Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Timky

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Vieheet / Mepps Aglia 2
« on: June 22, 2005, 20:12:03  »
Quote from: Anonymous
pitäs varmaa kokeillla lippojakii esim. veto uistelussa  :D


Kyllä toimii ihan hyvin, ainakin matalissa järvissä. Voihan toki käyttää apu painoa joka vähentää myös siiman kiertymistä. Itselläni on joku alennus korin lippa jolla vetelin ja saalista sillä tuli erittäin hyvin. On nykyään tosin eläke kunnossa. :D

2
Heittokalastus / Viehekato ja torjunta
« on: June 20, 2005, 18:38:49  »
Ei se kone mikään hirviö ole HalDi :D . Semmonen pieni "raudanpala" joka liu´utetaan siimaa pitkin vieheeseen kiinni. Eihän se kyllä läheskään aina toimi, mutta jos nyt muutaman uistimen sillä pohjasta repii niin on jo voitolla.

3
Kaikkea kalastuksesta / Erä-lehti thread
« on: June 20, 2005, 18:16:42  »
Enpä usko, että netistä löytyy sidonta ohjeita, mutta eihän sitä koskaan tiedä... :D

4
Kaikkea kalastuksesta / Erä-lehti thread
« on: June 20, 2005, 18:16:27  »
Enpä usko, että netistä löytyy sidonta ohjeita, mutta eihän sitä koskaan tiedä...  :D

5
Heittokalastus / Viehekato ja torjunta
« on: June 19, 2005, 23:46:11  »
Kannattaa varmaan kysellä kaupoista nimellä "nokku". Omani ostin viime kertaisilta Riihimäen Erä-messuilta. Honkkarissa niitä olen nähnyt.

6
Heittokalastus / Viehekato ja torjunta
« on: June 19, 2005, 11:07:31  »
Kiinnostava aihe ja hyödyllinen jos saa hyviä vinkkejä.

Itse irrotan uistimen pohjasta eri konstein ja seuraavassa niistä.

Kalastuksen aikan pyrin aina heti reakoimaan pohja kosketuksessa niin, että anaan heti löysää vavalla, tarkoituksena estää jopa koukkujen tarttuminen "antikalaan". Löysän antamisen jälkeen jotenkin nypäytän, hetkutan tai nostan vavalla, jotta saisin uistimen kuljetettua "antikalan" yli. Jokatapauksessa jos uistin tarttuu "antikalaan" niin kokeilen kaikki mahdolliset vedot ja nykäykset joilla uistin voisi lähteä. Ampumista ei sovi myöskään unohttaa, joka tapahtuu kiristämällä siima ja antamalla äkkinäisesti löysää. Ampuminen toimii jos viehe on jossain kovassa "antikalassa" kiinni. Jos viehe ei irronnut lähden jotenkin kiertämään kohdan taakse tai sivulle jossa viehe on kiinni. Viehe usein irtoaa tuossa kiertämisessä. Lopuksi turvaudun vieheen pelastajaan, jolla on hintaa kymmenisen euroa. Vieheen pelastaja toimii jos siima on tarpeeksi jyrkässä kulmassa, jolloin pelastaja liukuu vieheeseen ja tarttuu lukosta yms. kiinni. Erityisen hyvin pelastaja toimii veneestä käytettynä. On muuten pelastaja antanut monin kertaisesti rahansa takaisin.

Siinä omat tekniikkani, vaikka kalastushan on osittain sitä, että viheitä kuluu eikä siitä kannata hirveästi stressata. Toki kannattaa aina yrittää jollain tavoin irrottaa viehe, meinaan ei uistimen menetys ikinä kivaa ole.

7
Kaikkea kalastuksesta / Erä-lehti thread
« on: June 19, 2005, 10:36:33  »
Nyt on sitten uusi solmu "koeajettu" ja loistavasti pelaa. Kaverit sai nykiä jigejään turhaan pohjasta, kun meikäläinen sai usein miten irti. Kummasti vaan sen jälkeen joutu opettaa solmun kavereillekkin, joilla on samaa finesseä kuin minullakin.

