Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Mightylizard

Pages: 1 [2] 3 4 5
31
Sekalaista juttua / Vs: Suomalaiset nuoret laiskoja?
« on: April 23, 2012, 12:00:48  »
Vastasin kyllä. Mutta jos olisi kysytty vanhemmista niin sama vastaus. Kaikenkaikkiaan nykyään meininki on se, että koneella istutaan paljon ja sitten käydään ehkä polttamassa niitä kiloja jossain kuntosaleilla tai karpataan, että pysyvät kilot kurissa. Ennen vanhaan syötiin kunnolla ja päivät tehtiin jotain hyödyllistä(ainakin täällä maaseudulla). Itsekkin vietin nuorena paljon aikaa kaikennäköisiä töitä tehden läheisillä maatiloilla, eikä liikakiloja näkynyt vaikka söin kuin hevonen. Nyt kun päässyt laiskistumaan niin saa kokoajan miettiä milä nuo kilot lähtisi pois :). Yksi kaiken pahan alku on facebook. Ei enää tarvitse edes kyläillä kun ollaan koukussa facebookkiin ja sieltä katsellaan helposti toisten kuulumiset(tässä olen totaalikieltäytyjä. EI FACEBOOKKIA), tosin lähes kaikilla muilla tuo on niin en enää nykyjään tiedä mistään mitään.

32
Kaikkea kalastuksesta / Vs: kalastuskielto
« on: April 23, 2012, 00:46:11  »
Tuolta löytyy viralliset ja oikeat kalastuskiellot. Karttapalvelusta järvet ja alueet. Exel taulukosta virtavedet.
http://map.genimap.com/MMM/Kalastuskieltoalue/Kalastuskieltoalue

33
Sekalaista juttua / Vs: Pituus
« on: September 18, 2011, 23:52:07  »
Pituutta huimat 167cm ja painoa 75kg. Ja tuskin pituuttakaan enmää tulee kun ikääkin on jo kohta 29v. Painoindeksillä mennään yli normaalin, mutta kun itseltäkin tuota lihasta löytyy jonkun verran niin pidän painoa ihan ok. Kun painoin 65kg niin ei näkynyt ylimääräistä missään.

34
Vetouistelu / Vs: Veneenvalinta DC vai CC
« on: September 03, 2011, 11:42:07  »
cc pätevämpi yksin dc pätevämpi kaksin. Ei noilla muuten suurempaa eroa ole. Tosiaan tuon dc:n ottaisin itse kun jos kaverin kanssa liikenteessä.

35
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Shimano Zuraca 2500 avokela setti
« on: August 21, 2011, 13:14:17  »
Ok perussetti. Vapa vähän lyhyt omaan makuun(makuasia). Perusvapana yleensä on tuo 2,1m. Kyllä nuo shimanon pelit kestäneet itsellä hienosti. Kela varmaan laadullisesti aika lähellä tuota catanaa.
Itsellä kelat:
Shimano Sonora FB (loistopeli) hinta noin 65€
Shimano Catana FA (hieman liian herkästi laukeava siimanohjain(laukeaa satunaisesti kesken heiton)) hinta noin 50€
Shimano Hyperloop RB (jarrulla kova lähtökitka seisottuaan. Vähän rimpulan oloinen) hinta noin 20€

36
Etelä-Suomi / Etelä-Päijänne/Asikkalan selkä
« on: August 14, 2011, 20:26:15  »
Onko toivoa saada jostakin kohtaa tuolta selältä uistellessa taimenta tai järvilohta. En ole noita koskaan kokeillut noita kaloja vetää. Ja olisiko jotain vinkkiä mistä syvyydestä kannattaa tähän vuoden aikaan lähteä kokeilemaan.

37
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Arvaatko kalan?
« on: August 05, 2011, 23:17:46  »
OT
Mihinkä käyttöön nuo nelmat somessa menevät kun en ole koskaan kuullutkaan. Menevätkö esim. joihinkin kauppahalleihin myyntiin.

