Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Lase

Pages: [1]
1
Heittokalastus / "Karkauspäivät"
« on: July 11, 2004, 19:02:18  »
No kylläpä sinä olet tietäväinen  :o   :o. Huomaa otsikko lainausmerkeissä. Jos ei ole mitään asiaan liittyvää niin sitten ei mieluiten vastata.

2
Heittokalastus / "Karkauspäivät"
« on: July 10, 2004, 20:43:01  »
Ajattelinpa ottaa aiheeksi kalojen karkuuttelun, mitä on itselläni ilmennyt viime aikoina laittoman paljon. Voin suoraan sanoa, ettei näissä tapauksissa ole ollut välineissä vika, eikä uistimissa (koukku), saati haavimiehessä. Kuulostanen nyt kyllä typerälle, mutta olkoot.

Olen kalastellut kotijoellani, Kajaaninjoella muutamia päiviä. Noh, olen onnellisesti karkuutellut 6 kirjolohta. Hossassakin kävin, ja 40cm harjus ja pienempi, (n.30cm) irtosivat lähellä haaviamisvaihetta. Elämäni isoin kuhakin karkasi mökillä joku aika sitten. Ja mitäköhän kaikkea lyhyen ajan sisään mahtuu, en edes jaksa muistella. Osaakin elämä välillä potkia päähän tälläkin tavalla.. Masentaa.

Kuuntelisinkin todella mielelläni, onko teille käynyt tämmöisiä karkuuttelujaksoja.   :cry:

3
Perhokalastus / Re:Valinnan vaikeus seteissä
« on: June 17, 2004, 14:20:22  »
Hm. On se Adventure setti minulla pari vuotta ihan mallikkaasti toiminut, vapa on aikalailla keskitoiminen. Kela on se Loopin Graphite, joka on hyvä äänettömyytensä ansiosta, yleensähän kelat nirisee.. Hyvä tilanteissa, joissa pitäisi olla hiljaa, esim. kalan pintominen lähellä tms.. Vaihda vain heittosiima tuohon, se oli onneton. Ostin itse Visionin Presentationin, ja siihen olen ihan tyytyväinen ollut.. Ja eikös tuo Vangen ole joku uudehko norjalainen merkki? En osaa mitään sanoa siitä, olen nähnyt tuota vain kauppojen hyllyllä.

Ihan off topiccia, mutta etkös saanutkin kalat valkoisella jigillä, Teroa?  :D Minä olen myös kajaanista. Käyn silloin tällöin siellä kalassa.. (minulla on hiukan kammo vain sitä paikkaa kohtaan.. kalastusta lähes ydinkeskustassa!) Minä voisin jeesata perussolmuissa, kyllä minä osaan noin 4-5 solmua perhokalastukseen liittyen.

Ja mainioita kirjoperhoja ovat em. liitsit+streamerit väreissä valkoinen, vihreä, punainen, oranssi, keltainen. Tosin kaksi viimeisintä väriä toimii parhaiten vastaistutetulle.. Menen muuten tänään kalaan, aattelin olla 17.00-00.00. Kohdekaloina alajuoksun kuhat, ja voimalojen välistä taimen ja kirjo  ;)

4
Perhokalastus / Re:Mitä siimaa?
« on: May 08, 2004, 21:20:34  »
Hyvää hankintaa olet tekemässä. Yleensään valmisseteissä siima on kehnolaatuista. Itsekin olen vaihtanut Adventureeni siimaksi Visionin Presentationin. Kelluu korkealla, rullaa hyvin, ja on halpaa laatuunsa nähden. Suosittelen.

5
Perhot & Perhonsidonta / Re:Montanan painotus ?
« on: May 08, 2004, 20:06:41  »
Ei sinun ole mikään pakko painottaa ollenkaan, kun puristat perukkeeseen pienen haulin. Näin perhon uinti säilyy parempana, ja painotuksen voit ottaa halutessasi pois, toisinkuin perhossa, johon olet painotuksen sitonut.

6
Kaikkea kalastuksesta / Re:mikä isoin kuha?
« on: May 08, 2004, 19:56:55  »
Huh, heittelemällä en ole saanut vielä ainuttakaan. :O On kyllä tarkoitus ensi kesänä mennä reimareitten ja karikoitten viereen jigeillä+lusikoilla koittelemaan. Noh, sanon silti että kilonen on suurin, tosin ei heittämällä. Värinä oli Firetiger, malli Rapalan Jointed 11cm.

7
Heittokalastus / Re:Koskelle virvelillä?
« on: May 08, 2004, 19:50:42  »
UL-vehkeet olisi hyvät tuntuman että heittopituuksien kannalta alle 5g vieheillä, mutta ei pakolliset. Ja melko lailla samat pelit mitä normaaliin jokeen..
Rapalan pikkuvaaput (alle 5cm), jigit (keltainen, ruskea, oliivi sekä moottoriöljyn värinen), Salmot ja Dolphin Wobblerit ovat näyttäneet kyntensä taimenen kalastuksessa koskessa. Ja kirjolohelle yllätys, yllätys, liitsejä. Punaista, mustaa, oranssia. Sekä mustaa, pientä Salmoa kehutaan kovasti, eikä perhoja tai jigejä pidä unohtaa. Harjusta en ole vielä saanut ylös asti, olen kyllä nähnyt, kun jotkut niitä perhopallon+perholitkan avulla ovat nostelleet.

8
Vetouistelu / Re:Taimenen vetouistelu keväällä
« on: May 08, 2004, 11:03:49  »
Noh, taimenelle suosittelisin solakahkoja, alle 10cm vaappuja. Itselläni toimi joku vuosi takaperin Dolphin Wobblerin halpavaappu erinomaisesti. Väreistä pelaa ainakin hopea-sininen näin alkukaudesta. Sitten Rapalan Original mallistossa on mainioita värejä, ja jopa pienimmätkin yksilöt ovat pelanneet. Ja kokeile kanssa rakseja, jos vain saat syöttikalaa niihin (kauppa). Ja muista, ettei vetovauhti ole liian luja.  :)

Pages: [1]


center>