Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Zintti

Pages: [1] 2 3 ... 20
1
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: July 04, 2013, 15:16:51  »
Eilen illalla kuhia uistelemassa kaverin kanssa. Vähän ennen auringonlaskua aloitettiin ja jatkettiin niin kauan kun syöntiä riitti.
8 kuhaa kävi veneessä, joista molemmat sai yhdet kotiinviemiset. Olisikohan pitänyt jatkaa kuitenkin vähän pitempään, jos olisi kalaaa ruvennut tulemaan uudestaan, niinkuin Perzalla kävi. Noo, saipahan muutaman tunnin nukkua pitempään :lol:

2
Sekalaista juttua / Vs: Sienestys
« on: May 06, 2013, 20:06:01  »
Mitään muita sieniä en kerää kuin kantarellejä.  Ne tunnistaa helposti, ne ei ole millään tavalla myrkyllisiä, ne maistuvat hyviltä, ne on helppo tunnistaa ja niistä on helppo tehdä syömistä. Muutaman hyvän paikan kun sattuu vaikkapa koivikoista löytämään niin useampana vuotena saa sen talven sienet kerättyä.

Mukava sieni minun makuuni, sillä on pärjätty hyvin muiden luonnon antimien mukana :-)

3
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: April 10, 2013, 17:28:30  »
Tänään sitten taas sama paikka kuin eilen. Alussa näytti hyvältä, että tänään syö, mutta kalojen koko oli yön aikana pienentynyt :x

101 kappaletta lähinnä sinttiä, eilen ei yhtään särkeä ja tänään niitä ois tullu vaikka miten :-D yks vajaa 200g pikkukörmy kuitenkin tuli.

4
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: April 09, 2013, 18:09:34  »
Nyt on tämän pilkkikauden kuiva osuus selätetty. Ensimmäinen kunnon kalasaalis tälle talvelle, kalaa tuli 3,5kg, josta suurin osa sinttiä. Muutamia pannuahvenia löytyi kyytiin mukaan isoimman ollessa n. 250g.

Kirsikkana kakun päällä reissun loppuvaiheessa tuli vajaa kilonen säynävä 8-) Riskinä otuksena säyne järjesti mukavan väsyttelytuokion, koska sattui nappaamaan siihen hieman heppoisempaan yhdistelmään.

Sää oli aurinkoinen, jäällä oli erityisen lämmin.


Saaliskuvasta poistettu pienimmät sintit :-D ne on niin pieniä ettei ole paljon katsomista. Näyttää vähän mukavammalle nyt.

5
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: March 24, 2013, 20:22:26  »
Missä Zintti kävit?

Kyyvedeltä ei tullut mitään, mutta vaihettiin sitten eräälle pienelle lammelle.

6
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: March 24, 2013, 18:48:07  »
Viikonlopun pilkkiputkessa saaliina huimat kaksi kalaa. Pohjoistuuli vai mikähän se kalojen suut pisti kiinni, kun ei millään napannut. Muuten sää oli kyllä oikein mainio, ei ollut kuuma eikä kylmä. Aurinkokin koitti aina välillä paistaa pilvien lomasta.
Onneksi suurempi ahven ei sentään ollut mikään silppuahven, vaan omalla mittapuulla jo ihan mukavan kokoinen 250g otus.


Huomenna taas jäälle, jos sitten olisi jo parempi syönti :-)

7
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: January 14, 2013, 17:32:24  »
Onko tosiaan niin, että rallin MM-sarjan osakilpailuista ei tule miltään kanavalta mitään lähetystä ?

Alkaa tuo Monten ralli huomenna ja huvittaisi vähän seurata muutenkin, kuin netistä tuloksia katsomalla...

http://www.mtv3.fi/urheilu/ralli/uutiset.shtml/2013/01/1689907/mm-ralli-jatkuu-mtv3-maxilla

Nyt näyttäisi siltä, että kyllä rallia telkkarista tulee :-)

8
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: January 13, 2013, 17:19:36  »
Viikonloppu tuli pilkillä vietettyä :-) Ensimmäinen pilkkireissu tälle talvelle, jolla sain kalaa. Kaverin kanssa lauantaina etsittiin uutta paikkaa, josta kalaa rupesikin löytymään. Ahvenia saatiin lauantaina suurimpien ollessa n. 100g.

