Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Timky

Pages: 1 2 3 [4] 5
91
Onginta / Syötit
« on: February 22, 2005, 16:36:00  »
Enimmäkseen käytän kastematoja.  :D

92
Pilkintä / Toukista....
« on: February 22, 2005, 08:45:49  »
Sanon tähän väliin pienen kommentin. Noita silikonitoukkia ne vertas
Erä-lehdessä normaaleihin eikä ero juuri ollut vaan molemmat kalasti tosi hyvin.

93
Pilkintä / Ahventa soramontusta talvella
« on: February 21, 2005, 22:33:19  »
Quote from: Monni
Onkos se isokin sora monttu? Eikös sieltä kannata aloittaa mistä sitä kalaa kesällä on jigillä tullut?


Niin, kokeile nyt aluksi sieltä mistä kesälläkin on tullu.

94
Pilkintä / Ahvensaaliidenne suuruus?
« on: February 21, 2005, 21:53:10  »
Quote from: Pete
Tämän linkin takana on yhdeltä reissulta kuvia ja tarinaa. Kalojen keskikoko oli ihan kohdallaan.

http://www.sportfishingmagazine.fi/fin/ahvenanmaa/artikkelit/2004/aland_pilkki.04.htm


Siis oot sä hommissa Erä-lehdellä mä tilaan Erää ja oon ton jutun lukenu, komeita ahvenia :wink: .

95
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Värikoukut
« on: February 21, 2005, 21:24:48  »
Herää vaan kysymys miksiköhän ne houkuttelevat kalaa? Ehkä siksi, että ne näyttävät ruualta. Tai siksi, että pieni kirkkaan värinen pallo on niin ärsyttävä tai outo, että siihen on pakko käydä kiinni. Mutta niihin kuitenkin kala ottaa ja ONNEKSI joku keksi kokeilla semmosia :D .

96
Heittokalastus / Millä uistimella ei saa kalaa?
« on: February 21, 2005, 21:19:49  »
Sen verran vaan, että huonoa uistinta ei periaatteessa ole kailla väreillä ja eri koilla on oma tilanne jossa ne on parempia kuin mikään muu.

Tosin tietenkin esim. mepsin 1 koon lippa ei ehkä ole se paras yli kymppi kiloisten haukien kalastukseen, mutta se taas on loistava kevyeen heittelyyn ahvenelle.

Kaikilla varmasti on jokin huono ostos jonka on ostanut vaikka hauen kalastukseen, mutta se ei toimi siinä vaan se toimii jossakin muussa.

97
Pilkintä / Re: ahvenien pyynti
« on: February 21, 2005, 18:55:11  »
Quote from: kaivo
Quote from: Anonymous
syökö ahvenet pakastekatkarapuihin? ollaa kuultu että ne söis mutta ei vaan oo napannu kertaakaa!!!!! :shock:  :(
Ahven ottaa kyllä esim. pakastekatkan palalla höystettyyn mormuskaan, mutta tehokkaampaa on sekä kalantulon että syötin kestävyyden ja käyttömukavuuden takia käyttää toukkia.


Itekin veikkaan, että toukat ois parempia, mutta eivät luultavasti niin halpoja :D .

98
Kaikkea kalastuksesta / Bilteman kalavehkeet?
« on: February 21, 2005, 18:50:36  »
Toi viehe laukku sai kelpo arvostelut Erä-lehden testissä ja hyvä ostos leiman.

Sitten biltema lusikalla siis ei tolla jossa on noita aaltoja vaan "perus" muotosella ne sai koekalastusissa ison taimenen (katso Erä numero 13/13 2004 jos tilaat lehteä). Että semmosta.

99
Sekalaista juttua / uskotko jumalaan?
« on: February 21, 2005, 09:33:28  »
Kyllä porukka jaksaa vääntää juttuu tästä, jota en itse jaksa lueka :D .

Vastaan tähän threadiin vasta nyt kun en ole aikasemmin jaksanut. Itse uskon Jumalaan jonkun verran en kuitenkaan käy joka sunnuntai rukoilemassa tai muuta vastaavaa. Se vaan on joskus kiva uskoa johonkin korkeampaan voimaan.

