Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - unskilo

Pages: 1 2 [3]
61
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: August 11, 2009, 20:48:41  »
Olen kirjoittanut reissuraportit näkyville blogiini. Viime viikon satoa:

5.8. Keminmaan Kemijoen Rimalinsaaressa ja seuraavana päivänä Akkunusjokisuulla: linkki. Saaliina lähinnä mukavan kokoisia ahvenia.

6.8. Lohiperhoja soutamassa Torniojoella. Hieno reissu, mutta saalista ei tullut :/

7.8. Iltareissu pikku harrijoelle. Hiljaista oli sielläkin.

9.8. Tutkimisreissu ihan uuteen paikkaan harjusten perässä: Korttojoki

10.8. Toppilan putkella

62
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« on: August 10, 2009, 19:54:04  »
Itselläni ei mennyt kalastus ihan putkeen (:D): ei mitään kunnon kalaa (särkiä, lahnoja, ahvenia joista pari kyllä oli ihan hyvän kokoisia), kolme jigiä jäi pohjaan ja ampiainen pisti käsivarteen. Joskus puoli kolmelta saavuin paikalle ja joskus 20min sitten pääsin kotiin. Vieläkin jomottaa tuo pistos, auh.

63
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« on: August 09, 2009, 22:44:07  »
Huomenna voisi vihdoin parin viikon tauon jälkeen käydä putkella :)

64
Onginta / Vs: Suurin särkesi?
« on: August 04, 2009, 22:19:41  »
Omat ennätykseni ovat varmasti lähellä puolta kiloa. Koskaan ei ole punnittu tai mitattu kunnolla, mutta täällä "kotijoella" (Kaakamojoki) särjen peruskoko on tuota 200 gramman luokkaa :P Parvissa on yleensä joku isomuskin seassa.

65
Sekalaista juttua / Vs: Tupakka
« on: July 31, 2009, 09:52:41  »
Vaikeaa selventää, kun en tiedä mitä ihmettä "mitä ihmeellä" tarkoitit? :D
Niin, luin nopeasti tuosta ekasta lauseestasi että polttelit basilikaa ja minttua.. Mutta nyt uudestaan lukiessani vasta tajusin mitä tarkoitit :lol: (toivottavasti)
Ja sitten että saako tosiaan kessun siemeniä ostaa kaupoista? :-o Sekä mikä on käsin tehtyä tupakkaa mikä ei ole itse kasvatettua, kun et varmaankaan ihan sätkää tarkoittanut..? Sitten lopuksi mitä eroa on jos kerran tupakoi, onko se itse valmistettua vai ei, vai tarkoititko vaan niitä mahdollisia kemikaaleja mitä teolliseen tupakkaan lisätään?
Ei niitä siemeniä taida ihan tavallisista kaupoista saada, mutta nettikaupoissa olen niitä nähnyt myynnissä. Ja joo, siksi kannattaisin edes vaikka itse kasvatettua tupakkaa, koska siihen ei ympätä niitä kaikkia kemikaalimyrkkyjä, joten lienee se ainakin vähemmän haitallista kuin perus Mallut ja L&M:t. Ja no ok, en varsinaisesti polttanut minttua ja basilikaa, vaan ne tavallaan.... höyrystettiin kuuman ilman avulla.

Quote from: Timpe
Yrttejä yrttejä..mitä "kiksejä" saa jos polttaa yrttejä kuten basilikaa tai minttua?? No joo, minttu avaa hengitysteitä, mutta eikös se sitten mahdollista savun ja muiden pöpöjen paremman pääsyn keuhkoihin?
Mitäs sitten kun ei enää basillika tai minttu riitä? Hamppuako sitten seuraavaksi (ihmiselle kun tunnetusti mikään ei riitä) ;)
Basilikassa ja mintussa on mukava raikas maku - ja kyllä niistä jotain vaikutuksiakin tulee. En tiedä miten ne menisi esim. tupakan seassa, mutta tuolla lailla "höyrystettynä" (en osaa sanallisesti selittää sitä tekniikkaa, joten jätän sen selittämättä) jää polttamisen haitat pois - eli ei tule sitä savua jne. keuhkoihin.
Tuo basilikan ja mintun testailu on ollut vain pari kertaa tässä viimeisen vuoden aikana, joten tuskin tässä mikään porttiteoria lähtee rullaamaan, ainakaan tuolla tavoin etteivät ne "riittäisi" :D Ja hamppua olisi kyllä rehellisesti sanottuna kiinnostavaa kokeilla (olen lukenut siitä ihan riittävästi, joten se tuntuu turvalliselta), mutta ikävä kyllä en tunne ketään riittävän läheisiä ihmisiä, joiden kanssa se olisi mahdollista. Enkä halua sekaantua mihinkään rikollisiin/vaarallisiin ihmisiin, koska SIITÄ ei seuraisi hyvää.

