Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Juz

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7
61
Itsellä 32bit Vistalla on toiminut ihan hyvin. Serkulla on 64bit vistallaaja ja ei ole hänelläkään ole ollut kuulemma ongelmia.

62
Itä-Suomi / Vs: Laakajärvi
« on: August 05, 2009, 14:53:03  »
Onhan tuolla tullut pari kertaa käytyä uistelemassa, taitaa elokuun aikana olla siellä yksi uistelukisakin johon tietysti mennään. Sieltä helvetin kivikkoisesta pohjoispäästä on tullut paljon haukea, ja aina on ajettu kone kiville.
Eteläpäästä tulee haukea, mutta myös kuhaa. Viime vuonna siellä pidetyssä uistelukisassa voittaja veti juuri siitä eteläpäästä 13,5kg mittakuhaa päivän aikana.
Yksi Laakajärven special viehe on 11cm (vai 12cm) Rapala Magnum siniselkäisenä, mustat raidat selässä + valkea maha. Juuri tuolla vieheellä sain sieltä pari vuotta sitten jonkun 3,5kg hauen.
Tosiaan, jos isoa haukea tahtoo, sinne pohjoispäähän vaan.

63
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: August 05, 2009, 01:45:32  »
Pakko sanoa, Thenextone olet kyllä mahdoton pyytämään noita suurhaukia! Millä noita saa? 8-)

64
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: August 04, 2009, 02:35:12  »
Mihinköhän vuodenaikaan toi kuha syö parhaiten??
No ainakin uistellessa avovesi kauden aikaan.. :roll:
Mutta, yleensä kesäkuun puolivälistä heinäkuun lopulle on ollut parasta aikaa. Toki sen kuhan voi saada keväämmällä kuin myös myöhään syksylläkin.

65
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Vene kalastukseen ? ? ?
« on: August 03, 2009, 22:44:40  »
Itse olen alumiiniveneen kannalla, eli Busterit ja Silverit ovat parhaita. Linkitän nettiveneestä tähän muutaman ok yksilön:
http://www.nettivene.com/viewBoat.php?id_boat=332936&status=F&sid_make=405&pwfrom=50&PN <- Siitä DC Hwkki pieniruokaisella nelari Hondalla
http://www.nettivene.com/viewBoat.php?id_boat=337100&status=F&sid_make=405&pwfrom=50&PN <- Samanlainen haukka kuin edellinen mutta uudempi sinilaitainen malli ja isommalla koneella (hookki liikahtaa ihan mukavasti 90hp myllyllä)
http://www.nettivene.com/viewBoat.php?id_boat=333409&page=2&sortCol=&ord=&status=F&sid_make=241&pwfrom=50&PN <- Avo XL Yamahan 60hp nelarilla

Ja niinkuin edellä on mainittu, http://nettivene.com :ista löytyy mukavasti eri vaihtoehtoja!

66
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: August 03, 2009, 19:59:23  »
Perza ihan hienon hauen saanut. Jos saa kysyä niin mikä vene tuo on millä uistelet ja mikä toimii moottorina?

Yli viikko uistelematta, asiaan tulee huomenna torstaina korjaus kun lähdetään käymään Nerkoolla tai Haapajärvellä kokeilemassa sitä vähän karkeampaa haukea.

67
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Millä veneellä uistelette?
« on: August 02, 2009, 14:36:59  »
Uistelemme Suvi Big Trollerilla, jossa 50 hv yamaha ja 5 hv honda ja siinä 32 vapatelinettä ja 2takilaa jossa molemmissa 1 vapateline. 8-)
Voisitko laittaa kuvan veneestäsi, nimittäin koskaan en ole tuollaisesta kuullut? :-)