8
Vieheet / Mepps Aglia 2
« on: June 08, 2005, 14:05:15  »
Joo on hyvä lippa. Itselläni antanut hyvin ahventa, varsinkin semmoinen punapisteinen. Toimii hyvänä yleis lippana sillä saa ahventa, haukea, jalokaloja jne... Yksinkertaisesti todella hyvä. Saatavuus vain taitaa olaa ongelma. En ole juurikaan niitä kaupoissa nähnyt ja nyt kun erääseen kauppaan tuli niin heti piti ostaa varastoon. :D

9
Kaikkea kalastuksesta / Erä-lehti thread
« on: June 03, 2005, 21:08:07  »
Mutta nuo viehetestit uppoavat hyvin moniin "kalastajiin", koska on helppo katsoa millä vieheellä saa "parhaiten" kalaa. Onhan niitä jotka uskovat kaiken mitä lehdessä lukee ja että kaikki on 100% varmaa. Ja onhan se viehe valmistajien helppo mainostaa uistinta jos sitä lehdessä kehutaan.

Omasta mielestäni siitä "testistä" on vain hyvä katsastaa uutuudet.

10
Kaikkea kalastuksesta / Erä-lehti thread
« on: June 03, 2005, 19:33:44  »
Hmm tuo testihän voi olla hyvä, itse en sitä ole huomannut/muistanut. Pitikö tuossa nostaa vavan avulla se paino vai ihan vaan siimalla?

Onko kenelläkään käynyt niin, että on tullut jokin testi/artikkeli kuuri silloin kun sitä on tarvinnut? Itselläni tuli tuo uusin keveiden kelojen testi juuri silloin kun olin tuon kokoista kelaa ostamassa. Kyllä oli jälleen kerran Erästä apua.

11
Kaikkea kalastuksesta / Erä-lehti thread
« on: June 02, 2005, 17:35:21  »
Jep jep siinä artikkelissa oli vielä sekin hyvä puoli, että oltiin testattu monella siimalla ja kaiken lisäksi vielä niillä ehkä yleisimmillä.

Tuon savo-solmun itsekin otin nyt käyttööni oli sen verran hyvä. :wink:

12
Kaikkea kalastuksesta / Erä-lehti thread
« on: June 02, 2005, 16:49:33  »
Elikkä ajattelin avata tämmösen aiheen missä voidaan keskustella Erä-lehden artikkeleista, antaa mielipiteitä ja keskustella kaikesta muustakin Erä-lehteen liittyvästä.

Aloitan itse kysymällä mitä mieltä olitte uusimman Erän solmu artikkelista? Tuliko mitään yllättäviä tuloksia tai löysittekö itsellenne oikein huippu solmun? Itse sain löydettyä todella hyvän solmun siimalleni, finesselle, joka on melkein kaikilla solmuilla yllättävänkin hyvä. Onneksi honkkarista sai tuota loisto siimaa jolla on myös Erän artikkelista päätellen hyvä solmu kestävyys, hintaan 3,33 euroa.

Pistäkää muutkin keskustelua aikaiseksi kyselemällä muistakin (myös vanhoista) jutuista. :D

13
Joo, varmaan tulee mukana jos ostan saman ruikan kun sinulla on siis sen Badger 350-9.

Tee ihmeessä sitä PP2:sta kyllä sitäkin varmasti kaivataan, mutta on myös monia vaappu nikkareita, jotka hankkivat ensimmäistä ruiskua ja tarvitsevat tietoa maalaamisesta. Kuten minä. Se viritys opas voisi tulla vasta maalaus oppaan jälkeen. Vähän niinkuin järjestyksessä. Ensin rakentaminen, sitten maalaminen ja lopuksi virittäminen hyöty käyttöön.

14
Loistavaa Mikko!!! Mistä nyt päätit sittenkin tehdä sen artikkelin? Tuossa vähän aikaa sitten kyselin siitä ja sanoit, että vielä ei ole aikomusta.

Se artikkeli tulee enemmän kuin tarpeeseen, koska olen juuri aloittelemassa vaappujen väsäilyä ja juuri maalaus vinkin ovat tarpeen. Tuolla Kalastus.comin puolella kyselen jo välineitä ja ruiskua.

Nyt kysyn kuitenkin tässä heti vaikka menee pahasti offtopic. Tarvitseeko paineilmansäädintä jos maalaa auton renkaalla, meinaan miten auton renkaasta saa muuten sopivalla paineella ilmaa vai tuleeko sieltä itsekseen juuri sopivalla paineella?

