Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Hurttarautu

Pages: 1 [2] 3 4 ... 10
31
Heittokalastus / Vs: Vapa ja kela ul kalastukseen ja jigaukseen
« on: July 31, 2012, 11:16:27  »
No eihän se laakereiden määrä oikeastaan merkitse juurikaan... Lähinnä vain mainoskikka, mutta tuskin siitä harmiakaan on, jos laakereita on enemmän.

Jos tässä nyt verrataan Daiwa Legalista ja Abu Garcia Söron sx:ää, niin suosittelen Legalista. Se on halvempi, mutta ei ainakaan huonompi kuin Söron.

Penn Battle tosiaan on jämerä ja kestävä kela, ja siitä näyttäisi löytyvän myös varapuola. Pienin koko saattaisi sopia myös Ul-kalastukseen.
http://kalastus.hongkong.fi/fi/kelat/avokelat/penn-battle-avokela/p/328033/

Vapaa en osaa oikein suositella, niitä kun on niin monia kelpo vaihtoehtoja. Lisäksi monia varteenotettavia on jo mainittu tässä topicissa. Mutta laitetaan nyt esimerkiksi tuollainen:
http://kalastus.hongkong.fi/fi/vavat/avokelavavat/abu-garcia-vendetta-avokelavapa/p/27014/

32
Onginta / Vs: Vonkaleet rannassa
« on: July 31, 2012, 09:18:47  »
 Totta, yleensä se on melko arka kala, varsinkin kudulla. Kyseisestä tapahtumasta tuskin siis on kyse.
Näin olen kuullut, että lahnat kokoontuvat kesäisin tuulenpuoleisille rannoille, jopa aivan matalaan. Säyneet saattavat noudattaa samaa tapaa. Silloin, kun lahnoja ei näkynyt, tuuli oli saattanut kääntyä tai tyyntyä liikaa.
Ja mäskillä saattaa hyvinkin olla vaikutusta asiaan, mutta tuskin se yksinomaan siitä johtuu.

33
Sekalaista juttua / Vs: Katsele kaloja livekameralla !
« on: July 30, 2012, 10:07:47  »
Taas tuo sama kaveri paikalla. Lohi siis. "Kissakalasta" on muuten siellä kokonainen video nähtävillä, jos joku sattui missaamaan.


Uploaded with ImageShack.us

34
Sekalaista juttua / Vs: Katsele kaloja livekameralla !
« on: July 26, 2012, 22:02:03  »


Uploaded with ImageShack.us

Taas tullut iso lohi köllimään. Paiskoja edelleen paiskomassa, saa nähdä tärppääkö  :-)
Ja savusta päätellen nuotiokin jo valmiina.

35
Tasan kakkosen hauki pienestä, matalasta joesta kosken alta. Bete Lotolla.

36
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Rapala nykyään.
« on: July 24, 2012, 10:20:28  »
Kinkkinen kysymys kyllä. Toisaalta, moni mökkikalastaja, ja kokeneempikin kalamies luottaa edelleen rapalan nimeen. Etenkin nuorimpien kalamiesten mielestä rapala on "paras uistinmerkki".
Itse käytän myös rapaloita, eikä laadussa ole ollenkaan moittimista. Hinta-laatu-suhde ei siis ole ollenkaan huono. Toki niitä ns. maanantaikappaleitakin on päätynyt kalamiesten käsiin.

Kalastavuus. Se riippuu monista tekijöistä. Se saattaa olla kiinni aivan kalamiehestä itsestään ja uskosta vieheeseen. Jos ei "usko" saavansa kalaa rapaloilla, niitä tuskin jaksaa kauaa heitellä. Eikä se siellä pakin pohjalla mitenkään erityisen tehokkasti kaloja houkuta. Sekin kysymys, miksi jotkut saavat minnow spoonilla älyttömästi kalaa, mutta toiset eivät ollenkaan, vaikka kalastusaikaa olisi suurin piirtein yhtä paljon, on mielenkiintoinen. Ehkäpä niin,  että jos ensi kerroilla ei tule kalakontakteja, usko alkaa hiipua ja käyttökerrat vähenevät. Toiset taas onnistuvat ensimmäisellä kerralla, ja jonkinlainen luottamus vieheeseen on syntynyt.

