen toi toimitus tulee mutta,usein kumminkin käytetään lentorahtia ja loppumatka sitten itellan kyydissä. En tiedä tuosta pakkasesta sen kummemmin, mutta uskoisin esim matkahuollon kautta kulkevan tavaran olevan samallalailla hetkellisesti alttiina pakkaselle.


Itse olen tilannut tavaraa kiinasta,englannista,thaimaasta,puolasta ja saattaa olla jokin muukin maa mukana. Paketteja kertynyt karkeasti varmaan 50-70kpl ja kaksi kertaa olen joutunut kommunikoimaan  myyjän kanssa jonkin ongelman takia.

84
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: January 23, 2012, 01:20:06  »
Itse kanssa tuota Ebay:tä välttelin aluksi kuin ruttoa vedoten tuohon kielitaidon puuttumiseen, mutta lopulta halvat hinnat pakotti perehtymään palveluun enkä enää oikeastaan Suomesta mitään tilaakkaan, mikäli tavaralla ei ole kiire. Jos hinta on parhaimmillaan jopa 80% halvempi kuin Suomessa ja sisältää postikulut postilaatikkoon asti, niin ei kyllä tuu pieneen mieleenkään maksaa turhista välikäsistä. Varsinkaan kun tuolta saatu asiakaspalvelu on aina ollut enemmän kuin hyvää. Kaksi kertaa on ollut myyjällä ongelmia tuotteen kanssa. Toisella kertaa sain 110% arvoisen kupongin kyseisen firman tuotteisiin ja toisella kertaa vaihdoin sitten tuotteen johonkin muuhun. Sen lisäksi Ebay tai Paypal korvaa aiheutuneet kulut, mikäli myyjä niitä ei suostuisi maksamaan jos jotain ongelmia ostossa ilmenee. Voisin jopa väittää turvallisemmaksi paikaksi ostaa mitä Suomen pikku verkkokaupat.

Kaikenlisäksi ostaminen on erittäin helppoa kun on tehnyt Paypaliin ja Ebay:n tilit. Ei muutakun kirjaudut sisään Ebay:n, etsit haluamasi tuotteen,painat osto nappia, kirjaudut sisään Paypaliin ja hyväksyt maksun. Ja muutaman viikon kuluessa tavarat on postilaatikossasi.

 Kalastustarvikkeita nyt en ole tilannut, mutta muuta tavaraa erittäinkin paljon ja tälläkin hetkellä useampi paketti tulossa idästä. http://www.retropelihuolto.com/ulkomailta.htm
Tuolta löytyy hyvät ohjeet tilin luomiseen ja ostamiseen. Ja ongelmien tullessa auttajia kyllä varmasti löytyy netistä tia tuttavapiiristäsi, jos sellaisia nyt sattuisi tulla. Itsekkin voin ostoissa auttaa mikäli jollain on ongelmia.

Ja muistakaahan sitten että osa tavarasta saattaa tulla tosin tullin läpi,varsinkin jos on arvoltaan yli 42 euroa. Näihin tulee myös alv 23% hintaan lisää, kun ne tullista lunastaa pois. Ja tosin  kannattaa tarkastaa etukäteen onko tavara laillista tuoda Suomeen,esim lasereita noi ei vissiin tunnu päästävän ollenkaan läpi. En sitten tiedä miten erinäisten kemikaalien kanssa on, mutta netti varmasti auttaa.

85
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 22, 2012, 22:40:51  »
Ylläoleva siis tulostettu paperille ja päälle CAB?

Kyllä on. Ja ihan jollain parin kympin tulostimella siis tulostettu.

Onko tuo muovikalvo ollut tarkoitettu nimenomaan mustesuihkutulostimella vai laserille?  En sitten tiedä miten paljon eroja tuon LV1 ja CAB:n välillä tässä tapauksessa on.

http://www.kauppakartano.com/mustesuihkutarrat/TAR-A4T-mustesuihkutarra-avery-j8567-25-l%C3%A4pin%C3%A4kyv%C3%A4-210-x-297-1-pkt-25.htm

