Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Pete

Pages: 1 [2] 3 4 ... 87
31
Muut talvikalastusvälineet / Vs: kuhapilkit
« on: December 22, 2013, 21:15:47  »
Siinä jotain kuha-hommiin:
32
Sekalaista juttua / Vs: Mikä pitäisi olla hinta...?
« on: December 22, 2013, 19:42:42  »
Uistinsatsi 1, Itse antaisi juurikaan arvoa tämmöisille uistimelle, joten olisiko joku 5€ sopiva hinta?

Uistinsatsi 2, Halppis lipat arvottomia(?) mutta pikku vaaput , mikä toimivat niin olisiko hinta siinä 10-15€

Uistinsatsi 3, Tässä satsissa on jo hieman parempia uistimia, hinnaksi 20-30€

Saat ne noilla hinnoilla ;)

Eli:
Eka setti, 1/2 hinnasta, eli 2,50e
Toinen setti, 12,50
Kolmas setti 25e
Kaikkiaan 40e, tai pistetään 35e joulun kunniaksi...

Laita YV:llä nimeä ja osoitetta niin pistetään tulemaan, vastauksena saat tilinumeron.

33
Etelä-Suomi / Vs: Vuosaari / Itä-Helsinki
« on: December 22, 2013, 10:34:59  »
Näissä juniori- ja nuoriso touhuissa pitäisi seurojen / yhdistysten ym. seurata nykypäivää, tehdä asioita kuten nuoret tekevät, käyttää samanlaista "kieltä" kuin nuoriso.
Ei sitä Perus-Pekkaa sieltä kaupungilta kiinnosta lähteä kalaseuran iltaan kun papat puhuvat nuottauksesta ja kuinka monta verkonmerkkiä tulee per ukkeli ensi vuonna. Nuorilla on vähän uudemmat ja tuoreemmat asiat mielessä. Pitää olla jotain aktiviteettia, uutta ja erilaista joka on jännää tekemistä. Jos joku kuvittelee sen olevan onki-kisat lähijärven padolla ja pilkkikisat sateessa tai 18 asteen pakkasessa on aika kaukana siitä mitä on "uusi tai jännä" kalastusharrastus.
Meritaimen reissu 5-8 porukassa johonkin eksoottisempaan paikkaan, taimen /kirjo-reissu jollekkin vähemmän tunnetulle paikalle tai vaikka haukipilkki-reissu merenlahdelle on erilaista ja uutta.
Kaikkia ei tarvitse sinne reissuun raijata mukaan heti aluksi, ottaa innokkaimmat ensin, vaikka sen 4-6 junnua, kyllä sana leviää varmasti jos homma on hoidettu hyvin ja se toimii.

Itse olin kauan aikaa sitten järjestelemässä ja "ohjaajana" parillakin reissulla johon lähti 6-8 junioria mukaan. Toinen tehtiin Brändööseen hauki- ja siikahommiin ja toinen Nukkumajoelle pohjoiseen. Nukkumajoen kämppä oli varattu majapaikaksi ja siitä sitten päivän parin reissuja ympäriinsä. Molemmat reissut olivat muistaakseni kestoltaan 4-6 päivään plus sitten useampi kymmenen ns. päivän / yön yli reissu.
Juniorit opetettiin tekemään ruuat pienellä avustuksella toki, samoin kaikki astioiden pesusta lämmityspuiden tekoon oli vähän kuin valjastettu heille. Mukana oli toki aikuinen valvomassa ja katsomassa perään. Aikuisia oli mukana neljä.
Junnujen vanhempien kanssa oli keskusteltu tietysti etukäteen mitä vastuita, edellytyksiä ja muuta reissu vaatii ja mitä siellä pärjäämiseen vaaditaan. Kaikki meni loistavasti ! Ja jatkossa kyselijöitä kaikille reissuille oli paljon, sana oli kiirinyt seuran ulkopuolellekkin ja junnumäärä kasvoi paljon, sekä kalastus harrastuksen moninaisuus tuli esille kaikin puolin.
Yksikään näistä mukana olleista junnuista (ikä haitari 13-16v) ei ollut koskaan esim. paistanut lettuja nuotiolla, tehnyt kalakeittoa ihan rantatörmällä omasta saaliistaan, vuoleskellut puista veistä ajopuusta rannassa tai opetellut tekemään itsepyytämästään hauesta ruodotonta filettä. Oli joukossa sellainenkin joka ei ollut koskaan nukkunut teltassa makuupussissa ja kuunnellut kuinka joen äänellä yöllä on rentouttava vaikutus. Nuo oli mielestäni uusia, jänniä, mielenkiintoisia ja harrastuksesta erikoista tekeviä asioita joilla voidaan kilpailla niitä "internettejä", "x-bokseja", kylällä luuhaamista, mopoautolla ajelua, kännykkäpelaamista ja Facebookissa hääräämistä vastaan.
Kaikista ei tietenkään tule kalastus-aktiiveja, mutta yksi hyvä ja hauska kalastuksen ja luonnon ääressä koettu kokemus on ainakin lisää. Joissain sitten taas se pieni kalakipinä roihahtaa liekkiin ja loput onkin historiaa...

