Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Pete

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 87
91
Perhokalastus / Vs: perhokalastuksesta kysymyksiä
« on: March 16, 2013, 12:55:33  »
Minkälaisia perhoja mun kannattais hankkia ekoiks perhoiks? Ois kiva saada ahventa järvestä kesällä. Miten perhoja uitetaa?

Tuossa lista joistain perhoista mitä voisi harkita ahvenen kalastukseen, ja kaikkeen muuhunkin.
http://perhorasia.fi/Fly/SearchFlies.thtml?doSearch=true&flyName=&flyTypeID=-1&flySeason=2&flySeason=3&flyTime=24&flyTime=25&flyTime=26&flyTime=27&flyFish=524&material=&userID=&sortField=1&numResults=20

92
Kirpputori / Vs: M:Kahvipannut,Vanhoja pilkkivapoja ym.alk.2-20€
« on: March 15, 2013, 07:26:22  »
Ostan nuo kevään/kesän kalarientoihin.

Ehjä lommoinen niklattu kupari pannu
Valmistaja Peltiteos Helsinki.5€
ja
Rostfrit. 2L. 20€


YV odottaa sinua.

93
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: March 05, 2013, 09:57:25  »
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288545409729.html

Jutussa on vain yksi huono puoli, asianomistaja ei ole ollenkaan varma mikä vamman koiralle teki tai mistä se on tullut. Koira oli ollut valvomatta pihamaalla tai ties missä.
arvaus oli että se olisi ilves, kun lähimailtakin ilmeisesti on ilves vienyt kissoja, varmaankin.

94
Kaikenlaiset tapaprovoilijat, spämmääjät, ohjeista ja neuvoista piittaamattomat sekä sisällöttömän parin lauseen paskanjauhannan esittäjät voi minun puolesta heittää samantien pois. Hyviä esimerkkejä em. tyypeista on paljon.
 
Tämä palsta on pysynyt, ja pysyy elossa ilman muutamia em. tyylin henkilöitäkin. Mistä niitä aina sikiää ?

95
Ei ole ainakaan minulla rasvattuna eikä rasvaamattomana tuohon threadiin avainta, se on heitetty kaivoon.

Mutta, moderaattoreiden touhuhan on pitää jotenkin asiayhteydet, keskustelut, väittelyt sekä jutut aisoissa. Ainahan se kenen viesti poistetaan, tai siirretään on sitä mieltä että; "miksi minun hengentuote piti poistaa, saatanan puusilmät !" tms.
Aina ei poistamista perustella, joskus perustellaan. Täysin ääliömäiset viestit lähtee jokseenkin aina, joskus, kuten nytkin on palstalle jätetty aivan tahallisesti älyttömyyksiä, ihan malliesimerkiksi miten ei tehdä. Ne odottavat vain asianomaisen kirjoittelijan omatoimisuutta, tai sitten jos sitä ei löydy niin moderaattoreista löytyy siihen(kin) touhuun henkilöitä, ja samalla asianomainen saa tiedon syystä miksi häntä ei enää palstalla kaivata.

Kaikenlaiset tapaprovoilijat, spämmääjät, ohjeista ja neuvoista piittaamattomat sekä sisällöttömän parin lauseen paskanjauhannan esittäjät voi minun puolesta heittää samantien pois.
 
Tämä palsta on pysynyt, ja pysyy elossa ilman muutamia em. tyylin henkilöitäkin. Se on nähty jo yli kymmenen vuoden kokemuksella palstalaisena.


96
Pilkintä / Vs: Keskustelua tasapainopilkeistä.
« on: March 01, 2013, 15:48:59  »
Se on joissain tapauksissa vaakapilkki.

97
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 21, 2013, 16:37:17  »
Jos lukee muutakin kuin iltapäivälehtien kohulööppejä tai asenteellisesti kirjoitettuja savonsanomien artikkeleita, niin tässä jutussa ei hämmästytä mikään muu kuin ihmisten tapa tuomita ennenkuin on tutkittu.

