Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - PeterPan

Pages: [1]
1
Heittokalastus / Jigien pomputus!?
« on: August 09, 2006, 22:50:01  »
Olen koittanut tänä kesänä opetella jigikalastusta, mutta laihoin tuloksin. Eikös pomputus mene suurin piirtein näin:

1. Jigi heitetään ja odotetaan kunnes se laskeutuu pohjaan.
2. Kelataan tyhjät siimat pois jonka jälkeen nostetaan vapaa 90 astetta pystyyn ja nopeasti lasketaan se taas vaakaan.
3. Samalla kun vapaa lasketaan, niin aloitetaan kelaus, jotta löysät on mahdollisimman pian poissa.
4. Odotetaan, että jigi tavoittaa pohjan uudelleen ja toistetaan em. kohtia.

Ongelmana on tuo kelaus. Ensinnäkin, tosi hankalaa tarkalleen tietää, koska jigi on uudelleen pohjassa nykäisyn jälkeen. Itselläni pomputus on varmaan liian hidasta, kun odotan, että onkohan se jo pohjassa uudelleen.

Suurin ongelma on kuitenkin se, että oikeastaan koko ajan kelataan tyhjää siimaa pois, Se menee tosi, tosi löysälle kelalle. Homma kulminoitui totaalliseen katastrofiin pari päivää sitten. Olin ostanut Firelineä, kun sitä niin monesti jigaukseen suositellan. N. 15 heittoa em. kelaustekniikkaa käyttäen ja siima oli sellaisessa sotkussa, että vain puukko riitti homman selvittämiseen.

Miten ihmeessä noita kuuluisi pomputtaa niin, että siima ei kelaudu liian löysänä? Kaikki siimat tuntuu kyllä tuolla kelalla toimivan ihan OK suorassa kelauksessa, mutta jatkuvasti löysän kelaaminen on myrkkyä. Kelaanko väärin?

2
Kaikkea kalastuksesta / Kalastusmerkkejä?
« on: July 14, 2006, 13:06:37  »
Onkos nykyisin vielä olemassa joitakin valtakunnallisia kalastusmerkkejä, ja kukahan niitä myöntää, jos on?

80-luvulla oli joka kalalle painoluokka, jolla sai (ostaa) pronssi- hopea- tai kultamerkin kalastusliiviin kiinnitettäväksi. Muistan, kun koitettiin aina saada 100 g kiiskeä, joka oli pronssimerkin raja =) Mutta ei sitä tullut, vaikka isoja kutua täynnä olevia kiiskejä kiskottiin hulluna. Lienevät siis niin harvinaisia, että pronssimerkki oli tosiaan siitäkin oikeutettu. Silloin niitä myönsi joku virallisempi taho, tyyliin kalastajien keskusliitto, maa- ja metsätalousministeriö tms. Muistaako joku muu käytäntöä ja onko tuollaista enää?

Pages: [1]


center>