Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - yugular

Pages: [1] 2 3
1
Länsi-Suomi / Vs: Lestinjoki
« on: July 19, 2012, 15:32:34  »
Himangan TB ilmeisesti meni konkurssiin? Saako Himangalta tai Kannuksesta lupia joelle? Ja onko kenelläkään tietoa että miten kalaa on tänä kesänä istutettu?

2
Lappi / Vs: Pyhätunturin Pyhäjärvi (Pelkosenniemi)
« on: July 04, 2012, 08:50:06  »
Aika myöhässähän nämä vastaukset tulevat, mutta toivottavasti saavuttavat kyselijän :)

Onko vesi sameaa vai kirkasta?

Erittäin kirkasta.

Mitä kalalajeja on pääosin (mitä voikaan pyytää)?

Paikallinen taimenkanta, rajaoja siksi rauhoitettu kalastukselta. Järveen istutetaan Kirjolohta ja löytyyhän tuolta järvestä kaloja kuten made, ahven ja hauki. Siikakanta järvessä on valitettavasti kääpiöitynyt :(

Vetouistelua ja heittouistelua ajattelin harrastaa, joten millaiset uistimet kannattaa hankkia juuri tätä järveä ajatellen?
Olen kalastellut vastaavalla tavalla hyvin kauan sitten, joten on unohtunut taito valita uistimia.

Heittouistelu järvellä onnistunee varmaan lähinnä matalassa päässä ja saaliina ahvenet & hauet. Jigit ja lusikat toimii tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

Mitkä on hyviä kalapaikkoja rannasta uisteltaessa?

En osaa sanoa.

Mitkä on hyviä kalapaikkoja vetouistellen? (sähköperämoottorilla)

Riippuu pitkälti vuodenajasta. Soutajanranta on hyvää aluetta läpi kesän.

3
Lappi / Vs: Luoston kalavedet
« on: March 11, 2010, 15:15:42  »
Kyllä Luoston lähellä kalapaikkoja on, mutta omat kokemukseni rajoittuvat lähinnä Pyhän lähialueille. Niistä täällä on muutama viesti:
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=21780.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=12539.0

ei mitään ihmeellistä siis. Pyhäjärvellä kalastustunteja on muutamasata nyt takana ja parin viikon päästä olen lähdössä noille seuduille pilkkimään. :)

4
Länsi-Suomi / Vs: Mitenkäs Kokkolassa kala-apajia?
« on: August 17, 2009, 15:43:52  »
Olisikos Kokkolassa innokaita kalakavereita lähtemään tässä joskus viehettä viskomaan?

5
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Uusi kalastussetti - Pyydetään neuvoja
« on: August 15, 2009, 20:25:25  »
Postataan kunnon tyylipuhdas Necro  :evil:

En tiedä onko Lohiverkko vielä aktiivinen sivustolla, mutta kiitoksia vastauksistasi :)

Tosiaan vuosi sitten ostin tuon setin. Settiin valikoitui lopulta:

Kela: Shimano Solstace 2500
Vapa: Daiwa Tornado Max (8 jalkaa)
Siimat: 0,20mm & 0,12mm Fireline

Tuolla setillä parikiloiset hauet oli helppoa kalastettavaa, mutta valitettavasti en ole juuri hauenpyyntiin ehtinyt ja kokemuksia ei ole liikaa. Pohjoisessa kävin myös Kirjolohia kouluttamassa ja olihan tuolla vavalla ilo väsyttää kirjoja. Kelaan olen ollut todella tyytyväinen ja itseäni ei tuo liipaisin (QuickFire) haittaa kyllä tippaakaan, mutta ymmärrän hyvin jos se jollekin on kauhistus. Aikaisemmin itselläni oli kokemusta vain monofiilisiimoista, mutta enään en niitä keloihini puolaa. Tai no soutu/vetouisteluun halpa mono kyllä saa vielä kelvata.

