Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Timky

Pages: 1 ... 3 4 [5]
121
Propilkki 1 / Re: Vihatuin vesistö
« on: October 16, 2004, 11:38:46  »
Quote from: Jannu
No kauhajoki,mustalampi ku sielt saa vaan pikkusia ahvenia ja voi siellä tulla haukeeki mut sitäki on hieman vähän..... :(


Kauhajokihan on tosi hyvä mesta meeppäs siihen keskelle niiden karikoiden alapuolelle niin johan pitäs kirree ja taimenta nousta. :D

Onhan niitä ärsyttäviä kenttiä kuten kiiskilampi, mutta lähiaikoina oon huomannu että kannattaa vaan harjotella. Vinkiksi: Kannattaa tehdä niin, että menee harjottelemaan "yhteen pilkkikisaan" niin voi samalla kattoo mistä muut saa kalaa

122
Heittokalastus / Oudoin kala virvelillä?
« on: October 09, 2004, 20:13:29  »
Itepä nostin noin 400g vimpan mepps aglia longilla. Ja kerran nappas noin 12cm pitkään ahvenen väriseen proffaan noin 10cm ahven ja oli vielä tunkenut koko kolmihaarakoukun suuhunsa. :shock:

123
Kaikkea kalastuksesta / Harmaa ahven?
« on: October 09, 2004, 19:38:31  »
Enpä oo ite noin erikoisia ahvenia saanu, mutta joskus kun kattoo onki ämpäriin niin ahvenet näyttää kuin ne olis vaihtaneet väriä niin että raitoja ei oo ollenkaan.

124
Kaikkea kalastuksesta / Pitkät kalareissut.
« on: August 23, 2004, 14:12:23  »
Ainahan sitä kalalle mieli tekee :D

125
Heittokalastus / Edullista haspelisettiä aloittelijalle
« on: August 12, 2004, 22:36:35  »
Itse suosittelen kyllä Shimanoa se muovisuus voi ehkä hämätä, mutta kyllä noi Shimanot on monet testit sun muut voittanu ja toi kolmen vuoden takuu antaa huomattavan edun muihin keloihin ja vapoihin verratuna (varsinkin aloittelijalle).

Mielestäni olisi myös järkevää mennä kirjastoon, ottaa erä-lehti ja etsiä sieltä jotain kela/vapa asiaa. Toinen tapa on selata tätä foorumia, VINKKINÄ laita HAKUUN(joka näkyy tuossa ylä puolella) hakusanaksi AUTTAKAAS ALKUUN.Silloin pitäisi tulla esiin sellainen aihe jossa kaltaistasi aloittelijaa neuvotaan aloittamaan kalastus.  

Jaba tossa sano että kannattaa ostaa ul-kamat, mutta aloittelijalle ul on ehkä liian haastavaa koska siinä käytetään ohutta siimaa ja ohuen siiman vuoksi uistimia voi aloittelialla mennä todella paljon hukkaan.

Mene asian tuntevaan kauppaan (heti kun olet etsinyt tarpeeksi tietoa) Ja rupea tiedustelemaan minkä laiset välineet kannattaa ostaa. Sinuna ostaisin esim. Jonkun edullisen shimanon setin johon kuuluu kela jossa on se heittoa helpottava vipu ja mielellään se olisi 2000-kokoa(Shimanoissa kelan koko ilmoitetaan tuhansina esim.500,1000,1500 ja niin poispäin). Sitten siihen kuuluisi vapa mielellään 180cm pitkä(tuon kelan kanssa). Sen lisäksi sinun pitää ostaa siima suosittelen 7kg kestävää siimaa, mutta älä ostasitä halvinta siimaa koska muuten menetät siiman huonon laadun vuoksi paljon uistimia.Kannattaa ostaa myös joku keski kokoinen uistinpakki.

Lopuksi voisin sanoa pari hyvää uistin merkkiä(kysy uistinten värejä myyjältä siten että kerrot missä kalastat ja onko vesi tummaa vai kirkasta)

Hauelle:Jotain Kuusamon lusikoita Ja rapalan vaappuja

Ahvenelle:Ostat lippoja esim.Mepps ja Vibracs

Onnea vaan uudelle harrastukselle

PS.Kun olet päässyt vauhtiin niin rekisteröidy näille sivuille ja liity hengen heimolaistesi seuraan keskustelemaan KALASTUKSESTA :D

126
Heittokalastus / Rapala Sliver: kokemuksianne?
« on: August 12, 2004, 14:39:32  »
Quote from: Lohenuistelija

Mikäköhän siinä muuten on että ihminen hamstraa kaikenlaista kamaa nurkkiinsa eikä malta luopua niistä, samoin on mulla käynyt mm. kalastuspakkien kanssa.


Itellänikin on toi ongelma ei millään tahtoisi luopua mistään edes pienimmästä pikku nippelistä vaikka sillä ei tekisi mitään :D

127
Heittokalastus / Uistin pohjassa
« on: August 11, 2004, 21:38:30  »
Quote from: Anonymous
"Jokamiehen kalastusniksit"-kirjasta luin joskus seuraavanlaisen vaihtoehdon.

