Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - eakin

Pages: 1 2 [3] 4
61
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: May 29, 2011, 20:05:09  »
Laitetaan tännekkin kuva eilen Suvakselta saadusta hauesta. Eli kerkesi roikkumaan tuollainen pikkuinen hauki jonkin aikaa plaanarin perässä kun aika meni toista irrotellessa. Sitten sellasen 25m syvänteen päällä alkoi räikkä huutamaan ja kaveri huutaa että nyt on ennätyskala kiinni. Jännitystä riittää siihen asti kunnes plaanarin irrottamisen jälkeen vastus kevenee. Hauki on n. 1kg, mutta olisi kiva tietää sen toisenkin koko, oma ennätys olisi ainakin varmasti ollut.


62
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: May 24, 2011, 21:57:45  »
Tuntuu Suvaksella melkein kaikki uistelevan lohikaloja pääasiassa, mutta mahtaiskohan täällä olla kellään vinkkejä hyvistä haukipaikoista siellä?

63
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: May 23, 2011, 11:35:33  »
No johan on komiat saaliit Jerkillä. Onko tuo Ollinselän ympäristö sitten vaan niin paljon huonompi kalapaikka vai miten tuolta Sotkanselältä tulee tollasia saaliita? Sotkanselältä tuntuu useammallekkin tulevan kookkaampaa kalaa. Jos se kala alkais joskus kallavedelläkin syödä paremmin.

64
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: May 22, 2011, 20:46:18  »
Mistä päin Jerk uistelet, millasilta syvyyksiltä ja minkä kokosilla uistimilla? Itsellä uistelua viikonloppuna yhteensä n. 8 tuntia ja saaliina 3 haukea joista kaikki tulivat mökin ympäristöstä 5-8m syvyyksiltä itse tekemillä 13cm Karikon kopioilla. Ollinselällä ja Hietasalon ympäristössä tuli uisteltua 3-4h yhteensä, eikä mitään. Ei kyllä näkynyt kaiussakaan kuin pikkukalaparvia siellä täällä.

65
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: March 07, 2011, 10:17:00  »
Kiitos Mikko nopeasta vastauksesta. Tarkoitus  olisi ostaa tuol lakka 3l pöntössä niin säästäisi vähän noihin pienempiin verrattuna ja ajattelin että käyttäisi samaa lakkaa sitten pohjalle, valkaisuun ja pinnalle. Kovemman pinnan takia ajattelin jos vaihtaisi regularin hardiin. Miten paljon tuossa pinnassa on loppujen lopuksi edes eroa regularin ja hardin välillä? Eli kannattaako vaan suosiolla ostaa taas regularia? Tuota NAV-maalia käytin valkaisuun viimekesänä, mutta liian pitkä tuo kuivumisaika minun makuun.

66
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: March 07, 2011, 10:08:39  »
Ei tunnu tulevan tuolta toiselta foorumilta vastausta niin kysytään täältä. Eli sopiiko tuo CAB Hard miten hyvin pohjalakkaukseen? Tähän mennessä käyttänyt regularia ongelmitta. Ja jos aikoo itse tehdä isommasta satsista myös valkeen pohjalakan, niin kannattaako tuo valkaista titaanioksidilla vai väripastalla?

67
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: February 04, 2011, 17:30:21  »
En oo mitenkään rajannu pois noita isompia järviä, ei vaan tullut sellasia mieleen 50km säteellä pahemmin. Kuulin huhua että tuolla Kevättömässä ois jotain jätevesiä laskettu ja uiminenkin kielletty? Eikö lie silloin kalatkin syömäkelvottomia?

68
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: February 03, 2011, 21:04:59  »
Alkaa nuo kallaveden silppuahvenet pikkuhiljaa ottamaan päähän. Oisko kellään heittää vinkkejä oisko Kuopion ympäristössä 50km säteellä jotain hyviä lampia tai pienempiä järviä, joista irtoais isompia ahvenia? Muutamia random lampia tullut kokeiltua ja joistain tullut välillä jotain 200-400g ahventa, mutta aika harvakseltaan. Siilinjärvellä päin olisi esim. Iso-Jälä, Räimäjärvi ja Iso-Petäinen, onko noista kokemuksia? Entäs etelämmästä tai Karttulan suunnalta?