100
Sekalaista juttua / Tuttuja Kalassa.Netin foorumilla???
« on: February 20, 2005, 21:57:54  »
En taida tuntea ketään ja jos tunnen en tiedä, mutta luulen, että en tunne :cry: . Tavallaan täällä on kuitenkin kaikki toistensa kavereita. Tänne on meinaan kiva tulla höpötelemään muiden kalastajien kanssa.

101
Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia / Oikeinkirjoitus
« on: February 20, 2005, 16:04:55  »
Quote from: Walde_91

ps.Kertokaa jos tossa on tarkoituksettoma virheitä.


No tossa on yksi "tarkoituksettoma". Tarkoitit luultavasti "tarkoituksettomia". Tässä huomaa hyvin, että usein siitä saa selvää vaikka onkin kirjoitettu väärin. On se kuitenkin mukavempi lukea virheetöntä tekstiä.

102
Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia / Oikeinkirjoitus
« on: February 20, 2005, 12:57:57  »
Quote from: Monni
Yhdyn kyllä tuohon puolisukeltajan asiaan. Varsinkin noi hymiöt jos niitä laitetaan noin paljon ärsyttävät! En tiedä onko kukaan huomannut mutta itse aivan vaistomaisesti laitan 3 pistettä lauseen perään.


Siis mihin laitat aina kolme pistettä viimeisen lauseen perään vai mihin?

103
Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia / Oikeinkirjoitus
« on: February 19, 2005, 22:19:25  »
Quote from: -Kalamies-
Quote from: Salmo
Tärkeintähän on joka tapauksessa tulla ymmärretyksi.

Aivan, joten tämä pilkunviilaus ja kaikista kirjoitusvirheistä huomauttaminen on mielestäni aivan turhaa! Mulle on ihan sama miten ihmiset kirjoittavat, kunhan siitä vain saa selvän mitä asialla tarkoitetaan. Kirjoitetaan sitten millä murteella hyvänsä, niin aivan sama....
Ja puolisukeltajan on turha huomautella jokaisesta pienestä kirjoitusvirheestä täällä foorumilla, koska olen aivan sata prosenttisen varma, että sullekkin on niitä useita tullut!
Pienet kirjoitusvirheet eivät haittaa mitään, jos sanasta puuttuu kirjain esim. heittoklastus kaikki varmasti tajuavat, mitä siinä tarkoitetaan....


Totta, totta ei täällä ole kukaan rupeemassakaan viilaamaan joka virheestä. Itse tossa olen vain vähän pelleilly. Mutta on se kuitenkin ihan hyvä jos ei nyt niin hirveästi niitä kirjoitusvirheitä olisi.

104
Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia / Taustakuva
« on: February 19, 2005, 20:28:32  »
Quote from: Timo_
Mielestäni tuossa kuvassa saisi esiintyä enemmän jotain kalastukseen liittyvää. Olisi veneessä vaikka virveli pystyssä ja laiturilla haukia ja ahvenia tai muuta kaloja. Niin olisi paljon enempi aiheeseen liittyvää, nyt pelkkä maisemakuva.

Tuo muutaman kk vanha minun piirtämä taustakuva näyttää mielestäni nyt aika ankealta, kun on nyt oppinut tekemään paljon hienonpia kuvia.


Jos teet toisen, sellaisen mihin tulee jotain kalastukseen liittyvää niin älä kuvaa ketään ihmistä, koska ei oo kiva katella hienossa taustakuvassa vieraiden ihmisten naamoja. En meinaa sen takia, että olis rumia, se vaan ei jotenkin oo kivaa.

105
Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia / Oikeinkirjoitus
« on: February 19, 2005, 20:11:38  »
Quote from: Shamaani
Quote from: -Kumiankka-
Quote from: Shamaani
Aika hyvin  porukka osaa kirjottaa täällä, mutta kyllä niitä virheitäkin näkyy.