38
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: July 17, 2011, 04:03:13  »
Eilis illan saldoa Lahden Vesijärveltä. 1 hauki ja 5 kuhaa joista 3 mitallisia. Vedettiin 18:00-23:20 ja 4 kuhista tuli juri ennen pois lähtöä. Suurin tuli jo noin klo. 20:00. Itse sain nuo 2 pientä mittakuhaa 11cm syvännejessellä plaanarista. Kaveri veti tuon ison ja 2 alamittaista toisen puolen plaanarista jollain 13cm syvännevaapulla. Takilasta tuli kaverille tuo yksi hauki.
Hauki 64cm 1,52kg
Kuha 61,5cm 2,07kg
Kuha 44cm 670g
Kuha 42cm 570g


Toselta alamittaiselta kuhalta oli toinen silmä puhjennut. Mitenhän mahtaa tuollainen silmäpuoli kuha selvitä luonnossa? Hieman olisi tehnyt mieli tuolle pappia näyttää mutta päästettiin kuitenkin elävänä takaisin.

39
Merilohen poikastuotannon on jo tuhonnut lohijokien valjastaminen vesivoiman käyttöön. Ennen oli lohien kutujokia 18 ja nyt niitä on 3 kun kymijokeen on saatu palautettua lohen kutualueita. Jos kaikki lohien kutujoet olisi vielä toiminnassa olisi itämeressä lohta vielä yllinkyllin(lähes 6 kertaa nykyinen määrä). Siis älkäämme valittako liiasta kalastuksesta vaan kutujokia käyttävistä moraalittomista vesivoimaloiden omistajista, jotka laskevat että menee liikaa virtausta ohi turbiinien jos vettä ohjattaisiin kalaportaisiin.

40
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Jääkö kaloja syömättä?
« on: July 07, 2011, 14:26:18  »
kaikki omat + mitä kaverit ei ota menee meillä. Pakastimeen mahtuu ja sieltä niitä kuluu tasaiseen. Kissat syövät kalaa myöskin. Joskus jää hieman jo valmistettua kalaa yli.

41
Heittokalastus / Vs: Aloitteleva jigaaja kyselee..
« on: July 06, 2011, 21:52:52  »
Nuo prikat ovat sitä varten että saadaan keskitettyä siima parmmin puolalle jolloinka siimasotkut/solmutkin vähenevät. Jos siimaa puolautunut enemmän alapäähän vähennetään prikkoja. Jos taas siimaa enemän kelan yläpäässä lisätään prikkoja niin että siima on puolalla tasaisesti. Ja tärpit tarttuvat yleensä hyvin kun saa vain tehtyä nopeasti terävän vastaiskun. Joskus ahvenkin ottaa sen verran varovaisemmin että tärpit eivät jää niin usein kiinni.

Jigien uittaminen on juuri sitä, että annetaan vajota nostetaan vavalla, vajotus löysät pois, ja sama uudestaan. Jigipäiden painot sovitetaan taas jiggaus syvyyden mukaan. Matalassa vedessä kevyet päät ja syvässä painavat.

42
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: July 05, 2011, 21:54:03  »
Kirjolohta yritin onkia katkaravuilla ja saaliina oli ainoastaan rapu. Piteli katkaravusta tiukasti kiinni rantaan asti. Kuori oli jo kova, eli alkaisi rapu olemaan kohta pyyntivalmista. Kunhan vain ravustuskausi alkaa.


43
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: June 27, 2011, 01:15:10  »
Nyt tuli avauskuha kesän toiselta teissulta Lahden Vesijärvestä. Otti kaverin vaappuun takilassa 10m syvyydessä 25m vedessä. 6h tuli vedettyä eikä kuhat vielä nousseet aivan pintaan. Veikkaisin että kun nyt helteet alkaa niin alkaa kuhaa tulemaan illalla.
Mittaa kuhalla oli 46cm ja painoa 800g.

44
Eipä juurikaan mitään varmaa paikkaa löytynyt vielä itsellekkään, paitsi ahventa on tullut hyvin sieltä Oitin padolta alapuolen virrasta. Taas meni tänään uistellessakin munat pataan. Olin tuossa puolenyön tuntumassa 3 tuntia vetämässä mommilanjärveä ristiin rastiin. Pikkukalaa oli pinta täynnä muttei mitää molskeita kuulunut.

