Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Vesku

Pages: 1 2 [3] 4
61
Heittokalastus / Re:mieli piteitä emmoista?
« on: July 11, 2003, 13:42:54  »
Kiitoksia oikaisusta Lohenuistelijalle. Meni kookoot ja peekoot sekaisin. Tiedot on hatarat, mutta huonot.


62
Heittokalastus / Re:Haukien heittely rannoille on syvältä!!!!
« on: July 11, 2003, 11:13:18  »
Vastaus suoraan otsikkoon:

No on, ja todella syvältä onkin.

63
Heittokalastus / Re:Lahnan jigailu!
« on: July 11, 2003, 11:12:24  »
Mites Salmo tuo lahna noin niinkuin ruokakalana..?
Jotenkin aina kun joku sanoo sanan: lahna, niin mieleen tulee: matoja ja ruotoja !

En ole oikein koskaan pitänyt mitenkään ruoan vuoksi pyydettävänä otuksena, joten laitapas vaikka reseptiä tulemaan, niin jigaillaan sitten tuotakin eväkästä.

64
Heittokalastus / Re:mieli piteitä emmoista?
« on: July 11, 2003, 11:05:17  »
Emmasta ei tule mieleen muuta kuin rat-ta-ta-ta-tata-ääntä pitävä raskas konekivääri, hehe. Uistimesta en ole ikinä kuullutkaan.
Kertokaa viisaaammat..

65
Kaikkea kalastuksesta / Re:Kalojen syöminen
« on: July 11, 2003, 10:05:39  »
Quote
Suolaa kuluu ainakin..vaikka onhan se toki erittäin kallistakin..en kyllä ite lähtis kokeilemaan...mistä kuulit tosta?
No joo, kuluuhan sitä, mutta toisaalta pussillinen merisuolaa maksaa n. 50 senttiä, joten ei tää kalliiksi tule. Erät tuttu kertoi reseptistä kun kerroin miten olin omia kuhiani valmistanut(=siis vaimo laittanut). Kuulosti vaan niin mielenkiintoiselta, että oli pakko laittaa julkiseen levitykseen, heh.

66
Kaikkea kalastuksesta / Re:"Päivän jonka muistat aina"
« on: July 11, 2003, 09:51:36  »
Ensimmäinen virvelillä saatu puolen kilon hauki, joka metrin mitaisesta kalastajasta tuntui Moby Dickiltä. Vieheenä oli joku ihan hullun näköinen pikkulippa, jossa ties mitä p..rskarvoja kiinni.

Veikkaan että oli sieltä enon pakin "ei ottivieheitä" - osastolta. Enon ilme oli aika mielenkiintoinen kun vein saaliin mökkiin, hehe. ;)

67
Kaikkea kalastuksesta / Re:Rapalan Risto Rap..
« on: July 10, 2003, 08:23:05  »
"rappaa Ristoakin tykimmin"?  ;)

68
Kaikkea kalastuksesta / Re:Beten Krokodilen paras väri?
« on: July 09, 2003, 14:53:11  »
Oma uskomukseni on, että tuo perinteinen BSF, jossa tän kesän uutuutena(?) räsäshelmi. Muutenkin se on ollut varma peli, mutta ehkä tuo helmi tekee siitä suorananaisen haukirohmun. Saa nähdä jahka sen hankin pakkiini. Yritinkin jo udella josko sen joku jo olisi hankkinut, vaan ei kuulunut vastauksia. Ollaan sitten tienraivaajia tässä asiassa,heh.

Kymppikerho kutsuu... :D

69
Kaikkea kalastuksesta / Re:Rapalan Risto Rap..
« on: July 09, 2003, 09:45:16  »
Jonkun muistan kehuneen tuon Risto Rapin mahtavaksi ahvenvaapuksi..Itsellä ei ole kokemuksia.

70
Kaikkea kalastuksesta / Re:Jigit sulavat pakkiin!
« on: July 09, 2003, 09:07:04  »
Joo ilman muuta Mepps ! Kelta-vihreähän on monasti hyvä yhdistelmä, mutta ei toistaiseksi ole vielä sillä tärpännyt. Aika heikkoa tuo meikäläisen jigailu on ollut tänä kesänä. 1 pikkuhauki on toistaiseksi ainoa saalis. Viikonloppuna pitäis lähteä mökille eukon kanssa, joten eikun paatti karikon viereen, ankkuri pohjaan, olutpullo auki ja jigi viuhumaan, Jo on prkl jos ei ala raitapaitaa nousemaan. Tänä kesänä on tarkoitus ihan tosissaan alkaa jigeillä kalastamaan, kun ei tuota assua meinaa tulla muuten millään.

