Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Thenextone

Pages: 1 ... 15 16 [17]
481
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: October 16, 2007, 22:04:13  »
Onnea vaan enkasta! Aika pikimustan mörön ootte onnistunu pyytämään.

Ite en käyny savon vesillä viikonloppuna laisinkaan. Melkein jäi kalastukset väliin kokonaan.

Su vierähti kaverin paatissa keskisuomessa mulle uudella järvellä. Karu paikka ja melkein karut kalat...ylö asti tuli yks pikku pulikka takilasta.

Ja sit tosiaan yks järkky karkuutus joka meinaa tulla uniin vieläkin...n. 10min piti koukku ja aika rehellisesti voi sanoo että metriäkään en saanu kaverii lähemmäks. Oli aika vahvoja vetoja kaverilla...nooo pysyypähän nöyränä kun muutaman metrin karkuuttelee välillä noita kaloja.

482
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: October 09, 2007, 18:26:02  »
Kiitoksia vaan onnitteluista.

Rautalammin reittiä tulee kalastettua. Järvi mistä nuo isommat olen saanu on Iisvesi-Rasvanki-Virmasvesi. Tuo on ks. reitin isoin järvi.
Mikään varsinainen lutakko siis ei ole kyseessä. Taitaa olla lisäksi Pohjois-Savon neljänneksi suurin järvi?

Minkälaisilta syvyyksiltä Perzan viikonlopun kalat nappasivat?483
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: October 08, 2007, 19:16:27  »
Show must go on... :-D

La kaverin kanssa ison perässä -> pelkkää puikkoo työnti sumun seasta, iltapäivällä tosin yks lupaava väsytyksen alku. Päättyi harmittavaan karkuutukseen.

Su liikkellä yksin, aluks tarkkomassa la iltapäivän mestoja. Taas pukkas puikkoo, yks 3+ kala seassa kuitenkin. 

Paikkaa vaihtoon ja ekalla vedolla kunnon mursu kiinni plaanarissa. Ei lähteny tulemaan mukaan ollenkaan, vene kaartamaan ja muita vapoja ylös samalla. Kyllä kesti. Kun olin paatin saanu ympäri, alko kaverikin liikkua. Jossain välissä sain plaanarin pumpattua pintaan, siima näytti syvälle. Hetken vielä vanutusta, sitten kala pintaan. F***, yhdestä peräkoukun haarasta varovasti kiinni.  :cry:  Välittömästi veto pois koneesta ja sormia ristiin.

Varovasti kala veneen viereen ja eka pujotus päätty rynnistykseen, vielä kesti. Toinen pujotus onnistu ja kala paatissa.

Kala sumppuun virkoamaan ja paluu tärppipaikalle. Siitä vielä nopeassa tahdissa 3 haukea joista 4.08 ja 4.1kg kaksosten tuplatärppi oli myös suht täynnä toimintaa.Tuossa kuva isoimmasta. Painoa mammalle oli kertynyt 9,68kg eli lähes riittävästi...tämä pääsi takaisin uimaan. Toisen noista nelosen kaloista otin evääksi.

484
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: October 02, 2007, 18:28:33  »
Vaihtelee joo. Ja tuo on tasan totta että merikalastus on eri maailmansa. Mutta toisaalta itse haluaisin ainakin uskoa tuohon ns. paikkauskollisuuteen mitä tuossa SHS:n vaellusjutussa puidaan.

En usko että isolla järvihauella on mitään X geeniä joka pistää sen vaeltamaan karmeita matkoja tai lillumaan välivedessä keskellä ei mitään ilman syytä. Nälkä sen sinne on ajanut. Mikäli ks. limalla olisi keväällä kutulahden lämpöjen noustessa ollut ensimmäisessä penkassa tarjolla tukevaa lahna/särkiateriaa ja optimiviileää vettä koko kesäksi olisi se varmasti käyttänyt tilaisuuden hyväkseen ja jäänyt maisemiin.   :?  Ainakin ite jäisin nurottamaan tuollaseen paikkaan ihan kympillä.

