Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Pete

Pages: 1 ... 85 86 [87]
2581
Etelä-Suomi / Re: Brändö
« on: July 12, 2002, 14:31:47  »
Joo siellä on monta vaihtoehtoa mistä veneen saa. Yks hyvä paikka on toi Hotelli Gulvivan ja siinä on ihan hyvät veneetkin.
Kalastus alueita on kanssa monenlaisia, en nyt muista paljonko se lupa hinta oli mutta ei se kauheesti ollu kuitenkaan.

Yleensä ollaa vaan heitelty karikoita ja kaislikonlaitoja. Joskus vedetty uistinta hetken aikaa mutta suurimmaksi osaksi heittelyä.

Parhaat saaliit on tullu tossa toukokuussa ja sitten elo-syyskuussa. Haukia tulee ainakin ihan riittävästi. Sellasia 2-6 kg kaloja. Suurin on ollu 8kilon huitteilla.
Isoja ahvenia myös. Yli kilon kölliköitäkin on tullut jigillä.
Taimenista voi sanoa että keväällä ja alkukesällä saatiin joitakin. Kaverin serkkupoika oli mukana ja sai ekan taimenensa 6,5 kiloa. Brandössä on ihan hyviä paikkoja yöpyä hotellien mökeissä ja niillä on sellasia kalastuspaketteja mihin kuuluu vene,luvat,bensaa,majoitus.

Kato tuolta www.sportfishingmagazine.fi siellä on Tapsan ja mun reissuista jotain ja niitä Brandön hotelleja ym. asiaa saaristosta.

Ja eikun kalaan....

2582
Etelä-Suomi / Re: Brändö
« on: June 04, 2002, 14:16:15  »
Oltiin jo kuukausi sitten siellä eli 27-30.5 ja haukea tuli ainakin kiitettävästi. Oltiin Björkholman vesillä. Kaks kokonaista päivää ja noin 90 haukea. Suurimmat 6.6kg ja 6.4kg. Alle 2 kilon haukia ei tullut kuin muutama. Taimenia oli kiinni mutta eivät suostuneet veneeseen saakka. Toi on kyllä sellanen paikka missä C&R kalastus on ehdotonta. Mitä tekee 600 kilolla haukea tai mihin sen kaiken laittaa..? Sinne vaan kalaan ! !

2583
Etelä-Suomi / Re: Brändö
« on: August 20, 2002, 12:59:34  »
Ei siellä Brandössä taida vielä oikein toi vesi olla viilentynyt. Ainakin mulla ne kaverit jotka siellä ovat nyt lähi aikoina käyneet sanovat veden olevan aivan liian lämmintä kalastus hommaan.
Sun kannatta Jalmari tehdä uus keikka sinne tossa syys/lokakuussa ja sitten uskoisin että kalan tulo on vähän erilaista.
Missäpäin sä siellä majailit ja kalastelit?

2584
Etelä-Suomi / Re: Brändö
« on: August 07, 2002, 12:35:12  »
Mille vesille olet siellä menossa? Torsholmaan,Åvaan,Bradöbyhyn,Kihdille vai miten? Jätkät olivat tossa 1-2 viikkoa sitten siellä pitkän viik.lopun ja haukia tuli vissiin 3 kpl. Ahvenia saivat jigillä siltojen alta siinä Torsholman alueella. Aika syvällä olivat ahvenet vielä silloin, kai ne tulevat ajoille pinnempaan kun aika on oikea.
Veden lämmöstä en oikein tiedä, enkä kysynyt kavereiltakaan, mutta epäilisin sen olevan aika lämmintä vieläkin.

Mutta eihän siinä auta muuta kuin mennä sinne kokeilemaan ! Paikat ainakin on hyvät jos vaan osuu syönnille.

Ei muuta kuin siimat kireelle..........

2585
Etelä-Suomi / Re: purojen kalat
« on: June 27, 2002, 20:04:41  »
No näissä maisemissa missä minä asun tiedän ainakin 5 sellasta pikkujokea jossa on tammukkaa.Kyllä niitä on mitä ihmeellisimmissä ojissa/puroissa.
Asuinpaikkani on tässä n. 20 min. kehä kolmosen ulkopuolelta pohjoiseen.
Pikku puroja on tosiaan paljon enemmänkin joissa on tammukkaa, ja yhessä on puronieriääkin.

Harjuksia on tuolla Keravanjoella ja Vantaan latvaosissakin. En sitten tiedä onko se kanta aivan alkuperäistä vai piokas istutuksista kotiutunutta, mutta jokatapauksessa siellä sitä on.

