Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Himopilkkijä89

Pages: 1 ... 32 33 [34]
991
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
« on: April 20, 2006, 16:00:43  »
Tottapa turiset Maajoukkuepilkkiä 89.

Kyllä pitkälti pilkkikokemus karttuu juuri pilkillä käyden.
Mutta...jotta kaikki olisi suhteellista heitetään soppaan hiukan lisää pippureita.

Oletetaan, että sinulla on kaveri, joka " onnekseen " asuu juuri sen kaikkein kalaisimman järven rannalla ja istuu saunalaiturin päässä vetämässä paistiahvenia kaikkina mahdollisina hetkinä.

Sensijaan sinä onneton joudut etsimään kaikki mahdolliset järvet ja lammet pysyäksesi kalakeiton maussa mukana.

Kaverisi istuu ainakin tuplaten aikaa sinuun verraten, uittaa sitä iänikuista valoitaan ja saa kalaakin hitosti enemmän.

Sinä taas joudut kokeilemaan ja kehittelemään kaikennäköistä jippoa ja aikaa myöten olet oppinutkin saamaan heikoiltakin kalavesiltä saalista.

Siis kaverillasi on kokemusta ainakin tuplasti sinuun verraten, mutta sinun kokemuksesi on laadultaan niin paljon vankempaa, että tasapäisissä olosuhteissa hakkaat kaverisi kisassa, kuin kisassa.

  Se siitä kokemuksen määrästä.  No tämä tietysti oli voimakkasti karrikoitu, eikä siis paljoakaan todellisuuden kanssa tekemisissä, mutta tarkoitus on osoittaa, ettei aina määrä korvaa laatua.

   Kyllä sinulla selvästi on tietoa ja kokemusta kalastuksesta ja on hienoa, että olet halukas sitä täällä jakamaan.
Uusille kalamiehille ja -naisille on iso apu, kun ei tarvitse kaikkea käydä kantapääoppikirjan avulla lävitse .
Ja kyllä meille vanhoilleparroillekin uudet niksit kelpaavat .
Asun itse lahden rannalla, josta Nokian mestaruuskisoissa sai yleisen sarjan voittaja 220 grammaa ahvenia.

Kyseisellä paikalla syönninvaihtelut ovat melkoisia eri vuodenaikoina: alkutalvesta ensijäillä ahven otta hyvin tasapainoihin ja pystypilkkeihin, mutta heti kun lunta on satanut yli 10 cm ahven passivoituu eikä anna mitään merkkiä alkutalvesta kelvanneisinn välineisiin.
 Tällöin potkin itse lahdelle lumettomia paikkoja(mikäli railot eivät ole niitä jo tehnyt) ja vetelen pannukarkeita ahvenia pelkällä morrilla. Tätä kestää yleensä maaliskuun alkupuolelle asti, jonka jälkeen ahvenien saanti kyseiseltä paikalta on kaikkein hankalinta, sillä lumien sulaessa särjet ehtivät nappaamaan lähes aina ennen ahvenia.
 Kuitenkin kyseiseltä alueelta saadaan suurimmat ahvenet aivan viimejäillä - viime viikolla tein uudeksi ennätyksekseni 312 grammaa. Totuus on, että kyseisessä paikassa saa kokenut pilkkijä joka kerta puoli kiloa ahvenia, kun vain tietää mistä ja millä pilkkii.
Olen käynyt ko. paikalla tänä talvena pilkillä n. 25 kertaa - vain kerran ahventa on tullut alle puoli kiloa. Syynä oli se, että kokeilumielessä otin mukaan pelkkiä värikoukkuja ja jätin morrit kotiin.
Täytyy sanoa, että sillä lahdella kertyy erittäin monipuolista taitoa: pilkinkö pohjasta vai heti jään alta, kuinka saan ahvenia kun ahven on huonolla - mutta särki hyvällä syönnillä, missä vaiheessa vaihdetaan pystypilkki morriin.
Paikassa kehittyy siis kaikki neljä pilkintätyyliä: morri, tapsi, pysty ja tasapaino.

Mielestäni pilkkikilpailuissa kehittyy taidot enemmän kuin missään muussa. Varsinkin jos kisapaikat ovat erityyppisiä. Esim.  Lapin Narvijärvellä ahven ottaa vain, jos käyttää pelkkää morria ja istuu sitkeästi samalla reijällä.
Vammalan Rautavesi on toinen ääripää: hulmutin siellä kolme tuntia morria tuloksetta(luulin että syönti olisi huono), kunnes lopulta
älysin koittaa tasapainoa ja kiskaisin välittömästi jäälle 300 gramman ahvenen. Ahven oli siis sellaisella syönnillä, ettei se jaksa huomata/innostua niin pienestä ärsykkeestä kuin mormyska.