Joo, olen lukenut ja kuunnellut vähän muutakin kuin vain niitä iltapäivälehtien lööppejä.... Odotellaan :-o

98
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 21, 2013, 14:35:10  »
Hämmästytään varmaan kaikki kun se karhun ampumis asia tulee julkiseksi.... Miksiköhän pojat pidätettiin ensin kolmeksi päiväksi ja sitten vaadittiin vangittavaksi joka peruutettiin kuitenkin ? Olisiko siinä kohdin tullut epäillyille mieleen että, pitäisiköhän nyt puhua asia miten se on, koska seuraavan kerran vangitsemista käsitellään 14 päivän kuluttua ja se aika ollaan kopissa... Ja ihan mitättömästä syystä ei pidätetä, tai edes harkita vangitsemis oikeudenkäyntiä. Mitäköhän siinä on mennyt pieleen siinä karhun kohtaamisessa, tai koko episodissa siellä "jänismetsällä" ?

Mutta kuitenkin, 1790 oli suomessa asukkaita noin 700 00, 1820-luvulla noin 1,2 miljoonaa. Vuonna 2012 asukkaita 5 406 018 henkeä. Eli noin 4,6 miljoonaa enemmän kuin 1790-luvulla ja 4,2 miljoonaa enemmän kuin 1820-luvulla.
Asukkaat ovat samalla alueella, eli Suomen rajojen sisäpuolella.
Jos susi ja petoeläinmäärä olisi sama kuin joskus 1800-luvulla, niin liki joka pihassa olisi aamulla jonkinasteiset petoeläimen jäljet. Tämän vuoksi on aivan typerää verrata jotain 1700/1800-lukua nykypäivään.

Tuo Mikon koirajuttu kyllä pitää paikkansa. Tuolla talutellaan jos jonkinlaista otusta yhtään tietämättä mitä tai mihin koira kykenee kun se sille päälle jostain syystä ryhtyy. Sama kun niitä koiria pidetään vapaana ties missä ja milloin vain. Vaikkakaan ne eivät suurpetoja olekkaan, vaan niiden pitäisi olla kotieläimiä.

99
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 21, 2013, 12:46:01  »
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että susista on tehty paljon suurempi ongelma mitä ne oikeasti ovat. Asiasta voi vaahdota tunnekuohuissa vaikka kuinka, pysytään kuitenkin ihan 2000-luvulla.
Jos suurpedot tulevat liian liki tai aiheuttavat vaaraa tai tuhoavat jotain, sitten toimitaan, vaikka sitten kaadetaan ne.

Viimeinen kirjattu ihmisuhri suomessa on vuodelta 1932 Puumalan Kuikkalasta kun susi tappoi lapsen.
1700-1882 välillä tiedetään susien tappaneen 110 ihmistä Suomessa. Näistä 22 sattui aikavälille 1880-1882
Se että susi ei ole Suomessa tappanut ihmistä 81 vuoteen, ei poista sitä mahdollisuutta ettei niin voisi käydä uudestaan.
Suomi on ollut Suomi 6.12.1907 alkaen.
Ja tosiaan...susi, ahma, karhu, kotka, kyy, sonni, lehmä, pässi voi tappaa ja vielä vaikka punkki, joka on muuten todistetusti aiheuttanut neljä kuolemantapausta ihan tässä 2000-luvulla, mutta totta tosiaan, se ei ole suurpeto, mutta hengenvaarallinen silti.

Miten tuo karhu ? Se voi tappaa ihmisen yhdellä kivalla tassun heilautuksella. Onko se niin agressiivinen kuin muut petoeläimet ? Sudestahan puhutaan, kerrotaan ja totena pidetään, että se tappaa aina kun vain mahdollista, kaikki eteentulevat ja vähän taaksekin jäävät.
Viimeksi meinasi käydä kylmät kahdella nuorella miehellä jotka lähtivät "jänismetsälle" ja eksyivätkin sitten pantakarhun pesälle koirineen. Eivät sitten tajunneet huutaa koiriaan pois kun riittävän kauan olivat siinä haukkuneet ja herratkin itse olivat saapuneet pesälle.
Outoa tapauksessa vain on se, että metsämiehet jotka samoilla paikoilla ovat kulkeneet ja metsästäneet, eivät nyt muistaneetkaan että siellä on karhunpesä...Ja "joku" oli jo kaksikin kertaa käynyt häiritsemässä karhua niin, että se joutui vaihtamaan pesäänsäkin. Näistähän ei metsästyspiireissä juuri puhuta, varsinkaan karhunpesistä ? ! ?
Oikein oli mukana vielä sitten jämtlanninpystykorva ja varuiksi venäjänajokoira, jänismetsällä. 

100
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 20, 2013, 20:05:15  »
Hienoa ! Kaikkeen löytyy syy ja selitys.

