Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - proDoseCaffeine

Pages: [1]
1
Propilkki in english / Vs: a proposal for teams
« on: June 19, 2013, 19:23:06  »
Lareman... really? Hey mate... Content making is very hard. I'm sure that bigfis95 is trying to do hisorher best.

On my opinion any report or other piece of content about this game and specially competitive side of game published to the interwebs and or the rest of this world is good thing. Like the competitive scene around games is freaking huge and mega popular. So if the word about Pro Pilkki gets spreading faster this game would get  a boost of new players and the competitive scene around Pro Pilkki would also gain a reason and a boost to evolve even better and more popular. This game has already very potential community.

bigfish95: Your English is readable and very understandable. Main thing is that messages content will get understood.

4
http://i.imgur.com/RKR5n9K.png

Kyseisten kuvien poistaminen tai vanhojen uutisten siirtäminen etusivulta arkistoon poistaa tuon varoituksen. Chromella ja Firefoxsilla on melkein yhtä suuri käyttäjäkunta niin tuollainen varoitus vaikuttaa varmasti http://www.kalassa.net/propilkki2/ liikenteeseen varsinkin kun tuolla on 2 kuvaa fishers.fi:sta, joista kummastakin tulee varoitus. Eli siis "Lisäasetukset -> Jatkat omalla vastuullasi" klikkailusta tulee yhteensä 4 klikkausta lisää ennenkuin sivulle pääsee, joka varmasti vähentää liikennettä.

Ongelma on ainakin nykyisessä stable Chrome 25 ja vanhemmassa Chrome 24. Muita en ole testannut.

5
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 v 1.00 kehitysthread
« on: January 29, 2013, 14:50:12  »
Pitäisikö PP2:n käynnistyä ensimmäisellä käynnistyskerralla päivityksen jälkeen ikkunatilassa, jotta mahdollinen kolmannen osapuolen virustentorjuntaohjelmien ja palomuurien ilmoitus muuttuneesta ohjelmasta ei jää käyttäjältä huomaamatta aiheuttaen pelielämyksen latistumista?

Jos (ja kun) PP2 ei saa noudettua hostlistaa voisiko käyttäjiä ohjata etsimään apua esimerkiksi http://www.kalassa.net/kalapedia/index.php/Usein_kysytyt_kysymykset_(pp2) kaltaiseen artikkeliin, jossa väkeä ohjattaisiin viruksentorjuntaohjelmien ja palomuurien asiakaspalveluiden sivuille (jos sieltä ylipäätänsä löytyy apua). Jos yhteisöstä löytyy innostusta ylläpitämään artikkelia ajantasaisena ja ennenkaikkea käyttökelpoisena niin sehän on kaikkien voitto.

Ykkösestä tuttu "Pilkille, ja äkkiä!" toiminto olisi mukava nähdä myös kakkosessa. Tylsiin hetkiin kun ei pysty valitsemaan minne mennä ja mihin aikaan  :-P.
Tälläinen toiminto olisi hyvä. Jos tälläinen toiminto ei tule päätymään vielä tässä versiossa  PP2 käyttöliittymään niin voisiko tälläisen toiminnon toteuttaa painikkeena esimerkiksi PP2:n kotisivuilla, jolloin selain käynnistäisi PP2 ja PP2 liittyisi serverille suoraan? Vähän samalla tavalla kuin open.spotify.com/artist/ linkit toimivat eli siis PP2:lle jonkinlainen oma URI, jota PP2 ymmärtäisi.

6
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 v 1.00 kehitysthread
« on: December 19, 2012, 21:05:46  »
Tässä on tälläinen pieni esimerkkiscript, joka on toteutettu Python 3:lla. Se lähettää serverille viestin ja muutaman komennon. Serveri vastaa jokaiseen lähetettyyn viestiin ja komentoon lähettämällä Admin.html sivun takaisin kokonaisuudessaan, josta on vaikea päätellä yksittäisen komennon onnistumista.

