Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kipster

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 30
61
Sekalaista juttua / Vs: Pidätkö Pelastusliivejä?
« on: June 07, 2012, 11:13:31  »
Pakko myöntää, että eipä tule pidettyä, enkä edes omista näitä. Johtunee kenties siitä, että olen aina ollut paatissa ilman liivejä, eikä ketään ole asiasta sanonut. Mutta nyt kun on teini-ikä mennyt ohitte, niin luultavasti tulen hankkimaan liivit tämän kesän aikana ja myös tulen vaatimaan liivit kaikille veneeseen tulijoille. Henkivakuutukseksi ne ovat  halvat.

Känniläisillähän ei mun paattiin ole mitään asiaa. Edes yhden kaljan juonutta en ota, vaan hän jää kiltisti rannalle uikuttamaan, jos on kalastaessa ollut ihan pakko alkaa kittaamaan sitä kuningas alkoholia. Onneksi näin ei ole käynyt kuin kerran ja sekin sen vuoksi, etten huomannut kaveria infota. Hän jäi kiltisti rantaan nuotion ääreen yksinään odottamaan.

Älkää siis ottako minusta esimerkkiä tässä liiviasiassa. Hullu saa olla mutta ei näin tyhmä, että ajattelee, kuten moni muukin suomalainen, että "Ei semmosta mulle voi tapahtua ja määhän oon hyvä uimari!" Pitäkää ne liivit päällä, se ei haittaa kalastusta tai liikkumista mitenkään, kun niihin tottuu.

62
Onginta / Vs: Miten tehdä heitto-onki?
« on: June 07, 2012, 10:58:01  »
Siihen käy myös, kun otat pätkän kuitusiimaa ja solmit sen tarpeeksi monella solmulla palloksi siimaan. Teet vain tarpeeksi kireät solmut, jotta ei luista omia aikojaan. Normaali dyneemasiima käy tähän, esim sufix gyron halpis.

63
Rakentelu / Vs: Miten voi tehdä itse lusikka uistimen?
« on: June 06, 2012, 19:03:17  »
Nostellaanpas tätä taas.

Olisin pääsemässä vetäjäksi yhteen työpajaan. Menen opettamaan sinne nuoria työttömiä tekemään vaappuja,lusikoita ja pilkkejä. Ongelmana on vain lusikat ja pilkit.
Onko olemassa laitetta, jolla saisi nopeasti ja helposti tehtyä lusikoille ja pilkeille aihioita? Jotain prässiä tai vastaavaa? Vaapuillehan on kopiosorvi ja se on jo työpajalle hankittu. Raha ei ole tässä este, enemmänkin tällaisen löytäminen.

64
Rakentelu / Vs: Ensimmäinen omavalmiste uistin.
« on: June 05, 2012, 11:12:56  »
Tässäpä tuo "delfiini"


Verrokiksi viime talven tuotoksia. Parannettavaa löytyy edelleen, varsinkin siinä, että muistaa ensin laittaa levyn ja sitten vasta tehdä silmät
(huom ylin vaappu  :roll:)


65
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Fuusiosiimat ja punotut kaudelle 2011
« on: June 01, 2012, 23:29:11  »
Taisi olla paksuus 0.17mm. Ja tuon rullan perusteella en uskalla ostaa tuota siimaa, kun on tullut nähtyä kuinka helposti menee siima poikki. Heittopituudet tosin ovat aivan omaa luokkaansa tällä siimalla. Ja on hiljaista kelata, kuten aiemmin on mainittukin.

66
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Fuusiosiimat ja punotut kaudelle 2011
« on: June 01, 2012, 16:17:02  »
En oikein suosittele tuota nanofil siimaa.  Kaveri osti rullallisen testiin ja siitä eteenpäin on tullut kiroamista kun kamat jäävät pohjaan. Siima menee poikki aivan liian helposti, kun koittaa nyppiä viehettä irti pohjasta. Hankauskestävyys onnetonta.
Sufix 832 on kestäny paljonkin järeämpää kohtelua samassa paksuudessa. Sillä siimalla ei ole tullut yhtäkään kalustotappiota siimasta johtuen.

