Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kala_Jökke

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 9
61
Onginta / Juusto ja nakki syöttinä?
« on: April 13, 2005, 15:07:01  »
Tähän täytyy sanoa, että tuo punkalaitumenjoki on hieman omalaatuinen joki...Joskus tuntuu että siellä menevät kalakirjoista ja muolta kuulleet opit täysin pyllylleen...No, sielä oon kalastellu kymmenen vuotta ja rupee jo vähän käsittämään sen metkuja!

Niin ja tuohon mikon vastaukseen sanoisin, että meillähän on karppilammikko pihassa, joten eikun karppeja pölliin sieltä, mutta vois toi isoveli vähän suuttua :lol:

62
Onginta / Juusto ja nakki syöttinä?
« on: April 11, 2005, 22:09:33  »
Quote from: kaivo
Nyt meneepi varmaan täysin ohi aiheen, mutta mun mielestä pakaste-katkaravut on parhaita syöttejä: jos ja kun kalaa ei tule, voi kalamies hyvällä omatunnolla syödä syötit.


Niin, toi on kyllä totta! Ja sama pätee nakkiakin... :lol:

63
Kaikkea kalastuksesta / Rapala pro fishing
« on: April 11, 2005, 14:24:09  »
ooo!!....Mistäs tälläsen pelin voisi hankkia? Mahdollisesti tiltin kotisivuilta? Niin ja millon mahtaa tulla Gameboy advancelle?

64
Heittokalastus / mitä aiotte kalastaa?
« on: April 11, 2005, 14:21:14  »
Quote from: Kala_Osku
Ihan ensimmäiseks varmaan onkin jostain ojansuusta pikkusinttejä. (salakat, lahnat, turvat, ahvenet...) 8)


Osku varmaan tarkotti siis ongella ekoja kaloja, eikä uistimella. Tosin eihän aiheessa mainita millä ne tulee, mutta aihe on heittokalastuksessa!

Niin ja sitten itse asiaa...Ekat kalat varmaan on haukia tai ahvenia...Tai jos sattuu tane iskeen, niin sitten niitäkin!:D

65
Onginta / Juusto ja nakki syöttinä?
« on: April 10, 2005, 12:24:18  »
Käytättekö koskaan nakkia tai juustoa syöttinä onginnassa? Itse käytän niitä usein sillä turvalle ne ovat vasustamattomia! Kyllä särkikin niihin nappaa ja ahveniakin on niillä tullut. Nakkia en ole niin paljoia käyttänyt kuin juustoa, mutta silläkin on tullut hyvin...Huonopuoli on, että nakit tahtoo mennä aina omaan suuhun kesken kalastuksen...  :lol:

Ennen muuten kalastettiin iskän kanssa vallan turpaa juustolla, ja aina sen kutuaikaan se toimii hyvin...Silloin kalastettiin kelaongella ja suurimmat turpat painoivat yli 1,5kg, siis jotka saatiin juustolla!

66
Kaikkea kalastuksesta / Sevylor Fish Hunter -kumivene
« on: March 30, 2005, 21:55:46  »
Quote from: HalDi

Mutta olisihan tuommonen hauska lelu... Perhokalastuskäytössä kyllä puhkee heti. ("PerhoNapsahtaaLujaaVeneenLaitaan"-kokemuksia taustalla)

Ja yllättävän paljon hintavaihtelua on.


Jos se pienestä koukusta puhkee niin saa olla aika heikkoa movia...Ja jos se perhosta menee puhki niin osuu ihan vähän kiveen ni plumps vaan...Tosin siinä on 5 säiliöö, jossa on ilmaa, mutta...

Niin ja tarkemmin mietittiin hankintaa, niin päädyttiin siihen tulokseen, että ostetaan semmonen tasapohjanen vene, joka menee tohon peräkärryyn, jotta sitä voi kuljettaa minne milloinkin..

67
Heittokalastus / Virvelikaupoille
« on: March 29, 2005, 20:20:44  »
Quote from: virvelihunter
joo tota solstacen 4-tonnista ajattelin alunperin... Siihen olisko jollain tiedossa jotain näpäkkää siimaa ja vapaa. Catana ax ei mulle oikein sovi kun se on aikas ohut mun kätösille.


