Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Thenextone

Pages: 1 [2] 3 4 ... 17
31
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: April 25, 2015, 22:24:09  »
Alkaa kohta isommat järvetkin olla auki savonmaalla, vielä ei kuitenkaan saanu venettä ajettua katokseen. Pari reissua virtavesiin tullu tehtyä nyt jäitä poltellessa. Kalat on ollu molemmilla vähän krantulla päällä, ekalla reissulla aika jäätävä keli ja tänään tuli kaislaa ja hilettä virran mukana enemmän kun tarpeeksi.

Huolellisesti hieromalla kyllä tulee tällejä ja varsinkin tänään ois ehken ollu ihan hyvään päivään saumat jos nähdyt kalat ois saanu vaan ottamaan. Alla reissujen parraat +-5kg puolitunkit.
32
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: April 23, 2015, 19:05:10  »
Samilla kyllä koko maan mittakaavassakin aika huikee talvi ollu. Ja jos oikeen arvailen, niin ensimmäisiä vertsukuhia ei taida tarvita odottaa edes toukokuun puolelle  :roll:

33
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: April 07, 2015, 23:10:47  »
Pari pyöräystä tullu lomalla käytyä sulassa vedessäkin jo kellumassa talvihauestuksen merkeissä. Kylmäähän siellä vielä on ja paikoin jäitäkin, mutta hiitasti kun lurkkii montusta niin välillä aina hauki nappaa  :-D Ekalla reissulla  väisteltiin jäälauttoja ja käytettiin 8 hanssonia veneessä, isommista havaintona yks tukeva tälli jerkkiin.

Tänään koeponnistettiin iltapäivälenkillä uusi hieman rehevämpi kohde ja ihan hyvät fiilikset jäi ensipuraisusta. Peruskalat 5kpl silmäpuntarilla 2-3kg väliä, yks kurkku, nelonen ja kuvan 5,5kg.Ruokapolitiikka vaikutti isoa haukea suosivalta, paikoin kolisi läpykkää uistimiin ihan urakalla.
34
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Kuvia pilkkivehkeistä.
« on: January 16, 2015, 13:15:52  »
Näkyy imageshakki poistaneen ~90% tämän aiheen kuvista...herätellään vähän  :evil:Lumikelien kunniaks kuva pystypilkkivälineistä.

35
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ulkomaalaiset nettikaupat?
« on: January 12, 2015, 12:42:05  »
Pariviikkonen siinä vierähti kun paketti lopulta kolahti postiin. Voinee suositella tuotakin.Muodikasta 20-25cm "shädiä" +-30kpl.36
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: January 02, 2015, 16:32:00  »
Eki löi kyllä aika kovat pohjat tälle vuodelle. Tunnelma 10+  :-D

37
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: December 29, 2014, 14:19:44  »
Näyttäs Samin starttivauhti nyt siltä, että joutuuvat puruvedelläkin ottamaan kohta legendaarisen ahvenvalssin käyttöön ettei tipu het alkutalvella kelkasta  :evil:

Ite availin kans pilkkikaude joulupyhinä kolmen päivän onginnoilla. Eka päivä lampivesillä pieniä mustia ahvenia kiusaten, siitä kovien pakkasten saattelemana kirkkaille selkävesille huljuttelemaan. Sangen tukkoista oli kalan syönti ekoilla jäillä vaikka isommalla porukalla mätkittiin isoja reikiä jääkanteen ja potkuriinkin tuli kilometrejä aika mukavasti. Muutamia 300-400gr välin paistiapuroita puri miun onkiin. Pienempää kukkokalaakaan ei osuna alle enemmissä määrin.38
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ulkomaalaiset nettikaupat?
« on: December 29, 2014, 14:11:49  »
Koetilaus tökätty uuteen puljuun joulupyhien kunniaksi ->

http://www.hengelsportfauna.nl/

Nettikaupassa ei mainintaa suomesta, mutta pienen spostivaihdon jälkeen päästiin eteenpäin.

Maksu koetilauksessa IBAN/BIC maksuna OP:n verkkopankista. Postikuluiksi arvelivat 25€ viiteen kiloon asti.
39
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 17, 2014, 15:38:43  »
On kyllä komeita lötköjä, ihan tulee kevätjäät mieleen  :lol:

40
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Silli lures tasapainot....
« on: December 05, 2014, 12:33:09  »
Kalamiescomin kauppapaikalla noita liikkuu nyt yllättävänkin hyvin...

http://www.kalamies.com/kalastus-keskustelut/huutokauppa/2-sillin-kevennettya-71094

41
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: November 23, 2014, 14:08:16  »
Pari viimeistä viikonloppua on menny vähän niin ja näin. Psavossa on ainakin jämähtäny monessa kohtaa ikävä välitila päälle. Rannat ja salmivedet jäässä, mutta lammillakaan ei oo ees pilkkijää kantavia riitteitä. Isänpäivänä runnottiin traktorilla jäitä rikki rannasta ja käytiin uistelee nelituntinen. Haukia löyty 5-7m vedeltä ihan kohtuullisesti, tulikohan 19 pienenpuoleista luupäätä.