Tuo kalansaaliiden jonkinasteinen tilastointi on ihan kivaa. Mitä tarkemmin tekee sitä enemmän jää itelle. Yleensä oon ite laittanu vaan kappalemääriä ylös + kauden muutamat isoimmat. Tää tosin oli aikaisemmin kun tuli lähes pelkästään heitettyä haukee. Joskus mietin että vyölle kiinnitettävä "lyöntilaskuri" golfin tyyliin olis ihan ok...pysys lukemat hanskassa pahimmassa melskeessä. Tosin lukemat taitaa golfmalleissa loppu jonnekkin 10 kieppeille. Joku kun tekis tyrägolffarille sellasen maks. 50 lyöntiä laskurin. :-)

Tälle kesälle oon koettanu vetää Exceliin reissukohtaiset kappalemäärät + top 10 listan. Top-10 osalta oon laittanu paikat tarkemmin + uistimet. Vois tietty tehä vielä tarkemminkin, ottiajat jne.
485
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: October 02, 2007, 16:42:01  »
Samantyyliseltä tuo kuullostaa joo. Ehkä pienenä erona noissa omissa paikoissa on se että vettä on reilummin alla. Tänä vuonna oon tainnu saada yhden yli vitosen hauen alle 5m vedeltä. Vähän paikasta riippuen, mutta yleensä vettä on ollu paatin alla 6-19m.

Paikkoja oon koetin kattoo talvella jo sillä silmällä, että isommalla kalalla oli esteetön pääsy oletetulta kutualueelta koko loppukauden ajaksi "syönnös" alueelle. Ja vielä sillä tavalla, että syönnösalueella ravintokalaa on sitten koko loppukauden ajan tarpeeksi elättämään isompia. Tällä koetin pyrkiä siihen, että vesien lämmitessä isompien haukien ei tarvitsisi syönnösalueelle päästyään vaellella kilometrejä ravinnon perässä vaan maltillisemmat siirtymät riittäisivät. Näin jää sitten itelle vähemmän alueita tahkottavaks ja voi keskittyy noiden ns. pienalueiden kyttäämiseen sopivina ajankohtina.

Sitten kun on sopivat paikat rajannut em. tavalla suht pieniksi -> (tätä muuten helpottaa aika paljon tuo isompien kalojen saanti. Paikkoihin alkaa tulla uskoo jne.) -> voi suht pienessä aikaikkunassa koluta ns. kuumia pisteitä ja vain niitä. Vaikka syvemmän veden uistelu on luonteeltaan heittelyä epätarkempaa, on tässä kuitenkin joku järki.

Tähän liittyy etäisesti viime viikolla Stoben kirjottama juttu SHS:n sivuille. Muistaaksein tuossa tais olla jotain siihen suuntaan että hakki ei liiku 1km kauemmas kutupaikalta koko kauden aikana mikäli ruokaa ja viileetä vettä riittää. Eli syvää pitäs olla tarpeeks lähellä. Tosin juttu käsitteli enimmäkseen merihaukien käytöstä jne.

486
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: October 01, 2007, 23:59:50  »
Kyllä, kalapaikka on ihan ok. Kyseessä kuitenkin ihan perusjärvi, ei joki tms. Paikka on suurimmaks osaks karua kivikkorantaa. Muikkua löytyy jne. Lahnaa + särkikalaa on, mutta mikään ruskea/samea vetinen ylirehevä suurhaukipajatso ei ole kyseessä. Vrt. Haapajärvi, Sysmäjärvi, Patana, Ruovesi jne.

Tosin siks noista haukien painoista varmaan puuttuu vielä kilo tai kaks...tai kolme  :evil: Ei vaan itellä oo resursseja hangata joka viikonloppu sesonkiaikaan huippupaikoille veneen kanssa. Jos olis niin pitäsin joka kevät ja syksy 1kk haukilomat saaristomerellä!