68
Vetouistelu / Vs: hauen raksi kalastuksen aloitus
« on: August 02, 2009, 00:59:01  »
noista vuoksenrakseista ei oo kokemusta mutta alottelin itteki raksi kalastusta rakseihin ottaa 3kertaa paremmin kala kun vaappuihin ainankin kuhien suosiossa raksit ovat huomasin sen. kun kävin vetää 30 min yhtä raksia sain siinä ajassa 7 kuhaa ja yhen hauen musta noi anhovhies specialit on palajon parempia ja etnkin kromin värinen :-D
No eipä pidä aina (jos nyt joskus pitää..) paikkaansa tuo että raksi pyytää kolme kertaa vaappua paremmin.
Itse olen vetänyt raksia jonkin verran joiden lisäksi myös vaappuja ja peltejä on ollut vedossa. Raksilla olen saanut koko kesän aikana yhden kuhan ja kaksi haukea, kun vaaput ovat pettäneet kymmeniä kuhia hauista puhumattakaan..

Ja itse aiheeseen. Tähän aikaan vuodesta isot hauet tavoittaa syvänteiden reunoilta ja karikoiden kupeilta. Syksymmällä sitten hauet alkavat siirtyä mataliin lahtiin jolloin suurhauen pyytäminen voi olla helpompaa. Syöttikalaksi muikku tai särki ja.

69
Sekalaista juttua / Vs: Tupakka
« on: August 01, 2009, 19:24:19  »
En ole koskaan polttanut ja tuskin tulen polttamaankaan.

70
Vetouistelu / Vs: Kuinka pitkiä matkoja kuha seuraa viehettä?
« on: July 31, 2009, 12:25:16  »
Uskoisin että kuha saattaa seurata uistinta joitakin kymmeniä metrejä. Tulee mieleen tässä kun kerran kokeilin siimoista että tuntuuko mitään ylimääräistä painoa ja samalla kun nykäisin yhdestä siimasta siihen tarttui kuha.
Eli kannattaa ilmeisesti nykiä siimoista välillä niin uistimia seuraavat kalat voivat iskeä.

71
Vetouistelu / Vs: Mukavin uistelukala?
« on: July 31, 2009, 12:21:13  »
Kuha ja yli 5kg hauki. Kuhan uistelu on mukavaa ja helppoa, varsinkin jos sen osaa. Ja tietenkin kuha on loistava ruokakala. Suurhauen pyynnissä viehättää aina se että meneekö enkka rikki. Ja onhan tuollaista isompaa haukea mukava veivata veneeseen.

72
Sekalaista juttua / Vs: Lemppari bändi?!
« on: July 29, 2009, 20:28:45  »
Mulla on kohtalaisen laaja musiikkimaku, kuuntelen kaikkea iskelmästä metalliin.

Eppu Normaali
Ensiferum
Children of Bodom
Metallica
Slayer
AC/DC
HIM
Kylähullut
Popeda
Apulanta
Klamydia
Killswitch Engage
Tarot
Nightwish
Lord Est
Cokkelin Civittaejaet
Kotiteollisuus
Kalmah
Volbeat
Stratovarius
Sonata Arctica
Dimmu Borgir
Mokoma
Stam1na
Rytmihäiriö
Diablo
Korpiklaani
Turmion Kätilöt
Arch Enemy
Verjnuarmu
YUP
Slipknot
Nauravat nakit
Green Day
Leijona
Marilyn Manson
Billy Idol
Leevi And The Leavings
Dragonforce
In Flames
Rammstein
Ruoska
Valvomo
Manowar
Pink
Lady Gaga
Hurriganes
Happoradio
Maj Karma
Northern Kings
Neljänsuora
Anal Thunder
Intrigue
Björn Rosenström
Hanoi Rocks
Halavatun Papat

73
Pyydyskalastus / Vs: Katiskavorot!
« on: July 29, 2009, 20:04:17  »
Itsehän en katiskalla kalastusta harrasta mutta muutaman kerran on uistin jäänyt kiinni katiskaan ja sitten on joutunut repimään se veneeseen ja ollaan upotettu katiskat takaisin veteen, mahdollisimman syvään kohtaan.
Että katiskamiehet, kannattaa merkitä ne katiskat.