Voin sanoa, että pilkkitaidoiltani olen erittäin monipuolinen: suurimpina todisteina 4,5 kg Narvijärveltä, kun yleisen sarjan voittaja sai vain 3,5 kg. Paikan ahvenet siis tulevat pelkällä morrilla metrin syvästä(ahvenen keskipaino reilu 50 grammaa). Maajoukkueen loppukarsinnassa Kylliönjärvellä sen sijaan voitin 6 metrin syvyydestä ja alle 20 gramman ahvenilla. 8-)

Alkaa jo melkein olla sellainen tunne, että ahvenen pilkinnässä kaikki on jo opittu, vaikka se ei ole mahdollistakaan...
Sen sijaan esim. hauen ja kuhan pilkinnässä minulla on vielä runsaasti opittavaa ja Taimenen/Nieriän/Harjuksen pilkintä on vielä kokonaan kokematta...

Eiköhän siinä sitä kokemuksen LAATUA jo ollutkin...? :wink:

992
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
« on: April 12, 2006, 08:05:40  »
Turhia aiheita löydät tältä(kin) foorumilta aivan helposti. Oletko itse aloittanut sellaisia aiheessa pysyviä threadeja?
Tässä vastausten perusteella TOP 10:
Haukien heittely rannoille on syvältä!129
Mistäpäin olet? 120
Matojoen hauki 113
Minkäs ikäistä porukka on? 110
Seppo Suuronen Kalassa.netissä! 104
Suurin kalasi mato-ongella 99
Kalassa.net - T-Paita 99
Eläinrääkkäystä, sanovat... 96
minkälaista musiikkia kuuntelette? 93
Ennätyshaukesi...? 84
 
Montako näistä on oikein kalastukseen liittyviä? Onko edes 50% ? Tätä tarkoitan sillä paskanjauhamisella.
"..Täällä ei todellakaan ole monia ''Montako leukaa vedät?'' aiheisia keskusteluja.." Mitä ovat nuo 3 musiikki,pituus ja asuinpaikka threadit TOP 10:ssä sitten?

Mitä mettikköä kalamies tekee sillä tiedolla mitä musiikkia joku kuuntelee,  tai mikä on suurin Matojoen haukesi. Se ei ole edes oikeassa elämässä !

Jos kopioit kirjoittamaani tekstiä niin kopioi se edes sitten oikein. Toiseksi sitten kun erotat tunnit vuosista voidaan puhua kokemuksesta siinä kalastuksessa.
"Toiseksi sitten kun erotat tunnit vuosista voidaan puhua kokemuksesta siinä kalastuksessa."
Hmmm.... tarkoitatko että se jos käy esim. 10 kertaa pilkillä 5 vuoden ajan niin siitä saa enemmän kokemusta kuin yhden vuoden aikana käymällä 50 kertaa? Olen itse 16 vuotias ja käyny erittäin aktiivisesti pilkkikisoissa/pilkillä joka talvi. Olen siis käynyt neljän talven aikana pilkillä yhteensä noin 250 kertaa. Etkö myönnä että monet viisi vuotta vanhemmat pilkkijät ovat kokemattomampia?

993
Syöttiä ei tarvita, mutta koukun varteen voisi halutessaan lisätä väriä esim. silikoniletkun palalla kuten kesällä lusikkauistinten ja lippojen koukuissa joskus on.
Tuskinpa se haittaakaan että vaikka ahvenen silmiä laittaa koukkuun? Samalta alueelta mistä sieltä on haukia saatu on tullut nimittäin joka vuosi yli puolikiloisia ahveniakin. Että haluaisin että myös isot ahvenet nappaavat mutta hauen yritys on pääasia.

994
Pilkintä / Vs: Kuhaa VAIN mereltä?
« on: April 06, 2006, 12:51:11  »
Kyllähän sitä kuhaa harvemmin järvestä nousee, mutta olen kuullut juttuja että järvestä on pilkillä kuhia saatu, ja olen omin silmin nähnyt kun kuha on järvestä saatu. En usko että vartavasten kuhan pilkkimiseen kannattaa uhrata aikaa järvellä, mutta voihan sitä aina sattumakalana toivoa.
joo ei pidä paikkaansa olen saanut tampereen pyhäjärveltä aikalailla kuhaa pilkillä pitää uskoa että se kuha nappaa :?
Juu sen lisäks ku kerrot että millä nii kerro myös MISTÄ päin Pyhäjärveä? Asun muuten 0,5 km Pyhäjärven rannasta. Onko Narvasta tai sieltä Kuralasta tullu vai mistä? Mistä syvyydestä? Ja milloin oot viimeks saanut sieltä kuhan?

