Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - nt

Pages: [1]
1
Etelä-Suomi / Re: vuohijärvi
« on: July 28, 2004, 03:58:51  »
Quote from: Anonymous
tietäiskö kukaan mistäs sitä kuhaa löytyisi vuohijärveltä?onko kellään kokemuksia tästä suhtkoht isosta järvestä?tämä vuohijärvi sijaitsee voikoskellakouvolan "lähettyvillä".


lohta nousee hyvin järvestä...kuhaa en ole saannut ikinä, en kylläkään ole yrittänyt sitä.

2
Vetouistelu / Re:Läkkärä kuluttaa siimaa. Mikä neuvoksi?
« on: May 26, 2004, 22:12:22  »
Tuli kokeiltua tuota läkkärää raksien kanssa. Siimana oli Asson 0,60 monofiili. Siimaan ei tullut jälkiä n.4h vedon jälkeen. Vauhtia oli 2,4-3,6 km/h välillä..

3
Vetouistelu / Re:Läkkärä kuluttaa siimaa. Mikä neuvoksi?
« on: May 02, 2004, 19:58:53  »
Kyllä se hitaassakin vedossa kuluttaa simaa. Kyllähän se monokin kestää jos vaan tarkistaa siiman välillä! Mut taitaa noissa siima merkeissä olla melkoisia eroja ja tarkoitan tuota hankaus kestävyyttä.

Kannattaa kyllä tehdä ne tapsit kunnon siimasta jos noita läkkäröitä vetää perässä...

4
Vetouistelu / Re:Läkkärä kuluttaa siimaa. Mikä neuvoksi?
« on: May 02, 2004, 17:55:21  »
Action Disc kuluttaa siimaan pintahankauman eritoten kovaa vedettäessä. Suositellaan käytettäväksi fluoricarbon tms. kulutuskestävää siimaa. Leikaria käytettäessä on helppo katkaista muutama sentti kulunutta siimaa pois ja tehdä uusi solmu.

Lainasin tämän http://www.takyraksi.com

Ja täältä http://www.rialinna.fi/sivut/tuoteet/siimat.html VANISH Fluorocarbon siimaa löytyy. Meinasin itse kokeilla tuota, en tiedä miten toimii. Jos jollain on kokemuksia tuosta niin kertokaa?


5
Länsi-Suomi / Re:Kivijärveltä kuhaa...
« on: April 26, 2004, 15:19:25  »
Kiitoksia tiedoista...Auttaa paljon kun ei tarvitse ihan huuli pyöreänä pyöri keskellä järveä ja pähkäillä minne ajais. :)

6
Vetouistelu / Re:action disc vaapun kans?
« on: April 14, 2004, 12:34:11  »
http://www.takyraksi.com/ tuolta löydät paljon hyvää tietoa. Mutta etäisyyden voi katsoa itse sopivaksi riippuen siitä mitä vetää...vaappua vai raksia.

7
Vetouistelu / Re:vaihdatko siimasï vuosittain
« on: April 12, 2004, 09:51:31  »
Siimat me vaihdetaan parin vuoden välein....ja väli vuosina käännetään siimat toisten päin, eli pohjat päälle ja toisinpäin.

8
Länsi-Suomi / Re:Kivijärveltä kuhaa...
« on: April 11, 2004, 14:51:47  »
Terve.
Asiasta poiketen niin mistä päin kannattaisi tuota kuhaa kokeilla? Onkohan kyseisessä järvessä lohikaloja...

Olisi ensikesänä tarkoitus mennä sinne kalaa.

