Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Woodsman

Pages: 1 2 [3]
61
Joo, hankala vastata mutta väsytys. Tärppi on hieno hetki josta kaikki alkaa ja jatkuu jatkumona väsytyksen kautta ylösottoon..hauen kohdalla tärppi on hienoin, varsinkin pinnasta kalastettuna (popperi)

62
Etelä-Suomi / Vs: Vanhankaupunginlahti (ei koskialue)
« on: August 12, 2009, 18:07:23  »
Hmm. Suvannossa on kalaa vähän jokalähtöön. Jos mietit lohikaloja pyytää niin varmasti toimivinpia on erilaiset lohilipat ja vaaput. Itse pääasiassa luottanut siihen kuuluisaan ja ärsyttävään beten lottoon punamusta tai oranssi väreissä, riippuen kelistä. Kireitä..

63
Vieheet / Vs: Popperit
« on: August 12, 2009, 18:02:32  »
Mulla tää popperointi on antanut haukien kohdalla parhaat tulokset joko helteellä keskipäivällä tai sitten pimeällä..Viimeksi järvellä popperoin milteen ihan pimeessä ja komeita tärppejä tuli. Pikku pulikoita tosiaan mutta oli aika hienoa :)

64
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kuinka kauan olet kalastanut?
« on: August 11, 2009, 00:33:05  »
Hmm..hankala kysymys loppupeleissä. Uskallan kuitenkin sanoa että noin 20 vuotta. Aktiiviaikoja välissä ja välissä taas ei. Metsästystä on tullut harrastettua n.12 vuotta. Nyt uusimpana on toi perhostelu ja jousimetsästely :) Eli siis aika kokonaisvaltasesti luontoa harrasta ymsyms

65
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Usko lopussa
« on: August 11, 2009, 00:29:53  »
Mielenkiintosta..osaan sen vaan sanoa että mitä pienenpää nostaa ja sitä paremmille vesille hakeutuu niin se iso oottaa vaan tuloaan. Ihan tilastollinen todennäköisyysfakta. Ehkäpä oot liikaa kiinni siinä opitussa, tieteellisesti opitussa? käännä kelkka toisinpäin ja mene uittamaan sitä "liian kirkasta" "liian komeena päivänä" mitä meille tolkutetaan. Itse tosiaan olen sitä mieltä että kun rikkoo omassa päässään ja kokemusmaailmassaan rajoja, rikkoo ennätyksiä, rikkoo jotain mitä ei muka voisi rikkoa ;)

Näistä asioista voisin sanoa esimerkkejä: Teerimetsällä satoi ja rankasti, linnun lintua missään. Normi pakkasaamuina ukkoa metät täynnä ja mitäs ihmettä. Linnut lennähti puihin ja soitimen menot oli kuultavissa vaikka sateellahan teeri ei lennä, no reunalintu reppuun. (ei kuulunu kalastukseen mutta erästykseen kuitenkin ;) )

Aina oli puhetta että mökkivesistössämme ei made kude. Joten tyhjillään oli joki kalamiehistä. Mietin että miksi sitten katiskaan eksyi monta kutuveikkoa :)

Tuossa vain muutama köykänen esimerkki siitä mitä opetetaan ja ne on oikein kunnes toisin todistetaan :)

66
Heittokalastus / Vs: Saako säynettä uistimilla?
« on: August 10, 2009, 22:31:22  »
1,3kg säyne oli suurin mitä mökkijoesta nyt vedin. Iski kaikki säyneet oranssiin mustapilkkuseen Lottoon koossa 12 grammaa. 9g vois olla vielä parempi. Mutta alkuperäseen, kyllä saa.