69
Vetouistelu / Vs: Pikkuplaanarit
« on: October 10, 2010, 20:51:42  »
Kiitos vaan selvityksistä. Ymmärrän hyvin kyllä tuon että plaanarit pyytävät suuremmalta alueelta varsinkin jos on 3-4 plaanaria puoli. Itselläni oli kuitenkin vain yhdet plaanarit ja tuo kalastusalueenlaajuus ei mielestäni selitä asiaa täysin. Joka tapauksessa vakuutuin plaanareiden tehosta niin paljon, että jatkossa tulen niitä käyttamämään. Seuraavaksi 2 plaanaria molemmille puolille ja kohtahan se homma on varmaan karannutkin jo sitten lapasesta täysin :)

70
Vetouistelu / Vs: Pikkuplaanarit
« on: October 10, 2010, 15:00:44  »
Joo normaalisti potkurivirta on ollut hyvä paikka mullakin. Mutta eilen tosiaan 3/5 vavoista oli potkurivirrassa/veneen perässä ja plaanareissa 2/3, mutta kaloista kutenkin plaanareihin otti 7/8 otti noihin kahteen plaanarivapaan. Tuosta vain vedin vähän samankaltaisia johtopäätöksiä kuin Jessesukka sanoi. No ehkä ensireissulla ei noin ihmeellisiä eroja satu.

71
Vetouistelu / Vs: Pikkuplaanarit
« on: October 09, 2010, 16:46:03  »
Olin tänään uistelemassa ensimmäistä kertaa pikkuplaanareiden kanssa, 2 vapaa oli plaanareiden kanssa ja 3 ilman veneen perässä. Päivän tuloksena oli 8 haukea, josita 7 tuli plaanareiden takaa. Kaverit olivat samaan aikaan uistelemassa samalla alueella ilman plaanareita ja he saivat 2 haukea. Voiko plaanareista olla noin paljon hyötyä vai oliko tuo enemmän sattumaa? Pelkäävätkö kalat venettä?

72
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: September 05, 2010, 12:52:46  »
Tosta Pikku-Zillistä on uittovideo, ja ymmärsin, että se sopii taimenen kalastukseen.
Jos tosta nyt hyötyä on niin...

http://www.kalamies.com/foorumi/viewtopic.php?f=18&t=34612
Omaan silmään tuo näyttäisi enemmän lohikaloille juuri virtaaviin vesiin tarkoitetuksi uinniksi. Itse olen tähän mennessä ainakin yrittänyt vähän maltillisempaa tirinää saada noihin taimenvaappuihin.

73
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: September 05, 2010, 12:48:31  »
Quote from: eakin
Oisko kellään tietoa taimenvaappujen uittovideoista netissä?

Perzan vaapusta taitaa ainakin löytyä youtubesta ;)
Onko tuo Perzan P13 vaappu taimenvaappu vai?

74
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: August 30, 2010, 00:41:27  »
Oisko kellään tietoa taimenvaappujen uittovideoista netissä? Tein viimeviikolla ensimmäiset taimenvaaput tai ainakin yritin tehdä ja olisi kiva saada joku tavoite, miten ne koittaisin virittää uimaan. Pientä tirinää ja suurta hakua kait niissä tarkoitus olisi saada aikaan. Tuntuu että nuo omat vaaput meinaavat kovemmassa vauhdissa pyöriä jo ympäri tai ainakin pirun vaikee niitä on säätä uimaan hyvin.

75
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Onko tammukka alamittainen taimen
« on: August 19, 2010, 01:23:29  »
Käytiin Lofoottien matkalla viereisellä parilla tunturilammella kalastelemassa ja saatiin tammukoita. Ihmettelin, miten ne voivat olla noin erinäköisiä. Onko nuo kaikki tuossa kuvassa nyt sitten saman rodun kaloja? Mielestäni tuo vasemmanlaitaisin pienemmistä on samanlainen kuin tuo 2. oikenpuoleisen ja ne eroavat selvästi noista muista pienemmistä, jotka taas ovat samanlaisia? Tuo isompi on tainnut sitten rusehtua kasvaessaan :)

76
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: July 08, 2010, 01:52:27  »
Laitoin kokeeksi uusimpiin vaappuihin pariin tuollaiset pitkät kielilevyt satulalevyjen tilalle samoihin sahausjälkiin. Huomasin että potkua oli todella vaikea saada vaappuun ollenkaan ja alaspäin nokkalenkkiä kääntämällä sain toisen uimaan, mutta toista en. Onko noissa pitkissä kielilevyissä tuo runkolanka (etulenkki) saatava niin alas tuohon levyyn nähden kuin mahdollista vai mikä on salaisuus uinnin saamiseen?

77
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 03, 2010, 00:19:23  »
Joo, pinnassahan nuo kuhat jo ovat. Omat uistimeni uivat arviolta 1,5-2m syvyydessä.