Hinta. Perusrapala maksaa noin kympin, suunnilleen saman verran,  kuin kotimaisen Finlandia uistimen valmistamat vieheet. Itse käytän kumpiakin enkä ole huomannut merkittäviä eroja kalastavuuden suhteen. Toki eri valmistajien vieheet eivät ole juurikaan päätyneet samoihin kategorioihin, mutta esimerkiksi 5 cm Countdown ja saman kokoinen Invincible ovat molemmat toimineet erinomaisesti kirjolohen ja ahvenen koskikalastuksessa.
Minnow spoonin taitaa saada alle viidellä eurolla, mutta millään Finlandia uistimen vieheellä ei taida olla näin alhaisia hintoja.

Rapala tuo markkinoille myös muita kalastustarvikkeita, kuten esimerkiksi em. pihtejä. Itselläni on niistä vähäisiä mutta positiivisia kokemuksia.

Vastaus kysymykseen on, pitkän pohdinnan jälkeen, ON.

37
Vieheet / Vs: Salmo Hornet
« on: July 24, 2012, 08:55:18  »
Ambulanssiksi itse ainakin miellän linkittämäsi värikartan värin GMO. Jotkut saattavat pitää ambulanssina myös tuota punapäätä, eli RHH. Muikku on harmaa pikkukalaväritys. Tuossa värikartassa niitä ovat esimerkiksi HGS, D ja GS. Savumuikku taas on edellisestä se ruskeampi sävy, värikartassa esimerkiksi G.

Mutta taimenesta itselläni ei ole Hornettien kanssa kokemusta, mutta kirjolohelle ovat toimineet GMH, RHH ja RT.

38
Vieheet / Vs: Paras ruohikkoviehe hauelle?
« on: July 22, 2012, 20:09:24  »
minnow spoon ja jos haluu isoa haukea nii kannattaa käyttää 20senttistä peruketta

Vielä pidempiäkin ehkä. Tai riippuu siitä, mitkä ovat mielestäsi ovat isoja haukia.

Ja ettei offtopiciksi mene, niin kyllähän se se minnow spoon on. Myönnettäköön, etten kuunaan ole kalastanut millään muulla ruohikkoviehellä.

39
Sekalaista juttua / Vs: Unet.
« on: July 21, 2012, 21:34:59  »
Itse en muista uniani kovinkaan pitkään. Joskus kuitenkin kirjoitin heti herättyäni jonkun unen, tai parikin paperille ylös mahdollisimman seikkaperäisesti. Nyttemmin nuo paperit kuitenkin ovat kadonneet jonnekin.
Viime aikoina muutenkin tullut vähemmän unia katseltua. Viime yönä taisin jotakin nähdä, ainoana asiana unesta muistan sen, että sain jonkin ruman kalan, jota en ole ennen saanut. Taisi olla härkäsimppu.

40
Sekalaista juttua / Vs: Katsele kaloja livekameralla !
« on: July 21, 2012, 21:17:16  »
Kävin pitkästä aikaa katsomassa tuota norjankameraa, ja tällainen lohi siinä heti jökötti.


Uploaded with ImageShack.us

41
Sekalaista juttua / Vs: Lähimpänä asuva Kalassa.net käyttäjä
« on: July 21, 2012, 21:03:38  »
Kartan mukaan lähimpänä asuu Ahti Kiiski, mutta tiedän, että hän ei oikeasti ole se kaikkein lähin. Tosiaan, kartalle itsensä laittaneet ovat vain pienen pieni osa koko kalassa.netin käyttäjämäärästä.

42
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 21, 2012, 19:39:39  »
20.7.2012

Päätin lähteä hieman ennen seitsemää eräälle pienehkölle joelle. 19.7. sain sieltä mukavan, 400-grammaisen ahvenen, joka oli tarttunut mato-onkeen napanneeseen kiiskeen. Tämä tapahtui sillä välin, kun kuvasin koskessa kahlaavaa valkohäntäkaurista. Tällä kertaa kuitenkin ajattelin lähinnä heitellä. Otin kuitenkin myös mato-ongen mukaan. Sillä sainkin pian, parin särjen ja ahvenen jälkeen tavoittelemani kalan, eli törön. Laitoin sen pohjaonkeen, jonka heitin alavirran suuntaan. Tällä tavalla olin edellisellä viikolla saanut 200-grammaisen turvan. Eikä aikaakaan, kun alkoi vapa väpättää melko voimakkaasti. Otin sen käteeni, ja kas vain, kalahan se siellä. Turvaksi paljastui tämäkin, oli kuitenkin noin kaksi kertaa niin suuri kuin edellinen. Voimakas kaveri, ei se heti antautunut.


Tällänen kaveri.