995
Iso pystypilkki, joka leijaa vedon jälkeen voimakkaasti sivulle. Ensimmäisenä tulee mieleen 11 cm Valio, väriksi vaikkapa hopea-kupari. Ketjukoukun tilalle vaihdetaan reilun kokoinen terävä kolmihaarakoukku. Uitetaan perukkeen päässä esim. 0,40 mm siimassa reiluin nostoin ja annetaan leijata vapaasti alas. http://www.puustjarvenviehe.com/pilkit  -> Valio


niin pitääkö siihen joku syötti laittaa? Vai värikoukkuko? Itse omistan kupari-hopean värisen Hopeasiipi-pilkin, joka painaa 22 grammaa, pituutta 8 cm ja suurin leveys 1,5 cm. Ainakin mereltä sillä on tullut kuhia, joten mahtaisiko toi toimia yhtälailla ku toi Valio? Jaa, toi hopesiipikin löyty noilta sivuilta...

996
Pilkintä / Vs: Länsi-Suomessa morrilla, Itä-Suomessa pystyllä?
« on: April 05, 2006, 12:38:49  »
Sehän riippuu aivan millä on tottunut pilkkimään... :-) Itse pilkin molemmilla, tietenkin syvyys ratkaisee, en minä nyt aio 15m vedestä morrilla vääntää. Matalammassa vedessä morri toimii yhtälailla hyvin kuin pystykin. Ei tälläisiä jakoja ilmansuuntien välillä pitäisi tehdä...
Tuntuu vaan että ainakaan noilla raumalaisilla ei oo mitään muita koskaan mukanakaan ku morrionkia, jos nään jonkun muun niin se on tosi harvinaista vaikka merelläkin pilkittäisiin

997
Pilkintä / Länsi-Suomessa morrilla, Itä-Suomessa pystyllä?
« on: April 03, 2006, 14:08:18  »
Eikös tällä tavalla voisi hieman jakaa suomalaisia että itäsuomalaiset pilkkivät pystyillä ja tapseilla koska siellä kala on usein syvässä, mutta  länsisuomessa on erittäin paljon morrionkijoita, koska länsisuomen järvet ovat useimmiten matalia? Ainakin kun tonne Raumalle menee niin eihän siellä juur muilla pilkitä ku morreilla mutta itäsuomessa en oo nähny kenenkään käyttävän morria. Nii musta on vähän epäreilua että niin monet maajoukkueen loppukarsinnat ovat olleet syvillä keski,- ja itäsuomen järvillä, koska niillä seuduilla asuvat tietävät paremmin millä kalaa nousee..?
Noh...maajoukkueeseen pääsin kumminkin vaikka kisa oli Itäsuomessa mutta kyllä se joukkue aika pitkälti keski-ja itäsuomalaisista koostui

998
Olen pääsiäisen aikaan menossa Kiikan Kiimajärvelle Länsi-Suomeen. Sieltä saadaan usein kiloisia haukia mutta itse en oo saanu. Itse asiassa kaikki paitsi yksi hauki joita olen ylipäätänsä saanut on tullu pelkällä morrilla. Alueella jossa aion haukea koittaa on siis reilu pari metriä syvää ja siinä kasvaa ahvenruohoa ja ahveniakin siitä saa ihan hyvin mutta millä saisin ne hauet niiden ahventen keskeltä? Veden väri ei ole erityisen kirkasta tai tummaa vaan siltä väliltä.

999
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Tapsi vai morri
« on: April 03, 2006, 12:59:16  »
Hei vaan Pilkkijät !

Olen menossa lammelle kilpailuihin.
Saisiko vinkkejä, esim. morrin väri jne. On kuulemma
tumma vesi. Kumpi morri vai tapsi ??
Kerroppa vielä kuinka syvää siellä on, mitä kalalajeja siellä on, mitä kalalajia haluat pilkkiä ja kuinka suuria kaloja paikassa on ja onko vielä lunta jäällä? Noiden jo annettujen tietojen perusteella suosittelisin isoa, kevyttä, hitaasti vajoavaa punaista tai punamustaa morria.