101
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 20, 2013, 14:28:50  »
Se aika kun suomessa on tapporahaa maksettu suden kaadoista on isoílla kirjaimilla historiaa. Ne jotka oikeasti ovat tietoisia siitä kuinka paljon susia rajojemme sisällä ja laumoissa liikkuu, puhuvat aivan eri määristä kuin ne, jotka arvailevat ja kertovat ampumis- ja jahtijuttuja netissä, lehdissä ja ties missä toreilla ja turuilla.

Kala-asioita tähän verrattaessa näin sanottiin järvitaimenestakin, ei se kanta lopu kalastamalla ja vesivoimaloiden takia. Niin siinä vaan kävi, että luontainen kanta on yhtä uhanalainen kuin susienkin kerrotaan olevan. Tai sitten ei.
Henkilöhtaisesti minulla ei ole hajuakaan kuinka monta sutta maassa on ja kuinka sudet kulkevat rajojen yli niin Venäjälle, Ruotsiin kuin Norjaankin. Sitä ei tiedä kukaan, ei edes RKTL tai saati sitten joku nettikirjoittelija.
Se, että niitä susien jälkiä näkyy eri pitäjissä ja ties missä kylien metsissä on vain hyvä juttu. Antaa kulkea jos ovat kulkeakseen. Sitten kun tulevat liian lähelle aiheuttaen vahinkoa niin hoidetaan pois alueelta tai viime kädessä kaadetaan.

Ihmettelenkin sitä mekkalaa mikä susista on yleensä nostettu. Jos se susi on häiriöksi ja se on tehnyt tuhojaan sen kaatamiselle voi hakea lupaa. Siihen vaaditaan perustelut kuten kaikkiin lupa-asioihin.
Se, että mennään ja siinä kauheassa tunne kuohussa ammutaan susi sinne metsän reunaan ja haudataan äkkiä johonkin suohon piiloon onkin toinen juttu.
Sitä ihmettelen myös, että jos eläin on suojeltu ja uhanalainen ja se kaadetaan ilman lupaa, niin eikö se kaataja ole tehnyt jonkinasteisen rikoksen ? Se että susi on syönyt jonkin kotieläimen ei anna oikeutta sitä ampua, vai antaako ?
Siitä onko poliisin työ antaa lupia susien kaatoon, kyllä se joissain tapauksissa on.
Tuossa linkissä lisää siitä ajasta luvan voimassa oloon, että se siitä:
http://www.hs.fi/paivanlehti/#kotimaa/Poliisia+arvostellaan+susien+kaatoluvista/a1347591923294
Ei hyvä....
Poliisin työ on myös tehdä esitutkintaa rikoksien selvittämiseksi, on aivan sama onko kyseessä pahoinpitely vai metsästysrikos, kumpikin tutkitaan. Osan mielestä se on varojen hukkaan heittämistä jos tutkitaan jonkin suden tappamista, koska se oli syönyt lampaan, onko se varojen hukkaan heittämistä ? Samoin se pahoinpitely, toinen oli vittuillut ja toinen paukkasi nenän verille, ei siinä sen erikoisempaa. Susi vaan sattuu olemaan suojeltu eläin ja rauhoitettu, eikä sitä tappamisen jälkeen enää eloon saa.

Joissain kommenteissa näyttää tunne heittävän yli järjen, asioista tässä puhutaan ja keskustellaan, ilman mitään kauheaa tunneryöppyä.

102
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 20, 2013, 08:55:51  »
Sinänsä outo juttu että, nyt kun susikanta on alimmillaan ikinä, niin niitä häirikköyksilöitä on kauheat määrät. Ne jotka oikeasti ovat tietoisia siitä kuinka paljon susia rajojemme sisällä ja laumoissa liikkuu, puhuvat aivan eri määristä kuin ne jotka arvailevat ja kertovat ampumis- ja jahtijuttuja netissä, lehdissä ja ties missä toreilla ja turuilla.
Polisin päivystävää komisariojärjestelmää on kritisoitu kovin sanoin siitä kuinka komisario antaa suden kaatoluvan jopa viikoiksi, tietämättä mikä ja millaisen lauman jäsen tämä kaadettava susi on. Su­si on Suo­mes­sa rau­hoi­tet­tu ja tiu­kas­ti suo­jel­tu la­ji. Su­sia saa am­pua vain, jos kaa­ta­mi­sel­la voi es­tää esi­mer­kik­si mer­kit­tä­viä po­ro­va­hin­ko­ja tai jos poik­keuk­sel­li­ses­ti käyt­täy­ty­vä yk­si­lö saat­taa ai­heut­taa vaa­raa ih­mi­sel­le
Onko kyseessä pantasusi, sairas yksilö, laumasta erotettu vai mikä sitä eläintä vaivaa, että se tulee ihmisten asutusten lähelle. Jos metsistä loppuu ruoka eläimiltä/susilta/petoeläimiltä, ne tulevat kaikki ihmisasutusten lähelle ruuan hakuun, ei pelkästään yksi. Eli, ei sieltä se ruoka ole lopussa, vaan syy on jokin muu.