78
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 01, 2010, 15:52:02  »
Eilen illalla uistelemassa iltakuudesta keskiyöhön ja kala tuntui olevan ajottain taas hyvin syönnillään. Alussa syöntipiikki seitsemään asti, jonka jälkeen hiljeni yli 3 tunniksi kokonaan ja sit alkoi taas syömään. Yhteensä saaliina 6 kuhaa, 9 haukea ja 5 ahventa. Kuhista yksi oli alamittanen ja muut 40-50cm ja alle kilosia. Kiva ois kun nousisi välillä vähän isompaakin.

79
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: June 29, 2010, 11:48:38  »
Itellä on tuo epoxi sen verran paksu tavaraa, etten usko että tuota saa tasaisesti tuohon levitettyä. Onko noita eripaksuisina saatavilla ja onko jotain vinkkiä miten tuon voisi tasaisesti saada tuohon pintaan?

80
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 28, 2010, 23:31:47  »
Saako kysyä, että mistäpäin kuhat nappasi?
Kuhat tuli Kuopiosta katsottuna Vaajasalon vastakkaiselta puolelta. Tarkempia paikkoja en paljasta, ettei mökkiranta ole kohta täynnä uistelijoita :)

81
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 28, 2010, 22:35:08  »
Juhannuksen aikoina tuli juhlimisen ohessa uisteltua muutamia tunteja. Kala tuntui olevan kallavedellä syönnillään varsinkin iltasin 19-22 aikoihin. Omat uudet pari vaappua oli koeuitettavana ja saaliina 15 haukea, 3 kuhaa ja 1 ahven. Suurin hauki n. 2 kiloinen ja isoin kuha tasan kilon. Mukavaa että kuhakin alkaa taas ottaa uistimeen, on kuitenkin niin loistava ruokakala ja kuhan uistelu iltahämärässä yksi mukavampia kalastusmuotoja.

Laitetaan kuvat vielä ensimmäisestä kuhasta, joka on saatu omatekoisella vaapulla. Painoa oli kuhalla 750g ja hauella 800g.

82
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: June 28, 2010, 22:22:16  »
Aloitin tekemään kaverille lahjaks jerkkiä, johon oli tarkotus laittaa tarrakylki, johon tulee kuva. Tarra on jotain tuollaista ohutta muovitarraa, jota mainostoimistot käyttävät teippauksissa. Testasin laittaa tarran, mutta tuntuu ettei se oikein hyvin kestä CAB:n lakkaa vaan tulee kupruja ainakin jos lakkaa pääsee tarran pinnan alle. Yksi lakka kerros onnistui, mutta seuraavalla tulee aina jo jonkinmoisia kupruja. Oisko kellään ideoita, millä tuon saisi tehtyä? Auttaisiko joku veisohenteinen spraylakka tuossa välissä, vai pehmettääkö CAB senkin läpi tuon tarran? Jos ei muuten onnistu niin sit vedän vaan tuon yhden lakkakerroksen tuohon päälle ja luotan ettei tuota vedessä hirveesti käytetä :)

83
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: June 16, 2010, 21:55:48  »
Täytin juuri äsken lankauran muutamasta vaapusta ja jotenkin tuo balsaviilulla täyttäminen ei ole minusta kovin kätevää, kun jätän sinne väkisin aina koloja. Lisäksi tein pariin vaappuihin ohuen perän jossa rautalanka täyttää lähes koko uran enkä saanut viilua sen päälle ollenkaan. Millä muilla keinoilla rakentelijat on lankauria täytelleet? Itse ajattelin seuraavaksi kokeilla kemiallista puuta, soveltuuko tuo hyvin tuohon hommaan? Pohjalle ajattelin liimata runkolangan UHU:n allplastilla.

84
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: June 15, 2010, 22:30:59  »
Kiitos vinkeistä. Perza: miten tuo sinun P11 vaappu on painotettu, vai onko se yrityssalaisuus? Vähän tuon sinun tyylistä vaappua yritin alunperin tuosta tehdä, mutta eihän se mennyt sinne päinkään ja oman sävellyksen lopputuloksena sain tehtyä kaksi tuollaista :) Ja kuinka syvälle noilla kielilevyillä voi saada vaapun uimaan? Taitaa olla kuitenkin helpompi niillä saada vaappuun uinti kuin syvännelevyillä. Ja onko hakeva uinti kuhavaapuissa hyvä vai huono ominaisuus? Taimenvaapuissa tuosta taitaa enemmänkin olla hyötyä? Ja hauille taitaa kelvata melkein mikä vaan.

Itse suosin ainakin hakevaa uintia oli sitten vaappu tarkoitettu mille kalalle tahansa.
P11 mallissa ei ole mitään painotusta. Aiemmin vanhemmassa mallissa oli vähän lyijyä mahalenkin etupuolella.

