Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Himopilkkijä89

Pages: 1 [2] 3 4 ... 34
31
Mainostus Sallittu! / Vs: Tarjousketju
« on: April 23, 2013, 22:18:37  »
Kalakaapun verkkokaupassa tällä hetkellä tämänlaiset tarjoukset:
http://www.kalakaapu.fi/kauppa/product_catalog.php?c=167

Itse myymälässä poistoissa tällä hetkellä muistaakseni ainakin K.P softbaitseja (jigejä siis) -50% ja perhosiimoja -60%. Nuo siis sellaisia mitä ei taida tälle vuodelle enää lisää tulla ja siksi poistoissa.  :-)

32
Länsi-Suomi / Vs: Sastamala, Roismalanlahti
« on: March 18, 2013, 14:16:25  »
Vahvistumaan päin ne jäät on koko ajan kun pakkasia pitelee. Oliskohan tänä vuonna vahvimmillaan maaliskuun lopussa.  :-)

Kyllä tuolla muutama vuosi sitten tuli isoa ahventa aika monestakin kohdasta, mutta ainakin itse suuntaan ensi kerralla Alasenrannan puolelle kokeilemaan, toki itse lahdeltakin voi jostain löytyä.

33
Isojärvellä yhdet kisat käyneenä voin sanoa, että ainakin keltaruskea morri sinänsä uitettuna toimi hyvin isommalle ahvenelle, eikä tarvinnut olla edes kovin pieni morri. Silloin kisan lopuksi sain kyllä hyvin isolla pystypilkilläkin silmäsyötillä kun hyvä paikka löytyi, mutta aika jäi silloin pahasti kesken.

34
Länsi-Suomi / Vs: Säkylän Pyhäjärvi?
« on: February 04, 2013, 23:46:18  »
Juu kans pari kertaa Säkylässä käyty, viime lauantaina kisassa kolmas 9930g, suurin osa värikoukulla.
Toissa viikonloppuna Kalikassa hupipilkillä 11,5kg ahventa, suurin osa silloin morrilla, kolmisen kiloa ehkä värikoukulla.

Alle 3m vedessä monin paikoin ihan mukavasti 40-100g ahventa, mutta selälle saanee mennä jos isompaa haluaa.

35
Pilkintä / Vs: Mitä pilkkireppunne ''sisältää'' ?
« on: January 29, 2013, 18:35:35  »
Pilkinpelastaja.
Minkäslainen viritys tämä on?

36
Länsi-Suomi / Vs: Säkylän Pyhäjärvi?
« on: January 22, 2013, 16:55:50  »
Pilkkiäijä vastasi vähän myöhässä  :wink: kisa oli toissapäivänä.

Säkylässä on aika moni kisa voitettu värikoukulla muutamana viime talvena. Kaverikin oli toissapäivänä yleisen kolmas ja pilkki koko ajan värikoukulla. En ole itse juurikaan Säkylässä värikoukkua käyttänyt, mutta voisin kuvitella että keltainen ja vihreä toimivat kun ne toimivat morriväreissäkin. Kalan syönnillä ollessaan ei ole mitään väliä minkä värinen koukku siellä killuu. Kyllä se morri kuitenkin se varmin väline tuolla järvellä on.

Voittajalla oli kuulemma toissapäivänä reilu 12kg ahventa.

37
Etelä-Suomi / Vs: Valkjärvi, Nurmijärvi
« on: January 17, 2013, 21:46:57  »
Osaisiko joku sanoa millainen tämä Valkjärvi on pilkkijärvenä? Missä syvyydessä ahventa tähän aikaan talvesta, veden näkösyvyys, normiahvenen keskikoko jne?

38
Etelä-Suomi / Vs: Vesijärvi, Lahti
« on: January 14, 2013, 21:05:16  »
Ei ole tullut käytyä näillä jäillä, mutta syvyyksiä voit etsiskellä täältä: http://www.retkikartta.fi/tuikki/

39
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Missä hyviä pilkkipaikkoja Pirkanmaalla?
« on: January 08, 2013, 00:43:35  »
No itse tulee käytyä (en tiedä onko kaikki Pirkanmaan puolella)
Pyhäjärven Sorvanselkä ja Huhtaanselkä Nokialla ja Kierimo Lempäälässä

Kulovesi, Rautavesi ja Liekoveden Roismalanlahti
Vanajaveden monet alueet

40
Mainostus Sallittu! / Vs: Kilpapilkintäblogi
« on: January 07, 2013, 22:26:03  »
Eipä nuo morrit niin erikoisia ole, 90% on Karismaxeja mitä käytän. http://www.karismax.fi/morrit.html Eli näitä tapsimorreja ja volfram-morreja tulee uitettua. Särjelle käytän sitten pienempiäkin ohutlankaisia ja pienellä väkäsellä olevia tapsimorreja ja joskus harvoin volfram-morrejakin. Ei ole mitään tietoa minkä merkkinen mikäkin näistä morreista on, katson vain aina että koukku on sopiva kalalle ja sopiva morrin kokoon nähden, väritykset vaihtelee melko paljon.

