Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Hensu

Pages: [1]
1
Heittokalastus / Vs: Tyhmin paikka mihin jätit uistimesi
« on: April 26, 2015, 23:30:20  »
Kotiin. Yhdellä kalareissulla jäi ykkösrasiat kotiin kun niitä ennen lähtöä piti vielä järjestellä ja otin 3 rasiaa pois kalatakin rintataskuista ja siihen jäivät. Tajusin 20 kilometrin päässä kotoa, mutta saipahan kakkosketju peliaikaa, enkä kalattakaan jäänyt.

Tyhmin menetys oli ilmeisen huolimattomasti laitettu viehe lukkoon ja heitossa meni Vuoksen vietäväksi rautatiesillan kohdilla.

2
Onginta / Vs: Suurin saamasi särkikala?
« on: April 26, 2015, 23:25:14  »
Laji: Toutain

Paikka (joki, järvi ym.): Kyykosken Niskakoski

Paino/Pituus: 1.92 kg

Kalastusväline (virveli, pilkki ym.): Jonkun pienvalmistajan vaappu

Valmistitko ruoaksi? C&R

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: January 03, 2015, 05:15:38  »
Hattua pitää nostaa, ei tosiaan ihan peruspullamössönuorisoa.

Omat reissut suorastaan ruusuilla tanssimista tuohon nähden. :D

4
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: December 29, 2014, 16:12:12  »
Kaveri oli käynyt luistelemassa Kivijärvellä ja 10 senttiä oli kuulemma ollut terästä eli virtapaikat kun tietää ja varoo niin varmaan muuten täyttä häkää voi päästellä.

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kieltokyltit
« on: September 12, 2014, 18:49:36  »
Paikasta näytti löytyvän kunnostussuunnitelmat mm. kalateiden rakentamista jne, joten voisikohan liittyä siihen? Tosin ainakaan löytämässäni dokumentissa ei ollut halaistua sanaa kalastuskiellosta. Mutta aika monesti kunnostuksiin nekin liittyvät, joskin useimmiten kielletään kaikenlainen kalastus että voidaan analysoida vaikutuksia.

6
Ylläpito mummolassa? ;)

7
Näyttäisi olevan yksi ylimääräinen < center > -tägi tuossa yläpalkin alapuolella ennen Greentrailin mainosta (liekö vaihtuva banneri mutta ainakin mulla on nyt Greentrail). Tuota tägiä ei suljeta missään vaiheessa ja mikäli sen ottaa pois niin näyttää normaalilta koko sivusto. Veikkaisin että tuo Greentrailin mainos pitäisi olla center-tägien sisällä eli tuo sulku vaan puuttuu.

8
Kuka perkele on keskittäny kaikki tekstit? :x
Ihan kiva et ensimmäistä kertaa vuosikausiin tulee ylipäänsä päivityksiä, mut harmi vaan et suunta on väärä :-D
Seismologian laitoksellakin viisarit värähtivät kun leuka tipahti lattiaan näiden keskitysten takia. Aivan absoluuttisen karmeat ovat.  :-o

9
Kirpputori / Vs: M: Pilkkejä, erilaista ja eri kokoista
« on: January 02, 2014, 11:16:14  »
Lasketaan edelliset summat yhteen eli 35 €+postit.

10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Vihaiset linnut kaikkialla
« on: November 28, 2013, 11:57:14  »
Itsekin ajattelin tyttöjäni houkutella pilkille tuollaisilla AB-kamppeilla. Ei tosiaan luulisi keneltäkään muilta kuin minulta olevan pois. Mitä noihin kesän AB-tuotteisiin tulee, niin näytti olevan ensimmäisenä alennuksessa ne tavarat eli varmaan on osa jäämässä käsiinkin.

Mutta en kyllä koe tulevani mitenkään huijatuksi jos nuo menen lapsille ostamaan. Toki tasuri nyt ei välttämättä ensi pilkiksi ole mikään se kalavarmin laitos, mutta epäilemättä nuo vehkeet vetäisi suun hymyyn vaikka joulupukin kontista tempaistuna.

