Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - hauki000

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 18
61
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 28, 2015, 12:26:45  »
Eilen käytiin kahdella eri lammella heittelemässä rannalta. Ensimmäiseltä lammelta minulle pieni hauki ja kaverille ahven, toiselta lammelta minulta karkasi n. kilon hauki.

Tänään käytiin viime vuoden parhaalla järvellä. Reissu alkoi melko hyvin, uistellen ensimmäiseen heittelypaikkaan tuli ahven ja heitellen n. kilon hauki. Lähdettiin uitelemaan seuraavaan paikkaan, kun se tapahtui. Kaverin vapa taipui aivan kaarelle. Kala tuli todella hitaasti venettä kohti kovan kiskomisen jälkeen ja välillä veti hitaasti siimaa kelalta. Kaveri sai kalan veneen vierelle, josta alkoi kova pumppaus jotta saadaan kalaa ylöspäin. Eipä tullut, ja vartin verran kun kala oli kiinni, se vain irtosi. Koukku ei ollut vääntynyt eikä mitään "väärää" tapahtunut. Tunnelma oli melko hiljainen hetken aikaa. Loppumatka meni melko rauhallisessa tunnelmassa, muutamia pikkuahvenia saatiin veneeseen.

62
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 26, 2015, 18:36:46  »
Viime reissusta seuraavana päivänä käytiin samalla järvellä uudestaan. Uistelemalla saatiin muutamia isoja ahvenia ja haukia. Heittelemällä tuli todella hyvin kalaa, mukaan otettiin 16 ahventa ja neljä haukea ruokakaloiksi. Neljä haukea ja n. 10 pientä ahventa pääsi takaisin järveen.

Eilen käytiin toisella pienellä metsälammella, missä oltiin käyty aikaisemminkin. Kierrettiin koko lampi heitellen, sanat loppuu kyllä kesken tuon reissun suhteen. Elämäni parhaimpia reissuja, saatiin kaverin kanssa yhteensä 19 haukea ja kymmenkunta ahventa neljään tuntiin.

Tänään käytiin taas toissapäiväisellä järvellä isoja ahvenia etsimässä, kovaksi yltynyt tuuli kuitenkin vähän pilasi homman. Neljä isompaa ahventa saatiin, sekä viisi haukea. Kaikista paikoista tuli koitettua, mutta kun ei niin ei.

63
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 22, 2015, 15:46:23  »
Tänään käytiin kalakaverin kanssa uutta järveä testaamassa. Laskettiin vene jokeen josta lähdettiin soutamaan järveä kohti. Joesta tuli jo komea ahven, Bomberin melko isoon vaappuun otti kalakaverin vapaan. Lähdettiin rantaa myötäillen uistelemaan kohti mukavannäköistä kaislikonlaitaa. Pysähdyttiin kaislikonlaitaan heittelemään, ja juuri kun olin kelaamassa uistinta ylös, hauki nappasi siihen. Ei mikään jättiläinen, vähän alta kilon. Kaislikonlaidasta tuli muutama ihan hyvä ahven. Lähdettiin tästä seuraavaa heittopaikkaa kohti uistelemaan, joka oli järven toisessa päässä. Alkumatkasta saatiin uistellen pieni hauki, lyhyempi kuin ensimmäisenä tullut iso ahven. Pysähdyttiin syvän veden laidalla sijaitsevaan kaislikonlaitaan heittelemään, josta nappasi heti ensimmäisellä heitolla. Aluksi luulin kalaa parin kilon haueksi, sellaisen syöksyn se veti alkuun. Lähempänä venettä kala kävi pinnassa, jolloin luulin sitä isoksi ahveneksi. Vasta haavissa kalan laji varmistui, säyne se oli. Suunnilleen kilon painoinen. Loppumatka saatiin uistella tyhjää. Joen suulta saatiin heitellen muutama hyvä ahven. Lähdettiin uistelemaan takaisin päin lähtöpaikkaa. Yhden saaren tai pienen niemen kupeesta saatiin haukien tuplatärppi, minun oma vajaan kilon kala karkasi veneen vieressä ja kaverin puolikiloinen tuli veneeseen asti. Pysähdyttiin vielä heittelemään karikolle, josta tuli hyvänkokoisia ahvenia, kilon hauki ja pikkuhauki. Soudettiin takaisin joelle, jossa pysähdyttiin aina välillä heittelemään. Etenkin yhdestä kohdasta tuli hyvin mukavan kokoisia ahvenia, mutta melko tasaisesti koko loppumatkalta. Säyne ja 14 ahventa otettiin ruokakaloiksi. Kaikenlaisia eläimiä matkalla ja järvellä näkyi, poroja, näätä ja mahdollinen karhuhavaintokin.