Shimano solstace on hyvä kela! Mulla on ollut käytössä pitkän aikaa toi neljätonninen kunnes lensi jokkeen...:D Nyt mulla on sama kela, mutta vaan pienenmpi koko tai siis kakstonninen solstace ja se on ollut käytössä noin kesän...Vapana on ollut tuo Catana ax ja hyvin on sopinu "mun kätösille", mutta ei varmaan mikään loistokeppi hieman isonmpikätösille...Siimana on ollut rapalan finesse 0,30mm...

Niin ja vielä hyvin kestää ainakin solstace!!!

68
Pilkintä / huonosti merkittyjä "talviverkkoja"
« on: March 23, 2005, 17:44:37  »
Quote from: Tornio_River
Quote from: Kalamies_Jertzi
Sitten kerran tuli muutama iskukoukku avannosta, jota ei ollut merkitty!


anteeksi nyt vain mutta en ymmärrä tätä?


Siis menin jonkun vanhalle reiälle, joka oli jo ihan ummessa...Kairasin sen kummiski auki ja laskin pilkin sinne...Meni hetki ja huomasin että joku oli jäänyt kiinni...Nostin sen ja sieltä tuli koko iskukoukku...Siima oli ilmeisesti katkaistu, sillä sen siiman toisessa päässä ei ollut mitään..!? Sama toistu kaks kertaa samalla reiällä... :shock:

69
Pilkintä / Syötti ongelma...
« on: March 21, 2005, 18:12:15  »
Quote from: suspi
Quote from: Kala_Osku
Jossain kirjassa oli, et sianlihasta vois tehdä semmosia toukan näkösiä suikaleita  :roll:  (en tiiä toimiiko)


Tais olla Jyrki Jahnukaisen ja Veikko Rinteen kirja "Kalamiehen uudet niksit" Mutta siinä ei käytetty sianlihaa vaan sian läskiä ja nahkaa.


Joo, ja siinä sanottiin kanssa, että toukkia voi leipoa, tai tehdä silikonimassasta ja värjätä...Tuo lääski voisi toimia...! :wink:

70
Kaikkea kalastuksesta / "Haluatko turpaan?"
« on: March 21, 2005, 18:05:08  »
Quote from: KalaKaapo
Quote from: FurpaTan

 
Joki jossa kalastan on melko samea ja tumma, pikkujoki.
Yleensä heittelen turvan toivossa koskissa ja niiden suissa.
Paikka vinkkejä voi myös kertoa.
Perholla en kalasta lainkaan.

Pahoittelen sekavaa viestiä! :P


Isoa turpaa ei mielestäni kannata voimakkaasti virtaavista kohdista kalastaa, sillä siellä yleensä törmää vai pikku sintteihin. Kunnon jättiturvat oleilevat kosken niskoilla ja suvannoissa :wink: .


Niin just! Ja täkynä kannattaa käyttää särjenpalasta! siis isolle turvalle!

71
Kaikkea kalastuksesta / Sevylor Fish Hunter -kumivene
« on: March 21, 2005, 14:07:55  »
Niin ja painoakin on sillä vaan 8kg! JA AATELLA, sitähän voisi vaika kantaa koskien yli sun muuta extremee... :)

72
Kaikkea kalastuksesta / Sevylor Fish Hunter -kumivene
« on: March 21, 2005, 14:06:16  »
http://www.hobbyhall.fi/ ja tuolta urheilu ja vapaa-aika ja sieltä kalastus, veneily ja gps. Mitä mieltä olette tuollaisesta kalastuskäyttöön? Oon myös harkinnu jos iskän kanssa ostaisi tohon pikkujoelle joka on aika matala niin tasapohjaisen venee, että pääsisi vähän joka paikassa meneen, mutta entäs toi? Kovin ne sitä kehuu tuola sivulla...Elikkäs mielipiteitä!