74
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Mitä siimaa käytätte.?
« on: July 28, 2009, 14:23:26  »
Vetokeloissa on 0,50mm Trilene big gamet.
Heitellessä on tuossa perus haukivirvelissä Rapalan 0,28mm Finesset.

75
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 26, 2009, 21:52:45  »
Kuhakunkku 2009

Lähdimme aamulla hyvissä ajoin, klo 9 ajelemaan kohti Paltamoa. Ensin piti hakea autoon ja venhoon bensaa.
Päätettiin että pysähdytään syömään Kontiomäen Shellille, ja niin tehtiin.

Paltamoon saavuttiin joskus klo 12 aikoihin, eli kolme tuntia ennen kisan alkua.
Ajoin veneen parkkiin ja sitten lähdettiin ilmoittautumaan. Keli näytti loistavalta vielä tässä vaiheessa, aurinko paistoi ja tuulikin oli vain kohtalaista.
Mutta klo 14 aikoihin tuuli alkoi voimistua ja kipparikokouksessa annettiin myrskyvaroitus ja lupa rantautua minne vaan jos tilanne sitä vaatii.

Oltiin hyvissä ajoin veneellä ja kärkyttiin lupaa lähteä järvelle, siirtymä alkoi noin kello 14:40, mutta veneen sai nostaa liukuun vasta klo 14:50.. Tätähän me ei muistettu ja kun oltiin menty satama-alueen ulkopuolelle painettiin talla pohjaan ja (onneksi) huomasin että muut eivät lähteneet vielä. No jäätiin lilluttelemaan siihen vähän matkan päähän ja kohta muukin porukka lähti soljumaan vesille. Lukkarin Jouni kävi vieressä kysäisemässä että mitäs hittoa meinasitte ottaa varaslähdön, homma oli väärinkäsitys meidän osalta ja ei siitä mitään sanktiota saatu. Painaistiin kaasu pohjaan ja kuseteltiin muutama hitaampi purkki, ei oo häpee olla nopee ;) Mieslahden suulla huomattiin että aallot ovat parin metrin luokkaa ja kun ajeltiin vastapattiin "jäniksen korville" alkoi Busterin hytti oksentaa aallokossa tavaraa päälle, mm. kylmälaukku tuli allekirjoittaneen kyynärpäähän. Aloitettiin (tai yritettiin aloittaa) uistelu, mutta eihän siitä mitään tullut kun siima lähti säpistä just kun sen sai uitettua lähemmäs kelkkaa. Noin tunnin rimpuilun jälkeen oli kaikki 10 vapaa vedossa. N. klo 16:30 kaveri alkoi nostaa takilaa ylös, ja naps, sinkki poikki ja 5,5kg lyijyä + laukaisin Oulujärven pohjaan. Perkele, varakuula löytyy autotallin lattialta, ei auta, ollaan yhden takilan varassa. keikuttiin aallokossa n. klo 17:30 asti ja lähdettiin käymään Kiehimäjoen suulla. Yksi alamittainen kuha ja 2,5kg, 2,2kg, 1,9kg ja 1,5kg hauet kyytiin. Olisipa hauki myös kisakala mutta kun ei ole. Takaisin Mieslahteen, tuuli oli tyyntynyt ja uistelusta jopa saattoi nauttia.. Paitsi etulohkossa jyskytti ajatus nollan vetämisestä. Oltiin uistelevinaan kuhaa ja kuhat oli syövinään spearheadia. Ei saatu mittakalaa, paska reissu mutta tulipahan tehtyä.