1000
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Kokemuksianne titaanikairoista?
« on: March 30, 2006, 14:31:11  »
Niin ja se hintakin olisi kiva tietää  :-)

1001
Muut talvikalastusvälineet / Kokemuksianne titaanikairoista?
« on: March 30, 2006, 14:30:03  »
Kuulemma on tullu tällaisia tosi kevyitä ja kestäviä(toisin kuin alumiinikairat) titaanikairoja. Onko niissä jotain huonoa verrattuna UR-teräskairoihin? Vai onko se aktiivipilkkijän ehdoton ostos?

1002
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Mistä kunnon morrit ?
« on: March 30, 2006, 13:58:33  »
Tapsimorreina käytän Karismaxin ohella pohjoismaiden mestari Simo Aaltosen tekemiä morreja
http://www.karismax.com/morrit.html

1003
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Mistä kunnon morrit ?
« on: March 30, 2006, 13:54:29  »
Karismaxista, koukut ovat erittäin teräviä, kaksi koukkua olen 4 vuoden aikana saanut poikki, joten kestävyyskin ihan tyydyttävää luokkaa. Karismaxin suurimmilla punaisilla morreilla (poisluettuna katkamorrit) olen pärjännyt kisoissa erityisen hyvin. Nuo isot morrithan vajoavatkin ihan hyvää vauhtia.
Karismaxin morrien lisäksi omistan muutaman muuten ihan hyvän venäläisen morrin siikapilkintään, mutta niiden koukut ovat aivan surkeita.

1004
Pilkintä / Vs: Kisapaikan viritys
« on: March 30, 2006, 13:42:43  »
Ihmetyttää kyllä että joku olisi niin tyhmä että merkitsisi mäskireikänsä risulla. Kuka idiootti muka niin tekisi? Mäskireijäthän aina yritetään piilottaa mahdollisimman hyvin. Itse kyllä laittelen risuja kisoihin harjoittelemassa, mutta teen niin, että merkitsen paikkani siten, että kävelen risun kohdalta esim. 50 askelta johonkin tiettyyn suuntaan, etten aivan sitä parasta paikkaani merkkaa. Mutta löydän sen risun avulla.

MÄSKÄYKSESSÄ PITÄÄ OLLA OLEVA ETTEI MUUT LÖYDÄ VAHINGOSSAKAAN MÄSKIREIKÄÄ :-P

Uskoisin kuitenkin että kyseessä oli hieman ajattelematon mäskääjä, joka ei osaa merkitä paikkaansa oikealla tavalla.

1005
Pilkintä / Vs: Miten kaukana pilkillä?
« on: March 22, 2006, 16:20:01  »
0-340 km tähän mennessä

1006
Pilkintä / Vs: Kokemuksenne eri värisistä kärpäsentoukista?
« on: March 15, 2006, 16:55:30  »
Jostain syystä vihreät toukat tuntuvat kelpaavan kiiskille paremmin kuin muut...
Vihreillä mormuskoilla tulee kanssa kiiskeä, välillä vähän liikaakin..
tämän huomasin itsekin karvaasti Urajärvellä :x

1007
Toi Hervantajärvi olisi ihan hyvä vaihtoehto.
Minkäs syvyinen se järvi on? Ja kuinka isoja on ahvenet ollu noin grammoissa? Voikko antaa vinkkiä et mistä päin järvee oot saanu ja millä?

1008
Pilkintä / Kokemuksenne eri värisistä kärpäsentoukista?
« on: March 14, 2006, 15:53:04  »
Itse en oo koskaan käyttäny muita ku punaisia kärpäsen toukkia. Mutta onhan niitä esim. keltaisina ja vihreinä, taitaa olla sinisinäkin.
Kertokaapa toimiiko ne muutkin värit? Tai väriyhdistelmät. Onko erityisiä kärpäsen toukka värejä ERI kalalajeille? Voisiko olla niin että ahvenelle punainen ja särjelle keltainen?

1009
Nii tiiättekö onko Nokialla tai Tampereella hyviä kalapaikkoja matalilla pikkujärvillä? Esimerkiksi Nokian Heinijärvellä saa kesäisin isoja ahvenia virvelillä, mutta kun isä kävi siellä pilkillä muutama vuosi sitten niin oli saaliina 1 ahven. Tampereella Höytämönjärvi voisi olla varteenotettava paikka vai eikö?

Pages: 1 ... 32 33 [34]


center>