Onkohan tuollainen ihan susi, kun hintakaan ei ole paha... :roll:

73
Pilkintä / Syötti ongelma...
« on: March 20, 2005, 14:20:21  »
Esim värikoukkupilkkilä ja sitten kun saat kalan otat siltä silmän ja  kun saat niillä silmillä kalat niin otat taas niiltä kaloilta silmät ja sitten taas.... Muista tappaa kalat aina ensin kun otat silmät..  :)

74
Rakentelu / Teetkö vaappuihisi uintilevyt itse?
« on: March 20, 2005, 14:17:29  »
Teetkö itsetekemisiisi vaappuihin uintilevyt itse vai ostatko kaupasta? Itse teen ne itse ja hyviä tulee! Ensin sahaan ihan sahalla sopivan palasen ja sitten hion viilalla. Niin, miten itse ne teet vai ostatko kaupasta? Ja vielä että teen ne konneveden eräpisteestä ostetusta 1,5mm uintilevymateriaalista

75
Perhokalastus / Miten aloititte?
« on: March 20, 2005, 11:53:41  »
Itelläni alko viime kesänä perhostelu loistavasti. Ostin semmosen noin 200e setin. Heittelin tossa pihalla ja treenasin ja muutama perho jäi puuhunkin, mutta onneksi ne olivat sellasia huonoja. Sitten aloin heittelemään tossa punkalatitumenjoella joka on hynin likainen ja kalat sielä ovat turpa, hauki, ahven, salakka ja särki, siis mitä perholla voisi kalastaa..:D Ensin ei napannut, mutta jonkin ajan päästä alkoi kalaa tulla ja vielä omatekemillä perhoilla! Sitten aloin kalastaan kauvatsalla jossa kesällä olemme usein. Sielä sellasien pikkupadon jostä säännöstellään vettä, niin kalastin. Kalaa tuli ämpärillinen ellein toinenkin...Särkiä ja isoja ahneni..Muutama hassu lahnakin taisi tulla...:D Sitten huomasin että tämähän sujuu jotenkin!:D Seuraavaksi mentiin äetsän voimalaitokselle, josta taimenet nappivat perhoihini koko ajan! Yhden sain ylös ja se oli eka perhotaneni! Nyt kalastelen perholla millon missäkin ja ainakaan tuo alku ei ollut niin vaikea mitä luulin...vai oliko?:D[/quote]

76
Pilkintä / Potkukelkalla pilkille?
« on: March 18, 2005, 13:21:44  »
Potkukelkka on kova peli silloin kun jäällä ei oo paljoo lunta...Madepilkillä ja muutenkin pilkkireissuilla oli kova sana! Jos lunta on paljon, niin siitä tulee liian raskasta...Ohuella lumikerroksella toimii hyvin ja silloin, kun jää on kovaa eikä mitään kovin sohjoista! Suosittelen potkukelkkaa lämpimästi lumettomille jäillle...:D

77
Heittokalastus / Hyvä ja halpa hauki/yleisvapa ja kela?
« on: March 18, 2005, 13:18:08  »
Quote from: minäminäminä
osta joku masterssin heittokalastus setti... maksaa alle 50e...


Hinta ei kyllä olisi paha, mutta laatu on sitten niin pyllystä kuin olla ja voi!
Hyvää ja halpaa ei olekkaan, mutta kyllä tuolla sadalla eurolla saa ihan kelpo kelan ja vavan ainakin mun mielestä... Esim shimanon kelat on aikas halpoja mutta hyviä, esim sedona...:D

78
Heittokalastus / Mikä on ihanne kala jonka haluaisit saada?
« on: March 17, 2005, 14:19:52  »
Olisi hieno saada oikein tenon lohi joka painaisi yli 5kg... :twisted:

79
Heittokalastus / Pienin kalasi!
« on: March 17, 2005, 14:14:22  »
Pieninpiä on varmaan salakat, jotka on jotain 3cm pitkliä ja jää jostain silmästä tai pyrsöstä kiinni...Muutaman kerran oon saanu ihan 4cm háuen ja se on hauskaa...:D

80
Kaikkea kalastuksesta / "Haluatko turpaan?"
« on: March 17, 2005, 14:09:03  »
Quote from: FurpaTan
Laitetaan sitten tänne, jos vaikka Kaivoa nyt miellyttäis.  :lol:

Minkähänlaisilla uistimilla saisi hyvin turpaa,
ja mikä väri olisi hyvä? Olen kuullut että pinkki olisi aika näppärä väri sille kalalle... mutta löytyiskö teiltä enmpää tietoa.
Kun kalastaa täkyllä niin olisiko pieni vai iso kala koukussa parempi?