En ole huomannut morrien värityksessä kovinkaan selviä eroja koskaan pyytävyyteen, vaan tärkeintä on aina että koukussa on sopivan kokoinen väkänen ja se on riittävän ohutlankainen mutta samalla jämäkkä jos surviaisia koukussa käyttää. Kärpäsentoukat kyllä menee paksumpaankin koukkuun.

Ketjut on nykyään itse tehtyjä ja ketjun pituus aina 3 tai 5 lenkkiä. Koukut ketjukoukuissa on eri merkkisiä perhokoukkuja. Värit näissäkin yleensä yksivärisiä sillä en usko siihen, että kala jättää iskemättä jos esim. joku tietyn värinen väripiste puuttuu.  :-D

Värikoukkuvälineet on vielä vähän vajavaiset kun sitä on tullut uitettua kisoissa erittäin vähän. Eilen käytin nro 16 koukkua pääosin värissä kelta-vihreä. Puna-keltaistakin uitin välillä toisella vavalla, mutta en huomannut eroa pyytävyydessä.

Kuvia tulee kyllä blogiin pikkuhiljaa lisää kun jaksaa/ehtii. Sepe-pilkeistä varsinkin koitan saada jotain juttua aikaan lähiaikoina.

41
Pilkintä / Vs: Paistikalan metsästystä
« on: January 07, 2013, 13:20:06  »
Jos on kyse tuosta Hirvijärven Tekojärvestä niin kalaa siellä kyllä riittää mutta se on erittäin tiukassa ainakin ennen maaliskuuta. Keväällä saavat matalasta, metrinkin vedestä isoja ahvenia välillä hyvinkin. Koskee myös aika lailla kaikkia tekojärviä tuolla alueella.

42
Länsi-Suomi / Vs: Sastamala, Roismalanlahti
« on: January 03, 2013, 23:12:53  »
Juu neljästi käyty joista viimeksi tosin olin vain pari tuntia. 8kg, 5kg ja 10kg oli ahvenmäärät kolmella ekalla kerralla peräkkäisinä päivinä. Isoimmat ahvenet siinä reilu 300g. Nyt viime kerralla tuli ahventa vain kilon verran ja vain pari yli 100g, tosin aika hätäinen oli käynti ja aivan loppupäivästä. Samana päivänä oli kuulemma noussut hyvän kokoisiakin ahvenia ainakin 800g asti.

43
Pilkintä / Vs: Hyviä tasureita
« on: December 12, 2012, 13:07:15  »
Kyllähän Ässä on 'kaiken' paras, mutta eipä taida mistään saada enää?
Huuto.netissä aika tasaisin väliajoin noita myydään. Eipä niitä hirveästi muuten enää saa kuin käytettyinä.

44
Pilkintä / Vs: Ahvenen pilkintä
« on: December 11, 2012, 20:52:39  »
sanokaas kokeneempana että millasella pilkillä saa tummasta matalasta järvestä ahventa?
Kun jokku on sanonu että suomi pilkki ja valio pilkki on tosi hyviä ja surviaisen toukkia koukuun.
Mitä te suosittelette

tv sami
En tiedä mitä tässä tarkoitetaan matalalla mutta itselle matala on alle 2m.
Itse käytän pääasiassa pelkkää volframista tehtyä morria, välillä taas 3-5cm kokoluokan pystypilkkejä ja 2-4cm tasureita.
Tummassa vedessä toimii morriväreistä ainakin oranssi, keltainen ja usein kultakin. Syötiksi ehdottomasti surviaisentoukkia, mikäli kala ei hirmusyönnillä ole.

haitaako pilvinen sää pilkillä?  tai lumisade? otaako kala silti? :-D
Kuten sanottu, kirkasvetisillä järvillä ja valon määrän ollessa suuri, varsinkin viime jäillä pilvinen ja sateinen keli on usein se mikä saa kalan syömään parhaiten. Lumipeitteen ollessa paksu sameavetisillä ja pienillä järvillä pilvinen sää yleensä huonontaa kalantuloa.

45
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: December 04, 2012, 17:22:50  »
Kausi avattu Nokialla Liukuslahdella. Jäätä pääosin 8-18cm, mutta rannassa paikoin ohuempaa ja huonompilaatuista. Eilen tosin pilkin jo rantavesissä mutta jää rusahteli vielä turhan paljon.

