Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - tontsa81

Pages: [1]
1
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Veneen tarvikkeet/sisustus/traileri
« on: September 02, 2013, 23:51:15  »
Traileri härdelli saatu päätökseen ja tulossa on respon 511 L katsotaan millainen se on ja laitellaan siihen sitten tarvittavia kilkkeitä lisäksi jos jotain kaipailee...

Kiitokset siis tähän astisesta =D

2
Projektin suunnittelu siirtynyt toiselle foorumille, täältä kun ei juuri vastauksia herunut. Ketjun voi siis puolestani poistaa kun ei kerran noussutkaan foorumin aktiivisimmaksi =D. Mikäli poistaminen ei ole tarpeellista, joutaa ketju toki täällä roikkuakkin, mutta omalta osaltani tämä oli tämän osalta tässä.

Eli nytpä heitän ilmoille laajan aiheen, mutta sitä ennen lyhykäinen alustus ajatuksille:

Sain vihdoin aikaiseksi hommattua tähän rajamäelle itselleni veneen. Terhi 410r ja jostain 79 tms vuodelta. Tarkoituksena on venettä pitää trailerilla ja mitä luultavimmin kalastella kernaalassa ja mahdollisesti vihdin/lohjan tuntumassa, unohtamatta päijänteen tai vesijärven reissujakaan. Eli venepaikkaa ei ole tarkoitus hommata. Ideana on pitää veneessä mahdollisimman hyvin tavaraa mukana jotta sen suuremmalta pakkaamiselta ja purkamiselta säästyttäisiin ja vesille lasku olisi jouhevaa.

Nyt talven aikana olisi tarkoitus purkaa koko vene aivan alkutekijöihinsä. Siis irroittaa tuo sisäosa ja ulko-osa toisistaan, poistaa hyvinkin märät uretaanit ja siirtää pulpetin paikkaa. Samalla vahvistaa rakenteita ja laittaa kiinni tuleville asioille vahvikkeet oikeisiin kohtiin. Köykäinen hionta ja tuttu maalari vetää värit pintaan talven aikana.

Ison osan reissuista teen yksin tai korkeintaan yhden kaverin kanssa, joten kun olen hivenen normaalia tuhdimmassa kunnossa, tulee mieleen siirtää painopisteen ja myös käytettävyyden takia ohjauspiste keskelle venettä, niin pituus kuin leveys suunnassa. Samalla tarkoituksena laittaa tuulilasi ja tehdä säilytys tilaa. Tuulilasi tullee olemaan mallia normi avovene, eli melko korkea, mutta mahdollisesti toisesta laidasta saranoitu niin että kulku eteen on helppoa. Siis lähes laidasta laitaan olisi tarkoitus laittaa lasia jotta lasin takana olisi miellyttävämpi matkustaa siirtymillä ja niinä harvoina kertoina kun perhettä on mukana niin edes osa porukasta mahtuisi takapenkille tuulen suojaan.

Tarkoitus on siis raiskata tuo sisusta lähes kokonaan, nyt laitankin omia ajatuksia joihin kaipaan kommentteja, mielummin perusteltuja kuin vain että: tyhmää; osta isompi vene; osta uusivene....

Olisiko järkevää toiseen kylkeen tehdä pitkä luukku jonka taakse vavat saisi pois jaloista, suljettavan luukun taakse? Ideana siis että siirtymillä ja trailerilla ollessa kaiken irto tavaran saa pois silmistä, omille paikoilleen jossa ne ei pääse heilumaan. Ajatus siis laminoida ulkolaidan sisäpuolelle listat joihin saisi vapatelineet kiinni ja avata riittävä aukko sisäreunaan.

Entäpä tankin siirto, etupenkin alle kiinteä tankki, jotain 25-50l, onko järkevämpi tehdä kotelo ja laittaa pussi tankki, vai koittaa teettää(jos ei valmista löydy) mittoihin ja muotoihin sopiva? Samalla saisi kiinteän täyttökorkin näkyville ja mahdollisesti tehtyä ankkurille ja keulaköysille pienen luukullisen kotelon.

