Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Vartti

Pages: [1]
1
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 08, 2010, 06:36:06  »
Jeps, ei varmaan enää montaakaan päivää jäät kestä tollasia kelejä jos pitelee. Itellä tämän kevään reissut tehty, joten nyt hyvä laittaa vähän saaliita esille.

Sysmänjärvellä tuli pari kertaa käytyä tänä keväänä ja saalistakin tuli. Ahvenaa sieltä tulee melkein mistä vain, yleensä vieläpä aika hyvän kokoista, suurin oli reilu 600g. Haukia tulee myöskin kohtalaisen paljon ja kumma kyllä, ottivat enemmän morreihin kuin tasapainoihin. Järvessä on myös kohtalaisesti lahnaa. Pari pikkusta läpykkää ja kaksi yli kilon lahnaa...toinen kiloisista pääsi avannossa irti kun ei sopinut tulemaan reiästä. Toisen kanssa oli onnea kun joku hauen pilkkijä oli 8" moottorikairalla vetäny varmaan 100 reikää.
Sama mies oli kertomansa mukaan saanut edellisenä päivänä 6,8kg hauen sieltä.

Tiivistettynä : Sysmänjärveltä tulee ahventa, ja isoa...harmi vain että maistuu puulta siellä...

Pielisjoella tuli myös pari kertaa käytyä. Kaskisniemen kummankin puolen lahdet tuli kokeiltua ja saalis oli lähinnä pientä ahventa sellasissa 10-20 kpl ryppäissä. Ei ole isot siellä vielä matalassa vaikka yhden reilu 400g ja toisen 300g antoikin.
Sieranlahti antoi samoiten pientä ahventa, tosin paljon enemmän...varmaan olis yli 100 kpl saanut vielä suhteellisen helposti. Iloisena yllätyksenä sieranlahti antoi noin 600g siian, jota ei ole sattunut pitkään aikaan, ei moneen vuoteen.

Tiivistettynä : Ei ole iso ahven vielä matalassa...tai kävin siellä pari päivää sitten. Nyt voi jo olla, tosin jäät alkaa olla siellä varmaan aika huonot.

Pyhäselkä oli kitsas tänä keväänä...juuri ja juuri paistoahvenet antoi kokonluodon läheltä. Ei muuta kerrottavaa.

PS: Se toinen kilon lahna tuli tasapainolla.


2
Onko tietoa mistä päin joensuuta vois noita ässiä löytää. Sammutin ja kalastustarvikkeessa sanovat, että tilaus on ollu jo puoli vuotta eikä ole ässiä näkynyt.

3
Pilkintä / Vs: Suurin kalasi pilkillä?
« on: March 15, 2010, 07:07:37  »
Oma taitaa olla joku kilon hauen pulikka paikasta jonka nimea en edes muista. Isä kyllä sai 2,5 kilon hauen Sysmäjärveltä. Pilkkinä taisi olla sininen Mouhu-tasapaino.

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Percan MP-maderetket 2010
« on: January 12, 2010, 18:04:31  »
Kyllähän tuommoinen kalastajanlanka/naru kestää yllättävän hyvin hauenhampaita. Monta haukea nostanut pitkälläsiimalla jossa koukku kiinni pelkästään tuommoisessa langassa. Tähän mennessä vain yksi on onnistunut langan katkaisemaan...

Mutta mutta hieno made ja vieläpä ihan älyttömän iso :-o

Siis, kestäähän se hauen hampaita, mutta matikan sitä ei puremalla pitäisi poikki saada. Eihän matikalla oikeastaan kunnon hampaita olekkaan...ainakaan hauen veroisia.

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Percan MP-maderetket 2010
« on: January 12, 2010, 15:26:15  »
Kalastajalankaako käytit? Eikös se ole vetolujuudelta olla noin 40kg? Mitä hiton kaloja ne tollaset oikein, kun ei niitä kalastajalanka siimoja saa kyllä katki edes 10kg hauki...en oikein usko, että ainakaan matikat vieny niitä koukkuja. Kummallista  :?
Ehkäpä siellä on sitten vaan niin isoja kaloja. Ettei olis solmut pettäny? Minkälaiset solmut sulla on?

Tämä voi kyllä kuullostaa vähän sun taitojen sun muitten aliarvionnilta enkä tietenkään pidä itteäni sen parempana matikankalastajana kun sääkään, mietin vaan että miten hitossa ne voi katketa ne siimat kun on niin vahvaakin.

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Percan MP-maderetket 2010
« on: January 10, 2010, 19:13:19  »
Komea on matikka joo. Onnittelut  :-)

...sattus itellekki joskus tollasia...saakelin alottelijat...:D

7
Järvikohtainen keskustelu / Vs: saarijärven hauet!
« on: January 10, 2010, 14:44:03  »
Kertoisittako varmoja hauki paikkoja.

Järjen käyttö sallittua. Ei ole olemassa täysin varmaa haukipaikkaa. Jos vähän viitsisit lukea tätäkin topiccia niin tietäisit montakin paikkaa josta voit yrittää.