64
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 21, 2015, 17:42:42  »
Täällä Suomussalmella on sukulaisilla pieni ja vanha soutuvene, jota on hyvä kiskoa metsässä ja suolla noille lammille. Mielestäni lampikalastus on melkeinpä parasta kalastusta, vesillä ei ole muita eikä kova tuuli haittaa. Kalaakin tulee yleensä hyvin.

Eilisaamuna käytiin yhdellä järvellä, neljä ahventa saatiin ruokakaloiksi ja muutama pieni laitettiin takaisin kasvamaan.

Viime iltana lähdettiin kalakaverin yhden tutun mökille kalaan. Täällä oli moottori käytettävissä, kyllä tuntui luksukselle. Uistelemaan kun lähdettiin, mietin jo silloin mitä tästä tulisi kun moottorilla uisteltaisiin. Uisteluvauhti oli todella kova soutumiehelle, ei ollut mitään vauhtia hidastavia ämpärivirityksiä vaan normaali tyhjäkäyntivauhti. Mietin jo itsekseni, kenelle ensimmäinen pohjatärppi sattuisi, mutta hieman kyllä yllätyin kun minulla potki kala siiman päässä sellaisessa vauhdissa. Pari tuntia uisteltiin järven puolella, jonka jälkeen oli suunnitelmissa siirtyä joen puolelle. Järven puolelta saatiin yhteensä neljä haukea, kaikki puolikiloisia ja siitä alaspäin. Lähdettiin joelle, ja pari kilometrin siirtymämatkan aikana tuttu ajoi koneen kiveen, ja sokka poikki. Soutuhommaksi meni, minä ja kaveri ehdotettiin jo poispäin soutamista mutta tuttu halusi näyttää kalapaikan josta oli ollut puhetta. Pari kilometriä soutua, jonka aikana veneeseen tuli yksi ahven ja kilon hauki, kotona oltiin sitten puolenyön paremmalla puolella melkoisen joessa soutamisen jälkeen. Johan oli reissu.

Tänä aamuna käytiin sitten kalakaverin toisen tutun järvellä, jossa oltiin jo käyty aikaisemmin monta kertaa. Ennen uistelua heittelin hetken rannalta yhden ison ahvenen saaden. Ei kauaa keritty uistella, kun minun vapani taipui jo mukavasti. Kovasti laittoi kala vastaan, olisi voinut olettaa olevan isompikin. Ihan kelpo kala kuitenkin, 2,42 kiloa. Suunnilleen puolitoista tuntia uisteltiin tämän jälkeen, mitään ihmeitä ei sattunut. Minulle sattui kaksi komeaa ahventa ja pikkuhauki, kalakaverille kaksi pikkuhaukea.

