Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - köntsä

Pages: [1]
1
Huomenna luultavasti hartaasti odotettu pilkkikauden avaus luvassa.  8-)

2
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: December 07, 2011, 16:50:00  »
Moreja talven koitoksiin. Vähän kevyempiä ovat kun wolfram morrit, mutta kyllä noita matalassa alle 3m vedessä käyttää helposti. Ovat siis lyijyä ja painoa n. gramma.
Mites, ihanko ruiskulla nuita maalaillaan vai jollakin epoksi-värijauhe seoksella? Itseänikin kiinnostais tuommoinen jotta saisi enemmän ilmettä omiin morreihin.

3
Itsekin olen Mikon blogia ajan kuluksi lueskellut ja on kyllä perhanan hyviä tekstejä! Ainakin omaan mieleen on ne, joissa nuoruusajastasi ("vaapunvalmistusta kauan sitten") kerrot, unohtamatta tietenkään niitä ("mies vastaan luonto") juttuja, joissa kaikille ihmisille tutut asiat puidaankin aivan uudella tavalla.  :-) Eniten varmasti jään odottelemaan vaapunvalmistusta kauan sitten 2-osaa, jonka toivottavasti myös julkaiset. :roll:

Tosin on sitä muillakin kyllä tosi hienoja blogeja, kuten esimerkiksi Qkkelin-, Aatamin-, Eriksen- ja Ammattikalastajan kalastusblogit, joissa etenkin Qkkelilla on todella runsans kuvatarjonta hienoineen maisemineen ja kaloineen. . .

4
Pilkintä / Vs: Jäätilanne 2011-2012
« on: November 22, 2011, 17:56:19  »
Hyvin tulee vettä lisää eteläsuomessa>jäät tullee myöhemmin.
Juu, siis eihän tässä vielä mikään kiire ole, kun viime vuonna pääsi (tai siis uskalsi) jäillä 28.12. Eli vielä on matkaa. Tosin tänä vuonna voi mennä helposti tuonkin yli, kun on ollut muutenkin näin leuto syksy ja veden lämpötila pysyy miltei samana. Ja kun ne muuttolinnutkin ovat olleet nyt harvinaisen pitkään täällä Suomessa, niin saa nährä että minkälainen talvi sitä tulloo...

5
Pilkintä / Vs: Jäätilanne 2011-2012
« on: November 20, 2011, 16:18:13  »
Täällä Ylöjärvellä oli yön aikana matala lahti mennyt 1cm teräsjäähän. Nytkin -5 astetta, joten hyvää lupailisi pilkkikelien kannalta. Tosin kun menin Ilmatieteenlaitokselta katsomaan, niin vesisateita ja pluskelia lupaili tulevalle viikolle, joten se siitä...

Niin ja lisäyksenä vielä, että vesi siis pinnasta +3 astetta.

6
Sekalaista juttua / Vs: Mitäs SÄÄ ny?! - Sään seurantaa
« on: November 20, 2011, 16:14:18  »
Tällähetkellä -5 asteen hujakoilla täällä Ylöjärvellä mennään. Aamulla oli läheinen pikkujärvi jo matalasta lahdesta 1cm teräsjään peitossa, kun yöllä oli sen -9 astetta ollut. Jokohan sitä joulukuun lopulla pilkille pääsis.  :roll:

7
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: October 25, 2011, 18:37:23  »
Tuommonen tuli väkerrettyä ajan kuluksi mato-ongen kärkipäästä:





Viikonloppuna kävin laiturilla testailemassa ja älyttömän hyvin toimi. Enään vaan jäät järviin niin...  8-)

8
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: October 25, 2011, 18:25:24  »
miksi tupla lenkit edessä  :?
Luultavasti nuiden uinti muuttuu, kun vetopiste on eri kohdissa.  :wink:

Itse tuli 15 kalikan satsi väkerrettyä:



Ja kaikenlainen kommentointi otetaan tietysti vastaan.  :-D

9
Rakentelu / Vs: Vaappujen hinnoista ja materiaalikuluista
« on: October 19, 2011, 15:19:15  »
Hmm... Itse olen pyytänyt omatekeleistä sen 7-8e riippuen vaapun koosta. Olen nimittäin laskenut että joka kapulasta tulisi minimissään se 5e takaisin. Tosin nyt, kun luin tuon Mikon tekstin alkoi ihan tosissaan mietityttämään, että miksi ihmeessä en ole sitä aikaa siihen laskenut? Sillä nuita kun alkaa esim. 15 kipaleen satsin tekemään, niin siihenhän kuluu ihan helevatusti aikaa. Ja jos sen tosiaan myisi edelleen sinä 7e kpl hintana, niin ei siitä jää tekijällee käteen juuri mitään, kun ottaa nuo lakat, maalit, foliot, runkolangat, liimat, silmät, koukut, uistinrenkaat, aihiot, sekä nuiden kaikkien kokoamiseen menneen ajan huomioon. Joten kiitos Mikko kun avarsit vielä melko kokemattoman vaapuntekijän maailmaa.  :-)

10
Nousi v*itutus nousuun, kun ennätyshauki karkasi SYLISTÄ!  :x

11
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Television kalastusohjelmat
« on: October 14, 2011, 16:24:30  »
Samaa mieltä Piken kanssa. Ensi jakso on myös pakko katsoa, sillä siinä ollaankin itse haenkalastuksen parissa.  8-) Eli jaksojen aiheet ovat ainakin omasta mielestäni parempaan päin. 

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2011
« on: October 08, 2011, 18:48:53  »
Sorvajärveltä on tuo kuva. :-) Siellä tulee välillä käytyä, löytyy ihan hyvin haukea.
Justiinsa juu.  :-) Itsekin olen sinne suunnitellut reissua, mutta on vähän turhan kaukana. Ensi vuonna tosin mopon saan, joten silloin luultavasti pääsee sinnekin päin.

Ja anteeksi off-topic...

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2011
« on: October 08, 2011, 18:19:52  »
Tänään olin ylöjärveläisellä pikkujärvellä kolmisen tuntia rannalta heittelemässä. Hauki oli varovaisella otilla, kontakteja kymmenkunta joista vain 2 kpl kävi rannalla. Pientä oli kala. Vesi oli tuolla noussut n. puolella metrillä, sekin saattoi vaikuttaa. Mukava reissu kumminkin.

Huomenna varmaan veneellä heittelemään jos kelit sallii. :)
Jos saa kysästä, niin eikös tuo ole Keijärvi? Ainakin tuo maisema kovin saman näköistä. Lähinnä sillä kyselen kun itse täällä Ylöjärvellä kalastelen...

14
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastusaiheiset videot tänne!
« on: October 07, 2011, 16:37:04  »
Hyvää settiä Suurkalastajalta! Mukava katsella nuita viikon varrella, kun itse ei kalalle pääse.  :wink:


15
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Sähköperämoottori soutuveneeseen
« on: September 09, 2011, 10:21:17  »
Morjesta!

Tuli tuossa hommattua Poseidon 55 sähköperämoottori (http://kalastus.hongkong.fi/fi/veneily/peramoottorit/poseidon-55-sahkoperamoottori/p/69502/), kun ei täälläpäin saa polttomoottoreilla ajella... Tarkoituksena ostaa sille vielä soutuvene sekä akku. Veneestä en vielä tiedä, mutta akuksi olen ajatellut Bilteman 12v ja 110Ah vapaa-ajan akkua (http://www.biltema.fi/), kun hintakin on hieman muita tuon mallisia halvempi. Onkos täällä kokemuksia Poseidoniin sähköperämoottoreista tai ylipäätään tuon kokoluokan moottoreista? Onko minkä kokoisia akkuja käytetty ja onko ne kestäneet?

Kiitos vastauksista jo etukäteen...  :-)
Edit: Up...

