Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - eakin

Pages: [1] 2 3 4
1
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 01, 2014, 19:56:19  »
Saa nähdä milloin alkas jigiin taas kuha paremmin ottamaan. Tuntuvat olevan niin pinnassa että uistelemallahan noita iltasin saa mukavasti. Viime lauantaina tuli uistelureissulla 31 kuhaa ja tiistaina vähän lyhemmällä reissulla 22 kuhaa. Kuhista n. puolet ovat olleet mittakaloja ja suurin 60cm vajaa 2kg. Parhaiten itsellä on tuntunut kelpaavan luonnonvärit, muikut ja savumuikut.

2
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 20, 2014, 19:32:34  »
Mites muilla on kuha ottanut uistimeen? Itsellä tuntuu edelleen jigillä olevan todella hankalaa, mutta uistelemalla sentään kohtalaisesti. Nyt viimepäivinä kaksi iltaa käynyt uistelumassa ja ensimmäisellä 14 ja toisella 15 kuhaa tuli, vaikkei syönti missään vaiheessa kovin vilkkaaksi yltynyt. Jigillä taas tuntuu etten meinaa syövää kuhaa pohjasta löytää millään.

3
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 26, 2014, 14:32:17  »
Mites onko kukaan saanu jigillä vielä kuhaa paremmin? Itse kävin taas sunnuntaina ja maanantaina kokeilemassa, kaiku näyttää kalaa vaikka kuinka mutta tuntuu ettei ota mihinkään. Muutamia 300-400g sattumaahvenia tuli ja pari alamittakuhaa. Alkaa jo turhauttaa ja miettimään että onko se miehessä vai kaloissa vika.

4
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 26, 2014, 23:19:55  »
Onko kukaan vielä Kallavedellä käynyt enempää jigailemassa? Onko kuhaa noussut ylös? Tänään kävin katselemassa vähän kaiulla luottopaikkoja ja näytti sille että tuollaisessa 8-10m vedessä ainakin kalaa oli ihan reippasti. Huomenna jos kävisi kokeilemassa josko jotain nousisi ylöskin.

5
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 29, 2013, 22:22:25  »
Nyt on tullut 3 päivänä putkeen käytyä jigailemassa ja joka päivä on vähintään yksi 45cm kuha tullut parin tunnin pistolla, joten kyllä sitä tulee kun hakee oikeit paikat. Noita alamittoja tuntuu kyllä olevan reilummin. Eilen tuli kaverille lisäksi 1,52kg lahna, oli melko ison näköinen oli tollasen 46cm kuhan vieressä... Tänään tuli kolme mitallista kuhaa kovan yrityksen jälkeen, mutta harvassa olivat kyllä tärpit. Tuli pitkästä aikaa tuolla Kelloselän puolella käytyä ja kaiulla en kyllä sieltä yhtä hyviä paikkoja löydä kuin Ollinselän puolelta. Silti tuli kaloja, mutta nuo tuli todella matalasta 2-5m vedestä... Huomenna taas kokeilemaan kun näyttää vielä sääennusteet hyville.

6
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: July 21, 2013, 10:01:00  »
Veneen alla taisi olla n. 10m vettä. Toisella pistolla löydettiin ahvenet näppärästi lokkiparven perusteella, kun olivat syömässä muikkua pinnasta. Jostain muistin lukeneeni että tyypillisesti sillon ahven tai jokin muu ajaa syödessään muikut pintaan ja sieltähän niitä alkoi nousta lähes jokaisella heitolla. Seuraavan syöntipiikinkin sai hyvin ennustettua lokkien avulla.

