Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Woodsman

Pages: 1 [2] 3
31
Heittokalastus / Vs: Saako säynettä uistimilla?
« on: March 28, 2011, 14:56:54  »
Saahan sitä..pikku lotoilla saa saavit täyteen kun säyne nousee jokeen kudulle että ei sitä kannata järvestä etsiä. Oma ottispotti on kutakuinkin kosken mutkaa minkä sisäkaarteeseen jää rauhallinen osa...ne on olleet juuri virran ja seisovan veden rajalla. Perhollakin sitä on mukavaa väsytellä, on kuitenkin melkosen ponnekas kala siiman päässä.

32
Vetouistelu / Vs: Kuinka pitkiä matkoja kuha seuraa viehettä?
« on: August 04, 2010, 20:23:32  »
Saattaahan tuo napata hetken jahdin jälkeen. Nopeuden muutos saa sen yleensä iskemään jos iskee. Kuha ei osaa siis hauen tavoin nopeita syöksyjä.  Ja mitä tuohon termiin "parvi" tulee niin kuha ei muodosta kovin tiiviitä parvia ja yksilö määrätkään ei ole suuria. Isot kuhat harvemmin edes parveutuu tai pintoo. Kuha tekee myös ahvenen kanssa sekaparvia. Samasta kohdasta tuskin tulee toista kuhaa mutta alue on tod.näk. oikea kunhan syvyys löytyy tai pysyy samana.

33
Vetouistelu / Vs: kuhastukseen vinkkejä
« on: August 04, 2010, 20:08:58  »
Ihan pakko kysyä että onko järjen syklit tiedossa? Jos isoa kuhaa on eniten se juroo pohjassa eikä niin herkästä nousen pikkusten perään matalaan. Eli onko syvyys kohdallaan uitossa? Kuha ei tunnu oikein lähtevän hakemaan vaappua pidemmältä vaa nokan ohi saa painaa.. eli ettiminen voi olla hankalaakin kun mennään kaikki vesikerrokset läpi, eri vaapuilla, samasta paikasta. Varmaan kannattaa etsiä päivällä pohjan tuntumasta, hämärässä asia erikseen....

34
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: August 04, 2010, 20:03:51  »
Minkä väriset merimetsot olis hyviä kuhalle sameessa vedessä. (vastatkaa mieluiten pian)

Kunhan saat metson oikeaan syvyyteen ja veto kohilleen niin vihreä sävytteinen jossa keltaista toimii sekä väri myös päinvastoin. Tulipa itselläni vahvasti humuksisesta järvestä ruskea sävyisellä. Metsolla on mukava potku sinällään että jos väri, vauhti ja syvyys matsaa nii kuhaa pitäisi tulla. Olettaen että kalaa paikalla ;)

35
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Suurin kuha
« on: August 04, 2010, 19:59:26  »
3,2kg kuha on toistanen enkka. karstulassa pikkujärvi..

36
Heittokalastus / Vs: Laxman vaaput?
« on: August 04, 2010, 19:56:29  »
Laxmanin vaaput ovat ihan takkatavaraa. Kyseisen valmistajan lipat ovat toimineet paljon paremmin.

Uppaillaan. Mihin perustat väitteen vaappujen toimimattomuudesta?

37
Heittokalastus / Vs: Heittoperhojen uittaminen
« on: May 17, 2010, 13:52:00  »
Killeriin kun laittaa eteen koukun niin uinti muuttuu melkosen paljon. Tekee aika jigimäistä liikettä. Ei ole tuo hairykilleri mikään maailman pitkäheittoisin joten lisäpainot voi olla kohdallaan. Ui myös syvemmällä. Uitosta tosiaan edellä manitut. Katkokelauksella. Jos mielenkiintoa riittää heittoperhoja kohtaan kannattaa lukea erälehdestä (nro4-5??) bombeteperhosta. Tämä kapine on "pitkäheittoinen" ja heruttelee myös kuin hairykiller. Teko-ohjetta ei siinä ole mutta kuvan saa artikkelista miten sen voisi itse tehdä.

