Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Monni

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Länsi-Suomi / Vs: Ikaalisten Poltinkoski
« on: February 02, 2007, 20:57:08  »
mitä kalaa Poltinkoskelta tulee??


Älyhoi älä jätä  :roll:

Mutta itse asiaan, Mites toi taimenen rauhoitus aika? Koskeeko tätä koskea? Olis tarkoitus lähteä kohtapuoliin tuonne.

Yleinen rauhoitus aika. En muista päivämääriä enään...  :-D

2
Heittokalastus / Vs: saako jigeillä lohikaloja?
« on: August 05, 2006, 00:54:06  »
Valkoinen toukka jigihän on mitä mainioin tamenen/kirjolohen koskikalastuksessa, miks ei myös musta toimisi.
Ei kannata vaan liian isoa jigiä mennä heittäämään varmaan tollaset 2,5-7cm jigit on parhaita. Itse en ole paljoa jigillä kalastanut mutta muutamalta kalastajalta on kyllä kehuja kuultu...
 :-)

No suikkeli sitähän oli kereetty jo kehuakki täällä tän kuha mestarin toimesta.  :-D

3
Heittokalastus / Vs: saako jigeillä lohikaloja?
« on: August 05, 2006, 00:53:20  »
Täällä pari kaveria nyyhti koskesta alamittasta taimenta valkosella matojigillä tappavaan tahtiin. Eipä ole itse tullu paljon koskella jigattu. Täytyy melkee huomenna mennä krassaa suvantoo valkosen jigil ku on vesi koskis niin pjärkeleen alhaalla.

4
Enpä ole kuullut ettei saisi. Yhet äijät täällä koskesta nyppivät valkoisella matojigillä alamittasta taimenta... Kovin innokkaasti tuntuivat ottavan.

5
Usein kun pitäs pilkille lähtee ja on huono ilma tai kylmää. Kuitenkin tekisi mieli helkkaristi mennä... Taas ei. Niin sitten vilkasen sivu silmällä kalassa.netin etusivua ja jos syöntiä pukkaa niin pakkohan sinne on lähtee värjöttelee.  :-D

6
Heittokalastus / Vs: Shimano Solstace RH vai Shimano Sidestab RE
« on: August 05, 2006, 00:44:57  »
Itselläni Sidestabbi ja tykänny olen. Suosittelen... Solstacesista ei juurikaan kokemusta muuta kuin kaverin kelalla muutaman kerran heittänyt. Ei ollut mikään huono vehje todellakaan... Luulempa että valitset sitten kumman tahansa se on hyvä valinta. Itse jätin Solstagen hyllyyn tuon sankalaukaisimen takia. En ole oikein sen kanssa sujut...

7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Teidän ensimmäiset UL kalat
« on: August 05, 2006, 00:41:56  »
1000-1500= UL ?? Ei todellakaan.. UL, Eli Ultra lite/light tarkoittaa ERITYISEN kevyttä.. 1000 kokoluokkakin vielä kuuluu siihen kevyt sarjalaisiin, joissa minusta ei ole vielä sitä "Erityistä".. Tuo L=Light eli kevyt, johon oman mielipiteenimukaan kuuluu 1000-1500, ja vielä ehkä herkimpiin 2000..

UL kokoluokka on minusta 100-500 kokoluokkaa, joista löytyy jo todellakin sitä "erityistä". Esim: Balzerin Metalic gold on sieltä UL/L luokan välistä..

Tällaista tausta tietoa tähän väliin.. :-)

No itselle UL kela on tuo 750, 1000 tai 1500. Enpä usko että tästäkään asiasta on mitään sen kummempaa määritystä on tehty. Mikä on UL ja mikä on kevyt... Emtsi laagar kuten meillä päin sanotaa...

8
Länsi-Suomi / Vs: Ikaalisten Poltinkoski
« on: August 05, 2006, 00:36:14  »
Isäni kuuli kaveriltaan joka asuu ihan siinä lähellä. Kuulemma kosken pitäjä oli sairastunu pahoin.

Jaa että "koskenpitäjä"... Eipä ole tällä koskella varsinaista talkkaria. Ja luulempa että tämä on puppua... Ainakin lupia myydään ihan normaalisti. Golffilta kysyin jossa lupia myydään niin sanoivat etteivät ainakaan ole mitään kuulleet moisesta ja lupia on myyty normaalisti. Joo o...