Syvälle se olikin ehtinyt koukun vetäistä. Sain sen kuitenkin irti, ja hetkellisen elvytyksen jälkeen eväkäs paineli takaisin syvyyksiin. Tai no syvyyksiin ja syvyyksiin, tuossa on ehkä juuri ja juuri metri vettä.

Seuraavaksi aloin heitellä, ja sidoin siiman päähän oranssin Fat Rapin. Viidennellä heitolla tärähtikin ruohotuppaan vierestä pieni, mutta ärhäkkä ahven.
 


Katselin koskelle päin. Iso mulautti sen alapuolella lumpeikossa. Hetken mietittyäni päätin suunnata sinne. Ihmettelettä varmaan, että miksen suoraan lähtenyt sinne, mutta reitti sinne on melkoista nokkos- ja pajuhelvettiä.
Selvisin kumminkin. Asetuin seisomaan rantakivelle ja vaihdoin siiman päähän bete loton. Se sopi mainiosti matalaan koskeen. Enkä ehtinyt montaakaan heittoa heittää, kun vavassa tuntui raju tärppi. Ja kiinni pysyi! Hetken taistelun jälkeen kala tuli näkyviin ja rannan tuntumaan. Turpahan se oli. Kala rantaveteen, kuva, pikainen punnitus ja irroitus. Ihailin kalaa käsissäni, kunnes se potkaisi itsensä irti otteestani ja sujahti siististi pää edellä veteen. Ceeärräsi itsensä, omatoiminen kaveri.


Ja painoa 1050 grammaa. Ennätys saattoi olla, edellinen parin vuoden takaa painoi silmäpuntarilla noin kilon.

Jatkoin loton heittämistä kosken alle, ja heti tärppäsi. Mutta ei pysynyt paria sekuntia kauempaa. Muutama heitto, ja taas kiinni. Nyt se ottikin lähes välittömästi spurttisarjan. Kiersi erään laakean kiven takaa vastarannan puolella, suoraan lumpeikkoon. Pari pyörähdystä niiden ympäri, sitten takaisin kohti koskea. Nyt oli iso kiinni, varsinkin jos oli turpa. Mutta sitten tuli ruskeanmustankirjava selkäevä ja sitä lähellä oleva pyrstö pintaan. Krokotiilihan se siellä. Hauki perhana.
Pettymykseni ei kestänyt kauaa, sillä nyt saattaisi mennä enkat ja maaginen kahden kilon raja rikki tässä kalalajissa. Kala  oli jo rannan tuntumassa, kun huomasin, miten heiveröisesti lotto oli kiinni suupielessä. Sitten tuli ravistus, ja irti. Sinne meni sekin sitten.
Jatkoin kuitenkin viskomista kosken alle. Siinä kelatessani huomasin, että kas vain, tuoissahan näkyy hauen selkäevä ja osa pysrstöstä pinnalla. Kelasin siitä vierestä, ja äkkiarvaamatta hauki heilautti päätään ja lotto katosi sen suuhun. Joku vastaisku siihen, ja hauki painelemaan syvemmälle. Takaisin se tuli kuitenkin kiltisti. Hauki makaamaan rantaveteen ja kuvaus.
 Sitten lotto irti suupielestä, punnitus. Vaaka jämähti tasan kahden kilon kohdille. Uutta punnitusta en viitsinyt tehdä, siinä pelossa että lukema olisi pienempi. Hyvä näin :wink:  Hauki käsivarsille ja nokka kohti syvempää vettä laskin sen rantaveteen. Siitä se sitten hiljaksiin ui poispäin. Kohta huomasin, että se jäi taas samalla tavalla jököttämään matalaan veteen. Varttitunnin päästä se kuitenkin päätti lähteä kohti syvempiä vesiä. Huomasin, että laakean kiven takana mulahti. Painoin sen mieleeni ensi kertaa varten, yksi hauki riitti tälle päivälle. kahlasin vielä hetkeksi koskeen, ja sieltä puolelta sainkin noin satagrammaisen ahvenen. Sitten päätin suunnata kotiin päin.

E: Näkyvätkö kuvat muille? itse en saanut niitä näkymään.
E2: Nyt näkyy.

43
Tärppihän se sykäyttävin on, myös pienemmillä kaloilla. Väsytys on myös aika mukava vaihe, varsinkin isommilla kaloilla ja herkillä välineillä.