No, sit asiaan.

Joku viisas kirjoitti joskus ammoisina aikoina jossain että pieni hauki tarvitsee 5-10 painoyksikköä ravintokalaa kasvaakseen itse yhden painoyksikön. Isolla hauella tuo sama suhde on luokkaa 30:1.

Koska itellä uistelu on ollu enempi satunnaista kuhan kanssa puljaamista ennen tätä kautta -> päätin jo talvella isomman hauen uisteluprojektia startatessa hakata tuota edellä mainittua mantraa takaraivoon joka kerta kun oon hauen perässä vesillä. Eli oon pyrkiny tän kesän uistelemaan mahdollisimman paljon mahdollisimman tiheissä kalaparvissa! Käytännössä tuo on ollu sitten isompien särki, salakka ja muikkuparvien ympäristöjen tahkoomista.

Kalakisojen tulokset kertoo ihan mukavasti tuosta järven normaalista kalakannasta, uistelukisa pidetty viimeks vuonna 2005. Sillon muistaakseni voittajalla luokkaa 19kg ja se tais olla ainoo yli 15kg tulos. Kisassa sillon 1 kpl 6kg hauki.

Heittokisoissa puikkaria tulee ihan kivasti, järven enkka vuoden 2005 heittokalastuksen sm-kisoista n. 31kg. Allekirjoittanu + kalakomista nimim. Abborpike.
Normaalisti kuitenkin tuolla 15-20kilon tietämissä ollu.

Mielenkiintoista on ollu tänä kesänä oppia se että noiden isojen kalaparvien lähellä olevista pohjanmuodoista muutamat todella pienialaiset paikat keräs alkukaudesta isompaa kalaa, ja nyt uudestaan vesien jäähdyttyä isommat on siirtyny takasin kytikselle samoihin paikkoihin. Tarkkaan hankaamiseen tottuneelle heiittokalastajalle tuo on huojentava tieto -> ainakin ajoittain hommassa on tarkka päämäärä. Tuota ainakin mä tarviin vielä, v****aa lillua keskellä selkää ja miettiä, että sattuukohan se iso mölli nyt tälle ajolinjalle vai meneekö 150m vierestä.

Kai siihen tuohonkin tottuu kun muutama vuosi kuluu ja saa vähän lisää kalustoa. Voipahan sitten puljata releiden kanssa ja syödä sämpylöitä kun kalaa ei tule. :-P

Ja tuo sun 4 kg keskipaino top-10:lle on todella hyvä. Huomasin muistaaksein kalakomista joskus kesältä sun laittamat kuva tuosta 5,4 kalasta.

Miten paljon vedät pelkästään isomman hauen kiilto silmissä?

487
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: October 01, 2007, 19:06:36  »
...paksa päivä oli tuo la.

Toisaalta hyvähän tuo on, että ei ihan aina onnaa. La tosiaan kovaa yritystä aamulla ja illalla. Saaliina vain pientä nilkkiä ja sitäkin aika heikosti.

Su piti vaihtaa lajia ihan tuon la jumituksen takia. Ahventa pohjaongella/jigillä -> 43 kpl fileeks. Isoin 720gr, kalat n. 8m vedellä. Haukijigiä heitin parissa kohtaa ja 2 pientä luupäätä kävi irrottautumassa.Ahvenkaan ei millään raivosyönnillä ollut, isoimmat aapot nappas lähes poikkeuksetta pohjaa tömisytettäessä.


488
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: September 28, 2007, 20:39:29  »
Viikonloppu pamahti vauhdikkaasti käyntiin! Tämä tosin vaati raskasta kaasujalkaa, että ennätti töiden jälkeen pamauttamaan Jykylästä savoon vielä valoisan aikaan. Vapoja veteen laskiessa kattelin kelloo ja arvelin että valosaa on n. 45min jäljellä.

