Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kala_Jökke

Pages: 1 [2] 3 4 ... 9
31
Onginta / Vs: Hmm...vois vaikka kokkeilla:)
« on: May 09, 2006, 16:51:42  »
Kokemusta ei oo,  mutta mieleen on jäänyt kalastuslehdestä lukemani resepti uunilahnasta...Oli kuulemma ollut hyvää. :-)

32
Heittokalastus / Jäi häiritsemään hauen koko..
« on: October 29, 2005, 22:19:14  »
Itse sain viime kesänä 101cm pitkän hauen, joka ei nyt kovinkaan laihalta eka näyttänyt...Mutta kun kala punnittiin, tuli painoksi vain 4,5kg, mutta sitten taas sain 20cm lyhyemmän hauen kaksi kesää sitten ja se painoi saman verran...Ja sitten taas isäni sai myös kaksi kesää sitten 100cm hauen, joka painon noin 7kg...Eli aika ristiriitaista!  :D

PS: Sama homma on askarruttanut minuakin monet kerrat...Oliko se 12kg, ei vaan se oli 8kg, vai oliko se sitten vaan 6kg, eikun se olikin ainakin 15kg  :D  Että näin!

33
Kaikkea kalastuksesta / Sundomin sillalla tapahtunutta (lukekaa kaikki)
« on: September 24, 2005, 18:55:22  »
Itse en ole pahemmin mitään tuollasita tehnyt, paitsi mitänyt pienenpänä kärpäseltä repinyt jalkoja, niinkuin mikkokin sanoi...Eräs "kaverini" ketä kalastaa, niin hänellä on suorastaan pakkomielle änkeä toisia kaloja toisien kalojen perseeseen! Niin ja pelata onki kaloilla, kuten ahvenila, turvilla ja särjillä pesäpalloa, kun ne vielä elävät! Aivan sairasta touhua! Jos itse pelaisin kaloilla pesäpalloa, häpeäisin niin paljon että lukittuisin kellariin koko loppu elämäkseni ja kasvattaisin viismetrisen parran :!:

34
Kaikkea kalastuksesta / Mieleen painunein kisa kokemus
« on: September 24, 2005, 18:46:05  »
Toi ylempi viesti on mun kirjottama, en vaan huomannut kirjautua sisälle... :oops:

PS: Ohhoh! Oli muuten neljännessadas viestini! :D

35
Kaikkea kalastuksesta / Mieleen painunein kisa kokemus
« on: September 24, 2005, 14:05:46  »
Quote from: kaivo
Jännitystä sen sijaan piisasi isojen kalojen takia, mm. voittaja sai 5,7 kilon taimenen ja 3,5 kg nieriän samalta alueelta. Hirveitä kaloja...


Ohhoh! Täytyy myöntää, että jos itse olisin ollut paikalla ja samalta alueelta noussut ton kokosia kaloja, ni olis kyllä kuset aika äkkiä sukasssa...:D Toi 1,8kg nieriäkin on jo mun mielestä valtava! :shock:

Niin ja itse en ole koskaan kilpaillut, paitsi isän ja kaverin kesken. Ei tuo kilpaileminen ole oikein mun juttu.

Niin ja kaivo, millä tollasia hirmuja pilkittiin? Ei varmaan millään neljä tuumasella ahvenkairan "avannosta" tollasia nostella... :lol:

36
Perhokalastus / Suurin kala minkä olet saanut perholla
« on: September 12, 2005, 21:38:13  »
Suurin perhokalani taitaa olla vielä noin kilonen turpa, mutta olen mä perholla jo muutaman taimenenkin saanut ja jopa yhden siian!

Niin ja kerran meinasin saada yhden melkein viiskilosen hauen perholla, luokan viis vehkeillä...Loppujen lopuksi se ei jäänyt kiinni ja tuskinpa olisin sitä perhovehkeillä saanut. Niinpä otin virvelin esiin ja otin sen ylös! Niin ja turpia oon saanu varmaan jotain 200, vaikka perhostelu on ielä alussa.

