Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - hauki000

Pages: 1 [2] 3 4 ... 18
31
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: March 09, 2016, 19:45:35  »
Maanantaiaamuna ennen koulua pikareissu lähijärvelle, MPt ilman ainuttakaan tärppiä. Tänään lisää munapataa tutummalla järvellä. Isommat kalat ovat nyt pikkuhiljaa tulossa tutummille alueille, kaksi painavaa tärppiä viime kevään parhaalta alueelta. Toista ainakin veikkasin ahveneksi.

32
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: March 04, 2016, 13:30:07  »
Eilen käytiin heittämässä viimeinen Suomussalmen loman pilkkireissu. Yhden toisen tuttavan moottorikelkkaa saatiin lainata ja sillä mentiin pitkin järveä. Saalis jäi tavallisen heikoksi, minulle nollat ja kaverille yksi reilun sadan gramman ahven. Kesällä sitten varmaan taas sinne.

33
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: March 02, 2016, 16:43:37  »
Tänään taas uutta lampea kokeilemassa. Tuttava oli saanut viime keväänä tuolta paljon komeita ahvenia, joten odotukset olivat melko korkealla. Ensimmäiset reiät melkein keskelle lampea, ja pilkit veteen. Kauaa ei tuttava ehtinyt tasuria uittaa, kun jokin jo nykäisi lujaa siiman päässä, pilkkikela pärähti mutta kala karkasi. Tuttavalla kohta taas isommanpuoleinen kala kiinni, muutaman potkun jälkeen karkuun. Mamman miehellä kohta taas iso kiinni, ylös ei nytkään tullut vaan tippui juuri ennen jäänreunaa irti. Mateeksi tätä viimeisintä epäiltiin, kala ikään kuin imi koukun suuhunsa eikä tärpännyt rajusti. Lisäksi tuli kohtuullisen helposti ylös pohjasta. Kierreltiin lampea jonkin matkaa, tuttava sai ensin kaksi ahventa jonka jälkeen minäkin sain kaksi kalaa. Tuttavan ahvenet yhteensä n. 100g, omat n. 200g. Mamman mies jäi nollille.

34
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: March 01, 2016, 16:13:00  »
Tänään taas pilkillä kalakaverin kanssa, pari tuntia pilkittiin kaverin mökkijärvellä, josta olen oman ahvenenkankin saanut (44,5cm). Toiselta reiältä reissun suurimmat ahvenet, reilu 50g per kpl. Kaksi niitä tuli, eikä sen enempää kappaleita tullut miltään reiältä. Yhteensä itselle 8 kpl, kaveri jäi harmittavasti nollille. Huono on liikkua jokaisen järven jäällä missä ollaan käyty, kävellessä upottaa saappaanvarren verran jonka lisäksi alla vielä vaihteleva määrä kovaa lunta tai vesi/loskakerros. Ilman lapiota ei pilkille ole mitään asiaa. Tänään, kovan lumen järvellä, sai puoleen väliin reiteä yltävän kuopan kaivaa ennen kuin pääsi itse jäähän käsiksi.

35
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: February 29, 2016, 12:53:27  »
Suomussalmelle savuttu, kaksi reissua on käyty heittämässä. Eilinen reissu harjoittelua, kaira oli kesäterässä eikä montaa reikää jaksanut sillä tehdä. Nollareissu tuli. Tänään sitten kahdella eri järvellä kokeilemassa kolmen hengen voimin. Ensimmäiseltä järveltä sulan reunalta itselle neljä ahventa, sekä mamman miehelle yksi ahven. Toiselta järveltä itselle yksi ahven, mammalle yksi ahven ja mamman miehelle kiiski. Yhteispaino saaliilla 400g.

36
Pyydyskalastus / Vs: kalaverkkoteline
« on: February 23, 2016, 16:31:49  »
Itse selvitellyt verkkoa siten, että verkkokopin seinälle on lyöty tarpeellinen määrä nauloja, joihin yläpaulasta verkko roikkumaan. Siinä on ihan hyvä selvitellä, kunhan ei tuule kovin paljoa tai voi tulla lisää sotkuja.

