Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ammattilainen

Pages: 1 [2] 3 4
31
Vieheet / Vs: moottori öljyn värinen jigi?
« on: July 17, 2009, 23:08:10  »
Jep,

Kyllähän varmaan toimii ihan hyvin myös tuollaiset tumman punaiset, mutta kyllä tällä moottori-öljyn värisellä jigillä puhutaan sellaisesta melkotumman ruskeasta nimen omaan likaisen näköisestä väristä. Väri on todella toimiva merellä, mutta järvellä ei ole niin hyvin kelvannut.

32
Vieheet / Vs: Zam , Zalt , Minnow, Bete Ja X-RAP
« on: July 16, 2009, 13:49:27  »
Zam ja Zalt ovat molemmat todellisia hauentappajia, samoin kuin Minnow spoon. Beten lotolla on tullut isoja ahvenia, ja muutama pienehkö hauki, ja X-Rap on ihan perus haukiviehe.

33
Kaikkea kalastuksesta / Vs: ihmeellisin tapahtuma kalassa?
« on: July 14, 2009, 23:26:16  »
Ei mitään maatamullistavaa ole koskaan kalareissuilla käynyt, mutta kerran kun laiturin nokasta heittelin niin nappasi vieheeseeni n. 1kg hauki ja juuri kun olin saamassa kalaa laiturin viereen niin vähän isonpi hauki (arviolta 2,5 - 3kg) hauki iski hampaansa tuohon vieheessäni kiinni olevaan hauen pulikkaan, mutta lopetti heti. Otin tuon pikku pulikan sitten ylös, mutta päästin hengeltä ettei joutuisi kärsimään, sillä purema jäljet pyrstön tuntumassa olivat aika syvät ja vuosivat verta.

34
Vieheet / Vs: Kokemukset vieheistä?
« on: July 14, 2009, 18:23:09  »
Jep, komppaan pjk:ta - tuppaa varsinkin nuo todella syvällä uivat vaaput (yli 5m) menettää uintinsa liian hitaassa kelauksessa, eli ovat parhaimmilaan vetouistelussa.

35
Vieheet / Vs: Popperit
« on: July 13, 2009, 23:20:40  »
Muutamia Rapalan poppereiteita omistan, mutta enpä niillä kyllä ole saanut muuta kuin yhden kilon hauen. Tuntuu ennemminkin pelottavan kaloja, tai sitten uitan vain väärin.

36
Heittokalastus / Vs: Mikä on kalareissussa parasta?
« on: July 13, 2009, 18:09:08  »
No juu nyt on tullut jerkkausta aloiteltua, niin sanoisin että nyt odotan kalareissuilta sitä että pääsisi mukaan tähän jerkkauksen jujuun, ja rupeis niitä kaloja tulemaan samalla tavalla kuin muillakin vieheillä.

37
Vieheet / Vs: Kokemukset vieheistä?
« on: July 13, 2009, 18:03:33  »
Minnow Spoon:
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=21420.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=2948.0

Shad Rapistakin löytyi erinnäisiä viestejä haulla, sillä kannattaisi ihan ensimmäisenä kokeilla ennen uuden aiheen tekemistä.

Komppaa tätä. Shad Rap ihan passeli haukipeli joka paikkaan.

Juu se on kyllä melkoinen hauen tappaja, mutta kovin matalassa sitä ei syväuintisuudensa takia viitsi uittaa, joten korjaisin : Shar Rap ihan passeli haukipeli melkein joka paikkaan.  :-)

38
Vieheet / Vs: Kokemukset vieheistä?
« on: July 12, 2009, 15:04:11  »
Glass Fat Rap ja Shad Rap ovat molemmat toimivia vieheitä kuhan ja hauen uistelussa. Tuo sinun Shad Rapin "keltaselkä" väri on nimen omaan toimiva yökalastuksessa kuhalle. Tuosta normista Minnow Spoonista ei ole kokemusta, mutta ainakin ruohikkosuojattu malli toimii hyvin niin hauelle kuin ahvenellekkin, niin kaipa tuo toimii yhtä hyvin ja varmasti pitää kalat paremmin koukussa, kun tuo ruohikkominnow tuppaa joskus päästämään kaloja karkuun, varsinkin jos kalat ovat heikolla syönillä ja vaan näykkivät viehettä.

Tuosta Glass Fat Rapistä vähän : Kannattaa vaihtaa tuo vatsakoukku kokoa pienemmäksi. Itse vaihdoin sen, ja heti kalan tulo parani varsinkin ahventen osalta, joita ei ennen koukunvaihtoa kyseisen vieheen perässä näkynyt. Itseltäni löytyy juuri tuon värinen, ja hyvin sillä on haukea tullut, ja kaveri käyttää tuon väristä kuhan uistelussa. Mikko tuossa sanoi näin -Tuolle väritykselle en kyllä itse keksi miään käyttöä. Olen kyllä täysin erimieltä. Vaikka vaapun väritys näyttää melko "eksoottiselta", niin silti ihan toimii normaaleille petokaloille hyvin. Samat tuon Minnow Spoonin kanssa. "..mutta tuo väritys on ehkä yksi heikoimmista" Itselläni taas hauen ja ahvenen kalastuksessa yksi tehokkaimmista firetigerin ja punapään kanssa.