67
Perhokalastus / Vs: Hyönteiset
« on: August 10, 2009, 20:45:50  »
Kannetaan korret kekoon. Samoilla linjoilla. Ensiksi katsellaan mitä ötökkää pinnan tuntumassa seikkailee. Vuorokauden ajan mukaan että mikä vaihe hyönteiseltä voisi olla menossa. Kivet on hyvä kääntää ja katsastaa rantakivikoiden suojapaikat jos löytyy osviittaa sen hetken ruokalistasta. Kerran ei mitään tullut normi korentojäljitelmillä. Aikani vatvottua tilannetta satuin näkemään pupavaiheeseen siirtyviä larvakkeita. Ei muuta kuin "munapääpupa" siimän päähän nii kappas..pärskettä alkoi syntymään pintakalvolla :) tämä siis tätä elo-heinäkuun iltatoimintaa.

68
Perhokalastus / Vs: Perhostajien himotuin kala?
« on: August 10, 2009, 20:39:01  »
Hmm..Kirre taitanee olla suurin tuttavuus johtuen tuosta istukaspaikasta. Mökillä säyneen pintominen herätti meikäläisessä kunnon kalahimot. Tyyni joen suvanto ja iltaaurinko, sinne perho veneestä ja avot :) Eli säyne taitaa olla mukavin tällä hetkellä..

69
itsellä kinetic waterspeed setti luokassa 5/6 9feet. Toimivan tuntunen peli on olllut..vapa sopivan herkkä ja kela ihan ok. Ei kiilaa siimoja. Ainoa mikä näihin kannattaa vaihtaa melkee heti alkuunsa on perhosiima ja pohjalliset samalla.

70
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Sidontalangan katkeaminen
« on: July 21, 2009, 13:10:42  »
"vika" saattaa löytyä spigoteista eli  se laite missä lankarulla on..jos spigotit puristaa liian tiukalle sitä rullaa ja sitä joutuu ikäänkuin kiskomaan liikaa nii tapahtuu tuota..löysyttele sen spigotin "leukoja" että lanka tulee nätisti ulos mutta vapaasti roikkuessaan koukusta ei kuitenkaan purkaannu omasta painosta.

71
Heittokalastus / Vs: Tyhmin paikka mihin jätit uistimesi
« on: July 16, 2009, 06:03:54  »
Ehkäpä se kun kuitu otti ja päätti katketa heittohetkellä. Lusikka lens komeassa kaaressa joen vastarannan koivikkoon josta pölähti vielä karkuun räkättiparvi..tuli hieman turisti olo. Siel o ja pysyy..ei ehkä ärsyttäny, huvitti, onneksi halpa lusikka  :-D

72
Vieheet / Vs: Popperit
« on: July 14, 2009, 12:22:17  »
Tuossa Rapalan videolla näkyy hyvin miten uitetaan. Tärkeetä on siis pitää taukoja ja välistä kovempia nykäyksiä jolloin popperi lähtee "sivuluisuun" ja simuloi enemmän pakenevaa kalaa..Linkki videoon: http://www.youtube.com/watch?v=NOFtt0243XQ

73
Perhokalastus / Vs: Hyvä ja Halpa Perhosetti!
« on: July 14, 2009, 09:37:46  »
Tuohon viimeisimpään kysymykseen löytyi vastaus samalta sivulta hieman ylmepää...

Tarkotat siis peruketta. Se on pätkätavallista monifiili siimaa joka liitetään heittosiimaan, ja toisessa päässä tietenkin on sitten itse perho. Peruke siimoja myydään kyllä kaupassa, mutta voi sen valmistaa itsekkin. Oleellisinta on, että peruke ohenee perhoa kohti, jolloin se suoristuu heitoissa.
[/quote]

Pistelin tossa hakua ja jotain löytyikin..eli perukkeen voi periaatteessa valmistaa eri paksuisista monofileista jotka on ohuempia kärkeä kohti mennessä, liitetty siis esim naulasolmulla. No mutta...Näistä alottelijan seteistä. Kärkitoiminen taitaa olla aloittelijalle paras vaihtoehto mitä lueskellut. Aloittelijan tulee mielestäni panostaa aloittelusetin vapaan ja siimaan jotta perhon virpomisesta ei saisi "väärää" kuvaa..

