Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Bommari

Pages: [1] 2 3
1
Oulun lääni / Vs: Yrjänänlahti?
« on: December 08, 2009, 20:12:50  »
Mikshän tää on Lappi-puolella. ennen tais olla oulun läänissä?

Eniveis, joko Morripoika kaivanut pilkit varastosta ja alkanut fiksailemaan? Vielä reilu kolme kuukautta ja räjähtää ainakin itsellä Yrjänäkausi käyntiin  :wink:
Eiköhän ne vielä täs ehi, jos noita vaaputtimia yrittäs tehä tässä, kun ei oikeen pilkkikelejä ole. :-D Toivotaan, ettei ens vuodesta tuu Yrjänäl yhtä surkeeta, kun viime vuodesta! :-o
Vois tosiaan pidellä jo sormia ristissä. Viime vuosi oli kyllä todellakin surkea, vaikka osa ihmisistä siellä tuntui sitä kalaa siltikin kiskovan.  :?

2
Oulun lääni / Vs: Yrjänänlahti?
« on: December 08, 2009, 15:16:26  »
Mikshän tää on Lappi-puolella. ennen tais olla oulun läänissä?

Eniveis, joko Morripoika kaivanut pilkit varastosta ja alkanut fiksailemaan? Vielä reilu kolme kuukautta ja räjähtää ainakin itsellä Yrjänäkausi käyntiin  :wink:

3
Sekalaista juttua / Vs: uskotko jumalaan?
« on: July 11, 2009, 08:17:01  »
Evoluutiossa on nykyisellään sellainen ongelma että sitä ei itsessään ole perusteltu kovinkaan tyhjentävästi. Esimerkiksi C-14:aan perustuva ajoitusmenetelmä johon koko länsimainen tiede nojaa on yllävän epävarma keino. Käsitys että evoluutio olisi täydellisen tieteellinen totuus on tulosta typerästä kouluopetuksesta. Evoluutio on minun mielestäni hieno oivaltava ja älykäs teoria. Vaan tätä teoriaa opetetaan kouluissa varmana totuutena. Tässä on huomattavissa jonkinlaista ristiriitaa.

Vielä typerämpää kouluopetuksessa on alkuräjähdyksen esittäminen totuutena. Koko teoria alkuräjähdyksestä on filosofinen siinä missä Platonin ideaoppi yms. Mistä lähtien kosmologia on ollut tiedettä?
En tiedä kuinka ammattitaidottomia opettajia sulla on ollut, mutta todellakaan alkuräjähdystä ei esitetä totuutena, kuten ei myöskään evoluutioteoriaa. Enemmän niitä jossitellaan kuin luomiskertomusta tai muuta raamatuntapahtumia, joita 9-vuoden aikana jokainen uskonnon opettajani on pitänyt totuutena.

4
Sekalaista juttua / Vs: Niksi-Pirkka a'la Kalassa.net
« on: July 03, 2009, 01:31:49  »
Ihan kusiaisia, niitä nilviäisiä, joista osa lentää siinä keskikesän aikoihin.

5
Sekalaista juttua / Vs: Niksi-Pirkka a'la Kalassa.net
« on: July 02, 2009, 20:30:36  »
Sellanen väkevä myrkky kun Roxion tappaa, saa yleensä jostain maatalouskaupoista tjsp, käsittääkseni K-kauppaketjulla myyntioikeudet. Ainakin täällä kivijalkoihin laitetaan, kun tahtovat seinien sisään tulla. Aamulla sitten kivijalat mustanaan kuolleita kusiaisia :)

6
Sekalaista juttua / Vs: MELKEIN sukua julkkikselle...
« on: July 02, 2009, 15:26:39  »
Tullut juteltua Keskisen Vesan kans kyläkaupassa ja asun Marika Fingerroosin kotipaikkakunnalla  :roll:

7
Sekalaista juttua / Vs: Tyhmin tekonne ikinä?
« on: June 04, 2009, 13:18:04  »
Itse sen verran fiksu ettei oo koskaan tullut mitään isompaa tehtyä. Kaikista hölmöin juttu taitaa olla se, kun parin kaverin kans rikottiin vanhan, ränsistyneen, asumiskelvottoman mökin ikkunat. Oli sitten omistaja (=vanha pappa) nähnyt. Piti melkoiset saarnat ilkiteosta, kunnes lopussa alkoi nauramaan kunnon räkänaurua ja taputteli meitä "pojankoltiaisia" olkapäille.