46
Pilkintä / Vs: Pilkkijän linkkivinkit
« on: November 29, 2012, 00:02:09  »
http://pilkkikilpailut.blogspot.fi/p/linkkeja_27.html

Omasta blogista löytyy myös linkkejä kalastussreurojen kotisivuille viiden itseäni lähimmän piirin osalta. Joillakin seuroilla on sivuillansa näkyvissä myös kisatuloksia, sekä omista että yleisistä kisoista.

47
Vetouistelu / Vs: Vapojen määrä
« on: November 14, 2012, 02:24:46  »
Yksin soutu-uistellessa 4 vapaa menee ihan hyvin kunhan ei hirveän kovaa tuule. Moottorilla sitten isommalla porukalla välillä n. 6-10 vapaa käytössä. Soutaessa yksin käytän melkein aina 4 kelluvaa vaappua lyhyillä siimoilla, paitsi syvässä vedessä sitten painouistimiakin.

48
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Paljonko pilkkejä ?
« on: November 09, 2012, 00:35:37  »
Mukana järvellä ei monesti ole kuin ne mitä on vavoissa kiinni, eli 4-10kpl yleensä. Näin siis ahvenelle.
Omistettujen määrää en ole laskenut, mutta olisiko 30-40kpl pystypilkkiä. Noissakin on useita täysin samanlaisia pilkkejä, eli tavallaan varapilkkeinä. Tasapainopilkkien määrä on samaa luokkaa. Jos pystypilkkien valmistajia miettii, niin pääasiassa käytän 4-5 eri valmistajan tekeleitä.

Joskus harvemmin kun varavälineitäkin tulee mukaan niin taskussa muutama pystypilkki, tasapainopilkki ja morreja.  :roll:

Kuhaa ei ole tullut varsinaisesti koskaan edes koitettua koko reissua, mutta arsenaali on sille selvästi suppeampi, tyyliin 2 pystypilkkiä ja pari tasuria. Kuhalle kuitenkin varusteet on astetta järeämmät.

Jos taas tulee pilkittyä vaikka särkeä niin yleensä parilla morrilla ja tapsivirityksellä pärjää pitkälle.

Hauelle varustus olisi vieläkin suppeampi, yhdellä Valio-pystypilkillä aika hyvin pärjäilee jos haukia haluaa.

49
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Paras morrivapa?
« on: October 30, 2012, 21:16:13  »
Maxtreme 2 toimii kyllä matalassa vedessä ainakin pikkutasureilla. Syvässä hankaloittaa pieni kela joka on tehty pääasiassa matalassa pilkintää varten.  :-P Kyllä noita myyntiin tulee ainakin jossain vaiheessa varmaan ihan samoihin paikkoihin kuin muitakin Karismaxin vapoja, kunha niitä saadaan tarpeeksi valmiiksi...

50
Pilkintä / Vs: Tavoitteet Pilkkikaudelle 2012-2013
« on: October 26, 2012, 23:17:51  »
-Käydä mormyskointikisassa, mikäli tärkeämpiä kisoja ei mene päällekkäin
-Olla uimatta pilkkikamppeet päällä
-Saada hyvää seuraa jäälle
-Saada ihmisiä innostumaan kilpapilkinnästä
-Kisoissa aina voitto tavoitteena kun sellaisiin lähdetään
-Ylläpitää aktiivisesti blogia ja saada sinne lisää kuvia
-Käydä viime jäillä merellä
-Panostaa eniten ajanjaksoon maaliskuusta eteenpäin

51
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2012
« on: September 07, 2012, 11:41:20  »
Hauet alkoivat tulla matalampaan kun vesi alkoi viiletä... :-P

Eilen illalla ja tänään aamulla yhteensä 35 haukea säippäuistelemalla alle metrin vedestä. Ahvenet ilmeisesti tällä mökkijärvellä meni jo sen verran kohmeeseen että niitä nousi vai 25kpl. Myös hauen koko kasvoi heti keskikesästä.  :-D Nyt melkein 500g ja keskikesällä samoilla paikoilla noin 300g. Haukea nousee melko lailla samanlailla kuin toukokuulla mutta ahvenen tulo alkaa ainakin näillä vesillä hiipua uistelemalla.

Tänään oli aamulla sellainen syöntipiikki mitä ennen en ole tällä järvellä haukien kanssa kohdannut muuta kuin keväällä, kymmenkunta haukea alle puoleen tuntiin.

