Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kipster

Pages: 1 [2] 3 4 ... 30
31
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: September 29, 2012, 09:36:12  »
Siinä taas näkee että yksinkertainen on kaunista.

32
Länsi-Suomi / Vs: Kyrönjoki??
« on: August 29, 2012, 07:26:17  »
Hauen kutuhan on jäidenlähdön aikaan eikä suinkaan syksyllä?

33
Länsi-Suomi / Vs: Karvianjoki.
« on: August 25, 2012, 13:58:52  »
Nostellaas tämäkin.
On nyt alkanut erilaiset koskikohteet kiinnostaa tästä lähistöltä ja karvianjoki tuli vastaan. Lueskelin, että tätä jokea olisi remontoitu oikein kunnolla monesta paikasta. Mikäs on taimenten, tammukan ja harjuksen tila joessa? Onko kunnostukset auttaneet kalakantaa elpymään ja pärjäämään paremmin?

34
Rakentelu / Vs: Lakka ongelma
« on: August 24, 2012, 15:02:10  »
Minun mielestäni siinä on paljonkin ideaa. Esim lakan kupliminen loppui kuin seinään vaihdettuani probin cabiin. Probi on halpaa kuin makkara mutta hiukankin väärin tehty lakka aiheuttaa lisätöitä. Cabin lakka useimmiten on suoraan sopivaa, eikä tarvitse murehtia kuplia.

35
Perhokalastus / Vs: Perhot toutaimelle
« on: August 22, 2012, 09:44:39  »
Suosittelen myös kokeilemaan hyönteisjäljitelmiä. Oma perhoennätystoutain on saatu nimenomaan hynteisjäljitelmällä.

36
Rakentelu / Vs: Miten voi tehdä itse lusikka uistimen?
« on: August 17, 2012, 14:25:35  »
Moniakin kuivuttuaan. Esimerkiksi nyt vaikka vaapunteossa käytetyt UHU allplast ja hart

http://www.vaapputarvike.fi/product_info.php?products_id=358 allplast
http://www.vaapputarvike.fi/product_info.php?products_id=190 hart

37
Rakentelu / Vs: Liuotin maaleihin siirtyminen?
« on: August 17, 2012, 07:14:00  »
Itse lähdin perusväreillä liikkeelle. Alkuun hommaa vaikka Cab Coat musta, punainen, sininen ja keltainen. Värejä yhdistelemällä saa lisää värejä tehtyä.

Quote
hakkaavat cabit mennen tullen.
Kerroppa aiheesta lisää, ikinä kuullutkaan tästä liuotinpohjaisesta massasta. Ja miten se sitten "hakkaa" cabin maalit?

38
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: August 16, 2012, 21:53:06  »
Tosta ikinä kuullutkaan.

Ja tämä client security ei ole ilmainen, vaan kuten viestistäni piti käydä ilmi, vaatii serialin.

39
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: August 16, 2012, 20:58:36  »
Asetun teitä vastaan. Itselläni oli tuossa parisen viikkoa sitten episodi troijalaisen kanssa. Torjuntana silloin nimenomaan MSE. Homma meni jotakuinkin näin:

Avasin päivällä koneen normaalisti. Heti huomasin, että jotain on nyt vialla, kun kone oli aivan jäässä, hidas kuin mummo lumigangessa. No sitten selvisikin miksi. MSE ilmoitti kahdesta tartunnasta. Pari sekuntia myöhemmin lävähti varoitus eteen, jossa kerrottiin, että kone sammuu minuutin kuluessa. MSE tietenkin yritti poistaa tartuntaa mutta raukkaparka ei kerennyt, vaan kone käynnistyi uudelleen. Työpöydän avattua toistui sama tilanne. MSE koittaa poistaa mutta ei ehdi.

Käynnistin koneen vikasietotilassa toivoen, että se ei sammuisi niin nopeasti, vaan ehtisin lataamaan ja suorittamaan combofixin. Ehdein ladata mutta en suorittaa, kun kone jo käynnistyi uudelleen. Annoin aueta normaalissa tilassa ja heti koitin suorittaa combofixin. Normaalisti todella nopeasti avautuva ja suoriutuva ohjelma ei lähtenyt edes käymään, joten kone taas käynnistyi uudelleen.

Koska normaalit poistoyritykset ei toimineet, oli pakko turvautua laittomuuksiin, kun en keksinyt muutakaan. Avast/AVG eivät ole olleet luotettavia mun kohdalla, joten näitä en halunnut edes yrittää. MSE osoitti sen, että tosipaikan tullen se nostaa kädet pystyyn, eikä osaa tehdä mitään.