65
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 19, 2015, 15:20:00  »
Aamulla käytiin kokeilemassa uudella lammella. Kalakaveri oli lammen joskus huomannut ja ajatellut että tuolla pitää joskus käydä. Ei meillä ollut mitään tietoa onko lammessa edes kalaa. Huomattiin kuitenkin lähdön jälkeen että ainakin ahvenia on, sain yhden komean ahvenen pienen soutelun jälkeen. Tämän jälkeen tuli melko pitkä tauko kaloista kun uisteltiin lammen toiseen päähän. Uistelumatkalla kaveri sai yhden pienen ahvenen. Huomattiin että lammen toisesta päästä lähtee pieni puro ja päätettiin käydä heittelemässä sen suulla. Tästä nappasikin minun vapaani astetta raskaammin, ja pienen taistelun jälkeen saatiin puolen metrin vedestä ylös reilun kakkosen hauki. Käytiin kävelemässä puronvartta pitkin, minä samalla hieman lippaa heitellen. Yhden ahvenen sain tästä purosta. Komeita koskia tässä purossa kyllä oli. Lähdettiin poispäin purosta ja pysähdyttiin heittelemään melko karulle rannalle, josta kaveri löysi hyvän ahvenpaikan. Kymmenkunta hyvänkokoista ahventa saatiin tästä ennen kuin syönti tyrehtyi. Lähdettiin takaisinpäin lähtörantaan samalla heitellen kaislikoita ja lumpeikoita. Pieniä ahvenia tuli muutama kunnes minulle sattui todella hölmö hauki kohdalle, nappasi ja irtosi kolme kertaa ennen kuin neljännellä jäi kiinni ja tuli ylös. Hyvän kokonenkin oli, n. kahden kilon kala. Saman lumpeikon reunalla kalakaverilla oli melko järeän oloinen hauki kiinni jonkin aikaa, vaikka kaveri kuinka tiukkasi jarrua niin silti kala veti siimaa kelalta ja sotki siimat lumpeisiin minkä seurauksena karkasi. Kokeiltiin olisiko se kala yhtä hölmö kuin edellinen ylöstullut, ja pian minulla nappasi. Iso tämä kala ei ollut, vähän yli kilon. Lähdettiin eteenpäin ja pysähdyttiin pariin eri kohtaan vielä heittelemään. Ensimmäisestä saatiin ahventen tuplatärppi, sen jälkeen ei mitään. Toiseen heittopaikkaan siirryttiin, josta sain vähän alta kilon hauen. Siimasumppua selvittelin, kun kaveri sanoi että on vähän parempi hauki kiinni. Kovasti laittoi vastaan ja väkisin yritti veneen alle viedä ennen kuin tuli haaviin. Yli kakkosen kala tämäkin, hieman pienempi kuin ensimmäinen hauki minkä saimme. Tämän jälkeen sitten lähdettiin pois. Kertakaikkiaan mahtava reissu, tälläisiä kun sattuisi useamminkin kuin kerran vuoteen.

66
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 18, 2015, 23:56:48  »
Aamulla käytiin yhdellä järvellä kokeilemassa, kolme tuntia uisteltiin ja heiteltiin laihoin tuloksin. Melkein heti lähdön jälkeen ylös kilon hauki ainoasta varmasta paikasta mikä tiedettiin, toisen karkuutus saman saaren sivussa sekä yhden hauen tärppi toisessa kohtaa järveä. Ilma oli hieno.

Illemmalla lähdettiin yhdelle lammelle missä kuuleman mukaan oli isoja ahvenia kun joku siellä viimeksi kalasti, yli kymmenen vuotta sitten. Alku näytti todella hyvälle, toisella heitolla hauen karkuutus ja kolmannella ahven ylös mutta sitten hiljeni. Jonkun ajan kuluttua sain yhden hauen ylös asti, reilu kilon hauki. Loppuaika tuolla lammella menikin melko vähissä tapahtumissa minulle että kalakaverille molemmille ahvenet mieheen.

Paluumatkalla käytiin vielä kalakaverin tutun järvellä uistelemassa. Ennen lähtöä sain rannalta heitellen vajaan kilon hauen ja vesillelähdön jälkeen puukon mittaisen hauen, sitten hiljeni täälläkin ja ilman kalahavaintoja sai soudella melko navakaksi yltyneessä tuulessa.

Illalla käytiin mökkijärvessä vielä muikkuja käestämässä, mutta ne juksasivat 6-0 ja parvi hävisi aina kun verkkoa alkoi laskemaan. Saaliiksi jäi kolme särkeä ja kymmenkunta ahventa.

67
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 17, 2015, 23:02:02  »
Illalla käytiin vielä pariin kertaan muikkujen toivossa soutelemassa ja samalla vähän uistinta vetämässä ja heittämässä. Minulle ensimmäisellä reissulla kolme ahventa ylös asti ja mahdollinen isomman ahvenen karkuutus. Tällä reissulla alkoi tuulemaan niin ei siitä muikkujen havaitsemisesta tullut mitään. Myöhemmin käytiin toinen reissu tekemässä, joka antoi kalakaverille yhden ahvenen heittelemällä ja itselle uistellessa yhden pienen ahvenen karkuutuksen. Nyt pääsi muikkujakin katselemaan, mutta kunnon parvia ei enää niin myöhällä näkynyt. Käestyssaaliiksi jäi sivuosumana tullut ahven ja kokoinainen yksi muikku