38
Heittokalastus / Vs: Kirjolohen/Taimenen kalastus joesta!
« on: May 17, 2010, 13:31:51  »
Aika laajan vastauksen tuohon voisi antaa mutta mutta, koita alkuun bete lottoja, eri kokoisia ja värisiä. Kirbelille toimii usein räikeätkin värit, taimen taas saattaa valikoida enemmän mutta punamusta on itsellä toiminut, joskus keltainenkin. Oikeastaan tuo värin valinta on joku takaraivotieto jonka voit oppia vain kokemuksen kautta, mutta kuten edellä mainitsin niin beten lotto on aihioltaan ja uinniltaan kalapoliittisen korrekti ja "varma" vastaus ;). Pikku vaaput ja kevennetyt taimenlusikat voi olla kokeilemisen arvoisia. Hidas katkoinainen uitto usein saa sen kalan iskemään. Varsinkin näin keväällä uitto saa olla mahdollisimman hidasta.  Oleellisinta on että kalastat tärmällisesti eri virtaukset, kivet ja montut. .25mm kuitu kuulostaa aika järeältä ja voi olla että tunnokkuus kärsii ja pienetkin kalan merkkaukset jää huomaamatta kun kalastetaan jokikokoisilla vieheillä. Vesistön suuruus vaikuttaa paljon välinevalintaan.

39
Etelä-Suomi / Vs: haukijahtiin pk seudulla
« on: May 17, 2010, 12:05:01  »
Espoossa laajalahti, espoonlahti, keilaniemi, otaniemi, pitkäjärvi ymsyms - paljon paikkoja. Rantoja kiertämällä ottaa varmasti.  Tuusulanjärvi keravan suunnalla. Kirkkonummella porkkalan seutu, pienet järvet (vitträsks - kalastuskielloista ei ole tietoa), paikkoja todella paljon sielläkin. Oikeastaan haukihommiin on tolkuttoman paljon paikkoja, hyvistä en sitten osaa kommentoida...

40
13.04.2010 8:05

Tarja Heikkonen

Vantaanjokeen puhdistamoilta päässeistä jätevesipäästöistä on tehty tutkintapyyntö poliisille. Puhdistamaton jätevesi heikentää veden happitilannetta, mikä voi pahimmillaan aiheuttaa kala- ja vesieliöstökuolemia.

Suurimmat päästöt ovat tulleet Riihimäeltä.

Pienempiä määriä jätevettä on ohijuoksutettu Nurmijärven ja Tuusulan puhdistamoilta. Hyvinkään Kaltevan jätevedenpuhdistamo on toiminut moitteettomasti.

Vantaanjokeen pääsi esikäsiteltyä jätevettä Riihimäeltä vielä sunnuntaina noin 500 kuutiota. Pääsiäisen jälkeen esikäsiteltyä likavettä on päästetty Riihimäeltä jokeen runsaat 25600 kuutiota eli enemmän kuin vuoden 2004 tulvan aikaan.

Tarkastaja Jarmo Kosunen Uudenmaan ELY-keskuksesta kertoo, että tilanne on hankala. Tulva-aikaan vettä on niin paljon liikkeellä ettei kaikki mahdu putkistoihin.

Tämän vuoksi jätevettä joudutaan laskemaan Vantaanjokeen, vaikka tekniikka toimisi. Kosunen toivoo kuntien parantavan viemäröintiään.

Vantaanjoen päästöt ovat herättäneet myös Uudenmaan ympäristöjärjestöt.


Järjestöt vaativat päästöjen kuriin saamiseksi kunnilta sekaviemäreistä luopumista, luonnonmukaista hulevesien käsittelyä ja hulevesiohjelmia.http://www.aamuposti.fi/Uutiset/Kaikki-uutiset/Paauutiset/Vantaan-jatevesipaastoista-tutkintapyynto-poliisille

41
Jos ei siima tiukene kullalla eikä hopella kannatta koittaa messinkiä tai kuparia, tai ihan suoraan oranssia. Kysymys on niin yleisluontoinen että onneksi ei ole olemassa vastausta ;) Perus nyrkki on se että kirkkaana kirkasta ja tummana tummaa, noista ja noiden välimuodoista sitten hakee sen hyvän. Eli väriskaala sen mukaan. Hauki puree yleensä vähän kaikkea mutta sen huomannut että virtsan värisessä tai humuspitoisessa ei hopea toimi, ei millään. Violetti ja humukseen päin olevat kylläki, kirkasvetiset asia erikseen jossa kalan näköaistikin on enemmän pääosassa.