67
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: June 01, 2012, 10:30:26  »
Itse veikkaisin, että ruisku menee tukkoon. Omani tekee samaa, jos on suutin hyvin pienellä ja maalauksessa tulee lyhyt tauko. Tällöin maali ehtii kuivumaan suuttimessa tukkien sen. Isommalle laitettaessa tukos rikkoutuu ja päästää taas maalia, jolloin sen voi säätää taas pienelle. En tiedä onko tuohon mitään sen kummempaa jippoa, että miten maalia saisi muuten tulemaan koko ajan, kuin että ei pidä lyhyttäkään taukoa maalauksessa, ettei ehdi maali kuivahtaa ruiskussa.

68
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: May 31, 2012, 18:29:28  »
Omasta mielestäni noiden kolmen (poislukien punamusta, on vähän ilmeetön.) maalaus on erittäinkin hyvä. Kunhan sulla maalaustaito karttuu ja aihiot hioutuu tuosta parempaan muotoon, niin en näe syytä, että miksi ei sinustakin voisi tulla erittäin hyvä vaappunikkari. Jatka samaa rataa.

69
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: May 27, 2012, 09:32:50  »
Aika monta kerrosta probia :D
Eipä se nyt niin kamalan paljoa vielä ole. Jos on ohut lakka, niin kerroksia tulee useampia. Itsellä saattaa pohjalla olla jopa 12 kerrosta valkosta probia. Cabiin pitäs iteki siirtyä, niin vois tuo kuplimisongelma häipyä edes osittain.

71
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: May 22, 2012, 23:32:44  »
Yksi kysymys: Minulla on pieni lampi pihalla, elääkö meri salakat makeassa vedessä mitenkään? Täällä Satakunnassa ei ole monia järviä, joissa on salakkaa.
Ainakin mouhijärvessä on. Sekä kokemäenjoessa, se on suorastaan pullollaan salakkaa.

72
Heittokalastus / Vs: Aloittelijana kalaan antakaa vinkkejä
« on: May 21, 2012, 08:10:53  »
Mitä itse olen opettanut aloittelevia kalamiehiä tähän todella mukavaan harrastukseen, voin sanoa, että avokelalla kannattaa tietty opetella heittämään myös. Siihen kannattaa käyttää kelluvaa tavaraa tietenkin. Esimerkiksi kelluvia vaappuja ja ilman koukkuja taikka ihan pelkkää heittokohoa. Näin sinun ei tarvitse murehtia pohjaanjäännistä, jos heitto lässähtää eteen ja sattuu siimasotku heitossa. Vaappu/heittokoho kyllä odottaa kiltisti pinnalla, kunnes saat siiman taas kuntoon ja pääset kelaamaan. Kun vain muistat ostaa kelluvia vaappuja, kalastusliikkeissä kyllä neuvotaan ja opastetaan viehevalinnoissa.

Kun heitto kulkee, niin sitten voi laittaa jo koukut kiinni vaappuun ja aloittaa kalastus tosissaan. Ahvenille pieniä vaappuja ja lippoja. Vaapuista esim.
Salmo hornet http://kalastus.hongkong.fi/fi/vieheet/vaaput/salmo-hornet-3f-vaappu/p/339096/
Lipoista sitten vaikka Meppsin pienet ykkös ja kakkoskoon lipat http://kalastus.hongkong.fi/fi/vieheet/lipat/c/12231/#SA_1283431825339*SA_1283431825339_Mepps&0&19&page_1

Jos pientä haukea lähdet tavoittelemaan, niin siihen valitsisin lusikoista Kuusamon Räsäsen http://kalastus.hongkong.fi/fi/vieheet/lusikat/kuusamo-rasanen-helmi-50-mm-11-g-lusikkauistin/p/16442/
Lumpeikkoisille paikoille itse suosittelen Kuusamon Professoria ruohosuojalla http://kalastus.hongkong.fi/fi/vieheet/lusikat/kuusamo-professor-helmi-75-mm-12-g-lusikkauistin/p/17312/ tai Rapalan Minnow spoonia http://kalastus.hongkong.fi/fi/vieheet/lusikat/rapala-minnow-spoon-7-cm-ruohikkouistin/p/44531/

Noilla pääsee jo enemmän kuin hyvin alkuun. Sitten vielä suosittelen vaihtamaan siiman heti noista valmispaketeista. Ne saattavat olla monta vuotta vanhoja eikä kestä mitään. Oman rahatilanteesi sen ratkaisee, että otatko kuitusiiman vaiko halvempaa monofiilia.


