Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ammattilainen

Pages: 1 2 [3] 4
61
Vieheet / Vs: Kumpi parempi: räminä vai ei-räminä?
« on: July 07, 2009, 21:18:41  »
En ole kauheasti huomannut mitään eroa näiden kahden vaihtoehdon kalastavuuden suhteen, mutta kai tuollainen räminäsysteemi jotain auttaa kun kerran niitä niin moniin vaappuihin pistetään. Ja muistan myös kuulleeni, että nimen omaan hauenkalastukseen erikoistunut Arto Kojo sanoi räminän auttavan.

62
Vieheet / Vs: Hyvän värinen lippa tummaan veteen?
« on: July 07, 2009, 21:16:24  »
Mieltymyksiä on monenlaisia, mutta joko musta tai kuparinen voisi olla ottava. Samoin joku firertiger tyylisellä värityksellä oleva.

63
Heittokalastus / Vs: Tökötys kelatessa
« on: July 07, 2009, 21:13:21  »
Jotenkin tuo siiman kosketus airoihin/veneen laitaan tuntuu kaikista järkevimmältä syyltä, sillä nuo muuthan pitäisi tuntua myös laiturilta kalastettaessa?

Ilmeisesti se on näin. Tänään vähän katselin tuota virveliä, ja kärkirengas oli kyllä ihan hyvässä kunnossa.

64
Vieheet / Vs: millä voisin värjätä jigejä?
« on: July 07, 2009, 20:46:14  »
Joo tosiaan kynsilakkaa ei kannata käyttää jigien (muittenkaan vieheiden) värjäykseen, niin kuin ei mitään pienoismalli maaliakaan. Molemmat tekevät ärsyttävän tahmaisen pinnan. Hong Kongissa oli tuollainen värjäys tussi myynnissä, ja on tullut sellainenkin ostettua. Muuten toimii ihan hyvin, mutta ainakin hauen hampaissa riittää yksi kerta ja kuviot kuluvat melkein kokonaan pois. Eli siihen kannattaa varautua että joutuu monta kertaa tussailemaan.

65
Heittokalastus / Vs: perukkeen pituus
« on: July 07, 2009, 20:34:43  »
Moi Pjk,

Saanko udella että mistä noita sinun "lempi perukkeitasi" saa, ja millainen on hinta. Itse ostin joskus turun pyyntivälineestä jotain todella pitkiä ja jäykkiä jerkkausperukkeita, mutta olivat niin pitkiä että tuntui haittaavan vieheen uittoa.

66
Vieheet / Vs: Kokemuksia isoista kalajigeistä (20-30cm)?
« on: July 06, 2009, 22:45:43  »
Juu nuo 15 - 20cm ovat toimineet hyvin hauelle, mutta tuosta isonpia en ole testannut

67
Vieheet / Vs: Big Mouth/Nils Master
« on: July 06, 2009, 22:18:01  »
Löytyy pakista sitä pienenpää kokoa kahdesta väristä, ja molemmat on toiminut ahvenelle sekä 1 - 2kg hauille. Se isompi koko on jo aika suuri, sellaisenkin voisi hommata hauen heittelyyn.

68
Vieheet / Vs: millä voisin värjätä jigejä?
« on: July 06, 2009, 22:14:59  »
Juu,

Ainakin kalakaupoista saa vedenkestäviä, nimenomaan vieheiden värjäykseen tarkoitettuja tusseja. En sitten tiedä miten hyvin ne ottaa kiinni jigin pintaan, etten kyllä lähtisi kokonaan sillä värittämään, mutta esim. raitojen teko saattaa onnistua ihan hyvin. Tosin nykyään markkinoilla on niin paljon erivärisiä jigejä, etten nää mitään syytä värjätä niitä - kaupasta saa ihan minkäväristä vaan, eikä hinta noissa jigeissäkään kovin paha ole :wink:.

69
Heittokalastus / Vs: perukkeen pituus
« on: July 06, 2009, 22:12:16  »
Ei minulla ainakaan ole vaikuttanut kalan tuloon jos on liian pitkä, mutta tietysti mm. vaappua heitellessä menee useammin solmuun ja sitä myötä jos menee heittoja pieleen niin tietysti kalan tulon mahdollisuus pienenee aavistuksen. Enenpikin joustavuudella on merkitystä. Itse tykkään taipuvista perukkeista, sillä kovin jäykät vievät ainakin pienimmistä vieheistä uinnin. Ei ole kyllä käynyt oikeen koskaan niin että olisi hauki meinannut päästä puremaan perukkeen päästä siiman katki. Tykkään käyttää 10 - 15cm perukkeita :-).