42
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastussanastoa, lyhenteitä, ym.
« on: March 19, 2010, 23:58:00  »
Edellä on esimerkkiä tiiran siepaamasta kalasta joka on aiheuttanut "kruunauksen".  Kalatiira ja lapintiira on niin hentoja lintuja jotka ovat erkoistuneet pikkukalaan enimmäkseen että tätä en ihan heti sulata, tarinana kyllä haluan uskoa. Veikkaan että kyseessä on ollut nuori kalasääski. Näin tämä tapaus olisi mahdollinen. Haluan mielelläni kuulla lisää kruunukaloista :)

43
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: mutu-leech?
« on: March 19, 2010, 23:22:48  »
jos löytyy sidontavermeet ja marabouta ni kuusamon kirppuun voi laittaa pienen houkutuksen..nimenomaan kaikki perustuu marabouhon ja sen väristykseen. kannattaa muutenkin miettiä tuota "perhopilkkien" olemassa oloa, onhan perus pilkit todella tylsiä, varmaan joskus jopa kalankin mielestä ...

44
Etelä-Suomi / Vs: PK-seudulta haukea pilkillä?
« on: March 19, 2010, 23:04:57  »
Tavallaan helppo ja hankala kysymys, kaikki(hapekkaat) merenlahdet ruovikkoineen jossa kuitenkin mukavasti vettäkin. Pystäriä peliin ja paljon reikiä jota löytyy se haukispotti, meinaa olla aika kohmeisia kamuja vielä. Kannattaa veivata parikin kymmentä putkea suoraan alkusoittoon pelipaikoille. Nyt aktivoituu pikkuhiljaa haukikin. Espoossa löytyy paikkoja, kirkkonummella siuntiossa. www.retkikartta.fi ja sinne hakua ni löytyy se "oma" paikka.

45
Etelä-Suomi / Vs: Syvyyskartat?
« on: March 19, 2010, 22:59:51  »
Www.karttapaikka.fi www.retkikartta.fi


Merikartat sitten jos haluat saada irti enemmän pohjanmuodoista (jotka voi haitata vesiliikennettä).

Ite noilla pärjänny ja löytyny noi paikat ihan kivasti :)

46
Etelä-Suomi / Vs: Etelä-Suomen kirrepaikat
« on: March 19, 2010, 22:38:18  »
Nukari on hyvä paikka. Löytyy myös vantaanjoelta ruutinkoski ja pitkäkoski jotka on myös luonnonläheisiä mitä täällä nyt voi olla. Saalistakin tulee, ei varmana niin paljoa kuin istaripaikoista mutta kuitenkin. Mahdollisuus on myös ihan merestä nouseviin kaloihin. Kaitalampi on teinihelvetti vkonloppuisin kaljoineen että en suosittele sinne edes menemistä, paitsi myöhäisenä kesänä kun rannat ei vedä enään niin telttakaljottelijoita. Sieltä toki nousee silloin myös "villiintynyttä" kirjoa..Harria voi myös nousta muuten pitkäkoskeltakin. Kannattaa olla tarkkana rajoista mikä menee juuri tuolla alueella. Kireitä..Mutta niinkuin edellä saalivarma kirbeli nousee noilta pikoilta kuin pojat on jutellut, vieheet sitten eri asia: offtopic, räikeät striimerit perholla, punainen bete lotto ;)

47
Etelä-Suomi / Vs: Pilkkipaikkoja Helsingin tai Espoon edustalta???
« on: March 19, 2010, 21:49:27  »
Nonii, heittäkää veikkauksia miten käy jäiden tulevien +-jakson aikana? nyt tulee etelässä vettä, meneekö pilkkimahikset siinä vai tuleeko "peilikelit"? Meen koittamaan kuhaa tuossa sunnuntaina, suas nähdä kuinka käy...