Tuossa Börjen listassa onkin leirejä vaikka kuinka, toivotaan että ne onnistuvat ja niihin keksitään se kipinän sytyttävä "juttu" !

34
Sekalaista juttua / Mikä pitäisi olla hinta...?
« on: December 21, 2013, 12:19:26  »
Mikä pitäisi olla näiden uistinsatsien hinta että ne saisi myytyä viemästä tilaa  :? ?
http://aijaa.com/qdMPnD
http://aijaa.com/QzH3Rp
http://aijaa.com/lxG2JE
Laittakaa mielipiteitä / hintoja tms., parhaille voin keksiä vaikka uistinsatsin vaivan palkaksi  :-o .

35
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Käytätkö pappia kalan tappamiseen?
« on: December 20, 2013, 16:47:32  »
Kirkkoa ei järven lähettyvillä ole joten en
Edellisellä sivulla..
Mitä löytyy? Kuten halkoa tai kiveä.

Itsellä mukana kaverin sorvaama painotettu "tainnutuspamppu".

36
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Nuoret ja kalakisat
« on: December 16, 2013, 23:01:59  »
No jos Se Börje on oikein nuorisovastaava niin eikö juuri sellaisen hommiin kuulu Se, että löytyisi uusia ajatuksia, ideoita ja juttuja jolla ne nuoret saataisiin taas kiinnostumaan kokonaisvaltaisesti luonnosta ja kalastuksesta. Ne kilpailu-jutut voi sitten tosiaan jättää sellaisille jotka tosiaan asiaan perehtyy ja innostuu. Se vanhanaikainen kyräily kalapaikoista, ottipilkeistä ja syöteistä on jo kauan aikaa sitten vanhentunut juttu. Tosiaan nyky harrastukset ovat muuttuneet kovin, nykyään ei enää malteta odottaa ja kehitellä omaa metodia, vaan jos ei tiedetä, osata tms. katsotaan netistä. Siellä on paljon helpompi ja talvella jopa paljon lämpimämpi samoilla kuin pilkkijäillä kairan kanssa. Siellä on jopa pilkkipelejä useampikin eikä tarvitse lähteä edes ulos. Maailma muuttuu ja niin tekee harrastuksetkin, kuten edellä jo sanottiin jos ei harrastus kykene tarjoamaan muuttuvassa maailmassa uutta Se kuolee pois.Kalastus kaikissa muodoissa on mielestäni hieno harrastus ja tapa liikkua luonnossa, en soisi sen häviävän nykynuorison vapaa-ajan vietto tavoista, mutta pahalta näyttää. Luontoa kunnioittaen touhutaan, koska se on ainutlaatuinen

37
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Nuoret ja kalakisat
« on: December 16, 2013, 19:28:47  »
Miksi kalastuksesta yleensäkin pitää tehdä kilpailua? Olisiko aihetta kokeilla saada niitä nuoria jollain muulla keinolla kuin kilpailuun tähtäävällä rekrytoinnilla ? Miten olisi vaikka ihan uusiin kokemuksiin, ympäristön sekä sen merkitykseen tutustuttamalla. On nuoria jotka eivät koskaan ole ruokaa, varsinkaan oma pyytämää/saalistamaa tehneet luonnossa, nuotiolla tai vaikka ihan Trangialla. Olisiko siinä jotain sen iän ikuisen pilkkikilpailun sijasta, jotain aivan muuta tarjottavaa uusille kalamiehen/-naisen aluille ?