16
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: August 21, 2011, 11:43:48  »
Mikäs kamera Suurkalastajalla on, kun kerta nuin komeita kuvia saa jopa veden alla?

17
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: August 07, 2011, 17:53:55  »
Hienoja vaappuja on porukalla. Tänään itsekin tuota Solarin suomutekniikkaa kokeilin ja ihan ok kuvion sain aikaiseksi. Itse kun sen sapluunan tein paperi rei´ittimellä, niin siitä tuli melko pienisuomuinen sekä epätasainen. Joten nyt kysyisinkin itse Solarilta, että milläs olet tuon sapluunan "suomut" tehnyt?

Edit: Kuvaa laittelen sitten siitä "luomuksesta" myöhemin, kuhan on lakkauksesta päässyt.

18
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 0.85 on julkaistu!
« on: February 24, 2011, 15:47:41  »
Aivan uskomatonta työtä on taas Procyon tehnyt!  :-o Ei voi muuta kuin ihailla Pro Pilkin kehitystä ja sen suosiota.
Kiitos tuhannesti että teette tätä mahtavaa pilkkipeliä. :wink:

19
Nyt kyllä alkaa menemään hermo tähän flunssaan. Tänään olisi pitänyt päästä pilkille mutta kun eilen sitä sitten pasahti mittariin reipaasti yli sen 37° lämpöä. Ei ole nyt 3 viikkoonkaan pääsyt pilkille kun on ollut joko huono ilma taikka flunssaa. Noo, kai se on nyt parempi pitää eikä sitten hiihtolomalla. :|

20
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: February 20, 2011, 13:58:43  »
Viimevuotisia vaappujani:


Uploaded with ImageShack.us

Kommenttia, kiitos. :wink:

21
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: January 23, 2011, 19:17:10  »
Taas tuli pilkillä kävästyä, kun ilma oli -5 asteen tuntumassa ja tuultakaan ei juurikaan ollut. Ensimmäisiltä rei´iltä ei tullut mitään pystypilkkiä tarjotessani. Heti vaihdettuani morriin alkoi pikkuiset kalat näykkimään. Niitä siinä sitten pilkittiin, kunnes vaihdoimme paikan hyväksi tasuripaikaksi tuntemaamme niemen kärkeen. Siellä hetken pilkkimistä, tasuri ison vedon jälkeen suoraan pohjan tuntumaaan ja PAM! Mukavan tuntuinen kala sai mieleni havahtumaan, mutta liian myöhään. Pienen kirouksen jälkeen piti jatkaa pilkkimistä 1 ahvenen tuloksin. Yhteensä kaloja tuli 6 kpl särkiä sekä 4kpl ahvenia. Hyvin oli ottillaan.

22
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Löytöuistimet
« on: January 09, 2011, 14:42:58  »
Viime kesänä tuli tuosta lähijärven puusta löydettyä Kuusamon professori. Pitkään kyllä sitä joutui sillä kattelemaan ennen kuin sen sai. Oli nimittäin puun oksassa kiinni n.4m korkeudessa. Heti vaan kun tuli kestävät jäät niin pääsinkin sitten heittelemään kaikenmaailman kalikoilla sitä sieltä alas. Onneksi se päättyi onnekkaasti ja professori on nyt pakissa. :-D

23
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: January 07, 2011, 18:12:30  »
Mistä saisi tilattua/ostettua tasureihin uusia perälevyjä? Vanhoista on mennyt rikki ja uudet tarvittaisiin.

24
Aina kun vaan on alle -10 pakkasta niin tulee kynsikkäitä käytettyä. Tuosta poikkeuksia voi tulla jos on kova tuuli tai tulee vaan jostain syystä kylmä niin käytän kunnon nahkahanskoja.  Sitten taas niinkuin tänään pakkasta oli -5 niin tarkeni kyllä melkein koko ajan ilman hanskoja, koska ei ollut kauheasti tuulestakan haittaa ja kalaakin tuli tasaiseen tahtiin.

Pages: [1]


center>