66
Sekalaista juttua / Vs: Tupakka
« on: July 30, 2009, 13:22:39  »
Olen 20-vuotias enkä ole vielä päätynyt maistamaan tupakkaa. Joitain yrttejä (basilikaa, minttua...) olen kyllä kaverin seurassa harvakseltaan poltellut, mutta eipä sekään niin jännää ole :P

En pidä tupakasta, mutta en jaksa alkaa tuomitsemaan niitä jotka polttavat. Itsepähän ovat tiensä valinneet ja saavat siitä kärsiä. Kannattaisin mieluummin sellaista tupakointia, jossa tupakka valmistettaisiin mahdollisimman pitkälti itse. Joitain kessun siemeniä esim. myydään kaupoissakin, joten sitä voisi kasvattaa, kuivata ja sitten murskata sen tupakkaan sopivaksi. Tai jos ei noin pitkälle jaksa mennä, niin hankkisi sellaista "käsin tehtyä" tupakkaa, joka on valmistettu mahdollisimman ei-teollisesti ja ilman kaikkea sitä paskaa mitä teolliseen tupakkaan lisätään, jostain muualta.

67
Kaikkea kalastuksesta / Vs: allergianne?
« on: July 30, 2009, 13:09:49  »
Itsellänikin on kala-allergia, joka tuli joskus kun olin pieni. Suu ja kurkku alkaa kutista, jos syön kalaa. Tosin viimeisen puolen vuoden aikana olen pystynyt syömään ainakin graavilohta ja -siikaa sekä tonnikalaa pari päivää sitten. Mutta kerran kun yhdessä salaatissa oli kypsennettyä lohta, niin se aiheutti reaktion. Yleensä luulisi, että kypsennettäessä ne allergisoivat jutut tuhoutuisivat :D Mutta kyllä tämä tästä, vaikuttaa siltä että allergia on vähitellen poistumassa. Tosin aina kun kalaa laittaa suuhun, niin jokin vaisto huutaa, että "älä tee sitä!", vaikka kuinka ottaisin vaikkapa allergialääkettä ennen syömistä.

Syömisen lisäksi myös kalojen perkaus aiheuttaa kutinaa käsiin. Kivaa kun parin päivän päästä perkauksesta on kädet ihan verillä kun raavituttaa niin hemmetisti. Kerran yläasteella olin TETissä vanhainkodin keittiössä, ja siellä minulle annettiin tehtäväksi pilkkoa lohta (kumihanskat kädessä). Jonkin aikaa pilkottuani käsiä alkoi kutittaa niin paljon, etten pystynyt jatkamaan. Kun otin hanskat pois, niin kädet oli täynnä ihmeellisiä valkoisia vesinäppyjä :S En tiennyt silloin, että noinkin voisi tapahtua, mutta tulipahan koettua sekin.

Noiden lisäksi minulla on herkkä iho, joka kuivuu helposti. Mato-ongelle mennessä joutuu käsittelemään multaa, mikä kuivattaa käsiä, samoin kuin kalojen lima. Kesäisin on aina peukaloiden ja etusormien päät aivan kuivat ja halkeilleet, kun joudun käsittelemään noita em. aineita.

68
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« on: July 28, 2009, 21:02:29  »
Lusikkauistimella oon (melkein) saanu kans, kun uitin sitä siellä kovassa virrassa melko syvällä :) Ja Rapala Shad Rapeilla.