70
Heittokalastus / Vs: Mikä on kalareissussa parasta?
« on: July 06, 2009, 22:07:57  »
Se kalastamisen fiilis, ja tietysti kalan saanti on aina mukavaa :-). Myös on ihan kiva välillä pysähtyä, jutella venekavereitten kanssa ja syödä jotain hyvää. Kokonaisuudessaan kalastus on mahtava harrastus :lol:.

71
Heittokalastus / Vs: Tökötys kelatessa
« on: July 06, 2009, 21:55:26  »
Huomenna käväisen mökillä, niin otan virvelin kotiin tutkittavaksi. Huomenna lisää..

72
Heittokalastus / Vs: Missä kalat lymyävät?
« on: July 06, 2009, 21:53:10  »
kiitoksia kovasti neuvoista. Kokeilinkin jo tänään siirtymistä vakio joellani jokusen sata metriä alemmaksi pellon reunaan, missä pusikko loppui ja pientä lumpeikkoa oli näkyvissä. Kunhan saan lusikka proton toimimaan, voisin kokeilla maalata erilaisia värejä niihin. Eka omatekoinen vaappuni on musta puna vihreä mutta se ei oikein toiminut. Noh kokeillaan sitten kuhan sopiva aihio muotoutuu

Juu, "lykkyä tykö"

Se on todellakin kummallista miten nopeasti ottivieheet vaihtelevat - ei tarvi kuin esim. auringon ruveta hieman paistamaan enemmän, niin voi olla ettei äsken kelvannut viehe enää kelpaa lainkaan. Ja toki on niitä hyviä aloitus värejä mm. firetiger on aina omasta mielestäni ollut kokeilemisen arvoinen.

73
Sekalaista juttua / Vs: Kebab vs. Pizza!
« on: July 06, 2009, 09:35:34  »
Kebab on parempaa mielestäni. Tosin äänestyksessä kebab ikävästi häviöllä :?.

74
Heittokalastus / Vs: Missä kalat lymyävät?
« on: July 05, 2009, 22:29:38  »
Joskus kun kala on huonolla syönnillä, niin mm. lipat toimivat aivan loistavasti.
Olisiko sinulla jokin perustelu tuolle lippa väitteelle, vai onko se vain mielipide ?

Hyvä kysymys, ja pahoittelut kun tuli vähän huono vastaus (ilman mielipidettä) - Niin ja asiaan. Sekä että. Oma mielipiteeni mutta myös olen kuullut ammattikalastajien suusta, kalalehdissä ja opetus DvD:ssä.

75
Heittokalastus / Vs: Missä kalat lymyävät?
« on: July 05, 2009, 21:29:02  »
Joskus tosiaan kalat eivät nappaa tai ole samalla paikalla, mistä niitä ennen on tavoittanut. Pjk kertoikin tuossa jo äsken aika paljon asiasta, mutta tosiaan paikkaa kannattaa vaihdella, myöskin syvyys suunnassa. Ja tietysti testailla paljon erillaisia vieheitä. Värejä, kokoja, malleja yms. Joskus kun kala on huonolla syönnillä, niin mm. lipat toimivat aivan loistavasti.

76
Heittokalastus / Vs: Tökötys kelatessa
« on: July 05, 2009, 18:48:06  »
Kiitos kaikille vastauksista. Virveli on nyt mökillä, mutta kattelen sitten kun kerkeen taas kalaan.

77
Heittokalastus / Vs: Tökötys kelatessa
« on: July 05, 2009, 17:44:57  »
Auton takaluukussa vapa aina kulkee kalamatkoille, joten voisi olla mahdollista että kärkirengas olisi huonossa kunnossa. Kelan kolhiintumista en usko. Miten tuollainen kärkirengas vaihdetaan, ja mistä niitä saa?

78
Heittokalastus / Vs: Tökötys kelatessa
« on: July 05, 2009, 01:22:41  »
Saattaa olla tyhmä vastaus mut varmista ettei siima ole kiertynyt siihen vavan ympäri ja kannattaa vaihtaa vaikka 0,25 tai punottu.

Joo tosiaan näitä vavan ympäri kiertymiä kyllä sattuu, että ihan hyvä huomio mutta kyllä heti ensimmäiseksi tarkistin kyllä ettei ole kiertynyt vavan ympärille. Siima on kyllä melko uutta, mutta aikas halpaa se oli niin olisiko se sitten voinut mennä jo huonoksi? (n.6e) Kärkirenkaan huonoksi menoa en kyllä viellä usko, sillä ostin vavan viime syksyllä joten kohtuu uusi se on. Kiitos kuitenkin molemmille vastauksista. Heti kun rahatilanne helpottaa niin tulee kyllä punottu siima!