11
Ehkä Lappeenrannassa, taitaa olla tietääkseni Haminaa lähin puuilo. Jos sieltä ei löydy niin tilaan sitten tuolta.
Kävin alkuviikosta juuri Lpr Puuilossa ja näytti olevan litran ja kolmen litran astioissa eli pitäis löytyä.

12
Itä-Suomi / Vs: Vieheitä ruunaankoskille?
« on: August 03, 2013, 15:38:22  »
Kirjaillaanpa tänne jotain kun tuli tehtyä pieni koukkaus Ruunaalle tuossa viikko sitten. Tarkoitus oli tehdä useamman päivän reissu mutta jalka ei antanut myöden kuin yhden yön pistolle. La iltana ajalsin Siikakosken alaparkkiin ja lähdin nousemaan ylöspäin. Loppuliu'usta melko nopeasti tuli muutama ahven lipoilla ja pikkuvaapulla, mutta kohdekaloista ei vilaustakaan. Vettähän tuolla on nyt varsin vähän ja etenkin viime vuoteen verrattuna todella vähän. Mutta oli kuitenkin varsin hyvin kalastettavissa ainakin siis Siika-Murroo. Noh iltamassa nousin aina Uittopadon alapuoliseen mutkaan asti, jossa sitten reissun ainoa uistinmenetys kun kuidun ja monotapsin liitossolmu meni poikki kiskoessa. Siitä sitten alaspäin miettimään syöntiä ja muita kuvioita kun pimeyttä alkoi pukkaamaan. Lopulta päädyin vielä kokeilemaan alaosaa ilman tulosta. Sitten ajattelin vähän lepäillä autossa kun laavut olivat miehitettynä. Lopulta viideltä ylös ja aamupalaksi makkaranpaistoon ja sen jälkeen taas jatkamaan alhaalta ylös. Ei niin vilaustakaan kunnes sillan alla tuli selkeä kohdekalatärppi mutta siihenpä se jäikin. Antoi toki uskoa että jotain löytyy. Siitä sitten ylöspäin aina saareen asti jossa lepuutin jo vähän ärtynyttä jalkaani. Siinä istuskellessa sitten näin kun alhaalta käpsyttelee mies kirjon kanssa ylöspäin. Myöhemmin tapasinkin miehen Murroolla ja kuulemma sillan alta oli tärpännyt. Vähän kokeilin matkalla Murroolle kalastella mutta eipä mitään ohjelmaa. Muita kalastajiakin oli aika vähän mutta Murroolla olikin sitten vähän enemmän kansaa molemmin puolin jokea. Vastarannalla nosti joku perhomies tanen ja näytti mittausten jälkeen olevan papitettavaa mallia kun näytti astalolla kumauttavan. Itse lopulta löysin paikkani niskalta jossa pystyikin ihan hyvin kalastelemaan. Paremmin ainakin kuin viime vuonna kun virtaus oli tuolloin paljon kovempi. Siinä uittelin lippoja ja pieniä helmi-Räsäsiä ilman tulosta. Sitten ajattelin viimeisenä kokeilla vielä kirkasta mustapilkkuista Meppsiä ja taisi olla toinen heitto kun varsin läheltä kiven sivusta tärppäsi. Kala otti pari varsin kipakkaa syöksyä ja ajattelinkin että taitaa taimen olla, mutta kun ensimmäistä kertaa haavietäisyydelle ja kunnon näköhavainnon sain niin kirjoksi paljastui. Meinasin vielä munata koko homman kun eka haavaus meni munilleen kun kala lipesi haavin toiselle puolen. Toisella kertaa homma sitten sujuikin paremmin ja kala nousi kyytiin. Vonkaleella oli mittaa 43 cm ja painoa reipas kilo eli varmaan melko tuore tapaus oli. Joskin tuo yllättävän reipas vastaanlaitto oli mukava yllätys.

Siitä sitten kohti autoa ja kylmälaukkua, kalan toki matkalla puhdistin. Matkalla sitten koipi tuntuikin jo erikoiselta ja autolla sitten alkoi valkenemaan että muutaman yön aittavaraus olikin sitten syytä peruuttaa ja reissu olisikin taputeltu. Ja näin kävikin, jäipähän sentään jotain käteenkin ja toisaalta reilusti nälkää vielä tuleville reissuille.