Ja tuosta setistähän puuttui se jigivapa. Tänään kävin sen hankkimassa. Shakespearen Agility ASP 6060 2M. Katsotaan miltä tuntuu. Hintaa oli 38€.

6
Länsi-Suomi / Vs: Lestinjoki
« on: June 22, 2009, 15:11:33  »
Mikäs tuo Raivio on? Eli missä se on ja millainen paikka? Mistä luvat?

7
Lappi / Vs: Pyhän Kalastuspaikat
« on: June 14, 2009, 10:58:30  »
Tänään töiden jälkeen otetaan suunta Pyhälle ja Juhannukseksi kotiin. Voisin pistää jotain rapsaa jos jaksan :)

8
Lappi / Vs: Pyhän Kalastuspaikat
« on: June 12, 2009, 16:50:25  »
Onko se joku ongelm jos siel on rauhotusaika kyllä sinne voi silti mennä kalaan...

Kyllä sinne kalaan voi mennä. Ihan samalla tavalla kuin kaupasta voi varastaa tai jätevedet voi tyhjentää naapurin postilaatikkoon. Noin pienellä järvellä otitte kyllä aika riskin jos oikeasti kävitte kalassa. Kyläläiset hallitsevat järven oikeuksia ja melko varmasti vene järvellä herättää mielenkiinnon kun rahaakin on ihan suhtkoht merkittävät määrät noissa istutuksissa kiinni.

Toivottavasti ette käyneet järvellä kalassa.

9
Pikkaisen pitemmällä varoitusajalla olisin voinut pari vaappua laittaa tulemaan. Kolmessa päivässä en enää kerkeä noita katkomalleja tehdä valmiiksi asti..

Joo todellakin olen liian myöhään liikkeellä, mutta työvuorot sain sumplittua vasta viikonloppuna ja reissukin varmistui silloin. Katsotaan jos jollakin olisi valmiina. Täytyy syksyn tanelijahtiin lähtiessä olla aiemmin liikkeellä. Syksyllä testaaminen vain ei ole yhtä "tulosvarmaa" kun toisinaan tapahtumia on 10kpl/päivä ja toisinaan 1kpl/viikko. Tähän aikaan tuo kirjolohi on vain niin takuuvarma että testistä saisi jopa palautetta annettua.

Silti kiinnostaisi nähdä minkälaisia vaappuja olet värkännyt. Onko kuvia tai rapsoja jossakin?

10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskirjanpito 2.0
« on: June 08, 2009, 16:21:33  »
Joskus junnuna olen tuota pitänyt, mutta innostus lopahti ja taitaa olla jo hukassa ne tietokannat... Ihan ok ohjelma, mutta olisihan tuossa vielä paljon kehittämisen varaa. On todella harmi että uudempi softia ei ole saatavilla, tai ainakaan itse en tiedä. Macille en ole löytänyt vielä ainuttakaan kalastuskirjanpito ohjelmaa  :cry:

11
En oikein tiedä mihin tämän olisin laittanut, mutta kokeillaan täällä. (Modet: Saa siirtää.)

Eli olen lähdössä Pelkosenniemen Pyhäjärvelle (retkikartta.fi -> WGS84: lat 67.04684 lon 27.21117) kalaan ensi viikoksi. Järven rannalla on oma mökki ja kalapaikka on tuttu. Kirjolohia ja Taimenia on viimeisen viiden vuoden aikana noussut 150-200kpl ja pyyntimuotona toimii soutu-uistelu tai sähkömoottorilla verkkainen uistelu.

Tarjoan tässä mahdollisuutta antaa itse tekemäsi viehe testiin pohjoisen kirkkaille ja puhtaille kalavesille. Eli jos olet valmistanut mielestäsi sopivia vieheitä kyseiseen touhuun ja kaipaat testikokemuksia niin voin mielelläni sitoa sinun vieheesi yhteen vapaan. "Peliaikaa" vieheesi tulisi saamaan useita tunteja, riippuen ottavuudesta ;) Kyseinen viikko on erittäin varma kirjolohiviikko järvellä kun rauhoitus päättyy, mutta on järvessä "vanhojakin" kirjoja ja taimenia. Syksyllä sitten menen taas taimenjahtiin ja samalla vaivalla voin viehettä testata vielä silloinkin.