79
Heittokalastus / Vs: Ensimmäinen kalasi virvelillä
« on: July 05, 2009, 01:19:17  »
1. Milloin?
11 vuotiaana

2. Mistä?
Taivassalosta, mereltä

3. Kalan koko ja laji?
Hauki, n. 1kg

4. Millä ja miten sait?
Kaverin isän umpikela + sininen krokotiili (23g)
.
5. Fiilikset
Niin kauan kuin kala oli vedessä sujui normaalisti, mutta kun kala saatiin maalle, niin rupesi hieman jännittämään.
Oli meinaan ensimmäinen kala, ja kaiken lisäksi hauki. En tajunnut että kalat olivat niinkin isoja, vaikka se oli vasta kiloinen.

80
Kaikkea kalastuksesta / Vs: oletko jäänyt oikeaan koukkuun?
« on: July 04, 2009, 22:54:38  »
Joo joskus muutama vuosi sitten viskasin vieheen vahingossa koivuun ja riuhtaisin oikein kovaa jotta se tulisi alas. Nojaa, tulihan se mutta poskesta se sitten löytyi - oli joku lusikka uistin, mutta kaikki koukut olivat kiinni poskessa. Sairaalaan...

81
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Luonnon roskaaminen
« on: July 04, 2009, 22:52:55  »
On se vaan niin hiton v-mäistä kun ihmiset roskaavat luontoa, ja heittelevät kaikenmailman kertakäyttö grillejä ja muovipusseja vesistöihimme. Kalapaikkani lähellä on yksi ranta jossa kovin tuppaa porukat ryyppäämään - sieltä ne viskoo lasin siruja yms mereen ja löytyypi niitä sitten aina minun rannastani.

82
Jussin ja Mikon on aivan turha laittaa tuollaisia ohjeita tänne. Tämä palstahan on juuri sitä varten, että täällä voi puhua niistä asioista, jotka kalastuksessa ketäkin kiinnostavat. Jos siihen liittyy em superlatiivien käyttöä, niin mitä sitten. Tämän foorumin suurin käyttäjäkunta on varmasti alle 15-vuotiaita, joten hyväksykää se tosi asia, että sentyyppiset asiat nyt vaan sattuvat kiinnostamaan lapsia.

Tämä palstahan on vain tekijöidensä näköinen. Ei siinä sen kummempaa. Käykääpä katsomassa vaikkapa kalastus.comia. Siellä ei ole mitään turhia hymiöitä, YABBC-merkkejä tai muita sellaisia lapsellisia juttuja, jotka keskustelussa ovat toisarvoisia.

Ehkäpä tämä palsta palvelee ylläpitäjiään, jotka nostavat itsetuntoaan paasaamalla lapsille käytös- ja kirjoitussäännöistä.

Eivätköhän itse ylläpitäjät tiedä parhaiten että mitä varten tämä palsta on  :wink:

Samaa mieltä Kahvimukin kanssa - foorumin tekijät / hallitsijathan täällä päättävät, kun kerran ovat foorumin "rakentaneetkin" ja täällä valvovat. Tosin en tajua mitä pahaa siinnä on, että kalastus aiheisella sivustolla on juttua hieman jostain muustakin? Tietysti onhan täällä muutamia aivan turhia aineita, mutta esim. joku aihe jossa keskustellaan tyyliin "Mistä päin olette?" ei välttämättä ole yhtään pahaksi? Tuollaisen kautta voi saada vaikka uusia kalakavereita tms. Tosin en kyllä ymmärrä miksi yllläpito (kuulemani mukaan) valittaa jostain aiheista, joita täällä käyvät ovat tehneet? Eikö se ole ihan hyvä että porukka viihtyy ja juttelee sellaisista asioista joista itse ovat kiinnostuneet, jos sentään hieman liittyy kalastukseen - tarviiko kaikkien aiheiden miellyttää ylläpitäjiä? Toista kiinnostaa ennätyskalat, toista taas ottivieheet yms. Itse ainakin pidän siitä, että foorumilla voi keskustella hieman vapaammin, eikä sellä tavalla että heti jos aihe hiemankin poikkeaa kalastuksesta muualle, niin tulee joku ylläpitäjä valittamaan siitä. Jos täällä menee tälläiseksi homma, niin toki vaihdan kalastus foorumia, ja kehotan myös kalakavereita pysymään kaukana tästä foorumista !