73
Kalassa.net - Kalapedia / Vs: Kalapedian infokurssit
« on: May 08, 2012, 09:31:32  »
KALAPEDIAN KURSSI PERUTTU CHATISSÄ LIIAN VÄHÄISEN KÄVIJÄMÄÄRÄN VUOKSI!!!

Halukkaat kurssilaiset voivat pyytää itseopiskelumateriaalin Cpt Milleriltä.

74
Heittokalastus / Vs: Jiggaus
« on: May 04, 2012, 12:33:21  »
Kiitos!

Mitenkäs pitkä tuo vapa sinulla on ite ajattelisin tota 165cm tai 180cm?
Entäs siiman paksuus?
Ja vielä yksi kysymys onko se kelan kampi takaliikkeetön kun en huomannut että se olisi missään lukenut. :?

Vapa on 165 cm. Jos veneestä heittelee niin se on ihan sopiva, jos rannalta niin 180 cm vois olla passeli. Ihan sopivia ovat molemmat kumpaankin tarkoitukseen, näin ne mua liikkeessä opasti ja itse olen saman todennut. :D 165 senttiä pitkällä on lentänyt niin rannalta kuin veneestäkin ihan hyvin.

Daiwan kela on takaliikkeetön, sulava kelaus ja kun kammen pysäyttää niin siihen se jää, ei minkäänlaista takaliikettä havaittavissa. (Okuman kelasta en osaa sanoa, mutta sitäkin on kehuttu paljon, joten tuskin siinäkään sen suurempia takaliikkeitä on.)

Siiman paksuutena on mulla 0,13 mm, mutta myös 0,15 mm on hyvä. Ei niillä suuremmin eroa ole, jotain tuota luokkaa kannattaa kuitenkin ottaa. Ei ainakaan kovin paljon paksumpaa, että säilyy tunnokkuus ja tärpin tuntee herkästi. En ole siimaa vielä kertaakaan saanut poikki vetämällä, kerran on nirhautunut kiveä vasten poikki (puolen tunnin vehtaamisen jälkeen) kun jäi niin pahasti kivien väliin jumiin.

Kannattaa tosiaan käydä liikkeessä kokeilemassa, voi löytää parempiakin vaihtoehtoja kun myyjältä kyselee tai kokeilee vaan mikä tuntuu kädessä hyvältä, se on se tärkein asia. Tässä on kuitenkin setti mitä voin hyvillä mielin suositella. :)
Kokemuksella sanon Triosta, että sana takaliikkeetön pitää täysin kutinsa myös Okuma Trion kohdalla.  Ei pakene milliäkään takaisinpäin.

75
Rakentelu / Vs: Kompressori, kynäruisku ja maalit
« on: May 04, 2012, 08:01:39  »
Yleensä paineensäätö löytyy kompurasta, ei ruiskusta. Ei ainakaan minun 200nh sisällä paineensäätöä. En ole iha varma mutta luulen, että tuolla paineventtiilillä tarkoitetaan liipaisinta tuohon ruiskuun.
Samaten vedenerotin löytyy kompurasta, ilmankin pärjää kyllä. Omassa ekassa kompurassa ei ollut paineensäätöä, eikä vedenerotinta. Nykyisessä on molemmat.

Tuo ruisku on hyvinkin yksinkertainen puhdistaa. Purkkiin vetää/asetonia (riippuu maalista) ja sitten suihkitaan läpi. Perusteellinen huolto tehdään sitten purkamma ruisku ja pyyhkimällä osat kunnolla.
Ei sisällä kovin hirveästi irtoavia osia ja nekin on ihan loogisia kun ruiskun purkaa puhdistusta varten.. Hyvä valinta myös aloittelevalle.
Varasosia saa esim. samfishingin kautta.