Sunnuntaina sattui itselle vähän eilistä parempi päivä. Ajattelin, että on tätä silppua pilkitty jo ihan tarpeeksi ja pilkinkin koko päivän tasureilla. Ei mitään huimia kaloja silti tullut, 6 ahventa, isoin 200g, sitten 150g ja muutama 100 grammainen.

Nyt on kalatilasto avattu tälle kaudelle ja tästä jatketaan kohti kevättalvea ja parempia saaliita :wink:

Ja vähän kuvaa reissulta, ekan päivän maisemakuvaa:


Ja sitten reissun kaksi suurinta:

9
Sekalaista juttua / Vs: Urheiluasiaa
« on: January 05, 2013, 16:06:33  »
Tour De Skin lähtöjärjestys loppunousuun selvillä.  Tiukkaa tekee edelleen tänäkin vuonna saada Norjaan se eka tourin voitto.

Miehissä lähtöjärjestys tiiviimpi, mitäpä arvelette järjestyksen olevan mäen päällä :-) Legkovin arvelen voittavan tänävuonna, koska on aika kova mäkeä kipuamaan. Kowalczyk aika varmasti voittaa naisissa, kun eroa seuraaviin on niin paljon.

10
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: December 11, 2012, 17:23:50  »
Aluksi ei ollut vettä lainkaan jäällä ja lunta n. 20cm. Päivän lopuksi alueella ei ollut kun silkkaa vettä toistakymmentä senttiä. alko jo 4-5cm jää painua tuolla kohtaa.


Vähän samantyylistä oli kun kävin pilkkikauden avaamassa Kyyvedellä. Ison vesilaikun teki siihen, missä juuri ja juuri pääsi pilkkimään jään heikkouden takia. Onneksi oli kumisaappaat jalassa ettei kastuneet jalat siinä sohjossa kävellessä. Kaloja ei tullut ollenkaan tuolla reissulla.

Kunhan lumentulo hetkeksi hillittää ja tulee taas pakkasta enempi niin voi taas harkita pilkkimistä :-)

11
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: December 09, 2012, 15:40:55  »
Eilen pilkkikauden avaus hirmu huonoilla jäillä, kauas ei rannasta pääsyt ja mp sieltä sitten tuli.

12
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Viitalampi
« on: November 22, 2012, 17:44:16  »
20 sekuntia kerkesin pilkkiä ja heti tuli IVP. Muita kaloja en ole vielä saanut kuin ahvenia, isoimman ollessa 247g. Mukava pikku lampi mistä jaksaa etsiä isompiakin kaloja :-)

13
Sekalaista juttua / Vs: Pituus
« on: November 09, 2012, 22:40:32  »

Pituus 185 cm
Paino 65 kg
Ikä 15 v.
Urheiltua on tullu :-)

Päivitystä: Pituutta on tullut kaksi senttiä lisää eli 187 8-) Kahesta metristä paljon puutu... Ja paino pysyttelee siinä 65kg tienoilla.

Vähän päivittelyä, pituutta nyt 194.5cm ja painoa 73kg.

E: Kaks metriä lähestyy...

Hihi. Ompas aika vierähtänyt ja mitatkin muuttuneet. Nyt pituutta n. 197cm ja painoa n.85kg

14
Ei ole aikoihin näin ketuttanut.

Inssistä hylsy, voi jumankeuta ja oman hölmöilyn takia..

Noh, eiköhän se toinen inssi sitten läpi mene, ellei tapahdu jotain odottamatonta.. Puolitoistaviikkoa vaan pitää tässä olotilassa odottaa, eikä ajotuntejakaan ole kuin yksi juuri ennen inssiä.... Kyllä kyrsii.

Onkos kuinka paljon kohtalotovereita täällä?