Viime su hotspotti edessä ja "golden hour" käsillä...salakka oli noussu salmessa ihan pintaan ja kaiku piirti palloja jatkuvasti pinnan tuntumaan. Edestakaisilla vedoilla sain jyrkässä rantapenkassa olevan hyllyn kohdalta 4,3kg ja 5,05kg vahvat möllikät. Ehkä kerran olis pystyny vetämään vielä...tai sitten ei. Aurinko painu mailleen ja suuntasin veneen tuon toisen hauen jälkeen takaisin rantaan.

Tuo vitonen oli mukava kala sikäli, että nosti kauden Top-10 keskipainon yli kuuteen kiloon.

Tästä on aamulla hyvä jatkaa.489
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: September 25, 2007, 22:00:22  »
La meni venettä pajottaessa, uusi anturiteline ja targan alku tuloksena. Tosin la kelikin oli osittain peestä, vettä tuli ajoittain ravakasti.

Su olin sitten vesillä jo ysin pintaan, aurinkokin paistoi. Aamuveto oli pienalueiden tarkkaa koluamista. Tuloksena mukavat pumpsukat 5,5kg ja 6,2kg.Isompi otti lahden rantapenkasta 7-8m vedeltä aika tarkkaan samoista nuoteista kuin kesällä yks 6,8:n kala. Molemmat 18cm vaapuilla. Viispuokki tuli sitten syvänteen reunapenkasta ison salkkiparven alta.

Iltapäivällä sain houkuteltua isän mukaan, kokeiltiin taimenta...huonostihan siinä kävi. 3 haukee ja 2 ahventa.

490
Heittokalastus / Vs: Kuinka monta haukea samana päivänä?
« on: September 24, 2007, 19:21:37  »
Järvivesistä heittämällä taitaa olla muistaakseni 52kpl.

Mereltä 44 tai 42 kpl. Tämä Kotkan kivikoista.

Uistelemalla 58kpl pieneltä matalalta metsäjärveltä.

491
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: September 17, 2007, 22:05:18  »
Kuva jonka aiemmin lupasin ->


492
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: September 16, 2007, 22:31:28  »
olet näköjään mieltänyt sen että isolle kalalle iso uistin :-D,Loppu syksystä hauet tulevat takaisin kutulahukoihin jossa ne myös alkukeväästä/kesästä ovat.
Ja tulee +9kg haukiakin jopa tuommoisella 8cm vaapulla,Itse sain tänä kesänä 12,9kg 8cm jessellä.Mitä nyt tutuilta kuullut että isot hauet ottaa aina tanevaappuun ja koukut lähes suorana vaapussa sen jälkeen. :-D
[/quote]

Joo, noista meriörmyilyistä jääny päälle tuo kapulan koko. Oma kalusto vielä toistaseks vaan niin notkeeta ettei noista isompaa oikein järkevästi voi pitää perässä.
Loppusyksystä olisi tarkoitus itsekkin suunnata matalaan, lähinnä muikun kutupaikoille. Niissä kuulemma isot möllit viihtyy??

La oli paksa päivä, tuulta 10m/s tai enemmän, piti tosin huokasta selän toiselle rannalle testaamaan uuden paatin aallokko-ominaisuuksia. Muutaman ankkurin maltoin heitellä salmialueilla haukijigejä mutta ei saalista. Meni hermota vaan täysin, kun oli joku pelimies päättäny raapasta neljät verkot yhden virtasalmen suulle 1 polo/verkko silleen, että polo on reitin ulkopuolella ja verkko menee pohjaa pitkin laivareitille. No on mahtanu tulla ainakin oma ja naapurin pakkanen täyteen ahventa...kerää nimittäin tuollanen virtapaikka aika paljon kalaa.