Eilen illalla kävin sitten heittelee otsalampun valossa kiviä ja kepakoita riitteelle ja pitihän sitä vielä tänään käydä sitten sumussa lillumassa pikkuveneellä kun kerran läpi pääs kivuttomasti. Todennäköisesti kauden viimonen reissu, vedenlämpötila asteen verran ja pieniä jäälauttoja hyyti iltapäivän puolella tyyneen pintaan. Muutamia haukia het alkuun sumusta jerkillä ja gumilla, sitten hiljaista ja tuloksetonta kalojen etsintää pari tuntia. Iltapäivällä palailin aloitusmestoille ja 4-5m vedeltä isoimmalla RHC sirpalla laiha 102cm/5,7kg kyytiin ja kotia.  :roll:42
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: November 15, 2014, 04:34:36  »
Quote
Ja kauden kruunasi jälleen uusi ennätys, nyt jo hauen mitoissa oleva 8kg/108cm. Ottipelinä toimi Skitter Pop.

Huikea kausi on ollut ainakin itselleni  :-)

Hienoja haukia pinturivehkeillä, tuommonen suurhauen tärppi pintavaappuun on kyllä varmasti jotain mikä piirtyy verkkokalvoille pidemmäksi aikaa.

43
Itellä tuollanen samanlainen kaiku reissuluotaimena/pilkillä. Virtaa antaa kahdesta 6V mp akusta tehty paketti.
44
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: October 26, 2014, 14:29:33  »
Äijät napoo kyllä kauheita ahvenia. Sln:n kalat alkaa olla jo "hyvän" keskisuomalaisen mittakuhan mitoissa  :evil:

Kun tänä syksynä löysin nuo rouheemmat hauet vihdoin ja viimein heittokantamalle, niin täytyy takoa vielä kun on "kesää jäljellä".
Vaikka tänä viikonloppuna ois varmaan päässy pilkillekin kun oikein ois pinnistäny Perzan tyyliin. Kelluhaalarikin piti kaivaa kaapista ensimmäistä kertaa tänä syksynä.

Perushauen syönnit on hiipunu kyllä koko ajan kehnompaan suuntaan, pötkötapahtumat on kuitenkin vielä jostain syystä säilyneet. :)Päivän paras oli tällä kertaa koukkuleukainen 6,3kg joka popsi iltapäivän puolella päärynäpainolla höystettyä 26 senttistä punamustaa haukijigiä.
Samasta ankkurista kävi toinenkin rouheempi kokeilemassa veneen vierellä jerkkiin mutta ohi sujahti prkl. Vedenlämmöt siinä 3 asteen hujakoilla.


45
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: October 12, 2014, 16:06:59  »
Nyt alkaa kyllä mennä taas vähän limaiseks jutut, mutta menkööt. Kohtahan tuota tulee talvi.  :roll:

Tänään ois kelit ollu eilliseen nähden suotuisammat vetelyyn. Mielessä kummitteli kuitenkin parin edellisen reissun isomustapahtumat virtavedestä. Ahtauduin siis aamulla gearivuoren kanssa soutupaattiin ja lähdin ojalle haukipassiin. Ja kyllä sai passissa seisoa ihan omassa rauhassa.Tais reilun kolmen tunnin piiskaamisen jälkeen kolme vai neljä pikkukalaa olla ylhäällä jerkkipelein, gummeihin ei oikein napua ja pääosin ihan tyhjää.

