Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - unskilo

Pages: 1 [2] 3
31
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: September 11, 2011, 22:47:57  »
Viimisen viikon aikana olen pari kertaa käynyt keskustan Valkeisella. Ekalla kerralla sain ongella yhden (1) salakan. :D Kirjolohia räiski siellä ja täällä ja yksi jopa ui kierroksellaan pari kertaa ihan jalkojeni juuresta (olin sillä Niiralan puoleisella laiturilla). Eipä olleet kalat kiinnostuneita minun syöteistäni.

Tänään käytiin kiertämässä lampea kaverin kanssa ja kyllähän niitä kirjoja siellä edelleen näytti olevan. Uimarannan päässä oli hirvittävä määrä pikkukalaa ja jotain isompia, jotka niitä ajoi vähän väliä pintaan. Oli sen verran pilvistä, ettei nähty sen tarkemmin että mitä nämä ko. isommat kalat olivat. Yhden pikku hauen sain popperilla siitä kohdasta (eka popperikalani!). Myöhemmin jossain päin ruohikkorantaa oli jokin kala kiinni jigissä (todnäk isompi ahven). Siinäpä oikeastaan päivän tapahtumat.

Tänään käytiin pyöräilemässä Särkiniemessä ja sitä Leipäniemen siltaa aloin katsella vähän sillä silmällä... Siellä voisi joskus lähipäivinä käydä testaamassa kuhaa (aina voi toivoa), kunhan saa tuonne järven puolellekin luvan ostettua.

32
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 08, 2011, 23:49:16  »
Isän kanssa pyörähdettiin Sammakkolammella mutka Savonlinnasta paluun kunniaksi. Ei ollu kuin pari heittopaikkaa, muuten on kyllä todella paljon ulpukkaa sun muuta kasvia siellä. :( Jos ois kumivene tai vastaava, niin tuolla ois varmaan hauska seikkailla.

Torstaina tms voisi ehkä käydä noita virtapaikkoja vilkuilemassa. Kuha ois kiva.

33
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: May 10, 2011, 14:38:01  »
Eilen kävin vihdoin Sammakkolammella availemassa virvelöintilihaksia. 6 pientä haukea sain ja näin vielä monta lisää. Unohdin pätkäistä kuluneen siimanpätkän pois ennen heittelyä, ja jossain vaiheessa iltaa lensi jigi hienosti jorpakkoon peruke perässään :D Lipan käytön jälkeen siima päätti myös tehdä itsestään elämääkin suuremman solmun, jota ratkoin varmaan puoli tuntia (voitin). Tuntuivat kyllä ahneesti ottavan vaikka mihin. 9 cm Rapala originalilla sain kaksi, Abun random-lipalla yhden, helmiäisen valkoisella kalajigillä yhden (ennen kuin se lensi pois luotani) ja fluoresoivan keltaisella toukkajigillä kaksi.

Mitä lajia on ne pikku särkikalat, joita tuolla on rannat täynnä?

34
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: May 09, 2011, 15:06:10  »
Mistä ihmiset hommaa kaupunkialueella matoja, muualta kuin kalliilla kaupasta? Kuopio nyt kyseessä, mutta kiinnostaa myös yleisesti.

35
Sekalaista juttua / Vs: terraario
« on: May 07, 2011, 19:00:05  »
Pikku viljakäärme kasvaa kyllä isoksi viljakäärmeeksi eli ei sitä kyllä missään faunaboksissa voi pitää ;) http://herppi.net on edellisen lisäksi hyvä paikka hankkia aiheesta tietoa.

36
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: May 01, 2011, 18:08:05  »
Käytiin tuossa pyöräilemässä Rönön ja Kuopionlahden rantoja pitkin, samoin kuin Sammakkolammen ympäristössä, ja kyllähän niitä haukia oli enempi vähempi joka paikassa. Tosin melko pieniä olivat nuo bongaamani.

37
Lappi / Vs: Veitsiluodon kalapaikka
« on: April 27, 2011, 11:07:42  »
Miten sinne jäälle edes pääsi enää? :D Käytiin isän kanssa Paavonkarista tullessa kääntymässä siinä altaalla ja aika hasardilta näytti jo... Kesällä olis kiva vuokrata vene ja käydä heittelemässä/vetelemässä, joskun ehtisi pohjoisessa käymään.