68
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 17, 2015, 15:32:41  »
Tänään käytiin iltapäivällä ennen ukkosta kokeilemassa uutta paikkaa, melko isoa metsälampea jossa kuuleman mukaan pitäisi olla hyvin kalaa. Lähdettiin uistelemaan yhden lahden suulle ilman saalista. Lahden suulla käytiin heittelemässä, josta pari pientä ahventa ehdin saada ennen kuin tärppäsi vähän raskaammin. Pienen taistelun ja komeiden ilmahyppyjen jälkeen saatiin hauki haaviin, painoa arviolta puolitoista kiloa. Käytiin myös itse lahdessa heittelemässä, vaikka siellä vähän turhan paljon lumpeita kasvoikin. Minulle yksi pieni ahven ja haukitärppi. Lähdettiin toista rantaa heittelemään josta kalakaveri sai hyvänkokoisen ahvenen ja kohta toisenkin. Hetki vielä heiteltiin ennen kuin ukkonen tuli turhan lähelle ja lähdettiin pois. Ruokakaloiksi otettiin hauki ja kolme suurinta ahventa. Ottipeleinä toimi Kuusamon ja Meppsin kolmoskoon kupariset lipat.

69
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 16, 2015, 22:53:43  »
Illalla tuulen tyynnyttyä käytiin vielä hieman uistelemassa ja muikkuja käestämässä. Yksi ahven tuli uistelemalla. Käestämällä 23 muikkua ja kolme sattuma-ahventa.

70
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 16, 2015, 14:02:53  »
Tänään käytiin toisella järvellä reilu tunti vetämässä ja heittämässä tyhjää, jonka jälkeen lähdettiin tuonne edellisen päivän järvelle. Saatiin eräs toinen tuttu soutajaksi, joten voitiin keskittyä kalastukseen. Kalaa ja tärppejä tuli melko tasaisesti tutulta alueelta, kalatapahtumat tosin jakautuivat melko epätasaisesti. Minulle ylös asti 2,30kg & 1,86kg hauet, kalakaverille puukon mittainen ja fileerausveitsen mittainen hauki

71
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 15, 2015, 22:36:28  »
Tänään käytiin kalakaverin kanssa tuolla hänen tuttunsa järvellä. Uisteltiin ympyrää kahden lahden välillä aina syvänteen päältä vetäen. Reissun kaikki kalat tulivat melko alussa, reissun loppupuolella sai soutaa pelkästään tyhjää. Vähän meni reissu pieleen kalakaverin tutun soutaessa hieman turhan lujaa vauhtia, uistimet raapivat pohjaa melkein koko ajan. Saalista tuli kuitenkin, kalakaverin vapaan sattui mukavan kokoinen ahven. Itselle kilon hauki, pikkuahven ja fileerausveitsen mittainen hauentumppi. Ei ollut päivällä tehty uusi uistinhankinta turha, ostin sen Rapalan satulalevyllisen viiden sentin mittaisen shad-mallin uistimen. Kaikki omat kalat tulivat sillä. Otettiin minun saama hauki ja kalakaverin tutun aiemmin saama hauki ruokakaloiksi, sekä se hyvänkokoinen ahven. Kalakaverin tutun saaman hauen mahasta löytyi ahven, ja minun saaman mahasta hiiri

72
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 14, 2015, 21:05:34  »
Tänään muutama tunti käytiin yhdellä järvellä kalassa, melko heikoin tuloksin. Tuuli melko kovaa joka teki kalastuksesta vaikeaa. Heitellen sain yhden kaislikon laidasta pienen ahvenen ja hauen, uistellen kaksi ahventa. Kalakaverin vapaan ei sattunut yhtäkään kalaa.

73
Pyydyskalastus / Vs: Katiskasaaliit
« on: July 14, 2015, 21:00:02  »
Tänään käytiin kaksi matalaa pikkukatiskaa kokemassa, toinen oli tyhjä ja toisessa oli 6-7 ahventa ja särki.

74
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Seuraava kalastusreissu?
« on: July 14, 2015, 13:04:27  »
Illalla varmaan tuonne yhdelle järvelle mistä tuli viime vuonna hyvin ahvenia ja vähän normaalia isompia haukia. Kunhan tuo tuuli nyt vähän tyyntyisi.