Jos kiinnostaa niin ota yv:llä yhteyttä ja sovitaan tarkemmin. Reissurapsaa taitaa tulla vaikkei vieheitä testiin löydy. Omaan pakkiin on sen verran luottoa.

-Matti/yugular

12
Länsi-Suomi / Vs: Lestinjoki
« on: June 05, 2009, 20:20:01  »
Onko kenelläkään tietoa tämän kesän kuvioista. Onko istutukset jatkuneet ja miten? Eli milloin on rauhoitukset.

13
Lappi / Vs: Pyhän Kalastuspaikat
« on: June 05, 2009, 19:38:14  »
Selevä pitänee testata nuita paikkoja kun lähdetään taas huomenna pyhälle! :-)

Siellä taitaa olla rauhoitus käynnissä eli järvelle ette pääse kalaan...

En löytänyt netistä mitään tuosta rajoituksesta, mutta tuolta löytyy yhteystietoja joihin voi soittaa:
http://www.pyhantaitajat.fi/luonto/jarvet.html

14
Lappi / Vs: Pyhän Kalastuspaikat
« on: June 05, 2009, 11:20:40  »
Jos olet juhannusviikolla Pyhällä niin voin näyttää miten kalaa saadaan  :wink: Ja jos ketään muitakaan on niin lähdetään yhdessä järvelle!


www.retkikartta.fi osoitteesta näet hieman suuntaa minkälaiset pohjanmuodot järvellä ovat jos haluat syvänteitä etsiä. Voin kuitenkin pistää lyhkäisesti parhaat ottipaikat ja ajat:

Siika - Kesällä Oravan rannasta. Kääpiötynyt kanta.
Kirjolohi - Heti rauhoituksen jälkeen kaikkialta, mutta lähinnä järven matalammasta pohjoispäästä on helpoin kalastaa. Loppukesää kohden siirtyy syvemmälle.
Taimen - Syksyllä järven selältä, useampi hot-spot on löydetty, mutta niitä on vaikea selittää :)

Räsäsellä olen muutaman taimenen saanut. Proffaa en ole kokeillut. Soudamme tai vedämme sähkömoottorilla pieniä vaappuja 4-7cm ja se on osoittautunut toimivaksi. Voisin jostain kaivaa saalislukuja, mutta onhan noita kaloja noussut noin parisataa (kirjolohi+taimen) vuodesta 2004.

edit. Joku moderaattori voisi yhdistää ketjun tuohon Pyhä-Luosto kejtuun. Painampa tuota ilmoita valvojille nappia ja katson mitä tapahtuu ;)

15
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: August 09, 2008, 01:41:05  »
Olipas mielenkiintoinen projekti lukaista! Onko linkkejä muihin vastaaviin projekteihin?

Kuvia olisi kiva nähdä lisääkin, mielellään semmoista mistä näkisi vähän miltä tuo kokonaisuus nyt näyttää. On todella hienosta "maisemoitu" lammikko. Alkaa kädet syyhyämään josko porukoitten takapihalle tai pellolle kaivaisi kuopan, vaan taidan jättää nämä hommat niille jotka tosissaan jaksavat panostaa ja tietävät mitä ovat tekemässä.

16
Heittokalastus / Vs: Perukkeen vaikutus kalantuloon...
« on: August 06, 2008, 14:05:21  »
Ainakin hauenkalastuksessa peruke on pakollinen. Mistä tulikin mieleen että onko jollain linkkiä oppaaseen jossa neuvoittaisin haukiperukkeiden tekemistä ja kerrotaisiin tarvikkeista?

17
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Uusi kalastussetti - Pyydetään neuvoja
« on: August 06, 2008, 12:58:47  »
Itsellä on joissakin keloissa ollut tuo QuickFire toiminto enkä muista että olisi ikinä ollut haittaa...

