Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kutvonen

Pages: 1 [2]
31
Heittokalastus / Vs: KOKEMUKSIA Suspista
« on: June 15, 2006, 20:10:42  »
Ei perkele! Huomenna palkka ja tietääpä tän luettua mihi sijottaa ensiks! :D Tosin järvi jossa kalastan ni on 1-2m syvä kaikkialta. Mahtaakohan toimia? Paljos nuo nykyään maksavat ja monta siinä paketissa on?

32
Heittokalastus / Vs: Kelan jarrun säätö
« on: May 30, 2006, 16:37:23  »
Oma tyylini on heittokalastuksessa ja hauelle ollut tämä:

Kalastuksen aluksi säädän avokelan jarrun melko tiukalle. Pientäkin kalaa tartutettaessa jarru narahtaa tällöin hieman, mutta kela ei anna siimaa liian herkästi. Näin taataan se, että kala tarttuu useimmissa tapauksissa hyvin.

Kun kala on tarttunut ja jos se vaikuttaa sinttiä suuremmalta, löysään jarrua joskus reippaastikin. Venymättömän siiman päässä kiloinenkin kala riehuu lämpimän veden aikaan sen verran, että tuntuu paremmalta antaa sille aluksi siimaa muutamaan syöksyyn, erityisesti jos kala on ottanut kelauksen loppuvaiheessa lyhyen siiman päähän. Näin ei ole pelkoa siitä, että koukut rapsahtaisivat irti jos kala on heikosti kiinni, ja syöksyjä tekevä kala myös väsyy paremmin ohjailtavaan kuntoon. Yritän myös saada kalan näköetäisyydelle heti alkuvaiheessa, jotta näkisin kuinka hyvin se on tarttunut, ja suhteutan voimankäytön sen mukaan.

Hauenkalastuksessa pätee hyvin periaate, että kalastuksen aluksi kelan jarru on siis "täysillä" ja väsytyksessä sitä voi sitten löysätä tarpeen mukaan. Erityisesti ylösoton lähestyessä, kalan uidessa jo lyhyen siiman päässä pidän jarrun yleensä melko löysällä, koska välineistä ei löydy enää tällöin juurikaan joustoa.

Näin siis punotulla siimalla ja hauen kanssa. Jarrun löysäämistä joutuu miettimään kuitenkin aina tilannekohtaisesti. Esim. sakean vesikasvuston keskeltä tärpänneen kalan joutuu joskus kiskomaan väkisin selvemmille vesille, jolloin jarrun löysääminen ei tule oikein kysymykseen.   

Kiitos asiallisesta tekstistä!

33
Heittokalastus / Kelan jarrun säätö
« on: May 30, 2006, 14:23:13  »
Lueskelin tossa jotain threadiä ja kaivo puhu avokelan jarrun säätämisestä. Miten tota pitäs säätää oikeeltaval jos kalastaa järvissä haukia ja ahvenia? Onko jotain miten tiukalla/löysällä jarrun ois syytä olla? Ja siimahan on 0.255 rapalan finesse, 4.7kg vetolujuudeltaa.

34
Heittokalastus / Vs: Ahvenjigien värit+koko
« on: May 29, 2006, 17:47:50  »
Suosittelen kokeilemaan joskus tekemään muutaman "pikkumustekalajigin" litkan. Ovat ainakin itsellä toimineet helvetin tehokkaasti niin järvillä kun merellä.

Kiinnostava ajatus tosiaan, mut miten estät sen ettei mee iha solmuu keskenää ne jigit? Neuvoja? Laitatko jonku painavamman sinne viimoseks vai mitenkä?

35
Heittokalastus / Vs: Järvihauet hereillä ?
« on: May 26, 2006, 01:58:01  »
Tänään tuli 4 haukea plus ahven Ylämaalta pienestä 2m matalasta Kynsikkäästä. Abu Droppeniin iski kaikki hauet, tosin suurin vähän alle kilon :) Karkuutuksia helkutisti, samoin tärppejä. Ahven tuli Minnow Spoonilla :D Huomenna koittaan uuestaan!

36
Kaikkea kalastuksesta / Vs: suurin haukenne?
« on: May 24, 2006, 17:29:07  »
Hienoja saaliita teillä! Itelläni 3.5kg Laihaltalammelta Ylämaalta. Kupariseen lippaan, jossa punasia pisteitä iski. Olin sillon 2. luokalla ja oli vähä pitelemistä semmosessa umpikelalla :D Onneks isä sitten vähän autto ja sai siimasta kiinni just sillo ku katkes :) Hienohan tuokin, minusta.

