Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ammattilainen

Pages: 1 2 3 [4]
91
Sekä tärppi-, että väsytys miehiä olen :-). Varsinkin hauen koukuista irroittaminen on välillä melko ikävää, kun joskus nielasevat niin syvälle koukut että joutuu tappamaan ettei kala joutuisi kärsimään. Ahvenen kalastuksessa kaikki vaiheet menettelevät..

92
Vieheitä on tullut paljon, ja paljon siimaa on kaikissa ollut mukana lukuun ottamatta yhtä nils masterin invincibleä joka kellui uintireissulla minua vastaan :-). Uskomattomin mitä olen saanut, on vanha pappa-mallinen todella ruosteinen polkupyörä, joka tuli pienestä järvestä. Järvi on muutenkin melko saastunut, mutta parhaillaan sitä yritetään puhdistaa. Joskus on myös tullut kaloja, joidenka leuasta on roikkunut uistin, ja kerran löysin vatsalaukusta merimetso nimisen vaapun.

93
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Suurin ahvenesi heittokalastamalla?
« on: June 30, 2009, 22:49:00  »
Ihan perus mato-ongella tuli enkka raitapaita, jolla painoa oli 1,8kg eli aika iso ahven jo kyseessä. Virvelillä enkka jäänyt kilon pintaan. Itseasiassa en ole koskaan lähtenyt kalareissulle hakemaan ahventa, vaan kaikki ahvenet joita heittovälinein on tullut, niin ovat tulleet haukijahdin yhteydessä. Tuo virvelillä saatu enkka puri yum - merkkiseen isoon moottoriöljyn väriseen kalajigiin.

94
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: June 30, 2009, 22:46:25  »
Jep kyllä omistan nytkin UL - välineet, mutta hieman jäi huono maku suuhun kun ensimmäisillä vermeillä (makso yli 100e) kalastin aika syvällä, ja todella iso hauki kiskas vavan katki. :roll:

95
Vieheet / Vs: mikä on teidän hienoin uistin?
« on: June 30, 2009, 22:44:52  »
Kaikenlaisia aiheita täältäkin löytyy :-). Nojaa, vaikea kysymys. En yleensä mene kalakauppaan ostamaan sitä hienoa viehettä, vaan enimmänkin kalastavaa - ylipäätään pidän kyllä jerkkejen näöstä, busterit on ainakin hienoja :lol:.

96
Heittokalastus / Vs: Miten sujuu heittokalastus suotuveneestä?
« on: June 30, 2009, 22:42:52  »
Mites tuon kelauiton kanssa? Onko se ihan yhtä tehokas tapa pyytää jerkillä haukea?

Minulla ei ole kokemusta muusta kuin kelauitosta, sitä olen harjoittanut avokelalla siitä asti kun ensimmäiset jerkkini hommasin pari vuotta sitten. Tehoja tuntuu olevan kotitarpeiksi asti, joten varsinaisten jerkkivälineiden hankinta ei ole tullut vielä mieleen. Vapauitossa on käsittääkseni se etu, että jerkin saa kulkemaan halutessaan hieman syvemmällä kun ulkona oleva siima ei lyhene joka nykäyksellä yhtä nopeasti kuin kelauitolla, mutta muuta etua en siitä keksi. Uintisyvyyteen vaikuttaa muutenkin paljon siiman paksuus ja käytetty peruke. Jerkki ei ole sen ihmeellisempi tai vaikeampi viehetyyppi kuin muutkaan; yksi uittaa kaikkia vieheitään mieluiten kelalla, toinen vavalla, kolmas molemmilla. Kunhan löytyy se oma tapa joka tuntuu luontevalta, se riittää.

Kalantulon kannalta jerkissä "se juttu" on mielestäni juuri se epäsäännöllinen liikehdintä ja pysäytykset, ts. sen ei tarvitse uida oppikirjamaisen kauniisti siksakkia, eikä se kaikilla jerkkimalleilla edes kuulu kuvioihin. Esim. matalassa paljon käyttämäni Buster Jerk II ui välillä "miten sattuu" eikä sen isomman mallin vahvasta sivuliu´usta ole tietoakaan, mutta kalastavuus on siitä huolimatta (tai ehkä juuri siksi?) erinomainen. Uinniltaan voimakkaammin sivulle puikkaavat Salmo Slider ja pienempi Westin Jerk taas ovat monien mielestä parhaimmillaan juuri kelauitolla, koska etukoukku ei nappaa tällöin niin herkästi kiinni perukkeeseen, jne.