Iltapäivän puolella kännykkään piippas kuvaviestiä saaristomereltä yli ysin pötköstä. Olin hetkeä aikaisemmin irrotellu jerkistä kolmosen kiilan ja pistihän tuo kaverin isomus yrittämään vähän ekstraa. Josko ison kalan ikkuna alkaisi avautumaan? Nappasin laidalta pitkän kantaman setin ja linkosin punamustan dartmasterin maata kiertävälle radalle. Ei ekalla, mutta toisella heitolla se sitten tapahtu. Muutama rivakka kammen pyöräytys, stoppi ja PAM! Saman tien kunnon pyörteet pintaan ja kova vääntö päälle. Veneen vieressä joutu väännättämään 9 jalkaisella kepillä ihan kunnolla, että kala ei päässyt hyökkimään ankkurinaruun. Tiukan lähitaistelun jälkeen, lihaskimppu lipui haaviin ja mulla oli hillityn tuuletuksen paikka.  :-DTodella raamikas 9,33kg/105cm kala rikkoi ikivanhan heittoenkan vajaalla kilolla. Tuon jälkeen vielä muutamia perushaukia kyytiin ja naama virneessä rantaan.  :-)

46
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: October 11, 2014, 17:52:37  »
SLN:nnä rakentaa pelottavaa tuloskuntoa tulevalle talvelle... :evil:

Viime sunnuntaina tuli käytyä kopasemassa räkäisen matalaa pikkujärveä varsin huonolla menestyksellä. Jokapaikka täynnä ruohikkoa, vetäminen mahdotonta ja varikolle...

Tänään sitten enemmän vettä alle ja gepsin perusteella sumuun vetämään.Päivä lähti hyvin käyntiin kun jo kolmas kala heilautti vaakaan 7.2kg.Yleissyönti pysyi lupaavasta alusta huolimatta todella varovaisena, syöntipiikkiä ei kuulunut. Mihinkään ärsyväriin ei lähtenyt ottamaan ja harvojen haukien huulessa huulessa roikkui lähes poikkeuksetta pask*särki jätte. Ravintokalatkin oli painuneet jostain syystä +- kympin vesille. Tuloksettomien hakulenkkien jälkeen panostin parven matalimpaan päähän, ajelin eri suunnista vauhdilla pumppaillen ja aina silloin tällöin hauki suostui nappaamaan. Pari 4-5kg välin kalaa antoi uskoa pisteeseen ja iltapäivän puolelle
päästessä customvärjättyyn jätteen pamautti oikein isopäinen ja laiha 7,3kg haaki.
47
Mainostus Sallittu! / Vs: Team Hazardin kalastusblogi
« on: October 09, 2014, 14:05:22  »
Ei oo näemmä ollu yrityksen puutetta. :-D Kyllähän tuota viihtys itekkin tähän kaudenaikaan vesillä kun ois aikoo.

48
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: October 04, 2014, 14:12:16  »
Tänään taas pitkä päivä ojalla haukia narraamassa. Aamun eka piste anto avauskalat nopeasti, mutta sitten lähti jumimaan ja pahasti...ja moneksi tunniksi.  :x

Lopulta kuitenkin sinnikkyys & siirtymät palkittiin ja kalat alko lopulta löytyä. Pari ankkuria osui iltapäivän puolella oikeinkin hyvään haukikeskittymään. Päärynäpainolla upotettu ~26cm sinihopeinen Svartzonkerin kalajigi poimi perushaukien "parvesta" pienen painostuksen jälkeen 4.6 ja 4.7kg mötkyt ja ilmassa oli mukavasti syönnin makua. Huolellinen piiskaaminen palkittiin lopulta, kun pitkään heittoon pamautti hyvä kala.Hyvässä bulkissa oli tämäkin isomus, senttejä 103 ja kiloja 7,4kg.

49
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: September 29, 2014, 17:43:07  »
Ktoos, olihan tuo ihan riemukasta. Kärsimättömänä hyppyheikkinä olisin varmaan viheltäny tuonkin paikan loppusyksyksi jäähylle ilman noita mönttitapahtumia.Tuossa vielä pientä selkäfiilistelyä. Pitää varmaan lisätä pikkujoulupukin toivelistaan samalla kropalla 15cm pitempi kala.  :evil:

50
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: September 28, 2014, 12:01:17  »
Virta tuo ja virta VIE!

Koko eillisen tuulipäivän olo oli kuin hiilillä kävelyä, illalla diagnosoin itseltäni orastavan haukikuumeen ja aamusta suuntasinkin etsimään viikontakaisilta jäljiltä lääkkeeksi isompaa sattumaa. Gummivieheiden lisäksi pakkailin mukaan jerkkikepukan ja biltemakassillisen jerkkejä, less is not more?!? Hyvä että noin tuli tehtyä, sillä jerkulat kelpasi tällä kertaa pitkänaamoille huomattavasti lutteroita paremmin.