Su oli sitten kalapäivä...aamulla 9 jälkeen vetämään, 3h vetoa ja sekalaisia pikkupulikoita + tärppejä. Puolen päivän maissa tauko. Takaisin vesille + paikanvaihto ja kalustoa pinnemmaks -> muutama pulikka lisää. Suomen lentopallopeliä kattoon ja evästystä. 5 jälkeen tarkkomaan vielä aamuisia paikkoja, kun suht pieneltä alalta tuli kaikki tapahtumat ja jotenkin tuntu että pitäs se isompikin olla samoilla seuduilla.

5 vapaa ehdittiin laittaa pyyntiin kun laitatönkkö väänty kunnon kurvalle, n. 50m aamuhässäkän parhaista koordinaateista. Syvän keskellä oleva n. 8m pakka. Tönkkössä 100gr painokuva ja perässä 16A bomsa. Isäukko väitti tosissaan että painaaaaa-a.......kohtapuoliin kala nousi pintaan 30m veneen takana ja veti kokonaisen ilmaloikan. Pitkä haagertti...

Loppu meni aika nätisti, myötätuuleen lasketeltiin ja otettiin toinen puoli tyhjäksi. Kala surffaili pari kertaa voimakkaasti puolelta toiselle, sitten syvälle. Pumppailua veneen viereen ja kala suoraan veneen alta pystyyn pintaan. Kyllläää, pikku härdelli veneen vierellä vielä. Kala haaviin ja paattiin. Se on siinä!!!

10 861gr ja 121cm strategiset mitat.

Kattotaan jos sais viikolla jonkun kuvankin tänne.

493
Pilkintä / Vs: Kisapaikan viritys
« on: September 11, 2007, 22:34:14  »
Ei tule täältä päin tukea mäskääjille ei.

Ei tuolla Pohjois-Savon puolella/Keski-Suomessakaan eritellä kisailmoituksessa, että saako mäskätä vai ei. Ei myöskään kielletä moottorikelkan käyttöä siirtymiin, tai auton käyttöä kisan aikana. Vaikka noita ei ole erikseen kielletty niin eipä yrittäjiä ole ollut...

Osaava mäskin käyttäjä tuplaa varmasti särkisaaliinsa, mutta kisoista tuon voi jättää pois. Tai no, joissain morrikisoissahan taitaa saada oikein luvan kanssa tunkea paksaa avantoon.

Muutama talvi sitten tuli kaverien kanssa hupiongella testattua erilaisia "keittiömäskejä"...tarkoituksena lähinnä saada särki pysymään paikallaan, että rupattelu ja oluen ottaminen kauniissaa kevätsäässä onnistuu paremmin. Kaikki kisapilkkijöitä, mäskäys tosiaan siks että voi keskittyä "olennaiseen" eikä mee juoksuks. Mulla tais paras luukku olla 2h ja n. 16 kg särkee.

Samalla järvellä oli yks ilta eläkeläisten tms. kisat. Meillä oli yhteen paikkaan viskottuna joku 3-4kg särkee jäälle, yks patu kävi noukkimassa osan noista kesken kisan omaan pussiin. Varmaan tosi voittajan fiilis! Ei tosin puututtu tuohon kun oltiin matkan päässä.


494
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: September 11, 2007, 20:49:34  »
Laitetaan jotain rapsaa kauden saaliista so far. Kalavedet kuitenkin enimmäkseen savossa vaikka jykkylässä viikot työnpuolesta meneekin. Ehkä tästä voi joku aloitteleva kalastaja saada jotain ideoitakin...

Talvella päätin ottaa projektiks uistelupuolen opettelun ennen muuta isomman hauen kannalta.

Heittäminen on tähän mennessä ollu ykköslaji, mutta merireissut ja karkeempien kalojen reilusti helpompi saatavuus siellä veivät parhaan hingun järviheittelystä tälle kaudelle. Jokaviikonloppuinen ajelu sesonkiaikaan keskisuomesta rannikolle ei oikein onnaa, joten jotain piti koettaa keksiä.  Pohjatiedoiks kahlasin lehdistä ja netistä matskua isomman hauen uistelusta.