44
Onginta / Vs: monta vapaa mukana?
« on: July 17, 2012, 21:25:45  »
Yksi useimmiten on mukana. Kotoa noita kuitenkin löytyy useampia. Joskus on kulkenut "normaalin" viisimetrisen lisäksi repussa 45 cm mittaan kasautuva retkionki, näin varaonkena. Kolme parhaimmilaan ollut mukana, jos heittosettiin viritetty pohjaonki lasketaan mukaan.

45
Sekalaista juttua / Vs: Anagrammit
« on: July 16, 2012, 20:50:27  »
Hurttarautu:

Rautharuttu
Turta hutura
Turha tarttu
Tuttu hurraa
Tuurahurtta
Tatra huurtu
Ura hutturat
Ruututahrat
Ruututarhat
Taattu huru
Harat turtuu
Rahat turtuu
Uhrattu taru
Hutarat urut

46
Onginta / Vs: Paras syötti ahvenelle
« on: July 16, 2012, 18:19:57  »
Pohjaonkiessani töröjä syöttinä käyttäen olivat ahvenet erittäin kiinnostuneita syötistä turpien ohella.

47
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Arvaatko kalan?
« on: July 16, 2012, 18:04:32  »
Aivan oikein.

48
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Arvaatko kalan?
« on: July 16, 2012, 15:59:27  »
Pitkään aikaan ei olla tännekään kirjoitettu, mutta pistetään nyt tällainen.
Kuva on hieman sumea, mutta eipähän ainakaan ole helpottava tekijä. :wink:

49
Viime vuonna tuli hommattua Sufixin kasikolmekakkosta, hyvä ostos mielestäni. Vieheistä ehkä sitten Bete Lotto värissä PU.

50
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Suurien haukien liha?
« on: July 13, 2012, 17:46:08  »
Itse olen syönyt vain kilon-parin painosia haukia, tämän kokoisiahan on useaan otteeseen ylistetty kaikkein parhaiten syötäväksi kelpaaviksi. Joten en osaa oikein mieltää erikokoisten haukien lihaa erimakuiseksi.
Mutta uskoisin, että hauen koko on sen maun kannalta mitätön seikka, verrattuna siihen miten kalan elinympäristö ja saantiajankohta siihen vaikuttavat. Parhaimman makuisiahan kalat ovat mahdollisimman viileästä ja puhtaasta vedestä saatuna. Toki asiansa osaava ruuanlaittaja onnistuu loihtimaan makoisaa murkinaa vaikka kesähelteillä pienestä´savisameasta joenpahasesta saadusta luupäästä.

51
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastusaiheiset videot tänne!
« on: July 13, 2012, 17:34:33  »
Tällainen tapaus saattaisi säikäyttää hieman:
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288483409926.html

Videossa esiintyvien reaktiot kyllä hieman naurattavat näin jälkikäteen.

52
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: June 30, 2012, 09:25:15  »
Vai olisiko sittenkin rusokuoriainen (lygistopterus sanguineus)? havupunakuoriaisella taitaa olla vielä mustempi pää?

53
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 24, 2012, 19:20:26  »
Onnea Morripojalle upeasta taimenesta! (ja siinä sivussa tuhannennesta viestistä, mutta sillähän nyt ei tämän kannalta ole mitään merkitystä)

54
Sekalaista juttua / Vs: Kyläkauppa Tuuri/ Keskinen
« on: June 20, 2012, 16:27:43  »
Onko kyseisessä putiikissa kuinka "laajasti" uistimia? ja missä hinnoissa mahtaa pyöriä?

Onhan niitä siellä monta hyllyväliä. Suurin osa niistä on kuitenkin peruskamaa, joita saa miltei joka marketista. Joitakin harvinaisempiakin kyllä löytyy, esimerkiski tässä viime viikolla löysin Rapala Fat rapin ja Shallow Tail Dancerin. Varsinkin noita rapaloita siellä on kiitettävästi.

Hinnat ovat suurinpiirtein samanlaiset kuin missä tahansa muuallakin, esimerkiksi perusrapalat noin kympin. Alennusmyyntien aikaan kannattaa tosiaan käydä, mikäli vaan ehtii :wink:

55
Pari vuotta sitten tuli eräällä ojalla käytyä ahvenia narrailemassa. Jos ensimmäisellä kymmenellä peräkkäisellä heitolla ei saanut tai ollut kiinni ahventa syönti oli huono.
Monellaki reissulla tuli yli kymmenellä peräkkäisellä heitolla ahventa, tarkemmin en laskenyt. Uistimina oli perus mepsejä ja pieniä vaappuja. Eikä ahvenet mitään rääpäleitä ollu, suurin osa pannukarkeita.