Juu vavan pituuksia tarkoitin. Ei ole ihan kaikki oikeat termit hallussa kun en ole ikinä välineistä paljoa lukenut tai keskustellut  :-D

Vapoja harkinnassa:
Daiwa Tornado Max ja Shimano Hyperloop ainakin.

Ajattelin että jos ostaisi tuon pidemmän vavan niin se kelpaisi hauen ja taimenen heittelyyn. Lyhyen voisi ostaa myöhemmin jigejä varten. Rannalta kalastelen, mutta ne rannat missä tähän asti olen kalastellut voi kyllä vaivatta kalastella pidemmällä vavallakin. Ja voi olla että siis jokatapauksessa ostan myöhemmin jonkun lyhyemmänkin vavan samalle kelalle.

18
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Uusi kalastussetti - Pyydetään neuvoja
« on: August 06, 2008, 10:31:33  »
Kaksinpuheluksihan tämä meni  :-D

Catanan ohella olen miettinyt tuota Solstace kelaa. Molemmat näkyy esim tässä listassa: http://www.kalastuskauppa.com/showproductgroups.php?group=136&show=136

Hintaeroa on muutama kymppi. Onko oikeasti väliä kumman näistä hankkisi. Jokatapauksessa haluan nyt hyvän setin ja ensi kesänä en aio uutta hankkia.

Onko vapaehdotuksia lisää? Ja kannattaako ostaa 7/210 vai 8/240?

19
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Uusi kalastussetti - Pyydetään neuvoja
« on: August 05, 2008, 10:24:13  »
Mitä mallia tosta Catanasta aattelit? 1000 vai 2500??  Catanan 2500 malli on jo aikas iso, jos pieniä vieheitä viskot, tuntuu raskaalta yms.. Ja tuo 1000- malli voi olla jo liian pieni haukisiimalle.. Tiedä sitten.. Tuo koko nyt on vähän makuasia..

2500 on mietinnässä. 1000 taitaa olla kuitenkin jo liian pieni...

edit. Onko Lohiverkko ainut foorumisti joka osaa neuvoa :?

20
Vetouistelu / Vs: painoa siimaan?
« on: August 05, 2008, 08:34:53  »
Käyttäkää ihmeessä painouistimia! Vie ottivaaput syvemmälle ja kalastaa samalla, kätevää.  :wink:

Mitkä olisi hyviä painouistimia pienille 3-4cm Taimen vaapuille todella hitaaseen vauhtiin (soutu&sähömoottori). Myös kuva joka selventäisi tätä viritelmää olisi hieno!

21
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Uusi kalastussetti - Pyydetään neuvoja
« on: August 05, 2008, 08:28:33  »
Katselin ihan tosissaan tuota http://www.normark.fi/index.php?page=12&cid=299&pid=417 2500 kelaa. Olisiko se sopivan kokoinen? Ja minkälaista/minkälaisia vapoja tälle hakisi kaveriksi?

Olen oikeasti aika untuvikko näemmä kalastusvälineiden ostossa. Olen kalastellut jo vuosia, mutta aina ostanut vain jonku halvan setin. Enkä oikein tiedä mitä tarvitsisin. Toivottavasti tulee vielä lisää mielipiteitä!

22
Länsi-Suomi / Vs: Lestinjoki
« on: August 04, 2008, 13:56:34  »
Aihe ylös...
Niin itse asun aivan tässä lestijoen vieressä, tarkalleen sanottuna 200m siitä mistä lestijoki saa alkunsa. Kirjolohta istuttavat joka kesä. Viime kesänä 3
kirreä, mutta tänä kesänä ei ole tullut mitään, tuntuu siltä kuin joki olisi tyhjä. johtuneeko huonosta kelastani joka pitää melkoista ääntä. No onneksi nyt on uusi. Ahventa on noussut aika hyvin muutama haukikin. PIenet lusikat ja lipat ovat pelittäneet yleensä(väreinä punainen, sininen, keltainen, musta)
Offtopick: Otsikko on kirjoitettu väärin. Nimi on Lestijoki ei Lestinjoki! Samoin järvi eli oikein kirjoitettuna Lestijärvi ei Lestinjärvi. Kyllä sitä paikkakuntalaisena tietää :-D