37
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: February 20, 2016, 17:43:14  »
Tänään täysin uutta paikkaa kokeilemassa, kesällä olin siellä käynyt virvelöimässä. Pienten harhailujen jälkeen luovutin etsimästä sitä tiettyä lampea ja menin toiselle lammelle pilkille. Samantyylinen tämäkin lampi oli kuin mitä etsin, syvääkin vettä tarjolla ja kirkasvetinen lampi. Reissu alkoi hyvin, jo kolmannelta reiältä tärppi. Siihen se taas totutusti jäi, vajaan kolmen tunnin kohdalla sain Karismaxin tasurilla yhden pienen ahvenen. Kohtuullisen hyvät fileet sain ahvenesta silti irti, vaikka painoa oli vain 54g.

38
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: February 18, 2016, 19:47:58  »
Eilen koulun jälkeen pikapisto lähijärvelle, puolitoista tuntia sai tyhjää pilkkiä. Muutama pienen ahvenen tönäisy ja hauen raju tärppi jäivät ainoiksi kalatapahtumiksi. Melko varmasti lähden hiihtolomalla Suomussalmelle pilkille, alkaa jäät olemaan melko heikossa kunnossa Haminassa.

39
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: February 14, 2016, 17:23:50  »
Tänään isän kanssa tuolla eilisellä järvellä. Kierreltiin vajaa kolme tuntia samoja paikkoja kuin minä eilen, lisäksi toisen saaren sivua. Itselle kalakontaktit tasapainoilla jäi yhteen karkuutettuun pikkuahveneen, isä sai toukkavehkeillä muutaman ahvenen ja melko ison sorvan, painoa sorvalla oli 180g. Suurin ahven vajaa satagrammainen.

40
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: February 13, 2016, 18:57:46  »
Mopon koneremppa vihdoinkin valmis, joten aamusta pilkille. Reilu 5km ehdin ajaa, kun tasakaasulla alkoi kauhea pätkiminen. Vähän eteenpäin niin kone ei vastannut kaasuun enää ollenkaan, ja yhteen ylämäkeen matka sitten loppuikin kun ykkösvaihteellakaan ei jaksanut vetää. Vapaalle kun laittoi niin kierrokset nousivat vaikkei edes koskenut kaasuun. Olin isälle soittamassa, kun bussipysäkille tulee pakettiauto ja sen kuski tulee kysymään mikä hätänä. Siinä hetken aikaa juteltiin, ja pakukuski tarjosi kyytiä kotiin. Mopo saatiin hyvin pakettiauton perälle. Hienoa nähdä että edes jotkut välittävät mopoilijoista, eivätkä kaikki vihaa mopoja 😊 Kiitin kyydistä tätä ystävällistä miestä, jonka jälkeen olin hetken kotona ja sitten vanhempien kyydillä vihdoin järvelle. Hetken aikaa piti etsiä paikkaa josta jäälle pääsee, rannat olivat melko sulaneet. Jonkun kesämökin laiturilta sitten pääsin jäälle. Kahteen tuntiin oli tullut yksi tärppi, kunnes alkoi melko sakea lumisade. Kymmenen sekuntia sateen alkamisen jälkeen kalat aktivoituivat, ja alle ilmestyi kuin tyhjästä parvi. Kaksi todella isoa ahventa onnistuin sössimään, ja muutaman pienemmän tärpin myös. Kun vihdoin sain tuollaisen pienemmän ylös, niin syönti loppui kuin seinään. Siihen asti ihan hullua kiinnihakkaamista, pilkkiä ei tarvinnut liikuttaa ollenkaan kun sitä jo vietiin. Reilun tunnin vielä pilkin, yhdellä reiällä härnäsin mahdollisesti isompaa ahventa vartin verran. Ihan mukava ahven se ylöstullutkin, 201g. Sen verran jäi kaivelemaan nuo isompien ahveten karkuutukset, että huomenna mahdollisesti samalle järvelle.