Sama täällä, mutta paikkana oli eräs padon alunen, ja kyseinen suoritus tapahtui viime vuonna. Tosin ihan kymmeneen ei päästy peräkkäisillä heitoilla, paras tais olla kuusi tai seitsemän. "Väliheittoja" ei useinkaan tullut enempää kuin yksi. Ja Vieheenä taisi olla jigi.

56
Länsi-Suomi / Vs: Loimijoki-mutainen helmi !
« on: June 14, 2012, 16:57:09  »
Sunnuntaina on Loimijoella PM-kisat. Mitä kalaa siellä kannattaisi yrittää? Lahnaako? Entä onko joessa hyvin salakkaa? Lähden kyseiselle joelle ensi kertaa ja jotain ohjeita olisi kivaa saada.
Anteeksi, etten voinut vastata (minulta olisi kyllä herunut tietoja :wink:) mutta satuin juuri olemaan lomalla. Tosiaan, lahnaa ja salakkaa on kumpaakin runsaat määrät, myös suuria, jopa puolikiloisia särkiä ja jpa sitäkin suurempia ahvenia on tiettävästi ongella saatu. Myös turpaa esiintyy, mutta lähinnä virtapaikoissa ja niiden lähettyvillä. Säynettä taitaa olla harvinaisena. Mutta kerroppa, söikö kala? toivottavasti neuvoista olisi hyötyä. Kannattaa poiketa Loipparilla, jos vain pääsee. :-)
Ja hieman edelliseen liittyen, tämän takia olin tulossa tänne kirjoittamaan: Kaveri kertoi, että Loimijoesta, Jokioisten vedenpuhdistamon luota olisi saatu karppi. Kaverikaan ei uskonut aluksi, ennen kuin näki kuvan. Kuvan perusteella se oli kuulemma kilon tai parin-kolmen kala.

E: ja Ferrariankoskeen kuulemma taas laskettu kirjolohia.

57
Länsi-Suomi / Vs: Loimijoki-mutainen helmi !
« on: June 07, 2012, 17:04:28  »
Tähän muutamia kuvia  loimijoesta ja siitä saaduista kaloista.

tältä vuodelta

vesi alhaalla...


lahna 800g, mato-ongella


Kirjolohi 1320 g, rapalan 5cm Countdownilla


Hauki 1110 g, Ei ihan loimijesta, mutta eräästä sen pienestä sivujoesta.Ei sieltä pelkkiä kaloja tule. Huippu oli, että tuohon lippaan tarrasi pieni hauki kun sitä kokeilin, mutta pääsi irti.


Onko muuten toutaimista mitään merkillisiä kuulumisia tälle vuodelle?

58
No, tänään tuli tällänen. Haksahti 5cm ambulanssi-countdowniin.


59
Kuinka nopesti istutuksen jälkeen olette saaneet kirjolohen ottamaan kun itse olen kalastellut vain joessa kauan olleita kirjolohia?

No, tuota, kerran satuimme kaverin kanssa olemaan koskella viskomassa, kun elävän kalan kuljetusrekka tupsahti paikalle. Kyllähän siitä puolen tunnin päästä napsahti kirjolohi lippaan, kaveri sai jo aiemmin. Kuitenkin henkilökohtaisesti paras kirjolohisyönti on ollut istutusta seuraavana päivänä, ambulanssi-räsänen kelpasi miltei peräkkäisillä heitoilla ja kiintiö tuli täyteen. (Mitään rauhoitusaikaa tuolla ei ole. Olen kuitenkin kuullut keskusteltavan, että sellainen olisi kalastajien kannalta paljon parempi, kun kalat olisivat ehtineet levitä tasaisesti koskeen.)
Istustuspäivänä istutuksen jälkeen rannat ovat täynnä ukkoja pohjaonkineen, joten silloin virvelimies saa olla varuillaan, ettei vahingossa sotke muiden siimoja.

Kalat kyllä viihtyvät koskessa ja niitä riittää vielä syksyllä tapahtuvalle toiselle istutuskerralle asti. Kumma kun en tänä vuonna ole saanut vielä yhtäkään, tärppejä sen sijaan ollut muutama. Ja koukut kyllä tuntuisivat olevan terässä.

60
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskilpailu - Kalassanet Ry
« on: June 05, 2012, 10:51:44  »
Toivottavasti löytyy vähän enemmän osanottajia kuin viime vuoden kalabongauskisalle...
 :wink:

Minkähänlaisesta kisasta mahtaa olla kyse?

Pages: 1 [2] 3 4 ... 10


center>