Meikä on joskus vuonna miekka ja kivi tunaroinut tuon nimen kanssa, vaikka olen melkein paikkakuntalaisia. Miten on vesitilanne tällä hetkellä? Onko kalaa noussut ja kannattaisiko harkita kalareissua elokuussa? Onko vielä istutuksia käynnissä ja minä päivänä niitä fisuja jokeen pumpataan, ettei vaan satu rauhoitetulle päivälle...

23
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Uusi kalastussetti - Pyydetään neuvoja
« on: August 04, 2008, 13:47:01  »
@ Lohiverkko

täytyy katsoa netistä miltä nuo näyttäisi.
-------
Tarkennan hieman vaatimuksia tai oikeastaan lisään pari kysymystä:

1. Kannattaisiko harkita jos ostaisi kaksi vapaa ja yhteisen kelan? Ja mihin pitäisi tällöin kiinnittää huomiota?
minkäpituisen vavan tarvin? Minkäkokoisen kelan? Saisiko näin paremmin katettua kaikki kalastusmuodot mitä haluan?
(hauen heittely, ahvenen jigaus, kirjolohi koskelta, miksei myös meritaimen rannalta?)

2. Onko kokemuksia Nexave ja Catana sarjan tuotteista? Olisiko niissä sopivia?

24
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Uusi kalastussetti - Pyydetään neuvoja
« on: August 04, 2008, 08:39:24  »
Ainiin, ei muutakuin shimanoa...

Mielellään Shimanoa :wink: Tuo voisi tosiaan olla hyvä vertailukohde.

25
Vieheet / Vs: Bete Krokodil: paras väri ja käyttötilanne?
« on: August 04, 2008, 08:32:16  »
Olen lähdössä Elo-syyskuun vaihteessa pohjoiseen mökille kalastelemaan. Voi olla että taimenesoutu jää tällä kertaa vähemmälle ja yritän katsastaa mökkijärven haukikantaa. 5-6 vuotta olen siellä kalastellut enkä vielä kertaakaan haukea tarkoituksella. Ajattelin kysäistä että mitkä kaksi Krokoa hankkisin? Järvessä on monenlaisia syvyyksiä, mutta en varmaan kalastele siellä missä vettä on alle 2m. Järvessä on kirkas "tunturi-vesi". Hauen pääasiallista ravintoa on järvell varmaankin ahven, särki, pieni siika ja ehkä muikkukin maistuu. Anna tulla väri+koko+perustelu.

26
Kelat & Vavat & Siimat / Uusi kalastussetti - Pyydetään neuvoja
« on: August 04, 2008, 08:25:10  »
Moi,

Nyt olisi aika marssia kauppaan ja ostaa uusi kalastus-setti. Jätän tämänhetkiset vavat pysyvästi lappiin taimenensoutua varten ja ostan kotia uuden setin.
Onko foorumilaisilla antaa neuvoja minkälaista kannattaa katsoa?

Toiveet: Kela+vapa+siimat
Hinta: Halpa. Mitään tarkkaa hintarajaa ei ole mutta edullista settiä kuitenkin kun kalastelen aika vähän.
Käyttötarkoitus: Lähinnä hauenpyynti heittelemällä. Jonkin verran myös ahvenen jigaamista ja silloin tällöin reissu kirjolohia joesta narraamaan.
Tiedän että on jo liian iso skaala, mutta en tarvi sitä parasta vaihtoehtoa, vaan toimivan.
Muuta: Kaksi puolaa ehdottomasti! Hauelle oma ja muuhun tarkoitukseen oma. Aikaisemmin olen käyttänyt lähes poikkeuksetta vain Shimanon vehkeitä ja
mielellään Shimanoa taas ostaisin. Ei liian "raskasta" settiä, vaikka haukea kalastelenkin.

