Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Vesku

Pages: 1 [2] 3 4
31
Kaikkea kalastuksesta / "Köydenvetoa" mörköhauen kanssa
« on: July 13, 2004, 10:52:01  »
Kävi tuossa hiljan hupaisa juttu, kun olin erään sillan vieressä kalassa ja viskoin Minnowta kaislikkoon haukien toivossa. Noh, haukihan se sieltä tulikin, mutta säälittävän pieni 20cm tumppi. Päätin jättää sen uiskentelemaan siihen rantaveteen koukku huulessaan josko vaikka joku isompi siitä kiinnostuisi..

Niinhän siinä sitten kävi, että meinasin saada sydänkohtauksen, kun n. metrin päässä jaloistani syöksyi suorastaan "Kursk- luokan" kokoinen krokotiili pikkuhaukeni kimppuun. Pituutta tällä hyökkäävällä pedolla oli n.metrin verran, eli paino on ollut siinä 7-10kg:n välissä riippuen mahansa koosta. Kala kävi kiinni täkyparkani kylkeen kuin tappajahai konsanaan ja ravisteli saalistaan todella hurjan näköisesti sivulta sivulle.

Tässä kohtaa päätin laittaa jarrun todella löysälle ja antaa mörön mennä kaislikkoon nielemään saaliinsa. Odotin ilmeisesti liian vähän aikaa, sillä kun aloin pumppaamaan saalista itseäni kohti huomasin parin metrin päässä, että se mörkö ei ollutkaan vielä niellyt pikkuhaukeani vaan taisteli kaikin voimin vetoani vastaan hampaat edelleen vain pikkukalan kyljessä kiinni.

Tämän huomatessani aloin hamuamaan pitkävartista haavia käteeni ja kun olin juuri saamaisillani tämän mörön haaviin, niin se ilmeisesti haistoi viime hetkessä palaneen käryä, avasi suunsa( :shock: mitkä hampaat!!)päästi irti saalistaan ja mennä polskahti karkuun. :evil:

Tässä vaiheessa päästin täysin tuhotun täkyni irti koukusta ja heitin raadon veteen. Hetken päästä, kun heittelin toiselle puolelle kuulin pienen mulahduksen vierestäni ja täkyni oli kadonnut.

Oli todellista Avaraa Luontoa aivan silmieni edessä ja harvoin olen kalassa pelästynyt noin pahasti, kuin tällä kerralla. On se luupää vaan melkoinen peto..  

ai niin, paikkanahan oli siis Jämsän Patalahti 3 viikkoa sitten ja kyseessä se pieni silta, jonka yli ajetaan Himos-centeriin.

Muilla vastaavia köydenvetokisoja ?

32
Rakentelu / pitkäjousi
« on: July 13, 2004, 08:23:48  »
Niin eikös pitkäjousen kehittäneet jo ajat sitten engelsmannit, jotka niistivät ranskalaisia pahan kerran mm.Agincourtin taistelussa noilla aseilla. Oli siis oman aikansa "kranaatinheitin", eli pitkän kantomatkan omaava jousipyssy, jolla ammuttiin ilma mustana nuolista keskityksiä vihollisen ryhmitysten niskaan ennen rynnäkköä.

ja TÄMÄ jos mikä liittyykin kalastukseen..

33
Vetouistelu / perämoottorissa vikaa
« on: July 13, 2004, 08:05:09  »
Höh, tuon on pakko olla joku ihan naurettavan pieni juttu. Ettei se koppa vaan kuule ole jotenkin "väärässä" asennossa tai onko joku esim. bensaletku jäänyt puristuksiin siten, että kun laitat kopan, niin se alkaa painamaan letkua ja löpön saanti loppuu. Tsekkaa ne kaikki letkut nyt ainakin kopan ollessa päällä, kun tuntuu että siellä sen vian on pakko olla. Eihän se muuten "kaljuna" kävisi ilman ongelmia.

34
Kaikkea kalastuksesta / Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: July 12, 2004, 14:53:42  »
Itse olen toiminut niin, että päästän kaikki minihauet takaisin, eli kokoluokka tuollaista n.40cm ja alle, niin pääsevät kyllä takaisin veteen. Sitä isommat hauet saavat klapia otsaan sekä kaikki ahvenet. Noh lukuunottamatta tietenkin aivan minikokoisia.

Sitten kun olen mielestäni saanut riittävästi saalista, eli sanotaanko nyt vaikka n.10 kalaa jos on hillitön munkki matkassa, niin lopetan siltä illalta.