--pjk 

Miten uitat kelalla? - kelaus, tauko, kelaus jne.. Niin jos tuollaista edes sopii kysyä. Ymmärrän kyllä jos haluat pitää omat kikkasi salaisuutena.  :wink:

97
Heittokalastus / Vs: Miten sujuu heittokalastus suotuveneestä?
« on: June 29, 2009, 23:35:04  »
En ole tarvinnut vielä nousta seisomaan soutuveneessä kalastuksen tai kalan vuoksi.
Istualtaan kalastus onnistuu, kun harjoittaa vähän itsekuria  eikä hätäile joutavia. Vaikka voltti taaksepäin vieläkin hallussa pidän pepun penkissä enkä luota
 tasapainoon varsinkaan kylmän veden aikaan. Ompi ikävää puuhaa kun jalat lipee? (ainakin näyttää olevan sivusta seuranneena)
Älä jätä aivoja narikkaan...
Voihan se toki järki lähtee kun alkaa seisomaan.... kertoivat nuo isot pojat suuressa viisaudessaan :wink:

Millaisilla vieheillä kalastelet?

98
Heittokalastus / Vs: huonoin kalareissusi?
« on: June 29, 2009, 22:52:27  »
Monesti nämä saaliittomat kalareissut ovat niitä huonoinpia, varsinkin jos ei ole viimekerroillakaan kalaa tullut - rupeaa pikkuiljaa ajattelemaan että tuleeko sitä ollenkaan, ja monesti hetkeksi kiinnostuksen kohteet siirtyvät muualle. Mutta käpivä kerran näinkin ; olin kaverin kanssa kalassa, ja viskasin vahingossa jonkun lusikka uistimen puuhun. Sitten hetken sitä koitin sieltä kiskoa pois ja lopulta nykäisin oikein kunnolla. Ja sieltähän se tulikin.. Hetken kuluttua tajusin että viehe on poskessani kiinni, ja viellä kaikista koukuista. Yksi koukuista oli jäänyt ihan pintaan ja sen kaverini sai irti. Ei muuta kuin lääkäriin, ja poski sitten puudutettiin ja pienellä puukolla kaivoivat koukut esiin kun olivat niin pahasti menneet. Lopulta poski "liimattiin" kiinni, niin ei tarvinnut tikkejä laittaa kun jättävät jäljetkin. Tälläistä sattuu. :D

99
Vieheet / Vs: Buster jerk
« on: June 29, 2009, 22:46:14  »
Juu itsekkin kalastan noilla pienimmillä bustereilla kun ei ole kunnon jerkkivehkeitä.

100
Heittokalastus / Vs: Paras kalastus-sää?
« on: June 29, 2009, 22:37:35  »
Puhutaan useasti että sateella kala syö hyvin, mutta en itse kyllä ole kokenut sadetta niin kovin kummoisena. Kalaa tulee hyvin kun on viileä, aaltoinen ja synkkä ilma. Aurinko voi myös välillä pilkahdella.

101
Heittokalastus / Vs: Miten sujuu heittokalastus suotuveneestä?
« on: June 29, 2009, 21:51:52  »
Itse olen hieman arka seisomaan, varsinkin jos ollaan kalassa syvässä paikassa. Ja monesti faija tai joku kalakaveri on mukana reissuilla, ja he taas kaikki ovat sitä mieltä ettei veneessä seistä. Mites tuon kelauiton kanssa? Onko se ihan yhtä tehokas tapa pyytää jerkillä haukea?