41
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: February 07, 2016, 16:10:54  »
Tänään taas pilkillä. Vaihdoin järveä, kun alkoi tympimään ainainen tyhjän pilkkiminen perusjärvellä. Lähtörannan läheisestä lahdesta tuli melko paljon tönimisiä pieneen karvapersetasuriin, muttei mitään ylös. Jonkun aikaa ilman tärppejä, kunnes niemen toisella puolella olevasta lahdesta tuli mukava tärppi, ja ahven ylös. Jäällä katselin, että saattaa olla tasurienkka, mutta kotona punnitsin kalan. 5g päähän jäi enkasta, eli kalalla painoa 315g. Tuon kalan jälkeen tiputin pilkin takaisin reikään, ja melkein heti nappasi uudestaan. Pilkki sai paljon kovempaa kyytiä kuin edellisellä kerralla, mutta eihän se tietenkään ylös tullut. Haukea veikkaisin, sen verran sotkussa oli tasurin pyrstö tärpin jäljiltä. Noiden jälkeen muistaakseni sain yhden pikkuahvenen tärpin, muuten ei mitään. Yhteensä vähän vajaa neljä tuntia tuli oltua.

42
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: February 06, 2016, 18:40:17  »
Tuli vielä annettua yksi mahdollisuus tuolle järvelle, enää en anna sitäkään. Kolmeen tuntiin yksi pieni hipaisu pilkkiin :D pientä tilastotieteilyä tuli tehtyä, ~1200 min pilkitty tasapainoilla tänä talvena ja saaliina 14 ahventa :D eli yhtä kalaa kohti noin tunti ja 26 minuuttia pilkintää, suurin ahven 260g :) ei ole niin helppoa saada ruokakaloja tasureilla kun luulin :D

43
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: January 31, 2016, 16:42:21  »
Tänään reilu kolme tuntia pilkillä perusjärvellä. Alkaa pikkuhiljaa tuntumaan sille että uuden paikan kokeilu on edessä, taas tärpit harvassa ja ylöstulleet vielä harvemmassa. Kokonaiset kaksi ahventa ylös, yhteispaino säälittävät 61 grammaa.

44
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: January 30, 2016, 22:48:09  »
Tänään isän kanssa mökkijärvellä pilkillä. Tuttu paikka kun on kyseessä, odotin jo että kalantulo olisi hiukan parempaa kuin edellisillä reissuilla, mutta mitä vielä. Ensimmäinen tunti pilkittiin kotirannassa tyhjää, minä tasureilla ja isä toukkavehkeillä. Molemmille muutamat tärpit, muttei mitää ylös asti. Kahvitauon jälkeen lähdettiin mökkirantaa vastapäätä olevaa niemeä kohti, josta sain pienellä karvaperseellä yhden ahvenen. Seuraavaa niemennokkaa kohti, josta itselle yhteensä viisi ahventa, yksi vähän parempi joukossa. Isä nosteli 7 ahventa yhdestä reiästä ja päätti jäädä siihen pilkille. Itse lähdin vielä seuraavaan lahteen, josta olin ennen saanut hyvänkokoisia ahvenia. Ensimmäinen reikä parhaimpaan paikkaan, muutama varovainen tärppi ja sitten pamahti kunnolla. Minuutin verran sain pidellä sitä elämäni pilkkikalaa, kunnes pääsi irti. Ei noussut yhtään ylöspäin vaan meuhkasi pohjassa. Muutaman reiän vielä porasin lahteen ja yhden ahvenen sain, ja sitten oli kotiinlähdön aika. Isälle yhteensä 11 ahventa, yhteispaino 299 grammaa. Itselle 6 ahventa, 375 grammaa joista isoin 260 grammaa. Isoimman päätin perata, ja kerrankin lähes täydelliset fileet 😀 Harjoitus alkaa tuottamaan tulosta 😊