Se, että häiriötä ihmisille tuottavan suden/petoeläimen tappaminen on tehty niin vaikeaksi tai ongelmalliseksi on lainsäädäntö. Suojeltua eläintä kun ei ihan noin vain voi tappaa. Lainmuutoksella siihen suuntaan, että häirikkö/vaaralliseksi todettu eläin voitaisiin luvalla kaataa heti, jottei se tekemänsä jälkeen todella rohkaistuisi jatkamaan esim. ihmisasutuksilla tai kotieläinten lähellä oleiluaan ja vahingon tekemistään. Lainmuutos vain on aika vaikea ja mutkikas toimenpide, juurikin sen takia koska kyseessä on suojeltu ja uhanalainen eläin.

Se millä susikannan väheneminen selittyy on salametsästys. Pitäisikö lupia antaa vielä "lailliseen" kaatoon, kun salametsästäjät ovat oman osuutensa tehneet jo noinkin hyvin, koska laillisia lupia ei todella tipu kuin erityistapauksissa ?
Ja kyllähän val­tion kan­nat­taa jär­jes­tellä myös kou­lu­kyy­te­jä su­si­aluei­den lap­sil­le, jos fa­naat­ti­nen vi­ha ja pel­ko sil­lä tait­tuu. Vaikkakin sillä liki 100% vältetään ihmisvahinkoja, ainakin eläimen aiheuttamia.

103
Perhokalastus / Vs: perhokalastuksesta kysymyksiä
« on: February 19, 2013, 19:32:36  »
Varmaankin ihan käypä setti aloitukseen. siima yleensä on se joka kanittaa. Jos joskus poikkeat sitten kalastusliikkeessä niin kysele sieltä siimanhoitoainetta ja vetele se siima kerran pari heti aluksi sillä aineella niin ainakin hetkeksi on se huoli pois. Siima luistaa ja kelluu siten paremmin.
Jos ei se auta niin uuden siiman hommaaminen edessä, hintaa tulee noin 25-35 euroa. Merkkejä on useita, mutta kyllä kaupassa osaavat neuvoa ja opastaa valinnasa.
Kelluvalla siimalla voi kalastaa millaisella perholla hyvänsä. Peruke sitten uppoaa jos tarvetta on uppoperholla tms. Perukkeen pituutta muuttamalla ja painottamalla peruketta hieman vaikka lyijyhaulilla auttaa upotuksessa.
Ei pintaperhoja välttämättä tarvitse missään kellunta aineessa liottaa, mutta se kyllä pidentää sen perhon kellunta aikaa joskus merkittävästi. Varsinkin silloin kun kalat vain "imaisevat" perhon välillä pinnan alle tai vain pärskivät perhon perään ja samalla kastavat sen.

Että näin alkuun..

104
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 15, 2013, 14:01:47  »
Kyllä ne kotieläimet on annettava ilveksen syödä jos niin vähiin luomuravinto käy.....noita kotielukoitahan saa virosta ym. pentutehtailijoilta halvalla uusia. Ilveksiä ei vielä voi ostaa halvalla.

Ovat sitäpaitsi paljon komeempi näky luonnossa, kuin se näyttelyvalio koira tai kissa puudeli ilman trimmaustakin :wink:?

Paikallinen päällikkö kai sen päättää saapikos alkaa lyijynameilla ruokkimaan, sen jälkeen jos kissat ja koirat  tai muut lampaat jne.siirtyy ravintoketjun/saalistuksen osaksi saattaapi lupa tullakkin. Sen yksilön joka tappaa kohdalle, ei toivottavasti niille yksilöille jotka käy "valmiiksi" tapetulla haaskalla.