48
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kelluntarengas
« on: March 14, 2010, 19:17:26  »
Oon noihin törmänny. Silläkertaa jokialueiden suvanontoa pari miekkosta kollas läpi. Näytti ihan ok meiningiltä mutta ei ollut sen näköstä että kovin isoon veteen kannattaa lähteä. Varmaa juuri omiaan joissa, poukamissa ja kaislikoitten reunojen kalastuksessa. Sorsametälle tollanen pitää viim. hommata ;)

49
Etelä-Suomi / Vs: Pilkkipaikkoja Helsingin tai Espoon edustalta???
« on: March 14, 2010, 19:08:20  »
Kerrotaanpas nyt. Kelit ainakin oli kohallaan pikkalanlahdella. Jäätä on vielä eri kerroksissa n.40cm mutta kyllä sen keväänkin tulon jo huomaa. Jokunen sata reikää tuli kairattua ahventen perässä mutta ei niitä näkynyt , parhaat kelit tulossa kun aurinko kirkastaa jäiden läpi vesiä ja kala aktivoituu. Kiiskiä kyllä nousi melkostakin tahtia.

50
Etelä-Suomi / Vs: Pilkkipaikkoja Helsingin tai Espoon edustalta???
« on: March 12, 2010, 23:00:59  »
Uppailen tätä. Huomenna olis tarkotus mennä pikkalanlahdelle ottaa vähän arskaa ja koittaa ahventa ja kuhaa siinä samalla. Miten noi kalastuiskieltoalueet tänä päivänä alueella? Entä miten aktiivinen kala on olllu pikkalassa? Sitten voi toki kertoa jonkun hyvän hotspotinkin alueelta jos tahtoo pelastaa mun päivän =) Laitan huomenna reissuraporttia jos ihmisiä vaan kiinnostaa, sekä kuvia jos tulee jotai kummasteltavaa ;)

51
Etelä-Suomi / Vs: Madepilkillä Espoossa
« on: March 12, 2010, 14:41:10  »
Huutelen tähän topicciin. Onko tuo matepilkki jo liian myöhästä?? mitä pitäs ottaa huomioon kun menee?? syöttiä haraan varmasti täytyy laittaa mutta löytyykö mateet vielä matalasta?

52
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Mitä tarjoat kuhalle?
« on: March 11, 2010, 10:01:42  »
Upataan tätä. itse tarjoilen Nautilusta ja Tiskipöytää messinki-hopea kombolla joissa kierrätän erilaisia värikoukkuja ja joskus silakan tai norssin kylkeä kyytiin myös. Itse kuhastellut keski-suomessa ja uus tuttavuus on nämä eteläsuomen meri-alueet. Offina voisinkin tässä udella että missä on oivia kuhapaikkoja ok-seudulla? Tiedän saunalahden, porkkalan ja laajalahden. Muita paikkoja? kuinka syvästä saa hakea merellä?

53
Etelä-Suomi / Vs: Madepilkki uudellamaalla
« on: March 09, 2010, 23:26:20  »
Ok, kiitos :). Jos kukaan näitä paikkoja on kollannut niin olisiko hyviä vinkkejä kyseisellä alueella paikanvalintaan tai "hotspotteja" ?

54
Etelä-Suomi / Madepilkki uudellamaalla
« on: March 09, 2010, 09:28:40  »
Aloitanpas tällaisen topicin jossa puhtaasti haluan jutella mateen pilkkimisestä etelä-suomessa ennen kudun, kudun aikana ja kudun jälkeen. Kerron mitä itse tiedän. Parhaita paikkoja joita on koettu ja kuultu: Saunalahti Espoo, Vårnässin silta Kirkkonummi, Porkkalanlahti Kirkkonummi. Kaikki nämä siis merellä. Kertokaas milloin kutu alkaa merellä ja missä on teidän tietämänne hyvät pelipaikat niin kutuaikana kuin sen jälkeenkin. Eniten kiinnostaa tietää tämä keväinen madepilkki kun kutu on ohi, mistä kalat tavoittaa?