83
Heittokalastus / Vs: Tökötys kelatessa
« on: July 04, 2009, 21:38:35  »
Voitte väittää että johtuu vieheestä, mutta eipä johdu. Olen sataprosenttisen varma, sillä se tekee sitä nykyään kaikilla vieheillä, jopa jigeillä. Ennen ei ole tehnyt millään. Ja kyllä minä sen verran kalastuksesta tiedän että millaista on vieheen tuottama "tökötys", muta ei. Tämä on paljon vahvempaa. Pitäisi kai testata laittaa ohuenpi siima.

84
Heittokalastus / Tökötys kelatessa
« on: July 04, 2009, 18:32:44  »
Moro kaikille,

Hieman outo aihe, mutta koitan selittää mahdollisimman yksin kertaisesti. Katsotaan tajuaako kukaan :wink:.
Eli ; vieheen heiton jälkeen kun ryhdyn kelaamaan, niin kelatessa vavan kärki "tököttää" oudosti. Eikä tämä johdu uistimen uinnista koska käytän lusikka uistinta eikä se ennen ole tehnyt sellaista. Myös uistin ui ihan hyvin, eikä ole mitenkään sekaisin perukkeen kanssa tms. Mistä tälläinen mahtaa johtua? Kaverini epäili että on jotenkin siimasta kiinni - onko mahdollista? Siima on 0,40mm Strennin normaalia monofiili siimaa. Ja mikä oudointa tämä pahenee veneestä kalastetteasse. Laiturilta jos heittelee niin "tökötys" ei tunne yhtään niin vahvana. Amazing :roll:..

85
Ihan hyviä vieheitä sinulla on - kaikki vaapuista ovat toimivia ainakin hauen kalastuksessa, ja löytyy erivärejäkin niin voi vähän "päivän ottiväriä" etsiskellä. Lusikoissakin on ihan hyvää tavaraa mm. professori, ja matalan veden kalastukseen oikein manio viehe nimeltä minnow spoon. Kaikki lipat ovat ihan kelpotavaraa ainakin ahvenelle, mutta voi noita isompia hauen pulikoillekkin tarjota. Myös jalokaloille varmasti maistuu, jos siellä vesissä on sellaisia :-). Kalastele nyt noilla alkuun, ja jos saat jollain kalan niin hommaa samaa viehettä (tai saman tyyppistä) useammissa väreissä. Suosittelen myös ostamaan valikoimaan turku spooneja, krokodilejä ja kuusaman letkeä potkisia lusikoita. Niillä kyllä kalaa pitäisi tulla.

86
Vieheet / Vs: Rapala jointed
« on: July 04, 2009, 18:23:34  »
Ainakin tuo 11cm jointed toimii hauelle ja ahvenelle. Hauelle toiminut hyvin ahven väritys, ja oranssi mutta ahvenelle pelkästään oranssi on maistunut. Varsinkin matalan veden vetouistelussa oikein hyvä viehe, ja ottaa pienenpiin malleihin pienemmätkin ahvenet.

87
Heittokalastus / Vs: Suurin hauki jonka olet nähnyt livenä?
« on: July 03, 2009, 23:05:01  »
Itse en ole niin kovin isoja saanut, mutta kaverini sai viime vuonna 11,4 kg hauen mereltä. Ottivieheenä toimi rapalan silver vaappu.. Ja siis olin itse paikalla.

88
Vieheet / Vs: tilaatko uistimesi?
« on: July 03, 2009, 23:03:19  »
Eipä ole tullut vieheitä tilattua koskaan - kai sitäkin voisi joskus kokeilla :-). Tähän asti olen vieheeni hommannut turun pyyntivälineestä, tai jostain tavarataloista, mm. hong kongista.

89
Nämä ovat kyllä ihan käteviä, ja kun olen kaupoissa kattellut niin ihan hyviä vieheitä sisältävät kaikki "Kireitä Siimoja" pakit - ei ole kuitenkaan tullut ostettua, sillä on nyt tämä jerkki-into alkanut :-).

90
Heittokalastus / Vs: Saako säynettä uistimilla?
« on: June 30, 2009, 23:10:21  »
Jep, kyllä saa niin kuin on jo varmasti selväksi tullutkin - pienet 2-, tai 3 koon mepsit ja muutkin pienet lipat pelittävät. Myös pienet matojigit, ja lotolipoilla kannattaa kanssa yrittää.

Pages: 1 2 [3] 4


center>