Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kalatyttö19v

Pages: [1]
1
Millos se kirjolohen nappaamisaika tulee niin tekee mieli nyt jo! Joskus kesän puolessa välissä vrmaa?

2
https://perhorasia.fi/Diary/ViewDiaryEntry.thtml?entryID=8159

Juu tuosta sillan alta minäkin olen koettanut. Tai vierestä mutta siitä juu. Tuota hevoskoskea ja rauniopaikkaa etsin missä pääsee kunnolla oikee kahlaamaan

3
Jatkuvasti kuulen juttuja että Orimattilaan kalastamaan koskeen kirjolohta bla bla. Itse käynyt siellä pellon nurkista pari kertaa heittämässä virveliä isoin ahven saalein (todella villiä ja kovaa ahventa mutta kaikki alle 100 grammaa - silti ajon arvoinen paikka) mutta olen myös kuullut että siinä samalla Porvoonjoella Orimattilan kohdalla olisi semmonen kunnon koski raunioiden keskellä josta pystyy kirjolohta perholla ja myös virvelillä saada. Ja samaa kirjolohta kyllä siitä pellon nurkiltakin varmaan voisi saada mutta raunioilta mukavampi varmaan mutta onko siellä  sitä kirjolohta? Tarua vai totta?

Kuullut kyllä että 90% ajasta sieltäkin sitä ahventa tulee tietty. 90% ahventa, 10% kirjolohta.

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Millä särkikaloja saa parhaiten?
« on: October 08, 2018, 22:43:04  »
Virvelillä tietysti. Vitsi vitsi

5
Onnistuin nappaamaan elämäni isoimman ahvenen noin kello 18.00 ja kalapunnitsin onkin paskana. Auto ei tänään käytössä. Uskallanko jättää yön yli kokonaisena jotta voin aamulla käydä kaupassa ostamassa punnitsijan ja sitten fileerata huomenna ja syödä?

Tein näin 85g ahvenelle pari viikkoa sitten mutta se on vain suupala. Tämä on viikon ruoka. Uskallanko riskeeraa vai pitäisikö lähteä naapureilta punnitsijaa kysymään :D?

6
Vai hei pystyiskö tuon vanhan roska virvelin repäsee palasen pois ja tekee siitä ultra light virvelin? Tunkee siihen uuden siiman jotain 0.10 mm sisään vaa? Vois sitten ostaa uuden yleisvirvelin paksummalla siimalle juuri nuolle 12gramman - 30 gramman vieheille

7
Virvelin vapa, kela ja siima on osiensa summa. Suurille kaloille tarkoitetulla setillä ei ul-vaappuja heitetä kuin muutaman metrin. Eli sellainen kuin kysyit kyllä löytyy, mutta siinä siimat paukkuu isomman kalan iskiessä.
En merkkejä nyt osaa suositella, mutta kun kelassa lukee se ultra light (ul) sekä vavassa ja siimassa (paksuus 0,10 mm), niin sillä ne pikku vaaput lentävät  7-8 metriä, ja myötätuuleen kauemmaksikin. Pienet jigit huomattavasti kauemmes. Jos rannalta kalastat, niin se paras kalapaikka on yleensä siinä nenän alla, rantapenkassa. Ei päde matalissa rannoissa.

UL kalastus on hauskaa, siinä muutaman sadan gramman kalasta saa hyvät fiilikset.

Rannasta tullut tähän mennessä kuin 1kg haukeen (ja yli 500 gramman aika harvinainen) saakka 12 gramman ja 14 gramman hyvillä lipoilla. Uskaltaako semmosilla semmosta kalastaa ultra light setillä ja vaikka 0.12 mm tai 0.10 mm siimalla? Eikä tarvitsisi liikaa pelätä katkeamista. Voisin ostaa ultra light setin rantaan ja pitää vanhan virvelin veneily virvelinä syville vesille. Googlettelen tässä ja tuntuu monelle olevan 10grammaa max suositus. Vitsit ku tekis mieli ampua sitä 12 grammasta sillä UL.

Mitä muuten tapahtuisi jos ostaisin Ultra Light virvelin mutta perus 0.20 mm siimaa, pystyisikö käyttämään isojen vieheidenkin kanssa? Pikkuvieheet tod ei lentäisi pitkälle enään?

8
Ostamassa uutta virveliä alle 75€, saa olla oikeesti reilusti sen alle :D. Mieluiten Hong Kong tai Motonet. Tarkoitus olisi saada semmoi virveli jolla oikeesti pystyy jotain pikkupikku 2cm vaappuja saamaan hieman pidemmälle kuin 2,5 metriä :DD mitä tämänhetkinen 15€ varastossa lojunut lasten virveli minulle takaa.

Isot lentävät tuolla  silti pitkälle, jonkun 15g lipan saan kyllä aivan tajuttoman pitkälle. Olen amatööri näissä mutta onko mahdollista saada virveli jolla KAIKKI syötit, pikkuset ultra-light syötit sekä isot syötit lentävät todella pitkälle? Semmoista haluaisin.

Kestävyys ok tärkeää mutta rehellisesti ainoa asia mistä välitän on heittopituus. Bonusta jos on pinkin värinen tai muuten hienon värinen.

Edit: Avokela siis.

Pages: [1]


center>