69
Kaikkea kalastuksesta / Vs: ihmeellisin tapahtuma kalassa?
« on: July 28, 2009, 19:25:44  »
Olin joskus isän kanssa Rovaniemestä itään Kemijoella vetämässä uistinta. Keskellä jokea ui naarashirvi, turpa vaan pinnalla. Ajateltiin että mennään katsomaan vähän lähempää ja soudettiin sitä kohti. Kun oltiin siitä parin metrin päässä, niin sen hirven turvan takaosasta nousi ylös jäniksen korvat :P Eli se hirvi olikin jänis. Se säikähti meitä ja venettä ja jäi paikoilleen uimaan rinkiä ihan hädissään, yrittäen eksyttää meitä siellä keskellä jokea. Siirryttiin siitä vähän kauemmas niin se ui rannalle ja juoksi metsään.

70
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: July 28, 2009, 10:29:56  »
Jos veneessä on kaksi ihmistä, joista toinen kalastaa ja toinen Vain soutaa/käyttää moottoria, niin tarvitseeko myös soutaja kalastusluvan? Oletetaan että kyseessä on ikänsä ym. puolesta luvat tarvitseva henkilö.

71
Lappi / Vs: Kalapaikat Rovaniemen ympäristössä
« on: July 26, 2009, 18:25:18  »
Rovaniemeltä jos ajelee 50-70km etelään Tervolan puolelle, niin itäpuolelta Kemijokea löytyy useitakin tammukkajokia/-puroja :) Aika pientä kalaa olen itse saanut, mutta olenpa kuullut isoistakin tammukoista ja harjuksista. Haukea tuolla ei pahemmin ole.

Rovaniemeltä kun lähtee Kemijokivartta pitkin itään, niin Pekkalassa olen käynyt paljonkin kalassa siinä pikku "joella" joka menee pienelle voimalaitokselle ja sitten sen alueen järvillä, ihan hyvin tulee sellasta muutaman kilon haukea ja Kaarnijärveltä voi saada vaikka mitä kalaa taimenesta järviloheen, myös kympin haukia. Paikkoja en tiedä sieltä kunnolla.

72
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« on: July 25, 2009, 19:51:08  »
Kävin tuolla viime yönä joskus puolen yön aikoihin heittelemässä tehokkaat puoli tuntia kalajigiä, ja kaksi kuhaa sain. Toinen olisi ehkä ollut mitallinen, mutta päästin senkin takaisin kun ei ollut edes tarkoitusta ottaa kaloja. Joka kerta tähän mennessä oon saanu jotain kun oon käyny :P

73
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Polaroidut lasit?
« on: July 24, 2009, 12:51:51  »
Joo UV-suojauksen taso kannattaa todellakin tarkastaa laseista. UV-säteily vahingoittaa silmänpohjan näkösoluja, jotka uusiutuvat hitaasti.

Polaroiduissa linsseissä on se vitsi, että pääosa vedenpinnasta tulevasta heijastuksesta on vaakasuuntaista säteilyä. Polaroidut linssit päästävät läpi vain joko pysty- tai vaakasuuntaiset säteet ja "eliminoivat" muut. Kalastajien kannattaa siis hankkia pystysuunnassa polaroidut lasit (niitä tosin taitavat myytävät lasit enimmäkseen ollakin). Ja kun tehdään temppu, josta monet ovatkin jo sanoneet, eli laitetaan kaksi polarisoitua linssiä päällekkäin, mutta käännetään toista linssiä 90 astetta, niin ne yhdessä eliminoivat sekä pysty- että vaakasuuntaiset valonsäteet eikä niiden läpi siis näe mitään.

Todennäköisesti noissa halvemmissa/huonommissa polarisoiduissa laseissa on ne pystysuuntaiset viivat harvemmassa (vaikeaa selittää miltä ne linssit näyttävät) ja päästävät enemmän säteitä lävitseen? edit: En siis tiedä varmuudella asiasta, mutta tällainen mahdollisuus tuli mieleen.