Paluumatkalla voin sitten heittää perään uimaan jonkun mörkökokoisen vaapun sitä suurta varten.

Varmaan monet "viikonloppumökkikalastajat" toimivat samoin ?

35
Heittokalastus / Paras kalastus-aika?
« on: July 12, 2004, 13:02:05  »
Jeps, eli iltahan se on tyypillisesti ollut se oma kalassaoloaikani n. 18-21. Toisaalta nyt tuli kokeiltua kalaan lähtöä vasta klo 23:30 ja oli kyllä aika hemmetin hienoa, kun oli aivan tyyntä eikä mistään kuulunut muuta ääntä kuin airojen liplatus. Saalis ei ollut kuin vapautettu vajaa kiloinen hauki, mutta eipä ollut mikään suuri uitinkaan perässä. Keltainne jesse, 8cm silmällä mitattuna.

Jäi kuitenkin semmoinen kipinä tuosta, että pitää kyllä uudestaan päästä yökalaan. Kunnon jytyvaaput vaan perään raahautumaan, niin tiedä minkälainen mörkö sieltä vielä innostuu räikkää laulattamaan.

Mukava kokemus !

Aamukalaa olen myös jallittanut, mutta ei se oikein sovi aamutorkun ruumiinrakenteelle vaikka onkin mukava auringon nousua ihailla.

36
Heittokalastus / abun terminator????
« on: July 12, 2004, 12:49:35  »
No juu, kokeilin sitten hinailla tuota terminaattoria su päivällä eikä siellä ketään ollut tuolloin kotona. La iltana tein pienen lenkin ja keltaista jessen vaappua erehtyi vajaa kiloinen kroko haukkamaan ja kävi veneessä moikkaamassa. Vähän teki mieli papittaa, mutta katteli niin surkeana, että päästin takaisin kavereittensa luokse.

Ensi viikonloppuna pitää kyllä lähteä vasta iltamyöhään, eli joskus 22 jälkeen ja sitoa se terminator kiinni josko joku mörkö siihen yön pimeydessä haksahtaisi.

On muuten hienoa hommaa soutu-uistella aivan iltahämärässä rasvatyynellä järvellä ja odottaa räikän rääkäisyä !

37
Kaikkea kalastuksesta / uistimet ruosteessa
« on: July 12, 2004, 12:43:43  »
En ole huomannut,että itse uistimen pieni ruosteisuus olisi juurikaan haitaksi, eli itsellänikin on joitain lusikkoja ruosteessa ja kalaa on niillä silti tullut.

Koukkujen ruoste onkin pahempi juttu, kun terävyys katoaa ruosteen myötä ja ainakin omat koukkuni olen teroitellut timanttihiomaterällä ennen heittelyä.

Hyvin ovat pelittäneet. Yksi vaihtoehto on toki hankkia kemiallisesti teroitettuja koukkuja, mutta itse olen niin laiska etten jaksa alkaa vääntelemään niitä kiinni, joten olen tyytynyt pikaiseen hiomiseen.

38
Vetouistelu / perämoottorissa vikaa
« on: July 12, 2004, 08:52:54  »
Kumma homma tuo koppatukehtuminen. Itsellä oli aivan samanlainen ongelma, kun oli kaverin 2hv jammu lainassa. Siitä oli loppujen lopuksi puola rikki, eli sen vuoksi hajotti aina tulpan. Teki juuri samaa, eli tietyllä kaasulla pystyi ajamaan jonkun 100 metriä ja sitten alkoi tukehtuminen. Taas käyntiin ja taas mentiin vähän aikaa. Vaihdoin sitten tulpan siihen ja vähän aikaa toimi, ehkä 20min ja sama ralli alkoi taas. Puola oli syypää, mutta sinulla ilmeisesti joku muu tukos, kun kerran toimii ilman koppaa ?

39
Heittokalastus / abun terminator????
« on: July 09, 2004, 12:10:33  »
Aivan tasuriman, eli vihertävä-kulta taisi tosiaan olla se yksi. Taitaa siinä muutakin väriä olla, mutta joku affenhaku se kait on.

Rauhallista on ollut juu, mutta huomenissa toiseen vapaan tuo, jos kerran kyrmyahventakin voi saada ja toiseen senior/ ugly duckling ahvenvärillä, niin luulisi siellä jonkun kiinnostuvan. Ties vaikka haukikin vaikka nykyisin kyllä yritän enimmäkseen vain ahventa. haukea kun tulee m-spoonilla kaislikosta niin että soi ja alkaa jo tympimään. Ahven ja siika ja miksei myöhemin illalla myös kuha voisi olla haastavampaa kalastusta ja makoisampaa.