45
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: January 23, 2016, 14:57:52  »
Viime viikonloppuna en pilkille päässyt vaikka oli suunnitelmissa. Mopon koneremppa vielä kesken eikä saanut kyytiä vanhemmilta. Tänään sitten sain kyydin, 8.25 olin jäällä. Kaksi tuntia kului ilman minkäänlaista kalahavaintoa, kunnes tulin saaren kulmalle josta kaksi tärppiä ja molemmista mukavat paistiahvenet ylös. Pidin pienen kahvitauon jonka jälkeen uudestaan yrittämään. Siirryin toisen saaren reunalle. Seuraava tärppi tuli jo tunnin päästä kalojen saannista, veikkaan haukea kun tuntui pilkki luistavan vastaiskussa pois kalan suusta niin hyvin. Tämän saaren reunassa tuntui kalaa olevan enempikin, muutamia varovaisia tönäisyjä sieltä täältä ja lopulta kolmas ahven ylös. Jonkun aikaa vielä pilkin, mutta vaikutti taas olevan niin hiljaista joten soitin kyydin ja lähdin pois n. klo 13. Kappaleita taas kolme, huomattava parannus viimeksi tältä järveltä saatujen kalojen yhteispainoon. Viimeksi 24g, nyt jo 569g ☺️ Tätä vauhtia kun kasvaisi joka reissulla. Taas tuli ongittua pelkästään tasureilla, ja kaikki kalat pienellä karvaperseellä vaikka muitakin tuli uitettua. Mukavaa oli olla jäällä vaikkei kaloja paljoa tullut, kun sää on lauhtunut ja ensimmäistä kertaa oli kahvia mukana.

46
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: January 17, 2016, 11:26:00  »
Tuli pidettyä n. kolmen kk tauko kalastuksesta. Pilkille teki kovasti mieli eikä oikein napannut lähteä virvelöimään, kuitenkin yhtä vaikeaa olisi ollut kuin joka syksy. Pilkkikauden avasin viime viikon lauantaina, jäätä oli silloin n. 13cm. Samanlainen kuin viime kauden avaus, ensimmäinen kala rokastamalla ylös ja kappaleita huikeat kolme. Kolme tuntia pilkkimistä ja kappaleita myös kolme, yhteispainoltaan huikeat 24 grammaa :D noiden lisäksi muutaman pikkuahvenen tärppi ja hauen karkuutus reiän alta. Viime sunnuntaina kävin yhdellä toisella järvelläkin, siellä tunnin pilkin ilman minkäänlaista kontaktia kaloihin.

47
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: October 11, 2015, 22:34:56  »
Kaverin kanssa käytiin kuhaa yrittämässä Purhon rannasta kahteen kertaan. Ensimmäinen kerta aamulla puoli kahdeksalta, suunnilleen puolitoista tuntia heiteltiin. Kaverille yksi karkuutus ja itselle yksi tärppi. Neljän aikoihin käytiin vielä vajaa tunti heittelemässä ilman tapahtumia.

48
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: October 05, 2015, 11:52:44  »
Eilen aamulla lähdin papan mökille mopolla, n. 50km ajoa ja perille päästyä aika lailla syväjäädytetty olo  :lol: Hetken papan kanssa juttelin ja samalla lämmittelin, sitten järvelle. Lähtörannasta rannalta heitellen heti hauki ylös, kohta veneestä toinenkin ja sitten hiljeni. Kesän parhailta paikoilta ei kalaa tullut, yksi varma haukitärppi vain. Puolentoista kilometrin pätkä heiteltiin ilman tapahtumia, sitten samalta hauelta kaksi tärppiä muttei kestänyt kiinni. Vähän matkaa eteenpäin ja pieni hauki ylös. Siirryttiin saaren reunaa heittelemään, siitä yksi hauki ylös jonka jälkeen tauolle. Lähdettiin vielä uudestaan järvelle, eri suuntaan kuin aluksi. Käytiin heittelemässä järven syvintä, noin kolmen metrin monttua, ei kuitenkaan kalaa sieltäkään. Siirryttiin kahden saaren väliseen kaislikkoon heittelemään, täältä yksi hauki ylös. Vene ajelehti tuulen mukana kivikkorannalle, jossa oli vähän kaislaa. Tästä löytyi alueen kokoon verrattuna hyvin kalaa, kolme ylös asti ja tuplamäärä tärppejä päälle. Jouduttiin sitten lähtemään pois pimenemisen takia. Kaikki kalat 4-playlla, ei tullut varattua muuta sopivalla syvyydellä uivaa mukaan.