Kala oli ihan mukavalla purulla kunhan vesi oli vaan tarpeeksi rauhallista. Haukikuumekkin taisi väistyä muutamaksi päiväksi.  :roll:Päivän isoin oli järkyttävään kuntoon itsensä tankannut 8,42kg/104cm möykky. Sain tuon lisäksi kontaktin myös toiseen isomukseen, kun karmean paksu pölkky rouhi Mantaan kiinni veneen vieressä purren vastaiskussa siimat perukkeen etupuolelta poikki... :-P

51
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: September 27, 2014, 08:14:33  »
SLNnä kiskona kyllä loppukesän/alkusyksyn kovalla varmuudella komeeta ruokakuhaa. Isompaa (pilkullista & vihreää) sattumaa ootellessa... :evil:

Ite oon ollunna tietokoneettomana jo hyvän tovin, eikä mobiilivehkeillä oo viihtinä pitempiä runoiluita kirjottaa. Kalassa on tullu kyllä käytyä ahkerasti, tosin enimmäkseen keskisuomen puolella. Kuhaa on tullu jigillä varsinkin määrällisesti tosi hyvin, koot ollu kyllä vähän kateissa. Uistellen tuli elokuun puolella parina iltana kans ihan hyviä tapahtumia, suurimpana 3.2kg köllikkä.

Nytten alkusyksylle on sopinu parit hauenuistelusessiot isommalla veneellä, isoin hauki hieman yli 7kg ja viime sunnuntaina veneessä pyörähti yli 50 luupäätä kokojen jäädessä kyllä sinne +-3kg tienoille. Yhtä uutta virtavesikohtaa tuli käytyä vähän kokeilemassa viikko takaperin heittovehkein ja ihan mielenkiintoinen alue olikin antaen ensipuraisulla toistakymmentä haukea neljään ja puoleen kiloon asti. Hieman hupsulta kyllä tuntui viskoa isoja haukiuistimia virran reunassa kun samaan aikaan taimenet läpsii heittokantamalla pinnasta ötököitä.  :roll:


52
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: July 03, 2014, 16:38:22  »
Hyvää kalaa SLN vetää. Arvoitus...miksi kutsutaan paksua välivesikaikua savolaisessa vertikaalijigausoppaassa?  :-D

Viime viikonloppuun sopi puoliväkisellä yrittäen yks iltapäivälenkki. Tuulet oli kääntynä eri puolelle mitä edellisellä visiitillä, mutta onneks het eka "haistelu" alko piirtää tuttuja juovia kalaparvien alle. Kala oli ihan hyvällä purulla päivän paikoilla, kävin luotailee lisäks edellisellä pohjoisvirtauksella toimineita penkkoja ja kovin tyhjää piti niissä ainakin kuhilaiden osalta. Värimaailma oli kans rauhottunu, useemman reissun toimineet ärsyvihreet oli aika yössä. Savumuikku/hilemuikku tussilla höystettynä kelpas paljon paremmin. 20 kuhaa ja paljon haukia saaliina, isoin kuha 52cm.

Viikonlopulle lupailee sangen tyveniä kelejä..nam!

53
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 27, 2014, 21:52:05  »
Tilannekuva viimeviikon kalareissulta.Vertikaalijigiin napannu karkeempi hauki, hieman ennen kun siimat sano räps.  :-D

54
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 25, 2014, 20:29:23  »
Quote
Pääkoukku ei mene suuhun asti ja stingeri on helposti liian takana/lähellä pyrstöä.

Minulla oli viime kesänä reilusti tällejä ylöstulleisiin nähden. Just noita pureskeltuja kumien etuosia mietiskelin kans ja yks pitkän linjan kuhanuistelija tais laittaa että kolmikoukkusen kuhavaapun tärkein koukku o etukoukku. Nyt oon sitten noita 14cm v-pyrstöjä koukuttanu järestään lyhytvartisemmalla 3/0 koukulla ja tartutus on neljällä vimosella 4-5 reissulla ollu huomattavasti parempaa luokkaa verrattuna viime kauden nypläilyyn.

Ootellaan kesää pitemmälle ni näkee onko kyse vaan muutaman reissun kohalleen osuneessa värissä vai koukutuksessa.

55
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: June 25, 2014, 17:23:31  »
Kattelinkin tänään, että tilaisuus on siirretty. Pitää ilmotella etiäpäin, oli vähän puhetta jos seurasta lähtis 1-2 kaveria kuuntelemaan.

56
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 23, 2014, 21:06:38  »
Sevyn enkka-apo näyttäs napanneen uuden mallin kourulappu rapalaan?