Internetin sivuilta sitten puhelinta hyväksikäyttäen latasin F-secure client security 9.20 ja siihen seriali. Puhelimesta asennustiedosto koneeseen ensin, sitten kone käynnistyi uudelleen. MSE poisto seuraavalla käynnistymisellä ja F-securen asennus seuraavalla. Seuraavalla käynnistyksellä F-secure havaitsi troijalaiseT (niitä olikin kaksin kappalein!) ja poisti ne kuin tyhjää vaan. Koneen uudelleenkäynnistys vielä kerran. Troijalaiset olivat poissa ja kone sai taas jatkaa hurinaansa entiseen tapaan.

Eikä tämä ole ensimmäinen kerta kun F-securen softa siivoaa sen mitä muut ei näe/saa poistettua.

Olisihan tuossa voinut kokeilla avastia tai aaveegeetä. Muttakun aiemmat kokemukset niin huonoja noista molemmista, niin en halunnut ottaa riskiä niiden kanssa. Jokainenhan muodostaa mielipiteen kokemuksiensa kautta ja minun mielipiteeni on se, että F-secure client security 9.20 on omaan käyttööni se paras torjunta juuri nyt.

40
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: August 13, 2012, 19:51:29  »
Jatketaan taas siitä, mihin jäätiin.

41
Perhokelat & Vavat & Siimat / Vs: Mitkä pelivälineet?
« on: August 05, 2012, 23:21:53  »
En ostanut settinä, kun sai erikseen halvemmalla. Hyvin tuo grafiittirimpulaksi haukkumani kela toimi Lapissa. Minkäänlaisia ongelmia ei kelassa ilmennyt. Kela on Okuma Cascade setistä. Taitaa olla sama kela kuin Okuma Airframe.

42
Vieheet / Vs: Paras ruohikkoviehe hauelle?
« on: July 24, 2012, 13:53:57  »
Mahtaisiko jonkinlainen lisäkolmihaara viritelmä auttaa. Ja miten sellaisen virittelisi sitten? Jollakin perukelangalla nokkalenkistä tai koukun juuresta? Sotkeutuminen taitaa yleistyä räjähdysmäisesti + ruohoon tarttuminen, jos ei ruohosuojattua kolmihaaraa käytä?

43
Onginta / Vs: Paras syötti ahvenelle
« on: July 22, 2012, 18:14:54  »
kastemato on paras tai sitten kalojen silmät
Todista, että se on ehdottomasti paras?

44
Länsi-Suomi / Vs: Mouhijärvi
« on: July 12, 2012, 21:57:12  »
Aika monella värityksellä sieltä on kalaa noussu. Ambulanssia, papukaijaa ja sinihopeeta tullu uiteltua.  Useimmat kalat tullu itsetehdyillä vaapuilla. Alamittasta järvessä on aika hyvin, joten vaapulla saa olla kokoakin, jos ruokakalat haluaa.

45
Toissapäivänä kolahti lompakkoon B-luokan ajokortti. Pääsee vähän taas paremmin liikkumaan.
Ja eilen sain myytyä toisen skoottereista naapuriin. Vihdoin pääsi siitä eroon. Toinen jääkin sitten appiukkoehdokkaan huviajelua varten.  8-)

46
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: July 08, 2012, 10:28:48  »
Nätti vaappu. Yksi asia itseä pistää silmään, jonka olen oppinut kantapään kautta. Nimittäin uintilevyn liimaus. Kuvan perusteella se on ehkä hiukan heikonnäköisesti kiinni, eli saattaa lähteä irti pohjakosketuksessa. Onneksi kuitenki helppo korjata, mikäli näin pääsee käymään. Tarpeeksi vain uralle syvyyttä, niin pysyy lujasti.

47
Uskon, että palautuu hollille samalla lailla kuin vanhassasikin. Tosin 100% varmuutta en uskalla taata, kun kokemusta ei ole.

Taistelujarru on omasta mielestäni enimmäkseen myynninedistämistä. Itselläkin on se ja on siitä aina välillä hyötyäkin ollut. Siitä saa nopeasti säädettyä jarrua sormenpäällä, eikä tarvitse irroittaa otetta vavasta säätääkseen takajarrua. Mutta mainiosti pärjää ilmankin.

Ja mitä nyt omaa kokemusta on jigausesta, niin vastaiskua varten olisi hyvä olla takaliikkeetön. Ja jos jigaustyyli on nosto, löysät pois, nosto, niin tällöin saattaa noston aikana kela päästää hiukan löysää. Emännälläni tosin on tämä Shimano Solstace ja ihan hyvin hän sillä kalaa repii (jopa minua enemmän  8-)). Uittotyylinä tosin hänellä kelaus, vajotus, kelaus, vajotus. Näin vapaa ei tarvitse nostella, vaan siima on koko ajan kireällä.