38
Lappi / Vs: Keminmaan seudun hyviä kalastusalueita?
« on: March 24, 2011, 19:40:49  »
kippe: Tuosta jonkin verran alavirtaan, Kaakamojokisuulla, voi myös olla ihan testaamisen arvoista paikkaa :) Joskus oon käyny muutaman kerran ja hyvin on tullu kalaa. Pientä ahventa ja särkeä tosin...

39
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: February 23, 2011, 23:06:35  »
Eilen olin keskustan Valkeisella Winterfestin pilkkikisoissa. Palkintona se 400 e lahjakortti Maken pyydykseen ja isoin kala voitti.

Istahdin lähimpänä hapetinta olevalle vapaalle reiälle ja melkein heti sain hurjan 45 g ahvenen (kalat punnittiin heti). Juuri kun punnitsija pääsi sanomasta että hävisin 5 grammaa jonkun toisen saamalle ahvenelle, niin sainkin the johtokalan, 175 g ahvenen. Sillä kalalla olin jo jonkin aikaa johdossa, mutta sitten joku peittosi sen 185-grammaisella ahvenella ja lopulta voittokala oli reilut 300 g. En tiedä oliko se ahven vai joku muu. Kyllä harmitti kun lahjakortti ja kairan hankinta oli jo hetken aikaa näppituntumassa! Kai se 100 euroa pitää sitten sijoittaa omasta pussista :(

Kylmä oli, mutta yllättävän hyvin tuolta tuli kalaa, ja hyvänkin kokoista. Ja minttukaakao lämmitti :)

40
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: February 01, 2011, 19:35:44  »
Tälleen off-topic: mitäs teet töiksesi? :P

41
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: February 01, 2011, 16:42:15  »
Onkos ihmisiä menossa Winterfestin pilkkikisoihin keskustan Valkeiselle? Tuohan on tarkoitettu Savonia AMK:n ja I-Suomen yliopiston opiskelijoille... Pääpalkintona 400e lahjakortti Maken Pyydykseen ;) Itsehän ilmoittauduin juuri.

42
Sekalaista juttua / Vs: terraario
« on: January 05, 2011, 17:16:42  »
Melkein kaikki on jo mainittu, mutta jospa tässä koontaa: Halvalla löydät (hyviä?) käytettyjä akvaarioita/terraarioita huuto.netistä, herppi.netin osto- ja myyntipalstalta ja aqua-webin osto- ja myyntipalstalta. Tietty googlettamalla voi löytää vaikka mistä vaikka mitä, mutta noissa edellämainituissa on ainakin hyvä tarjonta. Ei tule isoillekaan altaille kovin suurta hintaa :)

43
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: December 13, 2010, 16:19:52  »
Minua voisi kiinnostaa oikeasti, vaikken vakiokalustoa täällä vielä olekaan. Joulu-uv mennee todennäköisesti aika tiukasti pohjoisessa päin (ellei tulla uudeksi vuodeksi tänne, ei mitään hajua), mutta jos miittiä tapahtuu joskus toiste niin I'm in! :)

44
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: September 12, 2010, 23:44:02  »
Vasta muutettiin Kuopioon ja tänään kävin eka kertaa kalassa täällä päin. Keskustan Valkeisella käväisin jonku 3 tuntia, koska muutama ilta sitten siellä kävellessä näkyi aika paljonkin pintovia kirjolohia. Tänään en nähnyt vilaustakaan petokaloista lukuunottamatta pientä haukea, joka makasi kuolleena sen pohjoispään kivitasanteen luona levämatossa. Jotain pikkukaloja uiskenteli rannassa. Tosi paljon oli kyllä sitä levämoskaa. :( Jonkin verran ootto-onkijoita oli liikkeellä, mutta ei sattunut silmään ainakaan että kukaan heistäkään olisi saanut mitään.

Sammakkolammella voisi käydä testailemassa lähipäivinä kun melkein vieressä asun.