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: January 10, 2010, 14:35:31  »
Ahh...mukavaa oli kesäisellä Uilonlammella kalastella Mepsin ykkösillä ahvenia...isoja eivät olleet, mutta määrällisesti niitä tuli varmaan 60.

9
Heittokalastus / Vs: Tyhmin paikka mihin jätit uistimesi
« on: January 10, 2010, 14:33:14  »
No öö, itellä jääny pari kertaa sähkölinjaan.
Ekalla kerralla kävin seuraavana päivänä ottamas sen pois kanootilla kun mentiin mettästämään.
Toisella kerralla heitin sähkölinjaa päin mukavas matalan heitin ja tokaisin kaverille että voi jeesus jos tonne jäis uistin.
No se jäi sinne, sitten soudettiin linjalle, päästin siimaa, uistin tuli veneeseen, otin uistimen pois, kelasin siiman ja perukkeen pois linjasta, uistin kiinni ja taas kalastamaan.

Ei kyllä nyt jotain "tyhmää" tule mieleen, jos lasketaan että tein vaappuna koulussa ja just yhen parhaan joku ristuksen pässi pölli, kun jätin maalaamoon vaan kuivamaan. =(

*TSSSÄÄÄÄP*?

Ite joskus heitin Rapalan sinivalkosen countdownin toiselle puolen jokea puuhun, tosin se käytiin sitten hakemassa sieltä.

10
Kymmenen kilon kanto, voin sanoa, että oli siimat kovilla. Selkäevätön kuha. Piikit vaan työnty selästä pikkasen. Ei ollu leikattu pois.

11
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Percan MP-maderetket 2010
« on: January 10, 2010, 14:26:17  »
Onkos noihin yli 4 metrissä oleviin koukkuihin tullu matikoita? Jos ei kannattaa laittaa ne matalempaan. Matikat alkaa tässä vaiheessa olla syvimmilläänkin ehkä kolmessa metrissä. 1m-3m on aika hyvä syvyys laittaa koukkuja. Onkos syötti sitten melkein pohjassa kiinni vai vähän irti. Mulla ainaskin kun on joskus jopa maannu pohjassa tai ollu ihan pari senttiä pohjasta ylöspäin niin on kahteenkymmeneen koukkuun yleensä käyny ainakin 5 matikkaa. Joskus tapahtumia ollu jopa 10.

12
Itä-Suomi / Vs: Joensuun kalapaikat
« on: January 10, 2010, 12:59:56  »
Aika jumalaton nosto tästä kyllä seuraa, mutta pakko kirjoittaa.

Jos vaan mahdollista niin suosittelen todellakin käymään jänisjoen vesistöllä. Esim. Loitimo-Melakko väli on todella hyvää kuhan uistelualuetta.


13
Noniin...kiitoksia tästä toivon kipinästä.

14
...samaan aikaan osa pelaajista tietäisi, missä kalat on ja toiset ei...

Vähän kuin "dont push that button"... tai "älä kurkista tästä reiästä" jne... Ihminen on utelias. Veikkaan, että lähes jokainen pelaaja lataisi myös editorin, ihan vain uteliaisuuttaan. Pettyneitä olisi monia, ehkä jopa niin paljon, että pelin kiinnostus romahtaisi.

Editoria ei tulla julkaisemaan.


Mikko, ammuit mun unelmat alas...:(

Onko mitään keinoa saada järvieditoria. Jos vaikka tuun sun kotiovelle rukoileen? Tuun sun orjaks? Mitä vaan. Haluun päästä Pielisjoelle pilkille  :cry:

Edit : Hetkinen...nyt en oikein ymmärtänyt tuota "...samaan aikaan osa pelaajista tietäisi, missä kalat on ja toiset ei..."

Siis täh?


15
Tämä olisi pitänyt ottaa huomioon jo ensimmäisessä viestissäni tähän aiheeseen...no en muistanut...otetaan se sitten nyt. Millä perusteella maku menisi? Mikko taannoin sanoi, että "jos editori julkaistaan siinä ei voi itse määrittää kalojen paikkoja, vaan voi pelkästään päättää mitä lajeja järveen tulisi." Joten miten siitä maku menisi? Saisi uuden järven eikä tekijä itsekkään tiedä missä kalat olisivat. Tekijä saisi siis vain määrittää mitä kaloja järveen tulee. Ei muuta. Miksi ei siis? Väitätkö ettet itse haluaisi kokeilla omaa kotijärveäsi tai pilkkijärveäsi jos se olisi mahdollista?

Kumpi olisi parempi?

1. Järvieditoria ei julkaistaisi, jolloin osa pelaajista pettyisi...osa taas ei.

Tulos : Pettyneitä pelaajia olisi.

2. Järvieditori tulisi esim. ladattavaksi PP 2 kotisivuilta. Ne jotka ylläolevista seikoista huolimatta olisi sitä mieltä, että pelistä menisi maku jos siihen saisi itse tehdä järviä, EIKÄ MILLÄÄN LAILLA SAISI MÄÄRÄTÄ MISSÄ KALAT OVAT eivät yksinkertaisesti lataisi sitä editoria. Eihän sitä ole pakko ladata jos maku menee. Ne jotka haluaisivat oman pilkkijärvensä peliin lataisivat järvieditorin ja tekisivät sen. Ne jotka eivät halua niin ei tarvitse ladata.