49
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: September 27, 2015, 22:42:15  »
Tänään taas kellumassa tuolla lammella. Todella rauhalliselta näytti lammen puoleen väliin asti, olisiko ollut yksi tärppi 4-playhin siihen saakka. Lammen päädystä löytyi kuitenkin vähän tyynempää vettä, joten pystyi keskittymään kalastukseenkin kun ei tarvinnut rengasta potkia koko aikaa. Yhden tärpin sain vähän isommalta kalalta ennen kuin ensimmäinen päätyi ylös asti, vähän alta kilon. Seuraavaa ei tarvinnut kauaa odotella, kun puolikiloinen tuli irrotettavaksi. Seuraavaksi tyynestä sellaiseen veteen johon tuuli vähän osui, tästä lähti papalle ruokakalaksi 1,34kg hauki. Pitkään näytti että kalantulo loppui siihen, kunnes soitin jo kyydin pois mutta päätin vielä hetken heitellä. Vaihdoin siiman päähän Paavo-lipan, koitin saada ahvenia lammen syvemmästä päästä. Ei tullut ahvenia, kuitenkin n. 100g hauki ja n. kilon hauki. Eli lopullinen saalis sama kuin eilen, kuusi haukea. Koko tänään vain hieman pienempää.

50
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: September 26, 2015, 21:19:04  »
Tänään mökin läheisellä lammella kellumassa. Lähdin myötäpäivään kiertämään lampea ympäri, paria eri uistinta ehdin kokeilla kunnes 4-play löysi tiensä siiman päähän. Läheltä rengasta uistinta vietiin melkoista vauhtia, olisi luullut isommankin kalan olevan kiinni. Ylös kuitenkin nätti, arviolta vähän alta kakkosen hauki. Taas uistimen vaihto, Räsäseen tärppi ja Paavo-lipalla kilon hauki ylös. Matalaa paikkaa kohti ja taas 4-play siimaan, samankokoinen kuin ensimmäinen hauki. Hieman vaikeuksia oli irrottaa uistin, 13cm uistin nielty pää edellä nieluun. Lähti kuitenkin nätisti irti. Matka jatkuu, eri uistinten kokeilut jäi vähemmälle. Vähän matkaa eteenpäin, kunnon sätkyn sain kun lilluttelin uistinta aivan jalkojen edessä sammalen irrottamiseksi kun hauki yritti kiinni muttei pysynyt. Kohta lyhyen ajan sisään kaksi suunnilleen samanlaista, vähän alle kilon haukea ylös. Vielä ennen poislähtöä puolen kilon hauki. Ahvenia ei ikävä kyllä näkynyt enää missään, vesi oli sen verran noussut ja samentunut. Loppusaalis kuusi haukea.

51
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: September 21, 2015, 00:29:26  »
Eilen kävin vähän alle kilometrin pituisella järvellä kelluntarenkaan kanssa. Ensimmäisen neljäsosan järvestä heittelin tyhjää erilaisilla uistimilla, kunnes saavuin melko suuren lumpeikon laidalle ja vaihdoin ahvenen värisen Räsäsen siiman päähän. Melko varovasti sai heittää, alkoi olemaan turhan painava uistin tuolle vavalle. Heti ensimmäisellä heitolla tuli hauki, ja muutaman päästä toinenkin. Vähän aikaa sai heitellä tyhjää, jolloin erehdyin vaihtamaan Räsäsen pois vavan päästä. Eteenpäin kun menin ja laitoin Räsäsen takaisin siiman päähän, alkoi haukia tulla tasaiseen tahtiin. Koko järven kiersin ympäri välillä melkoisesta tuulesta huolimatta. Yhteensä haukia ylös 9 kappaletta, sekä muutama tärppi ja vähän isomman ahvenen seurailu päälle. Kalat kaikki suunnilleen tasakokoista 40-50 sentin mittaista, ainoastaan yksi vähän yli 50 sentin kala joukossa. Kaikki kalat tulivat yhtä poikkeusta lukuunottamatta lumpeitten lähistöiltä, puhtaasta kaislikosta ei tärppiäkään. Eikä muilla uistimilla kalahavaintoja paitsi Räsäsellä. Suunnitelmissa oli alun perin käydä pieni joenpätkä myös kalastamassa, jossa kaveri oli karkuuttanut astetta isomman, ~3 kilon hauen. Aika kuitenkin loppui kesken kun piti mopoa mennä laittamaan, eli jokireissu jäi toiseen kertaan.

