Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Aloittelija

Pages: [1]
1
Rakentelu / Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: July 20, 2005, 20:45:06  »


Tässä erä tekemiäni vaappuja. Tarkoitus oli laittaa jokin mittakaavan kuvaava esine mukaan kuvaa, mutta se unohtui. Rungon pituus vaapuilla on noin 37mm. Ruiskua en omista, joten mitään mestarillisia maalauksia vaapuissa ei ole.
Vaaput uivat ihan hienosti, ja kalaakin on tullut :D

2
Heittokalastus / Jigin perukkeesta?
« on: July 19, 2005, 12:54:21  »
Terve

Vastaan nyt vaapun uiton kokemuksella, koska en itse ole ehtinyt paljon jigejä harrastaa. Mutta koska vaaput ovat myös varsin herkkiä unnin kannalta, varsinkin pienet vaaput joita itse käytän, uskoisin että sama konsti tepsii, ainakain vähän, myös jigeissä.

Eli itse käytän siimana 0.12 Fireline kuitusiimaa, mikä on riittävän vahvaa  monessa tilanteessa, mutta kuitenkin riittävän notkeaa että vaaput uivat sen puoleen hyvin.

Perukkeen olen tehnyt Predator merkkisestä metallilanka/lankakuitu punoksesta, ohuimmasta saatavilla olevista, kesto 5kg.  Kyseinen materiaali kestää haeun hampaissa hyvin. Perukkeeseen kiinnitettävän lukon täytyy olla ns. pyöreäpohjainen, että vaappu(tai mahdollisesti jigi) pääsee liikkumaan mahdollisimman vapaasti.

Täytyy ensi kerralla testata kuinka tuo Predator-peruke toimii jigeissä.  

Tein juuri junamatkalla uuden perukkeen, jossa kiinnitin lukon perukkeeseen lenkkisolmulla, eli lukko pääsee myös vapaammin liikkumaan "siimassa", jolloin uskoisin uinnin vielä paranevan entisestään.

3
Kaikkea kalastuksesta / Erä-lehti thread
« on: June 20, 2005, 11:59:27  »
Terve

Hyvä säie, on varmaan pakko marssia kirjastoon lukemaan uusin Erä!
Mutta olisiko tuosta savo solmusta ohjetta jossain netissä? En ainakaan itse pikaisella hakemisella löytänyt :(


Moi :)

4
Heittokalastus / Syökö ahven kutuaikaan?
« on: April 13, 2005, 11:47:09  »
Terve

Eli syökö ahven kutuaikaan, ennen/jälkeen kutemisen? Ja jos syö jälkeen kutemisen, onko se enää kutupaikalla, vai lähteekö se heti muille maille?

Kysyin tätä jo "Kaikkea kalastuksesta"-osastolla(anteeksi toisto), mutta sain vain yhden vastauksen, ja toisaalta olisin kiinnostunut syökö ahven kutuaikaan juuri jotain virvelillä uitettavaa syöttiä?

Kiitos, ja moi

5
Rakentelu / Teetkö vaappuihisi uintilevyt itse?
« on: April 07, 2005, 12:52:43  »
Itse teen, ne vähät joita teen. Sen verran pieniä ovat ainakin tähän asti olleet tekemäni vaaput, että käyttämääni pleksiä voi leikata hienosti tukeville saksilla(=Fiskars). Uintilevypleksin ostin(tilasin) Kuopiosta, Rianlinnalta, hyvä palvelu :D. Nyt alkaakin taas kova vaapun viritys kesäksi...

6
Käytän 0.12 fluor. vihreää FireLineä, eli punottua simaa.
Siinä on kiistellyt hyvät ja huonot puolensa, mutta itse vain pidän siitä enemmän kuin monofiilista. Että silleen.

Ja moi

7
Pilkintä / Koukkujen terotus
« on: February 16, 2005, 10:53:28  »
Terve

Minulla on myöskin tuollainen timanttinen hiomalätkä, mallia Lap-Stone(ruottalainen), maksoi noin 20€. Sillä saa hyvin ainakin isommat koukut teräviksi, ja kohtuu hyvin myös pienemmät. Terävyyttä olen testannut kynttä vasten, vaikka se ehkä kertookin enemmän koukun kärkiterävyyden, ei läpäisyä.

Timantin ostin varsinaisesti puukon teroitukseen, missä se onkin mielestäni mainio, suosittelen kaikille.


Moikka hei

8
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Haarukka vapa
« on: December 20, 2004, 10:14:55  »
Terve

Niin kuin jo olemassa olevista kommenteista voi huomata, toiset tykkää, toiset ei. Itse tykkään PALJON, vaikka olenkin nimimerkkini mukaisesti aika aloittelija.

Haarukan käyttämisen oppii mielestäni melko nopeasti, kunhan malttaa pari pilkkireissua käyttää harjoitteluun(vaikka saaliin menetyksen uhalla, harjoittelu palkitaan myöhemmillä reissuilla).