Ja noille ruikuttajille, että olisitteko valmis itse tekemään jotain niin hienoa ja epäitsekästä kuin Mikko? Mikko puurtaa muiden iloksi vapaa ajallaan ja jotkut vaan ruikuttaa.

Suuri kiitos mikolle, tuollaisia hyvän tekijöitä pitäisi olla maailmassa enemmän.

kiitos!

15
Heittokalastus / Ruoho-Saurus
« on: May 28, 2005, 19:58:56  »
Paljonkos tuolla lirputtimella on hintaa?

16
Heittokalastus / Ruoho-Saurus
« on: May 28, 2005, 17:49:47  »
Ei tuossa sinun tekstissä kyllä niin lue. Jos sanot, että "Erä lehes sitä ainakin kehuttiin", niin silloi se tarkoittaa, että sitä kehuttiin Erä-lehdessä eikä siinä olleessa mainoksessa.

Nyt meni kyllä pilkun n........si, joten jääköön tämä tähän.

17
Heittokalastus / Ruoho-Saurus
« on: May 26, 2005, 19:23:56  »
Sitä viehettä ei Erä kehunut vaan se jossa sitä kehuttiin oli sen oma mainos.

18
Käytkös kovinkin usein kalastamassa tuolla Pyhäjärvellä?

Ootko ikinä käyny pilkillä pyhäjärvellä, jos olet millaisia kokemuksia sinulla on siitä pilkki paikkana?

19
Heittokalastus / "Ostanko vavan/kelan X, vai vavan/kelan Y"
« on: May 22, 2005, 19:25:36  »
No noita shimanon valmis settejä suosittelisin. Ne ovat edullisia, mutta omaavat shimanon laadun.

Kattele tuolta joku sopiva setti.

http://www.normark.fi/index2.html

Mitä nyt nopee ite vilkasin, niin se jigistelyyn tehty uutuus setti voisi olla sinulle hyvä jos kerran jonkun verran jigeillä kalastelet.

Ei muuta kun valitsemaan.  :D

20
Heittokalastus / Lampi -hauet haussa
« on: May 20, 2005, 21:39:32  »
Saattoi nihkeys johtua myös viehe valinnasta. Jos yritit käyttää samoja vieheitä kun viimeksi vaikka sää oli täysin eilainen, niin ei ihmekkään, että ei pahemmin "syönyt". Kannatta "huonon syönnin" aikana vaihdella paljon vieheitä, niin yhtäkkiä voi alkaa "hyvä syönti". Eli "huonon syönti" voi johtua viehe valinnasta. Eri tilanne on jos on peräkkäin kaksi täysin samallaista päivää ja käyt samalla järvellä ja ensimmäisenä päivänä saat yhden hauen ja toisena viisi. Silloinkin on toki voinut olla vieheestä kiinni jollain tietyllä osa-alueella, mutta luultavasti kohdalle ei vain ole osunut haukia.

Siinä jotain pohdintaa mikä voisi pitää paikkansa.  :wink:

Toki pitää muistaa tuo minun allekirjoitus... :D

21
En nyt tähän hätään muista yhtäkään tilannetta jolloin olisin menettänyt kalan sen takia, että haavia ei ole.

Jos haavia ei ole niin sitten napataan tukeva niskaote isostakin hauesta. Viime kesänä kaverin mökillä viskottiin laiturilta. Siinä sitten kaverille nappas ja minä katoin, että missäs haavi on, no se oli tietenkin kaverin puolifaijan mukana joka oli juuri veneellä kalastamassa kaverin pikkuveljien kanssa. No sitten kun hauki oli laiturin vieressä, minä menin siihen viereen ja tartuin salaman nopesti haukeen niskaotteella ja vetäisen sen laiturille.

Eli jos unohtuu haavi niin on hyvä osata tuo niskaote. Jos joku ei tiedä miten se otetaan niin, se otetaan sillä tavalla, että laitetaan kämmenpohaja kalan niskaa vasten niin, että sormet ja peukalo puristavat kalan kiduskansia.