Joki jossa kalastan on melko samea ja tumma, pikkujoki.
Yleensä heittelen turvan toivossa koskissa ja niiden suissa.
Paikka vinkkejä voi myös kertoa.
Perholla en kalasta lainkaan.

Pahoittelen sekavaa viestiä! :P


Turpaa saa hyvin ainakin samesta vedestä pienillä vaapuilla ja lipoilla...Esim kuusamon kuf-lippa ja meppsin kullan värinen jossa on mustat pilkuty on omiaan...Lisäksin turpa vieheitä on mulla paljon, koska sitä o kiva kalastella aja hyvä paikkakin on tossa ihan vieressä...Väreistä sille kelpaa moni, mutta kirkaat värit esim pinkki on ihan hyvä! Kerrankin räikeään minnow spooniinkin nappasi...Täkykalastuksessa kannattaa käyttää kokonaista salakkaa, pientä särkeä tai töröä...Olen todennut, että koskessa kannattaa käyttää salakasn tai muun särkikalan peräpäätä, eli keskeltä kala poikki ja peräpää koukkuun...Sitten taas vähemmän virtaavassa vedessä tai ihan tyynissä vedessä kannattaa käyttää koko kalaa...Koskien ala ja yläjuoksut ovat hyviä paikkoja...Tossa touko-kesäkuussa sitä saa hyvin! Silloin se ilmeisesti kutee...Juusto tai taikina kelaongessa on myös hyvä syöti turvalle...Itsekkin kalastan tummassa pikkujoesssa...:D

toivottavasti tosta on edes jotain apua! :D Missä muuten sitä kalastat?

81
Pyydyskalastus / Outo tapaus!!!
« on: March 16, 2005, 15:33:58  »
Joku saukko, minkki yms...Kerran kun saatiin parikiloinen made ja jätettiin se ulos ämpäriin niin muutaman päivä päästä oli ihan tasasisesti pää viety...Onko näillä tapahtumilla jotain yhteistä...? Hmm....Täytyy ruveta leikkimään salapoliisia...:P

82
Länsi-Suomi / Ikaalisten Poltinkoski
« on: March 15, 2005, 15:04:32  »
Quote from: Masakeri
Joo keväällä tulvii aika pahasti kun tota talvee kattelee.
Mutta kesällä erittäin mielenkiintonen paikka sekä perholle,että uistimellle.
(Erityisesti mainittakoon hieno koski osuus ja padon ala-puolinen suvanto jossa harreja ,sekä joskus muutama kirre tai taimen.)


Ok. Harjustakin sieltä saa näkojään...jee! Eli ei´kannata mennä keväällä vaan kesällä... :D

83
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Parhaat ahvenpilkkinne?
« on: March 14, 2005, 20:57:40  »
Parhain pilkkini ahvenille on varmaan rapalan semmonen pieni pystypilkki...Lisäksi jotkut muut, kuten ruotsalaismaliit ja lisäksi nautilus ja tapsa pilkit ovat toimineet hyvin...Onhan sitten paljon niitä hyviä pilkkejä, joiden nimiä en muista näin heti sanoa...Sitten morreista parhaat ovat olleet kustavin kilpa morrit väreissä keltainen, punainen ja oranssi...Ja vielä kun yhdistää yhden ruotsalaismallin ja punaisen kustavin kilpa morrin tapsipilkiksi niin saa mahottomasti kalaa...:D

84
Länsi-Suomi / Ikaalisten Poltinkoski
« on: March 13, 2005, 22:53:59  »
Quote from: Monni
Quote from: Kalamies_Jertzi
Mmm...Ikaalisten poltinkoski kuullostaa hyvältä paikalta ainakin noiden keskustelujen perusteella...Asun huittisissa, joten matkaa voi kertyä aikas paljon, mutta ei nyt niin hirveesti matkaa...Voisitko Monni kertoa ottiuittimista, ottipaikoista, ajo-ohjeista ja esim Ottiajoista ja millon kannattaa kalaan sinne mennä vaikka s-postiin jos viittit...Kesällä voisi reissun tehdä ja vaikka miksei useemmankin...Paikka kuullostaa hyvältä ja olis tarkotus vähän suunnitella kesän kalastuskohteita..