13
Itä-Suomi / Vs: Joensuun kalapaikat
« on: August 01, 2013, 10:57:35  »
Täytyypä käydä kokeilemassa. Kiitos tiedosta, pistän rapsaa kunhan saan käytyä.

14
Itä-Suomi / Vs: Joensuun kalapaikat
« on: August 01, 2013, 09:04:57  »
Kevyttä nostoa historiasta. Olen vierailulla Joensuussa ja hommasin Pielisjoen kalastusluvan. Eilen kävin Utran saaressa vähän nakkelemassa. Paria pikku haukea kummempaa ei löytynyt. Oisko jollakin heittää hyviä paikkoja missä voisi tuolla luvalla kalastella?

Rannalta pitäisi kalastelu onnistua kun ei ole venettä. Vähän toki mietin josko kävisi noilla koskilla mutta jos jollain ois jotain muuta vinkkiä niin mieluusti otan vastaan.

15
Heittokalastus / Vs: Kuitusiimat ja niiden kestävyys
« on: July 09, 2013, 11:14:23  »
Joko olet madtrue Fluorobraidia kokeillut? Mulla on nyt heinäkuussa kelalle lyöty ja kertaalleen käännetty Nanofil vielä koneissa kiinni, mutta mietin itse lähtisikö vielä tuolla ekalle kunnon reissulle vai vaihtaisiko kenties uuden Nanon vaiko Fluorobraidin. Lähinnä heittopituuksia ja yleistä tuntumaa kyselen.

Niin ja semmoista yleistä kyssäriä että tarvinneeko tuo Fluorobraidikin reippaan metrisen tapsin vaikka monofiiliä perään että kestää kivikossa? Nanofilissä se on omien kokemusten mukaan pakollinen.
http://www.kalastajankauppa.fi/product/327/spiderwire-fluoro-braid-110m

Tuommoista itsellä tällä hetkellä kelalla paksuudessa 0.12, ei tosin ole pitkään. Rispaantuu kivikossa turhan herkästi. Heittopituudeltaan kyllä verrattavissa saman vetolujuuden Nanofiliin. Ei tuo Nanokaan mahdottomia kivikossa kestä, mutta jotenkin on tuntuma että paremmin kuin tuo Fluorobraid. Ja molemmissa käytän parimetristä monofiilitapsia, mutta matkalta rispaantuu. Toki on haastava paikka missä tulee kalateltuakin enimmäkseen.

Täytyy vähän miettiä minkä änkäisi seuraavaksi. Nanoa on rulla kotosalla niin luultavasti sitä.

16
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 02, 2013, 23:47:15  »
Tein juuri reippaan tunnin piston polkupyörällä tuohon Saimaalle Lamposaaren tuntumaan (Lpr). Lähinnä lähdin fiilistelymielessä kokeilemaan josko jokusen affenen saisi ja nautiskelemaan ulkoilmasta. Lämmin oli ilta vaikka kymmentä alkoi kello lyömään, itikoitakin oli jo reippahasti. Pikkukalaa pintoi jatkuvalla syötöllä ja nakkelin lippoja ympäriinsä, mutta ilman tulosta. Vaihdoin vähän paikkaa ja yhden tärpin saattelemana sain hieman uutta intoa. Sittenpä jonkin ajan päästä kirkkaaseen punapilkkuiseen 4 koon Meppsiin joku tarrasi, ajattelin että tulee vähän reippaampi affena. Helposti tuli kuitenkin rannalle ja ihmetys oli isohko kun näin että kuhahan se on. Siinäpä se kalastusurani ensimmäinen kuha napotti ja fiilikset olivat kerrassaan hyvät, vaikka näki samantien että alamittainen on. Mittasin kuitenkin ja 30 cm oli pituutta. Sain onneksi kalan hyvin irroitettua vaikka ahneuspäissään oli varsin syvälle koukun napannut ja ei kyllä jäänyt kuhilas pitkään ihmettelemään kun päästin vapaaksi.