Kyllä vaan, jos se tuon koiran tuosta tarhasta vie niin sillehän ei voi mitään. Sama koskee noita vuohia ja kanoja sekä lampaita. Yhtään sellaista puudelia ei kyllä tässä taloudessa ole, mutta koiria kylläkin.
Komean näköinenhän tuo ilves on kun sitä on ihan läheltäkin päässyt katselemaan ja jäljet on komeat kun ne painuu tuohon lumeen.
Minkähänlaisella tittelillä se paikallinen päällikkö kulkee joka sen luvan voisi antaa, ihan näin ennalta kysyen ?

105
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 14, 2013, 15:26:48  »
Just just, mä en asu sen enempää maalla kuin kahden noin 50 000 ihmisen kaupungin välimaastossa. Kotitiellä olen nähnyt ilveksen ja naapuri hieman tietä eteenpäin koko ilves pentueen, kaikki 6 kpl.
Metsän puolella on näkynyt niin peuran raatoja ilveksien jäljiltä kuin muutakin tunnistamatonta eläimenraatoja.
Siinä talon mailla on ollut ilveksiä ihan näkösällä monesti, samoin kuin nyt talvella ilveksen jälkiä vaikka kuinka.
Siinä meillä on kaksi koiraa, kolme kissaa ja muita eläimiä, niin onko nyt minulla oikeus pistää ne ilvekset kylmäksi kun tulevat niin liki taloa ja ovat tappaneet jo peurojakin ihan pihan läheltä ?

106
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 13, 2013, 08:08:10  »
Tuollaisessa tuppukylässä aivan perähelvetissä kuin Hyvinkää, sunnuntaina ilves istuskeli Vehkojan asuinalueella bussipysäkillä. Tiistaina kuljeskeli ilves Hyvinkäänkylän kaupunginosan Siwan pihassa.
Tapetaan kaikki ilvekset jne. nyt ne valloittaa koko kaupungin.

107
Sekalaista juttua / Vs: susi
« on: December 29, 2012, 16:44:03  »
Jos vastauksena tulee henkilökohtaisuuksia jotka eivät kuulu tänne ollenkaan, keskustelu on käyty.
Perusteltu vastaus on aina vastaus, muilla voi pyyhkiä perseen.
Minun mielipiteeni ovat perusteltuja, omistasi sinulla varmasti on myös oma mielipiteesi.

Kiitos tästä, moi, terve ja hyvää uutta vuotta.

108
Sekalaista juttua / Vs: susi
« on: December 29, 2012, 16:36:14  »
Juuri näin. Jos vastauksena tulee henkilökohtaisuuksia jotka eivät kuulu tänne ollenkaan, keskustelu on käyty.
Perusteltu vastaus on aina vastaus, muilla voi pyyhkiä perseen.

109
Sekalaista juttua / Vs: susi
« on: December 29, 2012, 16:27:08  »
Enpä tässä sakissa kovin viisaaksi itseäni tunne, on sen verran kovan luokan tietäjää paikalla. Mutta ainakin tunnuin tuon Hätävarjelu-asian tietävän, muuta en juuri tiedäkkään.
Mitä yrität tuossa viestissä tuoda ilmi ? Venäjän tapporahaa ja Venäjän miliisiä ?

Noi peruspalkat o taulukkojen mukaan mut miliisille se ei aukea..Yläkanttiin ne o nykästy .

Mikä on sitten se "oikea" keskipalkka ? Onko sulla jotain tilasto- tai faktatietoa ?

Ei nyt kannata kauheasti kimpoilla jos ei ole mitään millä perustella esitettyjä asioita.
Mutta toi oli todella kiva kuulla että Venäjällä saa 100 euroa suden tappamisesta. Se on Venäjällä viidesosa koko vuoden palkasta, keskipalkasta.
Tässä :
http://selkosanomat.fi/ulkomaat/venajalla-tuloerot-ovat-valtavia-2/

110
Sekalaista juttua / Vs: susi
« on: December 29, 2012, 15:57:18  »
Viitasin tähän sanomaasi Suden ampuminen ilman lupaa on mahdollista pakkotilassa/hätävarjelu tilanteessa, joka syntyy silloin kun ihmishenki tai suuri omaisuusarvo on vaarassa. Jo aikaisemmin suden viemä koira, tai jokin muu kotieläin, ei tee tilanteesta hätävarjelutilannetta.Saa ampua(hätävarjeluna) mutta silti siit saa tuomion ? Poliisi voi olla poliisi siviilissäkin sitä lähinnä tarkoitin.Mikä tässä on uhoa ? Onhan Suomen laki hanurista,tiedät itekin.