74
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kunnioitusta alamittoja kohtaan
« on: July 24, 2009, 12:42:01  »
miesnumero69: Ainakin Oulussa sanotaan kalastuslupaehdoissa näin: "Kalojen alamittoja: merilohi 50 cm merialueella, merilohi 60 cm jokialueella, meritaimen 50 cm, taimen 40 cm, kuha 37 cm ja harjus 30 cm. Kuhan kalastuksessa vapaaehtoiseksi alamitaksi suositellaan vähintään 45 cm."

Itseänikin ärsyttää suuresti kun alamittoja ei noudateta. Koskahan kaikki tajuaisivat, että alamitoilla pyritään varmistamaan, että kalat pääsisivät sukukypsiksi asti ja ehtisivät kutea ainakin kerran ennen kuin joku kalastaja sen vie ruuakseen? Kävin myös tuossa kerran siellä Toppilan putkella, ja rantaan päästessäni joku mies oli juuri nostamassa (alamittaista) kuhaa ylös, ja kehui suureen ääneen että melkein joka heitolla on kuha kiinni. "Alamittainen, mutta muuten hyvä", totesin, ja mies vastasi, että "No ei sillä oo niin väliä..." Alkoi ärsyttää niin että menin itse kalaan niin kauas kuin pääsin ko. tyypistä. Olisi pitänyt ottaa siitä kuva ja laittaa nettiin kiertämään, prkl.

75
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: July 23, 2009, 23:11:28  »
^ Perus kangaskaupoissa ainakin itse olen nähnyt. Ainakin nimellä karvakangas löytyy tavaraa nettikaupoista tuolta: http://www.kangastukku.com/?pg=220&page=Group&nimi=Keinokarvat ja tuolta: http://www.kangaspuoti.fi/puoti/index.php?cPath=182_198

Google monesti auttaa ;)

76
Vieheet / Vs: Popperit
« on: July 23, 2009, 15:49:31  »
Innostuin ja tilasin tuolta Rialinnasta tuon 5cm punaisen Kinetic Bugin :) Saa nähdä, koska ja missä on ensimmäinen testipäivä. Olen joskus ostanut 7cm Skitter Popinkin, mutta en löytänyt sitä mistään.

77
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« on: July 20, 2009, 20:21:23  »
Ajattelin ensi lauantaina kävästä testaamassa ko. paikassa pohja-ongintaa ja jos sais pieniä särkiä ongella/heittoverkolla niin koittaisin onkia kuhaa, kun kerran sitäkin on mahdollista sieltä saada. Onko jotain vinkkiä mistä saisi paremmin salakkaa/pientä särkeä, täältä Vaasasta sitä tulee jokaisen sillan alta ja jokaisesta satamasta ihan riesaksi asti. Oulussa vaan ei ole paikat vielä tiedossa, joten vinkkejä täkyjen hommaamiseen otetaan vastaan  :-)
Edellisessä viestissä taidettiin jo sanoa, mutta porukka näyttää haavilla pyydystävän syöttikalansa tuolla - ja pikkukalaa riittää kyllä rantavedessä, mitä itse olen seuraillut. Ja joidenkin onkijoiden kanssa olen jutellut, niin he koettivat saada jotain särkikalaa, minkä voisi sitten käyttää syöttinä. Vaikka pystyisithän niitä salakoita varmaan jossain kylmälaukussa kuskaamaan Vaasastakin?

Ostelin tänään Ruotsin puolelta varmaan 15 eurolla jigejä ja jigipäitä, plus Halpa-Hallista Stormin sirppipyrstöisiä kalajigejä :) Testauspäivää odotellessa.

78
Sekalaista juttua / Vs: Oletko nähnyt karhua?
« on: July 20, 2009, 10:38:16  »
Olen EHKÄ nähnyt karhunpennun viime kesänä. Tulin kotiin töistä tai jostain, niin porukat ja veljen perhe oli takapihalla kiikaroimassa metsän reunaan. Sieltä oli kuulemma kuulunut karhunpenikan huutelua emokarhulle. Oli kuulemma ollut kaksi pentua, joista toinen oli jo mennyt metsään. Toinen pyöri metsän reunassa vielä vähän aikaa, ennen kuin hyppäsi ojan yli metsän siimekseen. En ole aivan 100% varma näkemästäni, mutta ei mitään hajua mikä muukaan se liikkuva tumma möykky olisi voinut olla.