74
Perhokalastus / Vs: Kelauskäsi !
« on: July 14, 2009, 09:32:26  »
Virvelillä heitäin oikealla ja heitto kun on lähtenyt vapa pomppaa vasempaan ja kelaan oikealla :). Perhovermeillä heitäin oikealla ja kelaan vasemmalla. Tämän siis olen totutellut..luulen että menee kohta virvelilläkin samoin.

75
Etelä-Suomi / Vs: Vanhankaupunginkoski
« on: July 13, 2009, 20:16:54  »
Mun mielestä kohtuuttoman kallis paikka. Ohan se helpon matkan ja kulkuyhteyksien päässä mutta en tiedä onko se sitten hienoa saada kalaa kun useat kymmenet silmäparit katsoo..tulee mieleen huvipuistojen korionginta..kuka saa ja kuka ei :D

Mutta itse VKK:sta, kalaa kyllä riittää, mutta taitaa olla vihekammoista porukkaa jorpakon pohjalla ainakin sesonkiaikaan.

76
Perhokalastus / Vs: Paras leech kirjolohelle
« on: July 13, 2009, 19:01:04  »
alottelija kysyy..kuinka painavia nää liitsit on..meen sekasin kun on jos jonkin näköstä..sellanen kuulapää? miten eroaa striimeristä? :D sori..nojoo..punasta,valkosta ja mustaa oon nähny vkoskella perhomiehillä :)

77
Perhokalastus / Vs: Hyvä ja Halpa Perhosetti!
« on: July 13, 2009, 18:08:30  »
Itsellä on tuo motonetin Pflueger setti. 8 jalkanen luokassa 5/6. Kelluva siima ja pohjasiima sidottu settiin. Muutamia itikoita tuli mukaan. Sekä myös peruke. Viskomaan tuolla pääsee eikä ihan lelulta nyt tunnu. Siima(t) on vaan luokattomia joten tässä kysynkin että jos aion kalastaa virta- että tyynikohdissa niin mikä on oikea siimavalinta, kelluva vai hitaasti uppoava? Ampumapää? Paljonko nuo siimat maksaa..antakaa vaikka ihan selkeä esimerkki merkistä jota suosittele(tte). No mutta, alottelilajje toki ok paketti ja hinta sen kuuluisat 39€. Sitten vielä jatketaan OT:nä. Voiko perukkeita valmistaa normi monofilisiimasta?

Sori OT mutta en viitsinyt uutta tehdä..ja takaisin aiheeseen :)

78
Virtavesi.com (Virho) sivustolla selviää että Riihimäki, Nurmijärvi ja tuusula päästää Vantaanjokeen puhdistamattomia jätevesiä. Näin ainakin 2008. Nähtäväksi jää miten on 2009.

Onko tämä oikein Etelä-suomen parhaimman koskikalastus- ja virkistyskohteen arvoa kohtaan, joka vielä laskee vetensä itämereen jossa eliötasapaino ja luonnon biodiversiteetti on varmasti uhattuna? Eikö kunnat ja kaupungit ota vastuuta myös siitä että ihminen ei todellakaan ole ainoa joka tätä maapalloa asuttaa. Itsekästä käytöstä.

Kysynkin tässä nyt ja suoraan. Harmittaako sinua vastuuton toiminta joka tuhoaa luontoa, jos ei heti niin varmastikkin pidemmällä aikavälilla? Jos niin, niin älkää epäröikö laittaa kommettia. Jos kannatusta tulee tässä on aika kerätä kattava adressi tätä toimintaa vastaan.

Ote virtavesi.com sivustolta:

Loka-marraskuun vaihteessa Riihimäki, Nurmijärvi ja Tuusula päästivät puhdistamattomia jätevesiä Vantaanjoen vesistöön 13 eri paikasta. Edellisen kerran vastaavanlainen useasta paikasta tapahtunut jätevesipäästö tapahtui Vantaanjoella tämän vuoden huhtikuussa, jolloin jätevesiä päästivät Riihimäki, Hyvinkää, Nurmijärvi ja Tuusula. Yksittäisiä päästöjä on tapahtunut pitkin vuotta aiempien vuosien malliin.

