Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Shark

Pages: 1 [2]
31
Sekalaista juttua / Formulaveikkaus
« on: March 26, 2010, 20:28:47  »
Viikonloppujen ratoksi keksin Kalassa.netin Vetoukot -kisan. Eli mallina maikkarin miesten veikkaukset vormuloitten gp:n 10 parhaasta. Veikathan tosin myäs aika-ajojen 10:tä parasta. Aika-ajoveikkaus: Jos veikattu kuski on juuri oikealla sijalla mihin veikattu, pisteitä ropisee 1. Jos veikattu kuski ei ole samalla sijala mihin veikattu, mutta on silti kymmenen joukossa, pisteitä tulee 0,5. Jos veikattu kuski ei ole kymmenen joukossa ei pisteitä tule.

Kisaveikkaussäännöt: Jos veikataan kuskia sijalle 2, ja kyseinen kuski on maalissa sijalla 2, pisteitä tulee kaksi (2). Jos kuski ei ole samala sijala mihin on veikattu, mutta on silti kymmenen joukossa ( tai keskeyttää ), tulee pisteitä 1. Jos kymmenen joukkoon veikattu kuski ei ole kymmenen joukossa, pisteitä ei heru.

Lisäksi Heikin sijoitusta veikataan aika-ajoissa sekä itse kisassa. Täsmälleen oikein arvatusta sijoituksesta ropisee 1 piste niin a-ajoissa kuin gp:ssä. Toinen spesiaaliveikka on kisan nopeimman kierroksen tekijä, josta tulee pisteitä myös 1.

Esim. Kiinan GP:n aika-ajon Sharkin veikkaus:
1. Schumacher
2. Rosberg
3. Senna
4. Barrichello
5. di Grassi
6. Kovalainen
7. Petrov
8. Kubica
9. Alonso
10. Button

Oikea rivi:
1. Schumacher (1 pts)
2. Senna (0,5)
3. Rosberg (0,5)
4. di Grassi (0,5)
5. Kovalainen (0,5)
6. Barrichello (0,5)
7. Massa (0)
8. Hamilton (0)
9. Alonso (1)
10. Button (1)
Yhteensä 5,5 pts / 10 pts.


Kauden päätteeksi selviää paras Vetoukko, ja voittaja palkitaan ruhtinaallisesti myöhemmin ilmoitettavalla palkinnolla.   :-D

32
Rakentelu / Lautta
« on: July 18, 2009, 19:28:03  »
Yllättävän(?) vähän löytyi haulla keskustelua "lautoista", tässä eräs aiheeseen viittaava threadi:
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=3945.0
 
Uisteluvene-threadista osmanhauen lautta: Lautta

Elikkä, onko kukaan muu kuin ed. osmanhauki rakennellut itselleen lauttaa, huvi- tai kalastuskäyttöön? Paikallisen järven rannalla joku hurja tuollaisen piänen, arviolta 2*4m kokoisen lautan on tehnyt, perämoottori ja katos ja kaikki, kelluttajina sinisiä tynnyreitä. Mukavahan semmoselta olisi paistatella päivää, pikkumoottori (jopa sähkökö?) pukkaa vain eteenpäin hiljaista vauhtia.

Ruotsinmaalta löytyi heti muutamia malliksi;
http://195.149.144.149/images/98/9864697260.jpg
http://195.149.144.149/images/26/2607978122.jpg

Ensimmäisen kuvan lautta liikkuu peräti polkien...  :-D

Mutta, ei kai tuollaisen rakentaminen itsekään ylittämättömiä kädentaitoja vaatisi, kellukkeiksi ajattelin itse rumpuputkea ja finnfoamia. Lautan rakenteeseen mallia vaikkapa laiturista.

33
Oulun lääni / Kuusamo, nyt kutsuu mua Kuusamo...
« on: July 31, 2008, 21:40:53  »
Parin päivän päästä olisi edessä kahden päivän reissu sukuloimaan Kuusamoon.