Viilataan pilkkua: kirjoitit näin "kirjottaa" jonka pitäisi olla näin "kirjoittaa". Eipä tosin ole vakaavaa kunhan kiusaksesi huomautin. 8)


Ku puhun puhekieltä niin sitä tulee kirjotettuakin  :)


Ja katsoppas Shamaani mikä sinulta puuttuu tuolta lauseen lopusta :D , hahhaa sainpas piikittettyä (älä vedä tästä herneitä nenään). Omasta mielestäni puhekielessä ei sinänsä ole mitään pahaa. Kyllä siitä useimmiten saa selvää, kunhan se ei mene liiallisuuksiin tyyliin: Emmä tiiä miten meikä funtsais tätä jutskaa... (tosin kovin moni ei luultavasti puhu normaalistikkaan näin).

Tosta Joosepin kirjoittamasta alimmasta kohdasta: Vaikka sen kirjoittaisi vähän pidemmillä lauseilla, niin sitä olisi luultavasti tylsä lukea, jos sitä ei yhtään muotoilisi (en tarkoittanut tätä pahalla, vaan huomautuksena).

Mun mielestä noi hymiöt on ihan ok, jos niitä ei käytetä liikaa tyyliin: Vois käydä narraa vähän assua  :twisted:  :D  8)  :twisted:  :D . Hymiöillä voi hyvin ilmaista kantaa, joka on muuten ehkä vähän epäselvä. Tuli mieleen tosta assu sanasta, että omasta mielestäni "kalastajienkieli" on hauskaa, se elävöittää tekstiä ja nostaa tunnelmaa.

ps. Musta tuntuu, että tästä threadista tulee vielä pilkunviilaajien lempi paikka jotka ajattelevat näin: "Jos sattus vaikka löytää pari kirjoitusvirhettä".

106
Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia / Oikeinkirjoitus
« on: February 19, 2005, 15:14:33  »
Quote from: Shamaani
Aika hyvin  porukka osaa kirjottaa täällä, mutta kyllä niitä virheitäkin näkyy.


Viilataan pilkkua: kirjoitit näin "kirjottaa" jonka pitäisi olla näin "kirjoittaa". Eipä tosin ole vakaavaa kunhan kiusaksesi huomautin. 8)

107
Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia / Oikeinkirjoitus
« on: February 19, 2005, 15:09:20  »
Siis tuo on aivan totta. Kannattaa todella katsoa, että ei tule virheitä. Toki on olemassa sellainen asia kuin lukihäiriö, mutta kannattaa silti tsempata niiden viestien kanssa. Eihän se nyt niin kamalasti haittaa jos on kirjoittanut esim. näin: klastaa=kalastaa, mutta joissain tapauksissa se voi haitata esim. jos kirjoitusvirhe muuttaa sanan merkityksen. Itselläni on sellainen käytäntö, että tarkistan viestin kerran tai pari kirjoittamisen jälkeen ja saatan lisätä sinne tänne sanoja jotka selventävät tekstiä.

ps. Nyt nolottaisi jos olisi viestissä kirjoitusvirhe (voi olla, en tosin usko, kun niin monta kertaa tarkistin). :D

108
Kaikkea kalastuksesta / suurin haukenne?
« on: February 19, 2005, 10:13:50  »
No onneksi en ole sentään surkein mahtavalla 2,5 kilosellani. Kerran karkas about 5 kilonen kun perukkeen lukko petti, yhyy ääää yhyy niisk miksi ei voi tulla isompaa ja sit kun tulee niin välineet pettää. Saatto kyllä olla että kävi huono tuuri sillain, että hauki sai väännettyä lukon auki jota kyllä itse veikkaan. :cry:

109
Perhokalastus / Urpon tarina – Eli syrjäytymisen katkeruus
« on: February 19, 2005, 09:21:47  »
MAHTAVAA!!! Toi oli loistava. Muuten ne jotka löytävät tuolta itsensä Urpona ja sanovat, että olen samallainen kuin tuo Urpo. Ei kannata huolestua. Kukaan ei taida olla tällä foorumilla se Urpo, koska en ole huomannut kenenkään vielä ihmeemmin salailevan tietoa kalstuksesta tyyliin: "En kerro teillee mun parhaita hauki vieheitä, tehän saatatte vaikka rueta saamaan kalaa niillä"

110
Kaikkea kalastuksesta / Bilteman kalavehkeet?
« on: February 15, 2005, 18:24:40  »
Quote from: Mikko_-Procyon-
Äläs ny.. linkkariterällä voi levittää vaikka kittiä vaapun lankauraan  :wink:

Halpistyökalu on just hyvä sellaiseen käyttöön, mihin ei leathermania RASKI käyttää.