76
Mainostus Sallittu! / Vs: Taksinumerotietokanta
« on: April 29, 2012, 11:53:20  »
Helpompaa taitaa olla soittaa nollakakkoseen, kuin alkaa gprs-yhteydellä selaamaan tuota sivua rannalla?

77
Sekalaista juttua / Vs: Mitäs SÄÄ ny?! - Sään seurantaa
« on: April 28, 2012, 08:04:16  »
Jep, bongasin saman plus ekan salamankin, joka löi läheiseen linkkimastoon


P.S: Järvi allut auki jo päälle viikon ^^

78
Heittokalastus / Vs: Jiggaus
« on: April 24, 2012, 21:42:19  »
Ja luvan voit ostaa kätevästi myös netistä Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta!

Senkun valitset haluamasi luvat ja maksat verkkopankissa. Maksun jälkeen luvan voi tulostaa. Itse suosittelen lataamaan luvan myös PDF-muodossa tietokoneelle, jolloin se on aina tulostettavissa uudelleen. Oma lupani kulkee kätevästi kännykässä. Hinta tosiaan tuo 51€.

79
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Androciz?
« on: April 22, 2012, 17:07:50  »
Koittakaa nyt hyvät ihmiset vähän panostaa uuden aiheen avaamisessa.
Tämä on loistoesimerkki, miten ei tule tehdä uutta aihetta. Ei saa mitää muuta kuvaa, kuin että kyseessä on jonkinlainen ohjelma. Hieman voisi avittaa enempi esim. linkkien muodossa tätäkin...

80
Kalassa.net - Kalapedia / Vs: Kalapedian infokurssit
« on: April 22, 2012, 14:14:51  »
Kalapedian kurssi alkaa taas!

Tällä kurssilla teille opetetaan Kalapedian käyttäminen, joten tämä on tärkeä kurssi. Kurssilla käydään myös ykköskurssin asioita, jotta opitte tekemään artikkeleita hyvin. Kurssilla opetetaan kaikki asiat käytännön läheisesti, siis "kädestä pitäen". Kurssista ei ole koetta.  Kurssia varten et tarvitse mitään, paitsi tietysti aikaa.

Kurssi kestää kahdeksan tuntia, ja se jaetaan neljään oppituntiin (jokainen kestää siis noin kaksi tuntia). Nämä neljä oppituntia opetetaan kahdesti, saat itse valita kumpaan menet. Ja mikäli sattuu huono tuuri, että kumpikin oppitunti on itselle väärään aikaan, on mahdollisuus suorittaa oppitunti yksityisviestillä. Lisäksi tietenkin neuvon, ja tarvittaessa annan tukiopetusta. Kurssi on kuitenkin helppo, ja olen varma siitä, että kaikki selviätte siitä kunnialla.

Ensimmäinen oppitunti opetetaan siis 4,5 ja 5,5 kello 18-20 kalassa.netin chatissä. Mikäli tarvitsee apua chattiin liittyen niin kyselkää ihmeessä. Tässä on aikataulu kokonaisuudessaan.

tunti nro 1:
4.5 (pe), 5.5 (la), klo 18-20

tunti nro 2:
5.5 (la), su 6.5 (su) klo 20-22

tunti nro 3:
11.5 (pe), 12.5(la) klo 18-20

tunti nro 4:
12.5(la), 13.5(su) klo 20-22.

Tervetuloa mukaan opiskelemaan Kalapedian käyttöä, ikään ja sukupuoleen katsomatta!

81
Sinulla pitäisi olla tunnukset https://oma.elisa.fi  ja sieltä pitäisi löytyä porttiohjaukset.
Tämä selvisi minuutin googletuksella.

82
Sekalaista juttua / Vs: Hitti vai huti?
« on: April 20, 2012, 11:14:04  »
Ei oikein napannut tuo. Eli huti.

Mitäs mieltä ihmiset on tästä paljon radiossa soivasta, takuuvarmasti korvamadoksi jäävästä biisusta?
http://www.youtube.com/watch?v=J3CBpQH06yc

83
Enpä usko, että löytyy tuollaista vapaa, joka soveltuisi noihin kaikkiin erittäin hyvin. Jerkit vaatii järeän vavan ja mieluiten hyrräkelan, kun taas lipat vaativat päinvastoin pienemmän kepin.  Hyrräkela siksi, ettei siima syö sormia, kun heittelee jopa 100gr jerkkejä.