75
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 14, 2015, 13:01:34  »
Eilen illalla käytiin vielä kalakaverin tutun järvellä jossa saimme lainata hänen venettään. Tuttu järvi oli kyseessä ja lähdettiin uistelemaan tuttuja ottireittejä pitkin. Kaikkein parhaalla paikalla järven ainoan syvänteen päällä tuli ensimmäinen tärppi. Annoin vavan soutajana toimineelle kaverille ja sanoin, että siellä on varmaan vähän isompi ahven tai pieni hauki. Kaveri vain tokaisi vavan käteen saatuaan että taitaa olla vähän parempi kala. Kala tuli todella hitaasti pohjaa pitkin lähelle venettä vapa koko ajan isolla kaarella. Kaveri alkoi kelaamaan kalaa pystysuoraan ylöspäin veneen viereltä, kunnes kala yhtäkkiä tuntui pääsevän karkuun. Vielä tuntui kuitenkin pieni paino siiman päässä, pintaan kun uistin tuli niin taas tajuttiin, että kävi samalla tavalla kuin viime vuonna: iso hauki oli napannut toisen kalan suuhun ja alkanut taistella siitä. Viime vuonna ison hauen kohteena oli iso ahven, nyt puolen kilon hauki. Uisteltiin tuon tapahtuman jälkeen vielä jonkun aikaa, kaksi ahventa tuli ylös ja muutama karkuutus päälle. Poislähtiessä laitettiin uistimen vielä hetkeksi veteen, ja melkein heti nappasi. Hauki tuli melko säyseästi veneen lähelle, missä se sitten löikin jarrut pohjaan ja lähti vetämään veneen alle. Tätä toistui monta kertaa, mutta lopulta saatiin kala ylös. Komea haukihan se oli. Rannassa veikattiin kalan painoa, kaveri veikkkasi kahta kiloa, minä 2300g ja kaverin tuttu kahta ja puolta kiloa. Minä arvasin lähimmäs, kala painoi 2360g.

Tänään käytiin tuossa mökkijärvellä vähän uistelemassa ja heittelemässä, yksi ahven tuli uistellen ja heittäen pelkkää kokemusta.

76
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 13, 2015, 13:00:34  »
Lauantaina lähdettiin isän kanssa Haminasta moottoripyörällä matkalle kohti Suomussalmea. Yövyttiin Lieksassa josta lähdettiin aamulla jatkamaan matkaa. Matkalla pysähdyttiin joen rantaan jossa heittelin hetken ilman saalista. Tultiin iltapäivällä määränpäähän ja samana iltana heittelin vielä laiturilta ja rannalta taas ilman saalista. Tänään käytiin pienellä kuntolenkillä, 3-4 kilometriä suolla ja metsässä kävelyä. Ensimmäisestä lammesta ei mitään saalista, minulle yksi epävarma ahvenen karkuutus. Kävelyä seuraavalle lammelle josta kalakaverille yksi pieni, todella musta ahven melkein heti. Kierrettiin tämä lampi kokonaan ja lähdettiin järven rannalle heittelemään, täältä yksi ahventärppi minulle. Päätettiin lähteä pois, kilometri kävelyä autolle ja päiväkahville.

77
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Seuraava kalastusreissu?
« on: July 05, 2015, 19:05:36  »
Ensi viikko vielä kesätöitä jäljellä, sen jälkeen pääsee lähtemään jokavuotiselle reissulle Suomussalmelle haukia ja ahvenia kiusaamaan

78
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 28, 2015, 22:14:02  »
Vklp oltiin kaveriporukalla mökkeilemässä ja pitihän sitä kalassakin käydä. Mökille ajo kesti suunnilleen 2 tuntia mopoilla, kyllä oli persus puutunut sen jälkeen. Pienen venyttelyn jälkeen lähdettiin kalaan. Reissu alkoi ihan hyvin, minä sain kaatuneen puun viereltä säälittävän kokoisen hauen. Vähän eteenpäin niin kaverilta katkesi siima kesken heiton ja Calico Cat lensi järven syvyyksiin. Sama kaveri sai lähes heti sen jälkeen pienen ahvenen. Saaliillinen osuus jäikin sitten siihen, muutamat siimojen pelastamiset uppotukeista ja pari pientä siimasotkua vielä tuli, neljä ihmistä kun pieneen soutuveneeseen oli mahdutettu.