Yritin pitää hankittavan kaluston aluksi minimissä, sillä varalla että homma alkaa maistua pahasti puulta. Valjastin heittohyrriä 2kpl vetokäyttöön + 6 kpl normi vetosettejä, levittämiseen omavalmiste pikkuplaanareita + Willejä. Takilat päätin unohtaa näin aluksi. Paattina toimi heittokisoja vuosia kolunnut Tuusport 475 + 20hp Honda.

Uistinpuolelle kului rahnaa viime talvena reippaan laisesti, alkukauden uumoilin uistelevani matalassa 2-3m vedellä kutupaikkojen edustoilla -> 16 cm Bombereita/Conradeja. Sitten syvempään veteen hommasin possuja, 14 ja 18 sentin kellumagnumeita, pari bagleytä ja tukun 18cm Karikoita. Lisäksi testattavana jonkin verran sekalaista Salmoa/Jesseä/Emmaa/Nilsua kokoluokassa 14cm+.

Tähän mennessä yli 4kg:n haukia on kertynyt tilastoon 12 kpl, joista yksi heittämällä. 3-4kg about saman verran, 2-3kg sitten enemmän. Suurin tuosta pumpsista 6,8kg. Kappalemääräisesti paras vetokeikka 58 haukea. Kaikkiaan kaloja 400+kpl, osa tosin heittämällä.

Homma on tuntunut sikäli järkevältä, että isompaa +3kg haukea on tullut koko kauden ajan melko tasaisesti ehkä ihan kuuminta kesäaikaa lukuunottamatta. Silloin tosin kuhanuistelun sivutuotteena tuli muutamia parempia "vahinkoja".

Talvella tehtyjä suunnitelmia olen yrittänyt noudattaa parhaani mukaan, ekaks matalasta 2-3m vedeltä ja vesien lämmetessä syvemmälle. Pyrin kuitenkin koko ajan pysymään alueilla tai alueen lähellä joissa on runsaasti ravintokalaa. Tämä on tarkoittanut muikkusyvänteiden reunapenkkojen kiertelyä rehevämpien lahtialueiden keskiosien koluamista.

Talvella hommatuista/vanhoista uistimista 18cm Karikot ja 18cm kellumagnumit ovat toimineet selkeästi parhaiten. Lisäksi alkukaudesta matalassa kunnostautuiva Bomber/Conrad.

Selkeitä kehityskohtia on ainakin ensi kaudelle tuo saalishaukien kokohaitarin nosto pykälää isommaksi, itselle on vaan hieman epävarmaa onnistuuko ks. temppu enää Rasvangilta vai joudunko vaihtamaan vettä. Nyt olisi mahdollisuus kokeneemmilla isomman hauen vetäjillä heittää vinkkejä miten loppukaudella pitäs toimia, että tulisi niitä 6+ kaloja enemmän? Viimeisen parin viikonlopun omat havainnot tuki vielä sitä, että kaloja tuli syvän päältä + laiskempi lenkotus vaapussa alkoi toimia oikeastaan ekaa kertaa pitkästä aikaa. Yhdistin tuon siihen että pintavesi tippu 19 -> 15.x viikossa.

-Kireitä-

495
Heittokalastus / Vs: X-Rap
« on: May 25, 2006, 23:22:25  »
Osta tummaan veteen se härö-oranssi, klovni ja sini-hopea.

496
Heittokalastus / Vs: Järvihauet hereillä ?
« on: May 25, 2006, 23:20:22  »
Kyllä ne hereillä on. Viime la-su tuli käytyä n. 3 tuntia molempina päivinä heittämässä Pohjois-Savossa Rasvangilla. 5 haukea molempina päivinä, suurin n. 2 kg, tärppejä ja karkuutuksia jonkin verran. Kalat oli noin 2 m vedessä kuolleen, viimevuotisen kasvuston edustalla. Limakonrippeissä oli reilusti pientä särkeä ja hauet oli siinä puskien ulkopuolella passissa. Musta-hopea Pike-Quiver, 14cm Zalt ja professor oli pelit.