9
Heittokalastus / Vs: Rapala Titanium Braid
« on: August 01, 2006, 19:37:37  »
Tuskinpa tuo siiman vika on. Taitaa olla siima kierteellä vain.  :-D

En usko että siimassa vika onkaan... Haluaisin vaan tietää mistä se johtuu että voin välttää sitä. Eikä kierteellä ole ainakaan koska tuolla siimalla on vain jigattu ja kirre vaappua viskottu.  :roll:

10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: millä tykkäätte kalastaa ahventa?
« on: August 01, 2006, 19:31:17  »
UL  vehkeillä Jigaaminen on mukavaa puuhaa. Merikarvialle sydän halajaa... Ei vaan tänä kesänä ollu mahdollisuutta mennä. Pilkkiminenkin on kevät talvella hienoa puuhaa kun koko ajan nousee jurrikkaa. Merikarvialla varsinkin... Isoin jurrikka joka pilkillä tuli oli 600 grammanen. Sitten itte olen harrastellut jopa uistelua... Pikkusilla rapalan originaleilla välillä nousee isojaki körmyjä. Tänä kesänä isoin 400g. Olen muuten huomannu että iso ahven liikkuu pikku kuhien kanssa samassa parvessa... Verkoissa yleensä jos on menny pikkunen kuha niin sen kaverina on pari satasia ahvenia siinä.

11
Rakentelu / Vs: kalat itse tehdyillä vieheillä
« on: August 01, 2006, 01:10:46  »
Älä ny Perza esittele noita kuhias... Tässä tulee pian niin kateelliseks ettei uskalla tulla tänne enää ollenkaa.  :-D

Mutta on melkosen komia kuha tuo 3,7 kilonen. Aika kivat fileet saa jo, riittää naapurillekki... Olisikko halukas myymää pari noita sun ottikoneitas.

12
Rakentelu / Vs: Asuntolautta
« on: August 01, 2006, 01:05:42  »
Mitenkäs tollasen mahottoman lautan saa pois järvestä niin ettei ponttoonit rikkoonnu? Olisko jollakulla laittaa jonku laisia piirrustuksia yms.  :?

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Teidän ensimmäiset UL kalat
« on: August 01, 2006, 00:58:33  »
Veljen UL setillä tuli heiteltyä niin nuijana että ei mitään muisti kuvaa... Mutta oman setin jonka tänä keväänä ostin Shimano Beast Masters vapa 180cm ja Shimano Sidestabbi 1000 takajarrulla. Vai oliko se 1500... En muista varmuudella.  :x Kuitenkin...

Sillä setillä suuntasin suoraan koskelle ja nostin ylös kaksi kirjoa. Taisi olla toinen reissu sen kanssa... Sitten samana päicänä illalla nousi taimen. Ennätys kala jonka kuvakin tuossa avatarissa on... Siitä eteenpäin niitä on sitten noussukkin tasasen tappavaan tahtiin.

UL kalastus on mielestäni yksi hienoimmista kalastus muodoista. Pieni on kaunista...  :wink:

14
Heittokalastus / Rapala Titanium Braid
« on: August 01, 2006, 00:53:51  »
En tiedä oliko tästä kuitusiimasta jo keskustelua mutta tuo haku juttu valitti mulle tietokanta virheestä jokaisella kymmenellä haku yrityksellä ja päätin sitten lopettaa ja kirjoittaa aiheen. Niin asiaan...

Onko kenelläkään ollut kyseisen siiman kanssa sellaista ongelmaa että siimaan muodostuu ihmeellisiä sotkuja. Jotka huomaa yleensä kun heittää ja vaparenkaissa karahtaa. Yleensä sotkut aukeavat nyppäämällä siimasta sotkun ympärillä mutta pari kertaa on snapsahtanut poikki. Siimalla ei kauheita ole kalasteltu että en usko sen johtuvan perstoontumisesta... Ja on 0,13 millistä muistaakseni.

15
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Miksi...
« on: August 01, 2006, 00:49:13  »
Kyllä tuo välillä aika raakasti ottaa pattii kun rantaa pitkin kävelee ja jalkoihin tarkertuu siima nyttyrä. Ilmeisesti siimat jätellään rannoille siksi että sotkun syntymisen aiheuttama veeitutus pakottaa viskaisemaan sen jonnekkin puskaan... Onneksi itselläni melko harvoin tulee noita harakan pesiä. Mutta pari kertaa kun on syntyny, niin otin sen nipun ja vetelin sen muutamaan kertaa puukolla sellaiseksi silpuksi ja tungin kiven alle.