38
Etelä-Suomi / Vs: Vantaanjoki / Nukarinkoski
« on: December 13, 2013, 13:11:26  »
Kyllähän se on rikos. Havi Riihimäen kupeessa on muistaakseni ainakin kerran laskenut "epähuomiossa" pesuainetta Vantaanjokeen, vuonna 1995 ainakin. Seuraavana vuonna maksettavaa tästä tempusta tuli yli 300 000 fim. korvaukset Helsingin ja Vantaan kaupungeille sekä Vantaanjoen kalastuskunnalle. Tuhansia kaloja kylläkin kuoli ja joki vaahtosi toden teolla, itsekkin tätä ihmetystä kävin pelonsekaisin tuntein katsomassa.
Aikaisemmin 1980-luvulla Alko:lta Rajamäen tehtaalta tullut etanolipäästö tappoi Luhtajoen kaloja pitkälle Vantaan alajuoksullekkin päin.
Että sellaisia juttuja noin alkuun.

Onhan tuo paikka putsaantunut paljon, esimerkkinä taimenen aivan hyvin onnistuneet kutupuuhat ja kalaportaiden rakentamiset sekä koskien kunnostamiset / kiveämiset / kutupenkereiden parantamiset.

39
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: October 30, 2013, 12:34:02  »
Niin viimeksi meinasi käydä kylmät pojille, jotka olivat juoksuttamassa nuoria koiriaan. Onneksi olivat ottaneet yhden haulikon mukaan siltä varalta jos sattuisi vaikka jänis lähtemään liikkeelle ja tämän vuoksi ase oli ladattu patruunoilla joissa oli 3,5mm haulia (jäniksen metsästyksessä käytettävä haulikoko).

Pesästään säntäävä karhu käyttäytyy samalla tavalla kuin haavoittunut. Kukaan hullu ei SIIS ei kukaan mene tarkoituksella karhun pesälle tai haavoittuneelle karhulle yhdellä haulikolla jossa on pienriista patruunat piipussa. Vielä hullummalta väite tahallisesta teosta kuulostaa kun mutustelee tietoa että pojilla olisi autossa ollut toinenkin haulikko, mutta ottivat mukaansa vain yhden.

Tuo karhukeissi tulee näillä näkymin jäämään ilman syytteitä näytön puuttuessa. Media ja yleisö on tietysti jo makean uutisoinnin takia kerennyt pojat tuomitsemaan, mutta vielä toistaiseksi meillä oikeuslaitos pitää näitä poikia syyttöminä niin kauan kunnes toisin näytetään.

Tuossa:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013103017664235_uu.shtml

Ihan se ei nyt ollut niin kuin maakuntalehdissä ja toripuheissa oli puhuttu. Ei syyttäjä ihan ilman näyttöä lähde juttua viemään...

40
Pilkintä / Vs: Paljonko jäätä on tarpeeksi?
« on: October 22, 2013, 14:43:35  »
5cm kestää ihmisen ja 3cm kalastajan.

? ? ? ?

Loistava analyysi  :-o

41
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: October 19, 2013, 11:13:13  »

Pari heittoa niskapeiliin...


Ja niskapeilin tuotos...


Komeata sinitaivasta.

42
Rakentelu / Vs: Kuvia fiksatuista/entisöidyistä vavoista
« on: October 17, 2013, 18:26:18  »
Siinä "tuunattu" perhovapa pienelle kalamiehelle/naiselle.
Kelassa jarru, pohjia noin 15 metriä, rannari ja ampumapää sekä tietysti peruke ja ahven-streameri kiinni.
Toimii.