37
Heittokalastus / Fladenin uistimet
« on: September 12, 2005, 21:33:42  »
Itselläni on ollut aikanaan kaksi fladenin vapaa ja kummatkin on kestänyt hyvin, vaikka ne on ostettu ainakin viisi vuotta sitten ja maksoivatkin silloin muinoin vaan 50 markaa kappale... Elikä mielestäni vavat on aivan käyttökelpoisia.

Uistimista sen verran, että itse en ole koskaan kokeillut/ostanut kyseisen merkin uistimia, mutta epäilempä, että nekin ovat kelpo tavaraa. Säästömarketissa olen niitä katellut ja ainakin lipat on ollut ihan ottavavn näkösiä ja ei siinä paljoa menetä, jos ostaa kaksi euron lippaa...Täytyypi kokeilla ja laittaa tähän aiheeseen viestiä, miten pelittää :P

38
Quote from: suomi_säätäjä
kuinka kauan joudutte odottaan yleensä täky kalalla(särki) haukea?
ja miten täky olis hyvä kiinnittää? siis mistä kohdasta(selästä?)?


Se vähän riippuu, siis to odotusaika. Koskella kun kalastaa, ja sielä on sellaisia pieniä kohtia jossa ei virtaa kovin paljoa, niin niistä kala nappa melko nopeasti. Joella muuten odotan sen verran kuin jaksan. Paikkaa kannattaa kyllä vaihtaa useasti, mutta toisaalta ei, koska kyllä hauki löytää sen särjen luo kaueampaakin. Sitten kun koho on veden alla niin jonkin aikaa kannattaa odotella, että kala ehtii niellä syötin, mutta jos on kalanpala täkynä niin melko nopea vastaisku on poekaa.

Kala kannattaa kiinnittää suusta ja selästä jos käyttääkahta kolmihaarakoukkua tapsissa. Pelkällä ykshaarakoukulla selästä. Sitten ykshaarakoukulla oon painanut eka kokoukun kalan selän läpi ja pistänyt alakautta kiinni. Oon aina kalastanu kuoleella täkyllä, en koskaan elävällä

39
Onginta / onko tulossa mitään onginta kisoja?
« on: August 07, 2005, 00:08:30  »
No, huomenna on sm-onginnat täällä huittisissa, loimijoella ja nuorten sarja punkalaitumenjoella. En tie onks sinne sit ollut jotku karsinnat. Niin ja esim Erään tai vaikkapa urheilukalastuslehteen voi ilmottaa kaloja jos ne on sen rajan ylittäneitä. Arvonnassa ainakin urheilukalastuslehden on hyvät palkinnot, koska itse voitin turvallani pääpalkinnon, 700e perhosetin :)

40
Onginta / Mitenkä koho vaikuttaa kalan saantiin?
« on: August 07, 2005, 00:05:22  »
Kyllähän koho sillai vaikuttaa, esim herkässä kohossa jossa on hyvä painotus näkyy syönti herkemmin ja on helpompi havaita syönti ja nostaa kala ylös oikeaan aikaan, mutta jos on taas iso koho jossa ok painotus, esim sellainen perus puna-valko koho jota myydään vähän joka paikassa niin eihän siinä salakan syönti kunnolla näy! Kerran oltiin onkimassa joella ja isälläni oli isompi koho ja minulla kilpa-koho. Sain rutkasti enemmän kalaa kuin isäni. Koukkukoko oli molemmilla sama.

Painotuksen olen kokeillut aina isoveljeni karppilammikossa.. :D

41
Onginta / Kysymyksiä onginnasta / lahna, ahven, särki, hauki
« on: August 06, 2005, 23:59:50  »
Hmm...Kannatta selata myös vanhempia keskusteluja, mutta vastaanpa nyt tähän.