16
Länsi-Suomi / Vs: Ikaalisten Poltinkoski
« on: August 01, 2006, 00:39:38  »
Isäni kaveri sanoi että koski olisi kiinni jostain syystä. Totta vai?

En ole kyllä kuullut mitään?! Ei ole kyllä näkynyt autoja parkkipaikalla... Mutta ei ole ilmoitus taulullekkaan asiasta sitten mitään kirjoitettu. Täytyypä huomenna ottaa selvää jostakin taholta... Voisitko kertoa lisää mistä isäsi kaveri on kuullut asiasta? Tuntuu kyllä siltä että istutuksetkin on lopetettu. Ei ole ollu säiliö auton jättämiä vesi uria ja märkiä länttejä rannoissa. Keväällä kyllä viellä tuotii kahteen kertaa ja kaalaakin nousi... Melkoinen shokki minulle jos koski on suljettu?!

17
Länsi-Suomi / Vs: Ikaalisten Poltinkoski
« on: July 30, 2006, 23:59:45  »
Onko kukaan käynyt nyt vähään aikaan? Miten on vesitilanne? Pitäisi taas käydä tsekkaamassa tämäkin koski..

Tänään viimmeksi. Vesi on todella alhaalla... Kosken pääsee monesta kohtaa kumppareilla yli. En muista koska viimmeksi olisi ollut yhtä vähän vettä. Päivällä kun kahlailin pari kalaa lähti jalkojen juuresta uimaa melkoisella pärskeellä. Suosittelen odottelemaan syksy sateita ja korkeampaa veden pintaa.

18
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: July 23, 2006, 00:57:47  »
Aika pulskia nua Peten kalat.  :-)

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: July 22, 2006, 14:39:09  »

Taisi olla optimi keli? Kyllä kalatkin tykkäs...


3,3kg, kuhan uistelun sivu tuotteena tuli... Innostuin jo et nyt nousee ennätys kuha. Ja veeitut...


Taisi olla kesän tähän asti isoin...


Kymmenkunta noita saatiin sitten viellä yön mittaan. Yhestä saarten suntista alko ihan yhtä äkkiä tulee.  Matkalla uistelu paikalle heitin jessen muutaman metriin ja nappas. Sitten kolme vapaa veteen ja alko nousee...

20
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Miten saada lampeen kalakanta?
« on: July 08, 2006, 21:21:14  »
Serkun lampee vietii yks kesä haukee ja ahventa saavi kaupalla rysistä. Viimme kesänä ruvettii kokeilee niin haukee nousi melkee koko ajan ja pientä ahventa kuhisi rannat... Isoin mikä saatiin oli 800grammanen. Innostuttii niin että tänä keväänä piti sinne viedä kirjolohta ja taimenta poikasena mutta ei helkkari sentää siel korraa ny paikallisia koko ajan... Jotenki vähän ihmetyttää miten ne edes sinne on korpee on löytäneet. Ja se vähän veeituttaa että me sinne kannetaan kalaa ja toiset tulee korraan sitte pois. Vaikka eipä ne sitä välttämättä tiedä että me sinne on niitä tuotu... Mutta mutta... Ei voi mit.

Sulla kun toi lampi on aika pieni niin varmaan noi kirjolohen poikaset vois olla aika kova sana. Mutta kannattaa tehdä homma tosi salassa ettei käy niinku meille...

21
Pyydyskalastus / Vs: Katiska vorot!
« on: July 01, 2006, 22:32:46  »
Itte tein kerran silleen kun yhet naapurin kollit kävi ronkkaamas. Pistin samanlaisen mehukatti pullon... Ja otin helkkarin pitkän narun ainakin 50 metrii ja kiersin sen tiiliskiven ympärille. Sitte vein sen kartiskan paikalle sinne ja vein kartiskan sitte ihan muualle semmoseen poukamaan.... Siel olivat sitte vissii kääritelleet sitä tiilisikivi rullaa auki mutta luovuttaneet jossan vaiheessa. Kannattaa kokeilla... Tosi aiheuttaahan siinä itselleenkin harmia kun joutuu sen sieltä keräilemään jos ei vorot jaksa loppuun asti pärvöttää. Mutta eihän se kartiskoilla käyntiä lopeta... Silti mielestäni ihan hupaisaa.  :-D

22
Heittokalastus / Vs: Virvelöinti talvella?
« on: July 01, 2006, 22:23:52  »
Vaikee sanoo kun ei oo itte tullu kokeiltuu koskaa kun ei oo semmosta paikkaa oikee... Mut luulis et haukee vois tulla ainakin. Ainut ongelma voi tulla oleen vermeitten jäätyminen. Vaparenkaat yms...