39
Varmasti toimii hyvin jalokaloille, mutta mikseipä tuollaiseen iskisi myös hauki, kuha ja ahven :-).

40
Juu ylin vaappu on tosiaan rapalan jointed, ja viellä oikein ottavassa värissä. Kyseisellä vieheellä ja viellä samassa värissä olen itse saanut paljon haukia ja ahvenia. Väri toimii erityisen hyvin syksyllä.

41
Heittokalastus / Vs: VHS ja Dvd
« on: July 11, 2009, 11:07:32  »
Vähän samaan aihepiiriin kysymys. Mahtaako telkkarista tulla joskus jotain suomalaista kalastusohjelmaa? Jim - kanavalta tulee näitä ulkomaalaisia, mutta eipä niissä pahemmin pyydetä haukea, ahventa yms. suomalaista kalaa. Joskus tuli telkkarista joku missä kalastettiin haukea nimen omaan jerkeillä ja vaapuilla, muta eipä ole enää tullut. Ja omistan ihan nämä perus kanavat, eli käytössä ei ole mtv3 max tai muut härpäkkeet :-P.

42
Vieheet / Vs: Storm Naturistic - jigit
« on: July 11, 2009, 11:02:12  »
Ok :-)Kuuntelen mielelläni lisää kokemuksia kyseisestä uistimesta :-)

Noita ahvenimitaatioita omistan muutaman kappaleen, ja vinkkinä annan että kannattaa ennen kunnon reissua harjoitella niitte uittoa jossain laiturin nokassa. Itse en ainakaan aluksi saanut sitä uimaan, vaan se meni toisella kyljellä tms. Sitten kun tuli tuntuma tämän vieheen uittoon, niin haukia rupes tulemaan. Suosittelen..

43
Vieheet / Vs: Stormin Suspi
« on: July 10, 2009, 15:09:26  »
Mitä värejä suosit merelle? Vesi on ruskean vihertävää, mutta silti melko kirkasta.

44
Heittokalastus / Vs: miten syvältä kalastatte?
« on: July 10, 2009, 15:06:33  »
Ikinä mitään painoja en ole tarvinnut, ja kalastan 1,5 - 11 metrisessä vedessä. Matalammassa jerkeillä, vaapuilla ja lusikoilla ja siellä syvällä isoilla jigikaloilla tai painavilla lusikoilla.

45
Vieheet / Vs: Big Mouth/Nils Master
« on: July 10, 2009, 15:04:48  »
miten isoja teillä on mulla on joku 13cm. onko kellään kokemuksia siitä?

Komuksia ei viellä ole. Mistä ostit tuon?

46
Heittokalastus / Vs: Missä kalat lymyävät?
« on: July 09, 2009, 20:57:38  »
Onnea yritykseen. Tietysti vieheen uittosyvyys voi myöskin vaikuttaa. Kuinka nopeasti kelaat?

47
Vetouistelu / Vs: suspijigigillä uistelu
« on: July 09, 2009, 19:55:10  »
En usko että on kovin tehokasta uistella pelkällä suspilla, kun nousee jo peruskelauksessakin pintaan. Tietysti jos virittää suspia, tai laittaa siimaan painon.  :-D

48
Vetouistelu / Vs: Perukkeen käyttö.
« on: July 09, 2009, 19:43:05  »
Jigatessa en käytä muuta kuin leikaria, mutta muilla vieheillä kyllä.

49
Vieheet / Vs: Rapalan Barra Magnum?
« on: July 09, 2009, 19:37:00  »
Juu kyllä tämä barra magnumi ihan perus hyvä viehe on. Haukea on tullut, ja yksi kuhakin. :-)

50
Vetouistelu / Vs: miten saada kalaa?
« on: July 09, 2009, 19:33:34  »
mitä vinkkejä annatte isolle ja karulle järvelle? missä kalastaa? minkälaisilla vieheillä...?

Joo liityn edellisiin - olisi ihan kiva tietää kuinka syvä järvi on, minkä väristä vettä yms. Mutta tietysti hyviä kalapaikkoja on syvänteen reunat, kivikot ja kaislikon vierustat. Niistä kalaa kannattaa etsiä.