Ongintaan suosittelisin jotain 12-16 koko luokan koukkuja. Kyllä nuo kalat ovat ja tarpeeksi ison kokosia, että jäävtä vähän isompaankin koukkuun, mutta kun on kalat ottavat arasti, kannattaa kokeilla pienenpiäkin koukkuja

Haukea saa pyydettyä helposti täkykalastamalla. Hauskaa puuhaa... Iso koho, johon paino ja vaikkapa melko isot kaksi kolmiahaara koukkua tapsissa, tai vaikkapa vaan yksi iso yksi haara koukku(yksikin haara koukku toimii, oon kokeillut). Hyvä syötti on särki, mutta ahven, salakka ja ruutanakin on hyviä syöttejä. Lahnalle on hyvä syötti taikina tai mato(asiasta ei oo paljoa kokemusta:))

Siimasta sen verran, että ongessa olen käyttänyt 0,14mm-0, 30mm siimaa...Täkyongessa joka on vititetty ihan heittokalastuskelaani, niin 0,325mm siimaa...Lisäksi mulla on oma täky kela jossa on 0,40mm siimaa...Molemmat vahviidet on pelannut hyvin, ja kalaa on tullut paljon!

42
Kaikkea kalastuksesta / ukkosella kalassa
« on: July 23, 2005, 20:09:02  »
Itse lähden heti poies kalastamasta, jos huomaan jyrisevän tai tummien pilvien olevan ihan päällä, mutta viimeistään lähden sillon ku kännykkä piippaa ja mamma soittaa, et HETI KOTIIN!  :lol:

43
Perhokalastus / Mihin viedä Visionin perhokela korjaukseen?
« on: July 04, 2005, 19:58:15  »
Kela on nyt matkalla kellokoskelle, eli sain homman hoidettua. Kiitokset vielä vieraalle.

44
Perhokalastus / Hyvä kelluva perhosiima?
« on: July 04, 2005, 18:19:53  »
Niin ja tietääkö kukaan hyvia nettikauppoja, josta voisi ostaa noita siimoja ja mielellään ihan kelpo hintaan?

45
Perhokalastus / Hyvä kelluva perhosiima?
« on: July 04, 2005, 18:17:25  »
Kiitos ihan älyttömän paljon Javalt!!!

Niin, ja ainoa jonka noista tunnen ja tiedän että on ihan kelpo siima on tuo Visionin presentation siima. Sillä serkulla on saamaa siimaa

Ps: Nyt on vaan liikaa vaihtoehtoja, ettei tiedä mitä valita... :) No vitsi vitsi  :D

46
Kaikkea kalastuksesta / Jättihauki pakoon
« on: July 04, 2005, 14:02:48  »
Mulla kävi kerran niin, että olin punkalaitumenjoella kalastamassa ja heitin sellaseen hitaaseen virtaan. Aloin kelaamaan lippaani rantaan ja se juuttui johonkin...Vedin hyvin pehmeästi ja siima lähti hiljaa liikkeeseen. Minultä lähti melkeen hiukset päästä, koska jarru oli jäänyt todella kireelle ja kala vei silti sitä. En juuri muuta tehnyt, kun pidin vaan tiukasti kiinni vavasta. Tajusin, ettei mulla ole mitään mahdollisuuksia kalan kanssa. Se tuntuin kuin sielä päässä olisi ollu järketön kivenmurikka, joka vain tyynen rauhallisesti meni mihin halusi...Sitten siima löystyi ja harmitti...Kelasin siimat sisään ja lähdin. Sitten huomasin että kuusamon peruke olikin keskeltä poikki! Silloin lähti kyllä loputlin hiukset!!! :lol:

Sitten eilen, kun  oli Kala_Oskun kanssa kalassa heittelin pientä omatekemää vaappua ilman peruketta. Sitten kun kelasin siimaa sisään ja uitin silmieni edessä sitä vaappua siihen iski hauki...Melkein laakista siima poikki. Kyllä harmitti kun omatekemä vaappu jäi hauen suuhun...Vein kelani rantaan ja haukkasin happea. Yhtäkkiä vaappuni nousi vaan pintaa ja minä äkkiä kahlasin sen sieltä! Oli kyllä mahtava tunne! Ajattelin, että tuon hauen vielä nappaan! Kerran hauki pomppasi oskun lippaan. Sitten osku lähti koskea ylemmäs ja minä laitoin sellaisen keltaisen kalajigin päähän. Heittelin muutaman kerran ja hauki iski jälleen. Sitten sain sen haavittua. Kala oli yli kilonen hauki. Myöhemmin sain vielä sellaisen kaksikilosen hauen ylempää.