55
Etelä-Suomi / Vs: Madepilkillä Espoossa
« on: February 22, 2010, 09:47:19  »
Pikkalanlahti, Linlonlahti (knummi), Saunalahti (Espoo), Soukan niemi (Espoo)..Saunalahti taitaa olla noista suosituin paikka matikkaa pilkkiä. Tilanteesta en tiedä pitääkö ryöstää vai ei. Tarkoitus on itse lähteä liikkeelle myös.

56
Upataa tätäkin aihetta. Eli paikkana olisi sellanen jokiuoma joka ei oikeastaan ikinä jäädy tai saa olla kovat pakkaset. Pohjana joessa on mutapohjaa ja liuskekiveä. En ole mokomasta talvella koittanut madetta saada mutta miltä paikka kuulostaa? Syvyyttä ei ole kuin puolesta metristä puoleentoista. Miten sitten ajankohta? joko mahtaa liikkua? Tuossa joulun tienoilla olisi tarkoitus mökittäytyä niin ajattelin koittaa josko onnistaisi :)

57
Heittokalastus / Vs: Hauen syyskalastus
« on: October 18, 2009, 11:29:40  »
Nyt kannattaa pärskyttää isoja poppereita, räikeillä vatsaväreillä. On tarpeeks hidas ja täyttää kaikki ärsykkeet. Kokeilemisen arvoinen ois toi Abun hairykiller, toimii kuulemma kylmissä vesissä, mutta testiin  :-)

58
Perhokalastus / Vs: Siian perhokalastus matalassa järvessä.
« on: August 21, 2009, 10:06:49  »
Onko tullut siikaa perhostelemalla? Muuta en osaa neuvoa kuin sen että keväällä larvat, kesällä pinturit ja syksy itselleni kysymysmerkki. Peruke saa olla todella pitkä ettei säikytä ja vene varmaan paras. Hissukseen saa olla. Onkos ketään joka osaisi sanoa miten siika syö syksyllä? Kannattaako meren rantoja koluta vaiko suoraan joelle kiusaamaan kutevia?..kyse siis pk-seudusta.

59
Vieheet / Vs: Popperit
« on: August 13, 2009, 13:35:48  »
Kuinka syvässä vedessä  olette popperoineet? ja saaneet vielä saalista?

Kyllä se pääosin kannattaa sijottaa rantapengerten ja syvänteiden reunoihin missä matalaa ennen. 2m mulla on se maksimi 0,5-1,5m on sellanen optimi mutta ei tuossa sääntöä ole :). Itte sain hilattua popperin houkuttelemana yli 2 metrisestä veestä hauen matalaan, iski popperin viereen monesti kun kelasin ja nappas osuman sitten matalassa. Rippuu ihan missä vesikerroksessa kalat tykkää niillä keleillä majailla.

60
Perhokalastus / Vs: Hyönteiset
« on: August 13, 2009, 11:58:30  »
Päteekö nämä vinkit myös järvelle? Vai onko niissä sitten ihan omat hyönteislajinsa?

Kyllähän toki pätee ja järvillä on myös omat "piirteensä". Esimerkiksi rantapuska tai iso pajukko rantakaslikossa saattaa tarjota vinkkejä siitä mitä järvien äärillä hyönteimaailmassa tapahtuu. Veden yllä roikkuvan oksan alle voi olla hyvä tarjota murkkuperhoa, sen alla saattaa kalaa olla väijymässä hyönteisten lipsahduksia. Tämän takia perhokalastus on kalastusmuotona mielestäni uniikkia. Kaikki alkaa kalasta, sen tavoista ja ruokailusta, siitä edetään hyönteisiin ja niiden kiertoihin ja habituksiin jne ja nämä kaikki nidottuna onnistuneeksi kokonaisuudeksi on onnistumisen puitteet olemassa. Kyse siis ei ole satunnaisesta roiskimisesta.

Kannattaa ehdottomasti tutkia kalojen syönnökset, kirjata ne muistiin, ajankohdat, kelit, paikat jne. Hyvä on seurata tiiviisti myös sitä hyönteismaailmaa vesien pinnalla, kivien alta, oksilta, ilmasta jnejne..löytää suuren kokonaisuuden :)

Pages: 1 [2] 3


center>