Odotukset reissulle olivat minimaaliset, mutta kerrankin yllättyi positiivisesti. Jos vaikka joskus ihan mittakuhankin saisi.

17
Heittokalastus / Vs: Kuitusiimat ja niiden kestävyys
« on: May 06, 2013, 11:09:57  »
Joko olet madtrue Fluorobraidia kokeillut? Mulla on nyt heinäkuussa kelalle lyöty ja kertaalleen käännetty Nanofil vielä koneissa kiinni, mutta mietin itse lähtisikö vielä tuolla ekalle kunnon reissulle vai vaihtaisiko kenties uuden Nanon vaiko Fluorobraidin. Lähinnä heittopituuksia ja yleistä tuntumaa kyselen.

Niin ja semmoista yleistä kyssäriä että tarvinneeko tuo Fluorobraidikin reippaan metrisen tapsin vaikka monofiiliä perään että kestää kivikossa? Nanofilissä se on omien kokemusten mukaan pakollinen.

18
Itä-Suomi / Vs: Vieheitä ruunaankoskille?
« on: May 02, 2013, 22:56:02  »
Tämä näyttäisi olevan varsin hiljainen aihe, mutta silläkin uhalla rustaan jotain.

Ylläolevan virtaamalinkin mukaan vettä riittänee. Kauden avaushan tuolla taitaa olla 25.5. ja 19-25.5 on rauhoitus päällä. Lupien hinnat näyttää pompanneen melkeinpä merkittävästi eli uudet hinnat:

10 € / 3 h
15 € / vrk
75 € / vko
170 € / kalenterivuosi

Viime sesongilla vuorokausilupa oli 10 e, niitä tuli käytettyä niin sen muistan. Ruunaanmatkailun sivuilla näyttäisi olevan vanhat hinnat eli 8/10/45/170 e. Viime kesänä taisin puolenkymmentä päivän tai parin reissua lopulta tehdä. Nyt pitää kyllä miettiä tuo lupahomma mitä tekisi kun nuo vrk/vko luvat on aika napakat tuohon vuosilupaan verrattuna. Pitää toki sumplia reissujen määrääkin.

Jokos joku sankari on tuolla pyörähtänyt tai onko suunnitelmia tälle suvelle paikan suhteen?

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: kalaan heti kun jäät lähtee
« on: April 30, 2013, 07:54:00  »
Eilen yritin käydä vähän huitomassa virvelin kanssa Saimaalla kun edellispäivänä pyörähdin rannassa ja näytti olevan n. 50 metriä sulaa rannasta. Noh, tuuli olikin sitten painanut jäät kyseiseen rantaan ja pelkäksi retkeilyksi meni. Kävin samalla paria kadottamaani Minnow spoonia huhuilemassa kun vettä on aikasta paljon vähemmän kuin syksyllä jolloin uistimet meni, mutta eihän sieltä mitään löytynyt. Rantakaislikossa rämpiessäni näin sentäs kun pikkuhauki ponkaisi liikenteeseen reilun metrin päästä.

20
Kaikkea kalastuksesta / Vs: kalaan heti kun jäät lähtee
« on: April 24, 2013, 10:57:43  »
Itse avasin avovesikauden sunnuntaina. Mietin lähdenkö pilkille vaiko virvelöimään niin päädyin jälkimmäiseen hakemaan fiiliksiä ja tarkastelemaan vedenkorkeuksia. Edellisen kerran tuli käytyä samoilla paikoilla itsenäisyyspäivänä, silloin vettä oli vähän turhan paljon, enkä päässyt ykköspaikalle. Nyt vedenkorkeus oli alkusyksyn tietämillä ja kulku oli mahdollista.

Eipä kyllä ihmeemmin päässyt kontaktiin kalaston kanssa. Kerran kuitenkin sai vähän tuntemuksia aikaan kun 20-25 cm hauen pulikka seurasi ruohikko Räsästä metrin päähän meikäläisestä. Onneksi ei tarttunut niin eipähän telonut itseään. Mutta tottahan se ensimmäisenä kosketuksena mieltä ylensi.