Kuntien omien ilmoitusten mukaan jätevesipäästöjen määrät loka-marraskuun vaihteen jätevesipäästöissä olivat seuraavat:

Riihimäki:
26.10. Puhdistamolta esiselkeytettyä jätevettä pääuomaan 250 m3
30.10-1.11. Puhdistamolta esiselkeytettyä jätevettä pääuomaan 790 m3
30.-31.10. Katariinanojan ylivuotopaikalta puhdistamatonta jätevettä pääuomaan 850 m3

Nurmijärvi:
30.10. Toivolan pumppaamolta puhdistamatonta jätevettä Luhtajokeen 270 m3
31.10. Isoniityn pumppaamolta puhdistamatonta jätevettä Luhtajokeen 720 m3
31.10. Takamaan pumppaamolta puhdistamatonta jätevettä Luhtajokeen 55 m3
31.10. Harjulan pumppaamolta puhdistamatonta jätevettä Lepsämänjokeen 40 m3
30.-31.10. Kirkonkylän puhdistamolta jätevettä Kissanojan kautta pääuomaan 525 m3

Tuusula:
31.10. Rantatien pumppaamolta puhdistamatonta jätevettä Piiliojan kautta Tuusulanjärveen 40 m3
31.10. Jokelan pumppaamolta puhdistamatonta jätevettä Palojokeen 100 m3
31.10. Jokelan Tehtaantien pumppaamolta puhdistamatonta jätevettä Palojokeen 40 m3
31.10. Jokelan Papilantien pumppaamolta puhdistamatonta jätevettä Palojokeen 100 m3
31.10. Rajalinnan pumppaamolta puhdistamatonta jätevettä Keravanjokeen tuntematon määrä. Pumppaamon ylivuotoputki jäi Keravanjoen pinnan alapuolelle.


Loka-marraskuun vaihteen jätevesipäästöjen jälkeen Vantaanjoella on tapahtunut uusia jätevesipäästöjä kuntien ilmoituksen mukaan seuraavasti:

6.11. Nurmijärven Röykän ja Mikkolanmäen pumppaamoilta puhdistamatonta jätevettä Lepsämänjokeen 120 m3

13.11. Riihimäen Karoliinanojan ylivuotopaikalta puhdistamatonta jätevettä pääuomaan n. 750 m3

13.11. Riihimäen puhdistamolta esiselkeytettyä jätevettä pääuomaan n. 500 m3

Teksti ja kuva Kari Stenholm

79
Etelä-Suomi / Vs: Pitkäkoski
« on: July 11, 2009, 15:44:50  »
Up^

Perca, missä kohtaa pitkistä toi kuva on otettu jossa on pikku patoa??

Kukaan käyny pitkäkoskella nyt? tietoa istutuksista yms? onko mitään tullut?

80
Onginta / Kampelan pohjaonginta.
« on: July 07, 2009, 13:18:39  »
En löytänyt tämän kaverin kalastuksesta topiccia joten aloitetaan.

Kukaan harrastanut kampelan pohjaongintaa? Millaisilla välineillä? Missä? sekä "otti"kellonajat?

Infoa kalasta aloittelijoille:

Tuntomerkit
Kampelan ruumis on litteä. Silmät sijaitsevat pään samalla puolella. Toinen kylki on valkoinen ja toinen ruskea tai vihertävän ruskea.

Kampelan levinneisyysalue Suomessa
Kampelaa elää merissä. Sitä esiintyy melko runsaasti Porvoon ja Porin välisellä rannikolla ja Ahvenanmaalla.

Kampela on pohjakala
Kampela elää merien pohjassa ja se pystyykin muuttamaan väritystään pohjan tummuuden mukaan. Kampelat voivat lisäksi naamioitua pöllyyttämällä hiekkaa päälleen. Itämeressä tavataan neljää kampelalajia. Niistä yleisin on tavallinen kampela. Muita ovat piikkikampela, punakampela ja hietakampela.