Mulla inssi vasta joskus vuoden loppupuolella. Ajotunnit alko tällä viikolla, eli on vielä aika paljon jälellä mutta tiukalla tahdilla mennään. Pitää olla ahkera ja yrittää opetella joka tunti kaikki mahollinen mitä pystyy ja toivoa että inssi menee parhain päin :-)

15
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Trio-kalastuskilpailu - Kalassanet Ry
« on: October 29, 2012, 19:25:31  »
Jos joskus tulee palkinnoton kilpailu, mihin ei tarvii osotteitaan, ym. ilmotella niin voisin huvikseen ja ajnkuluksi osallistua :-)

Ei nyt kuitenkaan niin himota tarkkaa asuinpaikkaansa täällä internetin ihmeellisessa maailmassa ilmottaa, vaikka tuo ip osote onkin olemassa.

16
Sekalaista juttua / Vs: Sekalaisia ajatuksia ja tajunnanvirtaa
« on: October 27, 2012, 19:32:23  »
No eihän se talvi nyt lokakuussa vielä tule :wink: Odottakaapa vain kun kohta vesisateet alkavat...

Mukavaahan se tietysti talvi-ihmisenä olisi, jos talvi alkaisi jo kolkutella. Tosin superhyper varma talvenennustaja, meidän omenapuu :-D ei ole vielä tiputtanut lehtiään. Ennen ei talvi tule kunnes lehdet on maassa, se on varmaa se. Siellä ne lehdet vielä yläilmoissa leijuu, vaikka 11 astetta pakaksta onkin :-) 

17
Pilkintä / Vs: Tavoitteet Pilkkikaudelle 2012-2013
« on: October 16, 2012, 20:06:46  »
Tekee jo niin mieli kirjotella tänne pilkkipuolelle, että pistetäänpä omatkin tavotteet :-D


- Nyt niitä ahvenia, ja isoja! Enkan mentävä jo rikki, niin on surkee enkka.

- Reissuja tehtävä ainakin sen verran, että jää hyvä mieli.

- Viime talvena tuli yksi hauki, tänäkin talvena saisi tulla ainakin yksi.

- Vähän löytyi hajua siikapaikoista, olisi kiva saada siika.


+ Jos tulee käytyä kirjolammella, vaikka aika harvinaista on, niin olisi kivaa jos ei tarvitsisi tyhjin käsin lähteä pois.

18
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalapaikka
« on: October 13, 2012, 14:12:11  »
Täällä kun on vähän ihmetelty lähiaikoina viestien vähyyttä, niin ajattelin, että jospa etsisi jonkun ketjun tuolta menneisyydestä ja kokeilisi lähtisikö se taas vetämään ja saataisiin hieman eloa foorumille.

Eli nyt kertoisin omista lemppari kalapaikoista. Tehtävä on vaikea, koska eri kalastuslajeille on omat mukavat kalapaikat ja on erittäin vaikea lähteä etsimään parasta kalastuslajia. No, mukavimmat kalastuslajit ovat, pilkintä, vetouistelu ja heittokalastus.

Aloitetaan pilkinnästä:

Pilkintä on aina mukavaa, siihen ei juuri kalapaikka vaikuta. Mukavinta on pilkkiä kevättalvella, kun pakkasta alkaa olla alle 5 astetta ja mennään jopa plussan puolelle. Kaikki paikat käyvät, kunhan ei kaivosta joudu pilkkimään.Vetouistelu:

Vetouistelu on mukavinta helteisinä kesäpäivinä ja lämpiminä kesäiltoina. Mökkijärveltä onnistuin tälläisen kuvan nappaamaan ja mukava oli tuolloin veneellä körötellä. Kalaakin tuli.Heittokalastus:

Heittokalastukseen valitsen nyt nuo pohjoiset järvet, lammet ja joet. Niissä tietenkin aivan oma tunnelmansa mitä ei eteläsuomesta saa. Kuvana nyt vaikka pätkä jokea:19
Nooh, tänään on synttärit ja 18 vuotta täytän :-) Semoisia ilonaiheita täälläpäin.