Tänään käytiin toisella puolella järveä kalassa, suuremmilta sotkuilta ja uppotukkitärpeiltä vältyttiin mutta niin myös kaloilta aika hyvin. Minulle yksi ahven ja eilen ahvenen saaneelle kaverille nuijapää

79
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 21, 2015, 22:32:58  »
Eilen kävin vielä isän kanssa heittelemässä hetken aikaa. Kaksi ahventa sain ja isä nollatuloksen, kunnes onnistuin heittämään uistimeni naapurin männyn oksan ympäri melko hyvin. Pitkän sähellyksen jälkeen saatiin uistin alas. Pitää vain toivoa ettei naapurilla ollut riistakameraa mökillä, tuli nimittäin lainattua naapureiden tikkaita, koira seurasi meitä naapurin laiturille, väänsi paskat sinne pihalle ym pientä kivaa

80
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 20, 2015, 16:58:52  »
Torstaina tultiin mökille jolloin kävin pienessä sateessa heittämässä nollareissun, ainut tapahtuma pienen ahvenen karkuutus ennen venettä.

Perjantaina kävin aamupäivällä heittelemässä mökin läheisellä suuremmalla järvellä tyhjää ilman kalahavaintoja.

Tänään isän kanssa heittelemässä ja onkimassa mökkijärvellä, minulle yksi ahven virvelillä mutta muuten tyhjää. Vaikeaa on.

81
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 16, 2015, 23:49:34  »
Eilen tuli käytyä ostamassa uusi vapa tuon puolikkaan tilalle, Yoshino Whipper 5,2". Pitihän sitä päästä testaamaan mahdollisimman äkkiä, joten tänään lähdin tuolle kirkasvetiselle lammelle. Päätin ensin kävellä hieman pidemmälle rantaa pitkin ja aloittaa sitten vasta heittelyn, ja se kannatti. Olisiko ollut kolmas heittopaikka kun ylös tuli n. kilon hauki. Upeat oli värit kun niin kirkkaasta vedestä oli pyydetty. Jonkin aikaa sai heitellä tyhjää, ennen kuin löysin vihdoinkin oikean hiekkarannan enkä mitään upottavaa liejua. Tässä kasvoi pieni kaislikko, josta parin heiton jälkeen tuli puolen kilon hauki. Pari heittoa tyhjää välissä ja kilon hauki ylös. Tähän se sitten loppui, rantaa kun käveli eteenpäin alkoi tulla kesämökkejä vastaan niin en pidemmälle viitsinyt lähteä. Järven vaihdos toiseen kirkasvetiseen, todella matalalla hiekkarannalla kahlasin ja heittelin hetken ilman pikkuahvenia kummempia kalahavaintoja.

82
Kaikkea kalastuksesta / Fishbrain
« on: June 14, 2015, 23:06:12  »
Onko muilla kyseistä sovellusta käytössä? Kaveri linkkasi pari päivää sitten ja päätin ottaa kokeiluun. Saa ilmaiseksi niin iOS:ille kuin Androidillekin. Tähän mennessä ainakin ollut omasta mielestä varsin mielenkiintoinen, mitä nyt vähän aikaa olen ehtinyt tutkia sitä. Minut löytää tuolta sovelluksesta samalla nimellä kuin täältä palstaltakin, mikäli joku haluaa alkaa seuraamaan touhujani sitä kautta  :-)
Muilla mielipiteitä sovelluksesta?

83
Pyydyskalastus / Vs: Katiskasaaliit
« on: June 14, 2015, 23:00:19  »
Ahveniahan sieltä tuli, yhteensä kymmenen kappaletta. Pari isompaa ja loput pienen ja keskikokoisen väliltä.

84
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 14, 2015, 22:56:33  »
Eilen kävin vielä ennen saunaa rannalta heittelemässä kahluuhousut jalassa. Kotirannan lahden heittelin läpi, saaliina 8 ahventa.