9
Pyydyskalastus / Re:Verkot jään alle yhdestä avannosta
« on: March 23, 2004, 12:45:57  »
Eihän tuolla verkkon uittolaitteella oo tarkoitus niitä verkkoja veden laittaa vaan naru! Meillä härveli käytössä ja teemme näin. Yksi reikä josta verkot ( 6-10kpl) koetaan, laittamme härvelin jään alle ja rupeamme vetämään haluttuun suuntaan ja kun härvelistä loppuu naru niin jäähän reikä ja härveli ylös ja sitten laitetaan veto päähän naru kiinne ja ja kelataan naru härveliin. Tämä jatkuu niin kauan kunnes sopiva etäisyys on saavutettu kokemis reijän ja pääty reijän välillä...ja sitten kun valmis niin vedetään verkot jäiden alle narun avulla....
Toivottavasti joku ymmärtää sillä on varmaankin vaikea lukuista tekstiä... :) Homma käy nopeasti ja vaivattomasti kun käyttää moottori sahaa reikin tekemiseen...niin ja moottori sahassa rypsiöljyä niin ei järvetkään saastu.

10
Vetouistelu / Re:action disc vaapun kans?
« on: March 02, 2004, 18:33:48  »
Viime syksynä kun läkkärät tuli markinoille tuli niitä kokeiltua vaappujen kanssa lähinnä zompi-vaappujen kanssa. Hienosti toimii ja sai vaaput uimaan raksien kanssa samassa vauhdissa. Ei olla katkaistu turpalevyjä pois. Jos väärin en muista niin taisi meillä olla niitä pieniä läkkäröitä! Saattaahan tuo suurin toimia paremmin, mutta eipä oo mulla kokemusta siitä. Meinasin tulevan kesänä katkaista muutamasta jessestä levyt pois ja kokeilla uittaa niitä läkkäröiden kanssa...niin ja kyllähän em. systeemillä kaloja tuli mutta oli vaan alamittaisia (50cm).

11
Vetouistelu / Re:Millä systeemillä uistelet lohta/taimenta
« on: March 02, 2004, 12:03:54  »
Lähinnä vuohijärvellä käydään lohta nykimässä. Raksilla ainoastaan ja syöttinä kymijoen salakat...
Takiloissa (3kpl) menee 4-7vapaa ja pikku plaanareissa 2-6 vapaa. Levyjä käytetään yleensä yhtä tai kahta. Vauhdista en osaa sanoa tarkalleen mutta se on sopiva ja salakatkin pyörii välillä...ja kalaakin on joskus saatu.

12
Vetouistelu / Re:Laahuspussit?
« on: February 29, 2004, 07:52:11  »
Pistä ne ämpärit venee kylkeen....keulasta ja takaanta kiinne, ei silloin ämpärit oo tiellä jos kalaa meinaa tulla. Ja pohjiin pienet reijät että vesi virtaa vähän läpi. Jos nuo 10 litran ämpärit ei riitä niin isompaa vaan sitten. Pusseista kannattaa etsiä ahosen jarru pusseja. Sitä en tiedä onko noita valmistajia paljonkin...

13
Vetouistelu / Re:lohen oleskelusyvyys jäiden lähtiessä!!!
« on: February 25, 2004, 12:03:40  »
Jos en nyt kamalasti valehtele kun muistelen viime kevättä, oltiin vetemässä jäitten lähdön jälkeen raksia vuohijärvellä niin taisi olla siinä 42:ssa jalassa takilan kuulat ja siitä ylös päin raksit tasaisin välein! Lohia ja taimenia tuli hyvin mutta pieniä oli aika paljon joukossa... Tarkemmin en pysty kertomaan missä fisut luuraa silloin mutta eiköhän kokeilemalla löydy sieltä :) Joo kyllähän niitä salakoita ui aivan pinnan tuntumassa...

14
Vetouistelu / Re:lokit vaapuissa
« on: February 13, 2004, 17:39:24  »
Harvemmin nuo lokit vaappujen perässä meillä on mutta raksien kanssa saa olla varuillaan. Välillä nuo lokin poikaset on tarraillu pikku plaanareihinkin kiinne....

15
Veneet ja veneilytarvikkeet / Re:Millä veneellä uistelette?
« on: February 12, 2004, 10:11:20  »
Amerikkalainen four finns 160. Koneena 50 pirkka vm 98. Targa 10 putkella ja räkki 8 putkella ja sivuilla vielä muutama ylimääräinen teline ja 3 takilaa josta yksi sähköllä. Kaiku on jo ja uusi gps pitäisi hommata ennen kauden alkua.

Pages: [1]


center>