ELi joudut luultavasti ostamaan kaksi eri vapaa.

84
Sekalaista juttua / Vs: Mikä mopo?
« on: April 18, 2012, 17:57:42  »
Viime kesän skootteriajelusta sen verran kokemusta, että eipä ollut ongelmaa viedä kahta avokelaa, vieheitä, perhokamppeita ja muuta tarpeellista KAKS PÄÄLLÄ järvelle.

Isohko reppu selkään, jonne avokelasetit ja muut pienet tavarat (mehupulloa, nostokoukkua yms) Itselle patriotin viehelaukku olkapäälle, kahluuvaatteet päälle ja perhoputki haarojen väliin.  Perholiivien taskussa pikkuhilppeet.

Ei tulisi mieleenikään ostaa mopoautoa siksi, että mahtuisi tavarat kun näinkin pärjää. Ennemmin ostaisin mönkijän, jolla olisi muutakin käyttöä kun keskustassa poppien huudatus. Taikka sitten edullisen auton ja ajokortin.

Itse ainakin olen sitä tyyppiä joille nuo popit ovat vaan ylimääräistä rihkamaa noissa mopoautoissa, radiokin nyt menettelee. Mutta Hengittävätkään kahluuhousut jalassa ei kyllä tee mieli ajaa 10 kilometriä enempä  :-D
Mikäs sitten ongelmana? Itse ajelin viime kesänä viittäkinkymmentä kilometriä kahluuhousut jalassa, enkä huomannut mitään ongelmaa.

85
Kalassa.net - Kalapedia / Vs: Lehmilampipilkki 2005?
« on: April 14, 2012, 08:20:46  »
Voit laittaa sen mulle s.postiin, niin laitetaan se samalla pediaan.

86
Kumpi ois parempi noista vai kannattaako ostaa kumpaakaan?
Ei kumpaakaa..
Tosta halpa ja hyvä, kestää isältä pojalle.. Badger 200-NH   85.00EUR 
http://samfishing.fi/kauppa/product_info.php?cPath=42_93&products_id=172
Täältä tukea kyseiselle ruiskulle. Omani myöskin tuo NH-200. Tuolla pärjää jo yksityiskohtienkin kanssa.
Eli jos haluat tehdä hyvää ja tarkkaa jälkeä, valitse badger suoraan.

87
Kalassa.net - Kalapedia / Vs: Lehmilampipilkki 2005?
« on: April 09, 2012, 22:26:30  »
Hmm... annoin sen silloin jollekulle tehtäväksi ja se edistyikin jonkun verran. Taisin jäädä odottamaan sitä lopullista versiota siitä, jota ei koskaan ilmestynytkään.

Sähköpostista näytti löytyvän vielä' matskut noihin, joten potkastaanpa jotakuta toimittajaa perseelle, että saadaan tuo viimeinenkin pediaan asti.
Hyvä, että muistutit tästä.

88
En usko, että tuolla tekee paljolti mitään. Kaveri lahjoitti mulle jonkun biltemasta hankkimansa ruiskun ja se oli niin kuraa koko vehje. Mutta jos haluat halvan ja huonon, niin siinä on oivallinen valinta  :roll:

89
propilkki2 ja duke nukem forever...  :-P
En kyllä dukesta saa eräaiheista en sitten mitenkään. Vaikka metsästetäänhän siinä tavallaan sikoja... :roll:

90
Heittokalastus / Vs: Kelan valitsemis APUA
« on: April 01, 2012, 10:02:17  »
Kyllä ainakin itse kallistun Sorönin puoleen. Kaveri omistaa sellaisen ja viime kesänä sillä tuli kalasteltua paljonkin. Erittäin laadukas kela kyllä kyseessä.
Kyselit chatissa, että pitääkö kela rahinaa, kun ilmeisesti jollakin oli ollut sellaisia ongelmia? Kaverin 40-koon kelassa ei ole rahinaa esiintynyt. Ja alkaahan jokainen kela jossain vaiheessa rahisemaan, jossei sitä huolla ollenkaan  :wink:

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 30


center>