Jos vain millään ehtisi, tarkoitus olisi käydä heittelemässä vähän uistintakin. Kokemusta ei itselläni sieltä ole, joten kaikennäköiset vinkit otetaan vastaan, kalapaikat, kalat, vieheet, mahdolliset luvat...  Niin, ja perhovehkeitä ei tule mukaan, tällä kertaa.
Ja elkää sitten mielellään ehdotelko mitään turistirysiä, kaipailisin paikkoja, joissa kalastuksesta voi nauttia yksin...

Erityisesti kiinnostaa siian ja mahdollisesti eri nieriöitten kalastus.

34
Sekalaista juttua / Akvaarioprojekti
« on: July 16, 2008, 20:18:44  »
Nyt kun tuo lampi on kunnolla käynnissä, niin voidaan aloittaa seuraava projektikin kunnolla. Tuolla lampiaiheessa jo tätä vähän sivunnut.

Eli, yksi akvaario sisältä jo löytyy, tuollainen 150 litrainen trooppinen allas. Nyt suunnitelmissa on 450 litrainen allas, johon tulisi kotimaisia kalalajeja. Esimerkiksi mutu, kivisimppu ja salakka.

Tällä viikolla saanut vasta tuon akvaarion vedenpitäväksi, joten nyt alkaa tekniikan osto. Sekin suunniteltu jo aika pitkälle, voisi jo laittaa tilauksen sisään...

Mutta, teiltä kuulisin mielelläni kalalajeja, joita minun kannattaisi harkita. Lisäksi jos jollakin on tiedossa virtaavassa vedessä viihtyviä suomalaisia vesikasvilajeja, kertokaa. Allas on tarkoitus päivittää parin vuoden kuluessa suuremmaksi, kunhan vain edullinen 1000-2000 litran allas löytyy, toinen vaihtoehto tehdä taas itse.

Mutta, kertokaas mielipiteenne projektista, ja ehdotelkaa kalalajeja, kasvilajeja, ja muita eliölajeja.  :wink:

35
Sekalaista juttua / Nukkuminen
« on: July 08, 2008, 23:18:34  »
Ovatkos kalassa.nettiläiset aamunvirkkuja, vai illantorkkuja? Montako tuntia nukut yössä?

Nyt on pari viikkoa ollut itselläni vaikeuksia nukahtaa, en tiedä miksi. Olisiko jotain niksejä, joilla olisi ainakin plasebo -vaikutus?   :roll:

36
Perhokalastus / Hauen perhokalastusta aloittelemassa
« on: March 20, 2008, 22:25:53  »
Sanotaan nyt heti suoraan, että olen täysin ulalla kaikista näistä perhokalastuksen hienouksista, perhokalastushistoriani kattaa yhden Shakespearen halpisvavan, jolla on viime vuosina vähän käyty mitä perhoa milloinkin heittelemässä joella. Saalis ollut harjusta, ja muutama pienehkö taimen.

Tarkoituksena siis olisi ensi kesänä aloittaa hauen perhokalastus, jotenkin kaipaan kalastukseen ns. 'uusia haasteita'. Virvelöinti kesäisin ei oikein innosta, pilkkimiehiä kun paremminkin olen.

Taustatietona hauen perhosteluun on oikeastaan vain muutamat nettilinkit.
Hauen kalastuksen lisänä haluaisin käyttää settiä myös mahdollisesti lohenkin onkimiseen. Miten tuo onnistuisi samalla välineistöllä?

Sen verran tullut muilta palstoilta otettua tietoa, että vavan koko on jotenkin tiedossa, eli luokkaa 8-11, ja koko 8,8'-12' ?
Kelalla ei kai kovin suurta merkitystä?

Eniten olen tietämätön näistä siimoista.  :roll:

Eli kaipaisin suosituksia välineistöön, joka tulisi pääosin hauen perhokalastukseen, mutta myös pieneksi osaksi lohen. Kalastusta joella ja järvissä, kahlaamalla. Budjetti olkoon siinä viidensadan euron hujakoilla.

