Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Mikkoporo

Pages: [1]
1
Vetouistelu / oppipojat
« on: May 05, 2011, 21:03:47  »
oppipojat kalassa...
mä opetin pojat talvella vaapun tekoon...ilmeiseti on mennyt oppi perille

2
Rakentelu / Turpalevyjen muokkaus
« on: March 11, 2009, 23:56:21  »
Tein tuossa muutamasta  porraslevystä J-mallin. Oli helppoa ja nopeaa. Ensin kasto kuumaan veteen,painoin portaan suoraksi, sitten pyöreää mustekynää vasten kärkeen J muoto. Sen verran alkuperäistä kyllä muistuttaa,että näkee suuntaa millaisen uinnin tuo levymalli antaa. Niin... kai tuo muoto nyt pysyy tuossa?Luulis ainakin...

Täytyy testailla lisää...

3
Rakentelu / Teetkö vaappuja vai hyväntekeväisyyttä?
« on: February 28, 2009, 07:52:42  »
Moni ei taida ymmärtää oikeasti mikä työ näissä vaapuissa on? Ymmärrän kyllä kun joku tekee tuhansia vaappuja vuodessa, sorvauttaa omat rungot,ja saa koukut ,turpalevyt ynnä muut edullisesti ja vaaput ovat jo vähän massatuotetta.Silloin pystyy jo hintaakin pudottamaan perus järkeviin summiin. Mutta esim minä joka samfishingin hinnoilla tilaan tarvikkeet ja olen tykästynyt tuohon panda folioon ja kun sen hinta rupeaa olemaan yli 1,5€ per vaappu.myynti vaappuihin laitan  kamasanin koukut 1€ per vaappu, maalit, lakat ja viddu vähintään viikko töitä niin porukka itkee jos en vitosella myy vaappua :? Onko reilua minä vaan kysyn...

 


4
Rakentelu / Onko (folion) paksuudella väliä?
« on: February 23, 2009, 17:36:12  »
osaatteko kerto noista folioiden ja teippien paksuuksista?mitähän noissa esim.samfishingin folioissa on paksuus? Tai bilteman teipissä? Ilmoittaako joku missään näitä paksuuksia?Täh häh :?

5
tässä pikku pähkinä...kaloilla kun nuo aistit suhkoht hyvät niin jos verstaalla röökataan niin hajuhan tarttuu vaappuuihin,varsinkin lakkausvaiheessa.Kaveri sanoi että jotkut omavalmiste pilkit haisee röökille vaikka niitä on jo pari vuotta uitettu...täÄ ei ole itellä tullut mieleen...kommenttia.

6
Rakentelu / vaapun myynti ulkomaille?
« on: February 01, 2009, 01:20:02  »
Mikä on kätevin/varmin tapa hoitaa vaapun myynti esimerkiksi Norjaan?

7
Kirpputori / Ostetaan Panda foliota...
« on: January 29, 2009, 03:27:44  »
siis tällä kuviolla...nopsaan viestiä jos löytyy nurkista

turha sitten laittaa että tilaa puukko matilta...eipä ollu siellä ei ...prkl..

9
Rakentelu / kuvia verstaalta
« on: January 23, 2009, 09:35:59  »
Avataanpas tännekkin tämmöinen topic....

tästä olis tarkoitus rakennella verstas omaan käyttöön, nyt loppu tilan ahtaus.pieni vannesaha on vielä tulossa,ja hyllykköjä lisää...ja paljon muuta   :-D10
Rakentelu / Keksinnöt/ideat/päähän pälkähdykset
« on: January 12, 2009, 02:37:06  »
Tuleeko teille muille yön pimeinä tunteina ideoita, joita aamulla vähän naureskellenkin miettii uudelleen  :-P ? Tähän ketjuun vois laitella laidasta laitaan ,pohdinnan alla olevia tai  vaikka jo toteutettuja innovaatioita.  Itse osallistun kahdella suunnitelu asteella olevalla kötöstyksellä.


Tässä olisi pelin avaus...
Elikkä ideana olisi tälläinen ootto-onki/iskukoukku viritys, josta tulee hälytys omaan kännykkään kun kala iskee syöttiin. Elikkäs tuhon kelaan on viritetty kytkin jossa on kaksi kosketinta ,toinen pysäyttää sähkömoottorin ja toinen yhdistää kännykän vihreään luurinäppäimeen juotetut johtimet, kännykkään on valmiiksi näpytelty oman kännyn numero johon viesti sitten lähtee, tai vaikka ryhmätekstiviesti omalle kalaporukalle. Kännyn lataus hoituisi autolaturilla akusta.

Tätä härveliä voisi käyttää ihan iskukoukulle ilman liikettä , tai sitten vaikka isolla tasurilla/kumikalalla ja sähkömoottori antaisi eloa vieheeseen. Tuo kiekko vois olla epäsymmetrinen niin sais terävän vedon ylös ja hitaan laskun alas.

Tuon vanerilaatikonhan  vois vielä eristää ja laittaa vaikka hehkulampun sisälle,niin avantokin pysyisi auki kovemmillakin pakkasilla, ja hämärässä se voisi toimia työvalona...


Mitäs tuumitte? :roll:


11
Rakentelu / Jatko vaapun lakkaus?
« on: December 09, 2008, 18:38:35  »
olisi suunnitelmissa tehdä kaksiosainen jatko vaappu.mutta sen lakkaaminen mietityttää? onkohan se ihan kivuton operaatio vai aiheuttaako se suuriakin pään raapimisia?

12
Rakentelu / Ottivieheen viritysopas.
« on: December 04, 2008, 12:47:12  »
emäntä osti mulle tuommoisen opuksen ihan mielenkiintoinen kirja,ootteko lukeneet? Kommentteja?

13
Rakentelu / Mistä tilaatte kulta foliota?
« on: October 22, 2008, 02:35:45  »
en nyt löytänyt googlettamalla tai muutenkaan mistään sitä?taitaa olla pää jäässä...tai no googlella löyty mutta rahti oli jotain parikymppiä??

14
Rakentelu / omia apuvälineitä vaapun valmistuksessa...
« on: September 03, 2008, 09:53:12  »
Kaikki varmaan ovat jonkin sortin työkaluja kehitelleet eri työvaiheisiin , laittakaa kuvien kera mitä olette kehitelleet. Näin aloíttelevana vaapun tekijänä olisi hyvä saada ideoita... hile "ruiskun" tuossa aamulla väsäilin, laitan kuvan kun pääsen pois tästä pubin koneelta :roll:   hik...
 

15
Rakentelu / Kynäruisku hupailua fingerporilta
« on: September 03, 2008, 05:11:33  »

Pages: [1]


center>