Ajettiin rantaan ja kävin kaverin kanssa viemässä sen lapun rantaa pitkin punnituspaikalle että tietäävät että ollaan tultu pois järveltä.
Odoteltiin ja katsottiin että ei saatana tuota venettä saa ylös vielä pariin tuntiin. Mentiin käymän kisakeskuksessa ja katsottiin palkintojen jako. Onnea Sinttivinttureille voitosta! Olihan siellä muutkin saanut mitallisia kuhia, eipä huonoille hävitty, ehkä. Kello alkoi olla klo 01:00 ja mentiin takaisin veneluiskan luo, jonoa edelleen tielle asti. Odoteltiin tunti ja kun seuraavana olisi ollut meidän vuoro nostaa vene, joku koitti nostaa Castello Amazonia jollain farmari bemarilla ja sitten saksalaisesta laatutyöstä levisi kytkin luiskaan. Ei hyvä jumala sentään. No onneksi paikalla oli avuliasta väkeä ja jonkun maasturilla vetäistiin koko paska bemareineen päivineen pois luiskasta.

Vene kyytiin ja kotiin nukkumaan. Kotona oltiin klo 04:00.

Kisasta löytyy tekemäni video Youtubesta: http://www.youtube.com/watch?v=Ge_BaE1bgO0&eurl=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fuser%2FKuhis13&feature=player_profilepage

76
Oulun lääni / Vs: kuhaa oulujärvestä!
« on: July 24, 2009, 23:25:16  »
Huomenna kuhakunkkuun. Kontiomäen Shelliltä viimehetken uistinhankinnat sitten ja viiskymppihondaa tavoittelemaan.
Edit: Vituiks meni, alamittaisia kuhia kävi kyydissä 10, haukea tuli abaut 30kg päivän aikana, ei mitallista kuhaa, perkele.

77
Heittokalastus / Vs: Tyhmin paikka mihin jätit uistimesi
« on: July 24, 2009, 09:46:58  »
Tuttujen mökkinaapurin laituriin...

78
Pari vaappua, siimaa, pilkkivapa ja extrana kerran oli matikka selästä kiinni uistimessa :-D

79
Heittokalastus / Vs: Pisin väsyttelynne?
« on: July 24, 2009, 09:25:50  »
Ei mulla heittokalastuksen puolella ole koskaan ollut pitkiä väsyttelyitä. Sen 2,3kg kirjolohen kanssa sai n. 5 min teluta ennen kuin se oli haavissa.
Uistellessa sitten 11,8kg haukea piti vääntää jo pidempään, muistaakseni noin puoli tuntia.

80
joopajooo!! tätä esim ku vertailee tohon pieneen 22.5kg.. :D http://www.kalajuttu.com/index.php?topic=794.0  tai vertaile otsikon haukeen  http://www.lukijat.iltasanomat.fi/uusimmat/32778/

 ei VI**U mitä idiootteja !
Tuota 17,8kg haukea katsoo ja sitten tuota "22,5kg", jokainen huomaa että tuo "22,5kg" ei ole kuin hädin tuskin 10kg.

81
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Isoin lohikalanne?
« on: July 23, 2009, 10:01:56  »
2,3kg Kirjolohi :-D

82
Jep, kalan oikea paino on n. 10-10,5kg.
Tietysti jos entinen enkkahauki on tyyliin 3kg, tuollainen kympin hauki näyttää jo oikeasti isolta.


83
Vieheet / Vs: Kuusamo Variant
« on: July 22, 2009, 23:27:04  »
Eipä ole kokemuksia kyseisestä vieheestä. Kaveri kovasti kehuu ja sen perusteella noita voisi pari ostaakkin.
Mutta edelleen vannon Jessen ja Bomberin nimeen kuhahommissa..