Voiko veneessä olla liikaa säilytys tilaa? Takapenkin alustahan tulee tankin siirron myötä(ehkä ponttoonien poistokin?) suht avoimeksi, mutta olisiko järkevää laittaa pulpetin eteen "arkku" joka toimisi istuimena(jäänee hyvinkin kapeaksi jos edes mahtuu) vai pitäisikö eteenkin koittaa jättää edes jonkin verran tilaa? Kalastus on pääosin perässä vetoa, mutta tyttären kanssa toisinaan innostumme heittelemäänkin ja jopa matoonkimaan, mutta tätä voi tehdä pääosin istualtaankin(tiedän, seisaaltaan fiksumpaa, mutta ei takerruta siihen).

16 vapaa ei ole idea pitää, luultavimmin 5-7 vapaa tulee olemaan maksimissaan, joten vapatelineen jätän veneen taakse. Olen myös miettinyt tuollaista markiisi tyyppistä ratkaisua jolla saisi tehtyä pienen katoksen kuskin penkin päälle jotta pienempi sadekuuro ei kastelisi miestä aivan totaallisesti, taka osa olisi tarkoitus olla kuitenkin katoton jotta katos ei haittaisi kalastusta.

Normi kulkuvalot ja kaiku ja kartta olisi tarkoitus laittaa, mutta entäs nämä hämärät alkavat syys illat, millaista valoa kannattaisi miettiä veneen sisälle jotta näkisi toimia? Olisiko fiksua laittaa valkoiset ja punaiset valot, näin siimasolmut yms voisi selvittää valkoisessa valossa, mutta muuten ajaessa voisi pitää punaista valaistusta päällä jotta näkee vieheen vaihtaa yms? Toki tuo kovin hämärässä toimiminen on aika markinaalista, mutta samalla tuossa sorvaisi sitten valoillekkin paikat jotka valaisisi lähinnä sisätiloja häikäisemättä.

Ja tuosta etutilasta vielä sen verran että siihenhän olisi mahdollisuus tehdä oikealle laidalle(nyky suunnitelmassa olisi tehdä veneeseen kulku siis vasempaan reunaan, kokomatkalta vapaata tilaa(poislukien mahdollinen saranoitu tuulilasi joka siis peittäisi kulkuyhteyden kiinni ollessaan)) koko tilan mittainen arkku niin että se alkaa keulasta ja päätyy takapenkille. Erimittaisia lokeroita voisi tehdä ja vavatkin voisi mahduttaa tämän lokerikon päälle. Mutta onko tässä selkeä riski että painoa tulee liikaa toiselle laidalle?

Ja kyllä, tiedän että vene ei tule kellumaan enää toimenpiteiden jälkeen puhjenneena, mutta en usko että nuo nykyiset puristamalla hyvinkin paljon vettä irroittavat uretaanit ja reiitetty sisäkaukalokaan venettä enää kelluttaa. Pohjalle olisi ideoissa laittaa tukevampi köli ja päälle rauta, ajatuksena että se toisi hivenen lisää suuntavakautta?

Onko työnmäärässä mitään järkeä vai vaikuttaako jo nyt siltä että tilanahtaus tulee ja projekti jää jäihin? Vai onko valoa tunnelin päässä? Tuleeko jotain hulluakin ideaa mieleen jota voisi tai jopa pitäisi miettiä? Terhistä varmasti jokainen saa kuvia ja pituuskin lienee helposti hahmotettavissa, kuten myös tilan ahtaus. Kuljettajan istuimesta pitäisi tulla pyörivä jotta ajaminen ja vapojen tiirailu on helppoa, tässä vaihessa näkisin että perään jää juuri sen verran tilaa että siihen mahtuu 2 ihmistä touhuamaan.

Ja kun se moottori puoli kuitenkin kiinnostaa niin nyt siinä on vanha 2 tahti 25heppainen, tarkoituksena olisi se korvata 20heppaisella nelikolla, jolla siirtymät ja uistelu pitäisi sujua, sorvataan sitten potkurilla viimeiset piirut kohdilleen. 30hp konettakin mietin, mutta en oikein noin pienessä veneessä välttämättä näe hyötyä lisä hevosista, trailerilla kuitenkin pääsee useasti aika lähelle tavoite vesiä, joten päijänteelle mennessä ei ole pakko ajaa ensin vesijärveä ja siitä vääksyn kautta tehin selälle, vaan veneen voi viedä suoraan vääksyyn tai vaikka padasjoelle...