Yleensä kyllä tuppaa käymään niin, että ensin rimpuloidaan ympäri järveä muutama tunti ties mitä heitellen ja uistellen ja kun on 30min jäljellä ennen saunaa, niin hanaaaaaaaa tuttuun kaislikkoon Minnow spoonin kanssa ja pari luupäätä mukaan. Ei kehtaa mennä ihan tyhjin käsin takaisin  :oops: . Onneksi vaimo saa noista hauistakin ihan kelpo syötävää aikaiseksi.

40
Heittokalastus / mistä ostatte yleensä uistimenne ?
« on: July 09, 2004, 09:55:59  »
1. Tyrskytaimen
2. Heinolan Citymarket
3. Prismat milloin missäkin.

Näiden lisäksi mistä vaan missä uistimia myydään ja vaimo katsoo muualle  :wink:

41
Heittokalastus / abun terminator????
« on: July 09, 2004, 09:37:39  »
Duoda,duoda..hankin viime vuonna Tyrskyn tarjouksesta 3 kappaleen terminator- satsin. Olivat semmoisia 15cm kapuloita, joissa kuulat rämisemässä. Värit olivat sini-hopea,puna-valko ja vihreä-sini-keltainen.

Muutaman kerran laahasin perässä viime kesänä, mutta nollille jäin. Onko muilla minkälaisia kokemuksia näistä rämisijöistä ? Kyseessä olis siis Terminatorit, ei Tormentorit, jolla nimellä ne kait nykyään kulkevat.

42
Pyydyskalastus / Katiskan "viritykset"
« on: July 08, 2004, 08:17:46  »
Kiitokset Johannez. Jaa se liittyi kutemiseen tuo idea. Kuvittelin ensin, että niitten havujen alla olisi hyvä väijypaikka albertoille ja sen takia tulisivat paremmin. Noh, tämähän sitten helpottikin urakkaa ja toivottavasti lisää saalista vanhassa häkkyrässä ennenkuin saan hankituksi Weken.

43
Kaikkea kalastuksesta / Hauen kalastajille - ylössaamisprosentti
« on: July 07, 2004, 15:42:16  »
Aika harvakseltaan tulee karkuutettua vaikka hauista pääosan keräänkin ruohosuojatulla 1-koukku Minnow Spoonilla. Tapana on pitää koukut terävinä, joka auttaa asiaa roimasti. Muista uistimista karkailee tuskin koskaan.

Ylösotto% lienee siis Minnarin osalta jossain 90%:n paikkeilla, uskoisin. Täytyypä ruvetakin laskeskelemaan, kun mökkeillään viikonloppuna.

44
Kaikkea kalastuksesta / Re:Abun Hi-Lo vaaput
« on: September 16, 2003, 09:39:53  »
Juu tuli tosiaan se puna-valkoinenkin. Täytyykin lähteä uudella innolla nyt testaamaan, kun on vedetkin jo muuta kuin kylpylämmintä.
Kiitoksia infosta.

45
Kaikkea kalastuksesta / Abun Hi-Lo vaaput
« on: September 05, 2003, 09:58:44  »
Sain taannoin synttärilahjaksi muutaman kappaleen kyseisiä vieheitä. Tuumin saadessani, että mitähän hapatusta tämäkin lienee säädettävine nokkalevyineen.. Eilen tuli sitten testattua niitä ja vaikka olikin kahden miehen nollareissu, niin olipas aika veikeä uinti noilla uistimilla ja jäi kiinnostamaan. Liikkuivat aika vilkkaasti ja siimaa kiristäessä tekivät ovelia syksyjä sivuille.

Jotenkin jäi sellainen tunne, että kyllä näillä vielä.. ;)

Onko näistä jollain ollut hyviä kokemuksia ja haaviin noussut saalistakin ?

46
Heittokalastus / Re:Millä uistimella et ole saanut haukia ?
« on: September 05, 2003, 08:28:13  »
Tv- shopin Flying Lure vois olla varteenotettava vaihtoehto.

47
Heittokalastus / Re:top3 Suurin kala jigillä?
« on: August 01, 2003, 08:24:11  »
Tuo Willowin neuvo on kyllä asiaa ja onhan minulla useita eri päitä, jopa aika jytkyjäkin muutamiin isompiin kala - ja matojigeihin.