Code: [Select]
#!/usr/bin/env python3

import urllib.request, urllib.parse, base64

def send(dataToSend):
user = "admin"
password = "password"
url = "http://localhost:4500/Admin.html"

data = urllib.parse.urlencode({"c": dataToSend}).encode()
credentials = base64.b64encode("{0}:{1}".format(user, password).encode()).decode("ascii")
headers = {'Authorization': "Basic " + credentials}
request = urllib.request.Request(url=url, headers=headers, data=data)
connection = urllib.request.urlopen(request)

send('Hello, world!')
send('/autohost on')
send('/lake Meri, 1, 1, 3')
send('/game 1,1')
send('/wait 120')

Voisiko PP2:lle rakentaa ohjelmointirajapinnan serverin hallintaan, joka toimii netin välityksellä ja palauttaa jokaisen komennon jälkeen selkeän vastauksen, kuten esimerkiksi XML tai JSON merkatun vastauksen. Esimerkiksi GET pyyntö http://localhost:4500/players palauttaa serverin pelaajat jaettuna eri riveille.

7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Hauesta raskasmetallit pois?!
« on: October 26, 2012, 16:26:47  »
Mahdollisesti yksi hyvä ja helppo tapa poistaa kotioloissa saaliskalasta raskasmetallit on laskea kalan lämpötila absoluuttiseen nollapisteeseen, jolloin kalan atomien lämpöliike lakkaa.  Liikkumattomien atomien muodostaman rakenteen väleistä raskasmetallien atomit voidaan ravistella ja pyyhkiä pullasudilla pois.

8
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: Speed cheat detection
« on: October 05, 2012, 13:55:44  »
Käyttöjärjestelmä päivittää tuota GetTickCount() palauttamaa arvoa. Tuota arvoa päivitetään Microsoftin mukaan 5-15ms välein oletuksena vielä tuetuttuina olevilla versioina, eli päivitysvälin ollessa 15ms, kutsumalla GetTickCount funktiota tuon päivitysvälin sisällä palautuu sama arvo. (Jos jokin ulkopuolinen ohjelma muuttaa tuon päivitysvälin vaikka 1ms niin käyttöjärjestelmä päivittää sitten tuota arvoa 1ms välein.)

Eli käyttöjärjestelmä lukee ja tallentaa GetTickCount():n palauttaman arvon muuttujaan x noin 5-15ms välein ja ohjelmoijan kutsuma GetTickCount funktio palauttaa tuon muuttuja x:n arvon.

Tuo käyttöjärjestelmän lukema arvo (joka on nyt tässä selostuksessa tuo muuttuja x) riippuu siitä miten OEM:n on sen toteuttanut.  Sen toteutus on esimerkiksi tuon minun aikaisemmassa viestissä olleen Wikipedia artikkelin tietyissä Intel Atom(minikannettavat, tabletit) prosessoreissa pakotettuna generoitumaan prosessorin maksimikellotaajuuden mukaan, vaikka prosessori olisikin virransäästösyistä alikellotettuna. Joissakin vanhemissa (varsinkin x64-bittisyyttä tukevissa) tukevissa prossuissa se generoituu ja tick count kasvaa yhdellä jokaisen prosessorin kellojakson päätteeksi (esimerkiksi jopa 1ns välein).

Tick Count on eriasia kuin tietokoneen jossakin reunassa yleensä näkyvä kello tai rannekello tai seinäkello.

9
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: Speed cheat detection
« on: October 03, 2012, 21:10:51  »
Moi.