7
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: July 19, 2013, 23:37:30  »
Suvaksella tuli pari päivää käytyä jigailua kokeilemassa ja torstaina oli kyllä mukavaa syöntiä, ennen ei ole kummoisia tuolta tullut. Kolme noin kilon kuhaakin nousi jigillä, vaikka nuo kuhakannat ei tuolla mitään hirveän suuria taida olla. Ahven kuitenkin pääkalana ja suurin ahven oli 580g ja sellaista 300-500g nousi melko mukavaa tahtia. Yhteensä otettiin ruokakaloiksi n. 6 kiloa kalaa ja takaisin päästeltiin varmaan 20kg ahventa. Ensimmäistä kertaa kalastusurallanani olin tilanteessa, jossa lasken yli puolen kilon ahvenia takaisin uimaan...

8
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 26, 2013, 23:11:25  »
Paljon näkyi tänään kaloja tuollaisilla 4-6m pateilla kun kiertelin Ollinselän ja Hietasalon ympäristössä. Ei vaan tainneet enään illalla kasin aikoihin olla oikein otillaan, 4 kuhaa nousi mutta kaikki alamittoja. Ja ei tuo matalikko mikään kuuluisa ole, normi kalapaikka enkä viitsi tänne paikkoja tarkemmin kirjoitella ettei tule ruuhkaa kun ensi kerran lähtee kalalle :)

En alle 150€ kaiuista tiedä, mutta edelliseen veneeseen hommasin tuollaisen Lowrance Mark 5-X Pro:n, joka näyttäisi olevan 229€ muutamassa paikassa. Tuo oli ainakin hyvä kaiku ja riittävä resoluutio että erotti kalojakin mukavasti. Eikä mene hirveästi budjetista yli.

9
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 25, 2013, 22:54:28  »
Itsekin tuli tänään käytyä tuossa matalikolla ja toisella luottopaikalla. Ekalta paikalta nousi taas mukavasti ahvenia, joista n. 10kpl mukaan. Tuosta matalikolta tuli pari mittakuhaa n. 45cm ja jonkin verran pienempiä. Sain myös elämäni pienimmän kuhan jigillä, pituus ehkä 12cm. Haukiakin tuli tuossa ohessa ainakin 5 kappaletta. Oikeastaan lähes kaikki tapahtumat tulivat läpinäkyvään jigiin, jossa aavistuksen verran jotain violettia sävyä.

Huomenna taas kokeilemaan, josko syöntiä vielä riittäis.

10
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 25, 2013, 15:16:41  »
Tuliko harr1 tuosta samalta matalikolta kalat missä kävit testailemassa vai jostain kauempaa? Itsekin kävin sunnuntaina testaamassa 19-21 jigailua ja alussa oli ahven taas hullulla syönnillä. Ei kerenneet jigit edes pohjaan asti ja taisivat saada purettua hännätkin irti 3 jigistä 15 minuutissa... Suurin ahven n. 400g. Tuli myös yksi 45cm kuha ja muutama alamitta. Päästin kaikki takaisin kun kalaa on pakkasessa ja laiskotti alkaa siivoamaan.

Ollinselän ympäristössä kävin viime elokuun luottopaikkoja kaikuamassa, mutta siellä ei paljon elämää ollut. Silloin kalaa löyty parhaiten 8-11m vedestä, nyt tuntuu löytyvän 4-7m alueilta.

Tänään taas kokeilemaan josko nappaisi jotain vähän isompaakin kyytiin.

11
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 16, 2013, 18:57:36  »
Eilen oli kyllä tämän kauden paras kalastuspäivä. Lähdin veneellä ajelemaan mökille 12 jälkeen mökille ja pysähdyin jigaamaan mökin läheiselle luottopaikalle. 5 ensimmäistä heittoa ja 2 mittakuhaa ja 2 haukea. Yhteensä nousi 14 kuhaa parilla käynnillä, joista 9 mitallista, suurimmat reilun kilon kaloja. Sivutuotteena tulikin sitten vielä oma ennätyshauki 6,5kg. Hauen päästin takaisin kasvamaan ja osan kuhista, loput tulikin melkein savustettua.