102
Vieheet / Vs: mitä mieltä olette Nils masterista
« on: June 29, 2009, 21:45:32  »
Ei ole minullakaan kyllä nilsut pelanneet, en sitten tiedä mistä johtuu -  joskus sillä invinciblen 12cm versiolla muutama hauen pulikka tullut, mutta niitäkin vain muutamia ja 15cm ei ole tullut mitään. Mistä kiikastaa? Kalastuspaikassani on keskimäärin 3kg haukea, joten kyllä sellaisen jo pitäisi vähän isompaankin napata. :o

Nilsun kaltainen hoikka, melko kapeapotkuinen vaappu on 12 – 15 cm koossa sopiva jo kilon-parin hauelle, joten siitä ei pitäisi olla kysymys. Luultavasti kalavesilläsi on myös Nilsuille sopivan syvyisiä paikkoja (12 cm malli ui heittämällä noin parissa metrissä ja 15 cm kolmessa), joten keskitä kalastus niihin.

Joka uistimen kohdalla kannattaa muistaa myös värin merkitys. Ottivärit riippuvat mm. veden väristä ja sään kirkkaudesta, ja aivan selvänä on havaittavissa myös se että ottivärit voivat vaihdella päivästä toiseen. On lähes varmaa, että jos kalastaa samassa vesistössä peräkkäisinä päivinä ja ensimmäisenä päivänä on vaikkapa aurinkoista ja toisena umpipilvistä, kalaa tulee eri väreillä. Usein käy niinkin, että ottiväri vaihtuu yön aikana, vaikka keli näyttäisi omin silmin edelleen samalta, päivällä toimiva väritys vaihtuu illan mittaan toiseksi, jne.

Montako erilaista Nilsua omistat? Ovatko värit sellaisia, jotka toimivat muissa uistimissasi? Jos kyseessä ovat tutut ottivärit mutta kalaa ei ole tullut, anna Nilsuille enemmän uittoaikaa. Jos värit ovat sellaisia joista ei ole mitään kokemusta, sitä suuremmalla syyllä uita niitä ihan kaikenlaisissa olosuhteissa. Heitä Nilsujen rinnalla vertailun vuoksi muitakin uistimia, etenkin niitä jo kyntensä näyttäneitä ottipelejäsi, jotta jonkinlainen tuntuma kalantuloon pysyy yllä. Jos teet tätä syksyyn asti mutta tilanne on edelleen se, että Nilsuilla ei tule juuri mitään mutta muilla vieheillä samoista paikoista tulee, kannattaa Nilsuille antaa kenkää luottoviehepakista ja vaikkapa myydä ne eteenpäin. Varsinkin puuvaapuissa on yksilöeroja mm. painon suhteen, joten voi olla kyse siitäkin että kohdalle sattuneet ovat kalastavuudeltaan kehnoja.

--pjk

Itse omistan 12cm nilsua vain yhdessä värissä ; kokonaan hileinen ja kiiltävä, sininen selkä, punaoranssi pohja ja hopeat kyljet. Sillä en mitään kyllä ole saanut. 15cm nilsua on kahdessa eri värissä, toinen sellainen kokonaan vaaleanvihreä, mutta pää on musta. (kuulemma hyvä kuhan uisteluun) Toinen on uppoava nilsu, jossa uintilistakin on suoraan alaspäin. Väri on sellainen todella kimaltelevan hopea sininen missä on kullan kiiltävät raidat selässä. Kummallakaan 15cm ei ole tullut mitään. Ovat kuitenkin sen verran kalliita, etten viitsisi kauheasti ostaa :| Pakissakin on tila vähissä.

103
Vieheet / Vs: Stormin Suspi
« on: June 29, 2009, 19:25:15  »
Hyvä kun löytyi tälläne suspi topic :-). Joo eli itse olen vasta vähän aikaa suspeja viskonut, mutta aikas ottavilta peleiltä nämä tuntuvat. Kuinka syvässä kalastatte näyden kanssa, kun jo nopealla uitolla tulevat niin pintaan, että miten ihmeessä tälläisen saa syvään veteen?  :wink:

104
Vieheet / Vs: Paras ruohikkoviehe hauelle?
« on: June 29, 2009, 19:19:48  »
Minnow spoonit ja räsäset ruohosuojatuilla koukuilla ovat itselläni toimineet hyvin. Niitä kannattaa heitellä.