Tulos : Ei yhtään pettynyttä.

Tämä ei ole mikään protesti, josta minulle pitäisi raivota. Kerroin vain oman mielipiteeni asiaan.

16
Dams, näin se just menee...  On tulossa syöttejä.. järvieditoria ei julkaista.

Pp1 musa tulee ehkä jollain soundtrack levyllä.. peliin ei tule.
Täh? Ei tule siis pp2 järvieditoria...se on just se minkä olisin halunnut kaikista kipeimmin...ymmärrän kyllä ne ennätyslistojen romutukset sun muut mitä sen julkaisemisesta seuraisi, mutta olisihan se todella mahtavaa pilkkiä omalla kotijärvellä, jossa on lapsesta asti tullu pilkittyä ja kattoa löytyykö kalat samoista paikoista...aina ennen, Mikko, oon sun mielipiteitäs kunnioittanu, mutta nyt petyin...:(

17
Järvikohtainen keskustelu / Vs: koivusaaren-matalikko
« on: January 09, 2010, 23:11:41  »
Jep. Aivan mielettömiä saaliita kun paikan löytää. Muutamalta reiältä nousi yli 70 ahventa, valtaosa 150g-500g. Kaksi aivan varmaa paikkaa olen jo löytänyt, toisessa tulee harvakseltaan mutta koko onkin sitte lähes poikkeuksetta +300g ja suurimassa osassa tapauksista vielä yli 400. Ei yli puolen kilon ahvenetkaan ole harvinaisia siellä. En tätä topiccia ja jaksanut nyt kokonaan läpi lukea, mutta toivottavasti ette ole paljastaneet näitä paikkoja. Se tuntuu vaan niin väärältä kun toiset joutuu ettiin niitä pitkään. Ei se niin iso järvi ole etteikö niitä pienellä vaivan näöllä löytäisi niitä kalapaikkoja.

Kireitä siimoja.

18
Sekalaista juttua / Vs: Lemppari bändi?!
« on: January 09, 2010, 00:38:06  »
Ei oikeestaan oo mitään tiettyä lempparia mutta tässä nyt jotain, eikä oo missään paremmuusjärjestyksessä:

Porcupine Tree
Opeth
Kingston Wall
Pineapple Thief
Queens Of The Stone Age
Muse
Lunatic Soul
jokin Jazz-musiikki
Riverside
Isis
Pink Floyd
U2
Dream Theater
Tool
A Perfect Circle
Kyuss


... ja muu hyvä musiikki   :-P

Noni, löytyhän se oikea ihminen...ei miteskään olis jaksanu ruveta kirjottaan kauheeta litaniaa, joten kiitti kun teit sen mun puolesta.

Vähän poistin ja lisäsin. Parhaat varmaan Porcupine Tree, Tool, APC, Isis ja Kyuss


19
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 v. 0.8 kehitys-thread
« on: January 06, 2010, 22:03:41  »
En tiedä onko tätä vielä sanottu, mutta olisi mukava saada ne heikot jäät tähän esim. tummina kohtina jäässä tai täysin sulana. Realistinen peli kun kerta on niin pitää sitten olla varovainenkin ettei mene virtapaikkoihin. Tuntuu jotenkin liian helpolta juosta vain järven yli ilman huolen häivää. Kiitoksia

20
Joo...ei ole mistään kotoisin tuommoinen homma, että ruvetaan noin vakavia syytöksiä laukomaan ilman minkäänlaista näyttöä. Ärsyttäisi aivan suunnattomasti jos Propilkki jäisi vain sisäpiirille, vaikka muut ansaitsisi pelata sitä ihan yhtä lailla.l Itse olen vasta tutustunut koko peliin ja oikeassakin elämässä pilkin ja kalastan. Jos nyt oikeasti olette lopettamassa pelin tekoa niin jättäkää edes tuo nykyinen versio jakoon. Raivostuttaa, että yhden/muutaman ihmisen skitsoiluista jää muilta pelaajilta koko peli vaikka ei se meidän syytä ole. Toisaalta taas ihan hyvin ymmärrän jos haluatte ottaa koko pelin pois jaosta.

-Vartti

21
Sekalaista juttua / Vs: KILPAILU: Percan maderetki
« on: January 06, 2010, 21:43:29  »
[tapahtumat] 4
[koskemattomat] 16
[mateet] 2
[hauet] 0
[muut kalat, lkm] 0
[siimat poikki] 0
[koukku tyhjänä] 2
[hiihtäjä kysyy jään paksuutta] 0
[kaira osuu pohjaan sohjoa nostellessa] 0
[eksyn väärälle avannolle (jokaisen päälle potkittu lunta) ] 0
[heitän lipat jäälle] 0
[puhelin soi (foorumilaisten puheluita ei lasketa) ] 0
[joku tulee kysymään että tuleeko mitään] 0

Pages: [1]


center>