Tulipas sekainen viesti... :shock:

47
Heittokalastus / Korvaako takuu???
« on: July 04, 2005, 13:42:09  »
Kaivon kanssa samaa mieltä...Jos ei uutta vapaa saa, niin laita se vanha vapa niitten daiwa heppujen pyllyyn poikittain!!! :twisted:

Ps:Olin Kala_Oskun silloin kalassa ku vapa katkes.

48
Perhokalastus / Hyvä kelluva perhosiima?
« on: July 04, 2005, 13:34:17  »
Vapa on luokkaa viis. Kalastan taimenia ja kirjolohia aina kun pääseen esim merikarvialle kalastamaan. Kalat ovat sitten enintään neljäkiloisi yleensä kilosia. Eniiten kalastan melko pienellä joella, mutta kyllä siitä takaheittotilaa löytyy. Siinä joessa on vaan turpia, särkiä, ahvenia, haukia. Niin ja tuo vision oli ihan hatusta heitetty. Muutkin merkit käy!!

49
Perhokalastus / Hyvä kelluva perhosiima?
« on: July 03, 2005, 20:23:52  »
Suositelkaa hyvää kelluvaa perhosiimaa. Hintaluokka mielellään 30-80e. Kysyn tätä sen takia, koska ostin valmissetin jossa oli siima valmiina ja nyt alan kalastaa visionin xla kelalla ja vision extreme+  vavalla. Mielellään ostaisin visionin siimaa

Ps: Älkää kyselkö mitään ihme kartio -juttuja, sillä en niistä paljoa tajua.

50
Vieheet / Paras Rapala
« on: July 01, 2005, 11:56:40  »
Rapaloita en nyt niin hirveesti aina käytä, mutta kyllähän tuo countdown on ollut parhain...Sitten pienet originalit on olleet ihan kelpo pelejä

51
Perhokalastus / Mihin viedä Visionin perhokela korjaukseen?
« on: July 01, 2005, 11:51:47  »
Quote from: Anonymous
www.visiongroup.fi saattaa tietää


Kiitos linkistä! Laitoin tonne s-postia.

52
Perhokalastus / Mihin viedä Visionin perhokela korjaukseen?
« on: June 30, 2005, 22:40:43  »
Elikkäs voitin kerran kalastuskilpailusta sellasen visionin xla perhokelan, ja siitä meni levyjärru kummallisella tavalla rikki,joten mihin sen voisi viedä korjaukseen? Tietääkö kukaan ottaako sportia pekka sitä korjaukseen? Entä voisiko sen lähettää johonkin, tyyliin tehtaalle?!?

Kiitän, jos joku tietää/viitsii vastata

53
Heittokalastus / Nyt alkaa usko loppua....
« on: June 29, 2005, 18:53:48  »
Quote from: radek
Tuosta täkykalastuksesta sen verran ku tuli esille et käykö siihen ihan pilkki onki ja kalan pala syötiks vai oonko ihan hakoteillä taas?


Ei todellakaan millään pilkkionkella! Itse en jaksa selostaa tarkkoja ohjeita, mutta katsoppa vaikka toi linkki http://www.kolumbus.fi/fish-on/taky.htm ja tuolta onkisettien käyttöohje.

54
Heittokalastus / Nyt alkaa usko loppua....
« on: June 29, 2005, 12:49:14  »
Niin ja piti vielä lisätä, että yleensä kaikki suurimmat kuhat on tullut täkykalastamalla! Onks järvestä saatu isoja kuhia?