37
Ulkomaat / Vuonoilla pilkkiminen?
« on: February 20, 2008, 18:53:35  »
Nyt olisi taas edessä lähtö huhtikuussa tuonne Pohjois-Norjaan rautujärville pilkkimään. Rautupaikat kyllä ovat tiedossa, mutta olisi mielenkiintoista kokeilla jotain erilaistakin.

Miten vuonoissa, ja ylipäätään Jäämeren rannoilla on jäätä talvisin, ja miten siellä pilkkiminen (ihan jäällä  :-) ) onnistuu? Pikaisella googletuksella löytyi vain juttua kesäpilkkimisestä Jäämerellä.


38
Lappi / Erikoisempia(?) kalalajeja Pohjois-Suomesta?
« on: December 13, 2007, 18:02:21  »
Vähän aikaa sitten kyselin noista ruutanoista. Nyt olisi eräitä toisia lajeja etsinnässä, olisin ERITTÄIN kiitollinen, jos joku voisi kertoa edes pienen havainnon seuraavista kaloista: (Pohjois-Suomen vesistöissä)

Kivennuoliainen Noemacheilus barbatulus

Kivisimppu Cottus gobio

Kirjoeväsimppu Cottus poecilopus

Kuore Osmerus eperlanus

Mutu Phoxinus phoxinus

Pikkunahkiainen Lampetra planeriPienetkin havainnot voivat olla tärkeitä!  :-)

39
Järvikohtainen keskustelu / Särkijärvi
« on: November 23, 2007, 18:39:50  »
0.5 version mukana keskuuteemme saapunut Särkijärvi on omasta mielestäni erittäin mielenkiintoinen, ja ennenkaikkea HAUSKA vesistö. Varsinkin verkkopelaamisessa. Kerrankin särjenpilkkimistaidoista on hyötyä.  :-D

Mitäs mieltä muut ovat?

40
Sekalaista juttua / Kalalammikko
« on: August 06, 2007, 23:33:13  »
Vihdoinkin, äärettömän kovan kaivamisen jälkeen se on valmis! Noin 12 kuutiota (12000l litraa) vettä sisältävä lampi vuorattuna allasmuovilla on viittä vaille valmis!

Lammessa on kasveja, kiviä, piilopaikkoja kaikkea mitä järvissäkin on.  8-) Vesi on 'valmisteltu' kaikkien sääntöjen mukaan, eli kypsyttämällä (Kuten uusi akvaariokin on kypsytettävä). Lammessa on itsetehty suodatin, sekä ostettu UV-suodatin, veden hapettamiseen 2000 litraa tunnissa pumppaava suihkulähdepumppu.

Nyt kysynkin teiltä arvoisat kalassa.nettiläiset, mitä kaloja minä tuonne laitan? 
Ps. Kuvia tulee tietenkin piakkoin!

41
Lappi / Ruutanoita Pohjois-Suomessa? (Muonio - Kuusamo - Kemi)
« on: July 24, 2007, 23:18:04  »
Eli olisiko jollakin tiedossa jokin järven tapainen, jossa polskisi ruutanoita?
Otsikossa mainituilla leveysasteilla, Muonio-Kuusamo-Kemi?

Edes Oulun suunnalta?

42
Rakentelu / Haukitasureihin uusia värejä?
« on: November 18, 2006, 21:29:30  »
Nyt olisi valmiina pari kappaletta tasureita, vain maalaus puuttuu. Hauelle olisin ajatellut syöttää noita, mutta tahtoisin jotain uutta väritystä näihin vanhoihin ja kuluneisiin muikku, ahven ym. väreihin...  :-)

Katselin hieman kesäviehepakkini antia, ja yritin katsella mahdollisia värityksiä. Voisikohan hauelle käydä samat värit, kuin kesälläkin, esimerkiksi puna-valko, joka on aika perusvaappuväri.

Vinkkejä voi kertoa!  :-)

43
Rakentelu / Värijauheet?
« on: November 13, 2006, 15:37:51  »
Kalassa.netin artikkeleissa esitetään, miten voi tehdä värikoukkuja. Nyt itseänikin kiinnostaisi tehdä tuolla, ehkä 'virallisemmalla' tavalla.