Testattu on ja kivasti heittää, kaloja ei ole väsytelty vielä.

43
Rakentelu / Vs: Kuvia fiksatuista/entisöidyistä vavoista
« on: October 17, 2013, 10:47:14  »
Kuinka pitkä tuo muuten on?

 3´1 ja varmaan luokkaan #0000. Eli 92,5 senttiä.

44
Rakentelu / Vs: Kuvia fiksatuista/entisöidyistä vavoista
« on: October 16, 2013, 18:22:26  »
Siinä "tuunattu" perhovapa pienelle kalamiehelle/naiselle.
Kelassa jarru, pohjia noin 15 metriä, rannari ja ampumapää sekä tietysti peruke ja ahven-streameri kiinni.
Toimii.

Vapa on vanhan vavan kärkiosa, johon viinipullonkorkeista kahva ja butti.


45
Perhokelat & Vavat & Siimat / Vs: Perhokelan kätisyyden vaihto
« on: October 02, 2013, 13:41:11  »
Tuossa on ohje kuinka se Incite:n  kätisyys vaihdetaan: http://www.looptackle.com/website1/1.0.1.0/147/loop_xact_manual_v02.pdf
Periaatteessa juurikin tuo laakeri vain käännetään toisinpäin ja kasataan jarrupakka uudestaan paikalleen.
Ei kummoinen homma.
Samalla tavalla kääntyy se Evotec CLW:n kätisyyskin. Keskilaakeri toisinpäin, ja jarrupakka takas paikalleen.

46
Perhokelat & Vavat & Siimat / Vs: Perhokelan kätisyyden vaihto
« on: October 01, 2013, 16:51:15  »
Ei löydy millään kunnon ohjeita. Olisiko mahdollista että joku tekisi kuvin varustetun oppaan. Kuiteskin kätisyyden vaihto on aika yleisesti samanlailla tehtävä monissa keloissa.

Kerrotko mikä kela ? Usein keloissa on kelan akselilla laakeri joka käännetään toisinpäin kelauskäden vaihtuessa, jolloin jarru toimii. Kun tietäisi kelan mallin ja merkin voisi tutkia ja antaa ehkä ohjeita enemmän.

Loop Tradissa ei tarvitse tehdä muuta kuin kelata siima toisinpäin..... :wink:

47
Heittokalastus / Vs: Paras yleisuistin?
« on: September 23, 2013, 14:06:05  »
Mepps 7" papukaija merellä. Toimii säyneelle, ahvenelle ja hauelle. Antaa määrää ja kokoa...

Onko tuo yleisuistin jos toimii merellä ?

Pakissa jo vakio tavaraa oleva Kuusamon Räsäsen seiska toimii merellä, järvellä, joella kaikenlaiselle kalalle. Värissä hopea kupari se on oikea yleisuistin.

48
Perhokalastus / Vs: perhokela
« on: August 16, 2013, 14:57:44  »
Puola irti ja katso onko se "kieli" joka osuu siihen hammasrattaaseen poikki / irti tai vääntynyt jotenkin. Kelassa ei ilmeisestikään ole muuta jarrua ?

49
Sekalaista juttua / Vs: Jääkiekon SM-liigakausi 2013-14
« on: August 10, 2013, 20:13:02  »
Ilves on kuningas joukkue ! Voi tietysti olla joku muukin.

Lisää voi lukea jokaisen liiga-joukkueen netti sivuilta, jatkoaika.com:sta, veikkaus.fi ja liigan sivuilta.

50
Sekalaista juttua / Vs: Yleisurheilun MM 2013
« on: August 10, 2013, 20:09:57  »
http://www.iltasanomat.fi/yleisurheilu/art-1288588843002.html
Johan kisat ovat muutaman päivän olleet käynnissä, taysin naurettavaa tämä nykyajan "huippu-urheilu".