Tulikin muuten semmoinen kysymys, että kuinkahan suuria jigipäitä pitäisi käyttää, kun on esim. se pieni toukkajigi(4-5cm) ja vettä n. 3-4 m. Kuinka iso jigipään tulisi olla, että jigi vajoaa "sopivaa vauhtia" pohjaan tuohon syvyyteen ja että sitä on helppo siellä pohjassa pompotella. Aika hankala kysymys vastattavaksi, mutta olen aivan statisti tässä kalastusmuodossa toistaiseksi..

Useampia jigipäitä olen hankkinut kyllä, joten kaipa se kokeilemallakin löytyy. Jigejäkin on toukista jättimatoihin, vaan ei vielä ole joko tekniikka hallussa taikka sitten en vaan ole osunut paikoille. Mukavaa hommaa se kyllä sinänsä on ja pesee apaattisen kelauksen mennen tullen.  


71
Kaikkea kalastuksesta / Re:kalastusluvat & tarkastajat
« on: July 08, 2003, 11:09:04  »
No joo, tuo 17 + 25 + 25 + 25 eeroa/ vuosi on muuten aika tyly hinta tästä harrastuksesta, jonka pitäisi olla vanhan metsästäjä- ja kalastajakansan perusoikeus, joten vallan hyvin ymmärrän tuon "äiteen antaman luvan" muutamiin jorpakoihin, hehe!

Ei minullakaan muuta ole kuin tuo 1 läänilupa ja valtion kalastuksenhoitomaksu hoidettuna. Niillä mennään kuitenkin 90% vuodesta. Noihin maksuihin muuten kun lisätään vielä vuosittaiset tarvikehankinnat, niin..

ÄKKIÄ TAKAISIN MATO-ONGEN VARTEEN !

72
Kaikkea kalastuksesta / Re:kalastusluvat & tarkastajat
« on: July 08, 2003, 10:21:23  »
Jaa, no ei se sitten olekaan niin sekavaa kuin kuvittelin. Jostain oli vaan jäänyt takaraivoon semmoinen tunne, että nuo eivät vielä olisi riittävät sisäjärviin, mutta hyvä jos näin on. :)

73
Kaikkea kalastuksesta / Re:kalastusluvat & tarkastajat
« on: July 08, 2003, 10:02:14  »
Tuolla sekavuudella tarkoitin siis sitä, että vaikka olisikin läänikohtainen lupa, niin ei sillä tietääkseni saakaan noin vain kalastella kaikissa sisäjärvissä k.o. läänin alueella vaan sen lisäksi joutuu vielä hankkimaan juuri kyseiseen järveen eri luvan.

Mielestäni tuo vain olisi yksinkertainen tsydeemi, että maksat vain 1. luvan ja kalastat sillä missä haluat ympäri suomenniemeä(poislukien siis nuo em. paikat). Olkoon vaikka hinta sitten sen mukainen.

74
Kaikkea kalastuksesta / Re:Jigit sulavat pakkiin!
« on: July 08, 2003, 09:51:48  »
Itselläni on jigit omassa pikkupakissa erikseen ja aina kun en ole reissussa, niin on ollut kansi raollaan. Hyvin on säilyneet joskin välillä kun on ollut usempi jigi samassa "looshissa", niin on tosiaan esim. keltainen muutunut keltavihreäksi. Kannattaa siis olla tunkematta niitä ihan yhteen myttyyn..

75
Kaikkea kalastuksesta / Re:kalastusluvat & tarkastajat
« on: July 08, 2003, 09:44:14  »
Ostin itseasiassa ensimmäiset lupani vasta toissakesänä. Vasta tuolloin aloin käydä enemmänkin kalassa muualla kuin mökkijärvellä. Siellä ei ole lupia tarvittu kuin katiskoille, jotka on hommattukin.

Kalastuksenvalvojiin on törmätty pariinkin kertaan lupien hommaamisen jälkeen. Sitä ennen ei koskaan.