Niin ja ensiviikko vielä koulua ja sitten pääsee syyslomailemaan. Mukavasti keventää tätä syksyn raatamista ja kohta onkin jo joulu :-o

20
Itä-Suomi / Vs: Kyyveden kuhat
« on: September 29, 2012, 12:07:47  »
Näyttäisi siellä sitä kuhaa olevan vähän liikaakin. Sitä pientä alamitan kahen puolen olevaa tappia on joka selkä täynnä. Isompia ei ole itelle sattunut vaikka mitä tekisi. Muikut ne on sieltä jo pois syöneet, yhen muikun sain viimevuonna. Vielä kymmenisen vuotta sitten saattoi verkoilla saada paistinpannullisen muikkua mutta ei enää.

Tänä vuonna en kerennyt uistelemaan kertaakaan kunnolla niin en tiedä tämänvuoden kuhakoosta juurikaan. Yhden sain matalasta mutalahdesta soutu-uistelemalla. Näyttää reppanoilla olevan jo ruoka niin vähissä että pitää mennä mataliin lahtiin särkiä napsimaan :-( Lipallakin sain yhden kuhan pari kesää sitten eräästä matalasta saarien väliköstä kaukana isommilta seliltä.

Toivottavasti istutusta vähän rajoitetaan ja kuhat pääsisivät kasvamaan kokoa. Ei siitä määrästä ole iloa jos ei edes mittakokoa tahdo löytyä.

21
Sekalaista juttua / Vs: Tauti-thread vol. 2.0
« on: September 19, 2012, 18:08:37  »
Noniin, syksyn ensimmäistä tautia tässä sairastetaan. Kurkku jo melkolailla kipeä ja kuumetta siihen päälle. Nyt vaan kun ei auttas pahemmin koulusta olla pois. Koeviikko tulossa ja vielä bilsan kirjotukset jälellä :x

22
Sekalaista juttua / Vs: Mitäs SÄÄ ny?! - Sään seurantaa
« on: September 10, 2012, 18:03:34  »
Syksyn kylmin yö oli juu. -1 aste oli parhaimmillaan pakkasta. Ihan en vielä lähe kairaa aitasta hakemaan, mutta jos nyt kuitenkin tämän vuoden puolella jo talvi tulisi edellistalvesta poiketen :-)

Taitaa taas vähän lämmetä joksikin aikaa yöt ja päivätkin. Millon lie rupeaa taas viilenemään kunnolla.

23
Vieheet / Vs: Paras uistin mitä teillä on tai on ollut ?
« on: June 25, 2012, 14:38:26  »
Ylivoimaisesti paras uistimeni on ollut Lotto lippa, 9g ja värissä RV-90 Silver. Sillä tullut kaikkia kaloja, mitä olen heittokalastuksella onistunut saamaan. Mm. hauki, ahven ja säynävä.

Kyseinen uistin on ollut minulla jo ainakin kymmenen vuotta, sillä sainkin ihka ensimmäisen haukeni virvelillä. Lotto on kulunut haukien käsittelyssä melkolailla ja tuo sininen väri selästä on jo lähes poissa. Valkoinen väri maalin alta paistaa, mutta edelleen toimii yhtä hyvin kuin vaikka 8 vuotta sitten. Kohta sen vois jo museoida, ettei vaan jää järveen. Sen verran sillä jo tunnearvoa on.

24
Muut kalastusvälineet & Retkeilyvälineet / Vs: Puukot
« on: June 05, 2012, 22:38:05  »
Minulla puukkoja on useita, vuolukäytössä niistä paras. Se on erään jo vanhan miehen tekemä, jonka nimeä en nyt muista. Puukko on valmistettu rautaisella kokemuksella ja se on toiminut käytössäni erittäin hyvin. Kahva sopii hyvin käteen ja terä on vahvaksi taottu. Ei ole prässätty mistään peltilevyn kulmasta.

Kalareissuilla perkauspuukkona on joku halpa honkkarin muovikahvainen puukko. Se on helppo pestä, ei ole puuta johon bakteerit tarttuisivat helpommin. Eikä haittaa, jos puukko hukkuu tai ruostuu.

Sitten on vielä muutama marttiinin peruspuukkoja, joita aina silloin tällöin käytän.