Ensimmäistä kertaa kävi minulta Kallavedellä poliisi luvatkin kysymässä. Tarkastettiin siinä samalla sitten vielä vaahtosammuttimen päiväys ja kyydissä olevan kuhan mitta :)

Tänään oltiin kaverin kanssa vielä pari tuntia jigaamassa, syönti reilusti hiipunut eilisestä, mutta tuli vielä tänäänkin kaverille 45cm ja 48cm kuhat.

12
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 14, 2013, 21:10:11  »
Kyllähän siinä hyvinkin ankkuri yltää pohjaan, matalimmillaan n. 4 metriä tuossa patilla/matalikolla. Muuten aika laaja alue 5-8 metriä. Ihan ok paikka, mutta eipä ole suuria kuhia juurikaan tullut.

13
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 13, 2013, 22:02:32  »
Tänään tuli käytyä jigiä vähän uittamassa, mutta saaliksi tuli vaan 3 alamittakuhaa. Isompaan jigiin kerran täräytti oikein kunnolla, mutta pääs tietenkin irti. Tais Harr1 painaa vierestä ohi Kellonselälle päin, tuliko kalaa?

14
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: May 26, 2013, 22:30:27  »
Jigiä tuli tänään käytyä viskomassa ja viime kesän ottiajat tuntuvat olevan vieläkin valloillaan. Tais kaikki parhaat ahvensessiot viime kesänä sattua 16-18 välimaastoon ja tänään alko taas ahvenen syönti 16.50. Kiihkeintä syöntiä riitti sen reilu 15 minuttia, jonka aikana paistiahvenia kyytiin 4,6kg. Hirveän suuria ei joukossa ollut, vajaa 400g suurin ja 10 suurimman paino 2,80kg. Kaikki varmaan alle 200g ahvenet päästeltiin takaisin kasvamaan.

Yksi isompi ahven oksensi veneeseen noustessaan penkille vajaan 10cm kuoreen ja samaa evästä tuntui olevan kaikilla muillakin maha pullollaan. Eli taidettiin jonkinlaisiin Kuoreen syönti tsembaloihin osua.

15
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: May 15, 2013, 22:10:19  »
Itsellekin kauden avauskuhat tänään, tosin alamittaisa 39cm ja 35cm. Molemmat tuli viime loppukesän luottopaikoilta... Olen nyt parilla reissulla kokeillut välivedestä saada isommilla jigeillä noita suurempia kaaria tarttumaan, mutta nihkeetä on tuon uuden lajin aloittaminen. Sinällään ihan jännää kaiulla metsästää noita kaaria ja joskus nousevat kyllä jigille, mutta tarttumaan en ole mitään saanut. Jospa se vielä joskus oppisi tuon välivesivertikaalijigauksen salatkin.

16
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: May 14, 2013, 22:39:01  »
Ihan mukava kuha, antaa toivoa taas itsellekkin että joskus sieltä voi jotain tullakkin :) Tuliko jostain Honkalahden lähettyviltä?

17
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: May 09, 2013, 21:51:31  »
Oiskohan tähän aikaan vuodesta vertikaalijigaus välivedestä tehokkaampi tapa noiden kuhien pyytiin? Vois koittaa sellaistakin lauantaina kun kalalle pääsee...

18
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: May 09, 2013, 17:41:25  »
On tullut nyt koitettua Kallavedeltä parina kertana saada kuhaa jigillä, mutta saaliina ainostaan pari pikku ahventa. Onko antaa vinkkejä millaisista paikoista tähän aikaan vuodesta voisi kuhia tavoittaa jigillä? Taikka sitten uistelemalla? Kävin kaiulla tutkimassa paikkoja mistä kalaa nousi hyvin heinä- elokuussa jigillä, mutta aika tyhjälle näytti pohjat ja jos kaloja oli niin olivat välivedessä.