Suspijigin uitosta en osaa sanoa, kun en ole koskaan uittanut, joten en tiedä tekniikkaa suspin uitolle. Uskoisin kuitenkin, että onnistuu iha yhtä hyvin, kuin täysin takaliikkeettömälläkin.

Eikä tarvitse ollenkaan pahoitella. Eihän ketään ole seppä syntyessään  8-) Vastailen kyllä, jos osaan ja tiedän asiasta jotakin.

48
Ainakin tuota, joka stoppaa heti, eikä anna yhtään takaisin, kutsutaan juuri takaliikkeettömäksi. Usein kelassa on merkintä IAR-laakeri, eli Instant Anti-Reverse laakeri, kun se on hetistoppaavaa mallia. Liipasimella varustetuista ei nähtävästi löydy tätä ominaisuutta. Varmaankin juuri siksi, että on helpompi asetella liipasin oikeaan kohtaan. Haittana tässä on, että kun kala ottaa kiinni, niin kampi pääsee taaksepäin ja äkkistoppaa liipasimen kohtaan, joka saattaa ajan saatossa rikkoa koko systeemin. Tosin tällaista en ole omissa keloissani havainnut, vaikka ovat välillä pamahtaneet oikeinkin kovaa takaisin.

Takaliikkeellisellä voitaisiin tarkoittaa sitä, että kampi pyörii molempiin suuntiin pysähtymättä. Useasta avokelasta löytyy pieni vipu, jolla takaliikkeettömyyden saa pois, jolloin se pääsee pyörimään takaisinpäin myös vapaasti.

Jarruja tosiaan on ainakin kahdentyyppisiä, etu -ja takajarru. Yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittaa sitä, että etujarrullisessa kelassa jarrun säätö löytyy puolan päältä, kuten tässä:
http://kalastus.hongkong.fi/fi/kelat/avokelat/shimano-catana-fb-avokela/p/48504/
Kuvassa näkyy puolan päällä jarrun säätönuppi. Tämä on siis etujarrullinen kela.

Takajarrullisessa säätönuppi löytyy taas kelan takaosasta:
http://kalastus.hongkong.fi/fi/kelat/avokelat/shimano-nexave-rc-avokela/p/48503/
Kuvassa jarrun säätönuppi on peräosassa (musta nuppi)

Käytännössä näillä ei kauheasti eroja ole toiminnan kannalta, vaan se on enemmänkin kalastajan tottumiskysymys, että kumman valitsee, etu -vai takajarrullisen.

49
Ainoa, josta itsellä on kokemusta, on shimano solstace. Löytyy koossa 2500 myös
 http://www.varuste.net/tuotetiedot2.php?_id=30356&nimi=Shimano+Solstace+2500RH.

Takaliikkeettömyys tosin on sitä, että liipaisin stoppaa vain siihen kohtaan, josta se on helpoin heittää, eli suoraan ylös. Muuten pyörii taaksepäin, kunnes kyseinen kohta tulee vastaan.

Nopealla haulla löytyi vielä tällainen.
http://kalastus.hongkong.fi/fi/kelat/avokelat/shimano-spirex-rg-avokela/p/376019/

50
Perhokelat & Vavat & Siimat / Vs: Mitkä pelivälineet?
« on: July 03, 2012, 16:15:00  »
Itsellä myös tuo attackin setti mutta luokassa #7. Siima siitä puuttuu juuri nyt.
Vitosluokassa löytyy nykyään Vision Nite 9' vapa, Vision target WF #5 siima ja kelana joku tuntematon grafiittirimpula, jonka "varastin" emännän pikkuveljeltä, kun oma rimpula putos koskeen vieden siimat pohjineen. Hyvin pysy puola kiinni, joten ei tule ikävä sitä kelaa, siimaa kylläkin.  :roll:

51
Vetouistelu / Vs: bomberin vetonopeus
« on: June 25, 2012, 17:41:20  »
Tilaushistoriastahan tuo olisi selvinnyt =)

52
Vetouistelu / Vs: bomberin vetonopeus
« on: June 25, 2012, 13:58:31  »
Onko ostettu/tilattu Honkkarista?
Ne Bomberit mitä olen tuolta tilannut olleet kyllä ihan sekundakamaa. Muutenkin epämääräinen mesta...
Ite tilaan lähes kaiken tuolta, eikä mitään valittamista ole ollut. Honkkari tuskin itse tekee ne vieheet, joten se o valmistajasta kiinni, ei myyjästä. Jopa bomberin ostin sieltä noin vuos sitten ja edelleen porskuttaa sekin. Maanantaikappaleita sulle sitten osunut yli oman tarpeen  :wink:

53
Heittokalastus / Vs: eihän sitä suoralla kelauksella kalaa saa
« on: June 25, 2012, 12:56:14  »
ei se hauki ainakaan kato kelaakko pysäytellen vai ilman miettikää vetouistelua siinä uistimia ei pysäytellä eikä mitään erikoiskikkoja tehä ja silti tulee kaikkee kalaa!!!!
Heh. Entäpä sitten jerkkaus? Kaikilla jerkeillä ei tunnetusti ole omaa uintiliikettä suoralla kelauksella, joten sitä on vähän pakko uitella vavalla nykien, pysäytelle jne.
Monesti olen juurikin ahvenen kanssa huomannut, että pysähtyvä viehe ärsyttää iskemään. Eilen jigatessakin ahvenet usein otti vasta ihan veneen alla, kun jätin sen pariksi sekunniksi lillumaan.