105
Ei nyt mistään kovin kummoisista paikoista ole hauki jäänyt itselläni kiinni. Joskus on silmän seutuvilta jäänyt ja kerran 15 senttisellä nilsulla kävi niin että ensimmäinen koukku oli kiduksissa ja viimeinen siellä aika taka kyljessä. Näitä sattuu..

106
Vieheet / Vs: Minnow Spoon
« on: June 29, 2009, 19:14:52  »
Yksi parhaimmista ruohikkouistimista räsäsen ruohikkomallin kanssa. Sitä isointa kokoa olen käyttänyt, ja ainakin sellainen kuparin värinen sinisillä raidoilla pelittää täällä päin. Myös "punapäätä" tulee tummilla syksy-keleillä uiteltua. Ja kyllähän lähes kaikki vieheet uivat paremmin ilman peruketta, mutta mitään suurta vaikutusta en ole tämän minnow spoonin kanssa huomannut. Toiminut hyvin ilman mitään sen kummempaa uittoa, mutta tietysti pysäytyksillä ja pienillä vavan nostoilla saa elävyyttä vieheeseen kuin vieheeseen. Miinusta tuo yksi koukku, joka ei aina saa kovaleukoja jäämään vieheen koukkuun, mutta silti pitemmän päälle ottava viehe.  :-)

107
Heittokalastus / Miten sujuu heittokalastus suotuveneestä?
« on: June 28, 2009, 23:08:10  »
Eli miten kalastatte soutuveneestä? - seisaaltaan, istuvaltaan ... ? Itse tykkään jerkkikalastuksesta, ja ongelmana onkin se etten suotuveneessä viitsi seistä vaikka jerkkaus sen vaatisi kylläkin. Nyt olen joutunut sitten vain laiturilta jerkkaamaan lähes ilman tulosta. Olen ajatellut jotenkin korottaa veneen takapenkkiä, niin saisi vavalla edes vähän huiskittua kun nyt on laita edessä. :(

108
Vieheet / Vs: storm thundercrank
« on: June 28, 2009, 23:05:39  »
Itse en ole kyseisellä vieheellä kalaa saanut, mutta kalakaverini sai sillä pienemmällä 6kg hauen. Silti sen hinnalla saa paljon parempiakin vieheitä mm. suspijigejä.

109
Heittokalastus / Vs: Kalan tartuttaminen
« on: June 28, 2009, 23:02:39  »
Monesti saamani hauet ovat jääneet kiinni ihan itsestään ilman mitään sen kummempia vastanykäyksiä, mutta kyllä yleensä melkein heti nykäisen. Joskus jos tuntuu vain pientä näykkimistä, niin maltan mieleni ja odotan kunnon iskua.

110
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Minkälaista siimaa?
« on: June 28, 2009, 22:58:39  »
Itse tykkään käyttää punottua siimaa, mutta jos on rahat vähissä niin strennin 11kg kestävää normaalia.

111
Vieheet / Vs: Haukivieheet?
« on: June 28, 2009, 22:56:03  »
Onhan niitä monia mainittavia haukivieheitä, mutta ainakin turku spoonit ja krokotiilit pelittävät hauelle. Myös isohkot jigit, suspit jne ovat ottavia.

112
Vieheet / Vs: mitä mieltä olette Nils masterista
« on: June 28, 2009, 22:54:12  »
Ei ole minullakaan kyllä nilsut pelanneet, en sitten tiedä mistä johtuu -  joskus sillä invinciblen 12cm versiolla muutama hauen pulikka tullut, mutta niitäkin vain muutamia ja 15cm ei ole tullut mitään. Mistä kiikastaa? Kalastuspaikassani on keskimäärin 3kg haukea, joten kyllä sellaisen jo pitäisi vähän isompaankin napata. :o

113
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Suurin haukesi?
« on: June 28, 2009, 22:50:37  »
Jo muutama vuosi tullut haukea kalastettua, mutta eipä viellä ole noissut 3kg isompaa ja kyseinen hauki haksahtui ruskea kupariseen turku spooniin. (:

Pages: 1 2 3 [4]


center>