22
Heittokalastus / Mistä suspijigejä?
« on: May 11, 2005, 17:13:08  »
Vantaan Honkarista niitä saa hintaan 6,95e.

On se aika paikka toi honkkari. :D

23
Heittokalastus / KOKEMUKSIA Suspista
« on: May 11, 2005, 12:23:15  »
Honkkarissa muistaakseni siihen kuuden euron pintaan...

24
Heittokalastus / "Lusikkauistin"
« on: May 07, 2005, 20:34:42  »
Joo laita ihmeessä kuvaa.

25
Oulun lääni / KUHMON KALAPAIKAT....
« on: May 07, 2005, 15:18:19  »
Kaikilla mielipiteensä... :D

Mutta jos joskus olet Lammasjärvellä kalassa ja syönti on aivan olematon eikä kalaa tule, niin käy ihan tosi tarkoituksella piipahtamassa Haatajanjärvellä. Voit yllättyä iloisesti, ukkini on nostellut sieltä aika moisia mörköjä.

Pistä joku pieni tarina vaikkapa viime reissultasi Lammasjärvellä. Olis niin mukava lukea miten siellä päin sujuu.

Oletko nyt muuten Kuhmossa, vai jossain muualla?

26
Oulun lääni / KUHMON KALAPAIKAT....
« on: May 06, 2005, 20:11:18  »
Miksi et suosittele, etkö pidä hauen kalastuksesta vaan kalastat mieluummin esim. kuhaa?

Joka tapauksessa itse pidän siitä järvestä kuin myös hauen kalastuksesta.

Siellä nyt vaan tulee käytyä luultavasti, koska sieltä on hyviä kokemuksia ja siellä on vene. Ei oikein viittis lähteä soutelemaan kovin kauas, moottori olisi asia erikseen.

Kuitenkin kysyn nyt, että miten olet Haatajanjärveltä kalaa saanu ja mikä on ollu tähän mennessä isoin hauki?

Ps. Jatka vaan tarinointia sieltä Kuhmosta, pistä esim. reissuraportteja. :wink:

27
Oulun lääni / KUHMON KALAPAIKAT....
« on: May 06, 2005, 18:41:17  »
Katso jostain kartasta semmonen järvi kun Haatajanjärvi ja painu sinne heittelemään ja soutu uistelemaan haukea. Itselläni ei siltä järveltä ole ikinä tullut nolla reissua. Lammasjärveltä kaiketi pääsee Haatajanjärvelle ihan vesireittejä pitkin.

Uistimiksi suosittelen proffia, koska järvi ei ole kovin syvä, toki kannattaa vaappujakin uittaa.

Jos satut nyt tulemaan järvelle veneellä, niin kun tulet järvelle sitä reittiä pitkin niin näet edessäsi pienen saaren ja suurin piirtein loput järvestä siitä sitten käännyt jyrkästi oikealle tietenkin proffa veneen perässä uiden.
Vetelet rantaa pitkin, mutta älä liian läheltä, koska se ei ole hirveän syvä kohta, kun olet mennyt viereisen talon ohi niin sitten vain kelaat kalan ylös. :wink:

Järveltä saa melkein joka kohdasta haukea joten ei pitäisi hirveän vaikeaa olla.

Kireitä! :D

28
Heittokalastus / Kevät-hauki?
« on: May 04, 2005, 22:16:13  »
Tänä vuonna olen saanut vasta yhden hauen, semmosen kilosen tumpin.
Tämä puikkari tuli sini-valkoisella zaltilla.

29
Heittokalastus / "Ostanko vavan/kelan X, vai vavan/kelan Y"
« on: May 02, 2005, 19:22:08  »
Quote from: rusakko
Mun mielestä just noita erän testejä on ihan hyvä lueskella jos ettii jotain kalastusvälineitä. Myymälässä esim keloja hypistelemällä on aika vaikeeta tietää minkä tasoisesta vehkeestä on kyse.


Totta myymälässä kun ei saa keloja rueta availemaan eikä niitä saa koekalastuksiin. :wink:

Suosittelen Erän tilaamista kaikille kalastuksesta kiinnostuneille. :D

30
Heittokalastus / kirjolohi viehe
« on: May 01, 2005, 20:34:57  »
Niin, ja kirjoitus asuunkin voisi vähän kiinnittää huomiota. Kaiken lisäksi tällainen lähes identtinen aihe on jo, selaileppa vähän.

Pages: [1] 2 3 ... 5


center>