Onko nuo aihiot muuten apassia vai balsaa? Ja paljonkohan aihioiden teettäminen jollain maksaisi oman mallin mukaan tai mistä saisi valmiita apassiaihioita?

85
Heittokalastus / Vs: Jiggaus
« on: June 15, 2010, 00:08:51  »
Pilkkiäijä puhui toukkajigeista ja eikö tuo ole kalajigi?

86
Heittokalastus / Vs: Jiggaus
« on: June 14, 2010, 23:25:17  »
On nyt tullut tuota jigaustakin harjoteltua, mutta saaliit ovat todella heikkoja, lähinnä haukia olen saanut. Mikä toukkakoko/koukun koko on ahvenelle hyvä? Itsellä ollut nyt 3/0 ja 4/0 koukkuja, onko nuo liian isoja ahvenen suuhun? Ja Wakelta en ole löytänyt noita 3,5" jigejä, mistä pilkkiäijä mainitsi. Kuhaa kiinnostaisi eniten saada, mutta aika vaikea noita paikkoja löytää varsinkin ilman kaikuluotainta. Kallavedellä suhteellisen hyviä uistelupaikkoja tiedän jokusen, onko jigikuha yleensä tähän aikaan lähellä hyviä heinäkuun uistelupaikkoja?

87
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: June 10, 2010, 21:11:03  »
Kiitos vinkeistä. Perza: miten tuo sinun P11 vaappu on painotettu, vai onko se yrityssalaisuus? Vähän tuon sinun tyylistä vaappua yritin alunperin tuosta tehdä, mutta eihän se mennyt sinne päinkään ja oman sävellyksen lopputuloksena sain tehtyä kaksi tuollaista :) Ja kuinka syvälle noilla kielilevyillä voi saada vaapun uimaan? Taitaa olla kuitenkin helpompi niillä saada vaappuun uinti kuin syvännelevyillä. Ja onko hakeva uinti kuhavaapuissa hyvä vai huono ominaisuus? Taimenvaapuissa tuosta taitaa enemmänkin olla hyötyä? Ja hauille taitaa kelvata melkein mikä vaan.

88
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: June 10, 2010, 16:17:41  »
Aattelin seuraavaksi yrittää vähän ottaa mallia Merimetsosta ja tehdä kuhavaappua. Mites tuon malliseen uistimeen vaikuttaa tuo uintilevyn valinta? Saako tuollaisenkin uimaan yhtähyvin jollain muulla kuin satulalevyllä? Näyttää vaan noissa pienpajojen kuhavaapuissakin suurimmassa osassa olevan satulalevyt.

89
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: June 10, 2010, 15:13:15  »
Eakinin vaapussa taas väärä vetopiste. Uinti ei siinä ole parantunut tuon alaspainamisen vuoksi vaan siksi, että vetopiste on lähempänä runkoa ja paremmassa suhteessa tuon läpän etureunan kanssa. Kokeile nakata toi satulalappu mäkeen ja pistä suoraa.. joko pyöreä tai kielimallinen tilalle. Voi silläkin korjautua. Ja ei kannata liian loivaan pistää syvyyden tavoittelemiseksi. Vaapun sivuprofiili on sellainen, ettei se tule syvään menemään ihan helpolla muutenkaan. Sellainen pinnassa melko laajasti muljahteleva uinti tuollaiseen yleensä tulee, sopivalla lapulla saa sellaisen kivasti potkivan ja melko nopeasti 0.5-1m syvyyden ottavan kapulan kyllä.
Sain tuohon kyllä lopulta tuolla painottamisella ihan itseäni tyydyttävän uinnin, ainoa että ui liian pinnassa, mutta sen saa taas korjattua irtopainolla. En lähde tuosta enään tuota lappua repimään kun sillä kerta kalakin jo tuli :) Mites tuon lapun kulman kanssa, kun katsoo esim. Jesseä niin siinä lappu on kuitenkin loivemmassa kulmassa? Ja onko esimerkkejä sivuprofiileista, joilla vaapun saisi sitten uimaan syvempään? Ja millaisia uintilevyjä näissä kannattaisi käyttää?

90
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 10, 2010, 15:03:52  »
Maljalahdesta ollaan yleensä veneellä lähdetty ja 15km säteellä siitä pysytty. Ollinselän ja Vaajasalon ympäristöstä pääasiassa tulee kalastettua. Lähimmät hauet tuli heti matkustajasataman edessä olevan saaren viereisestä kaislikosta :)

Pages: 1 2 [3] 4


center>