Tänään tuli vieraita mökille. Kalakaveri Suomussalmelta tuli käymään välillä täällä etelässä, joten pitihän sitä lähteä näyttämään täältä päinkin kalapaikkoja. Ensin suunta mökin läheiselle pienelle suolammelle pienestä sateesta huolimatta. Pian rantaan päästyämme sadekin taukosi, joten osotukset olivat melko korkealla hyvästä kelistä johtuen. Kauaa ei tarvinnut heitellä, ennen kuin kalakaveri jo huuteli että kaksi kertaa yritti hauki vieheeseen vaan ei pysynyt kiinni. Hetken heittelin omalta kohdalta ennen kuin menin kysymään missä kohtaa kala yritti käydä kiinni. Heitin vähän sivummalle kaverin osoittamasta paikasta ja heti nappasi. Vajaan kilon hauki tuli ylös asti, tämä lähti ruokakalaksi. Hyvin hauki näköjään selviää kiduskaaren katkeamisesta, tältä yksilöltä roikkui katkinainen kiduskaari kiduskannen alta. Parikymmentä metriä taas edettiin, ja olisiko ollut minun toinen heitto kun taas vietiin samaa viehettä kuin äsken, Kuusamon Kuf-lippaa. Pikkuhauki sai vapautensa takaisin. Pian taas kaverilla nappaa, haueksi ensin veikkaili mutta lähempänä rantaa paljastui isoksi ahveneksi. Ruokakalaksi lähti tämäkin. Kaverilla pari heittoa väliä kun taas nappaa, tällä kertaa pieni hauki joka laskettiin takaisin. Jonkin aikaa saa nyt heitellä tyhjää, jatkuvia pohjatärppejä lukuunottamatta. Pienen lumpeikon kohdalta sain hyvänkokoisen ahvenen joka lähti muiden kalojen seuraksi ruokapöytään. Hetken kuluttua saavuimme pieneen niemeen, josta kerroin kalakaverille saaneeni ennätyshaukeni. Pienen heittelyn jälkeen minulla nappasi, edellisen kanssa samankokoinen hauki tuli ylös asti ruokakalaksi. Kaverilla kävi vielä pariin otteeseen hauki yrittämässä, mutta ei jäänyt kiinni joten lähdimme takaisin mökille.

85
Pyydyskalastus / Vs: Katiskasaaliit
« on: June 13, 2015, 08:36:33  »
Tänään katiskalla kotiniemen edustalta nollasaalis. Siirsin katiskaa hieman lahteen päin kivikon viereen, jos vaikka siitä tulisi huomenna ahvenia.

86
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 13, 2015, 08:32:49  »
Eilen tulin tänne mökille ja pitihän sitä käydä vielä illalla kalassa. Päätin lähteä mökiltä katsottuna vasempaan suuntaan rantoja koluamaan. Suunnitelmien mukaan heittelin matalikolle asti ja aikomus oli lähteä tämän jälkeen takaisin mökille. Tähän mennessä saalis oli 12-13 ahventa. Päätin vielä kuitenkin koukata yhden lahden kautta, mikä ei tietenkään olisi kannattanut. Vähän matkaa heittelin ja muutaman ahvenen sain ennen kuin tuli pieni arviointivirhe ja heitin puun oksalle uistimen. Kävin irrottamassa vieheen ja heitin sellaisen pienen, ehkä 6-7 metrin heiton rannan suuntaisesti. Uistimeen tällää aivan järkyttävän kokoinen hauki. Itse kalaa en nähnyt mutta kun katsoi mistä kulmasta siima tulee veden alta ja missä kalan pyrstö heilahti niin pystyi päättelemään sen koon. Ensimmäinen kelausliike aiheutti sen, että kala lähti järven selälle päin. Olin vielä kotona ajatellut ettei sieltä ikinä ole tullut isoja kaloja, joten vaihdan kelaan uuden siiman vasta kun tulen mökiltä kotiin. Niinhän siinä kävi, vaikka jarru oli melkoisen tiukalla niin kala veti kaiken siiman ulos kelalta. Siiman viimemetreillä koitin vielä soutaa kalaa kiinni mutta ei sille nopeudelle voinut mitään. Kaiken siiman se veti ulos, ja puolan pohjasolmu petti. Solmu nappasi vielä vavan kärkeen kiinni, ja vavan puolikas lensi järveen kovalla vauhdilla. Koitin vielä epätoivoisesti soutaa perään ja napata siimasta kiinni, eikä sekään auttanut. Melko varma +10kg hauki menetetty. Kokeilin vielä etsiä vavanpuolikasta vedestä eikä tietenkään löytynyt vaikka kuinka etsi.
Eli reissun anti oli: varman ennätyskalan (+10kg) menetys, vavanpuolikkaan menetys, kaikki siima menetetty, ensimmäisellä reissullaan ollut Mepps menetetty, peruke menetetty. Lisäksi 15 ahventa jotka eivät kyllä lohduttaneet yhtään. Vitutusaste suurin mahdollinen.