Mitä noilla värijauheilla tarkoitetaan, kun en ole missään nähnyt niistä puhuttavan. Sekoitetaanko ne johonkin, liimaan?
Olisiko jollain esimerkki-kuvaa, millaisissa purnukoissa niitä on, tai myydäänkö niitä jossain verkkokaupoissa?

44
Pilkintä / Kaikuluotain pilkinnässä
« on: November 11, 2006, 17:38:15  »
Kiinnostaisi hankkia kaikuluotain kirjolohen/hauen/lohikalojen pilkintään. Kalassa.netistä ei löydy kovinkan paljon tietoa, hyödyttääkö se yhtään.

Minkä merkkinen sopisi, ja millaisia malleja voisi käyttää? Voiko nettikaupoista tilata?
Kertokaa kokemuksia yms!

45
Rakentelu / Luonnonkaloja tekolammikkoon?
« on: October 19, 2006, 21:17:17  »
Pälkähtipäs päähän taas melko mielenkiintoinen hanke...  :-D

Ajattelin, kun noihin sisäakvaarioihinkin laitetaan särkiä, yms, niin miksei sama onnistuisi ulkona sijaitsevassa lammessa. Eli lampeen istutettaisiin esim. ahvenia, mateita, särkiä, yms.

'Lampea' ei ole (yllätys,yllätys), mutta sellaisen 'rakentaminen' olisi mielessä. Olisiko tällainen mahdollista?

Lammesta olisin kaavaillut ehkä noin kahdeksaa metriä pitkää, ja neljää metriä leveää. Syvyyttä ainakin metri. Eli aika suuri.

Lampi kaivettaisiin, 'altaaseen' valettaisiin päälle betoni, tai sitten allasmuovilla päällystettäisiin. Sitten sinne hiekat, kasvit, yms.

Mitenköhän olisi mahdollista?  :mrgreen:

edit: otsikkoa muokattu

46
Lappi / Simojoki Ranuan korkeudella
« on: July 15, 2006, 12:35:06  »
Onko kenelläkään tiedossa Simojoen kalapaikoista Ranuan lähettyvillä?
Tai jotain muuta, onko lohta tällä korkeudella?
Millä kannattaa kalastaa, paikkoja yms.
Mitä kaloja?

47
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Volfram-morrit?
« on: February 17, 2006, 15:38:38  »
Miten ne toimivat? Pitääkö ne "ladata" jollain valolla?

48
Pilkintä / Ryöstäjä vai madehara kutuajalla?
« on: February 15, 2006, 14:39:21  »
Niin kumpaa kannattaa käyttää kutuajalla? Kummalla tulee paremmin?

49
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Valio haukipilkkinä?
« on: February 11, 2006, 12:45:51  »
Voiko 8,5 -senttisellä Valiolla pilkkiä menestyksekkäästi haukia? Pitääkö vaihtaa isompi koukku (kolmihaara)?

edit: otsikkoa tarkennettu

50
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Siimat Mormyska-pilkintään?
« on: February 10, 2006, 20:28:14  »
Voisiko joku kertoa, mikä olisi sopiva siiman paksuus kun pilkitään 2mm:n morrilla? Ja toiseksi, onko tuo 2mm:n morri liian pieni pilkittäväksi ilman, että se on jonkun pystypilkin perässä? Voiko sillä pilkkiä yksistään? Itselläni on 0.12 millin siima, kun pilkin morrilla. Mikä on kaikkein ohuin siima, millä voi pilkkiä pelkällä morrilla?

51
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Valopilkit?!
« on: February 07, 2006, 21:42:35  »
Oletteko kuulleet tuollaisista, kuin valopilkeistä? Kuulin tänään, ovatko ne tehokkaita, mille kalalle sopivia? Ne, joilla on kokemusta niistä, voisivat sanoa täällä. Toimivatko ne millä? Uskon, että se olisi varmaan hyvä ärsyke hauelle...

Pages: 1 [2]


center>