45
Juuri sitä. Mutta oma kuha minkä sain sieltä oli 2kg ja toisen samanmoisen sain rantaan mutta kieri takaisin veteen. Ottivat itsellä isoon stormin suspijigiin.

46
Rakentelu / Vapateline 26€ eurolla
« on: June 25, 2011, 19:07:37  »
Tämmöinen tuli tehtyä eikä paljoa maksanut. Kuitenkin ostetut kaaret tietääkseni päälle 200€
Materiaalit:
Huonekaluputket ja lattarauta ja pätkä kierretankoa 16€
purkki pohjamaalia + purkki pintaväriä 8€
vähän hitsauslankaa 2€


47
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Millä veneellä uistelette?
« on: June 25, 2011, 19:00:27  »
Päivitelty versio veneestä
Saatu takilat paikalleen ja vapateline tuli hitsailtua katolle.


48
Ainakin Haminankylän kautta pääsee rantaan (pollinmaantieltä haarautuu sellainen lenkki mikä menee rantaan) Ranta missä järjestetään mommilanjärven soutelut. Siellä on veneenlaskupaikka, mutta kuha-apajille siitä matkaa n.4km kun tuo eteläpää on matalaa pääasiassa haukea ja ahventa saaliina. Kirkolla on ainakin ollut myös joskus uimaranta joka alkaa olemaan jo kuha apajien tietämillä. En ole tuolla kirkonrannassa ikinä käynyt.
Puujoesta saa myös kuhaa. Olen saanut tuosta koskelta joka ansiontien varressa 2kg kuhan(Oitin liittymän kohdilta toiseen suuntaan), ja Puujaantieltä kun kääntyy puujaanlenkkille niin siinä on myös koski jonka alhaalta kaveri on saanut pienehkön kuhan.

49
Etelä-Suomi / Vs: Vesijärvi, Lahti
« on: June 24, 2011, 20:06:03  »
Onko kukaan käynyt vetämässä enonsaaren edustalla. Jos on onko saalista tullut. Itse olisin sunnuntaina lähdössä kokeilemaan josko ne kuhat jo löytyisivät kun on viimevuuodesta alla kaksi 0 reissua. Eli en ole vesijärvestä vielä kalaa saanut :|

50
Vieheet / Vs: Paras Rapala
« on: June 24, 2011, 15:29:20  »
countdown 5cm muikkuvärillä on ollut menestys itsellä ahventen, kirjolohien ja taimenien pyynnissä. Myös 10-20cm hauet ovat olleet kiinni useasti tuossa.

51
Heinäkuussa 10v. täynnä naisystävän kanssa. Siitä on vielä seurannut 2v poika ja 1v tyttö perheeseen. Ennen tätä ei ollut mitään vakavampaa. :-D

52
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: June 23, 2011, 23:12:41  »
Ja millaista pumppua suosittelette tuohon isommasta altaasta pienempään altaaseen viemään vettä, ja riittääkö se, että vettä tulee kokoajan pienempään altaaseen isommasta altaasta muodostamaan jonkun laisen mukavan puron vai tarvitseeko puro oman pumppunsa?

 -Paraskalastaja

Tarvitset pumpun sen mukaan miten paljon haluat purossa vettä virtaavan (litraa tunnissa). Puro ei tarvitse omaa pumppua kun pumpattu vesi valuu painovoimaisesti alaspäin. Mitä leveämpi puro tai mitä syvempi haluat puron olevan sitä suuremman pumpun siihen tarvitset. Korkeuseroa altailla ei ole juurikaan niin pumpulta ei paineen tuottoa tarvita pelkkä litratuotto riittää.

53
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalanbongaus 2011
« on: June 23, 2011, 22:18:10  »
Kokeillaan nyt vielä kerran jos menisi jakeluun. Täydennetään vanhoja viestejä tai poistetaan vanha viesti kun lisäillään uusia lajeja. Mennyt topicista hohto kun sivulla on 3 kertaa saman kaverin täydennetty lajilista

54
Minua taas ihmetyttää tuo nykyajan villitys c&r kalastuksessa. Kalassa ja metsällä käydään saalista hakemassa eikä tuoteta eläimille tarpeetonta tuskaa joka on myös laissa kielletty. Metsälläkään käydessä ei hirveä ammuta tahalleen jalkoihin ja sitten otetaan kuva hirven vieressä ja elvytä hirveä takaisin luontoon.