Osaa ne vanhuksetkin olla lepposia ;)

8
Oulun lääni / Vs: Yrjänänlahti?
« on: April 14, 2009, 21:41:13  »
Quote
Joo, tuli itekki käytyä ja lähdettiin kolmen tunnin turhan istumisen jälkeen. Ei ollut missään muuallakaan (kirkkojärvellä ja nuolualla) syöny

Anteeksi menee vähän tai aika paljonki off topicciin, mutta tuo on jumalan vale ettei nuolualla syonyt! :-o En ole ikinä nuolualta tullut pois ilman ainakaan 50 kalaa (vai voiko sitä pikku ahventa ja kiiskeä sanoa kalaksi.) Ja minulla on tästä järvestä n.10 vuoden kokemus ja käyn melko useasti joskus jopa joka päivä pilkillä nuolualla, koska asun n.5 kilometrin päässä tästä järvestä.
Kyllä se vaan tosi on, ei sieltäkään ollut tuttu saanut kuin muutaman sintin :D

9
Oulun lääni / Vs: Yrjänänlahti?
« on: April 14, 2009, 07:57:52  »
Tuttu oli tänään käyny aamulla yrjänällä 3 tuntiin 3 ahventa ja kuulemma muutkaan ollu saanu paljo mitään.
Ihme juttu miten sieltä ei tuu..
Joo, tuli itekki käytyä ja lähdettiin kolmen tunnin turhan istumisen jälkeen. Ei ollut missään muuallakaan (kirkkojärvellä ja nuolualla) syönyt.

10
Oulun lääni / Vs: Yrjänänlahti?
« on: April 09, 2009, 20:51:04  »
Lauantai aamuna uusiksi.
Sama täällä  :-D

11
Oulun lääni / Vs: Yrjänänlahti?
« on: April 07, 2009, 22:10:39  »
Minkälaiset pilkit on Yrjänällä parhaita?
Omalla kokemuksella hopea siipikirppu ja leppäkerttu.

E: Isäntä kävi tänä aamuna veljensä kansaa, samaa sinttiä.

12
Oulun lääni / Vs: Yrjänänlahti?
« on: April 05, 2009, 21:28:29  »
Jooh, minäpä sinä porukoitten kans :D Oli suht-koht isojakin siinä joukossa (~200g) ja kovasti oli mädit mahassa. Sattui muutama pienempi parvikin välillä kohdalle. Jospa sitä nyt pääsiäislomalla kävisi uudestaan ja nousis tuo keskikokokin. :)

Käytiin nyt iltapäivälläkin, mutta syönti oli loppunut tyystin. Neljän tunnin saaliina muutama särki, ahven ja kiiski. Komiat kelit oli muuten, oli vaan niin perhanallista pitää jotain isännän vaatteita päällä kun oli pilkkihaalari käynyt pieneksi! :)

13
Oulun lääni / Vs: Yrjänänlahti?
« on: April 05, 2009, 11:33:18  »
Tulipahan käytyä tuolla aamulla, jostain seitsemästä kymmeneen. Jotain 40 kalaa saatiin kolmistaan, keskikoko jotain 80-100g välillä :)

14
Oulun lääni / Vs: Yrjänänlahti?
« on: April 04, 2009, 12:46:56  »
Mites, onko vieläkään mitään saalista tiedossa?

15
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: September 19, 2008, 15:43:54  »
Eipä taida Hossassa olla meritaimenia, eikä roskakaloja.
Eipä taida kuule suomessakaan olla yhtäkään roskakalaa...

16
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: September 11, 2008, 07:56:54  »
Saattaa olla, mutta näitähän tulee aina silloin tällöin milloin mistäkin.... Kuten tiedät ! Kuten tämäkin 131 senttinen...


Ainakin tuossa kuvassa ukko pitää melko kepeästi vasemmalla kädellä tuota haukea...

17
Sekalaista juttua / Vs: Millainen on hyvä opettaja?
« on: September 06, 2008, 09:43:46  »
Hyvä esimerkki hyvästä opettajasta on meidän käsityön opettaja. Jätkä heittää jotain läppää jatkuvasti, ei puutu kiroiluun, ei huuda, auttaa aina kun tarve ja kehuu oppilaitaan.