Ja haukihan nyt ottaa vaikka digitaalikameraan http://www.youtube.com/watch?v=AhbCviETMPE
ja syö porkkanaa http://www.youtube.com/watch?v=HX60m9CxIoo
 Keväällä tosin saattaa olla haukikin aivan eri maata.

54
Sekalaista juttua / Vs: Auttakaahan miestä mäessä.
« on: June 22, 2012, 00:51:12  »
Täytyyhän sitä miestä jeesailla mäessä. Kävin äänestämässä. Komea on kuva kyllä kieltämättä.

55
Rakentelu / Vs: Badger 200-NH ongelma
« on: June 21, 2012, 15:00:17  »
Aijaa, onpa hankalaksi tehty. No, tilaan maalinetistä.
Kieltämättä on vähän turhan hankala. Helpoin olisi kun ne näkyisi vain suoraan jossain maksutavoissa.

56
Rakentelu / Vs: Badger 200-NH ongelma
« on: June 19, 2012, 17:29:53  »
Ei ihan pidä paikkaansa. Kyllä sinne pystyy maksamaan myös etukäteen tilisiirrolla, jolloin säästää rahaa postiennakon verran.

Lainaus Samfishingiltä:

Toimitusehdot    
Tilauksen voit tehdä:

Nettikaupasta
Sähköpostilla: [email protected]
Puhelimella (017) 2617 500
Faxilla (017) 2617 250

Toimitamme tuotteet postin tai matkahuollon kautta asiakkaan toivomuksen mukaisesti POSTIENNAKOLLA tai BUSSIENNAKOLLA. Lunastaessasi lähetyksen maksat tuotteen hinnan, rahdin sekä jälkivaatimusmaksun.

Voitte maksaa myös tuotteet ETUKÄTEEN tilillemme, jolloin veloitamme vain postin tai matkahuollon hinnaston mukaiset kulut. ERILLISIÄ PAKKAUS-TAI LÄHETYSKULUJA EMME VELOITA.

Jos haluatte maksaa ETUKÄTEEN tilillemme KYSYKÄÄ aina tilitiedot ja maksuohjeet joko puhelimitse tai LISÄTKÄÄ tilausta tehdessänne viesti kenttään, että haluatte maksaa etukäteen, niin laitamme Teille sen jälkeen viestin Tili / maksutiedoista .


57
Perhokalastus / Vs: Kirjolohen perhokalastus
« on: June 15, 2012, 20:37:14  »
En tiedä tulenko kalaan mutta voin muuten vain tulla morjestamaan teitä sinne rantaan samalla kun meen järvelle kuhan perään.

58
Perhokalastus / Vs: Kirjolohen perhokalastus
« on: June 15, 2012, 19:44:34  »
Eipä siellä ihan hirveitä käy, usein on tyhjää ollut. Uskoisin, että tilaa kyllä on.
Ja totta, harjusta on joskus laitettu sinne, nykyään ei ilmeisesti enää. Ainakaan ketään ei ole maininnut, että olisi saanut.

59
Perhokalastus / Vs: Kirjolohen perhokalastus
« on: June 15, 2012, 16:09:07  »
Oman ymmärrykseni mukaan sinne ei edes laiteta harjusta enää. Vain kirjolohta ja taimenta. Kalaa on noussut tasaisesti, kun on porukoilta tiedustellu.

60
Perhokalastus / Vs: Kirjolohen perhokalastus
« on: June 15, 2012, 00:32:19  »
Siurossa on porukkaa kuin pipoa, ei siellä ole mukava kalastella, jos rauhassa haluaa olla. Putajankoskelle tarvitsen myös erillisen päiväluvan, jonka voit lunastaa soittamalla ukolle nimeltä Markku Aronen. http://www.kopteri.net/koti/suomun.kalamiehet/

Vettä kohtuullisesti koskessa tällä hetkellä ja kalaa tulossa ens viikolla lisää. Että jos putajaan haluat, niin ensviikon lopulla kannattaa vasta suunnata. Ja jos tänne tuut, niin voin lähtee sulle kalakaveriks koskelle.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 30


center>