Quote
GetTickCount returns a value in milliseconds, but it doesn't increase by one millisecond after one millisecond has elapsed. It is only incremented when a system clock interrupt occurs, which is every four to 15 milliseconds - normally it's about 15ms, but it can be changed by applications. This affects the whole computer: it affects thread scheduling, and the overhead of more frequent interrupts also leaves less CPU time for actually running program code, so don't do it unless you really need it. If your computer is ticking more frequently than 15ms, some other application has modified the tick interrupt frequency.
Lähde: http://stackoverflow.com/a/5156012

Lisää tietoa aiheesta: http://en.wikipedia.org/wiki/Time_Stamp_Counter

Saattaako syy piillä siinä, että GetTickCount():n palauttaa ajan tosiaankin millisekuntteina järjestelmän käynnistymisestä,  mutta sen palauttama aika ei ole kaikissa mahdollisissa tapauksissa sama aika, jonka tietokonehuoneen seinällä kukkuva käkikello ilmoittaa?

10
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: Speed cheat detection
« on: September 29, 2012, 11:37:00  »
Olisikohan mahdollista, että ongelma vaikuttaa eniten vain vanhoilla käyttöjärjestelmällä, jossa winapin GetTickCount() saattaa heittää jopa yli 55ms. Eli servut hostattuina Windows 95, Windows 98 ja Windows Me saattavat  aiheuttaa nopeushuijauksesta varoituksen, koska nopeushuijauksen tarkistuksessa ei huomioida GetTickCount funktion heittämistä vanhemilla käyttöjärjestelmillä?

11
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: Speed cheat detection
« on: September 26, 2012, 20:35:20  »
Jos spotify, skype tms softa sotkee liikennettä ja aiheuttaa näitä hälytyksiä, on ne syytä kytkeä pois pelaamisen ajaksi.
Ohjelmien sammuttaminen pelin ajaksi ei ole mikään hyvä ratkaisu. Millä tavalla tämä speed cheat detection on toteutettu, jos P2P ( =peer to peer, vertaisverkko ) -liikenne aiheuttaa vääriä hälytyksiä? Mitä liikennettä nämä softat sotkevat? Sotkeeko siis aivan tavallisten ohjelmien internet-liikenne Pilkin client-server liikennettä, josta speed cheat detection huomauttaa? No, en usko, että mikään muu tavallinen ohjelma, kuten tiedostojen siirtoon, pikaviestintään tai internet-puheluihin käytetty ohjelma varta vasten "sotkee" tai "muokkaa" tai "käpelöi" PP2:n liikennettä.
    En tiedä millä tavalla tuo speed cheat detection on toteutettu. En myöskään tiedä miten Pilkin moninpeli on toteutettu ja miten huijaustenesto on toteutettu. Mutta jos clientti laskee itse pelihahmon sijainnin ja liikkumisen pelimaailmassa ja pelihahmon uusi sijainti tarkastetaan servulla tyylin jos tietyssä ajassa liikuttu matka on pienempi kuin tai yhtä suuri kuin tietyssä ajassa liikuttu matka, jota edemmäksi pelihahmo ei ole voinut siinä tietyssä ajassa missään tapauksessa liikkua. Jos liikuttu matka on raja-arvojen sisällä clientti ei ole käyttänyt kepulikonsteja. Esimerkkinä tilanne, jossa tällainen tarkistus voi erehtyä. Pelihahmo liikkuu paikasta A paikkaan B. Matkan keskivaiheilla tietokonemaailman vihatuimpiin asioihin kuuluva hetkellinen lagipiikki tai jokin muu yhtä epämiellyttävä asia häiritsee datavirtaa, eli pelihahmon matkan keskivaiheilla lähetetyt paketit viipyvät matkalla serverille pitempään kuin matkan alkuvaiheessa lähetetyt paketit tai eivät koskaan saavu perille määränpäähänsä, eli serverille. Matkan alussa tai lopussa lähetettyjä paketteja ei ole häirinnyt lagi, jolloin loppuvaiheessa lähetetyt paketit ovat ennempää serverillä tarkastettavina kuin matkan keskivaiheilla lähetetyt paketit. Mitä tästä seuraa? No, siitä seuraa sellainen, että serverin tarkastettua paketit serverin mielestä clientin pelihahmo liikkui epäilyttävän nopeasti, paikasta A paikkaan B, koska matkan keskivaiheilla lähetetyt paketit jäivät teille tietämättömille poukkaroimaan. Moninpelin toteutusta tulisi muokata konepellin alta niin, että clienti lähettäisi vain user inputtia, eli esimerkiksi maailmanäkymässä sen määränpään, johon pelaaja haluaa hahmon juoksevan eli clientti ei lähettäisi omaa sijaintiaan koordinaatistossa kokoajan vain sen määränpään johon halutaan juosta. Clientti voisi vieläkin laskea oman sijaintinsa, jotta renderöinti voisi alkaa heti, ilman serverin vastauksen odottamista, kun serverin todellinen vastaus pelihahmon todellisista koordinaateista saapuisi clientti voi hienosäätää oman pelihahmon odotettua sijaintia vastaamaan serveriltä saatua todellista tietoa. Myös pilkkinäkymässä tapahtuva pilkkiongen epämääräinen heiluttelu(jota jotkut kutsuvat myös pilkkimiseksi tulisi lähettää serverille, jolloin clientin ei tarvitsisi säilyttää tarkkoja tietoja helposti huijaajien käsien ulottuvilla olevista kalaparvien sijanneista ja tällöin serveri voisi vain tarkastaa onko lähettyvillä kaloja, jotka voisivat olla kiinnostuneita pelaajan pilkkiongen aikaansaamista pilkin houkutteluliikkeistä. Näin huijaajat eivät voisi myöskään lisätä omaan kalapakkiin sitä 6kg kiiskiä.