Tänään huippusyöntiä samalla suunnalla eräällä pikkujärvellä, kalat avovedessä n. 1m syvyydessä. Lumpeita noussut tuonne jo jonkin verran, ei selkeitä puskia vielä. Viikon päästä voi olla jo.

497
Heittokalastus / Ruohikkohauen metsästystä
« on: November 02, 2005, 17:57:46  »
Tuo pusikoissa rymyäminen on ainakin tapahtumia hakevalle kalastajalle  yks tehokkaimmista kalastusmuodoista. Tartutusprosentti tipahtaa tosin pitkässä juoksussa valitettavasti kun vertaa ulkolaitojen heittelyyn normaaleilla kolmikoukkuisilla lusikoilla ja lipoilla/vaapuilla.

Em. Syystä kannattaa ruohouistimia vältellä niin kauan kuin on pakko--eli kannattaa yleensä kalastaa pusikoiden seasta löytyvät aukotkin normivieheillä jos vaan heittotarkkuus riitää. Aloittelevalle kalastajalle tuo pusikoissa rymyäminen on loistavaa opiskelua heittotarkkuuden/viehekontrollin ja rantahauen olinpaikkojen opiskeluun.

Tuota tartutusprosenttia saa hilattua ylöspäin aikasta paljon kuitusiimalla, hieman ylijäykällä vavalla, polaroid laseilla + lyhentämällä heittoja sen verran että uistimeen on jatkuvasti kunnon kontrolli. Myös veneessä seisominen ja erittäin tarkka heiton seuraaminen ja aktiivinen uittaminen palkitsevat paremman tärppimäärän muodossa.

Mulla on tällähetkellä käytössä vain yhtä pusikkolusikkaa + spinnerbaitit eli Minnow Spoonia by rapula. Jos joku keksii paremman niin vaihdan heti. Spoonin virityksestä sen verran, että uusien minnowien koukut alkaa olla defaulttinakin tarpeeksi teräviä, vanhojen minnowien koukkuihin kannattaa kiinnittää erittäin suurta huolta timanttiviilan muodossa. Jos oikein haluaa alkaa hifistelemään, niin minnowspoonien koukkuja voi ohentaa "tiettyyn" rajaan asti smirgelillä paremman läpäisyn aikaansaamiseksi...ja niinkun kaivo jo mainitsikin perukkeen lukko otta aika paljon hittiä ja damagea pusikossa. Berkley crosslokki ja nämä normarkin "aukeamattomat" tuplaleikarimallit on toiminut itsellä kohtalaisesti.

Kuusamon 2 haarakoukullla koukutetut normilusikat pärjäväät auttavasti kovempivartisessa ja harvemmassa kasvustossa. Ongelmat oikeasti tiheissä puskissa eivät ilmene niinkään usein kuokkuun takertuneina ruohoina vaan lähinnä lusikan ohuen etureunan taipumukseen narahtaa kiinni pehmeävartisiin kasveihin. Tähän voi tietusti itse vaikuttaa valitsemalla solakkaprofiilisia lusikoita (kuten toi aiemmin mainittu toby jne.) jotka muotonsa puolesta selviytyvät paremmin kuin pulleat/kulmikkaat (proffa "väärinpäin", räsänen, atom).

Kalan (varsinkin isomman) ylösottoon pusikosta on olemassa yksi pikkujippo, eli isompi hauki tykkää usein vetää itsensä jumiin pusikkoon. Kalaa ei yleensä kannata vetää väkisellä veneeseen 16 kilon kaislamällin kanssa vaan hyvin varoen lähestytään "myttyä" ja tempaistaan hauki + kasvimöntti nostokoukulla tai riittävän isolla haavilla veneeseen käyttäen reilua voimaa. Tässä on jotkut kuulemma soveltaneet erilaisia kalakirveitä ja atrainvirityksiäkin.