55
Heittokalastus / Nyt alkaa usko loppua....
« on: June 29, 2005, 12:47:38  »
Quote from: Anonymous
Itse en kuhan kalastukseen ole perehtynyt, mutta oletko koskaan kokeillut täkykalastusta? Se voisi EHKÄ toimia. Onko järvi syväkin? Niin ja illalla/yöllä kannatta mennä kuhaa kalastaan. Pohjaonkeakin voi kokeilla, jossa on salakka/salakanpala syöttinä..


Ton viestin kirjotin mä...Jos se nyt on noin matala järvi, niin kyllähän tuo täkykalastus voisi toimia. Oletko koskaan sitä kokeillut? Jos jaksat kokeila tuota ni kokeile...:)

56
Rakentelu / Kuusi vaapunvalmistusmateriaalina?
« on: June 25, 2005, 21:44:10  »
Minäkin tossa keväällä väsäsin vaapun koulussa kuusesta. Otin palan puuta, kynän, puukon, ja pienen palan hiomapaperia ja aloin sitä työstään. Kaks tuntia meni ja mulla oli aihio valmiina. En oo jaksanu sitä maaalata, joten siihen se sitten jäikin... :?

57
Perhot & Perhonsidonta / Säästämään perhonsidonnassa
« on: June 25, 2005, 21:40:29  »
Kun olin ala-asteella, niin sieltä esim kuviksentunnilla kaikista lokeroista mitä löytää ni pöllein...Sitten otin villalangan pätkiä eri värisiä aika paljon, ja esim historian tunneillä jauhoin sormissani niistä kelpo dubbinkia! Selvää säästöä, eikä aikaankaan mene hukkaan, koska kouluahan on melkeen joka päivä ja ainakin mun on sinne pakko mennä... :lol:

58
Muut kalastuslajit / kutu haukia
« on: April 18, 2005, 21:24:55  »
Niin, aatella jos itte vähän "tsiki tsiki" ja sitten tulis joku atraimen kanssa heilumaan viereen ja iskis vaikka naiseltas hengen...:D

59
Kaikkea kalastuksesta / Järvikalaa saa syödä vain 200g viikossa?
« on: April 16, 2005, 16:08:52  »
Sitäpaitsi kun syö kalaa, se parantaa näköä(tai niin olen ainakin kuullut sanottavan)!

Tuli mieleeni, että eikös siitä tullut jotain hässäkkää, kun thaimaassa iski se tsunami ja sanottiin ettei kalaa saa sielä syödä, koska mereen oli mennyt niitä ruumiita...Taisi mennä hieman ohi aiheen...Mutta koko homma ei ollutkaaan totta...Luin sen urheilukalastuslehestä..

60
Kaikkea kalastuksesta / Jättihauelle paras viehe
« on: April 16, 2005, 16:00:03  »
Joo, parhaita on on ollut räsäset ja abun atomit...Sitten vaapuista monet, kuten stormit, super shad rapit sun muut...Isot kalajigit ovat omaa luokkaansa ison hauen kalastuksessa, ainakin mun mielestä...

Niin ja tuo ei todellakaan aina päde, että isolle isoo uistinta ja pienelle pientä...Super shad rapillakin on tullut pieniä haukia ja jigeilläkin...

Tuhottoman monta kertaa on käynyt niin. että päässä on ollut kuusamon kuf-lippa ja siihen on sitten jössähtäny oikein jätti mamma kiinni ja siihen meni se lippa...Jälki ei ole ollut hyvää, eikä kylläkään kuf-lippa olekkaan mikään suurhaukiviehe kooltaan, muttta kun sillä tuppaa tuleen niin hyvin kalaa...

Lisäksi joillain pikkuvaapuilla, esim vaikkapa kerran storm tunderstickillä, joka ei nyt ihan pikkune oo, ni nappas sellanen kolmekilonen kiinni ja sitten ku kalastin turpaa ja ahventa sillä, niin ei tietenkään ollu peruketta, että uinti säilyis hyvän ja NAPS!

Pages: 1 [2] 3 4 ... 9


center>