18
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ankeriaalle kalastuskielto?
« on: August 29, 2008, 07:33:03  »
Mitäs noita pandakarhuja tai siperiantiikereitäkään sitten auttamaan, antaa kuolla kun eivät pärjää tässä ihmisten maailmassa.... Voi voi !

Minä oon kyllä ihan tuota mieltä. Sama kai se vaikkei pandoja ja siperiantiikereitä oliskaan. En oo semmosta koskaan nähnykkään.
Ajatelkaas nyt niillä aivoilla, oikeesti  :roll:

19
Sekalaista juttua / Vs: uskotko jumalaan?
« on: August 24, 2008, 10:34:13  »
Pasteenpa tänne joskus angstissa ja väsymyksessa kirjoittamani tekstini:

Uskonnot, mielipiteeni niistä ja muuta tietoa

Johdanto
Tässä tekstissä kirjoitan mielipiteeni uskonnoista. Kaikki tieto tässä ei ole mitään 100% faktaa, vaan omia päätelmiäni faktojen taustalta. Eikä tätä kannata ottaa vakavasti jos se loukkaa Sinua, johonkin uskontoryhmään kuuluvaa henkilöä. Tämä on vain mielipiteeni ja ajattelujeni tulos, ei sen kummempaa.


Uskonnothan ja niihin liittyvät jumalolennot ovat lähtöisin jo ammoisista ajoista, syynä uskontojen "keksimiseen" pidetään sitä, että ihminen haluaa uskoa parempaan ja onhan ihminen itseasiassa laumaeläin, eli he haluavat itselleen johtajan.

Nyky-yhteiskunnassahan uskonnoilla on edelleen suuri vaikutusvalta. Kirkon pitkä koura ulottuu niin politiikkaan (Kristillisdemokraatit), kuin myös kouluihin ja työpaikkoihin. Esimerkiksi katolisen kirkon johtajan, paavin, vaikutusvaltaa pidetään suurempana kuin itse eduskuntaan kuuluvien henkilöjen.

Mitä me hyödymmekään uskonnoista? Otetaan esimerkiksi luterilainen uskomme. Maksamme kirkolle veroa, ja mitä me saadaan vastineeksi (keskiverto ihminen, jonka kk palkka on ~1500e, maksaa ~300e veroja kirkolle vuodessa)? Uskon Jumalaan, hautapaikan, saamme käydä kirkossa, paikan taivaassa? Pientä koijauksen makua. Usein sanotaan että kirkkoon kuulumaton vainaja ei saa hautapaikkaa kirkon alueelta, näin se ei kuitenkaan ole. Kirkko saa osan yhteisöverosta ja se on täten velvollinen antamaan hautapaikan kaikille.

Entäs sitten tuo usko Jumalaan? Etkö voi uskoa, jos et kuuluu kirkkoon? Vaikka et kuuluisikaan mihinkään kirkkokuntaan, saat edelleen uskoa luterilaiseen Jumalaan ja vaikka Muhammediin, jos haluat. Jos taas kuulut luterilaiseen kirkkoon, uskot heidän Jumalaansa ja vaikka siihen Muhammediin samaan aikaan, harrastat syntiä.

Niin, mitä olemmekaan hyötyneet uskonnoista monien vuosien aikana? Tiedätkö sinä? Minä tiedän, emme mitään. Kuinka monta viatonta ihmistä on tapettu uskontojen takia? Joo, ihmisethän ne tappaa, vaan minkä innoittamana? Aivan, uskontojen.

Miksi uskoa johonkin yliluonnolliseen, jota ei olla tähän mennessä voitu todistaa millään tavalla? Sitä usko on, uskoa johonkin, mihin ei pitäisi järjen mukaan uskoa, mutta haluaa.

Emmekö voisi jo nykyaikaistua? Hei haloo, elämme 2000-lukua! Evoluutioteoriasta saadaan yhä vain lisää todisteita, toisin kuin Jumalasta/jumalista. Miksi siis yhä vain uskomme yliluonnolliseen? Siihen tuskin koskaan saadaan vastausta, eikä uskontoja saada koskaan kitkettyä pois, ainakaan näillä näkymin. Kirkosta eronneiden luku on kyllä noussut Suomessa huimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Joko olemme menossa kehityksessä eteenpäin tai taaksepäin, ken tietää. Sen näemme tulevaisuudessa.