Kyllä noita tuolla Keminmaan kotona päin nähdään joka kesä useampia. Liedakkalassa oli tänä kesänä ollut emo kahden pennun kanssa. Viime vuonna taas joku tuttu nainen näki emon ja pentujen menevän tien yli tuolla vajaan kilometrin päässä. Naapuri oli nähnyt viime kesänä karhun suon reunassa ollessaan kävelylenkillä... jne.

Tuon lisäksi olen nähnyt karhun jäljet Pekkalassa, Rovaniemen lähellä. Olimme kaverini kanssa samoilemassa metsän läpi yhden vaaran laelle. Sitten pääsimme varpupusikosta avoimelle maalle, missä näkyi porojen polkuja. Siellä seassa oli karhun jälkiä - ja toisaalla metsässä oli karhunpesä aika tuhottuna ja sen viereistä puuta oli raavittu, liekö ollut sama otus. Onhan tuo aika jännä tunne, itsekin kunnioitan aika paljon suurnisäkkäitä...

79
Heittokalastus / Vs: Pisin väsyttelynne?
« on: July 17, 2009, 11:14:19  »
Pisin väsytys oli joskus vuonna 2001 tai 2002 Keminmaan Kaakamojoella. Sellainen melko pieni, ruskeavetinen joki. Itse olin 12- tai 13-vuotias tytöntyllerö. Silloin lempipaikkani oli naapurien rannassa, jossa muutaman kymmenen mittainen koski leviää muutaman kymmenen metrin levyiseksi suvannoksi, jonka rannoilla kasvaa ulpukoita.

Oli aika alkukesä, jolloin kasveja ei ollut vielä kovin paljoa ja vesi oli vielä vähän ylhäällä tulvan jäljiltä. Heittelin pientä, ehkä 2" helmiäisenkeltaista toukkajigiä isolla kivellä leppoisasti istuen. Yhden kiven vierestä sain pari kivan kokoista ahventä (joku 200-300g) ja ajattelin, että josko vielä yksi ainakin tulisi. No pohjaanhan se jigi junttautui. Paitsi että hetken päästä se pohja lähti liikkeelle ja syöksyi kohti suvannon keskustaa ja kovempaa virtaa. Ei siinä auttanut muu kuin pitää vapaa korkealla ja siimaa kireällä ja toivoa, ettei kala pääse irti. Yksihaarakoukut kun on vähän oikukkaita kalan ylössaannin suhteen. Hauki lopetti syöksyn ja aloin pumppaamaan sitä lähemmäs. Se oli noin parin metrin päässä rannasta, kun päätti taas kääntyä. Se kääntyi pinnan kautta, ja mieleen on jäänyt jalat veteläksi vievä tunne, kun näin sen kalan kyljen koko pituudeltaan. En ollut koskaan kuullut että ko. joessa olisi tuon kokoista kalaa edes nähty!

Kun näin kalan, niin päättelin että tästä heittopaikastani en sitä todellakaan saa rannalle. Väsyttelin sitä vielä vähän aikaa, minkä jälkeen lähdin kuljettamaan itseäni ja kalaa kohti suvannon päätä, jossa vesi oli maan tasalla. Siitä se olisi helppo vetää rannalle; mukana ei ollut haavia tai mitään muutakaan asetta, jolla kalan voisi saada ylös. Jonkin aikaa vielä säädin ja väsytin haukea (siima oli jotain 0,25 Firelinea, joten sen suhteen ei ollut hätää). Sitten vedin sen parin mättään väliin rannalle ja hyökkäsin kiinni nostamaan sen kauemmas vedestä. Lähdin etsimään tappokapulaa rannalta ja kun tulin takaisin, niin näemmä hauen suussa oli pelkkä jigi, josta ei lähtenyt siimaa. Perukkeen pieni vaappulukko oli oiennut U:n muotoiseksi ja auennut - onneksi siis pidin siiman kireällä koko ajan ;) Tapoin hauen ja mittasin sen; 92cm. Ja naapurien vaaka näytti painoksi 5,7kg. Pari kuvaakin heidän pihallaan otettiin, kiitos siitä.