19
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: May 05, 2013, 21:29:24  »
Tavoitteena olis tänään laittaa veneeseen varusteet kiinni ja huomenna Honkalahdesta vesille. Saa nähdä onnistuuko... Kallansiltojen vieressä näytti joku vene olevan jo laiturissa.
Onnistuko vesille lähtö? Näytti olevan jäätä vielä jonkinverran lauttoina liikkeellä.
Kävin tänään itse siellä Honkalahdessa pyörähtämässä, pari venettä oli jo laiturissa.
Kyllähän se onnistu. Eilen vein veneen laituriin ja tänään käytiin pari tuntia jigiä uittamassa. Saaliiksi jopa yksi 200g ahven, joten normaalista poiketen avausreissulla sentäs jokin kala. Piti vaan katsella ajellessa ettei törmää tukevamman olosiin jäälauttoihin, niitä oli siellätäällä liikkeellä. Sohjosemmista kohdista menee ainakin alumiiniveneellä aika kivuttomasti läpi.

20
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: May 04, 2013, 10:17:41  »
Tavoitteena olis tänään laittaa veneeseen varusteet kiinni ja huomenna Honkalahdesta vesille. Saa nähdä onnistuuko... Kallansiltojen vieressä näytti joku vene olevan jo laiturissa.

21
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: September 04, 2012, 16:50:17  »
näin vehmerissä asustavana pitää kertoo et toin sillan suu on kyllä antanut kalaa joka kerta kun on siinä, käynyt suureksi osaksi olen käynyt mato-ongella aivan pilareiden kupeessa ja paisto ahvenen on taattu.

olitteko eakin missä suvaksella oliko jalokala havaintoja? itse kanssa taidan siirtyä sinne puolelle..viimeksi keväällä siellä kuvia liottanu.
Joo paistiahveniahan siitä lähettiin yrittämään, mutta ei meille tullut. Pilkinkin laskin veteen, niin 3 sek ja 1,7kg hauki kiinni :)

Suvakselta tuli yksi alamittainen n.40cm järväri omatekoiseen 7cm pikkuvaappuun, ei muuta. Tuo tuli aika läheltä laivaväylää kraaterin toiselta puolen Vehmeristä katsottuna. Jigillä paistiahvenia sitten ruoaksi sieltäkin.

22
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: September 02, 2012, 23:56:50  »
Itse en ole kummosen kokosia haukia Kallavedeltä saanut, suurimmat n. 5kg ja nämä tulleet yleensä uistelemalla Ollinselällä hieman syvemmältä.

Tänään pysähdyttiin Suvakselta tullessa jigaamaan Vehmersalmen sillan alle ja siinä tuntui olevan aika mukava haukien pesä. Jigillä tuli puoleen tuntiin 8 haukea, joista suurimmat reilut 2 kiloa ja pienimmät kilon luokkaa, joten ei ihan pikkupuikuloita kuitenkaan. Ehkä sielläkin voisi seassa olla suurempaa... Kaveri sai pari kesää sitten ihan keskellä kesää kaisilikon reunasta Vaajasalon kupeesta professorilla 7,7 kilosen hauen, joka on suurin Kallaveden hauki minkä olen nähnyt.

23
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 13, 2012, 10:41:16  »
Eilen tuli täälläkin osuttua ahven parveen syöntiaikaan. On se kyllä hurjaa menoa kun jigi ei kerkeä edes pohjaan laskemaan ja kala kiinni. Lähellekkään Suurkalastajan saaliita ei päästy koska syöntipiikki kesti vain puoli tuntia, mutta 6 kiloa tuli ahventa tuonta aikana. Suurimmat n. 400 grammasia ja top 10 karvan päälle 3 kiloa. Yksi mitallinen kuha 43cm tuossa tohinassa tuli kanssa. Tuon puolituntisen jälkeen hiipuikin sitten aika totaalisesti vaikka käytiin toisiakin paikkoja kokeilemassa, ainaostaan 3 alamittakuhaa ja 1 haukia muilta paikoilta.

24
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 12, 2012, 13:28:08  »
Komeet on kyllä saaliit Suurkalastajalla, onneks olkoon! Tuliko jostain Ollinselän matalikoilta vai? Parin tunnin päästä itsekkin taas pitkästä aikaa pääsee jigiä viskomaan!