52
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: September 12, 2015, 21:04:33  »
Eilen kävin yhdellä joella heittelemässä, tuloksena tärppi, hauen karkuutus ja ahven ylös asti. Tänään uusi yritys yhdelle lammelle, todella mielenkiintoisen oloinen paikka muttei ainakaan vielä yhtä nähtyä särkeä enempää kalahavaintoja.

53
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: September 06, 2015, 10:58:45  »
Eilen kävin kokeilemassa yhtä pientä jokea. Suunnilleen kymmenen heittoa ehdin heittää ennen kuin alkoi satamaan, yksi pikkuahven tuli. Tänään kaverin kanssa tuolla samalla joella. Kaverin ensimmäinen heitto tuotti jo puolen kilon hauen, ja samanlainen tuli vähän ajan päästä minullekin. Pikkuhaukien tärppejä tuli lähes joka puolelta mutta heikosti tarttuivat kiinni. Minä sain vielä yhden pikkuhauen ja ahvenen. Kahluuhousuilla kävin vähän kahlailemassa joessa, syvin kohta mitä löysin oli hieman yli polviin asti vettä. Tämän jälkeen lähdettiin yhdelle järvelle, josta ei tullut mitään.

54
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: September 01, 2015, 16:47:41  »
Muutama kuva viikonlopun lampireissuiltaAhven 33cm/450gHyvä oli kellua silloin kun oli tyyntäPainoarvioita tälle? 70-75cm pitkä, viikonlopun paras hauki

55
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: August 30, 2015, 15:16:11  »
Tänään 8.40-11 heittelemässä kelluntarenkaan kanssa tuolla lammella. Lähdin kiertämään lampea toiseen suuntaan kuin eilen. Ensimmäistä pientä ahventa ei kauaa tarvinnut odottaa. Vähän aikaa sai heitellä tyhjää kunnes kalaa alkoi tulemaan melko tasaiseen tahtiin, kaksi otettavan kokoista ahventa ja pieniä, alle puolen kilon haukia tuli tuli mukavasti. Toiselle rannalle kun pääsin, vapa taipui astetta reilummin ja hyvän kokoinen hauki nappasi kiinni. Kala yritti kovasti viedä renkaan alle, mutta sain niskasta kiinni ja kalan renkaaseen. Eilisestä viisastuneena olin puntarin ottanut mukaan, 1,75kg näytti puntari jonka jälkeen kala pääsi takaisin veteen. Vähän matkaa taas eteenpäin ja sama toistui, kala tälläkertaa 1,80kg. Aloin jo lähtemään poispäin, kun päätin heittää kerran lammen keskiosaa päin. Se kannatti, ja siiman päässä alkoi täristä lupaavasti. Hyvä ahvenhan sieltä tuli, 33cm/450 grammaa. Yhden pikkuhauen ja otettavan kokoisen ahvenen sain ennenkuin lähdin takaisin mökille. Saaliiksi tuli yhteensä 8 haukea, kaksi pikkuahventa ja neljä ahventa otin perattavaksi, joilla yhteispainoa oli melkein kilo. Ja edelleen saa veikkailla eilisen hauen painoa.