Kerron asian rautalanka mallina, sopiiko, ja jos ei sovi niin tässä se on kuitenkin, halusit tai et.

Hyvin yksinkertainen asia:
Oikeus hätävarjeluun turvautumiseen on rajattu tiukasti. Puolustautuminen on sallittua vasta, kun hyökkäys on välittömästi uhkaamassa tai jo alkanut. Hätävarjeluoikeus päättyy välittömästi, kun hyökkäys on päättynyt ja suojeltavia oikeushyviä koskeva vaara on poistunut. Liian myöhään eli oikeudettoman hyökkäyksen jo loputtua aloitettu puolustautuminen muuttuu itse hyökkäykseksi.

Eli vielä yksinkertaisemmin sanottuna:
Jos susi on vienyt koiran, lampaan, kanan tms. kotieläimen jo pois, ei kyseessä ole enää hätävarjelu jos suden näkee ja tappaa jossain kauempana, koska susi on tekonsa jo tehnyt, ei vasta tekemässä.

Suomen lakia hieman tuntien, veikkaan, että hieman enemmän kuin keskivertokansalainen, voin sanoa että lait on säädetty eduskunnassa, jonne jokainen täysi-ikäinen voi äänestää henkilöä, jonka uskoo toimivan oman mielipiteensä ja asiansa eteenpäinviejänä.

Ja pete varmaan myös uskoo tämän suomen virallisen keskipalkka tiedonkin joka taisi olla jotaki +3000euroa kuukaudessa. On poika rukalla vielä paljon oppimista mitä tavan kansalaisille kerrotaan ja mitä ei.....

No Sinä voit sitten varmaan kertoa mikä on se oikea "keskipalkka" kun tuo julkaistu palkka ei sitä ole ?
On poika rukalla vielä paljon oppimista mitä tavan kansalaisille kerrotaan ja mitä ei.....

Minä olen tavan kansalainen, sinä ilmeisesti et ole, kun tiedät paljon enemmän kuin tavan kansalainen.

111
Sekalaista juttua / Vs: susi
« on: December 29, 2012, 15:27:47  »
Sulla ei ole konttorissa matot suorassa! Tai muutenvaan läpiset p----aa aiheesta :D Ite kysyit miten Venäjällä tms..Ihan sama jos kuka vaan vaikka poliisi käy mun kaverin päälle ni meen kyl jeesaa...Pamput sivuun ja pannu tärisee..Suomen laki vaan on nii hanurista ja se ei muutu vaikka täälä siit jauhetaan.Mut jokainen mehtuu mies joka on koiran hukan suuhun menettänyt käyttää sen jälkeen nopeaa kenttäoikeutta,ilmottamatta siit kellekkään.Korkeintaan pantasuden panta pääsee Helsingin junaan..

Annoinkin sulle ehdotuksen että kerro ja perustele mielipiteesi jollekkin joka asialle voi jotain tehdä.
Juuri tätä tarkoitin, siinä vaiheessa kun ei voi, pysty, kykene tai osaa perustella mielipidettään, heitetään "hullu / tyhmä tms."-kortti peliin. Ja lopuksi vielä haukutaan kaikki, lakia myöden, koska asiat eivät ole kuten itse haluaa. Ja kaiken huipuksi vielä kerrotaan kuinka vedellään poliisiakin turpaan kun kaveria autetaan.
Jos nyt kuitenkin perustelet asiasi vaikka ensin, uhoamisen sijasta.

112
Sekalaista juttua / Vs: susi
« on: December 29, 2012, 14:55:52  »
Venäjällä on asiat todellakin paremmin siellä sudesta maksetaan tapporaha,saat rahaa kun tuot suden näytille ja niin pitäs olla Suomessakin.
Suomessa kun ollaan ja asutaan, niin toimitaan Suomessa olevien lakien ja asetusten mukaan. Venäjällä Venäläisten lakien mukaan.
Voisit ehdottaa jollekkin kansanedustajalle tätä "tapporaha" ja ammutun suden näytille tuomista asiana joka pitäisi toteuttaa.

Se, että koira on työmies ja perheenjäsen... Tiedän koirista ja niiden "perheenjäsenenä" olemisesta jonkinverran. Tälläkin hetkellä kolmen koiran omistajana joista yksi on "työmies" ihan "virassa" oleva, toinen etsintäkoira ja kolmas ihan "perheenjäsen". Yksi "työmies"-koira on jo jäänyt poiskin tuossa aikanaan.