51
Heittokalastus / Vs: "isoin kala"
« on: August 10, 2013, 17:30:20  »
Juu olis upea nähdä kuvassakin tollanen lähemmäs 20 kilonen pulikka villethx! laitahan kuva jos löytyy.

On kuva jossain arkistoissa, mutta ei tietokoneella ;) Tuohon aikaan oli tuo kamera valikoima aika köyhää. Yritän löytää, muistelisin että valokuva on kotipaikalla, elikkä kaukana. Mutta laitan kuhan löytyy ja skannaan uuden kuvan siitä että saan tänne.

tätä odotellessa :)
On todella kiva nähdä tämä 20 kilon "pulikka"... :roll:

52
Itä-Suomi / Vs: miten saada lohta tai taimenta viinijärvestä
« on: June 24, 2013, 18:08:11  »

53
Talveksi joka kuukaudelle viikon loma, paitsi ei Joulukuuksi. Vapaiden kanssa saa aika hyvin "kikkailtua". Harmi, ettei yksinkertaisesti pysty enää enempää lomapäiviä saavuttamaan... 16,5-v =38 lomapäivää, ja niillä mennään... :wink:
Tuoko hatuttaa, ketuttaa tai potuttaa juuri nyt  :-o ?

54
Kuukauden päästä toi kesäloma on sitte jo lusittu, ja ei varmasti ole vielä talvilomalistoja laitettu, kun tulee takasin töihin... No, ehkä ne jäljelle jääneet 23 lomapäivää saa johonkin kohtaa talvea sovitettua.. :wink:
Reilun kuukauden päästä tuo kesäloma vasta alkaa. Ja talvilomalistoista ei ole vielä ajatustakaan, kun kesälomaakaan ei ole vielä ollut. Pitkälomalaisena talvelle kyllä lomapäiviä riittää...

55
Onginta / Vs: kalastus keväällä(VASTAUKSIA PLIIIIIIS!)
« on: May 14, 2013, 20:55:19  »
mato ongella oon menossa onkimaan..
Mihin, missäpäin, merellä, joelle, järvellä vai lammella ym. ym. ym. ? ? ?Edelleen.....Kysymys on laadittu niin huonosti, että jätän sen malliksi miten ei kysymyksiä esitetä.


56
Sekalaista juttua / Vs: Jääkiekon MM-kisat 2013
« on: May 14, 2013, 15:54:31  »
Onko kulta-Mikke Granlund vajonnut niin alas, että pitää verrata Miika "Rambo" Lahteen.. :roll:. Viitaluoma se taisi tipahtaa, toki myös "leimaamaton" puusilmä ja puukäsi Lahti... Mahtuisikohan Miika Lahti mihinkään muuhun liigajoukkueeseen, kuin Jypiin? Tuskin, noilla näytöillä.. :wink:  ISO kiitos, että Lahti pudotettiin! Pelaa luultavasti taas ensikaudellakin(sopimus on) siinä ihanan vittumaisessa Jyp:ssä... :-D
MM-tasolle Rambosta ei ainakaan vielä ole, se on pakko myöntää ilman prosenttilaskujakin...

Ei kai se Granlund ole ihan hirveän alas vajonnut kun Jalonen, Selin ja Moisanen ovat hänet vielä valinneet mukaan. Vaikkakin valitsivat Lahdenkin, mutta syytä siihen miksi ei pelannut ainuttakaan peliä ei ole kenenkään tiedossa. Arvailuja voi tietysti sohvaperunat heittää. Granlund nyt kuitenkin laitettiin heti pelaavaan kokoonpanoon ja ylivoima viisikkoonkin.
Sitä en osaa sanoa mahtuisiko Lahti mihinkään muuhun seuraan kuin Nykäskylän ylpeyteen JyP:iin. Ja hyvä että Lahdella on sopimus, se tuo aina uskoa tulevaisuuteen. MM-tasolle Lahdesta ei joukkueen valmennuksenkaan mielestä ole, ja tätä mieltä itsekkin näköjään olet. En nyt tiedä miksi JyP niin vittumainen joukkue olisi, Ässäthän vei kuitenkin voitoin 4-1, ja kokonais maalierolla 12-6 ja kaksi peliä nollilla..
Varmasti, aivan varmasti on kysytty muitakin pelaajia NHL:n puolelta, kenellä mitäkin vaivaa tai estettä onkin ollut, mutta NHL-kausi tänä vuonna on ollut varmasti raskas kaikille pelureille. AHL:ssä pelejä runkosarjassa vähän vähemmän.