No oma ehdoton suosikki vaappuni on Rapala Original 5-7cm Ampulanssi värissä! Sitten kaikki räsäset 5 cm toimii hyvin. Perhoista ite oon käyttänyt lähinnä pelkkää mustaa leechiä sillä on tullut kalaa. Enpä juuri muita perhoja ole uitellutkaa. Kun virvelillä enimmäkseen fisustan.

              Kalan otti aika riippuu suoraan sanottuna siitä milloin istutetut kalat (kirjot,taimenet) on ruokittu kasvattamolla. Tosin luonnon taimentakin löytyy satunnaisesti. Mutta varmaan parasta aikaa on kalan tulon kannalta ollut auringon lasku ja aamupäivät.

               Otappa suunnaksi http://www.eniro.fi sieltä kartta jutut ja sietlä paat sitten vaan kohteen. Kokeile hakuja Riitiala,Poltti ja Leppäsjärventie. Noilla aluella koskea sijaitsee. Lupia saat Ikaalisten Golffilta.

Kalapaikkoja tossa edellä jo laittelinkin. Mutta siihen lisään viellä Leppäskosken patoaltaan. Ajo ohjeet sinne löytyy paikan päällä kosken kartoista.


Kiitoksia paljon Monni! Millaista ottiaikaa on kevät poltinkoskella?

85
Rakentelu / Kiillettä vaappuun?
« on: March 13, 2005, 22:48:58  »
Nyt tuli muutama vaappu hiletettyä oikein kunnolla...Tein ne sillai et eka vedin liimaa vaapun joka paikkaan ja siten hilettä koko pohja ja punasta hilettä selkään...Hyväthän niistä tuli... :D

86
Rakentelu / Kuusi vaapunvalmistusmateriaalina?
« on: March 13, 2005, 22:45:49  »
Kyllähän se Kala_Osku vaapun teki kuusesta...Ei ainakaan näyttänyt pihka haittaavan ja maalauskin onnistui...Hyvä kala_osku!!!! :)

87
Länsi-Suomi / Ikaalisten Poltinkoski
« on: March 12, 2005, 21:10:55  »
Mmm...Ikaalisten poltinkoski kuullostaa hyvältä paikalta ainakin noiden keskustelujen perusteella...Asun huittisissa, joten matkaa voi kertyä aikas paljon, mutta ei nyt niin hirveesti matkaa...Voisitko Monni kertoa ottiuittimista, ottipaikoista, ajo-ohjeista ja esim Ottiajoista ja millon kannattaa kalaan sinne mennä vaikka s-postiin jos viittit...Kesällä voisi reissun tehdä ja vaikka miksei useemmankin...Paikka kuullostaa hyvältä ja olis tarkotus vähän suunnitella kesän kalastuskohteita..

88
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: March 10, 2005, 22:34:33  »
Quote from: mikke.l
Juu kyllä UL-vehkeillä tulee kalasteltua kesällä sekä ahventa että haukea.


Samat sanat! Kyllä tosin taimentakin ja turpaakin tulee kalastettua. Kesällä on mukava kalastaa haukee, koska ei nappaa silloin niin isot kuin esim syksyllä, jolloin järeet vehkeet on omiaan...

89
Heittokalastus / Shimano catana ax?
« on: March 10, 2005, 22:29:32  »
Kyllä se on hyvä keppi! Hinta ja laatu suhde on aika hyvä! Itelläni on kyseinen vapa ollut käytössä viime kesästä asti ja hyvin on pelittänyt...

90
Länsi-Suomi / Kirjolohen pilkkipaikat länsi-suomen alueella?
« on: March 06, 2005, 11:44:33  »
Eli onko tässä länsi-suomen alueella mitään kunnon kirren pilkkimis paikkaa? Kiitän, jos joku tietää, tai viitti kertoo...:D

Taitaa olla ne parhaat paikat salaisuuksia... :P

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 9


center>