Varmaan sulamisvedet nostaa jonkin verran vedenpintaa niin paikat menevät taas ulottumattomiin kun on aika tarkalla tuo paikka vedenkorkeuden suhteen.

21
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: April 18, 2013, 22:08:23  »
Jäät oli varmaan vielä ihan ok kunnossa? Vähän mietinnässä josko kävis viikonloppuna pilkillä tästä naapurista (Lpr).

22
Heittokalastus / Vs: Kuitusiimat ja niiden kestävyys
« on: April 16, 2013, 08:39:23  »
Tähän mennessä Nanofil paksuudessa 0.15mm on ollut omaan makuun paras siima, löytyy kaikki ominaisuudet mitä jigisiima tarvitsee. Hankauskestävyyden heikkouskin häviää kun käyttää tarpeeksi pitkää fluorocarbon peruketta ja tekee solmut kunnolla!
Minulla on aikalailla samanlaiset ajatukset. Ensimmäisen reissun koskille tein ilman tapsia/peruketta ja siitä hommasta ei tullut yhtikäs mitään kun siima oli jatkuvasti poikki ja uistimet pohjassa. Sen jälkeen laitoin ihan monofiiliä vavanmittaisen pätkän loppuun ja sen jälkeen ei ole tainnut tulla kuin ihan yksi tai kaksi viehemenetystä. Toki tuon siimojen yhdistämissolmun kanssa pitää olla tarkkana ja parhaaksi solmuksi on osoittautunut se mikä siinä Nanofil-paketissa on esiteltynä. Testailin erilaisten solmujen kestävyyttä ja tuo oli selvästi paras, ainakin monofiilin kanssa.

23
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Isoin lohikalanne?
« on: April 15, 2013, 11:30:36  »
Joku 1,8 kiloinen kirre.

Harvemmin olen haukea kuullut laskettavan lohikaloihin, taitaa joutua menemään ainakin pykälää ylemmäs että samaan sukuhaaraan kuuluvat.

24
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: August 15, 2012, 21:19:40  »
Mites tuota Huopaisenvirtaa kannattaisi lähteä kalastamaan? Eli voiko tuon vaikka kävellä päästä päähän kalastellen matkalla mennen tullen vai onko potentiaalisia ja kalastettavia paikkoja vain tietyissä kohdin? Ja oliko tosiaan niin ettei tuolla heittokalastukseen ole mitään rajoituksia eli periaatteessa kunhan en mökkiläisen kuistilta käy navauttamassa niin voisi kalastella? Kiitos vastauksista.

25
Itä-Suomi / Vs: Vieheitä ruunaankoskille?
« on: August 04, 2012, 16:08:04  »
Mikä lienee vesitilanne Ruunaalla? Paljon sitä lienee ja mietityttää minne kannattaisi huomenissa suunnata. Huhuja kuulin että Neitikoskella olisi vettä metsässäkin. Kaipa sielläkin ehtii piipahtaa tosin.

26
Etelä-Suomi / Vs: pien-saimaa
« on: August 01, 2012, 21:12:54  »
Nyt seuraa todellinen aloittelijan kysymys luvista.

Tarvitsenko muuta kuin "kalakortin" ja Etelä-Suomen läänin viehekalastusmaksun? Ajattelin olla ihan laillisesti liikenteessä.

27
Etelä-Suomi / Vs: pien-saimaa
« on: August 01, 2012, 16:52:40  »
Kiitos vastauksista. Pitää varmaan tota Mikonsaarta käydä kiertelemässä kun on tuossa varsin lähellä.

28
Etelä-Suomi / Vs: pien-saimaa
« on: July 23, 2012, 21:00:54  »
Mites on, löytyisikö näin parin vuoden jälkeen alkuperäiseen kysymykseen vastauksia? Ajattelin aloitella harrastusta ja paikat kiinnostaisi veneetöntä aloittelijaa.

Toki muutkin paikat kuin Pien-Saimaa Lpr:n seudulla kiinnostaa.

Pages: [1]


center>