Lupa pitäisi olla maakohtainen(koskia ja mahd. rauhoitusalueita lukuunottamatta) tyyliin: Kalasta ympäri suomea, 40 euroa. Olisi yksinkertainen ja helppo homma eikä tarvitsisi juosta ympäri huoltoasemia ja kyläkauppoja jos haluaa vähän kauempanakin kalastella.Nykykäytäntö on sekavaa sotkua.

76
Kaikkea kalastuksesta / Re:Suurin kuhanne?
« on: July 08, 2003, 09:37:16  »
Itse kun sain ensimmäisen kuhani, joka oli 2,5kg, niin lähes haaviin asti kuvittelin vedestä nousevan pelkän heinäpaalin. Totuus paljastui vasta veneen vieressä, mutta äkkiä vaan haaviin. Ei tosiaan mikään kalamiehen unelma mitä taisteluun tulee. Puolen kilon puikulahauki pesee tuommoisen kuhan mennen tullen.


77
Viime kesältä on tylyt muistot. Hankin eräästä nimeltämainitsemattomasta suurehkosta Kannelmäessä sijaitsevasta marketista, joka oli joskus EKA, Abu Cardinal 153- kelan.

Noh, 2 reissun jälkeen kuoli jarru vaikka olin sitä pitänyt "vapaa-aikanaan" aivan löysällä. Vaikka kuinka kiristin sitä kalastaessa, niin siimaa tuli ulos kun vain vähänkin veti.

Noh, eikun takaisin vaihtamaan takuun piikkiin kela toiseen samanlaiseen. Jarru kesti, mutta 3 reissun jälkeen hajosi puola, eli ilmeisesti joku ruuvi petti ja puola irtosi. Parasta kaikessa on, että se puolan irrotusnappi jumittaa, eli ei lähde puola irti vaikka kuinka painaa..prkl ja monta muuta vastaavaa sanaa. Soittelin siitä Abullekin ja siellä oltiin aika äimänä, kun kyseessä on kuitenkin ihan hyvä peruskela. Täytyisi varmaan viedä se sinne korjattavaksi, kun haluaisin sitä vaikka jigaukseen ja affenten narraukseen käyttää.


78
Pyydyskalastus / Re:Iskukoukku kalastus
« on: July 02, 2003, 13:36:47  »
Jahaas, että näin tämä homma toimii. Mulla taisi mennä mehupönttökalastus ja iskukoukkukalastus sekaisin, heh !

Täytyypäs varmaan tuota kokeilla jos tulee mökillä tylsää.

79
Pyydyskalastus / Re:Iskukoukku kalastus
« on: July 02, 2003, 08:48:45  »
ööh..sen verran alkoi kiinnostaa, että kait siihen tarvitaan aika jämerää siimaakin jonkin verran + jonkinlainen kohoviritelmä, esim. mehupönttö, eikö ?

Mites tämä siis ihan tarkkaan ottaen menee ja mitä kamppeita tarvitaan iskukoukun lisäksi ?

80
Kaikkea kalastuksesta / Re:Kalojen syöminen
« on: July 01, 2003, 15:07:31  »
Yhden mielenkiintoisen reseptin kuulin kuhasta:
Kuha uunivuokaan ja kalan päälle kaadetaan käytännössä pussillinen merisuolaa, eli niin paljon merisuolaa, että kala on peittynyt(ei kalan sisään). Sitten hieman vettä siihen suolakasan päälle, että "jähmettyy ja tiivistyy" ja eikun uuniin. Kuulemma hiton hyvää. Toisaalta kuhahan on kyllä niin hyvänmakuinen kala, että harvemmin se kokkaus ns. "reisille" menee. Tämä vaan kuulosti aika helpolta hommalta.

Uuni kaiketi jotain 225 astetta ja olisko esim. 30 min sopiva aika ?

81
Kaikkea kalastuksesta / Re:Kalaharrastuksen merkitys itselle?
« on: June 27, 2003, 15:21:13  »
Peesaan Kolmipiikkiä, eli kyllä se täydellinen rentoutus ja arjen murheiden ja työjuttujen unhoitus on se tärkein homma. Lisäksi kala on pirun hyvää ruokaa, joten plussana hyvällä tuurilla maukas illallinen esim.

Mahtavaa hommaa kaikenkaikkiaan, joskin rahnaa palaa turhan paljon etenkin jos eksyy välinekauppaan liian usein..

82
Veneet ja veneilytarvikkeet / Re:Millä veneellä uistelette?
« on: June 26, 2003, 08:10:44  »
Lasikuituisella soutuveneellä soudellen. 2hv:n moottori tulossa mahdollisesti tänä kesänä, mutta hyvin on näinkin toiminut tuo uistelu.