37
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Maukkain ruokakala?
« on: May 23, 2006, 15:34:16  »
Suutari on jäänyt mieleen. Savustettuna TODELLA maukasta :) Harmi kun vaan katiskalla tulee kovin harvoin ja jos tulee, ne on kudulla ja päästän pois :wink: Maistakaa ihmeessä jos vaan jostain hyppysiinne saatte!

38
Heittokalastus / Vs: Järvihauet hereillä ?
« on: May 22, 2006, 16:49:04  »
Viikko sitten tuntu ottavan niin hauet kuin ahvenetkin helvetin hyvin kiinni. Nyt ollu viikko pitkälti ilman saalista, 1-2 abboraa tullu. Muuten hiljasta. Alkaako hauki ottaa taas paremmin vasta syksyllä?

39
Vieheet / Vs: Lottoko on tänkin kesän luotto kuva?
« on: May 19, 2006, 17:23:24  »
Mitä värejä/väriä suosittelette humuspitoisiin tummiin sisävesiin?

40
Heittokalastus / Vs: Paras lippa?
« on: May 19, 2006, 17:16:16  »
Enpä tiiä mikä paras on, mutta keltanen sekunda-kamaa-lippa, jossa mustia pisteitä kyljessä. Muutama hauki(1? 2?) tullu. Lotollakin tais tulla. Muuten, mikäs ois hyvä väri lotossa tummiin järviin, lampiin ja esim. saimaalle? Entinen, joka jäi pohjaan, oli musta josssa pientä ahvenen kuviota, mutta ei ollu niin kauhia hyvin kalastava. Ehotuksia?  :roll:

41
Heittokalastus / Vs: siiman laitto
« on: May 17, 2006, 15:14:37  »
Pyydän jo nyt anteeksi että nostan 3v vanhan aiheen pinnalle, mutta olis just asia joka liittyis itse tähän aiheeseen, josta sain muuten hyvät vinkit tuohon siiman puolaamisen!  :-) Eli onko tolla solmulla, jolla kiinnitän siiman avokelan puolalle, mitään väliä? Rapalan Finesse siimana, eli monofiili (???).

42
Pilkintä / Pilkintä matalassa järvessä
« on: April 01, 2006, 19:42:15  »
Seuraa blastausta! Tuli tässä alotettua pilkintä ja yks kalastuspaikka ois mökillä, Ylämaa -  Villala - Kynsikäs. Kyseessä on matala, syvin kohta 2.5m, tosi tummavetinen ja melko pieni järvi. Onko minkäänlaisia tsäänsejä saada kalaa tästä? Kesäsin on tullu saatua jonkiverran kilo- parikilosia haukia, ahvenia aika vähän. Yksi iso kyrmyniskakin on tullu, n. 1.6kg. Kerran olen tässä koittanut pilkkiä ja huonolla menestyksellä, ei tärpin tärppiä :D  Tuntu vaan että on pilkki samointein pohjassa kun sen avantoon tiputtaa :) Miten sitä pitäs koittaa pilkkiä ja millä vai pitäskö vaihtaa vaan järveä?

....

Viesti pitkästä aikaa taas tänne  :mrgreen:


43
Onginta / Re:Kuinka pujotat madon koukkuun?
« on: July 05, 2003, 14:11:55  »
hmm.. yleensä en nyt mitään kauhean isoja tohdi käyttää, mutta en suinkaan pieniäkään vaan semmosia "keski-kokoisia".. ja ne tumman punaiset joita "paska madoiksi" kutsun kuolee melkein heti koukkuun ja en niitä suosittelisi. sitten viellä isken madon suunnilteen siitä sukurauhasten kohralta. ja kyllä nappaa. Koukun pidä aina piilossa.

44
Heittokalastus / Re:Abu Garcian lipat
« on: June 05, 2003, 15:25:16  »
Minä olen nostellu abun reflexillä monia haukia, väri keltainen kirkas lippa

45
Vieheet / Vs: Minnow Spoon
« on: June 04, 2003, 23:11:54  »
mistä mahtaisin löytää värikartan noille? :o

46
Pilkintä / Re: oletko tippunut jäihin?
« on: August 09, 2002, 11:09:46  »
en oo tippunn :)

47
Kaikkea kalastuksesta / Re: uistin kalan suussa
« on: August 13, 2002, 21:38:48  »
Toi ketuttaa :D jäänyt niikus 4 proffaa pohjaan ja yks niikus kalan suuhun ei oo kivaa ostaa 7 eemelin proffia...

 Mut niil kyl kalaa tilee  :-/... se oli hauki

Pages: 1 [2]


center>