Tuossa on tuo paperi mitä olen käyttänyt. Toi ei kyllä edes ole täysin läpinäkyvää vaan enemmänkin läpikuultavaa. Laitoin varmistuskyselyn silloin tuosta asiasta tuonne firmaan että on nimenomana läpinäkyvää ja kovasti väittivät sen olevan, mutta kaukana siitä.. Tosin yllättävän hyvin ajaa silti asiansa. Ongelmia oli myös toimituksessa ja toimituskuluja vaativat aluksi vaivaisia 13,5€+alv, vaikka paketti mahtuu kirjekuoreen... Pienen sananvaihdon jälkeen tiputtivat noita toimituskuluja ja sitten pläjäyttivät maksun jälkeen toimitusajaksi 4-8vk... Paska palvelu, suosittelen tilamaan mielummin vaikka ulkomailta ja luultavasti saa nopeampaakin...

86
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 22, 2012, 12:34:01  »
eli normaali tulostimella tulostaen ja muste ei leviä cab lakan kanssa??olen jonkin logon tulostamista ajatellut ja miettinyt että täytyis musteen suojaksi logon päälle laittaa esim kontaktimuovia tai jtn.mutta jos ei tarvii ja lakan kestää niin tämä on hienoo!! :-) :-D

Mikäli kyseessä on mustesuihku tulostin niin pitäisi kestää. Laserista ei tietoa, mutta jostain muistan lukeneeni että sen kanssa on ongelmia.

Ja noiden reunojen kuplimisen pystyy välttää suhteellisen hyvin kun töpöttelee hammastikulla lakkaa paperin reunoille ennen itse varsinaista lakkaamista.

87
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 21, 2012, 23:42:52  »
Pienenä vinkkinä noiden kuvien siirtoon vaappuun, että on saatavilla myös "läpinäkyvää tarrapaperia" joka soveltuu mustesuihkutulostimelle. Sen avulla on helppo siirtää logo minkä tahansa väriselle pohjalle ilman hirveän tarkkaa leikkelyä. Ja tosin tuo mustesuihku tulostimella tulostettu kuva kestää ainakin CAB-lakan.

Ongelma on vain tuon tarrapaperin saatavuus, kauppaakaan en pikaisesti löytänyt mistä tuota joskus tilasin. Hinta oli kumminkin suhteellisen arvokasta(25 arkkia oli jonkun 30-40€ toimituskuluineen). Toki yhdelle arkilla saa tehtyä kymmeniin vaappuihin logot, kun kerralla tulostaa.Kalassa.netin vuosivaaput on myös tehty kyseisellä paperilla.


88
http://www.youtube.com/watch?v=4ybsqiEh9TM&feature=share Nimi sopii hyvin tälle foorumille, pakko laittaa  :roll:

89
Pyydyskalastus / Vs: Iskukoukkukalastus
« on: January 06, 2012, 12:02:11  »
Eipä juuri mitenkään, jos jousta tarkoitat? Sen pitääkin olla jäykkä, jotta iskee kalaan kunnolla koukut kiinni. Ja vauhdikkaasti. Ei se hauki siellä minuuttia kalaa jällystä:)

Jos pelkäät sormille iskua, niin kun syötät koukkua, viritä se ylös nouseva koukkuvarsi koukun narulla pari kiekkaa kiertäen "kiinni"-asentoon niin ei pääse lyömään sormille...

Eiköhän herkkyys ole tarkoittnaut tähän asti sitä että jokin asia tapahtuu herkemmin, ei löysemmin. Ja jos koukku halutaan saada herkemmin laukeamaan niin tuskin siinä kukaan pelkää sormillekkaan laukeamista, vaikka hyvä kikka onkin. :roll:

Joskus itse kanssa noita lovia vähän viilalla suoristanut, taisi olla kanssa kivikankaan koukkuja. Mutta kannattaa sitten varovasti ottaa ja kokeila välissä, sillä jos liikaa viilaa niin saattaa koukku olla pian liiankin herkkä ja siten olla käyttökelvoton


90
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 05, 2012, 21:40:07  »
Itseasiassa emäntä ne tekee, kun jos itse teen niin ne on aina kierossa  :roll:


Mutta siis ihan perinteisesti. Sopivankokoinen pyöreä tikku ja tökin sillä ensin valkoisen,sitten mustan ja sitten hammastikulla valkoista maalia vähän niin saadaan tuo "kiiltopiste".

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 17


center>