Harvakseltaan tulee vaan niitä käytettyä, kun mielestäni uppoaa hieman turhankin kovaa vauhtia siimaa löysättäessä. Sen vuoksi olen mieluummin käyttänyt n. 10g:n päitä, jotka soveltuvat aika mukavasti monenlaisiin jigeihin ja tahti pysyy "raahallisena". Tuppaa isoila päillä menemään polkan puolelle se hypyttely, heh.

Ainakin kalaa olen näillä pienemmillä päillä saanut paljon paremmin. Toki olen vasta polkuni alussa jigikalastajana..

48
Heittokalastus / Re:top3 Suurin kala jigillä?
« on: July 31, 2003, 10:40:06  »
Ähm..tuli tuossa semmoinen juttu mieleen jigailusta, että "kun jigi on laskeutunut pohjaan, sen tuntee pinestä tömähdyksestä". Luin näin jostakin artikkelista. Noh, nyt heräsi kysymys, eli kun paiskaatte sen jigin ilmojen halki, niin pysäytettekö siiman kun jigi on osunut veteen ja vajonnut hetken aikaa vai annatteko siimaa niin paljon kuin puolalta tulee, eli jigi on taatusti, jos ei pohjassa, niin ainakin syvällä ?

Itse olen käyttänyt tätä jälkimmäistä metodia, mutta en kyllä kertaakaan ole tuntenut minkäänlaista "tömähdystä"/ tärähdystä vaikka olen joskus antanut ihan muutaman metrin vedessä liota "minuuttikaupalla" ennen nostojen aloittamista.

Nyt on uusi ul- vapa, kela ja OHUT siima, joten ei se kyllä näistä ole uskoakseni kiinni. Ilmeisesti keli on ollut hieman liian tuulinen, vai missä vika on ?

49
Heittokalastus / Re:Flying Lure
« on: July 30, 2003, 09:43:21  »
Itse olen sitä mieltä, että humpuukia koko homma. Lahjaksi saamillani lureilla ei ole ikinä irronnut kalan kalaa mistään. Toisaalta jos joku on niillä hauen saanut, niin eipä ole kovin suuri ihme. Haukihan nyt iskee vaikka vanhaan teelusikkaan tai hiihtosormikkaaseen jos vaan sattuu putoamaan nenun eteen ja vähänkin on nälkä. Hauki se ei turhia nirsoile.

Sitä vastoin ahventa en usko kenenkään saavan noilla vieheillä.Taitaa olla se jenkkien "savuava ase" suunnattuna viattomiin kuluttajiin. Mickwitz vaan parin divisioonan kanssa jenkkiparatiisiin vyöryttämään mainostoimistoja, hehe !

50
Heittokalastus / Re:Suosittele jigivapaa
« on: July 30, 2003, 09:27:03  »
Itselläni on Shakespeare Ambidex SS ja hyvin on toiminut. Pituutta taitaa olla hmm.160 cm tai sinnepäin. Siimana on mono 0,22 ja ok.


51
Kaikkea kalastuksesta / Pahin kuulemanne "kuitti"
« on: July 28, 2003, 09:24:33  »
Siis tilanne, kun saavutte takaisin kalareissulta tyhjin käsin ja saamamies kuittaa satamassa.

Itselleni ja kaverille osui tällainen herkkupala viime viikonloppuna, kun kannettiin tavaroita veneestä pois ja kassi paistoi tyhjyyttään, niin sataman penkillä istuskeli savuketta poltteleva kalamies, joka kysyi että tulikos mitään.
Sanoimme että eipä tullut tällä kertaa, jolloin hän vilkaisi "ohimennen" omaan, kaloja täynnä olevaan ämpäriinsä ja totesi: "kyllä niitä siellä näytti olevan".

Aika lannistava repliikki. Onko muilla yhtä mukavia muistoja ?

52
Heittokalastus / Re:isoin kala jigillä
« on: July 25, 2003, 09:40:54  »
Siis jumankekka ! Tällä vemputuksellahan tulee kalaa !

Nyt hankittuani hieman köykäisemmät vavan, kelan ja siiman päätin painua testaamaan niitä eräälle kotia lähellä sijaitsevalle kuraojalle(=joki), josta en IKUNA ole saanut kalan kalaa heittelemällä:

Noh, 30 min ja 2 muikean kokoista ahventa + hauenpuikulakin 48cm !
eihän tämä siis mikään Pietarin kalansaalis ole, mutta ottaen huomioon ettei tätä ennen koskaan mitään, niin..
Nyt se on vihdoinkin pakko uskoa, että hyvin toimii. Viehe oli 5cm vihreä toukkajigi.