Anteeksi offtopic, mutta itseä suututtaa tuo kun aletaan vaahtoamaan siitä kun toiset kalastaa ruoaksi eikä vain leiki kalojen kustannuksella.

55
Jopa kissamme rakastavat haukea ruokakalana. Niille ei mikään ole liian iso tai pieni.

Meilläkin kissat rakastavat hauen makua. Särkikalat ja lohet jäävät joskus syömättä, mutta hauki ei koskaan. Kissat syövät meillä mielellään jopa nämä anopinruodot.

56
Ihan ruoaksi haukea kalastellaan. Erinomainen ruokakala savustettuna ja paistettuna kun vaan osaa tehä. Eikä tarvitse sen enempää maustetta kuin kuhakaan. Hauen kun opettelee fileoimaan ruodottomaksi on sitä myös mukava syödä.

57
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Avokelassa hiekkaa.
« on: June 15, 2011, 00:16:52  »
Jos esim. koneistoon jostain syystä päässyt hiekkaa niin ei lähde pois pelkällä vedellä kun hiekka on voitelurasvoissa kiinni. Vaatii jonkin rasvaa irroittavan aineen ja sitten putsauksen jälkeen huolellinen voitelu.

58
Vieheet / Vs: Vaapun tunnistustehtävä
« on: June 07, 2011, 16:35:15  »
Kaverilta ostin muutaman vaaputtimen ja hän ei muistannut mitä vappuja nämä ovat joten osaisikohan joku kertoa mitä vaappuja nämä ovat:

http://imageshack.us/photo/my-images/36/20110607095624.jpg/

Kuvanlaatu on nyt vähän huonohkoa mutta ei voi mitään

abu Hi-Lo tuo tokavika

59
Niissä koskissa ja joissa joissa olen kalastanut olisin menettänyt monofiili siimalla jo 10 vaappua pohjatärppeihin ennen kuin siima olisi kulunut liian huonoksi. Joten itse suosittelen kuitusiimoja. Kuiduista suosittelen 0,2 tai 0,25 berkley filrelineä(omat kokemukset kahdesta siimasta, mutta niistä ehdottomasti fireline). Punotuista Spiderwire stealh 0,23 ei kestänyt itsellä vetoa ja löysän rakenteen takia sotkeentui heitoissa.

60
Honkkarista löysinkin Shimanon Nasci FA avokelan puoleen hintaan, tietääkö joku kyseisestä kelasta? Onkohan kyseessä oikeasti 160e arvoinen vehje?:
http://kalastus.hongkong.fi/fi/kelat/avokelat/shimano-nasci-fa-avokela/p/46001/?cm_cr=No+Campaign-_-Web+Activity-_-Kelat+maincat-_-ylakategoria_alalistaus-_-Shimano+Nasci+FA+avokela%3FexpDataType%3DCatalogEntryId&krypto=Kic3di9FPciih6nu6kA4MQNnybI7Nfcn

Ei kyllä ole ainakaan noin arvokas kela ominaisuuksiltaan. Ehkä maksimissaan se 80€ olisi tuolle se käypä arvo omasta mielestä. Esim. 3+rollerbearing laakerointi löytyy jo shimanon 70€ maksavista malleista. Tuo on vissiin tosiaan jokin japanista erikseen tilattu malli kun ei maahantuojalla ole tietoa tuosta kelasta.
Shimanon keloista löytyy itseltä n 50€ catana, sekä myöskin sonora n. 70€ maksava kela joka näistä vähän jämäkämmän oloinen. Ei ole haukuttavaa näistä keloista itsellä ollut.(molemmat olleet tarjouskeloja) catanasta maksoin 35€ ja sonorasta 45€.

Pages: 1 [2] 3 4 5


center>