25
Sekalaista juttua / Vs: Tauti-thread vol. 2.0
« on: May 02, 2012, 18:51:02  »
Kevätlunssaa pitelee... Nenä aivan tukossa/vuotaa ja kurkku karhea. Luulisin, että ensiviikon keskivaiheilla tämä taitaa loppua. Saattaa toki pahentuakin, mutta aika epätodennäköisenä pidän sitä.

26
Sekalaista juttua / Vs: Mitäs SÄÄ ny?! - Sään seurantaa
« on: April 27, 2012, 20:39:07  »
Tänään jyrähteli seittemän jälkeen aika laillakin ukkonen. Piti ihan töpseleitä ottaa seinästä irti varmuuden vuoksi.
Joku sananlasku sanoo, että jos on aikanen ukkonen, niin kesästä tulee kylmä. Toivottavasti kuitenkaan tämä ei pidä paikkaansa :-(

27
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: April 18, 2012, 17:30:43  »
Rantasipi ois muuten aika osuva vaihtoehto, mutta laulu ei ole lähelläkään tuota, mitä tuo kyseinen lintu päästeli. Lisäksi rantasipin tuo ruskea väritys on hieman liian kirjavaa. Tuon tuntemattoman linnun selkäosa oli ihan tasaisen ruskea. Ei mitään viiruja tai muita.

28
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: April 15, 2012, 13:24:56  »
Vielä kerkesin käydä pilkillä. Nyt saattoi olla Zintti-pojan tämän kevään viimeinen pilkkireissu :| Rupee olemaan jää jo sen verta heikon tuntuista, tänään kyllä vielä moottorikelkalla pääsi ihan hyvin liikkumaan, vaikka vesi roiskuikin aika roimasti.

Taas joutui gorilla sumuisille selille. Vettä satoi kaatamalla, eikä kala syönyt kunnolla. Kolme kalaa sain ja suurin oli ehkä 180g.

29
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: April 14, 2012, 10:19:45  »
Väritys näytti olevan melko tasaisen ruskea. Ei mitään raitoja, viiruja tai pilkkuja. Voi olla joku värimuunnos vaikka :|
HArakkaan verrattuna sen koko on melko sama, tai sitten se on hiukan pienempi. Ei kuitenkaan isompi.

30
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: April 13, 2012, 21:57:59  »
Tuntomerkkejä:
Linnulla selkäpuoli siipineen päivineen ruskea. Mahapuoli taas valkea lukuunottamatta siipien kärkiosia, jotka ovat samaa ruskeaa kuin selkäpuoli. Pyrstön viimeiset n. 3 senttiä ovat myös valkeaa selkäpuolellakin.
Korkeutta kyseisellä linnulla on ~20-25cm. Linnulla jalat ovat aika pitkät pituuteen nähden ja ne ovat sellaiset "ohuet" tai "hoikat".
Eräässä vaiheessa olin huomaavinani linnulla pienen töyhdön päässä. Tästä en kuitenkaan ole täysin varma, koska lintu oli kuitenkin sen verran kaukana.

Ohuet pitkät jalat viittaisivat kyllä mielestäni johonkin kahlaajaan. Ensimmäisenä tulee mieleen metsäviklo, mutta sillä on siivet alta kokonaan tummat ja pyrstön reunakin on tumma.
Valkeasta pyrstönreunasta taas tulee ensimmäisenä mieleen pähkinähakki, mutta se on vatsapuolelta ruskea valkoisin pilkuin.

Minkälaisessa maastossa linnun näit?

Noihin jalkoihin ei kannata liikaa luottaa kuitenkaan. Hieman hoikemmilta ne vaan näytti ku yleensä.

Näin linnun lentävän metsästä ja sitten se laskeutui pellolle lumeen. Yhdessä kohtaa pellolla oli sula kohta ja sitä se siinä tutkaili jonkin aikaa. Sitten se lähti lentoon, meni istumaan pellon laidalla kasvavaan haapaan ja meni tiehensä.

E: Kiitoksia jo nyt kaikille vastanneille. Pelkäänpä pahoin, että jää tämä lintu tunnistamatta tällä kertaa :| Kun ei minkäänlainen kuva oikein täsmää siihen.

Pages: [1] 2 3 ... 20


center>