Eihän tuo mikään jätti ole, mutta tuolle joelle ja tuon ikäiselle tytölle kyllä. Enkä kyllä ole isompaa kalaa tuon jälkeen saanut. Tuo episodi vei ehkä 15-30min, en katsonut kelloa missään vaiheessa. Oi niitä aikoja :) Tänä vuonna sain ko. naapureilta yo-lahjaksi haukikuvan kehystettynä. Tässäpä kuva teillekin.


80
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« on: July 17, 2009, 01:15:45  »
Jaha, niinpäs onkin. Katsoin kyllä tuota vesialuekarttaa aiemmin, mutta en rekisteröinyt että tuo kaupungin vesialue jatkuu noin pitkälle... Harmi, ostin ihan varta vasten tuon lääniluvan, että voin käydä heittelemässä tuolla :P Tietääpähän seuraavalla kerralla.

81
Sekalaista juttua / Vs: Sukupuoli- ja ikäjakauma palstalla?
« on: July 16, 2009, 12:19:23  »
Taitaa olla aika vanha topic, mutta esittäydytääs nyt sitten ;)

20v ja tyttö olin kun viimeksi tarkistin. Onhan sitä kalassa juostu jo jostain polvenkorkuisesta, ja kohta mennään taas.

82
Jokunen poikaystävä on ollut, nykyisen kanssa reliu 2 vuotta oltu yhdessä ja muutettiin samaan asuntoon keväällä ;) Ollaan molemmat niin kilttejä että eiköhän tämä tästä. Vielä kun saisin sen innostumaan kalastuksesta. Sen suhteen ollaan jo sillä tasolla, että "on se ihan lepposta" :P

83
Lappi / Vs: Ruutanoita Pohjois-Suomessa? (Muonio - Kuusamo - Kemi)
« on: July 15, 2009, 16:52:50  »
En tiedä tarvitseeko aloittaja enää ruutanapaikkoja, mutta Keminmaan keskustassa oleva Kallinjärvi on ko. kalaa suunnilleen täynnä  :roll: Siellä ei taida ruutanan lisäksi olla edes muuta kalaa, ellei sitten tuttavien viemät hauet ole alkaneet lisääntyä siellä, jos ovat selvinneet hengissä. En tiedä kalojen koosta, koska en ole koskaan siellä kalastanut, mutta tuttu taksikuski kertoi, että pitää siellä joskus katiskaa ja se on joskus suunnilleen täynnä kalaa. Kerran näin ihan hyvän kokoisen kalan lähtevän uimarannan laiturin alta ja pari ihan pientä olen saanut biologian kurssin ötököiden haavimisen yhteydessä. Uimarannan puoleinen ranta lienee parasta aluetta kalastuksellisesti, siellä on sen verran vettä että pystyy kalastamaan oksti. Pieni, matala, rehevä järvi on kyseessä.

84
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« on: July 15, 2009, 16:19:43  »
Olen melko vasta muuttanut Keminmaasta Ouluun, ja masistellut kun täällä on niin huonosti kalastuspaikkoja kotihin verrattuna (10km säteellä kaksi harjusjokea pienellä kalastuspaineella, Kemijoki, Kaakamojoki joka virtaa melkein jaloissa...), mutta alkaahan niitä kiinnostavia paikkoja löytyä, kun tarpeeksi nettiä selaa :) Tuonne putkelle esim. taitaa riittää ihan läänikohtainen lupa?

edit: Kävinpä testaamassa ja on kyllä ehdottomasti kiinnostava paikka tuo putki. Yhden pienen kuhan, lahnan ja pari pikku ahventa sain. Ehkäpä menen huomenna uudestaan, kunhan käyn ensin ostamassa pari syvemmän veden vaappua :)

Pages: 1 2 [3]


center>