Linkkejä suosituksiin saa laittaa ja jos on tietoa että Erä-lehdessä on ollut sopivaa vertailua niin kerrohan numero ja käyn lukaisemassa.
FatHammer oli saanut hyviä vihjeitä, toivottavasti tähänkin tippuu!

27
Propilkki in english / Vs: Propilkki in todays Savon Sanomat
« on: February 22, 2008, 01:13:34  »
Well. Crappy translation of the main text follows: ?->means propably there is a better translation for this.

MH is laughing. He is supposed to tell how it all begun.

- Together with Janne when we were young we were playing this game/play where we covered all the furniture with white blankets and other went under the table or chair while the other was trying to find the fish by poking with ice-fishingrod?

Kaajani-born friends MH&JO play turned out a game that has cathed hundreads of thousands of players.

The game has been downloaded for over 180000 computer direclty from our server and the game is also distributed through other sites like suomipelit.com and foreign ones especially in Russia. Therefore actual figures are impossible to tell.

First ice-fishing game PP1 was born in 1998

Pre-version was made for Commodore64. Janne did animation where ice-fishingrod? goes to the whole and we instantly realized that we could build game on that. The game was released in the intranet of University of Oulu and somehow it spread from there. One day we noticed that Mikrobitti (famous and big Finnish computer magazine) selected the game as months Finnish game. The popularity was immense, MH tells.

You can't run on clearice?

H&O have updated the game every two years.

- My responsibility is the logic, functions, planning and making the maps/lakes. Janne is in charge of programming. Specialized pros are doing sounds and graphics.

Just now Procyon Products is preparing update to PP2.

- Better graphics, new lakes, improvement to chat, higher resolutin are on their way. Some new features are also being introduced like clearice? where you can't run, MH tells.

About new lakes MH tells that some of them are real, some of them not, some names have been changed and some lakes don' have original/realistic fish population?.

Yes, nothing is left under coincidence? in PP. Circumstances are made realistic considering all aspects from fish populations to the shape of the lakebottoms?.

- We are also planning that characters get better through experience. Good results would create better equipment/gear and characters walking fitness would increase the more he/she plays. Also changing worms would become faster as the character gets experience. Happo tells.

Internet gaming was made possible in November.

You can join the game if you know IP addres of any host. For example kalassa.net site contains these addresses.

The biggest fish is yet to catch

The idea is that the game is as realistic as it can get.

There are lakes to choose. You can make wholes wherever you want. Then you choose a lure? and you can even adjust the position of the worm. Fish is coming if it is on the mood, just like in real life.

- The biggest fishes that people have cathed are around 7kgs. There is a big pike in one lake, but no-one has catched it yet. Fish over 3kg are very hard to get.

All biggest catches are also recorded to kalassa.net forums. Internet ice-fishing Finnish championships have also been competed.

- Competitions are on their way again this year. There in only one limit on participating. You have to sit in front of your computer with awls? hanging around your neck. Without those I wouldn't go on the ice laughs MH.

LOL. It isn't too good translation but will do as I am too tired. Hope this helps! :-D

28
Propilkki in english / Vs: Favorite lure?
« on: February 21, 2008, 23:33:59  »
So far I have had the best success with the first lure that is always automatically selected. I also prefer the red worm but green is maybe better for some species.. But as Maris says it depends on many things. Still the first one is the lure I would pick if I was allowed to take only one lure to game.

29
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Lohiadressi
« on: January 03, 2007, 15:34:45  »
Toivottavasti adressi saa huomiota päättäjiltä!

30
Heittokalastus / Vs: Paras yleisuistin?
« on: December 14, 2006, 21:59:47  »
Bete Lotto vihreä-keltainen-punainen
Räsänen 6tai7 kupari

Nuo on aika kovat yleisvieheet! Niinkuin täällä moni muukin on todennut..

Pages: [1] 2 3


center>