Jos viehe on jäänyt esim. kiven taakse, niin päästää siimaa vapaaksi ja laittaa johonkin kohti siimaa heittopainon, mieluiten mahdollisimman lähelle viehettä. Tämän jälkeen heitetään paino vieheen suuntaan kiven yli. Kun paino on lentänyt kiven yli, niin painon ja vieheen välinen siimaosuus pitäisi kiristyä, jolloin toivon mukaan viehe irtoaa.(Paino siis vetää viehettä heittäjästä poispäin)


Itellänikin on toi kirja ja siellä on kieltämättä aika hyviä käytännön niksejä vieheen irroitukseen esim. Jos kalastat joella (jossa ei siima riitä toiselle puolelle kiertämiseen) kaverin kanssa voit kokeilla tällaista niksiä.

Kaverisi heittää oman (mielellään painavan) vieheensä toiselta rannalta luoksesi (välttäkää puuhun tai omaan naamaasi heittämistä), sitten otat vieheen irti ja laitat viehelukon omaan siimaasi kiinni. Annat liukua vieheesi luo ja huudat kaverille että vetää uistimen irti.

128
Heittokalastus / Rapala Sliver: kokemuksianne?
« on: August 10, 2004, 10:44:47  »
En tiedä onko aiheesta ollut jo keskustelua, mutta ei ainakaan haussa löytynyt. No asiaan.

Onkos kenelläkään kokemuksia kyseisestä uistimesta. Käsitykseni mukaan se tuli taas Rapalan viehevalikoimaan muutaman vuoden poissa olon jälkeen.

Että jos on kokemusta niin näpytelkäähän vaan kalastustilanteita,niksejä ym. ym. tänne päin. :D

129
Heittokalastus / hauki vs. jalokalat
« on: August 02, 2004, 17:21:27  »
Kyllä taidan ite kalastaa enemmän niillä järvillä  :D haukea :D  kuin koskilla tanee ja kirree.

PS.kyllä siellä koskella tulee myös käytyä :)

130
Heittokalastus / "Karkauspäivät"
« on: July 18, 2004, 19:53:04  »
Juu tuleehan noita RAIVOSTUTTAVIA:evil: karkuutuksia silloin tällöin. Pahin oli kun vetelin veljen ja ukin kanssa yhdellä pikku järvellä. (joka on täynnä haukea.) Siiman ja pitkän perukkeen päässä oli 8cm nilsu siinä hetki vedeltiin ja sitten PAM!!! Arviolta 5kg (äkäinen) hauki kävi kimppuun kuin sika limppuun. Hetken ehdin väsytellä kun hauki hyppäsi jo toisen kerran komeasti ilmaan kun se lätsähti veteen ja aloin taas kelaamaan niin ei ollutkaan mitään siiman päässä. Hauki oli vienyt uistimen kumma kyllä ei peruketta. (Oli kai vääntänyt lukon auki tai olin itse unohtanut sen auki.) Mutta kyllä otti päähän:evil: VOI PRKL

Ei tää ehkä nyt niin paha ollu mut pahin mitä mulle on tapahtunu :cry:

131
Heittokalastus / Hyväksi todettuja taimen ja kirjolohiuistimia.
« on: July 18, 2004, 19:12:51  »
Tietääkö kukaan hyviä Salmo Hornetin värejä vanhankaupunginkoskelle?  Ajattelin ostaa kun sitä on tässä kehuttu niin paljon  :roll:

132
Heittokalastus / Paras kalastus-aika?
« on: July 18, 2004, 18:50:29  »
Empä tiiä kyllä ainakin haukea saa  hyvin koko päivän :roll:.

133
Heittokalastus / KOKEMUKSIA Suspista
« on: July 18, 2004, 15:35:29  »
Ai niin minkä värinen toi sun suspi on vai toimiiko kaikki värit? :D

134
Heittokalastus / KOKEMUKSIA Suspista
« on: July 18, 2004, 15:28:24  »
Quote from: Kalamies_Jertzi
TODELLAKIN........ Sillä tulee hyvin haukea. Paras jigi. Ei oo lähiaikoina tullut edes kalastettua muilla, kun tolla, koska se on niin hyvä. :D


Miten sä Jertzi uitat tota viehettä? :D

135
Heittokalastus / 9cm räsänen
« on: July 17, 2004, 18:17:30  »
juu tuleehan tolla astetta pienemmällä räsäsellä hyvin haukea. Tota 9cm räsästä en oo ite kokeillu, mutta kyllä sillä varmaan tulee limatuubeja :)

136
Heittokalastus / KOKEMUKSIA Suspista
« on: July 17, 2004, 13:08:33  »
Ajattelin kysyä että onko kenelläkään kokemuksia Stomin suspending wildeye swim bait jigistä (ärsyttävän pitkä nimi), kun lueskelin tosta Erä- lehdestä jotain leikkimielistä testiä jossa oli vastakkain Nilsu, joku perho ja toi Suspi. Suspi pesi ne ihan mennen tullen ja kun yhessä vaiheessa Suspilla saatiin 3:lla perättäisellä heitolla 8kg, 9,2 ja vielä 3kg hauet niin kyllä tuli mieeleen että toi pitää ostaa :shock:

Pages: 1 ... 3 4 [5]


center>