Mikko puhuu asiaa tommosia halppis kamoja kannattaa käyttää just siishen mihin niitä ei ole tarkoitettu, koska ne eivät toimi siinä mihin ne on tarkotettu :D .

111
Kaikkea kalastuksesta / Kalastuksen lopettaminen
« on: February 12, 2005, 21:17:10  »
No joo onhan se valinta toikin, että jättää kalastuksen esim. laihtumisen takia :? , mutta ÄLÄ nyt ihmeessä tule tänne innokkaiden kalastjien keskuuteen suosittelemaan kalastuksen lopettamista. :evil:

112
Pilkintä / Koukkujen terotus
« on: February 12, 2005, 14:22:47  »
Juu kyllä toi tulitikkurasia on paras se on niin hieno, että varmasti tulee terävä. Jos on oikein tylsä koukku kannataa ensin tavallisella teroittimella ja sitten tulitikkurasialla. :wink:

113
Kaikkea kalastuksesta / Paljonko rahaa kalastukseen vuodessa?
« on: February 12, 2005, 13:37:45  »
Varmaan vähän ali 100 euroa (en oo laskenu) saattaa olla enemmänkin. Se tosin riippuu siitä tarviiko ostaa mitään uusia "isoja" välineitä kuten uutta vapaa, koska uistimia, siimoja, perukkeita ym. tarvitsee ostaa tasaisin välein.

114
Pilkintä / Paras tapa päästä avannosta
« on: February 11, 2005, 22:29:37  »
Onhan tää kysymys aika vanha, mutta satuin löytämään kun selailin ja tämä on aika hyvä keskustelun aihe.

Siis, en ole koskaan tippunut jäihin, mutta tämä voisi toimia: Kun tippuu jäihin kannaattaa ensin ottaa jään reunasta kiinni sitten painaa pää veden alle siis ns. sukeltaa. Sitten "ponkaista" ylös jaloilla vauhtia potkien ja nostaa itsensä käsien varaan jään reunalle niin etta pää on korkeimmalla ruumiista. Lopuksi nojautuisi eteen päin ja möyrisi jäälle. Olen huomannut, että tuo "ponkaisu" auttaa kun olen esim. noussut uimasta laiturille. :wink:

Aika sekava ehdotus. :lol:

115
Rakentelu / super epoxy
« on: February 11, 2005, 16:10:42  »
Mikko, ei se ole minulla ainakaan jumahtanut (siis juuttunut) ja on muutenkin hyvä. Olen käyttänyt sitä epoxya vähän eri hommiin kuin kalastukseen oli meinnaan tossa jonkun aikaa sitten sellainen lennokki harrastus ja sillä liimailin kauko-ohjattavien siipiä :wink:

116
Heittokalastus / Uutta vapaa!!!
« on: February 09, 2005, 18:40:20  »
Totta, tuolta honkkarista saa tosi hyvin kalastus kamoja (ainakin siitä honkkarista missä minä olen käyny). Ainoa ongelma voisi olla että lähelläsi ei ole honkkaria :D .

117
Kaikkea kalastuksesta / "Ruokakaupoista" kalastustarvikkeita.
« on: February 06, 2005, 20:37:25  »
Hong Kongista Saa muuten samaa tavaraa kun muualtakin mutta halvemmalla :wink:

Uistimia ja muuta pientä tarviketta.

Eipä oo ollu valittamista.

118
Jos viitsit niin tee tietsikalla hauki tai ahven kuva (Tai ahvenen juuri nappaamaisillaan oleva hauki.) kun ois kiva nähdä muitakin kuin lohikaloja. :D

119
Se on kateellinen

120
Propilkki 1 / Matojoen hauki
« on: October 16, 2004, 15:00:52  »
Lääh! Puuh! Lääh! Puuh!
Nyt on menossa varmaan tuhannes kerta. Hei! Nyt tärppäs! Tuu nyt ylös!
JEEE se tuli ylös ja heti oli painoa 12600g :D

ps. Jos et ole vielä saanu sitä hirviötä niin uutta yritystä vaan 8)

Pages: 1 2 3 [4] 5


center>