Ei, minulla ei ole mitään sinua vastaan jos uskot johonkin, kunhan et tule minulle tyrkyttämään uskontojasi.

20
Sekalaista juttua / Vs: Aseet.
« on: August 20, 2008, 14:29:35  »
Jalkajousi ja jousipyssy sama asia? Joo-o, suosittelen tarkastelemaan niitä jouleja...

21
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalojen hajuerot
« on: August 09, 2008, 15:06:13  »
IMO ainut kala joka oikeasti HAISEE on juuri tuo limatuubi, mulla ainakin oksennusrefleksit toimii sitä perkatessa. Muut kalat sitten ovat aika neutraaleja, vaikka kirbelitkin joskus tuoksahtavat.


22
Sekalaista juttua / Vs: naapurisopua
« on: August 03, 2008, 11:33:02  »
Hannu Karpo, Lienee Maahinen ja Panomies.

I Lol'd :-----DD

23
Sekalaista juttua / Vs: Top-3 tietokone pelit
« on: July 29, 2008, 00:48:20  »
1. WoW
2. Counter-Strike 1.6 ja sorsa
3. Kaippa ne Puoli-Elämät tähän tulee  :roll:

Näin meillä, entäs teillä? ;)

24
Sekalaista juttua / Vs: Intti
« on: July 19, 2008, 23:56:20  »
Tuleva hajoaminen todennäköisesti v.2012  :roll:

25
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: July 19, 2008, 14:07:59  »
Onnittelut myös perzalle tuollaisesta ottivaapusta  :-D

26
Sekalaista juttua / Vs: Uskotko aaveisiin
« on: July 09, 2008, 17:40:57  »
Noh, itselläni täti teki itsemurhan marraskuussa -94 ja pappa kuoli syöpään marraskuussa -04, sama päivä mutta pappa kuoli about klo. 04.00 ja täti n. klo. 02.00, kyllähän tuo tietenkin pistää mietityttämään. Vielä piikkinä se, että mummu kertoo heräävänsä aina marraskuussa kuolinpäivänä klo. 02.00.
Ja miten tuo liittyy aaveisiin?
Eiköhän tämä triidi ole haarautunut niin paljon yliluonnollisen puolelle notta voin kertoa tuon teille

27
Sekalaista juttua / Vs: Tyhmin tekonne ikinä?
« on: July 09, 2008, 15:21:12  »
Tuohon Percan (wanhaan) juttuun vedoten, että tais ilta-sanomissa olla joskus vuosi-kaks sitten olla tuon tapaisesta juttua, oisko ollu peräti sama asia?

28
Sekalaista juttua / Vs: Uskotko aaveisiin
« on: July 09, 2008, 13:58:32  »
Noh, itselläni täti teki itsemurhan marraskuussa -94 ja pappa kuoli syöpään marraskuussa -04, sama päivä mutta pappa kuoli about klo. 04.00 ja täti n. klo. 02.00, kyllähän tuo tietenkin pistää mietityttämään. Vielä piikkinä se, että mummu kertoo heräävänsä aina marraskuussa kuolinpäivänä klo. 02.00.

29
Sekalaista juttua / Vs: Lemppari bändi?!
« on: July 04, 2008, 21:08:22  »
Sentenced
Kotiteollisuus
Rammstein
Iron Maiden
Ruoska
Apocalyptica
Amorphis
Stam1na

ja jotai randomia, pääasiassa hevillä mennään, mutta kaikki paitsi humppa menee.

ps. musiikkimakuni on täydellinen, ei kritiikkiä.

30
Sekalaista juttua / Vs: Minkkiloukut
« on: July 17, 2007, 20:38:19  »
Voin sanoa näin suoraan teille ilmakolla minkit lopettaville: Haistakaa paska, täysin järjetöntä touhua. Ilmakolla ei ammuta mitään eläintä, sillä siinä ei ole lähellekään tarpeeksi tehoa. Ostakaa pistooli tai pienari, please...

Jos minkki kuolee heti kun kuti uppoaa, nin ilmakossa on tehoa aivan riittävästi. Paskaa saat haistatella vaikka yyveellä, mutta kantani ei muutu.
Vaan entä jos minkki ei kuolekaan, vaikka kuti uppoaa? Ilmakoissa ei ole tehoa kuin max. 370m/s, eli suhteutettuna sama asia kun pienarilla ampuisi metsälintua

Pages: [1] 2 3


center>