83
Heittokalastus / Re:Millä katkaiset punotun siiman?
« on: June 25, 2003, 14:35:46  »
Potulle:

Mulla on fileiden tekoon fileerauslauta- ja veitsi, joten hoituu nekin hommat. Toisaalta on pakko kyllä myöntää etten mikään guru ole siinä fileeraus- hommassa.

Joskus muuten on tosiaan sappi puhjennut >:( vaan ei se mitään. Elämä jatkuu :).

84
Onginta / Re:avokelalla onkiminen
« on: June 25, 2003, 13:22:01  »
Jahha, uskottavahan se sitten on, kun sitä niin moni tuntuu harrastavankin.
Eikun kokeilemaan vaan.

85
Pyydyskalastus / Re:Katiskan syvyys
« on: June 24, 2003, 08:43:10  »
Mepps taitaa tarkoittaa, että minkä syvyiseen veteen häkkinne paiskaatte ?

Tulevan "ultrauskomattoman ilmiömäisesti kalastavan weke- katiskani" aion paiskata sinne minne entisenkin häkin, eli muutaman metrin päähän kaislikon reunasta ohjain-aita kohti rantaa. Syvyyttä muutama metri ehkä ?

Toi välivedessä kelluttaminen olisi kyllä vähintäänkin mielenkiintoista. Kehityksen ja tuotekehittelyn seurauksena päivänvalon on nähnyt...PONTTOONIKATISKA !

86
Onginta / Re:avokelalla onkiminen
« on: June 24, 2003, 08:30:42  »
hmm, mitenkäs tuo vastaiskun tekeminen onnistuu, kun kala on kiinni ja koho painuu uppeluksiin..?

Ei kait se niin hurja voi millään olla kuin tavallisella onkivavalla. Meinaan, että jos sen virityksen paiskaa vaikka 15 metrin päähän veneestä/ rannasta. Onnistuuko tartutus vai tuleeko karkuja paljon ?

87
Vieheet / Re:Mihin Kumikala sopii?
« on: June 24, 2003, 08:26:52  »
Minullakin on pari Meppsin tai Kuusamon kumikalalippaa ja haukia niillä ainakin olen saanut ja jokusen affenankin. Huono puoli on se, että kun hauki oikein ahnaasti käy kiinni, niin irrotuksen jälkeen on yleensä kumikalasta vain 1/2 jäljellä. Ihan toimiva pelihän se muuten on.

Onkos noi Stormin kalajigit siis kumista tehtyjä vaiko ihan ehtaa puuta/ metallia ja siinä mielessä siis "useampivuotiseenkin käyttöön" tarkoitettuja ?

Onko hinta epäinhimillinen ?

88
Kaikkea kalastuksesta / Re:Kalojen syöminen
« on: June 23, 2003, 15:56:38  »
Minähän en heitä pois kuin aivan pienet hauet. Kaikista muista(affenet ja särjet) tulee käytännössä sapuskaa, jopa hauesta, kunhan vaan muistaa säälimättömän voin ja valkopippurin käytön sekä uudet perunat, njam !

89
Kaikkea kalastuksesta / Re:Karkoittaako tupakanhaju kaloja?
« on: June 23, 2003, 15:52:26  »
hehe, lopetin tupakinpolttelun 4kk sitten eikä tänä keväänä/kesällä ole tullut kalaa yhtään sen paremmin/ huonommin kuin aiemminkaan, joten tuskin kenenkään kannattaa ainakaan ALOITTAA kessuttelua saaliin kasvun toivossa.


90
Kaikkea kalastuksesta / Re:Syvyyskartta kotijärveen??
« on: June 23, 2003, 10:59:45  »
Joo ei siellä valitettavasti kaikkea löydy. Oman mökkijärven(Salajärvi) merikarttaa koetin löytää, mutta eipä ollut vaikkei nyt ihan lätäköstä olekaan kysymys.

Kaiku se kait on hankittava jos ihan viimeisen päälle mestat haluaa löytää. Toisaalta juuri se apajien hakeminen ilman apuvälineitä on ainakin minun mileestäni se kalastuksen yksi "suola". Mahtava fiilis, kun sattuu hyvän ottipaikan keksimään, heh! :D

Pages: 1 2 [3] 4


center>