Tänä aamuna oli kello soimassa vähän ennen kuutta ja pari tuntia siitä eteenpäin pyörin järvellä. Lähdin samaa rantaa pitkin mitä eilen tulin pois, pari ahventa tuli naapurin laiturin vierestä. Eilisen megatärpin kohdalta tyhjää, eikä vavanpuolikasta löytynyt vieläkään etsinnöistä huolimatta. Samaa rantaa menin järven puoliväliin välillä heitellen ja ahvenia saaden. Puolivälin kohdasta lähdin soutamaan aivan järven toiseen päähän. Suuren risukasan vierestä löytyi n. kilon hauki, joka tuli myös ylös. Yhden lahden kävin vielä heittelemässä josta tuli muutamia ahvenia. Loppusaalis 11 ahventa ja yksi hauki. Ja vieläkin vitutti eilinen tapahtuma.


87
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 07, 2015, 20:24:45  »
Tänään tuolla yrittämässä mihin eilen lopetin. Lähtiessä ilma oli vielä ihan hyvä, mutta perille kun pääsi niin johan alkoi satamaan railakkaasti. Hetken siinä heittelin ja odottelin sateen loppua, mutta eihän siitä loppua tullut. Tällä kertaa onnistuin upottamaan molemmat jalat polvia myöten mutaan. Eihän siinä muu auttanut kuin heittää virveli rannalle ja rantapenkasta käsin kiinni ja vetää itseä ylöspäin. Kotiinpäin kun olin pari kilometriä ajanut niin sade loppui ja aurinko alkoi paistamaan. Pilviä ei näkynyt missään edessäpäin. "Hieman" taas vitutti.

88
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 06, 2015, 18:40:24  »
Tänään muutamalla eri järvellä/lammella kalassa. Ensimmäinen järvi oli rannoilta erittäin heinikkoinen ja vaikeakulkuinen, ja hyttysiä liikaa. Kauaa en jaksanut siellä kaisloissa rymistellä vaan seuraavaa kohdetta kohti. Olisinko viisi heittoa heittänyt. Rannalla oli kolme katiskaa.
Toinen kohde oli pieni lampi. Kauempaa ranta näytti hyvälle mutta ei se sitä sitten ollutkaan. Pajuja rantaviivassa asti josta jatkui vielä tiheä kaislikko jonkun matkaa. Heittoja n. 15. Hyttysiä helvetisti liikaa. Kolme katiskaa oli puron varrella rannalla. Seuraavaan kohteeseen vaihto mielessä ja niin tapahtui.
Kolmas lampi oli muihin kohteisiin verrattuna hyvin erilainen, vesi oli kirkasta ja rannat melko karuja. Hiekkapohja myös. Ensimmäisellä heitolla jokin nappaa jo Kuusamon Kuf-lippaan, pääsee ylösottovaiheessa irti. Pieni hauki. Vähän eteenpäin rantaa pitkin ja kahlausta veteen. Toinen jalka kelon päällä heittelin ennen kuin päätin kahlata hieman eteenpäin paremman heittolinjan toivossa. Ei hyvin käynyt, jalka polvea myöten mudassa ja lantiota myöten vedessä. Hieman oli haastetta päästä mudasta ylös. Tuon jälkeen jouti kotiin kun alkoi satamaan.

89
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 04, 2015, 22:29:25  »
Tänään ongella ja heti ensimmäinen kala oli kuvattavan arvoinen läpyskä, lajista ei ole varmaa tietoa mutta vimpaa veikattiin tuolla naapurisivulla. Pituutta oli 33cm. Muuten saaliiksi kymmenen pientä ahventa, pari isompaa, salakka ja muutama muu läpykkä.

90
Vieheet / Vs: Storm-vaaput
« on: May 26, 2015, 23:20:46  »
Vaapun nimeä en nyt muista, mutta sellainen pieni, n. 5-7 sentin pituinen se on. Syvännelevyllä varustettu ja salakan värinen. Sellaisella tullut hyvin ahvenia ja pieniä haukia uistellen. Heittäenkin toiminut yllättävän hyvin.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 18


center>