51
Vetouistelu / Vs: Kuinka paljon vieheitä uistelureissulla mukana?
« on: July 09, 2009, 19:27:14  »
Kyllä yleensä mukaan tulee otettua iso viehepakki, ja muutama rasiallinen vieheitä. Pitää kattoa jos nyt ostaisi sieltä Biltemasta sen "viehelaukun" , niin olisi siinnä kätevä kuljettaa vieheitä. Tietysti riippuu kalareissun pituudesta, ja mihin teen sen. Veneeseen en kamalasti vieheitä ota, mutta rannalta jos kalastan niih tulee joskus aika paljon otettuakin. Uittoaikaa saa per. reissu noin 10 - 30 viehettä, kalan tulosta riippuen. Viehettä vaihtelen aika nopeaan tahtiin, paljon nopeammin kuin venekaverit. Ja vaihtella etsin enenpikin sitä päivän ottiväriä, en niinkään viehettä. Voisin itse allekirjoittaa tämän Arto Kojon sanoman : "Vaikka saisin jollain uistimella kalan, niin laitan sen silti syrjään. Päivän lopussa minulla on lajitelma uistimia joilla olen päivän mittaan saanut kaloja. (ei sana tarkasti) Tietysti erisyvyyksistä tulee testattuakin, ja jollei rannan tuntumassa kala syö, niin menee se sitten kyllä jigaukseen.

52
Heittokalastus / Vs: Missä kalat lymyävät?
« on: July 09, 2009, 00:43:34  »
Jatketaan nyt samaan aiheeseen... Täälläpäin Päijanteellä samanlaista ongelmaa, haukia vaan ei tahdo oikeen tulla. Kaislikot ja muut rantakasvustot antaneet pääasiassa pientä haukea, mutta niitäkin harvoin. Läheiseltä pieneltä selältä ainakaan matalikoilta joissa on kalastettu ole juurikaan kalaa tullut. Tällä selällä on vähän saaria tai karikoita, niiden läheisyydet ovat vielä koettamatta. Rannoilla on pääasiassa heitelty vaapuilla ja selällä vaapuilla uisteltu soutuveneellä... :roll:

Paljon voi joskus joutua päivän aikana vaihtelemaan paikkaa ja viehettä ennen kuin se oikea ottipaikka tai ottiuistin löytyy. Itse kyllä etsin päivän aikana useasti enenpikin ottiväriä, en niinkään viehettä. Tietysti tulee aina ensisijaisesti testattua näillä klassikoilla ; turku spoon ja krokodile - näiden kahden vieheiden kokoa ja väriä vaihtelen päivän mittaan, ja jollei mitään tule niin rupean testailemaan lippoja ja jigejä. Joskus myös tulee huonon syönnin aikaan lähdettyä vetelemään vaappua syvemmille vesille. Kireitä siimoja :-)!

53
Sekalaista juttua / Vs: Nukkuminen
« on: July 08, 2009, 22:55:24  »
No joo riippuu tosiaan päivästä - jos on ollut vaan kokopäivän, niin vähempikin uniriittää mutta jos on paljon toihuillut niin 6 - 9 tunnin unet tulee nukuttua. Normaalisti nukkumaan menen joskus 00:00 - 02:00 aikoihin.

54
Sekalaista juttua / Vs: Pidätkö Pelastusliivejä?
« on: July 08, 2009, 22:52:06  »
Aina on veneessä kuin veneessä paikku-, tai kelluntaliivit vaikka hyvin luotankin uimataitoihini.

55
Aika omituista, mutta yksi syy siihen miksi innostuin kalastuksesta olivat vieheet. Ne rupesi kiinnostamaan, ja niitä jo muutama olikin ennen virveliä - hassua :-). Sitten tuli kaverinmökillä kalastettua mato-ongella, ja vähän heiteltyä kaverin umpikelalla. Siitä se sitten lähti.

56
Sekalaista juttua / Vs: Tyhmin tekonne ikinä?
« on: July 08, 2009, 22:40:30  »
Kerran tuli valehdeltua kaverille aika pahasti, ja siitä tuli kurja mieli. :|

57
Juu tyttöystäviä on ollut ja mennyt, ja on tälläkin hetkellä :-).

58
Heittokalastus / VHS ja Dvd
« on: July 08, 2009, 22:33:34  »
Moro,

Eli tänne juttua kalastus aiheisista dvd:tä, ja Vhs:tä. Mistä mahtaisi saada jonkun jerkkaukseen liittyvän?

59
Heittokalastus / Vs: Miten sujuu heittokalastus suotuveneestä?
« on: July 08, 2009, 14:45:40  »
Juu, kattava tietopaketti. Kiitokset :-)!

Itse testailin buster jerk 2:n kanssa eilen kelauittoa, mutta en saanut kelauitolla sitä välkäyttelmään kylkiä niin kuin vavan kanssa uittamalla. Kelauitolla jerkki liukui perässä ja kun kelasi nopeammin niin teki loivaa siksakkia. Pitää jatkaa treenaamista :wink:.

60
Heittokalastus / Vs: Miten sujuu heittokalastus suotuveneestä?
« on: July 07, 2009, 22:24:23  »
"Hiljaisuus on myöntymisen merkki" - joo, oletan että haluat pitää salaisuutena (?) Pitäisi mennä joku päivä ostamaan kunnollinen jerkkivapa. Turun pyyntivälineessä oli BFT:n vapa (180cm) myynnissä. Vieheen max. paino 150g. Hintaa vavalla on n. 70 euroa, ja tämä on siis haspeli vapa eli laitan tuohon kiinni oman avokelani.

Pages: 1 [2] 3 4


center>