Jahka tässä illalla suuntaan merelle ja karikolle, niin johan taitaa Albertoa alkaa nousemaan ihan eri tahtiin kuin ennen !

53
Sekalaista juttua / Re:Hauskin näkemäsi takalasitarra?
« on: July 24, 2003, 13:58:44  »
VW Polon takaikkunassa: If you touch my car, I´ll rape your dog !

54
Heittokalastus / Re:"Calico Cat"
« on: July 23, 2003, 10:37:27  »
Itselleni on tuo legendaarinen lippa(=lipat, on siis useita eri kokojakin pakissa) tuottanut pelkkää pettymystä vuosi toisensa jälkeen. Mökkijärvi on mutapohjainen ja melko humuspitoinen ja siellä ei k.o. uistin ole mikään tehopeli ollut. Ehkä 1-3 ahventa olen sillä sieltä saanut 6 vuoden kalastuksen jälkeen.

Saattaa olla että on merelle kovempi sana. Ainakin eräällä karikon reunalla aion tuota kokeilla viikonloppuna, joten ehkä olen täällä sitten ylistämässä sen jälkeen, heh.
Tällä hetkellä pääpaino on kyllä jigailussa, jonka aion oppia vaikka henki menisi.

55
Heittokalastus / Re:Jigillä haukea?
« on: July 23, 2003, 10:27:34  »
Tuli tuosta haukien jiggailusta mieleen, että siinähän lienee peruke aivan välttämätön lisä, eli haittaako se pahasti jigin uintia ja onko jokin toinen taktiikka jiggailussa siinä mielessä parempi kuin tuo perinteinen pompottelu pohjassa ?

Itse hankin jigikamat lähinnä ainoastaan (toivottavasti isompien) alberttojen jallittamiseen ja siinä olen käyttänyt ainoastaan pientä leikaria siiman ja jigin välissä.

56
Kaikkea kalastuksesta / Re:Suurin haukesi?
« on: July 21, 2003, 08:28:35  »
Oma ennätykseni(n.1kg) parani urakalla viime perjantaina, kun merellä oltiin kaverin kanssa Sköldvikin lähellä.

Siniseen(bsf) Beten Crokodiliin hyökkäsi kaislikosta 96cm ja 6kg painava hauenjärkäle. Oli se melkoista meininkiä ja kerrankin sai tosissaan väsytellä ennenkuin saatiin haaviin. Mahtava murikka !  :D

57
Etelä-Suomi / Re:Vantaanjoen kalansaaliit
« on: July 17, 2003, 09:02:33  »
Onkos kukaan käynyt siellä Pukinmäen ja Itä- Pakilan suunnalla kokeilemassa ?

Kaverin kanssa käytiin viime kesänä, mutta ei sieltä yhtikäs mitään tullut. .


58
Heittokalastus / Re:Apua Jigikelan valintaan
« on: July 17, 2003, 08:48:12  »
Joo, tuosta sufixista onkin ollut puhetta, eli taidan sitä hankkia sitten. Onko Salmo tuo 1000- luokan kela aivan liian heppoinen peli, kun on hiukka suurempia mato- ja kalajigejä? Meinaan jos sieltä pohjasta joku muutaman kilon painoinen häirikkö hyökkää. Onko kalastuksessa suuriakaan eroja 1000 ja 2000- kelojen välillä? Onko tuntumassa suurta eroa, kun oletetaan, että on tuo punottu siima kummassakin ?

59
Heittokalastus / Re:Apua Jigikelan valintaan
« on: July 16, 2003, 10:30:53  »
Kiitoksia vinkeistä. Täytyypäs suunnistaa ostoksille..
Minä muuten luulin, että tuo Fire Line on nimenomaan siis punottua siimaa..Mitäs se punottu sitten on merkiltään, jos tuo tulilinja kerran olikin fuusiosiimaa(I´m too old for this).

60
Heittokalastus / Apua Jigikelan valintaan
« on: July 15, 2003, 09:35:42  »
Hankin taannoin Shakespearen jigivavan ja yritin siinä sitten jigailla vanhalla Abun umpparillani, mutta ei siitä oikein mitään syntynyt. Tuntuma oli aika lailla kateissa samoin kuin kalat.

Nytpäs siis kysynkin, että minkälainen haspeli tuohon olisi jigailuun sopiva ja ennenkaikkea sopivan hintainen, eli siinä jossakin 50 euron kieppeillä, kun ei kuitenkaan ihan elinkeinosta puhuta ?

Siimaksi lienee 0,18 tulilinja se paras vaihtoehto ?

Pages: 1 [2] 3 4


center>