Stallonen viestiin viitaten, uskon että kalan saa ylös tavallisella ongella nopeammin kuin haarukalla. Mutta syötin saaminen takaisin kalan luokse käy nopemmin haarukkaongella, koska siima ei takerru jäähän, eikä ole sotkussa, vaan se purkautuu siististi haarukasta.
Tästä on hyötyä myös avannon vaihdon kohdalla, koska siimaa ei tarvitse kelata kelalle siirtymisen ajaksi, vaan se kehitään haarukkaa.
Huonona puolena voisin mainita sen että haarukka ei välttämättä istu niin hyvin käteen kuin "tavallinen" onki.

+ sotkujen vähäisyys
+ syöntin nopea toimittaminen seuraavan kalan suuhun
+ ottisyvyyden säilyttäminen

- harjoittelu
- käteen istuvuus

Mutta, aloittelija olen ja nämä ovat minun mielipiteitäni, joten...

Jos mahdollista kannattaa varmaan laitana haarukkaa joltakin kaverilta(jos malttavat niistä hetkeksi luopua :)), niin saa vähän tuntumaa sopiiko sen käyttö omaan tyyliin.  Joku voisi sanoa että "Miksi lainata, osta samantien oma, ei se paljoa maksa!", mutta niin... Ja kannattaa yrittää saada käyttöön jokin toimiva haarukka, ettei hyvä kokeili kaadu huonoon välineeseen. Itse voin suositella esim. Karimaxin haarukkaa.


Ja sitten Ahven, tule tule

9
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / (wiggler) pilkkivavat
« on: December 17, 2004, 15:08:23  »
En tiedä millainen jarru Wigglerin vavassa on, mutta itsellä oli samanlaisia ongelma Karimaxin haarukkaongen jarrun kanssa(siis että siimaa ulosvetäessä jarru kiristyy). Siiman kelaaminen kelalle "toisin päin"  auttaa niin ettei jarru kiristy siimaa ulos vetäessä, mutta tällöin se välillä kiristyy kelatessa siimaa sisään. Itse pidän jälkimmäistä vaihtoehtoa kuitenkin vähemmän pahana. Kaiken kaikkiaan Karimaxin haarukassa on mielestäni melko kehno "kela", mutta muuten se on loistopeli, muuta en käytä.

Ahven, tule tule

10
Perhokalastus / Re:Aloittelija kaipaisi solmuoppia?
« on: April 08, 2004, 14:49:24  »

Kiitoksia paljon, noista on hyötyä.

11
Perhokalastus / Aloittelija kaipaisi solmuoppia?
« on: April 08, 2004, 09:51:04  »
Terve

Olen aloittelemassa perhokalastusta, ja tarvitsisin kokeneempien neuvoja varusteiden kasaamiseen, oikeastaan siimojen(pohja,perho ja perukesiima) yhdistämiseen. Saisin toki yhdistettyä siimat jonkinlaisilla solmuilla, mutta teillä kokeneemmilla perhostelijoilla on varmaan neuvoja/kokemusta siitä mikä on osoittautunut hyväksi tavaksi.
Minulla on siis tavallinen perho-pohjasiima, tavallinen perhosiima, valmis kartioperuke, ja perukesiimaa kartioperukkeen päähän.

Kiitos...


12
Rakentelu / Re:kaukoohjattava uisteluvene
« on: March 03, 2004, 16:03:40  »

Terve

Tätä on testattu, mutta pudjettini/taidot olivat niin pienet että metsään meni koko projekti.
Eli hankin muistaakseni Ranskasta asti edullisen radio-ohjattavan auton. Purin autosta elektroniikan erilleen, ja asensin sen itse tekemääni yksinkertaiseen veneen runkoon. Rungon tein puusta. Potkurin tein muovista. Sain "veneen" kyllä kulkemaan, saavutus jo sinänsä, mutta moottori oli aivan liian tehoton, ja vene siis hidas, vetämään mitään vaapua.

Mielestäni tämä on kyllä hauska idea, ja ehkä joskus koetan sitä vielä uudestaankin. Eihän tätä toki voi oikeastaan kalastukseksi lukea, niin kuin joku puhui jotain automaatti-haavista, mutta tärkeämpää ainakin itselleni olikin idean testaaminen. Itse ole kovasti "väline"-kalastusta vastaan.

13
Pilkintä / Re:Nollareissujen määrä?
« on: March 03, 2004, 13:09:29  »

Terve

Itse aloitin pilkkimisen tänä talvena, lapsena käytyjä kertoja lukuunottamatta, ja nolla-kertoja on ollut kolme viidestä(3/5).
Olen harrastanut kesäkalastusta ihan jokin verran, mutta siitä ei paljoa hyötyä tuntunut olevan.

14

Terve

Millaisia kokemuksia teillä kalamiehillä on värillisistä pystypilkeistä?
Itse ajattelin tehdä ja testata ahvenen värisen pilkin, tuo väritys kun on ainakin kesäkalastuksessa(vaapuissa) osoittautunut hyväksi.

Pages: [1]


center>