25
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 07, 2012, 12:33:56  »
Kyllä se vaan on itsestäkin vallan ottanut tuo jigaus, mukavaa puuhaa. Uisteluun käytetty aika tippunut selkeästi kun jigillä pääsee nopeammin kalastamaan ja tulee paremmin saalistakin. Viikonloppuna mökin vierestä Etelä-Kallavedellä tuli ensiksi päivällä puolen tunnin pistoreissulla 3 kuhaa, joista kaksi mitallista 48 ja 47cm. Myöhemmin illalla vielä pikainen reissu, jossa omat saaliit 1 kuha, 1 hauki ja 1 ahven.

Sunnuntaina tuli sitten taas lähempänä Honkalahtea ahvenparvi paikalle ja muutamia kuhiakin. Syöntikelpoisia ahvenia kerkesi kovan syönnin huumassa nousta 6 kpl, joista suurin 510g, sitten loput 300-450 grammasia. Eipä ole pilkkillä käydessä tullut mieleen että tuollaisia edes on Kallavedellä. Ahventen lisäksi nousi sitten vielä yksi 50cm ja pari 45 cm kuhaa.

Koko ajan tekee kyllä järvelle mieli jigiä heittämään :)

26
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 01, 2012, 17:06:59  »
Tuli sunnuntaina ja maanantaina käytyä jigaamassa ja pilkkimässä muutama tunti. Sunnuntaina saaliiksi 3 alamittakuhaa, 3 ahventa ja yksi hauki. Maanantaina tuli sitten pilkillä 2 minuutin jälkeen 52cm ja 1,13kg kuha joka ennätyskala pilkkivehkeillä. Lisäksi vielä yksi juuri vähän alamittanen 41cm kuha. Nyt saakin nähdä milloin sitä töiltä kerkee taas kalahommiin seuraavan kerran...

27
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 28, 2012, 13:08:09  »
Eilen illalla tuli taas käytyä vaihteen vuoksi uistelulenkki heittämässä. Heikkoa on kyllä edelleen kuhan syönti, 2,5h tuloksena 3 alamittakuhaa ja yksi 52cm, 1,2kg kuha. Tuo mittakuha tuli pinnasta 23 aikoihin ja muut ennen sitä takilasta 5-7 metristä. Jos sitä taas huomenna kävisi päivällä tuota jigihommaa koittamassa.

28
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 26, 2012, 23:18:23  »
Tänään satuin sitten ensmmäistä kertaa Jigin kanssa ahvenparven kohdalla samassa kohdassa mistä aikaisemmin yksittäisiä jigikuhia saanut. Kerkesin vajaa 10 heittoa heittää, joilla tuli 4 ahventa 300-460 grammasia ja tärppejä joka heitolla. Sitten pamahti poliisivene viereen kertomaan, että reimariin kiinnittämisestä voisi sakottaa mutta pääsen ilman sakkoja kun irrotan veneen saman tien. Nytpähän tietää tuonkin että se on lain vastaista. Sitten kun oli ankkurit kaivettu ja viritetty niin eipä niitä ahvenia enään kuulunut. Myöhemmin pari alamittaista kuhaakin tuli, toinen tasuriin sekä pari vajaa 100g ahventa.

29
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 25, 2012, 23:05:21  »
Minkäs tyylisistä paikoista noita pannuahvenia on noussut? Ja millasilla jigeillä? Mulla on ollut ahvenetkin ihan yksittäisiä sattumatapauksia ja kooltaankin sellasia max. 150-200 grammasia...

30
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 25, 2012, 18:35:00  »
Kiitos vinkeistä.

Tänään tuli taas nelisen tuntia pyörittyä eri karikkojen/luotojen läheisyydessä. Taas saaliina yksi kuha, juuri mittakala 43cm. Lisäksi 3 haukea ja vanha katiska. Ei ole helppoa ei, mutta eipä se ole ollut uistelemallakaan.

Pages: [1] 2 3 4


center>