Tuollainen lagiscenaario, on kyllä aika uskottava selitys siinä tapauksessa, jos useita ihmisiä tippuu servulta speed cheat detectionin takia, sillä sehän olisi aivan hupsua jos jokin random P2P-liikenne vaikuttaisi speed cheat detectioniin.

12
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: 0.92 julkinen beta
« on: August 07, 2012, 19:18:26  »
Hei! Miten kommentoisitte tätä viestiä, jos ehdottaisin tässä viestissä yksinkertaisten komentoriviparametrien lisäämistä Pro Pilkkiin?

Ehdoituksia uusiksi parametreiksi:
  • Parametri, joka käynnistää serverin automaattisesti: -server
  • Settings.dat -tiedostossa joidenkin määriteltyjen asetusten ohittaminen, joita nettipelin hostaaja/ylläpitäjä voi pelin sisällä jo ennestään muuttaa kuten tärkeimmät:
    AutomaticHost, AutomaticClientSelect ja AutomaticHostWaitTime.
  • Parametri, joka käynnistää serverin ilman ikkunaa: Lähinnä Linuxsilla Winen avulla hostattujen servuja varten, joka ei välttämättä ole se kaikista parhain tapa hostata PP2-servua tällä hetkellä. Parhain tapa hoitaa hostaaminen Linuxilla olisi tietenkin saada PP2:sta natiivi serveriohjelma, mutta tälläinen parametri tällä hetkellä olisi loistava virtuaalisesti hostatuissa palvelimissa poistaen tarpeen fyysiselle näytölle tai vnc-etähallintasoftaturhakkeelle.

   
 
Ennätysten yhdistämisesessä käytetty RecMergerP2.exe -sovellus käyttää jo komentoriviparametrejä.

RecMergerP2.exe -?
Työkalun suorittaminen komentorivillä -?  -parametrillä näyttää kyseisen ohjeen.

Kuvattu: Linuxsissa.
 

Yleisesti tokaistuna c/c++ kääntäjän vaihtaminen uudempaan ja muut muutokset ovat parantaneet valikoiden vaihtumisnopeutta ja pilkkinäkymässä ruudunpäivitysnopeutta myös Winellä, mutta maastonäkymässä fps on pudonnut selvästi aiemmasta. Maastonäkymän pudonneen suorituskyvyn syytä en ole saanut vielä selville, sillä en ole testannut onko vika käyttäjässä, laitteistossa vai onko ongelma Pro Pilkissä. 

Pages: [1]


center>