Viime reissulla nous paattiin eka "ruotsalais" luokan vertikaalikala, kun tuommonen mieto 9,8kg/113cm hammaskeiju maisto isän uittamaa muikun mallista lunkerin pyrstöö.  :-DKala ei iskeny "pimeenä" sivusta, vaan nousi majesteettisen hitaasti tarkkailemaan nousevia kumeja muutama metri pohjan yläpuolella. Aika kuumottava hetki oli tuo ku mörkö tuijottaa kumeja ja ukot kiristää otetta vavoista silmät naulittuna lowrancen ruutuun. Pienen heputtelun jälkeen PUM ja sit mentiin.  :lol:

Hauki laskettiin kuvien ja mittailuiden jälkeen takas kasvamaan. Isäukko sai tosta köntistä turbovaihteen päälle, tovin luotailujen jälkeen kampes vielä 2,5kg kuhanköllin kurkkusalaatti lunkerilla.  :-D Keli oli sopivan vaihtelevaa, kalat pysy aika hyvin aktiivisena. Reissun saaliina 15 kuhaa, ~saman verran haukia ja iltapäivällä vielä kiva pikkupotti +-300gr ahventa 9m vedeltä.

57
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 20, 2014, 11:32:30  »
Juhannus o hyvää putkiaikaa  :-D

Eilen kuha kovalla kumisyönnillä tuulen alapuolisilla penkoilla kuoreparvien liepeillä. Likemmäs 40 kalaa ylös vertsulla, isoin 58cm. Ihan pikkusen kivaa meinas olla, vaikka mitään jumbokaaria ei kaikuun löytynytkään. Tai no, yks otteista päätellen kohtuukokonen kroko löyty ja se vei vehkeet piiitkän syöksyn jälkeen.

58
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kaikukuvaa
« on: June 13, 2014, 20:45:57  »
Nostellaans kesän kunniaks tätäkin ni saahaan luotainjälkee verkkoon. Pari kertaa on tullu pikaisesti kokeiltua vertikaalia jo huhtikuusta alkaen vailla ihmeitä saaliita.Tänään lyhyeen aikaan puolenkymmentä pientä kuhaa ylös kympin käyriltä. Muutama tuommonen paksumpikin kaiku löytyi pikkukuhaparven laitamilta, yhdeltä sain tujakan tärpin. Yks mökötti aivan passiivisena pohjassa ja kolmas tyytyi seurailemaan.


59
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 11, 2014, 13:30:36  »
Miettinen on enkkaputkessa.  :-D

Eilen taas uusien kuhapaikkojen kartotusta, tällä kertaa päivävuorossa. Huomattavasti enempi heittoja vaati mitä yöaikaan, tuntu että kuhatapahtumat oli tosi tiukasti pohjarakenteissa kiinni. Kolme köllikkää ylös, haukia taas se kymmenkunta ja muutamia aposia. Isoin ihan nätti 1,75kg puras vihreeselkästä tusseilla töhrittyä bass assasinin kalarunkoa.
60
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 10, 2014, 00:32:07  »
Mukava nähä välillä joku punalihasen kalan kuvakin ketjussa, tuppaa enempi olemaan ahven/kuha/hauki linjaa. 

Isompi venekkin saatiin parsittua kuntoon ja nyt on päässy köllyköitä jahtaamaan jo hieman vauhdikkaamminkin. Syönnit on ollu järvestä riippuen joko hyviä tai huonoja.  :-D Luupäitä tuntuu olevan kuitenkin melkeen joka paikassa nytten, niitä saa ainakin päästellä jos ei kuhaa satu löytymään siiman päähän.

Sunnuntai-iltana piti tehdä toinen visiitti uudelle paikalle jota raapaisin jo kerran onnistuneesti soutuveneellä. Yks jigailu-uraansa aloitteleva kaveri hyppäsi vielä kyytiin kokeilemaan josko ensimmäinen jigikuha löytyisi. Ja löytyihän niitä! Edellisen reissun gepsimerkit tuntu pitävän ja mallikalaa alko vierailla paattiissa. Kaveri veti vielä kesken reissun ässän hihassa kaivamalla jostain vuosien takaa muistoista yhden karttaan merkitsemättömän matalikon johon oli rysäyttänyt kerran uistelukalustolla. Tuon matalan päällä suihki sekasin pikkukalaa, haukia, ahvenia ja kuhia. Taispa yöllä käydä pari kuhaa ihan pinnassakin mulahtamassa.  :-PPitkästä aikaa klassista tiskipöytää ja pulleita kiilusilmiä. :-D Valosan aikaan helmiäisvaalea kalarunko vihreällä pyrstöllä oli pop. Auringon painuessa horisonttiin alko tulla aika hyvin tapahtumia suht vaaleaan oranssiin toukkaan.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 17


center>