45
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« on: May 04, 2010, 22:43:48  »
Käytiin iltapäivällä kaverin kanssa lippoileen ja nousihan tuota varmaan 50-60 (melko pientä) ahventa, joista nelisenkymmentä otettiin savustettavaksi. Muutamia ihan hyvän kokoisia oli seassa, mutta pientä, pientä oli. Joku vanhempi patu meinas, että meri on ojan suulla vielä jäässä, ja että sen takia isommat ahvenet eivät olisi nousseet vielä. Loppuviikosta tai viikon päästä mahdollisesti... Kuka tietää :)

46
Oulun lääni / Vs: Oulujoki-topic
« on: April 09, 2010, 19:00:39  »
Onkos enää näkynyt pilkkijöitä (tai jäätä)?

47
Oulun lääni / Vs: Oulujoki-topic
« on: April 06, 2010, 22:44:17  »
Itse kävin tuolla Kuusisaaren alapuolella Tukkisaaren vieressä toissapäivänä, ja yhden siian sain joskus vähän ennen yhdeksää illalla. Sitä ennen oli pari-kolme tuntia melkoista hiljaiseloa. Samaan aikaan pilkillä olleet ihmiset olivat saaneet muutamia siikoja myös. Kuusisaaren nokka näyttää kyllä vähän uhkaavalta, mutta tuolla tuntui olevan ihan hyvin jäätä silloin kaksi päivää sitten.

48
Oulun lääni / Vs: Oulujoki-topic
« on: April 03, 2010, 18:45:09  »
Kiitoksia pjk:lle. Aika vaaralliset paikat ois ollu jos joku ois sattunu olemaan tuolla lautalla sen irrotessa :S Itse puhun lähinnä tuosta Tukkisaaren puoleisesta rannasta, jossa pilkkijöitä on näkynyt olevan virran reunalla aika paljon. Liekö siikaa tullut? Jospa tuolla huomenna pääsisi käymään katsomassa vähintään.

edit: Käytiinpäs kartoituskävelyllä Pikisaaren ja Hietasaaren siltojen kautta Tuiraan, ja olihan tuo Hartaanselkä melko avaraa vettä jo :D Kuusisaaren kärki näytti kyllä vähän hasardilta, samoin kuin Tukkisaaren vierustakin, mutta joku sieltä lähti juuri pilkiltä, ja muutaman siian oli saanut. Eiköhän tuonne huomenna ainakin uskalla vielä.

49
Oulun lääni / Vs: Oulujoki-topic
« on: April 01, 2010, 23:54:09  »
Miltäs se Hartaanselän virran varsi näyttää, vieläkö jäälle uskaltaa parin päivän päästä mennä? :)

50
Lappi / Vs: Keminmaan seudun hyviä pilkkialueita?
« on: April 01, 2010, 23:52:46  »
En oo käyny tänä vuonna, mutta sanoisin että erittäin todennäköisesti menee about suoraan jälki siitä parkkipaikalta alas jokirantaan.

51
Lappi / Vs: Keminmaan seudun hyviä pilkkialueita?
« on: April 01, 2010, 21:05:30  »
Meinaatkos tuota Liedakkalan koulun lähellä olevaa paikkaa?Mä kans olen kuullu siitä ja sit pölhön koulun rannasta.


Liedakkalan koululta pitää vielä muutama kilometri ajaa pohjoseen päin, niin vastaan tulee P-paikka oikealla puolen tietä. Siitä sitten rantaan ja kohti törmältä laskevaa ojaa/puroa. Siellä järjestettiin ennen pilkkikisoja :)

52
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: March 30, 2010, 19:13:01  »
Joku kysyi tuolla aiemmin, että miksi foorumin kello on 2 tuntia edellä. Se johtuu aikavyöhykeasetuksista, jotka löytyy jostain päin profiilin asetuksia. Näemmä "Keskustelualueen asetukset" -> "Aikaeron asetus".

53
Lappi / Vs: Keminmaan seudun hyviä pilkkialueita?
« on: March 29, 2010, 23:34:49  »
Murmeli: Onhan tuo joki kauttaaltaan melko ruskeavetinen, mutta hyviä paikkoja on kyllä roppakaupalla :)

250gl: En tiedä ahvenvarmuudesta, mutta Rimalinsaaren ympärillä Isohaaran yläpuolellahan käsittääkseni käy aika paljon pilkkijöitä myös. Sillä alueellahan on syvää vettä, joka Rimalinsaarta kohti madaltuu nopeahkosti (jossain melko keskellä jokea on myös suuri matalikko, jolla kesällä kävin kalassa, mutta en kyllä osaa paikantaa sitä kartalta), eli voisi olla ihan jees paikka ahveniakin ajatellen :) Tuolta aiemmin kertomastani paikasta Liedakkalassa on joskus myös tullut makoisia ahvensaaliita, tosin on sinne jo 5-10km polkeminen Laurilasta, liekö sitten liikaa :P