57
Heittokalastus / Vs: Jiggaus
« on: May 13, 2013, 19:55:07  »
Isoa haukea olisi tarkoitus suspilla jigata millasta vapaa suosittelisitte tollasen abun 5600 ssc3 kaveriks? Edullisuus tietty on plussaa..
Mulla on sulle Kunnanin Queen 9" 15-50gr hyrrävapa myynnissä. Sillä jerkkaa varmasti palikoita ja suspeja 80-90 grammaan saakka kevyesti, eikä lopu vääntö vavasta ihan heti. Jos loppuu niin ottaa kärjestä sen 10-20 senttiä pois niin varmasti riittää vavassa paukkua.

58
Onginta / Vs: kalastus keväällä(VASTAUKSIA PLIIIIIIS!)
« on: May 13, 2013, 16:44:43  »
elikkäs elikkäs.. olisin kiinnostunut mennä kalaan näin toukokuun alussa, mutta mietin miten kala syö ja mihin se syö. eli kannattaako käydä näin keväästä kalalla vai kannattaako odottaa? :?
Vastauksena:
Kannattaa menää, vaikkakin nyt on jo toukokuun puoliväli. Kala syö toisinaan hyvin, toisinaan hyvin huonosti. Silloin kun kala syö huonosti kannattaa odottaa parempia aikoja, ja silloin kun se syö hyvin niin ottaa ne ruokakalat saaliiksi.

Kysymys on laadittu niin huonosti, että jätän sen malliksi miten ei kysymyksiä esitetä.

Mihin, millä välineillä, missäpäin, merellä, joelle, järvellä vai lammella ym. ym. ym.

59
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: May 13, 2013, 16:40:52  »
Poistettu puolitoista sivua paskanjauhantaa ja täysin turhanpäiväistä spekulaatiota. Asianomaiset tietävät kyllä varmastikin keistä on kyse....ei jatkossa.

60
Sekalaista juttua / Vs: Jääkiekon MM-kisat 2013
« on: May 12, 2013, 15:19:39  »
Pelin jälkeenhän tosiaan julkistettiin Mikael Granlundin liittyminen joukkueeseen, mikä sai heti facebookissa aikaan seuraavanlaisia kommentteja:

"P****, ei pärjää", "Vilttiin" "Toimivaa joukkuetta ei nyt hajoteta yhen miken takia joka ei pärjää missään"

yms. Itsehän pidän varsin naurettavana sitä että kyseiset sohva-asiantuntijat pitävät mm. oman kylän Hytöstä tai Viitaluomaa parempana kuin miestä joka pelaa AHL piste per peli tahtia. Ilolla otan Miken vastaan vaikka juuri Hytösen tai Viitaluoman tilalle. Kyseiset herrat kuin eivät ole juuri mitään saaneet aikaiseksi.

Juurikin näin.

Jos yksi leimaamaton passi on jäljellä, niin hyvä hyökkäys/ainakin ylivoima pyörittäjä on hyvä lisä joukkueeseen. Hytönen / Viitaluoma liki käsittämättömän huonoja, Lahti ei onneksi ole päässyt näyttämään "taitojaan", ja ei todennäköisesti pääsekkään.

Granlund vs. Lahti ? Omissa mielipiteissä 92% - 8% Granlundille, pisteet laitaväännöistä ja apinan raivosta Lahdelle. Pelikäsitys 100 - 0 Granlundille.

Enkä nyt suuresti epäile, että Granlundin tyylinen pelaaja voi joukkueen henkeä kovasti alas viedä, voisin ajatella juuri päinvastoin.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 87


center>