23
Heittokalastus / Vs: Hauet hengiltä..
« on: July 01, 2006, 22:20:43  »
No hauelle kalikkaa niskaa... Oikee hentosen kaverin kannattas varmaa hakee aseliikkeesät ysimillinen. Mutta älköö ampuko veeseensä reikiä...  :wink:

Ahvenille sormee suuhu ja niska nopeasti nurin.

24
Heittokalastus / Vs: millä nostat haukesi
« on: July 01, 2006, 22:19:22  »
Isompaa aina haavii mut yleensä pikkusen niin perukkeesta vaan kiinni ja laidan yli.

25
Heittokalastus / Vs: Kalaa Husky Jerkillä?
« on: July 01, 2006, 22:18:21  »
Itellä taitaa olla ihan sama kapula pakissa... Enemmänki kuha hommii sen ostin. Tähän asti ei oo kyl ku kerran käyny uimas ilman saalista.

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: uskotko kalansyöntikalentereihin???
« on: July 01, 2006, 22:11:07  »
Talvella aina kattelen niitä syönti taulukkoja muttei ne kyl mitää paikkaansa pidä... Kala syö silloin kun sen on syötävä eikä se perusta kuun asennoista. Kylä näin on.

27
Kaikkea kalastuksesta / Vs: miksi aina ne isot karkaa
« on: July 01, 2006, 22:09:39  »
Oliskohan niin että ihmisen mieli tekee niistä karanneista "isoja"? Ittellä kyl kokemusta kun serkkupoika sähläs rannassa haaviin koukut kiinni ja varmaan isoin hauki kiinni. Ei silti kun joku 4-5 kilonen mutta olis se silti ollu kova sana silloin... :-D

28
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Lempi kela?
« on: June 30, 2006, 21:23:27  »
Shimano Sidestabbi 1000 takajarrullinen. Hyrrä keloista en oikeastaan perusta vaikka mieli tekis sellanenkin ostaa joskus ihan kokeilu mielessä. Mutta toi on ollu hyvä... Tosi kevyt kelata ja huippu väsyttää. Suosittelen kaikille.

29
Heittokalastus / Vs: mikä siima olisi hyvää ja halpaa ??
« on: June 30, 2006, 21:20:08  »
Miksi kaiken pitää olla aina halpaa ? Power Pro on hyvää siimaa, en tiedä mikä on kallista tai halpaa.

Samaa mieltä. Ensinnäkin hyvä ja halpa sopii hyvin harvoin yhteen. Mutta mielestäni kympin rulla monofolia on viellä halpaa eli Rapalan Finesse, minkä paksusta sitten haluaakin... Ei tee siimaan isoa kerrointa, ei jäykkää ja hyvä solmun kestävyys. Ei ole koskaan tainnut mulla mennä kalan kanssa poikki. Nykyään kuitenkin Titanium Braidin kuitusiimat keloilla.

30
Heittokalastus / Vs: mitä mieltä olette shimanon keloista
« on: June 30, 2006, 21:14:07  »
Itellä on Shimano Sienna 2500 etujarrullisena vähän niinku yleiskäytössä. Ainut juttu mikä haittaa on pieni raksutus koneesta. Ilmeisesti laakeri vika? Catanaan olen tuon kytkenyt... Kaks+kymppii...

Sitten samansarjan kela Sidestabbi takajarrulla siis 1000. Koski hommissa ja light kalastuksessa. Vapana toimii Shimanon Beast Masters 180cm.

Hyvät yhdistelmät on. Sitte kaapissa on joku nelitonninen Shimano olikohan CX mutta enpä ole tuolla kalastellu koska pientä kelaa suosia ja muutenki aika ehtoopuolella alkaa koneisto olemaan.

Pages: [1] 2 3 ... 10


center>