Kampela ruokakalana

Kampelan maku on mieto. Monen mielestä se on parasta savustettuna.

Muuta tietoa kampelasta:

Luokka Luukalat

Lahko Kampelakalat

Koko Paino 300-600 g (enintään 1,0-1,5 kg).

Pituus 20-35 cm (enintään 40-50 cm).

Ikä Enintään 14-16 vuotta.

Ravinto Pohjaeläimet, kuten sinisimpukka, liejusimpukka, äyriäiset ja pikkukalat. Syö vain öisin.


Itse ajattelin suunnata merelle illalla/yöllä, pohjaonkeen katka tai kalapala ja ei muuta kun odottelemaan :) Kertokaa toki vinkkejä ja tarinoita tästä "maarian kalasta"!

81
Heittokalastus / Vs: Nirhastaan
« on: July 06, 2009, 23:44:05  »
Nirha on periaatteessa hyvin vanha keksintö joka on tehnyt uutta nousua lohivieheenä ainakin mediassa. Uskon että kokeilenmisen arvoista. Itse ajattelin hommata nirhoja myös, mukavaa varmasti kellutella kosken niskassa ja katsella komeita nousuja ja tärppejä. Kuulemani mukaan nirha saattaa tosiaan pelastaa kalareissun kun muista kerroksista ei kalaa tule. 8-)

82
Vieheet / Vs: Lottoko on tänkin kesän luotto kuva?
« on: July 06, 2009, 23:41:31  »
Upataan tätä.

9gr punamusta kultapilkkunen lotto nostatti kilosen kirjon koskelta. Ei muut pelittänyt  :-D

83
Heittokalastus / Vs: Kun iso hauki nappaa
« on: July 06, 2009, 10:23:23  »
http://www.youtube.com/watch?v=JJ6A3Ne_l3A

Tuosta videosta näkee muuten erinomaisen hyvin, millainen hauki on luonteeltaan siiman päässä... Se on tarkkailija. Lähelle saatu rauhallinen kala saattaa vielä loppuvaiheessakin äkkiä kääntyä ja tehdä ryntäyksen yllättävällä voimalla. Jos tuohon ei olla varauduttu, ts. siima on kelattu aivan loppuun ja jarru on tiukalla, lopputulos ei ole välttämättä onnellinen. Kannattaa olla tarkkana niin kauan, kun hauki pysyy uintiasennossa ja evät heiluvat.

--pjk

Tämä on totta. Hauki todellakin ottaa vielä melkoisen takaiskun kun on lähellä kalastajaa ja pintaa. Kokemuksen rintaäänellä todistan tämän. Hauki oli iso sen vain voin sanoa, mielestäni, jonkun mielestä olisi voinut olla normikoko luupää :). No kuitenkin. n.15min meni ennenkuin sain kaverin veneen laidalle. Kiltisti tuli ja mietinkin että kala on jo niin väsynyt että sen kuin nostelen veneeseen. Jarru oli jäänyt loppumetreiltä aika tiukalle kun en siimoja antanut enään. Kala päättikin käyttää viimeiset voimat koko väsytyksen kovinpaan tempaisuus. Jarru huusi ja siima venyi ennenkuin olin edes reagoinut ja naps. Olin aikamoisen äimänä tapahtuneesta mutta siitä opinkin. Jarrun kanssa todellakin kannattaa olla aktiivinen ja hiljaisen hetken keskelle voi odottaa kunnon tempaisua joten ei ole paha laittaa jarru löysälle viimisillä metreillä edellä kuvatun tilanteen välttämikseksi.  :-)

84
Etelä-Suomi / Vs: Vantaankoski
« on: July 06, 2009, 01:51:44  »
Oli eilen illalla jonkun sortin elämää tuossa mustakosken niskassa ja koskessa suvannon jälkeen. Pintomista sai seurata mutta ei tahtonu syönnillä olla. Pikkunen hauki päätti tutustua papukaija lottoon mutta sai toki jatkaa matkaansa  :-)