498
Heittokalastus / Heittokalastajien parhaimmat haukireissut järville
« on: September 30, 2005, 21:00:08  »
Varmaan yks parhaista "reissuista" oli tän kesän heitto-SM Tervon Rasvangilla. Oltiin yhden Vaasalaisvenekunnan kanssa varmaan ainoita jotka keskittyi kisaa edeltävinä päivinä selkäkarikoiden tutkimiseen ja rakenti kisastrategian lähes pelkästään niiden varaan. Keskikesän lämpimät vedet ja 50 sentin alamitta oli vaan meidän mielestä liian rankka yhdistelmä lahtivesille ja mataliin kaislikoihin. Järvi oli onneksi entuudestaan "melko" tuttu, joten usko riitti pysymään pois rannoilta. Lisäksi rantavesissä oli selkeästi kovempi reenauspaine ennen kisoja.

Kisaa edeltävänä iltana tuuli vielä alkoi yltyä ja käänty vielä hieman paremmin selän yli meidän aloituspaikoille. Yks vene peesasi harhautuksista huolimatta aloituspaikalle asti, onneksi luotoalue ei näkynyt kunnolla pintaan ja tämä toinen vene ajautui heti alussa liian kauas. Meillä tais olla jo 3-4 hauen kaula ennen kuin ne tajus mitä alko tapahtua. Ekat 2 tuntia karmeeta vääntöä ja about 20 kiloa haukea veneessä. Ja mikä tärkeintä vain kaksi alamittaista. Aloituspaikka/alue oli siis valittu oikein. Muut kirosivat kisojen jälkeen tapelleensa lähes koko kisan ajan alamittaisten kanssa.

Loppukisan aikana tuuli yltyi todella kovaksi ja alettiin kiertämään hauen\parin jämäpaikkoja joista saatiin keräiltyä alamittaisten seasta vielä reilut 10 kiloa mitallisia haukia ja joitain ahvenia. Puntarille mentäessä kuultiin ylläri että Pilk Kingsin miehet oli vetäny keulan +28 kilon saaliilla. Joukossa kisan isoin kala 6.2 kg ja yks yli nelonen. Hieman jännitti vaa´alla, mutta kyllä ne riitti, 31 kiloa! Seuraava vene sitten oli keskittynyt rantavesiin ja tulos oli n. 20 kiloa.

499
Pilkintä / Ahvensaaliidenne suuruus?
« on: January 14, 2005, 11:47:43  »
Isoin tulos kisoissa 13988 gr ahventa, keskipainon ollessa noin 30gr. Seassa jonkun verran n.100 gr sattumia. Ongittu 4-5 metrin vedestä tapsilla.

Isoin pussi hupiongella n. 16-17 kg kookasta särkeä. Ongittu 3 metrin vedestä tapsilla.

500
Heittokalastus / Re:Kuinka monta haukea samana päivänä?
« on: September 10, 2003, 11:44:26  »
Tänä keväänä alle 3 tuntiin 30 haukea. Joskus kauan sitten kahteen mieheen 53 haukea päivässä kahteen mieheen. Mennyt varmaan rikkikin sittemmin.

501
Heittokalastus / Re:Vapanne Ja Kelanne?
« on: September 10, 2003, 11:35:40  »
Settejä löytyy kolme kappaletta:

Shakespeare Ambidex Titanium 7,6 ft. + Shakespearen Ambidex Ti 3000 CBS kela + 0.17 Fireline. (Kun kaveri kalastaa tuolista ja itse seisaaltaan)

Daiwa Vulcan-X 210cm + Abu Garcia Suverän S3000M + 0.17 Fireline (kun kalastan keulatuolista)

Shimano Nexave 66MHS-2 + 1000 koon shimano + 0.12 Fireline (ahvenelle)

Ja sisävesien heittokalastus on lajina.

Pages: 1 ... 15 16 [17]


center>