Juu ymmärrän saa ampua hätävarjelun liiotteluna mutta jos kuitenkin menee pyssyt valtiolle jos tuomarilla oli paska pvä...
Hätävarjelun liioittelusta tulee varmasti tuomio, ja ei tarvitse olla edes tuomarilla huono päivä.

Suomen aselakia kiristetään kun rikolliset(murhaajat) tappaa luvattomilla aseilla niin luvallisia ja luvan saantejakin vaikeutetaan.
Viimeisin(kin) tuplamurha ja 7kpl murhayrityksiä toukokuussa tehtiin täysin luvallisilla aseilla, mutta väärissä käsissä. Olisiko aseenkantoluvan omaavilla jotain tekemistä tämän asian kanssa ?

Susi kannoista liikkuu tietoja jotka on ns virallisia jotka eivät perustu todellisiin lukumääriin, sitten on nämä todelliset kannat mitkä liikkuvat rajan yli kuin myös nämä uroslaumat joita ei huomioida laskuissa. Määrässä päästään aikamoisiin eroihin.
Sinulla varmaan on sitten niitä oikeita lukuja sekä määriä miten paljon susia on, kun viralliset lukumäärät on vääriä.  Pitäisikö kansalaisille kertoa sitten niitä epävirallisia tietoja, jotka tulevat "hevosmiesten tietotoimistosta Jurvan kunnasta" ?


Hyvä että on mielipiteitä, mutta niillä ei ole mitään arvoa jos mielipidettä ei pysty tai kykene perustelemaan.

113
Sekalaista juttua / Vs: susi
« on: December 29, 2012, 12:30:37  »
Montako ihmistä susi on Suomessa tappanut ?
Venäjää tähän on todella turha sotkea, sieltä ei ole tullut mitään hyvää, ikinä.
Nykyiset susikannat ovat pudonneet siitä mitä ne olivat esim. juuri mainitsemallasi 2000-luvun puolivälissä, nyt susien määrä on pudonnut siitä määrästä huomattavasti.

 
Kerroinkin jo aikaisemmin, että suden voi ampua joko kaatoluvalla tai sitten pakko/hätävarjeluna. Teko arvioidaan sitten oikeusistuimessa oliko se sitä, vai oliko se metsästysrikos.

Olen keskustellut asiasta niin rajamiesten, tullin, PV:n miesten kanssa, metsästäjien sekä niin Puolangan poromiesten kuin Itä-Lapin asukkaiden kanssa. Samoin keskustellut susista Ruotsissa Kiirunan alueen poliisien, asukkaiden ja varsinkin Kiirunassa kala-, metsästys- ja tunturiretkiä tekevien asiantuntijoiden kanssa. Hyvin tuntemallani entisellä jääkäreiden kouluttajalla Kiirunan alueelta ei ole susista pahaa sanottavaa. Ne ovat luonnon elukoita ja elävät kuten luonnossa niiden kuuluukin. Ihminen tekee niiden olemisesta ja elämisestä vaikeaa.

Venäjällä muutenkin asiat ovat todella loistavasti, susista ja muusta luonnosta puhumattakaan.
Kerrotko miten mahtaa Venäjän lainsäädäntö olla susien ja muiden petoeläimien kannalta ? Olisin enemmän kuin kiinnostunut kuulemaan siitä kun tunnut tietävän. Kiitos jo etukäteen.

Tällä palstalla vain ei ole yhtään sellaista henkilöä joka suden olisi ampunut, puhujia on vaikka kuinka, mutta tekijöitä ei ainuttakaan. Mikä ei sinänsä yllätä yhtään.

114
Sekalaista juttua / Vs: susi
« on: December 29, 2012, 10:37:18  »
Eli kun näkee jonkun pahoinpitelevän omaa kaveria, varastavan tutun auton tai vaikka mopon, ilveksen vievän lampaan aitauksesta tai sitten jonkun ammuskelevan rauhoitettuja ja uhanalaisia eläimiä niin heihin saa kohdistaa mitä vain toimenpiteitä, koska OMA etu sitä vaatii ?
Näinkö asia on Nahkavaapun, Meetvurstin ja Makkerin mielestä ?
Kertokaan vielä mitä muuta saa tehdä kun ajatellaan vain omaa etua ?