54
Lappi / Vs: Keminmaan seudun hyviä pilkkialueita?
« on: March 23, 2010, 10:43:36  »
Liedakkalassa oleva vanha pilkkikisapaikka on kyllä mukava paikka pilkkiä. Ehkä kerran vuodessa on enää tullut käytyä kun jäänyt pilkkiminen vähemmälle plus ei ole ollut aikaa, mutta "ennen vanhaan" löytyi joskus ihan valtavia ahvenparvia. Tiedä sitten miten nykyään. :) Jossain tuossa karttaan linkatun paikan lähellä on P-paikka ja jäällä sitten aletaan katselemaan paikkoja vähän matkan päässä tuosta jokeen laskevasta ojasta. Yksi hyvä kohta on myös jonkin matkan päässä rannasta, oleva "lampi", jossa ei ole syvästi vettä. Siinä todennäköisesti on reikiäkin valmiina.

Toinen paikka, jossa itse joskus käyn, on Kaakamonniemessä, jonne Kaakamojoki laskee. En tiedä kalojen laadusta, tähän mennessä on tullut lähinnä särkiä, kiiskiä ja pieniä ahvenia niillä muutamalla reissulla joita olen parin vuoden aikana käynyt, mutta onpahan mukava paikka :P

55
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« on: September 02, 2009, 17:03:56  »
Pyörähdin eilen parin-kolmen tunnin reissun Putkella. Vesi oli todella korkealla :O Saaliiksi en saanut kuin pienen hauen ja alamittaisen kuhan, mutta oli siellä silti ihan mukavaa jutellessa kanssakalastajien kanssa. Vastarannalle tuli kymmeniä palomiehiä ilmeisesti harjoittelemaan jotain toimintoja.

Taitaa alkaa olla paras aika Putkella ohitse.

56
Sekalaista juttua / Vs: Mitä teet työksesi ?
« on: August 17, 2009, 11:08:51  »
Itsekin olen opiskelija: aloitan Oulun yliopistossa biokemian koulutusohjelmassa, mutta suunnitelmissa on vaihtaa alaa ensi vuonna, todennäköisesti Tampereen yliopistoon bioteknologian linjalle. Tavoitteena olisi päästä jonkinlaiseen asemaan johonkin lääkefirmaan. Olisin päässyt tuonne bioteknologiaan jo tänä vuonna, mutta elämäntilanteesta johtuen jäin Ouluun opiskelemaan suunnilleen samaa alaa.

Saattaa myös olla, että hankkiudun ensi vuonna opiskelemaan Tampereen teknilliseen yliopistoon diplomi-insinööriksi ;) Alasta ei vielä ole tietoa, mutta kaipa tuo tarkoittaa, että seuraavan vuoden aikana pitäisi opiskella matikkaa, fysiikkaa ja kemiaa, että jotain edes palautuisi mieleen ennen pääsykokeita. Sisään olisi nimittäin kiva päästä.

57
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: August 17, 2009, 10:57:05  »
Kalloo: 17e sakkoa jokaisesta rauhoitetusta sammakosta (koskee myös kutua), jonka tapat/otat itsellesi luonnosta :)

58
Vieheet / Vs: Popperit
« on: August 14, 2009, 14:22:59  »
Rockajimbo: En tiedä tuleeko niitä vaappuja alelaariin lisää, mutta ostamani lisäksi niitä oli ehkä maksimissaan kolme jäljellä. Oli kyllä paljon muitakin hauskoja värejä ja vaappuja, joita olin vähällä ostaa.

59
Vieheet / Vs: Popperit
« on: August 14, 2009, 10:35:48  »
Oulun Limingantullin Prismassa oli myynnissä 6 eurolla jotain Rapalan "Special edition" -vaappuja, ja ostin 5cm Skitter Popin, väritykseltään tuollainen särjen tms näköinen. Oranssi maha, harmaat kyljet, tumman vihreään vivahtava selkä, ja suomukuviota kauttaaltaan kyljissä. Tänään sitten viikonlopuksi testaamaan Pekkalan suojärville ;)

60
Sekalaista juttua / Vs: Luonto/Erästely kuvia..
« on: August 13, 2009, 17:30:33  »
Laitanpa muutaman kuvan maailman parhaasta paikasta, kaikki kuvat v. 2006.

Pekkalan Kaitajärvi yöllä


Sama järvi, eräs jokisuu:


Auringonlaskua:


Vasta kuoriutunut sudenkorento:


Hirvittävät pedot tökkimässä varpaita :D


Piskuinen joki, joka laskee toiseen järveen:

Pages: 1 [2] 3


center>