85
Heittokalastus / Vs: Tökötys kelatessa
« on: July 06, 2009, 01:31:58  »
Itse aikoinaan kalastustarvike liikkeeessä työskennelleesä käytin/käytimme renkaiden uusintaan sellastaista sytkärillä sulatettavaa(ilmeisesti liimapistoolin liimapuikkoja) jäi hyvin kiiinni ja lähtee helposti pois vielä sytkärillä kuumentaessa.Mutta jos nyt on ihan varma ettei seuraavaan renkaan irtomisen jälkeen enää vapaa korjaa  niin kyllä  2-komponenttti liima(epoksi jo jytyintä)

Tossakin on se että ehottomasti liiman pitää olla 2-komp ja hitaasti kovettuvaa/kuivuvaa (24h).

86
Vieheet / Vs: Popperit
« on: July 05, 2009, 15:56:43  »
Onkos muilla esiintynyt sellaista ongelmaa Kinetic Buggin kanssa, että jos käyttää peruketta sen kanssa niin melkein joka toinen heitto etukoukku kiepsahtaa perukkeeseen kiinni? Kokeilin ottaa etukoukun pois, mutta mielestäni se ei enää pärskyttänyt vettä sen jälkeen vaan meni aavistuksen pinnan alla.  :-)

Ihan vastaavanlainen ongelma..kineticci siis mullakin. Aattelin vahtaa pienemmän etukoukun.

87
Vieheet / Vs: Popperit
« on: July 05, 2009, 12:20:02  »
Itekkin aloin tänä vuonna vasta tohon popperitouhuun. Aika fiilistelypeli on ku ei tarvii kiirettä pitää ja tarvitse pelätä pohjatärppejä. Oon kalastellut virtaisessa veessä pääosin ja on aika helppo peli uittaa kaikki "lepopaikat" läpi ja pärskyttää niiden kohdalla menemään. uittamisesta sen verran että mitä enemmän meteliä sen parempi :)

Tarjonta suomessa on aika heikkoa noiden popperien kanssa mutta rapala, kinetic ja fladen edustaa ainakin jossain paikoissa itseään ihan hyvin. Virtavesissä myös kokeilemisen arvoinen kapistus on Nirha joka on varmaan oman topicin arvoinen :).

88
Heittokalastus / Vs: Tökötys kelatessa
« on: July 05, 2009, 12:00:54  »
Joo, ite kans mietin et siima on kyllä liian paksua, et vaiha se muutenkin jos tietenkin itse haluat :) 0.25-0.30 luulis riittävän. Puhut ilmeisesti haspelista? tarkasta sen kunto irroittamalla kela, sitten vain kelailet ja katsot ettei tee tököttelyjä jo siinä vaiheessa ja samalla voit kiristää kelan osia jos löysiä tuntuu. Vavan kärkikin voi olla vinksallaan kuten jo sanottu, tsekkaappas sekin :)


89
Perhokalastus / Vs: Perho heittokohossa?
« on: July 05, 2009, 11:46:39  »
Sotkuja on tiedossa jos laittaa kohon heittosiiman päähän ja siitä erillinen perhotapsi. Melkein kannattaa koittaaa laittaa koho viimeiseksi ja perho(t) tapseissa kohon yläpuolelle. ----/----/---------O  <--kutakuinkin noin  :-D

90
Etelä-Suomi / Vs: Vantaanjoki / Nukarinkoski
« on: July 04, 2009, 18:39:06  »
Mielenkiintosta. Vantaankoskesta ei ole mitään tullut ja suvantoalueetkin tuntuu tyhjiltä Vkosken ja pitkäkosken välillä. Miten istarit tänä vuonna? Virhon sivuilta lueskelin että istutuksia ei jokeen laiteta kun seuraavat luonnollista lisääntymistä. Missä päin muuten tänä vuonna yleisesti istutuksia on tehty? (mikä tahansa kalalaji). Vantaan ja espoon tilanne kiinostaa eniten.

Pages: 1 2 [3]


center>