56
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: August 29, 2015, 15:50:09  »
Tänään puoli kasista kymppiin mökin läheisellä suolammella kalassa. Iskä suostui kerrankin antamaan kyydin sinne joten otin kelluntarenkaankin mukaan, tavoitteena ensimmäinen renkaasta saatu kala. Kovin kauaa ei tavoitetteen täyttymistä tarvinnut odottaa, heti ensimmäisellä heitolla ahven tärppäsi ja muutamaa heittoa ja tärppiä myöhemmin ensimmäinen pysyi kiinni ylös asti. Lähdin vastapäivään potkimaan lampea ympäri, ja kauaa ei tarvinnut seuraavaa kalaa odottaa. Pieni, parisataa grammaa painava hauki kävi renkaassa kääntymässä. Samanlaisia hauki tuli vielä kolme lisää lumpeikonreunasta sekä pieni ahven, ennen kuin vapa taipui normaalia enemmän. Hauki siellä siiman päässä riehui, ja ylöskin tuli. N. 60cm pitkä ja arviolta puolentoista kilon hauki sai vapautensa takaisin. Etenin lammen kulmaa kohti, kun muutaman metrin jalkojen edessä kävi tavallista isompi hauki pinnassa. Pieni sätky tuli

57
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: August 24, 2015, 16:32:50  »
Eilen puolitoista tuntia mökkijärvellä kalassa, saalis normaalin huono eli kaksi ahventa. Toinen kaislikonlaidasta heittäen Kuusamon Kumikalalippaan, toinen uistellen Salmo Hornettiin yhden niemen nokasta.

58
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 30, 2015, 16:24:21  »
Eilen illalla laskettiin vielä verkot veteen ja tänä aamuna käytiin ne nostamassa. Hauki, ahven, särki ja seitsemän siikaa nousivat verkoista.

Iltapäivällä käytiin kalakaverin tutun järvellä uistelemassa muutama lenkki. Saaliiksi tuli hauki ja muutama mukavan kokoinen ahven, jotka annettiin tuttavalle. Nyt on Suomussalmen reissu ohi kalastelun osalta ja huomenna pitäisi lähteä junalla kohti Haminaa. Oli mukava reissu kuten joka vuosi tähänkin asti.

59
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 29, 2015, 15:57:38  »
Tänään käytiin kolmella eri lammella heittelemässä. Ensimmäisellä kirkasvetisellä lammella oli tuttavan vene käytössä. Uisteltiin lampi ympäri ja heiteltiin muutamassa kohdassa, tuloksena kaksi epävarmaa tärppiä ja yksi ahven.

Toinen ja kolmas lampi kuuluvat samaan vesistöön, autolta on kilometri kävelyä rantaan. Molemmilla lammilla oli muutama kohta joissa pääsi rantaan heittelemään, suo oli kovassa tulvassa. Molempien saappaat siellä hörppäsivät vettä. Saaliina näiltä kahdelta lammelta kaverille kaksi n. kilon haukea, itselle vähän vajaa kymmenen ahventa.

60
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 28, 2015, 19:03:58  »
Käytiin uudella järvellä kokeilemassa. Melko iso, kirkasvetinen ja syvä järvi oli kyseessä. Heiteltiin ensin lähtörannan kaislikkoa mutta todettiin se tolkuttoman matalaksi ja täynnä hiusheinää olevaksi joten lähdettiin uistelemaan kohti seuraavaa kaislikkoa. Kapeaa salmea kun oltiin ylittämässä, niin kaverin vapa taipui lupaavalle mutkalle. Kala tuli melko helponlaisesti veneen lähelle, jossa se alkoi vääntämään kovemmin vastaan ja pyrki veneen alle. Ensimmäinen haavimisyritys meni pieleen, mutta toisella onnistui ja kala tuli veneeseen. Todella hyvänkokoinen hauki, n. 3,5kg. Lähdettiin uistelemaan eteenpäin ja pysähdeltiin välillä heittelemään. Loppureissu menikin sitten mukavasti ilman minkäänlaista kalahavaintoa.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 18


center>