2586
Vieheet / Re: Mitä pakista löytyy?
« on: July 23, 2002, 16:05:06  »
Pakista löytyy uistimia erinäinen määrä, perukkeita, leikareita, siimaa,koukkuja,uistin renkaita,pihdit ja pieni pullo Grantsia.

Ei kai kukaan kirjota kaikki uistimia ja pikku roinaa mitä pakissa on tänne palstalle. En minä ainakaan jaksa ruveta sitä pakkia availemaan ja laskemaan mitä siellä on.

2587
Heittokalastus / Re: Rannalta vai veneestä?
« on: June 25, 2002, 20:58:02  »
Taitaa tosiaan olla temppu heittää sieltä pusikosta rannalta sillä 240 cm "paras kaveri vavalla", ja sitten vielä vastatuuleen.
Ei ala kuin v***taa ja seuraavaksi ostaa UL-kamat....

2588
Heittokalastus / Re: Rannalta vai veneestä?
« on: June 24, 2002, 17:20:59  »
Tossa jo aikasemmin sanoin siitä tuulesta niin sen tuuli jutun kanssa saa olla aika tarkkana. Millonkaan ei paljon kannata luonnonvoimia vastaan taistella  luonto voitta aina ! Oli kyse sateesta / tuulesta tai mistä hyvänsä luonnon voimasta.
Nuorena mentiin kalaan oli tuuli taikka ilma mikä hyvänsä, mutta onneksi ei koskaan sattunut mitään pahempaa kun olen tässä kirjottelemassa(vaikka kyllä oltiin jos jonkinlaisissa tilanteissa aina veneen kaatumisesta eksymiseen saaristossa)
Eikun malttia vaan jätkät ja likat, ei ne kalat mihinkään häviä !!

2589
Heittokalastus / Re: millon kala syö eniten?
« on: October 05, 2002, 18:31:05  »
Kai se riippuu missä kalastelee. Joskus joella kun ei tuu nypyn nyppyä koko päivänä ja sitten menee joskus yöllä millon ei itekkään näe mitään saattaa saada komeitakin kaloja. On vaan tavallisen vittumaista puuhaa se pimee kalastus.

Niin kai se paikka missä kalastelee vaikuttaa siihen miten kala ottaa. Istari joella/lammella/järvellä välillä on sama mihin aikaan sen Rapalan-ambulanssin sinne heittää kellumaan aina tulee.

Jos joku todella tietäis "mihin aikaan kala syö eniten" tai "mihin aikaan kala ottaa uistimeen parhaiten" olis paikoissa pieni ruuhka kyseiseen aikaan.

Mutta odotellaan aikoja parempia...

2590
Heittokalastus / Re: Haukien heittely rannoille on syvältä!!!!
« on: June 13, 2002, 23:24:42  »
Tainiolle ei ikinä varmaan tule sellasta taimenkantaa kun siellä oli silloin kun toi Silus synty, kun ekoja kertoja mentiin sinne kalaan.
Se ei taida olla kunnanjohtajan vika, vaan kalastuskunnan vika, jos verkot on vedetty koko ekonkosken niskan leveydelle.

Vois niitä ehkä valistaa asiasta.

Turistit ne taitaa maksaa kesällä palkkaa Hartolan "bisneksille".
Ja ei olis leirintä alueillakaan kauhea kiire jos turistit ajelis ohi (minkä kalastavat turistit kohta tekee kun kalaa ei tosiaan ole)
Mä en itse (entisenä) vanhana Tainion kävijänä ole siellä ollu kalassa varmaan 4-5 vuoteen, eikä loppujen lopuksi ole kovin ikävä ollutkaan. Ja en taida olla ainut joka asian tietää ettei kalaa ole.
Kuulemma tehty hienoja uudistuksia.........niinpä !

2591
Heittokalastus / Re: "isoin kala"
« on: August 01, 2002, 17:46:27  »
Suurin on 12.6 kg Iniön hauki. Lohi on sellanen 6 kiloa ja taimen 2.6 kg. Parantamisen varaa olis...mutta katellaan...

2592
Kaikkea kalastuksesta / Re: Suurin haukesi?
« on: October 18, 2002, 13:17:45  »
Suurin on 12.6 kg Iniöstä saatu Crocodilellä. Pituutta oli 121 cm.

2593
Kaikkea kalastuksesta / Re: Suurin kirjolohi?
« on: July 13, 2002, 03:57:25  »
No, se on 3,5 kiloa, ja siitä Lankosken alta Merikarviajoelta. Siellä on aika kivan kokoisia kirjoja aina välillä. Nykyään jopa lohia ja meritaimenia, oikein kunnon kokoisia.