http://www.terhi.fi/mallisto/moottoriveneet/475-open-fc tuosta voi katsoa vähän mikä olis ajatuksissa ja mahdollista myös hahmottaa miltä paketti saattaisi vaikuttaa jos tuulilasi olisi 2 osainen, toinen osa 2/3 osaa leveydestä ja siihen saranoitu 1/3 osa vasempaan laitaan. Suhteellisen suoraksi olisi lasi tarkoitus tehdä, joten tekipä millaisen ratkaisun tahansa niin kuvittelen että saan lasille tehtyä myös jonkinlaisen alaosan joka vähentää sitä kautta tulevaa tuulta takapenkille. Jos tässä tuulilasi visioinnissa ei ole mitään järkeä niin sitten teen sen vain ohjauspulpetin levyiseksi.

Ja vielä kertaukseksi, pikku pudjetilla mennään, jos rahaa olisi ostaisin tuon terhin, säästyisi melko isolta työltä. Veneen sai alle tonnilla ja toisen sijoittamalla ajattelin saada sen moottoria ja plottereita vaille valmiiksi(maalaus ottaa tosin tuosta jo neljänneksen)... Eli jos huomenna ei lotossa taaskaan tule mitään niin projektin alotus on taas päivää lähempänä. Mitään ei ole kiveen hakattu, siksi kaipaankin kokemuksia enemmän veneessä viihtyneiltä niistä hyvistä ideoista jotka helpottaisi kulkemista ja kalastusta. Tuossa vielä linkki vastaavaan veneeseen terhi.  Kaikki ajatukset ja ideat otetaan illolla vastaan ja parhaimman idean esittäjä saa käydä valitsemassaan kahvilassa juomassa omaksi kunniakseen kahvit omalla kustannuksella, joten kannattaa osallistua =D

3
Etelä-Suomi / Vs: Nurmijärven Sääksjärvi ja Vaaksinjärvi
« on: August 06, 2013, 21:51:59  »
Terve

Päätinpä heilauttaa itseni foorumille kun täällä vaikuttaisi olevan tietoa tuosta mainiosta harrastuksesta, kalastamisesta.

Majailen siis rajamäellä(nurmijärveä) ja nyt ei ole tarve saada tietää niitä parhaita ottipaikkoja, vaan pitäisi saada tietää onko tässä lähellä(mielellään alle ½h ajomatkan päässä) yhtään lutakkoa jonne soutuveneen saisi kärryn päältä suhteellisen helposti(siis yksin). Sääksiä olen katsellut ja kysellyt ja tähän mennessä kotoranta ja röykän uimaranta ovat olleet mahdottomat. Ensimmäinen lopettu rannastaan veneiden laskun jo pari vuotta sitten ja jälkimmäisessäkin on ketju edessä. Seurakunnan rantaan on kysely menossa... Mutta muutkin vedet siis kyllä kiinnostaa, kunhan vain veneen saisi suhteellisen lähelle vettä ja olisi paikka johon auton jättää reissun ajaksi.

Ja kyllä, mikäli selässä ja polvissa ei olisi vikaa, kantaisi tuollaisen lasikuituveneen pidempääkin matkaan, mutta 10v tyttären kanssa ei oikein tässä kunnossa veneen vetäminen kymmeniä metrejä metsän keskellä kiinnostaisi.

Ja kalan saaminen, varsinkaan isojen ei ole päätavoite, idea olisi saada tyttö innostumaan kalastuksesta ja luonnosta yleensäkkin ja innostuksen iskiessä metsästää venepaikka ensikesäksi, alustavasti olen jo katsellut vihtiä, sieltä saisi ainakin osakkeen ensi kesäksi(jos vain jostain rahaa sen ostoon löytyisi). Ja tuossa sivussa koittaa saada soutamalla selkään vähän treeniä jotta kuluman aiheuttamat vaivat toivottavasti vähenisi.

Kiitokset jo etukäteen ja pahoittelut jos tämä kuitenkin on aivan väärässä osiossa, mutta sentään oikeistä vesistä puhutaan. Toki rusutjärvikin vielä on rajoilla, mutta tuo riihimäen takana oleva laskupaikka alkaa olemaan jo tunnin kalastuksen takia vähän turhan pitkällä(kyllä, en usko että tyttö jaksaa edes täyttä tuntiakaan).

Pages: [1]


center>