52
Etelä-Suomi / Vs: Hämeenlinnan seudun heittopaikat.
« on: August 21, 2012, 00:49:43  »
Kirstulansalmella piti joskus poiketa mutta jäi väliin, jos sitten syyskuussa uutta yritystä. Sitä edeltävän kapeemman kohdan ja rautatiesillan joskus kokeilin ilman ihmeempää saalista, joku pieni hauki taisi tulla. Katumalla tosiaan rannalta heittelypaikkoja ei niin hirveästi löydy ainakaan jos meinaa pohjaa pitkin kalastaa.

Asun tämän sillan lähellä mikä on se 4km keskustasta etelään, usein siinä kalastajia on mutta kaloja heillä näkyy suht harvoin. Kuhaa, haukea ja ahventa kuitenkin oon nähnyt nousevan, joskus kuulemma isompaakin kuhaa.

53
Vetouistelu / Vs: Ahvenen uistelu
« on: August 20, 2012, 21:03:51  »
Yleensä säipillä 0,3-1m vedessä, syvemmästäkin tulee mutta vähän vaikeampaa. Päivällä varsinkin ahvenet tuntuu olevan aika pohjassa ja pintautuu vasta illalla.

54
Länsi-Suomi / Vs: Tampereen Pyhäjärvi
« on: August 06, 2012, 16:08:23  »
Ihan toisessa päässä eli Sotkanvirralla. Pari kolme kertaa tullut käytyä tuon jälkeenkin mutta saaliit olleet tosi vaisuja, maksimissaan 6 ahventa/kerta. Parhaat ajat kyllä pitäisi olla elokuulla ja nyt ei ole tullut käytyä 3 viikkoon. Toki elokuu on muuallakin hyvää aikaa ahvenelle.  :-D

Virtauksista hyvin paljon kiinni miten tuolta kalaa tulee, eli syönnit vaihtelee tosi paljon...

55
Heittokalastus / Vs: Jiggaus
« on: June 29, 2012, 19:13:52  »
Rannalta jigaamalla saa vuolteilla varmasti jigejä pohjaan jatkuvasti jos yhtään pohjassa pitää jigiä. Toki hieman paikasta kiinni mutta itse en rupea...

56
Perus morrivapa on varmaan aika hyvä, vaihtaa siihen vain tapsipilkintään tarkoitetun herkistimen jos sellaista ei ole. Toki voi toimia ilman herkistintäkin jos osaa. Paksummat morriherkistimet tosin myös toimivat pienemmille pilkeille ja ei laiturilla varmaan kovin isoja tarvitakkaan ellei sitten kovin syvä laituri ole. Itse laittaisin varmaan Karismaxin max 8 vapaan pienen tapsipilkin jos lähtisin kisaan nykyisellä vapakalustolla. Herkistimen tosiaan täytyy vain olla tarpeeksi jäykkä jos sellaisen laittaa.

57
Laiturikisoissa tuskin yleensä ketjupilkeillä tekee paljon mitään kun ne kisat viedään pääosin särkikaloilla. Morreja ja tapseja nuo tuppaavat käyttämään. Kehimisvapoja käytetään varmaan todella vähän koska se on laiturin reunalta huomattavasti hankalampaa kuin talvella.

58
Heittokalastus / Vs: isoin kala jigillä
« on: June 26, 2012, 00:45:56  »
Jigauksen aloitin pari vuotta sitten, kuhan jigauksen oikeastaan tänä vuonna...
Enkat:
ahven 600g
hauki 3,5kg
kuha 1,9kg

Ahven viime vuonna ja muut tänä vuonna.

59
Länsi-Suomi / Vs: Tampereen Pyhäjärvi
« on: June 19, 2012, 01:43:40  »
Kävin toisella puolella Luotoa kuin missä Kaivanto on ja saaliiksi 31 ahventa/4,8kg, isoin 516g. Kuhista ei havaintoja mutta yksi yli kilon hauki. Jigejä jäi pohjaan ihan riittävästi myöskin. Ehkä jossain vaiheessa Kaivannon puolelle jigaamaan. Muita kalastajia ei näkynyt kuin hetkellisesti.  :-)

60
Länsi-Suomi / Vs: Suonojärvi, Vesilahti
« on: June 11, 2012, 13:40:42  »
Lauantaina ja sunnuntaina vähän kuhaa koittamassa jigillä. Lauantaina illalla 1,5 tunnin sisään 5kpl 39-49,5cm kuhia ylös ja 3,5kg hauki. Ahvenia 6kpl isoin 300g.

Lauantaina pienempiä haukiakin kymmenkunta.

Eilen oli vähän vaikeampaa, päivällä parin tunnin käynnillä 43,5cm ja 44cm kuhat ja illalla kun kävin niin yksi noin 40cm kuha ja yksi ehkä vähän alamittainen. Ahvenia yhteensä eilen noin 10kpl ja isoin n. 200g.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 34


center>