2594
Perhokalastus / Re: Tervon Äyskoski
« on: July 13, 2002, 04:18:45  »
Mikä oli lopullinen saldo Äyskosken reissulta?

2595
Perhokalastus / Re: Abun perhokamat ?
« on: June 29, 2002, 03:11:26  »
Kai niitä löytyy....
Mikä on ero Visionin ja Diplomatin ero????
Kai se Vision tekee rahaa tollasilla graphite-malleilla kun nuoriso ei tiedä mikä se on !
Laatu on mikä maksaa ja Diplomat , vaikka on vanha, niin se on laatu peli, verrattuna Visionin "halpatuontimalleihin".
Miksi Vision edes viittii tehdä tollasia myyntiin !! ??

2596
Perhokalastus / Re: Abun perhokamat ?
« on: June 28, 2002, 14:38:20  »
Mulla on sellanen 356 Diplomaatti ollu käytössä jo monet vuodet ja niin on tullut ylös titti/jalka-lohet,taimenet(2-4kg) ja kirjotkin. Ulkonäkö on minusta tois sijainen asia koska käyttöön se on tehty.
Ei kai vasaran värillä tai kuvioinnilla ole niin väliä kun sillä naulataan nauloja !! ??

Mulla oli kokeiltavana sellanen Vision Graphig ja siinä kävi niin että otti vähän reilumpi kirjo kiinni ja veti siimaa ulos... sitten se oudoin juttu..heittosiima tuli siitä puolan ja kelan rungon välistä ja meni kammen yli ja meni takas puolalle taas puolan ja kelan rungon välistä..ja voit arvata mihin meni se kirjo...ja mitä kerroin kaupassa kun vein sitä vehjettä sinne takas.
EI TARVINNU OSTAA !

Sellasia tällä kertaa !

2597
Perhokalastus / Re: vision 3-zone
« on: September 22, 2002, 11:20:34  »
Vaikka se, että takuu kattaisi uuden auton siihen vavan lisäksi, ei korvaa sitä vi***sta mikä iskee pieneen ihmiseen keskellä Silusjokea lohipoolissa, kun vapa katkeaa....

Täytyishän tollaseen Visionin kaltaiseen NIMEEN nyt luottaa, että uskaltaa kaupungin rajojen ulkopuolelle lähteä.

2598
Kaikkea kalastuksesta / Re: Geenimanipuloitua kalastusta
« on: July 25, 2002, 16:44:36  »
Itse asiassa joo...meillä oli mökillä katiskassa ankerias(ihmeteltiin miten se pysy siellä) mutta kuitenkin. Tuotiin se kotiin ja mä pistin sen vesi punttuun mikä on maan alla oleva muovinen 200 litran saavi. Se oli sillai melkein maan tasalla ja eräänä aamuna kun menin hakee postia laatikolta niin katoin mikä siellä tiellä oli, ja se oli se ankerias, mikä oli jäänyt auton alle.
Yöllä oli satanut ja kai se oli tulvinu yli se punttu ja ankerias päässy pois.

Oli kavereilla hauskaa kun kerroin että meidän ankerias jäi auton alle.

2599
Kaikkea kalastuksesta / Re: Suurien haukien liha?
« on: October 22, 2002, 19:02:25  »
Rokotiili:
Se oli hyvin sanottu....Hauen laittaminen hyvin vaatii hiukan enemmän kuin lohen laittaminen.

Siitä hauesta saa kyllä ihan juhla-aterian, kun vaan näkee hiukan vaivaa fileoinnissa ja laittamisessa.

2600
Kaikkea kalastuksesta / Re: Suurien haukien liha?
« on: October 22, 2002, 18:56:27  »
Kyllä taitaa olla niin että sen hauen saantipaikallakin on vähän väliä. Jos kala on saatu kylmästä merivedestä ja vaikka se painaa 4 kiloa, niin hyvän makuista evästä siitä saa. Toisaalta jos maistaa heinäkuun helteellä Vantaanjoesta Keravan kohdalta saatua samankokoista haukea voi maku olla hieman toinen. Molempia kokeilleena voin näin sanoa.

Kyllä siinä veden laadussa ja puhtaudessa/lämmössäkin on jotain merkitystä asialle.

Ja mikä on suuri hauki??  Onko se 4 kiloa vai 12.6 kiloa?

Toisaalta olen syönyt oikein ammattikokin tekemää uunihauki leipää, jossa ei uskoisi sen edes olevan haukea. Tekijämiehet loihtivat lähes mistä vaan lähes mitä vaan.

Oletko katsonut kokkisotaa..

Pages: 1 ... 85 86 [87]


center>