Nuo luontokappaleet ovat olleet täällä ja siellä Taka-Hikiällä paaaaaaaallllljooooooon ennen ainuttakaan ihmistä. Jos täältä maailmasta poistetaan kaikki mikä ihmistä häiritsee, niin jäljelle ei jää kärjistetysti kuin Nahkavaappu, Makkeri ja pari miljoonaa pohjois-Korealaista samaa ideologiaa kannattavaa.

Minulta vietiin hirvikoira 2 vuotta sitten, näkyi vaan lumessa jäljet, joita seurasin ja siinä vaiheessa kun näin koirani suden hampaissa, lasautin sudelta kaikki pihalle.

Tuota asiaa aluksi kommentoin, se käsitys mikä minulla on näistä susien ampumisista niin tällä palstalla ei ole ainuttakaan henkilöä joka suden olisi ampunut. Varsinkaan 13-vuotiasta "metsämiestä" joka sen tekisi.
Suden ampumisesta voi tulla ja tuleekin kohtalaiset seuraamukset:
Törkeä metsästysrikos:

"Jos metsästysrikoksessa

1) rikos tehdään erityisen raa’alla tai julmalla tavalla,

2) rikoksen kohteena on suuri määrä riistaeläimiä,

3) tavoitellaan huomattavaa taloudellista hyötyä,

4) rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti tai

5) tapetaan ahma, ilves, karhu, metsäpeura, saukko tai susi taikka vahingoitetaan sitä
ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä metsästysrikoksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan suden kaatohinta liikkuu 4 500 euron ja 9 100 euron välillä.

Suden ampuminen ilman lupaa on mahdollista pakkotilassa/hätävarjelu tilanteessa, joka syntyy silloin kun ihmishenki tai suuri omaisuusarvo on vaarassa. Jo aikaisemmin suden viemä koira, tai jokin muu kotieläin, ei tee tilanteesta hätävarjelutilannetta.

Tuosta voi ihan itse  päätellä, että ampuma-ase lupia on ihan turha hakea uudelleen sitten ihan lähiaikoina.


115
Sekalaista juttua / Vs: susi
« on: December 28, 2012, 21:38:45  »
Tilanne jossa oma ajokoira roikkuu suden hampaissa.. Lyhyt on oikeudenkäynti, varmasti joka metsästäjällä.. Turha jeesustella muuta..

Silloin kun oma etu on kyseessä saa tehdä mitä vain, kuten vaikka tappaa ? Ymmärsinkö oikein ?

116
Sekalaista juttua / Vs: susi
« on: December 28, 2012, 18:25:11  »
Minulta vietiin hirvikoira 2 vuotta sitten, näkyi vaan lumessa jäljet, joita seurasin ja siinä vaiheessa kun näin koirani suden hampaissa, lasautin sudelta kaikki pihalle.

Vai että 11-vuotiaana ammuit sitten Suomessa erittäin uhanalaiseksi luokitellun ja rauhoitetun lajin edustajan ?

(ja sitten taisi äiti tulla herättämään ja vaihtamaan märät lakanat)

117
Sekalaista juttua / Vs: Postitusvinkki
« on: November 17, 2012, 00:32:21  »
Suosittelen käyttämään vapojen ja muiden isompien kappaleiden lähettämiseen matkahuoltoa. On meinaan edullisempi.

Ja ei ne siellä vapoja katko, jos vähänkin viittii pakata huolellisemmin.

Tuosta olen nykyään aivan eri mieltä.... Katso ja ihmettele !
http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/viewtopic.php?f=1&t=44078

119
Heittokalastus / Vs: Meritaimenta rannalta.
« on: November 16, 2012, 10:26:52  »
Taimenta on alkanut saamaan rantaheittelijäkin ihan kohtalaisesti, kun ensin löytää hyvät paikat. syy saaliiden kasvuun on siinä että suurempien kaksi-kolme vuotta sitten tehtyjen istutuksien kalat ovat kasvaneet, ja nyt ne ovat hieman enemmän levinneet merialueilla.
Porkkalanniemi on hyvä paikka, Bromarv on hyvä, Tammisaaressa Dragesvikin sataman ympäristö kivikkoineen.Tvärminne on kokeilemisen arvoinen. Rannalta heitto paikkoja on monta siinä rannassa.
Skåldö ja Baggö on antanut joinain kertoina kalaakin. Kartasta katsomalla löytyy paikkoja vaikka kuinka paljon.

Älä kysy uistimista.... :-o

120
Kalaisa 8000 ja Fiskari 25 on omia suosikkeja. Kokeile sinäkin.

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 87


center>