84
Vetouistelu / Vs: Taimenen pyydystys
« on: July 22, 2009, 23:25:09  »
Tanen voi saada käytännössä missä vaiheessa kesää vaan jos vesistössä jossa kalastat sattuu sellaisia olemaan. Parasta aikaa kuitenkin on syksy ja kevät, mitä viileämpi vesi on, sitä parempi. Omien kokemuksien perusteella tanejahtiin on turha lähteä ellei veden lämpö ole alle +10c. Kylmän veden aikaan taimen nousee pinnempaan ja on näin tietenkin helpompi tavoittaa. Parhaita paikkoja ovat yleisesti ns. hiekkapenkat ja karikoiden kupeet. Paras tanevaappu on ehdottomasti 9cm Welho. Väri on järvikohtainen, mutta kannattaa tarjota kirkkaan keltaista ja violettia aluksi. Kesällä taimen löytyy syvänteistä joissa on viileämpää kuin pinnassa. Tässä tilanteessa takilat ovat suunnaton apu.

85
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: July 22, 2009, 21:26:29  »
Eilen iltakisassa ja taas Nerkoolla. Pitihän se arvata, ei saatu mitallista kalaa. Alamitta kuhaa tuli sitten yhtenä soirona...

86
Oulun lääni / Vs: kuhaa oulujärvestä!
« on: July 22, 2009, 21:23:04  »
Oulujärven Kuhakunkku uistelukisa lähestyy... Meidän venekunta löytyy Mieslahdesta..
Mites, onko kukaan nyt käynyt?

ps. sori tuplapostaus :?

87
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kunnioitusta alamittoja kohtaan
« on: July 22, 2009, 21:11:06  »
Itse pyrin vapauttamaan kaikki alamittaiset mahdollisimman hienosti ettei kalalta mene rikki mitään. Pidemmekin uistellessa kuhan alamittana 47cm ja vapautetaan tietysti loput sitten kun on ruokakalat altaassa. Huvikseen uistellessa myös kaikki ahvenet ja hauet pääsee vapauteen.
Tuli mieleen yksi paikallinen verkkokalastaja joka pitää kuhaverkkoja ympäri vuoden ja ottaa kaikki 20cm kuhatkin mukaan vaikka ahvenfileiksi :-D Ja vielä kehtaa kehua tyyliin "tulipa taasen saavillinen kuhia verkoista" :|

88
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: July 22, 2009, 14:18:40  »
Voisiko joku neuvoa aloittelevalle kuhan uistelialle mikä olisi hyvä uistin/vaappu tummavetiseen järveen?
Esimerkiksi Jesset ja Bomberit ovat hyviä. Väreinä toimii mandariinimuikku (Musta selkä, harmaat kyljet, oranssi maha + musta piste kylessä), fluorivihreä, fluorikeltainen ja myös punainen. Myös Lappia vaappuja, Nilsmaster Invicibleä ja vaikka ihan Rapala Originalia kannattaa kokeilla.

89
Ensimmäisen yli 3kg haukeni sain Porovedeltä 2006. Hauki painoi 3,9kg. Seuraavana keväänä oli aika parantaa enkkaa ja Haapajärveltä sain 4,1kg. Tuo ei kauaa säilynyt vaan seuraavana viikonloppuna sain Oulujärven Ärjänselältä 4,6kg hauen. Tässä vaiheessa elettiin toukokuun loppua. 4,6kg ei ehtinyt kauaa vanheta, kesäkuun puolenvälin aikoihin Kallaveden 11,8kg muikkuimuri otti vetämäämme 8cm Jesseen. Tuo on säilynyt tähän asti ennätyksenäni. Tuon jälkeen on tullut mm. 4,7kg, 7kg, 5,5kg, 5,2kg ja 4,9kg hauet. Ja sellasia 3kg-4kg haukia on tullut n.10-11kpl tuon jälkeen.
Tänä syksynä olisi aika parantaa enkkaa ja toivon mukaan 12kg menisi rikki.
Eli itsekin olen jo neljä vuotta uistelussa hoitanut "toisen puolen", ainakin Perzan pitäis ymmärtää mitä meinaan :-D

90
Jep ei oo yli kahenkympin hauki. Oma ennätys oli 11,8kg ja se oli 122,5cm pitkä. Omalla enkallani oli maha aivan tyhjä.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7


center>